Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:47:21

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: OK - jakie pomysly i rowiazania widzicie?  (Przeczytany 18528 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« : Marzec 13, 2010, 01:42:18 »

to juz sie chyba zaczyna, wszystko na to wskazuje wyplywanie wielorybow na mielizny a takze  nie wyjasnione wymieranie pszczol w ostatnich 2 latach, to samo z lososiami ich populacja skurczyla sie niedawno do 2% wszystkie te zwierzeta korzystaja z pola magnetycznego - pole magnetyczne slabnie - zbliza sie przebiegunowienie, a takze maxymalna aktywnosc slonca jak nie bedzie pola magnetycznego, bedzie kiepsko...samo nie dzieje sie nic...
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2010, 02:26:38 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 13, 2010, 11:00:29 »

Nie zamierzam robiæ nic szczególnego, poza ma³ymi poprawkami i pracami nad sob± bêdê ¿y³ jak do tej pory.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Marzec 13, 2010, 13:15:03 »

tak na prawdê mo¿emy tylko czekaæ,-
nie mamy wp³ywu na cykle- zw³aszcza te kosmiczne, choæ dobrze wiedzieæ co siê dzieje wokó³ nas,
a mo¿e lepiej tak jak NRD-dowcy po³o¿yæ siê spaæ w NRD, a obudziæ w RFN, mo¿e??

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2010, 13:20:27 »

No w³a¶nie... po co jakie¶ rozwi±zania? Je¿eli to o czym piszesz faktycznie wynika ze zmian, które nadchodz± to nie mamy na to raczej ¿adnego wp³ywu. A nawet je¶li mieliby¶my to czy ingeruj±c w ca³y ten proces postêpowaliby¶my w³a¶ciwie?
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2010, 16:13:02 »

Pszczoly, ciagle uzywana jest chemia ktora niszczy jedno a truje drugie- mase lat. Co wiec mozna oczekiwac.
Ingerenca w przyrode, oststnie 100 lat, ogromny rozwoj przemyslowy, niesamowite zabrudzenie powietrza i
wody, proby nuklearne itp. Ziemia jest ciagle oprozniana i penetrowana. Czy trzeba jakiegos czarownika,
aby przepowiedzial to co jest przepowiadane. Kazdy czlowiek myslacy, kiedy sie zastanowi to tez dojdzie
do slusznej odpowiedzi. Pytanie co mozemy zrobic? Pierwsza mysl, powiemy nic, bo co jednostka moze
pozytywnego uczynic?. Jednak po namysle, mozna powiedziec mozemy duzo robic, w srodowisku gdzie zyjemy. Gospodarowac uczciwie woda, cieplem, srodkami chemicznymi, nie brudzic ziemi chemikaljami,olejami
itp.Niech kazdy z nas posadzi wiosna kwiaty, krzewy, trawe. Nawet jesli to bedzie troche kosztowalo, to
sie oplaca, bo ci przyniesie radosc. Ja przed domem, juz pare lat temu zalozylam maly ogrodek z kwiatami.
Sprawiam mi bardzo duzo radosci, kiedy znikl snieg, pojawily sie pierwsze kwiatki-przebisniegi, wychodza juz zonkile i tulipany. Tak cale lato dbam, aby cos kwitlo. Niekiedy troche popracuje na moim ogrodeczku. Jak milo
patrzec, jak ludzie przystaja przechodzac kolo naszego domu i ogladaja moje kwiaty. Za wszystko dobro jakie sie uczyni, dostajemy piekna zaplate, tylko trzeba dobrze obserwowac, dostrzegac. To my jestesmy rezyserami naszego zycia, od nas zalezy czy zycie jest mile, czy nie.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Marzec 14, 2010, 01:44:28 »

A co mo¿na zrobiæ  innego ni¿ zwykle ?
Posadziæ kwiaty ... nanie¶æ drobne poprawki w ¿yciu, po³o¿yæ siê spaæ i rano wstaæ w nowym dniu /nowym ¶wiecie.

pozdrówka
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2010, 09:12:42 »

Albo wstaæ wyjrzeæ przez okno i ogl±daæ ró¿ow± zimê Du¿y u¶miech

http://wolnemedia.net/?p=20575
http://www.globalnaswiadomosc.com/rozowysnieg.htm

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2010, 09:16:30 wys³ane przez Thotal » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Marzec 14, 2010, 11:55:24 »

Jak widze bierzecie panowie ta sprawe zupelnie lekko. Moge spokojnie pomyslecz ze i tych kwiatkow nie posadzicie, pojdziecie spokojnie spac codziennie z mysla moze rano spadnie rozowy snieg i zasypie to
wszystko co niszczy srodowisko na ktorym zyjemy. Lekko duchy jestescie, ale nie tylko wy. Na codzien slyszymy ciagle nalezy cos zrobic, nasz swiat i ludzie sie zmieniaja, nie sa tacy jak wczesniej, ale wczesniej tez byli niewiele warci. Mowie o upozadkowaniu swojego swiata, jesli kazdy cos zrobi w okolo siebie, to juz bedzie bardzo duzo.
Kiedy jestem na urlopie np.w Tunezji, tubylcy siedza i pija swoja mietowa herbatke, nie zwracajac uwagi ze obok leza stosy smieci. Jesli jest jakis kataklizm to placza i wolaja pomocy, do odkopywania gruzow itp.
Sami nie rusza palcem ,albo bardzo zadko. Na Haiti, nikt nie mial ochoty sie ruszyc, pomoc przyszla z innych krajow, ale przeciez ludzie musza w swoim kraju i w takiej sytuacji wziasc sprawe w swoje rece. Mieli czas na napady z bronia w reku, na godzinne lamety. Dopiero przybysze z obcych krajow zatrudnili ich na bazie bedzie praca , bedzie placa i jedzenie. To nie jest tylko Thaiti, mozna godzinami dyskutowac. Czlowiek chce posiadac wszystko, tylko nie kazdy chce sie ruszyc aby cos pozytywnego zrobic, nawet nie przyc hodzi mu to do glowy ze nie robi tego dla kogos, tylko dla siebie. Pozdrawiam wszystkich Rafaela.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Marzec 14, 2010, 12:16:33 »

Niestety , ale masz racje Rafaelo , tak jest istotnie. Ludzie zaniedbuja swoje srodowisko , doprowadzaja do kataklizmow a pozniej maja wielkie pretesje do tych , ktorzy zyja inaczej iz oni takich warunkow zycia nie posiadaja.

A jak ich dotknie kataklizm miast sie mobilizowac i zmieniac nadal tkwia w rozpaczy i pretesjach oraz oczekiwaniach.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2010, 12:17:11 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Marzec 14, 2010, 15:39:30 »

RÓBMY SWOJE

- rozdzielajmy ¶mieci
- odpadki organiczne wrzucajmy do kompostu
- odpadki elektroniczne i ¿arówki tylko do pojemników do tego przeznaczonych

- jedzmy wiêcej warzyw i owoców, bia³ko ro¶linne

- stosujmy energiê odnawialn±

Stosujê powy¿sze zalecenia od kilku ju¿ lat, mo¿e nie zbawi³em tym ¶wiata, mo¿e nawet nikt nie zauwa¿y³ moich starañ, ale zacz±³em porz±dki od siebie wg zaleceñ Rafaelli Mrugniêcie

east
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Marzec 14, 2010, 18:14:56 »

Rafaela napisa³a¶  : 
Lekko duchy jestescie, ale nie tylko wy .
Och tak tak.. powinni¶my ... mo¿e szaty rozdzieraæ. Mo¿e zagrzmieæ , zrugaæ kogo¶, mo¿e jak±¶ now± rewolucjê zaproponujesz Rafaelo. Mo¿e jakie¶ kary wprowadzimy i system nagród.
Posprz±taæ ziemiê .. to gdzie wysypiemy te ¶mieci ? Mo¿e zakopaæ je gdzie¶ samemu. Niech ka¿dy zrobi u siebie wielki dó³ i zakopuje o! Nie bêdzie widaæ i po sprawie .

Tylko, ¿e  wszyscy wiemy, ¿e to nie jest wyj¶cie z sytuacji. Nie w tej skali, w której ¿yjemy. Mo¿na troszczyæ siê o w³asne ¶mieci , je¶li ma siê domek, a w nim ekologiczn± mini spalarniê. Mo¿na je segregowaæ i powtórnie wykorzystaæ o ile kto¶ to przyjmie do recyklingu. I tak dalej i tym podobne. Jeste¶my wszyscy systemem naczyñ po³±czonych, co szczególnie widaæ w mie¶cie.

W ogóle miasta to nie najlepsze miejsca na ekologiczne zachowania. Miejski system jest tak zorganizowany, ¿e trudno w nim ekologicznie siê zachowywaæ na swój w³asny sposób. W mie¶cie wszytko jest wpiête w systemy. Co innego na wsi. Na w³asnej dzia³ce mo¿na sobie earthship ( czyli ziemiankê ) postawiæ i byæ eko. I coraz wiêcej ludzi rzeczywi¶cie poza miasto ucieka, ale uwaga - nawet tam oczekujemy cywilizacji, czyli dróg, wodoci±gów, dostawców mediów i odbioru nieczysto¶ci. W rezultacie pajêcza sieæ pêpowin "mediów " tnie coraz wiêksze po³acie ziemi.

Mo¿e nadejdzie kiedy¶ taki dzieñ, kiedy cz³owiek stanie siê zupe³nie niezale¿ny, kiedy wykszta³ci bezinwazyjne i neutralne dla ¶rodowiska technologie, a ka¿dy dom to bêdzie w pe³ni zamkniêta,energooszczêdna i samowystarczalna budowla.  Bêdziemy transportowaæ siebie i rzeczy  nie ryj±c ziemi oponami - w naszych grawitacyjnych pojazdach.

My¶lê, ¿e to wszystko i jeszcze wiêcej, by³oby mo¿liwe ju¿ dawno, tyle, ¿e korporacjom zale¿y na tym, aby¶my wszyscy byli zale¿ni od Systemu. Nikt nie mo¿e pozwoliæ sobie na zupe³n± niezale¿no¶æ - wg nich. Do czasu a¿ sam zechce tego wcieliæ w ¿ycie - wg mnie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #11 : Marzec 14, 2010, 18:28:29 »

niestety East ma racje co do uzale¿nienia i jego skutków, no ale nadal liczy siê kasa i w³adza,-
co do ¶mieci to ju¿ w ubieg³ym roku Norwegia zaczê³a importowaæ ¶mieci od kolegów Szwedów, bo im zabrak³o do ekologicznych spalarni/kot³owni ogrzewaj±cych ich domy,- czyli mo¿na jak siê chce. Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Marzec 14, 2010, 22:37:09 »

Wybaczcie moje kochane "lekkoduchy", mezczyzni zawsze widza rozne sytuacje inaczej, taka jest wasza
natura. Kiedy slysze, ludzie jestescie winni temu wszystkiemu co sie dzieje na ziemi, to musze przyznac ze niekiedy mnie to irytuje. Mysle sobie , ja robie wszystko kolo siebie, abym zyla  z czystym sumieniem.
Nie wlewam tluszczu do zlewu, oddaje przeterminowane leki do apteki, uzywam srodkow ekologicznych do utrzymania czystosci, dziele smieci, sadze kwiatki, dbam o swoje zdrowie i mojej rodziny, robie wszystko co jest w mojej mocy, aby moje srodowisko w ktorym zyje bylo dobrze utrzymane i zdrowe. Nie ja jestem jedyna,w obecnych czasach jest ogromna masa ludzi na swiecie ze to robi co ja.
          Ja mysle ze winnych powinno sie szukac gdzie indziej. To jest polityka, koncerny, fabryki. Jestesmy
bezsilni wobec tych winowajcow.
Po latach dowiadujemy sie o wypadkach w fabrykach chemicznych- oczywiscie kwasy ktore wyplynely nie byly trujace, gas ktory sie ulotnil byl samo zdrowie. Lotniska sa super, tylko drzewa stoja same suszki, bo klerosyne ktora wypuszczaja samoloty przed ladowaniem wypuszczaja wlasnie w tych miejscach. Mozna duzo o tym. Jest to machina ktorej nie sposob jest zatrzymac. Najgorsze jest to w tym wszystkim, ze ogromna masa spoleczenstwa nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Tak wiec rece opadaja.
Jednak to dobrze ze mowimy o tym, to trzeba robic dalej.

Pozdrawiam Rafaela
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Marzec 15, 2010, 19:29:27 »

tak tej machiny nie da sie juz zatrzymac, pewnie zatrzyma sie sama..U¶miech, na poczatku tego postu wspomnialem o tym biarac pod uwage, pszczoly, lososie, zacimienie slonca w tym roku, trzesienia Ziemi itd ze ta zmiana jes juz bardzo blisko...aby naprawde zintegrowac w sobie nowa swiadomosc trzeba to zrobic w fizycznym swiecie, fizyczna manifestacja, nie wiem czy to wystarczy, ale co komu zalezy?? przeciez jezeli dojdzie do przebiegunowienia w taki niespodziewany sposob wszedzie bedzie tylko chaos.., wiec z nasza nowa swiadomoscia i tak nie pozyje sie dlugo..U¶miech, ale mozna sprobowac zainspirowac innych do zmiany sposobu myslenia - dzialajac ponad podzialami..., dodam jeszcze cos co napisalem w innnym poscie

ok wiem jak polaczyc stara wiedze z nowa i dokonac transformacji swiadomosci, skoku kwantowego zgodnego z ciagiem fibociaciego i liczba fi  Du¿y u¶miech - liczba fi  to jak fraktal poprostu albo wzrost albo wiedniecie albo calkowita martwota...

poprostu jezeli mamy polaczyc swiat wspolczesny z pierwotnym Ziemia ( i ogolnie zycie) musi przedstawiac dla nas jakas wartosc - zycie w harmoni z natura
tu odpowiedni czt y Bibli U¶miech
"rozgniewa³y siê narody" i przyszed³ gniew twój i czas s±du umar³ych i oddania zap³aty s³ugom twoim prorokom i ¶wiêtym i boj±cym siê imienia twego, ma³ym i wielkim i zag³ady tych, co zniszczyli Ziemiê."

czyli  Ziemia powinnas stanowic dla nas jakas wartosc, Ziemie chce zniszczyc zorganizowana grupa przestepcza z CERN U¶miech, wlasnie ta instytucja wg mnie jest punktem zwrotnym od ktorego moze sie zaczac podnoszenie swiadomosci. Tz ze materia jest zbudowana ze swiatla a my poprzez nasze zaangazowanie sercem w ochrone Ziemi mozemy zaczac podnosci wibracje innych...(harmonia z natura, wspolnota, swiadomosc, swiatlo, milosc - bo to jedno:)

poniewaz to dzialanie podyktowane miloscia ma tylko sens tak jak caly wszechswiat bez jakiejs "porzadkujacej zasady" ktora podtrzymuje wszystko przy zyciu i harmoni rozpadlby sie caly - wszystko byloby tylko chaosem i nicoscia...
dlatego wydaje mi sie ze mimo wszystko powinno sie raczej cos robic niz tylko siedziec przed komputerem:)
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 19:34:48 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Marzec 15, 2010, 20:19:31 »

to siê pokrywa z tym co mówi Przepowiednia Indian Plemienia Hopi
http://www.youtube.com/watch?v=ScKyds-IINc

east
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Marzec 16, 2010, 01:13:15 »

Mo¿na te¿ przed komputerem .. i codziennie w realu :
"Inicjatywa Globalnej Spójno¶ci  jest inicjatyw± opart± na nauce, aby  zjednoczyæ miliony ludzi skupionych na intencji  serca w kierunku  zmiany z globalnej niestabilno¶ci  ¶wiadomo¶ci i niezgody do równowagi, wspó³pracy i trwa³ego pokoju."
http://www.glcoherence.org/

W tym projekcie wa¿na jest Intencja , jako , ¿e
1) wszystkie ¿yj±ce istoty s± po³±czone i skomunikowane ze sob± poprzez biologiczne i magnetyczne POLE.
2) nie tylko, ¿e ludzie s± po³±czeni ze sob±, ale równie¿ z Ziemi± i maj± moc wp³ywania na to , co siê dzieje na Ziemi , gdy¿ pole energetyczne planety zbudowane jest z kolektywnej ¶wiadomo¶ci jej mieszkañców .
3) wiêksza ilo¶æ ludzi anga¿uj±ca siê emocjonalnie w stan spójno¶ci serc , mi³o¶ci , wspó³czucia itd mo¿e wygenerowaæ spójn± falê stoj±c±, która zast±pi obecn± falê stresu i niespójno¶ci .

http://www.glcoherence.org/templates/gcp/downloads/pdf/resources/published/energy-magazine-global-coherence-initiative.pdf

Na tej stronie podane s± przes³anki wynikaj±ce z badañ naukowych , które to potwierdzaj± spójn± moc Intencji.
Ca³y "numer" polega na ws³uchaniu siê w siebie w rytmie w³asnego serca i generowaniu Intencji , która ³±czy siê z intencj± pokoju i spokoju emitowan± przez Globaln± Spo³eczno¶æ.

Mo¿na siê zaanga¿owaæ, bo to nic nie kosztuje, a coraz wiêcej faktów wskazuje na to, ¿e mo¿emy tym sposobem wiele zdzia³aæ.
Oczywi¶cie zaraz tu pojawi± siê osoby, które stwierdz±, ze tylko i wy³±cznie osobisty system warto¶ci i w³asne podnoszenie energii mo¿e nam pomóc. Owszem, zgoda, ale miejmy ¶wiadomo¶æ, ¿e osobista moc , w³asna energia ma udzia³ w sferze planetarnej przemiany i w globalnej ¶wiadomo¶ci. Dlatego, ¿e na tym najbardziej podstawowym poziomie- na poziomie bezwarunkowej  mi³o¶ci w³a¶nie,  wszyscy jeste¶my ze sob± po³±czeni. Gdyby bowiem mi³o¶æ nie mia³a s³u¿yæ docelowo nam wszystkim, a tylko samemu sobie, to ... nie powinna nazywaæ siê mi³o¶ci±, a jako¶ inaczej.
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Marzec 16, 2010, 09:56:48 »

Je¿eli kto¶ ¿yje wraz ze swoimi dobrymi intencjami wobec ¶wiata, ¿ycia, etc, to daje im wyraz milion razy dziennie nawet tego nie zauwa¿aj±c. I nie potrzeba do tego zbiorowych medytacji, itp.

Je¿eli kto¶ karmi siê innymi systemami warto¶ci, to tak¿e daje im wyraz milion razy dziennie.

Od my¶lenia, ¿e siê kocha, mi³o¶ci nie przybywa. 

Dlatego osobi¶cie trochê bawi± mnie takie apele. Ale trzeba przez to przej¶æ.

pozdrawiam

Edit1:
a co do pomys³ów i rozwi±zañ?

A czy koniecznie trzeba co¶ robiæ?
No chyba, ¿e siê boisz. To fakt, jest jaka¶ motywacja.
Mo¿na Ziemie obudowaæ elektromagnesami aby sztucznie próbowaæ wytworzyæ pole magnetyczne w dawnym kszta³cie w z³udnej nadzieji, ¿e mo¿na.
A mo¿na ze spokojem przyj±æ "NIEUCHRONNE".

« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 10:04:02 wys³ane przez jeremiasz » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Marzec 16, 2010, 16:40:36 »

nie boje sie, ale troche przykro bedzie na to wszystko patrzec jak to sie zawali (nie bez przyczyny puszczaja takie filmy o koncu swiata, jak jestem legenda, droga itd - ludzie stana sie bestiami gdy dojdzie do takiego ogolnoswiatowego kataklizmu - wyjda z nich te wszystkie krwawe gry komputerowe, filmy, zlosc na wszystko  itd..)

Pozatym chodzi mi o to ze byc moze nie bedzie musialo dojsc do takiego kataklizmu jest wielemiliardow ludzi na planecie - jest blyskawiczna lacznosc, ludzkie mysli i swiadomosc to tez energia i pole magnetyczne, gdyby zaczely wibrowac na wyzszym poziomie, gdyby ludzie zaceli podnosic swoja swiadomosc, tz zaczac dzialas bezinteresownie w jakis sprawach  moze by do tego nie doszlo...
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Marzec 17, 2010, 09:13:21 »

nie boje sie, ale troche przykro bedzie na to wszystko patrzec jak to sie zawali [...]
A zawali siê?

(nie bez przyczyny puszczaja takie filmy o koncu swiata, jak jestem legenda, droga itd - ludzie stana sie bestiami gdy dojdzie do takiego ogolnoswiatowego kataklizmu - wyjda z nich te wszystkie krwawe gry komputerowe, filmy, zlosc na wszystko  itd..)

No tak, puszcza siê. Ale to nie s± filmy dokumentalne z przysz³o¶ci. To po prostu filmy fabularne. Zekranizowane fantazje paru re¿yserów. Gwiezdnymi Wojnami te¿ sie tak przejmujesz?

Pozatym chodzi mi o to ze byc moze nie bedzie musialo dojsc do takiego kataklizmu jest wielemiliardow ludzi na planecie - jest blyskawiczna lacznosc, ludzkie mysli i swiadomosc to tez energia i pole magnetyczne, gdyby zaczely wibrowac na wyzszym poziomie, gdyby ludzie zaceli podnosic swoja swiadomosc, tz zaczac dzialas bezinteresownie w jakis sprawach  moze by do tego nie doszlo...

Nigdzie nie jest powiedziane, ¿e musi do¶æ do jakiegokolwiek kataklizmu.
Dojdzie to dojdzie, nie to nie.
A gdyby babcia mia³a w±sy. Gdyby ludzie mieli wiêksze mózgi to byliby s³oniami.

Poza tym, nie wiedzieæ czemu lokujesz siê w gronie "obserwatorów" owego kataklizmu.
A mo¿e bêdzisz nale¿a³ do awangardy odes³anych w niebyt w ci±gu pierwszej milisekundy przemian?
I ca³a frajda z obserwowania "jak siê wszystko wali" Ciê ominie. W ogóle nie bêdziesz mia³ tego problemu.

Moim zdaniem nie warto siê zastanawiaæ nad takimi pierdo³ami jak koniec ¶wiata.

Idê nakarmiæ rybki.
One s± TU I TERAZ.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2010, 09:15:19 wys³ane przez jeremiasz » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Marzec 17, 2010, 13:28:36 »

"jakie pomys³y i rozwi±zania widzicie?" - najpierw odpowiednia i rzetelna diagnoza a nastêpnie skuteczna terapia, innej szansy nie widzê.
tak jak nie widzê upadku religii, nibru, zakoñczenia prac na ¶lê¿y itd.. U¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Marzec 17, 2010, 15:25:38 »

to poczytaj sobie o zmianach pola magnetycznego i przbiegunowieniach (odbywalo sie to juz tysiace razy znajdziesz w internecie na ten temat duza, naukowcy potrafia to odczytywac)  - poczytaj o naglym wymieraniu pszczol, lososi, wyplywanie wielorybow na mielizne , to wszystko swiadczy o tym ze pole magnetyczne slabnie coraz bardziej - tylko nie mowia o tym i do samego konca pewnie nie powiedza..
a religie czy upadly? napewno upadl katolicyzm ta pedofilia i szatan w watykanie to chyba wystarczy?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Marzec 17, 2010, 15:34:55 »

Je¿eli kto¶ ¿yje wraz ze swoimi dobrymi intencjami wobec ¶wiata, ¿ycia, etc, to daje im wyraz milion razy dziennie nawet tego nie zauwa¿aj±c. I nie potrzeba do tego zbiorowych medytacji, itp.

Dlatego osobi¶cie trochê bawi± mnie takie apele. Ale trzeba przez to przej¶æ.

zgoda , ¿e nie trzeba do tego specjalnych medytacji, ale ta strona , o której napisa³em nie jest o medytacji.  Ludzie stamt±d postanowili WYKAZAÆ ¿e grupowa intencja zmienia rzeczywisto¶æ . ¯yjemy w takich czasach ,ze na wszystko chcemy dowodów  ( a przynajmniej niektórzy ¿±daj± )  , a zatem jest to jakie¶ narzêdzie, które pomaga przekonaæ siê i¿ rzeczywi¶cie nasze intencje maj± tak± moc.
Oczywi¶cie wielu nie uwierzy, no bo ani oficjalna nauka, ani mainstreamowe media , ani politycy nie mówi± o tym. Prêdzej wy¶miej±. W szkole o tym te¿ nie uczono, a wiêc umys³ twierdzi, ¿e nie ma powodu wierzyæ i¿ tak jest . Na szczê¶cie mamy internet  poprzez który ka¿dy mo¿e sobie prze¶ledziæ  na ¿ywo przebieg dowodu.
Tutaj  na  przyk³ad http://www.theintentionexperiment.com/the-lake-biwa-clean-water-experiment.htm
22 marca br  o godzinie 12 tej  w Japonii  - u nas bedzie wtedy  oko³o 4 tej rano - mo¿na przekonaæ siê jak zbiorowa intencja wywo³uje efekt oczyszczenia  wody.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Marzec 17, 2010, 16:00:18 »

Podobne eksperymenty mo¿na robiæ w du¿o mniejszym gronie.
Kilka osób mo¿e szklankê wody-kranówy zamieniæ na smaczn± i dobr± wodê, wystarcz± dobre intencje i odpowiednio zaprogramowany przekaz. Próbowa³em, naprawdê dzia³a...

« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2010, 16:01:46 wys³ane przez Thotal » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Marzec 17, 2010, 16:36:07 »

W³a¶nie,a skoro to dzia³a w przypadku wody, wiêc mo¿e zadzia³aæ w innym przypadku. Ludzie zwykle my¶l± w ten sposób  - no tak to wszystko racja, ale co ja malutki okruszek mogê zdzia³aæ wobec potêgi Systemu, naszej Planety, czy ogromu wszech¶wiata ..czym¿e ja jestem wobec nieskoñczono¶ci . System w³a¶nie chce , aby¶ tak my¶la³, aby¶ czu³ siê ubezw³asnowolnionym, oddzielonym od wszystkich innych. Co wiêcej, sam zasilasz ten sposób my¶lenia , bo chcesz gromadziæ rzeczy dla siebie, czêsto walcz±c z  "innym Tob±" . Zasada podzielenia rz±dzi. Rz±d¼ i Dziel - oto ich orê¿ . Ale kiedy wydaje im siê, ¿e ju¿ zwyciê¿yli, wtedy nagle okazuje siê, ¿e masz jeszcze Intencje, których nikt Ci zabraæ nie mo¿e.

No wiêc Wszech¶wiat jest fraktalny, a my mamy intencje , które mog± zmieniaæ ca³o¶æ.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Marzec 17, 2010, 22:22:06 »

http://wiadomosci.onet.pl/2142999,12,tysiace_zwierzat_na_brzegu_oceanu_wideo,item.html

pole magnetyczne ma tez wplyw na zolwie...
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: