Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:47:27

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: POLE SWIADOMOSCI I POLE MORFOGENETYCZNE.  (Przeczytany 42303 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Wrzesieñ 25, 2012, 01:56:08 »

O wszystkim decyduj± fale ¶wietlne , rozszczepianie ich przez pryzmat i przys³ony reguluj±ce precyzyjnie ilo¶æ ¶wiat³a. Przeanalizujcie dok³adnie ten fragment , zastanówcie siê jak w tak maleñkim tek¶cie mo¿na odczytaæ tak wielk± informacjê.

“Szyszynka jest organem, który przyjmuje i obrabia geometryczne obrazy Wszech¶wiata. Wszystkie gruczo³y po³±czone s± na subtelnym planie z odpowiednimi figurami geometrycznymi, a szyszynka, jak uwa¿aj± niektórzy mistycy, ³±czy w sobie wszystkie pocz±tkowe formy. W³a¶nie ten gruczo³ pracuje z Kronikami Akaszy, zapisami wszystkiego co odbywa siê we wszech¶wiecie.

http://instytutarete.pl/poczytaj/cialo/na-zdrowie/470-szyszynka-tunele-rzeczywistosci-i-2012.html

Ca³a wiedza w ludzkiej ¶wiadomo¶ci zapisana jest geometrycznymi obrazami, wszyscy naprawdê posiadamy dok³adnie te same wzorce zapisu informacyjnego, który jest zdeponowany w polu morfogenetycznym i identyfikowany przez depozyt  szyszynki. Zatem nie jest  wa¿ne w jakim jêzyku wypowiadamy s³owa do siebie , one powinny byæ identyfikowane przez szyszynkê jako wzorzec geometryczny my¶li jednakowy dla wszystkich ludzi , bo jego zapis jest identyczny dla nas w polu morfogenetycznym. Zwyczajnie te dwa kody górny w polu i dolny w szyszynce powinny do siebie pasowaæ idealnie w trakcie przekazu my¶li.
A tak nie jest... dlaczego? Ja zawsze zadaje pytanie dlaczego i szukam a¿ znajdê.

Zatem dlaczego? Co powoduje zaburzenie miêdzy nadawc± , a odbiorc±? I jak to robi i¿ to co nadane wzorcowo dochodzi ju¿ zmienione , uniemo¿liwiaj±c odczyt wzorcowi w szyszynce?

Mamy do dyspozycji bardzo proste czynniki bior±ce udzia³ w tej "zabawie" ; ¶wiat³o , pryzmat, przys³ony i przestawienia k±towe odbicia wzorca nadawanego w matrycy, odbioru go oraz zmys³y po³±czone  systemem sieci nerwowej przez impulsy energetyczne.
Reszta to zabawa w tworzenie jak w kalejdoskopie i poznawanie skutków tych do¶wiadczeñ.

Je¿eli miêdzy polem morfogenetycznym - nadawc±, a szyszynk± - odbiorc± umie¶cimy matrycê przez która przechodzi strumieñ energii o prawid³owym przekazie ,  a wychodzi zmieniony , przekodujemy informacje , która jest odbierana jako niezrozumia³a dla pierwotnego wzorca. Ale je¿eli po³±czymy mózg z wzorcami matrycy nios±cej inny wzorzec i wpoimy nawykowe zachowanie w okre¶lonych sytuacjach. To ca³kowicie przekodujemy styl ¿ycia ludzi , którzy potraktuj± zachowania wyuczone ( wpojone tradycj±) wa¿niejszymi od naturalnych instynktownych zachowañ w danej sytuacji.

Reakcje wyuczone mózgu przejmuj± w³adzê i priorytet nad naturalno¶ci± wzorcow± gatunku osi±gniêta w trakcie jego rozwoju, po³±czonego polem morfogenetycznym z rozwojem ¿ycia w ca³ym wszech¶wiecie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2012, 02:01:10 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Wrzesieñ 25, 2012, 09:20:45 »

@Kiaro
Je¿eli miêdzy polem morfogenetycznym - nadawc±, a szyszynk± - odbiorc± umie¶cimy matrycê przez która przechodzi strumieñ energii o prawid³owym przekazie ,  a wychodzi zmieniony , przekodujemy informacje , która jest odbierana jako niezrozumia³a dla pierwotnego wzorca.

W³a¶nie w ten sposób, jako filtr , funkcjonuje implant JA.
Zniekszta³ca czyst± informacjê.
Rada na to jest jedna. Obserwuj swój umys³ bez oceniania. Obserwuj uwa¿nie, gdy¿ umys³ to jedyne jakie obecnie posiadasz narzêdzie komunikacji z Wszech¶wiatem.

Nawet to ,co ludzie nazywaj± sercem jest wyposa¿one w umys³ (nawet fizycznie posiada ono system nerwowy, co¶ w rodzaju mózgu)

Czy zatem  Pole ¦wiadomo¶ci oraz Pole Morfogenetyczne ( oczywi¶cie to tylko konceptualne nazwy ) nie s± sztucznie podzielone umys³em-JA  ?

Tutaj bardziej przemawia ujêcie ¶wiadomo¶æ=masa=energia bo jest bardziej kompletne i nie zmusza do wymy¶lania kolejnych tworów-po¶redników takich jak dusze, jak anio³y, demony i ca³a plejada pomniejszych gwiazdeczek twórców i stwórców.

Ilu ludzi tyle koncepcji, ale na tym polu w³a¶nie dojdzie wkrótce do prze³omu kiedy to nauka ju¿ oficjalnie zabierze siê za poznawanie ¶wiadomo¶ci.

Dlaczego szaman nie mia³by byæ ¶wietnym fizykiem ¶wiadomo¶ci a "cuda" po prostu technologi± ? Mo¿liwe, tylko do przekroczenia jest podstawowa bariera - filtr JA .

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Wrzesieñ 25, 2012, 09:49:43 »

@ east mam do Ciebie pro¶bê , czy mo¿esz opanowaæ swoje natrêctwa i nie wpisywaæ ich pod ka¿dym prawie postem , który ci siê z nimi kojarzy? Czy potrafisz uszanowaæ inny punkt widzenia inna wiedzê bez wymuszania podporz±dkowania jej siê twoim wizj±? Je¿eli tak , to proszê zrób to. Miej swój temat , a nawet kilka i pisz sobie o swojej wizji JA mnie to nie przeszkadza , masz jak± masz. JA akceptujê w 100%  Twoj± odmienno¶æ , ale zadaj sobie trud akceptowania równie¿ cudzej , bo to co wyprawiasz na forum delikatnie mówi±c zakrawa o dziwaczno¶æ.
¯eby¶ napisa³ jeszcze tysi±ce swoich postów dyskredytuj±cych JA to i tak nie wymusisz na nikim zmiany pogl±dów , bo o tym decyduje ka¿dy sam.
Przekaz swój pogl±d , swoja wiedzê inny punkt widzenia , to jest dobre i w³a¶ciwe ale bez wymuszania jej akceptacji, a naprawdê robisz to twierdz±c i¿ tylko Ty masz racjê..  Masz dla siebie , ale nie dla tych , którzy jej zaakceptowaæ nie chc±.
Widzisz JA dziele siê moja wiedz± , ale JA nie wymuszam na nikim by sta³a siê jego wiedz± , akceptujê nie przyjmowanie jej, jak równie¿ ca³kowicie inny pogl±d i inn± drogê realizacji siebie.
Nie mo¿na tzw. Twojego "filtra JA" wstawiaæ we wszystko co Ci siê nie podoba , lub czego nie rozumiesz, bo tak nie jest. JA , jak najbardziej jest filtrem  indywidualno¶ci  ka¿dego z nas , z tym siê zgadzam. Przez ten "filtr" JA , ka¿dy odczuwa i odbiera rzeczywisto¶æ trochê inaczej, pomimo wyj¶ciowej identyczno¶ci  JEDNI jeste¶my ca³kowicie odmienni, nie ma we wszech¶wiecie dwóch identycznych Istnieñ. Dlaczego chcesz zwalczyæ nasz± odmienno¶æ? dlaczego chcesz ¿eby wszystko by³o identyczne? Procesy rozwojowe , które juz zaistni±³y s± niezmienne, przesz³o¶ci nie mo¿na zmieniæ, na niej opiera siê przysz³o¶æ , na cudzie indywidualno¶ci w zbiorze podobieñstw.
Mo¿e spróbuj opanowaæ t±  sztukê bycia równocze¶nie w czym¶ i ponad czym¶.....

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2012, 09:59:01 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 25, 2012, 11:09:10 »

Cytat: Kiara
¯eby¶ napisa³ jeszcze tysi±ce swoich postów dyskredytuj±cych JA to i tak nie wymusisz na nikim zmiany pogl±dów , bo o tym decyduje ka¿dy sam.
Przekaz swój pogl±d , swoja wiedzê inny punkt widzenia , to jest dobre i w³a¶ciwe ale bez wymuszania jej akceptacji, a naprawdê robisz to twierdz±c i¿ tylko Ty masz racjê..  Masz dla siebie , ale nie dla tych , którzy jej zaakceptowaæ nie chc±.
Widzisz JA dziele siê moja wiedz± , ale JA nie wymuszam na nikim by sta³a siê jego wiedz± , akceptujê nie przyjmowanie jej, jak równie¿ ca³kowicie inny pogl±d i inn± drogê realizacji siebie.

Przygania³ kocio³ garnkowi, jak mówi stare przys³owie. Chichot

A tak na marginesie, moje JA nie czuje siê w najmniejszy sposób przymuszane przez easta.
Forum jest publiczne i istnieje swoboda wyra¿ania swojej my¶li. Dlaczego zatem ograniczaæ
t± mo¿liwo¶æ eastowi? Nie widzê powodów.
Tym bardziej, ¿e pisze m±drze, chocia¿ ogólna koncepcja nie dla ka¿dego jest do przyjêcia.
I nikt, kto nie chce, nie przyjmuje jej przecie¿. Zatem, gdzie przymus? Ja go nie dostrzegam.

Natrêctwa? O, tu ju¿ wkraczamy w sferê psychiatrii… nie podejmujê siê diagnozy easta
pod tym k±tem. Du¿y u¶miech

No i w polu ¶wiadomo¶ci jest miejsce na ka¿d± my¶l, ka¿de inne spojrzenie.
Bez tej inno¶ci  ¶wiadomo¶æ by siê ukisi³a. Wiêc szuka innowacji. I tyle.  Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 25, 2012, 11:20:25 »

Ta dyskusja zmierza wprost do "wyra¼ siebie" Mrugniêcie

@ east mam do Ciebie pro¶bê , czy mo¿esz opanowaæ swoje natrêctwa i nie wpisywaæ ich pod ka¿dym prawie postem , który ci siê z nimi kojarzy? Czy potrafisz uszanowaæ inny punkt widzenia inna wiedzê bez wymuszania podporz±dkowania jej siê twoim wizj±?
Kiaro, od ponad 6 ciu lat projektujesz tutaj swoje wizje w ka¿dym temacie. Nie ma posta, aby¶ nie wklepa³a weñ czego¶ o depozytach , iskierkach czy mi³o¶ci. Czemu odmawiasz tego samego innym u¿ytkownikom forum ?

U¿ytkownik east aktualnie dopiero od Marca 2012 r opisuje to ,co widaæ inaczej ni¿ wcze¶niej. I ju¿ co¶ Ci nie pasuje ?

Co Ciebie tak dra¿ni, ¿e nie potrafisz tego znie¶æ ?

Tak czy inaczej s± ró¿ne punkty widzenia poprzez które widaæ to , co siê przejawia .

.... zadaj sobie trud akceptowania równie¿ cudzej , bo to co wyprawiasz na forum delikatnie mówi±c zakrawa o dziwaczno¶æ.
"Dziwaczne" jest ca³e to forum zatem nie odstaje to co tu u¿ytkownik east wypisuje od ¶redniej "krajowej" Mrugniêcie

Nie ma wymuszenia, a tylko opisywanie  tego jak jest, a to z kolei w³a¶nie oddzia³ywuje i dra¿ni "ktosiów" ,którym siê wydaje, ¿e decyduj± sami Mrugniêcie
Jest okazja aby¶ wreszcie to zobaczy³a. Ostatecznie pomijaj w wypowiedziach easta wszystko co Ciê nie interesuje i bêdzie spokojnie.

Przekaz swój pogl±d , swoja wiedzê inny punkt widzenia , to jest dobre i w³a¶ciwe ale bez wymuszania jej akceptacji, a naprawdê robisz to twierdz±c i¿ tylko Ty masz racjê.. 
Kiaro w³a¶nie sama robisz dok³adnie tak, jak zarzucasz "mnie" i to od znacznie d³u¿szego czasu, bo od samego pocz±tku (6 lat), a jako¶ ludzie Ciebie toleruj±. Naucz siê w koñcu tej tolerancji dla innych. Byæ mo¿e w³a¶nie po to pojawily siê te posty easta Mrugniêcie

Sama wiesz, ¿e jak czujesz to ,co wewn±trz rezonuje to pojawia siê potrzeba podzielenia siê tym z ca³ym ¶wiatem. Dzielisz siê opisujac wydarzenia i swoje ich interpretacje .
Przekazujesz interesuj±cy punkt widzenia i to wszystko.
Tak samo potraktuj easta. Zobacz, ¿e Ptak, czy Przebi¶nieg nie maj± problemów z akceptacj± i to pomimo, ¿e uwa¿aj± inaczej. Daje to co¶ do my¶lenia ?
Masz dla siebie , ale nie dla tych , którzy jej zaakceptowaæ nie chc±.
Nie dla siebie bo JA nie istnieje, ale dla tych ,którzy nie chc± jest to szansa na rozpoznanie tego, co ich dra¿ni.

Masz na to po prostu "wyczesane" i siê nie przejmujesz co o Tobie pisz± czy my¶l± inni , a zatem kontynuujesz robiæ swoje. Pozwól ka¿dej osobie na to samo i nie bêdzie problemu.

Nie mo¿na tzw. Twojego "filtra JA" wstawiaæ we wszystko co Ci siê nie podoba , lub czego nie rozumiesz, bo tak nie jest.
Tak czy inaczej jest jaki¶ filtr, jakie¶ przek³amanie, co¶ co przeinacza informacjê i z tym siê chyba zgodzisz. To "co¶" mo¿na ró¿nie nazywaæ oczywi¶cie, ale w sumie, poniewa¿ rozpoznanie tego¿ pochodzi z umys³u cz³owieka to jednocze¶nie jest owo "co¶" wspólnym mianownikiem i ze wzglêdu na fakt pochodzenia z umys³u w³a¶nie nazwane zosta³o "filtrem-JA" . Byæ mo¿e to zespó³ filtrów .
JA , jak najbardziej jest filtrem  indywidualno¶ci  ka¿dego z nas , z tym siê zgadzam. Przez ten "filtr" JA , ka¿dy odczuwa i odbiera rzeczywisto¶æ trochê inaczej, pomimo wyj¶ciowej identyczno¶ci  JEDNI jeste¶my ca³kowicie odmienni, nie ma we wszech¶wiecie dwóch identycznych Istnieñ.

To i¿ nie ma dwóch identycznych form przejawionych NIE zale¿y od tego JA. Li¶cie siê ró¿ni±, robaki siê ró¿ni±, ka¿de drzewo jest nieco inne. Kamienie siê ró¿ni±. Nie ma w tych formach ¿adnego JA. Tylko u ludzi ów filtr dodatkowo gmatwa rzeczywisto¶æ.
Dlaczego chcesz zwalczyæ nasz± odmienno¶æ? dlaczego chcesz ¿eby wszystko by³o identyczne?
Nie nie chcê ,bo nie ma komu chcieæ zwalczaæ Du¿y u¶miech
Cz³owiek odmiennie reaguje na te same bod¼ce, ale nie z powodu JA. Nie ma tu walki z odmienno¶ci±, albo parcia na identyczno¶æ, tylko rozpoznanie, ¿e DODATKOWO bezsensowny filtr JA jeszcze przekrêca i przek³amuje t± odmienno¶æ naturaln±, wrodzon±.

Nie widzisz, ¿e jest to ca³kowicie zbêdne obci±¿enie dla organizmu ?

Mo¿e spróbuj opanowaæ t±  sztukê bycia równocze¶nie w czym¶ i ponad czym¶.....
O i tu rezonuje. Medytacja to stan bycia poza czym¶ nawet, je¶li siê uczestniczy w tym czym¶. To sztuka patrzenia w nieskoñczono¶æ bez zmru¿enia powiek± podczas, gdy ego czy JA szalej± szamocz±c siê na swoim popapranym poziomie.

Jednak¿e w³a¶nie t± szamotaninê nale¿y postawiæ w ¶wietle "ponad" ("poza") i obserwowaæ a¿ do rozpuszczenia siê.
Bo wtedy z tej Przestrzeni "ponad"("poza) dopier wy³ania siê naturalna , bezosobowa i niewymuszona Jednosæ
Czego i Tobie ¿yczê.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 25, 2012, 12:24:23 »

Odzieranie Ludzi z ich JA jest pozbawianiem ich w³asnej mocy kreowania swojej przysz³o¶ci. Mo¿na wedle swojego wyboru do¶wiadczaæ takiej opcji , ale bardzo niew³a¶ciwym i nagannym wobec dobra jest usi³owanie odbieranie Ludziom wiary w siebie w swojej mocy dzia³anie i wt³aczanie ich w niemoc decyzjonalno¶ci o swojej przysz³o¶ci.
To jest naganne w oczach Za¶wiatów.

Ró¿nica miedzy moim a esta pisaniem o JA jest zasadnicza, polega na moim wzmacnianiu Indywidualno¶ci Istoty wcielonej prezentuj±cej siê przez trzy aspekty swojego JA. On za¶ usi³uje systematycznie wiarê  ludzi w siebie odebraæ oga³acaj±c ich z wiedzy o mo¿liwo¶ciach swojej decyzjonalno¶ci indywidualnej w kreacji i mocy jej zaistnienia. tworz±c z Ludzi bezwolne istoty uzale¿nione jedynie od wiatru powiewu. a Ludzie wiatr ¿ycia nauczyli siê braæ w ¿agle woli i p³yn± tam gdzie my¶l ich prowadzi i rado¶æ wzywa.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Wrzesieñ 25, 2012, 14:36:19 »

Cytat: Kiara
Ró¿nica miedzy moim a esta pisaniem o JA jest zasadnicza, polega na moim wzmacnianiu Indywidualno¶ci Istoty wcielonej prezentuj±cej siê przez trzy aspekty swojego JA. On za¶ usi³uje systematycznie wiarê  ludzi w siebie odebraæ oga³acaj±c ich z wiedzy o mo¿liwo¶ciach swojej decyzjonalno¶ci indywidualnej w kreacji i mocy jej zaistnienia. tworz±c z Ludzi bezwolne istoty uzale¿nione jedynie od wiatru powiewu. a Ludzie wiatr ¿ycia nauczyli siê braæ w ¿agle woli i p³yn± tam gdzie my¶l ich prowadzi i rado¶æ wzywa.

Jeszcze wiêkszym oga³acaniem ludzi z ich wiary w swoj± decyzjonalno¶æ jest ukazanie ich,
jako pozbawionych iskry bo¿ej, duszy, czy mo¿liwo¶ci rozwoju oraz dalszego istnienia po ¶mierci.
To jest dopiero wielomiliardowe „ludobójstwo”. Ostateczne odebranie nadziei dla wiêkszo¶ci ¿yj±cych
na Ziemi istot. Kto ma w tym interes? I gdzie dowód, ¿e tak jest?
Bo spotka³o siê na swojej drodze istotê, a nawet choæby i parê istot, które odpowiadaj± utrzymywanemu
w umy¶le wizerunkowi androida/syntetyka?

Oj, du¿o z³ego czyni ezoteryka. Hitler te¿ korzysta³ z idei wy¿szo¶ci jednej rasy nad drug±.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Wrzesieñ 25, 2012, 14:42:23 »

Odzieranie Ludzi z ich JA jest pozbawianiem ich w³asnej mocy kreowania swojej przysz³o¶ci. Mo¿na wedle swojego wyboru do¶wiadczaæ takiej opcji , ale bardzo niew³a¶ciwym i nagannym wobec dobra jest usi³owanie odbieranie Ludziom wiary w siebie w swojej mocy dzia³anie i wt³aczanie ich w niemoc decyzjonalno¶ci o swojej przysz³o¶ci.
Dlaczego ? Je¶li wierzysz tak mocno w swoje JA to siê w nim obronisz, nic Ci siê z³ego nie stanie, ani nikomu. Czemu z³em mia³oby byæ pokazywanie odmiennego punktu widzenia ? -  tego jak jest i tego, co jest iluzj± . Skoro Za¶wiat taki kochaniutki, to czemu nie mo¿e ¶cierpieæ, kiedy pisze siê o rozpoznaniu iluzji ?

To jest naganne w oczach Za¶wiatów.
Tutaj akurat nie ma zdziwienia. Podstaw± ich wy¿ywienia jest ¦wiadomo¶æ dostêpna dla nich poprzez to, ¿e JESTE¦.

¦wiat siê zmienia , wszystko bêdzie inaczej, ale w³a¶nie w tym momencie wkraczaj± ONI utrwalaj±c Ciebie, bo jeste¶ gwarancja ich istnienia. Bez Ciebie nie zaistniej± ¿adne dogmaty, ¿adne religie ,nawet te za¶wiatowe. Natomiast przemiana wszystkiego co istnieje nie mo¿e naruszyæ wolnej woli i tylko tutaj znajduje siê "okienko" przez które "oni" mog± siê przedostaæ dalej. Wraz z Tob±.
Dlatego jest taka teraz walka o cz³owieka, o s³uchaczy , w¶ród przeró¿nych opcji "za¶wiatowych".

On za¶ usi³uje systematycznie wiarê  ludzi w siebie odebraæ oga³acaj±c ich z wiedzy o mo¿liwo¶ciach swojej decyzjonalno¶ci indywidualnej w kreacji i mocy jej zaistnienia
Im szybciej odkryjesz kim nie jeste¶, cz³owieku, im szybciej rozpoznasz iluzje, tym szybciej nast±pi wyzwolenie z kajdan uzale¿nieñ od " potrójnych aspektów JA " czy innych wiêzieñ bez krat.

Tak, wiara w siebie jest zbêdna. Nie wierzê w Ciebie, ani Tobie. Nie wierzê "sobie". Nie ma komu wierzyæ po prostu Du¿y u¶miech
Przy czym to nie stoi w sprzeczno¶ci z ¿yciem, z nurtem, który siê przejawia, z przep³ywem energii przez cia³o i umys³. To nie przeczy mi³o¶ci do wszelkiego istnienia, ba - to rozpoznanie iluzji dopiero otwiera na ¿ycie nierozdzielone od tu i teraz.

Na reszcie pojawi³a siê mo¿liwo¶æ, aby nic nie cenzurowa³o tego przejawiania siê ¿ycia i nie oddziela³o od jego sedna.

My¶li siê zmieni±, inna jako¶æ wp³ynie do umys³u , wiêcej spokoju, mniej pogoni za iluzjami tego ¶wiata w którym króluje JA - to co¶, co dyktuje jak ma wygl±daæ ¿ycie , kto jest godny ,a kto niegodny, ile znaczy i czy znaczy albo kto ile jest wart, czy dok±d nale¿y a gdzie nie nale¿y i¶æ - wed³ug wymy¶lonych systemów warto¶ci.

Do¶æ ju¿ niewolnictwa , które zaczyna siê tam "za oczami" Du¿y u¶miech które czytaj± teraz ten tekst.

To nie oznacza nieodpowiedzialno¶ci. Nie ma komu byæ nieodpowiedzialnym. Nie oznacza braku troski, bo wszak zwierzêta te¿ siê troszcz± o siebie na wzajem, a nie posiadaj± kontrolera JA ( maj± instynkty, tak samo jak ludzie).

tworz±c z Ludzi bezwolne istoty uzale¿nione jedynie od wiatru powiewu. a Ludzie wiatr ¿ycia nauczyli siê braæ w ¿agle woli i p³yn± tam gdzie my¶l ich prowadzi i rado¶æ wzywa.
Nie jeste¶ bezwolny cz³owieku- bo nie jeste¶ w ogóle U¶miech  Co wiêcej , wolno¶æ od dyktatora w g³owie znosi bezwolno¶æ w której do tej pory tkwi³e¶.

Nie ma dla Ciebie ¿adnych dróg wytyczonych przez tych, co wiedz± lepiej jak to wszystko ma wygl±daæ .

¯ycie siê przejawia, w koñcu to poczuj. Ono przemawia w³a¶nie TERAZ. Pole ¦wiadomo¶ci to "ty", to co przep³ywa jak rw±ca rzeka ,czego nie da siê z³apaæ i zdeponowaæ w wymy¶lonym graalu.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Wrzesieñ 25, 2012, 14:45:43 »

Syntetykach , lub inaczej ludziach bez iskier ¿ycia piszemy w innym temacie, nie jest to mój wymys³ , jest ogólnie znany , mo¿e nie propagowany zbytnio. Nie mniej jednak ja siê z nim zgadzam ca³kowicie.
Zgoda z istnieniem takich ludzi nie jest odbieraniem im godno¶ci ¿ycia ni pozbawianiem niczego w obliczu posiadaj±cych iskrê ¿ycia. O czym pisa³am wielokrotnie i podkre¶lê to jeszcze raz i¿ ludzie urodzeni na ziemi ( niezale¿nie od swojej ludzkiej formy) maja te same prawa zgodne z istniej±cymi tu.
Zatem Twoje insynuacje , s± kolejnymi bezpodstawnymi oskar¿eniami mnie o jakie¶ niegodziwo¶ci.
Dodam i¿ tak spotka³am takie osoby , znam je bardzo dobrze inne mniej dobrze , nigdy ich nie dyskryminowa³am i nigdy tego nie zrobiê. Maj± identyczne prawa do ¿ycia jak wszyscy ludzie pomimo swojej odmienno¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Wrzesieñ 25, 2012, 15:06:30 »

Ja nie piszê o dyskryminacji w potocznym rozumieniu tego s³owa ani o prawach ¿yj±cych istot. 
Piszê o odebraniu nadziei tym, którzy uwierz± w mo¿liwo¶æ bycia androidem. Czyli nie cz³owiekiem,
chocia¿ nazywasz ich lud¼mi.
To, ¿e tak± tezê g³osi wielu ezoteryków, tym bardziej nie ¶wiadczy dobrze o tej dziedzinie.
Niektóre teorie s± chorym rojeniem umys³ów i nios± du¿o z³ego. Tym bardziej, ¿e zwyczajnie
brak dowodów. Nale¿a³oby zastanowiæ siê czyim produktem jest ezoteryka?
Czy czasem nie tych, co wdra¿aj± NWO?   

I o nic Ciê nie oskar¿am, zwracam jedynie uwagê na problem g³oszenia niebezpiecznych idei.
Które potem materializuj± siê w ¿yciu.

==========================================

Cytat: motto Szmera
Jestem tylko Androidem... tak mi Kiara powiedziala... nie musisz ze mn± rozmawiaæ   

Czy¿by pierwsza, ujawniaj±ca siê ofiara ‘kiaryzmu’?  Du¿y u¶miech
A jednak by³o konkretne wskazanie, skoro powiedzia³a…

Na szczê¶cie trafi³o na cz³owieka zbyt ¶wiadomego, by w to uwierzy³.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2012, 18:54:00 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Wrzesieñ 25, 2012, 15:32:56 »

Wskakuje na chwileczke z mala dygresja. Ci, ktorzy sa androidami nie wiedza o tym, to automaty do spelniania roznych funkcji na uslugach panstwa orwellowskiego. W formie zenskiej to gynomedy. Ziemia to jedna wielka ferma "kurza" i wlasnie nie wiem, czy te androidy i gynomedy wyposazeni sa w zdolnosci rozrozdcze, czy tylko sa noisicielami plodow, czy tez sterylni.
Domyslam sie... tylko.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #61 : Wrzesieñ 25, 2012, 16:23:25 »

..w "£owcy androidów" czê¶æ by³a nie¶wiadoma, ale co poniektórzy byli i to jak najbardziej,-
bo je¿eli nie mog± siê naturalnie reprodukowaæ- to wszyscy s± z próbówki, tudzie¿ z inne *ówki Mrugniêcie 
Tak w ogóle mo¿na byæ zwyk³ym humanero i nie obudziæ siê przez ca³e ¿ycie-

"Wiêkszo¶æ ludzi tak naprawdê nie ¿yje tylko gra w grze zwanej „przetrwanie” lub „kto zgarnie wiêcej”. Zawsze dziwi³o mnie jak to mo¿liwe by ludzie przez ca³e swoje ¿ycie nie obudzili siê choæ na chwile, bêd±c otoczonym przez niezliczone ilo¶ci niewyt³umaczalnego piêkna cudów w ka¿dej sekundzie naszego ¿ycia, respektuj±c przy tym bardziej pieni±dze(kawa³ek papieru) za który mo¿na kupiæ kawa³ek nieskoñczonej i nieograniczonej niczym fizycznego odbioru holograficznego wszech¶wiata, od daj±cych nam potencja³ rozwojowy bloków zdarzeniowych, przygotowuj±cych i jednocze¶nie rozwijaj±cych nas do dalszej wêdrówki w kierunku maratonu nieokie³znanego w swej abstrakcyjno¶ci ¼ród³a wszechrzeczy. "
http://prisonerofmind.blog.onet.pl/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Wrzesieñ 25, 2012, 16:46:55 »

"Wiêkszo¶æ ludzi tak naprawdê nie ¿yje tylko gra w grze zwanej „przetrwanie” lub „kto zgarnie wiêcej”. Zawsze dziwi³o mnie jak to mo¿liwe by ludzie przez ca³e swoje ¿ycie nie obudzili siê choæ na chwile, bêd±c otoczonym przez niezliczone ilo¶ci niewyt³umaczalnego piêkna cudów w ka¿dej sekundzie naszego ¿ycia, respektuj±c przy tym bardziej pieni±dze(kawa³ek papieru) za który mo¿na kupiæ kawa³ek nieskoñczonej i nieograniczonej niczym fizycznego odbioru holograficznego wszech¶wiata, od daj±cych nam potencja³ rozwojowy bloków zdarzeniowych, przygotowuj±cych i jednocze¶nie rozwijaj±cych nas do dalszej wêdrówki w kierunku maratonu nieokie³znanego w swej abstrakcyjno¶ci ¼ród³a wszechrzeczy. "

My¶lê, ¿e nie ma ¶wiecie cz³owieka, który by chocia¿ raz nie poczu³ dog³êbnie, przenikaj±cego go
poczucia piêkna i cudu, jakim jest ¿ycie. Gonitwa za dobrami materialnymi, to uwarunkowania
cywilizacyjne narzucone przez System.
Nie pozbawiaj± one jednak ostatecznie cz³owieka tej cz±stki, która jest tre¶ci± jego istoty.
Bo czy¿ da siê wyeliminowaæ ¶wiadomo¶æ? Bez niej nie by³oby ¿ycia.

Zatem, cywilizacje upadaj±, cz³owiek pod±¿a dalej.  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2012, 16:48:11 wys³ane przez ptak » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Wrzesieñ 25, 2012, 16:52:41 »

Z tego co ja wiem to wszczepiano gotowe do zap³odnienia jajeczka tym kobiet± i bardzo czêsto zabierano im je w okresie 3/4 miesi±ce ¿ycia p³odowego. czê¶æ z dzieci rodzi³y ,a czê¶æ hodowana by³a w inkubatorach.

Z tego co wiem zdecydowana wiêkszo¶æ to klony , jednak technologia u¿ywana nie jest przez nas widziana ze wzglêdu ograniczony kontakt z inn± wibracja ni¿ widoczne przez nas pasmo fal.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #64 : Wrzesieñ 25, 2012, 16:53:01 »

..jakby ci to napisaæ @Ptaku,-
mo¿na ¶wiadomie ¶niæ, a nawet nie¶wiadomie ¿yæ Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Wrzesieñ 25, 2012, 16:59:17 »

Dodam do tego co napisa³ poprzednik, ze mo¿na nie¶wiadomie dla ¶wiadomo¶ci zewnêtrznej pracowaæ w pocie czo³a na innych planach Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Wrzesieñ 25, 2012, 17:05:06 »

Cytat: Songo1970

..jakby ci to napisaæ @Ptaku,-
mo¿na ¶wiadomie ¶niæ, a nawet nie¶wiadomie ¿yæ Du¿y u¶miech

Mo¿na. Du¿y u¶miech Tym bardziej, ¿e jak wynika z poni¿szego filmiku, ¿yciowe wybory sterowane s±
przez nie¶wiadomo¶æ. Ale i w nie¶wiadomo¶ci jest ¦WIADOMO¦Æ.  Chichot
<a href="http://www.youtube.com/v/Q46KrKxBSlI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Q46KrKxBSlI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q46KrKxBSlI

...i zgadzam siê równie¿ z tym, co napisa³ wy¿ej Przebi¶niegMrugniêcie

zrobi³em ramkê- songo
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2012, 17:16:13 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #67 : Wrzesieñ 25, 2012, 18:18:18 »

I tu przypomina mi siê znana opowie¶æ o trzech mnichach: w sumie to wszyscy maj± racjê, tylo co ztego wynika?
Mo¿e kto¶ nieco podsumuje to klikanie.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Wrzesieñ 25, 2012, 19:36:48 »

Wynika, ¿e tym trzem mnichom przyda³a by siê zakonnica Du¿y u¶miech
Tez by mia³a racjê Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Pa¼dziernik 03, 2012, 22:33:45 »

rezygnacja z gry to zyskanie swiadomosci U¶miech to strach , geny i memy - swiadomosc powinna nad nimi panowac U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 03, 2012, 22:38:14 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: