Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 22:00:00

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ró¿dÂżkarstwo - rzecz o wahadeÂłkach i ró¿dÂżkach  (Przeczytany 84886 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 07, 2011, 07:55:37 »

STOWARZYSZENIE EFFAT

O NIEBEZPIECZEÑSTWIE RÓ¯D¯KARSTWA

1. Dlaczego piszê o ró¿d¿karstwie.

2. Co mówi¹ ró¿d¿karze.

3. Krytyczne uwagi ze strony hydrogeologii, fizyki, medycyny i psychologii.

4. Zakoùczenie. Dlaczego ostrzegam przed ró¿d¿karstwem.

http://www.effatha.org.pl/zagrozenia/rozczkarstwo.htm

Warto przeczytac. Pozdrawiam Rafaela
between
Gość
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 07, 2011, 08:02:38 »

Wyjaœnij mi jak to mo¿liwe, ¿eby ma³e wahade³ko "œci¹ga³o" energiê, któr¹ mo¿na siê napromieniowaÌ? I to wy³¹cznie wtedy gdy operuje nim cz³owiek. Chyba ¿e by³y jakieœ doœwiadczenia gdzie takowe przywi¹zywano np. zwierzêtom i jakie by³y tego efekty?

Tak to moÂżliwe,  Âże sÂą rzeczy, o ktĂłrych siĂŞ nie ÂśniÂło filozofom.
Tak po prostu.

DopĂłki uznajesz coÂś za niemoÂżliwe to znajdziesz miliard dowodĂłw na to, Âże to niemoÂżliwe.
JeÂżeli uznasz coÂś za moÂżliwe - znajdziesz miliard dowodĂłw na to, Âże moÂżliwe.

Darek, moÂżwsz kpiĂŚ sobie z "demonkĂłw", jednak faktem jest to, Âże istniejÂą. UjawiniajÂą siĂŞnajczeÂściej gdy czÂłowiek "grzebie" tam gdzie nie powinien.

A Ty kpisz  z wahadeÂłek i BHP przy ich uÂżywaniu. PrzyganiaÂł kocioÂł garnkowi.

pozdro

ps. zaraz oczywiÂście zarzucisz mi, Âże nie prowadzĂŞ rzeczowej dyskusji, Âże nie dostarczam dowodĂłw, Âże to, Âże tamto.

ps2.
KiedyÂś wyczytaÂłem Âśliczne zdanie -  wÂątpimy we wszystko oprĂłcz wÂłasnej ignorancji
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 08:06:15 wysłane przez between » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 07, 2011, 09:18:09 »

STOWARZYSZENIE EFFAT

O NIEBEZPIECZEÑSTWIE RÓ¯D¯KARSTWA

1. Dlaczego piszê o ró¿d¿karstwie.

2. Co mówi¹ ró¿d¿karze.

3. Krytyczne uwagi ze strony hydrogeologii, fizyki, medycyny i psychologii.

4. Zakoùczenie. Dlaczego ostrzegam przed ró¿d¿karstwem.

http://www.effatha.org.pl/zagrozenia/rozczkarstwo.htm

Warto przeczytac. Pozdrawiam Rafaela

DziĂŞki za linka - przeczytane. Takie gÂłosy sÂą rĂłwnieÂż przydatne.
Ja wynoszĂŞ z tego artykuÂłu po raz kolejny naukĂŞ, typu: uwaÂżaj, kogo zapraszasz do swego serca. Ale teÂż, Âże tylko ode mnie zaleÂży (od mojej woli), co siĂŞ do mnie "przyczepi".

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Sierpień 12, 2011, 16:29:15 »

WahadeÂłko
12 sie 2011

PiĂŞtnaÂście niepowiÂązanych ze sobÂą wahadeÂł zwieszonych na linkach o rĂłwnomiernie wzrastajÂącej dÂługoÂści po wprawieniu w ruch tworzy niezwykÂły taniec pokazujÂący sinusoidalny charakter fal a takÂże falĂŞ stojÂącÂą i dudnienie. CaÂły cykl trwa ok. 60 sek. Filmik nakrĂŞcono na uniwersytecie harwardzkim a whadeÂłko zbudowano na wzor tego, jakie znajduje siĂŞ na University of Maryland. W Maryland z kolei przyznajÂą Âże sam pomysl tego efektownego doÂświadczenia pochodzi z uniwerytetu w Moskwie, ale Rosjanie twierdzÂą Âże zbudowali wahadÂło na wzĂłr tego jakie ktoryÂś z moskiewskich uczonych zobaczyÂł w Ameryce…

<a href="http://www.youtube.com/v/o3Q7JYBkOHU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/o3Q7JYBkOHU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

http://nowaatlantyda.com/2011/08/12/wahadelko/

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #54 : Marzec 30, 2012, 10:19:35 »

Cudny ten filmik o "wahadelkach".
Ale jak za pomoca takowego wymierzyc te biovisy?
Gdzie jest urzadzenie pomiarowe?
Zabieram sie ostro za temat.
Dla informacji dodam, ze faze wrozenia:) i innych gusel mam juz za soba. Ale naergetyzowanie mnie obchodzi, lecz nie wiem jak sie to mierzy.
Za infos "Bog zaplac"UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 10:20:21 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #55 : Marzec 30, 2012, 16:22:48 »

Poczekaj Lady, bo nie wiem, czy dobrze rozumiem, chodzi Ci o skalĂŞ Bovisa ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Bovisa

Bo w tym przypadku, a w zasadzie w caÂłej radiestezji, miernikiem jest czÂłowiek. WahadÂło to tylko antena (taka przedÂłuÂżka).

Radiestezja - zbitek dwóch s³ów: radius (³ac.) -promieù, aistesis (grec.) - czuÌ, czyli odczuwanie promieniowania.

Jak mierzyÌ w skali Bovisa ? Po prostu nastawiasz siê (i wahad³o) na pomiar i odczyt w skali Bovisa. Mo¿esz korzystaÌ z dodatkowych skal (wykresów), które odczytaj¹ wartoœÌ wahad³a w tej skali. Ja z takich korzystam, i w ³atwy sposób odczytujê np. aktualn¹ wartoœÌ energii zdrowotnej (¿yciowej) danego cz³owieka.

PS. ZresztÂą czeka mnie produkcja posta z moimi pomiarami radiestezyjnymi z Egiptu i Jerozolimy - do wÂątku egiptowego. Ale to czeka i czeka....

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #56 : Marzec 30, 2012, 16:52:34 »

Mogê tylko dodaÌ, z w³asnego doœwiadczenia, ¿e korzystanie z wahade³ek, czy ró¿d¿ek wymaga neutralnoœci, je¿eli korzystaj¹cy jest na jakiœ temat dobitnie przekonany, to wahade³ko go w tym tylko utwierdzi i mo¿e to nie mieÌ pokrycia w rzeczywistoœci.
To samo dotyczy ró¿dÂżek, talizmanĂłw amuletĂłw itd 
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #57 : Marzec 30, 2012, 19:09:26 »

Prawie do Âłez ubawiÂł mnie artykuÂł "o niebezpieczeĂąstwie ró¿dÂżkarstwa" na www.effatha.org.pl. WedÂług mnie wywody pana fizyka sÂą wyssane z palca i najprawdopodobniej majÂą na celu obronĂŞ jedynych sÂłusznych prawd wiary organizacji koÂścielnej do ktĂłrej naleÂży.Mam teÂż wraÂżenie, Âże nie miaÂł on nic wspĂłlnego z Âżadnymi badaniami w terenie a juÂż na pewno nie z hydrologami ani teÂż radiestetami. CiekawostkÂą jest jego powoÂływanie siĂŞ na wypowiedzi hydrologĂłw, Âże nie ma Âżadnych ÂżyÂł czy ciekĂłw wodnych! Jeszcze wiĂŞkszÂą ciekawostkÂą jest fakt, Âże o takich ÂżyÂłach i ciekach wiedzieli Templariusze i w peÂłni wykorzystywali tĂŞ wiedzĂŞ. Znali oni np. tzw. "cieki wznoszÂące", potrafili je znaleŸÌ w terenie a nastĂŞpnie prawie na ich szczycie budowali studnie w ktĂłrych woda miaÂła wÂłaÂściwoÂści lecznicze. Ci sami Templariusze wybudowali w caÂłej Europie szereg Katedr o ktĂłrych czasami wspomina siĂŞ, Âże powstaÂły one na miejscach obrzÂądkĂłw starych kultĂłw pogaĂąskich. Punktem wspĂłlnym jednych i drugich jest fakt wystĂŞpowania silnych energetycznie miejsc tzw. meridianĂłw ziemskich. I w tym miejscu kaÂżdy  chyba zda sobie sprawĂŞ, Âże w tamtych czasach nie byÂło hydrologĂłw bÂądÂź teÂż map z rozmieszczeniem takich miejsc i ich odnalezienie mogÂło w zasadzie wiÂązaĂŚ siĂŞ tylko z ró¿dÂżkarstwem.
Co do zagro¿eù ze strony ró¿d¿karstwa (ró¿d¿ki, wahad³a, ró¿d¿ko-wahad³a) to istnieje generalna zasada, ¿e osoba pocz¹tkuj¹ca nie mo¿e zajmowaÌ siê prac¹ z tym sprzêtem d³u¿ej ni¿ przez 15 minut dziennie. Z biegiem czasu mo¿na dojœÌ do kilku godzin dziennie (w du¿ej mierze zale¿y to od si³y pola danej osoby). W trakcie pracy z wahad³em czy ró¿d¿k¹ czerpiemy energiê z naszego w³asnego pola energetycznego i dlatego osoba nie przgotowana mo¿e nagle zas³abn¹Ì. W takich skrajnych przypadkach mo¿na te¿ liczyÌ siê z mo¿liwoœci¹ "przyklejenia siê" jakiegoœ negatywnego bytu które Pan fizyk okreœli³by z pewnoœci¹ jako opêtanie ale sam nie ma pojêcia jaka jest tego przyczyna. Kolejnymi wa¿nymi sprawami po pracy np. z wahad³em jest odpromieniowanie ca³ego cia³a i uzupe³nienie ubytku energetycznego.
SpotkaÂłem siĂŞ rĂłwnieÂż z wahadeÂłkiem konstrukcji Pana Kowalskiego (twĂłrcy polskiej Agnihotry), ktĂłre czerpie energiĂŞ z otoczenia a wiĂŞc jest caÂłkowicie bezpieczne dla poczÂątkujÂących, ktĂłrzy bĂŞdÂą siĂŞ nim posÂługiwali nawet kilka godzin dziennie.
Temat ró¿d¿karstwa jest bardzo obszerny i po prostu nie da siê go omówiÌ w kilku postach. Wa¿n¹ jest spraw¹, ¿e mo¿na je wykorzystaÌ w bardzo wielu dziedzinach naszego ¿ycia nie tylko w tych o których pisze niedouczony fizyk z Poznania.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #58 : Marzec 30, 2012, 20:16:12 »

Dzieki!
O to mi wlasnie chodzilo.
Bar:) DZIEKI masz racje.
Ale ja juz "praktycznie " doznalam, jak INNI obsluguja sie na tym planie.
Ale kiedys tez skonstruowalm sobie takie "wahadelko" i ono doprowdzilo mnie w pierwszej linii do tego PIEKLA!
Bo sluchalam sie jak swinia grzmotu kazdego "wahniecia" bez mozgu...
Ale "lusz" byl jak nalezy!
Przeanalizuje dokladnie teksty. Dzis przeskoczylam, o obieg wyzej/nizej MrugniĂŞcie data baza UÂśmiech Na zdrowie! mam urodziny.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #59 : Marzec 30, 2012, 23:39:31 »

Wszystkiego najlepszego Lady!

BÂądÂź tÂą jakÂą jeszcze nie by byÂłaÂś, by byĂŚ jakÂą JesteÂś naprawdĂŞ....  Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 23:39:51 wysłane przez Kiara » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #60 : Marzec 31, 2012, 07:51:16 »

Ramzes3, aÂż dziw bierze, Âże ten fizyk nie ma wiedzy o podstawach. Promieniowanie cieku wodnego bierze siĂŞ z tego, Âże woda wytwarza tarcie na powierzchni warstwy, prze ktĂłrÂą pÂłynie. To tarcie generuje falĂŞ o odpowiedniej czĂŞstotliwoÂści, czyli promieniowanie cieku wodnego. A czÂłowiek jest miernikiem tego promieniowania.

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #61 : Marzec 31, 2012, 08:53:13 »

Ci sami Templariusze wybudowali w caÂłej Europie szereg Katedr o ktĂłrych czasami wspomina siĂŞ, Âże powstaÂły one na miejscach obrzÂądkĂłw starych kultĂłw pogaĂąskich. Punktem wspĂłlnym jednych i drugich jest fakt wystĂŞpowania silnych energetycznie miejsc tzw. meridianĂłw ziemskich.
Mam pytanie, czy chodzi o to, aby ta sila tych meridianow byla duza, czy wlasnie odwrotnie. A moze chodzilo o miejsca zasilania? Cos na wzor dzisiejszych stacji paliw?
Co mam zrobic, gdy pomierze juz te energie i faktycznie zobacze, ze jest wiecej niz 6500 w skali Bovisa? Uciekac?UÂśmiech
A moze te "miejsca" to pewnego rodzaju "pulapki" na ludzi:), gdy wlezie w takie miejsce zostanie mu odebrana energia...
Hmm, cos w tym jest. Jak sie bronic (oslonic).
Kiedys zajmowalam sie mierzeniem elektrosmogu! Ho, ho, ho! Ale coz, jest wszedzie... tylko mowic o tym glosno nie wolno:(

P.S. Dzieki Kiara za zyczenia
BÂądÂź tÂą jakÂą jeszcze nie by byÂłaÂś, by byĂŚ jakÂą JesteÂś naprawdĂŞ.... 

Piekne zyczenia, mysle, ze na tej drodze jestem juz od dawna, bo to droga poznania.

« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 10:15:02 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #62 : Marzec 31, 2012, 10:26:17 »

Tak, to Ludzkie dochodzenie do doskonaÂłoÂści wÂłasnej matrycy energetycznej , inaczej " wniebowstÂąpienie" czyli uzyskanie przez CzÂłowieka wszystkich moÂżliwoÂści paranormalnych dziĂŞki transformacji energetycznej swojego ciaÂła fizycznego.
Wszystko przed nami!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #63 : Marzec 31, 2012, 12:28:01 »

Ja to rozumiem tak:

Skala Bovisa dotyczy tylko promieniowania pozytywnego, życiowego, zdrowotnego. Dlatego nie używa się wartości ujemnych (ja przynajmniej nie spotkałem). Do pomiaru wartości promieniowania szkodliwego służą inne skale np. 10-stopniowa Kamińskiego (skala niemianowana, tzn. 0-najmniejsze szkodliwe, 10-najbardziej szkodliwe, albo 0-100%).

I zdarza się tak, że dane miejsce promieniuje jednocześnie promieniowaniem zdrowotnym i szkodliwym. Tak był np. u mnie w domu; zastosowałem odpowiedni odpromiennik, który obniża promieniowanie szkodliwe do 0, i podbija promieniowanie zdrowotne do 6500 BVS (a nawet 8 tysięcy). Jeśli człowiek będzie długo przebywał w środowisku o np. 2000 BVS, to będzie zasilał to miejsce swoją energią (oddawał ją). I docelowo będzie u siebie ją obniżał i osłabiał organizm.

Np. moje pomiary w Dolinie Królów w Luksorze (na dole w grobowcach) pokazywały silne promieniowanie szkodliwe (negatywne, śmierci, choroby), a np. w Betlejem - bardzo silne promieniowanie zdrowotne - ok.170 tys. BSM (Bovisa stosuje się do 10 tys.)

Jak to działa na ludzi - cała nasza wycieczka, po wyjściu ze świątyni w Betlejem, czuła się: cytuję: błogo, super bardzo szczęśliwa, bardzo spokojna, itp. (a nie wiedzieli nic o moich pomiarach, także nie ma mowy o sugestii).

Chwilowe przebywanie w zapromieniowanym otoczeniu w zasadzie nie szkodzi na organizm, ale życie w takim miejscu przez naście godzin na dobę (mieszkanie), będzie miało zasadniczy wpływ. Dlatego można spotkać bioterapeutów, którzy leczenie zaczynają od odpromieniowania mieszkania.

Ps. Dlatego też tak ważny jest dobór odpowiedniego odpromiennika, który likwiduje prom.szkodliwe i podbija zdrowotne. Badałem kiedyś stan zdrowia saomobójcy (został uratowany). W momencie popełniania samobójstwa miał tylko 100 jednostek BVS. Później, po kilku seansach bioterapii, zwiększyło się do 4 tysięcy.

Miejsca kultu mają kilkadziesiąt tysięcy BSM. Badałem kiedyś pewien park, w którym było kiedyś miejsce kultu pogan. W miejscu ołtarza było największe promieniowanie zdrowotne i wynosiło 25 tys.BSM.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 12:30:43 wysłane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #64 : Marzec 31, 2012, 13:06:17 »

Jak to dziaÂła na ludzi - caÂła nasza wycieczka, po wyjÂściu ze ÂświÂątyni w Betlejem, czuÂła siĂŞ: cytujĂŞ: bÂłogo, super bardzo szczĂŞÂśliwa, bardzo spokojna, itp. (a nie wiedzieli nic o moich pomiarach, takÂże nie ma mowy o sugestii).
To jak robiles pomiary? Skoro inni nie widzieli. Czy to chodzi o odczucia wewnetrzne?
Co to sa odpromienniki?
Z tego co piszesz (wogole super tyle zwiedzania!), to pokrywa sie to dla mnie z nauka feng-shui. Bo i tam nalezy kierowac energia chi (oraz sha). Te druga czesto pomija sie. W feng-shui uzywa sie kompasow, roznego rodzaju. Najwazniejszy to pakua (bagua).
Chyba to cos w stylu wahadelka. Tylko, ze w tym feng-shui nie ma tej skali Bovisa, a ciekawe byloby to polaczyc.

barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #65 : Marzec 31, 2012, 13:42:26 »

A no ta po ludzku, "ci¹gn¹³em ogony", szed³em zawsze ostatni i opóŸnia³em zwiedzanie, same pomiary to zawsze gdzieœ w k¹ciku ¿eby te¿ innym nie przeszkadzaÌ. Ludziska widzieli i pytali, to im ¿onka uprzejmie odpowiada³a nie wdaj¹c siê specjalnie w szczegó³y. PóŸniej zainteresowanym i dociekliwym t³umaczy³em wiêcej.

Co do feng shui zgada siê - porównaù jest wiele, sam mój profesor od radiestezji czêsto na seminariach u¿ywa porównaù do feng shui - zreszt¹ nazywa to "chiùsk¹ radiestezj¹". Np. jak kr¹¿y chi w pokoju, w któr¹ stronê spaÌ (mieÌ g³owê), itp.

Bardzo fajnie reagowali Egipscy piramidowi "ÂŁan-dolar" sprzedawcy (Ci co byli w Egipcie wiedzÂą o co chodzi). Z reguÂły, jak wyciÂągaÂłem wahadÂło, to ... uciekali.  Szok

W R. kompas to podstawa - czĂŞsto go uÂżywam, chociaÂżby przy stawianiu odpromiennikĂłw.
Odpromiennik to urzÂądzenie (czasem mechaniczne, ale sÂą teÂż naturalne, przyrodnicze, np. kasztany, ktĂłre trzymaÂły nasze babcie w tapczanach), ktĂłre sÂłuÂży do neutralizacji szkodliwego promieniowania w jakimÂś otoczeniu (np.dom, mieszkanie) i do zwiĂŞkszania promieniowania zdrowotnego.

InstalacjÂą (wstrojeniem) odpromiennika powinni zajmowaĂŚ siĂŞ radiesteci, gdyÂż Âźle wstrojony odpromiennik moÂże wiĂŞcej szkodziĂŚ niz pomagaĂŚ.

Pzdr barneyos   Cool

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #66 : Kwiecień 01, 2012, 10:25:18 »

Post >Fair Lady< o Feng-shui przeniosÂłem do: Feng - shui >>.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #67 : Maj 14, 2012, 08:38:25 »

...

I czy wreszcie ktoś mógłby mi w miarę precyzyjnie opisać ten miernik tego promieniowania? Bo od tego trzeba zacząć zanim zaczniemy dyskutować o wynikach "pomiarów" nim wykonanych - oczywiście w przypadku gdy zamierzamy traktować się z minimum powagi, a rozważania prowadzić z minimum rzetelności.

Ciekaw jestem również dlaczego i to tak często wyniki pomiarów różnią się  zależności od tego KTO je wykonuje... bo wtedy nie możemy mówić o rzetelnych pomiarach tylko o... swoistym "widzi-mi-się". O pomiarach możemy mówić wyłącznie wtedy gdy na wyniki nie ma wpływu kto ich dokonuje (oczywiście spośród osób które zaznajomiły się ze "sprzętem"). Dlatego miernik Geigera-Müllera (też mierzący wielkość pewnego promieniowania) daje ten sam wynik niezależnie od tego kto go trzyma...

Tak, często też się nad tym zastanawiam. Rzeczywiście tak jest, że pomiar zależny jest od badacza. W przypadku R. tym miernikiem właśnie jest człowiek, to on jest tą anteną, która odbiera promieniowanie. Podobno człowiek rejestruje je każdą komórką, a skoro jesteśmy przede wszystkim wodą, a woda jest dipolem, to jest to możliwe.

I ta jakość badania zależna jest od "czystości" badacza, tutaj droga jest jedna, "trening czyni mistrza".

Dlatego ważne jest by jak najwięcej ćwiczyć, są opracowane specjalne ćwiczenia na wahadło, generalnie są to takie, których wynik można zweryfikować, np. szukanie wahadłem konkretnej litery schowanej w jednej z 5 kopert.

Czasem robimy też badania porównawcze, tzn. badamy ten sam obiekt i porównujemy pomiary.

Ale ja też skłaniam się ku opinii, że jest to badanie subiektywne, na pewno nie można tego porównać z badaniem maszyną.

I aby nie było to "widzi mi-się", to należy się odpowiednio przygotować do pomiarów, np. przygotować miejsce (odpromieniować) oraz siebie. Ja np. za każdym razem zadaję pytanie, czy w tej chwili mogę przeprowadzać badanie R. czy nie, i czasem dostaję odpowiedź negatywną - wówczas nie badam.

Najlepiej oczywiście, gdy wynik badania R. można zweryfikować materialnie, tak np. dzieje się przy wytyczaniu studni, czy też szukaniu zaginionych osób, i określaniu czy żyją.

Również gdy określamy radiestezyjnie stan zdrowia, warto je potwierdzić później badaniem laboratoryjnym np. krwi.

[Edit]

Tu również można poczytać o R. :

http://psychotronika.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=1
http://bytzbiorowy.pl/showthread.php?97-Skala-Bovisa
http://www.radiestezja.waw.pl/pages.php?id=2
http://www.informacje.info-polska.com.pl/artykul_skala-bovisa_259651

Przeglądająć powyższe strony możecie natknąć się na biometry czyli skale radiestezyjne. To takie "linijki" służące do odczytu różnych wartości w czasie badania, np. w przypadku szukania studni określa się ok.10 różych wartości, np. głębokość, wydajność, pH, stopień zanieczyszczenia,itp.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2012, 09:05:10 wysłane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #68 : Maj 14, 2012, 11:19:44 »

Mam pytanie, czy w radiestezji istnieja inne metody badan, czy tylko wahadelko?
cyt. barneyos
Dlatego waÂżne jest by jak najwiĂŞcej ĂŚwiczyĂŚ, sÂą opracowane specjalne ĂŚwiczenia na wahadÂło, generalnie sÂą to takie, ktĂłrych wynik moÂżna zweryfikowaĂŚ, np. szukanie wahadÂłem konkretnej litery schowanej w jednej z 5 kopert.

Mysle, ze wielu takie cwiczenia robilo. Sama pamietam poczatki, gdy oczywiscie chodzilo o amory i chlopakow, wtedy ustawialo sie karteczki z imionami odwrocone i hajda tym wahadelkiem:) Wynik byl manipulowany, bo zawsze tak wahadelko wskazalo jak iskra ukryta gleboko w duszy tego chciala, albo bala sie jakiejs konfrontacji, bo sa to silne biegunowo rozne stany.
To sie nazywa dzialanie analogowe, a wiec zdane na dowodztwo prowadzacego.

Co do badan zdrowotnych to moge z mego doswiadczenia podac przyklad, kiedys badalam wahadelkiem kolezanke i nagle stwierdzilam, ze cos mi nie gra w okolicach serca, kobieta tak sie zlekla, ze poleciala od razu na EKG i wykrylo jej jakies odchyly od normy, a ja teraz wiem, ze ona sie po prostu przestraszyla, czyli ulegla sugestii, a to sila nie byle jaka.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #69 : Maj 14, 2012, 15:46:50 »

Fair Lady
Mam pytanie, czy w radiestezji istniejÂą inne metody badan, czy tylko wahadeÂłko?
S¹ te¿ ró¿d¿ki. Du¿y uœmiech
SÂą teÂż inne ,,pomoce" czy ,,podpĂłrki"
Np znajoma jedna pani zakopaÂła na zakrĂŞcie na ktĂłrym czĂŞsto dochodziÂło do wypadkĂłw samochodowych piramidkĂŞ, ktĂłrÂą zaprogramowaÂła na bezpieczeĂąstwo danego miejsca.
WÂłaÂściciel pobliskiego dobrze prosperujÂącego zakÂładu ,,Auto Naprawa" po jakimÂś czasie wyraÂźnie zuboÂżaÂł DuÂży uÂśmiech
Liczy siĂŞ chyba wiedza danego czÂłowieka. UÂśmiech
Dopiero póŸniej czy i jakie u¿yje ,,pomoce" Cool
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #70 : Maj 14, 2012, 16:52:32 »

Oprócz wahade³ i ró¿d¿ek ró¿nego rodzaju, u¿ywa siê klasycznych przyrz¹dów jak miary, kompas, czy te¿ mierniki elektroniczne szkodliwego promieniowania mikrofalowego, nadajników GSM, anten itp.

Pzdr barneyos   Cool

Kiara
Gość
« Odpowiedz #71 : Maj 14, 2012, 16:59:13 »

Moim zdaniem najbardziej cenna jest m¹droœÌ , czyli sposób u¿ycia wiedzy.
Ta kobieta wykazaÂła siĂŞ mÂądroÂściÂą ,bowiem cena zdrowia i Âżycia ludzkiego przewaÂżyÂła nad korzyÂściami zakÂładu "Auto Naprawa"....
No i jak tu nie wierzyĂŚ w moc Piramidy?
Piramidonu teÂż....  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #72 : Maj 14, 2012, 17:20:57 »

Znajomy na przejœciu dla pieszych w £odzi dok³adnie w Zgierzu (tez tam by³o du¿o wypadków) program bezpieczeùstwa wprowadzi³ stoj¹c wpatrzony w ,,zebrê" nawet d³oni¹ nie dotkn¹³ niczego efekt podobny Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2012, 17:21:28 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #73 : Maj 14, 2012, 21:53:43 »

I aby nie byÂło to "widzi mi-siĂŞ", to naleÂży siĂŞ odpowiednio przygotowaĂŚ do pomiarĂłw, np. przygotowaĂŚ miejsce (odpromieniowaĂŚ) oraz siebie. Ja np. za kaÂżdym razem zadajĂŞ pytanie, czy w tej chwili mogĂŞ przeprowadzaĂŚ badanie R. czy nie, i czasem dostajĂŞ odpowiedÂź negatywnÂą - wĂłwczas nie badam.
kogo i w jaki sposĂłb pytasz?
w jaki sposĂłb dostajesz odpowiedzi?
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #74 : Maj 15, 2012, 07:04:22 »

arteq
kogo i w jaki sposĂłb pytasz?
w jaki sposĂłb dostajesz odpowiedzi?
Najlepiej siebie w myÂślach DuÂży uÂśmiech
Uprzedzam nie bĂŞdĂŞ tego rozwijaÂł  Cool
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do góry
  Drukuj