Czyta³em wczoraj fajny tekst my¶lê ¿e tu pasuje
Satyam Nadeen swoje credo zatytu³owa³ "Wielki Kosmiczny ¯art" i chyba zawar³ w nim istotê nauk Maharaja z Bombaju
My¶lisz, ¿e powiniene¶ staæ siê o¶wieconym. Daruj sobie, ju¿ nim jeste¶
My¶lisz, ¿e musisz pod±¿aæ jak±¶ ¶cie¿k±, ¿eby dotrzeæ do celu...Nie mêcz siê, nie ma ¿adnych ¶cie¿ek.
My¶lisz, ¿e o¶wiecenie jest celem. Odpu¶æ sobie, nie ma ¿adnego celu...
My¶lisz, ¿e powiniene¶ zmieniæ siebie i ¶wiat, ¿eby uczyniæ go bardziej zno¶nym. Wyluzuj siê, nie masz niczego do zrobienia...
My¶lisz, ¿e znajdziesz Boga w Indiach, czy Tybecie...Nie ma dok±d zmierzaæ...¦wiadomo¶æ jest wszêdzie, i taka sama.
My¶lisz, ¿e twoja osobista historia ma jakie¶ znaczenie...Wszystkie s± takie same, niezale¿nie od tego, jak przebiega³y.
My¶lisz, ¿e twoja historia jest prawdziwa...W ¿adnej mierze, to tylko iluzja, to tylko sen...
My¶lisz, ¿e panujesz nad swoim ¿yciem...¯art, jeste¶ tylko marionetk± w rêkach ¬ród³a.
My¶lisz, ¿e masz woln± wolê i dokonujesz wyborów...Nic z tego, jest tylko przeznaczenie, stopniowo ods³aniaj±ce swoje oblicze.
My¶lisz, ¿e masz jaki¶ wrogów w ¶wiecie....Mylisz siê, oni, jak i wszystko inne, to tylko ¬ród³o.
My¶lisz, ¿e jest jaka¶ tajemna formu³a pozwalaj±ca znale¼æ Boga...Zrelaksuj siê, nie musisz nikogo szukaæ, ju¿ jeste¶ u siebie.
My¶lisz, ¿e Bóg ¿yczy sobie podniesienia poziomu ¶wiadomo¶ci na planecie.. Dobre sobie, to tylko ¬ród³o bawi siê w granicach stworzonych przez siebie ograniczeñ.
My¶lisz, ¿e Bóg uczyni³ ciebie odpowiedzialnym za twoje postêpki...Nie zawracaj sobie tym g³owy, nie ma czego¶ takiego jak karma.
Zabawiasz siê os±dami, radujesz ocenami, lubujesz w porównaniach. Zamêczasz preferencjami. Zatrzymaj siê wreszcie, wszystko jest dok³adnie takie, jakie byæ powinno.
Chcesz byæ kim¶ wa¿nym i szanowanym. Daj spokój, po prostu b±d¼.
Boisz siê ¶mierci jako najbardziej tragicznego wydarzenia twego ¿ycia. Odwagi, ¶mieræ jest koñcem ograniczeñ...
Masz nadziejê na lepsze ¿ycie nastêpnym razem...Ja¼ñ nie inkarnuje. Jest tylko ¬ród³o, Ja Jestem.
¯a³ujesz przesz³o¶ci, zamartwiasz siê tera¼niejszo¶ci±, lêkasz siê przysz³o¶ci...Przebud¼ siê ! Jeste¶ nieskoñczonym ¬ród³em, bawi±cym siê swoim snem.
Podniecaj± ciebie wszelkiej ma¶ci spiskowe teorie. Nie ma ¿adnego spisku, to tylko ¼ród³o bawi siê ze sob±.
My¶lisz, ¿e twoje ¿ycie ma jaki¶ cel...Nie ma indywidualnego Ja maj±cego cel. Jest tylko ¬ród³o. Ono ciê powo³a³o i nigdy nie poznasz celu przez swój, si³a rzeczy, ograniczony umys³.