Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:36:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ró¿d¿karstwo - rzecz o wahade³kach i ró¿d¿kach  (Przeczytany 82206 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 07, 2011, 07:55:37 »

STOWARZYSZENIE EFFAT

O NIEBEZPIECZEÑSTWIE RÓ¯D¯KARSTWA

1. Dlaczego piszê o ró¿d¿karstwie.

2. Co mówi± ró¿d¿karze.

3. Krytyczne uwagi ze strony hydrogeologii, fizyki, medycyny i psychologii.

4. Zakoñczenie. Dlaczego ostrzegam przed ró¿d¿karstwem.

http://www.effatha.org.pl/zagrozenia/rozczkarstwo.htm

Warto przeczytac. Pozdrawiam Rafaela
between
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 07, 2011, 08:02:38 »

Wyja¶nij mi jak to mo¿liwe, ¿eby ma³e wahade³ko "¶ci±ga³o" energiê, któr± mo¿na siê napromieniowaæ? I to wy³±cznie wtedy gdy operuje nim cz³owiek. Chyba ¿e by³y jakie¶ do¶wiadczenia gdzie takowe przywi±zywano np. zwierzêtom i jakie by³y tego efekty?

Tak to mo¿liwe,  ¿e s± rzeczy, o których siê nie ¶ni³o filozofom.
Tak po prostu.

Dopóki uznajesz co¶ za niemo¿liwe to znajdziesz miliard dowodów na to, ¿e to niemo¿liwe.
Je¿eli uznasz co¶ za mo¿liwe - znajdziesz miliard dowodów na to, ¿e mo¿liwe.

Darek, mo¿wsz kpiæ sobie z "demonków", jednak faktem jest to, ¿e istniej±. Ujawiniaj± siênajcze¶ciej gdy cz³owiek "grzebie" tam gdzie nie powinien.

A Ty kpisz  z wahade³ek i BHP przy ich u¿ywaniu. Przygania³ kocio³ garnkowi.

pozdro

ps. zaraz oczywi¶cie zarzucisz mi, ¿e nie prowadzê rzeczowej dyskusji, ¿e nie dostarczam dowodów, ¿e to, ¿e tamto.

ps2.
Kiedy¶ wyczyta³em ¶liczne zdanie -  w±tpimy we wszystko oprócz w³asnej ignorancji
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 08:06:15 wys³ane przez between » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 07, 2011, 09:18:09 »

STOWARZYSZENIE EFFAT

O NIEBEZPIECZEÑSTWIE RÓ¯D¯KARSTWA

1. Dlaczego piszê o ró¿d¿karstwie.

2. Co mówi± ró¿d¿karze.

3. Krytyczne uwagi ze strony hydrogeologii, fizyki, medycyny i psychologii.

4. Zakoñczenie. Dlaczego ostrzegam przed ró¿d¿karstwem.

http://www.effatha.org.pl/zagrozenia/rozczkarstwo.htm

Warto przeczytac. Pozdrawiam Rafaela

Dziêki za linka - przeczytane. Takie g³osy s± równie¿ przydatne.
Ja wynoszê z tego artyku³u po raz kolejny naukê, typu: uwa¿aj, kogo zapraszasz do swego serca. Ale te¿, ¿e tylko ode mnie zale¿y (od mojej woli), co siê do mnie "przyczepi".

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Sierpieñ 12, 2011, 16:29:15 »

Wahade³ko
12 sie 2011

Piêtna¶cie niepowi±zanych ze sob± wahade³ zwieszonych na linkach o równomiernie wzrastaj±cej d³ugo¶ci po wprawieniu w ruch tworzy niezwyk³y taniec pokazuj±cy sinusoidalny charakter fal a tak¿e falê stoj±c± i dudnienie. Ca³y cykl trwa ok. 60 sek. Filmik nakrêcono na uniwersytecie harwardzkim a whade³ko zbudowano na wzor tego, jakie znajduje siê na University of Maryland. W Maryland z kolei przyznaj± ¿e sam pomysl tego efektownego do¶wiadczenia pochodzi z uniwerytetu w Moskwie, ale Rosjanie twierdz± ¿e zbudowali wahad³o na wzór tego jakie ktory¶ z moskiewskich uczonych zobaczy³ w Ameryce…

<a href="http://www.youtube.com/v/o3Q7JYBkOHU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/o3Q7JYBkOHU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

http://nowaatlantyda.com/2011/08/12/wahadelko/

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Marzec 30, 2012, 10:19:35 »

Cudny ten filmik o "wahadelkach".
Ale jak za pomoca takowego wymierzyc te biovisy?
Gdzie jest urzadzenie pomiarowe?
Zabieram sie ostro za temat.
Dla informacji dodam, ze faze wrozenia:) i innych gusel mam juz za soba. Ale naergetyzowanie mnie obchodzi, lecz nie wiem jak sie to mierzy.
Za infos "Bog zaplac"U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 10:20:21 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #55 : Marzec 30, 2012, 16:22:48 »

Poczekaj Lady, bo nie wiem, czy dobrze rozumiem, chodzi Ci o skalê Bovisa ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Bovisa

Bo w tym przypadku, a w zasadzie w ca³ej radiestezji, miernikiem jest cz³owiek. Wahad³o to tylko antena (taka przed³u¿ka).

Radiestezja - zbitek dwóch s³ów: radius (³ac.) -promieñ, aistesis (grec.) - czuæ, czyli odczuwanie promieniowania.

Jak mierzyæ w skali Bovisa ? Po prostu nastawiasz siê (i wahad³o) na pomiar i odczyt w skali Bovisa. Mo¿esz korzystaæ z dodatkowych skal (wykresów), które odczytaj± warto¶æ wahad³a w tej skali. Ja z takich korzystam, i w ³atwy sposób odczytujê np. aktualn± warto¶æ energii zdrowotnej (¿yciowej) danego cz³owieka.

PS. Zreszt± czeka mnie produkcja posta z moimi pomiarami radiestezyjnymi z Egiptu i Jerozolimy - do w±tku egiptowego. Ale to czeka i czeka....

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Marzec 30, 2012, 16:52:34 »

Mogê tylko dodaæ, z w³asnego do¶wiadczenia, ¿e korzystanie z wahade³ek, czy ró¿d¿ek wymaga neutralno¶ci, je¿eli korzystaj±cy jest na jaki¶ temat dobitnie przekonany, to wahade³ko go w tym tylko utwierdzi i mo¿e to nie mieæ pokrycia w rzeczywisto¶ci.
To samo dotyczy ró¿d¿ek, talizmanów amuletów itd 
Ramzes3
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Marzec 30, 2012, 19:09:26 »

Prawie do ³ez ubawi³ mnie artyku³ "o niebezpieczeñstwie ró¿d¿karstwa" na www.effatha.org.pl. Wed³ug mnie wywody pana fizyka s± wyssane z palca i najprawdopodobniej maj± na celu obronê jedynych s³usznych prawd wiary organizacji ko¶cielnej do której nale¿y.Mam te¿ wra¿enie, ¿e nie mia³ on nic wspólnego z ¿adnymi badaniami w terenie a ju¿ na pewno nie z hydrologami ani te¿ radiestetami. Ciekawostk± jest jego powo³ywanie siê na wypowiedzi hydrologów, ¿e nie ma ¿adnych ¿y³ czy cieków wodnych! Jeszcze wiêksz± ciekawostk± jest fakt, ¿e o takich ¿y³ach i ciekach wiedzieli Templariusze i w pe³ni wykorzystywali tê wiedzê. Znali oni np. tzw. "cieki wznosz±ce", potrafili je znale¼æ w terenie a nastêpnie prawie na ich szczycie budowali studnie w których woda mia³a w³a¶ciwo¶ci lecznicze. Ci sami Templariusze wybudowali w ca³ej Europie szereg Katedr o których czasami wspomina siê, ¿e powsta³y one na miejscach obrz±dków starych kultów pogañskich. Punktem wspólnym jednych i drugich jest fakt wystêpowania silnych energetycznie miejsc tzw. meridianów ziemskich. I w tym miejscu ka¿dy  chyba zda sobie sprawê, ¿e w tamtych czasach nie by³o hydrologów b±d¼ te¿ map z rozmieszczeniem takich miejsc i ich odnalezienie mog³o w zasadzie wi±zaæ siê tylko z ró¿d¿karstwem.
Co do zagro¿eñ ze strony ró¿d¿karstwa (ró¿d¿ki, wahad³a, ró¿d¿ko-wahad³a) to istnieje generalna zasada, ¿e osoba pocz±tkuj±ca nie mo¿e zajmowaæ siê prac± z tym sprzêtem d³u¿ej ni¿ przez 15 minut dziennie. Z biegiem czasu mo¿na doj¶æ do kilku godzin dziennie (w du¿ej mierze zale¿y to od si³y pola danej osoby). W trakcie pracy z wahad³em czy ró¿d¿k± czerpiemy energiê z naszego w³asnego pola energetycznego i dlatego osoba nie przgotowana mo¿e nagle zas³abn±æ. W takich skrajnych przypadkach mo¿na te¿ liczyæ siê z mo¿liwo¶ci± "przyklejenia siê" jakiego¶ negatywnego bytu które Pan fizyk okre¶li³by z pewno¶ci± jako opêtanie ale sam nie ma pojêcia jaka jest tego przyczyna. Kolejnymi wa¿nymi sprawami po pracy np. z wahad³em jest odpromieniowanie ca³ego cia³a i uzupe³nienie ubytku energetycznego.
Spotka³em siê równie¿ z wahade³kiem konstrukcji Pana Kowalskiego (twórcy polskiej Agnihotry), które czerpie energiê z otoczenia a wiêc jest ca³kowicie bezpieczne dla pocz±tkuj±cych, którzy bêd± siê nim pos³ugiwali nawet kilka godzin dziennie.
Temat ró¿d¿karstwa jest bardzo obszerny i po prostu nie da siê go omówiæ w kilku postach. Wa¿n± jest spraw±, ¿e mo¿na je wykorzystaæ w bardzo wielu dziedzinach naszego ¿ycia nie tylko w tych o których pisze niedouczony fizyk z Poznania.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Marzec 30, 2012, 20:16:12 »

Dzieki!
O to mi wlasnie chodzilo.
Bar:) DZIEKI masz racje.
Ale ja juz "praktycznie " doznalam, jak INNI obsluguja sie na tym planie.
Ale kiedys tez skonstruowalm sobie takie "wahadelko" i ono doprowdzilo mnie w pierwszej linii do tego PIEKLA!
Bo sluchalam sie jak swinia grzmotu kazdego "wahniecia" bez mozgu...
Ale "lusz" byl jak nalezy!
Przeanalizuje dokladnie teksty. Dzis przeskoczylam, o obieg wyzej/nizej Mrugniêcie data baza U¶miech Na zdrowie! mam urodziny.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Marzec 30, 2012, 23:39:31 »

Wszystkiego najlepszego Lady!

B±d¼ t± jak± jeszcze nie by by³a¶, by byæ jak± Jeste¶ naprawdê....  Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 23:39:51 wys³ane przez Kiara » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #60 : Marzec 31, 2012, 07:51:16 »

Ramzes3, a¿ dziw bierze, ¿e ten fizyk nie ma wiedzy o podstawach. Promieniowanie cieku wodnego bierze siê z tego, ¿e woda wytwarza tarcie na powierzchni warstwy, prze któr± p³ynie. To tarcie generuje falê o odpowiedniej czêstotliwo¶ci, czyli promieniowanie cieku wodnego. A cz³owiek jest miernikiem tego promieniowania.

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Marzec 31, 2012, 08:53:13 »

Ci sami Templariusze wybudowali w ca³ej Europie szereg Katedr o których czasami wspomina siê, ¿e powsta³y one na miejscach obrz±dków starych kultów pogañskich. Punktem wspólnym jednych i drugich jest fakt wystêpowania silnych energetycznie miejsc tzw. meridianów ziemskich.
Mam pytanie, czy chodzi o to, aby ta sila tych meridianow byla duza, czy wlasnie odwrotnie. A moze chodzilo o miejsca zasilania? Cos na wzor dzisiejszych stacji paliw?
Co mam zrobic, gdy pomierze juz te energie i faktycznie zobacze, ze jest wiecej niz 6500 w skali Bovisa? Uciekac?U¶miech
A moze te "miejsca" to pewnego rodzaju "pulapki" na ludzi:), gdy wlezie w takie miejsce zostanie mu odebrana energia...
Hmm, cos w tym jest. Jak sie bronic (oslonic).
Kiedys zajmowalam sie mierzeniem elektrosmogu! Ho, ho, ho! Ale coz, jest wszedzie... tylko mowic o tym glosno nie wolno:(

P.S. Dzieki Kiara za zyczenia
B±d¼ t± jak± jeszcze nie by by³a¶, by byæ jak± Jeste¶ naprawdê.... 

Piekne zyczenia, mysle, ze na tej drodze jestem juz od dawna, bo to droga poznania.

« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 10:15:02 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Marzec 31, 2012, 10:26:17 »

Tak, to Ludzkie dochodzenie do doskona³o¶ci w³asnej matrycy energetycznej , inaczej " wniebowst±pienie" czyli uzyskanie przez Cz³owieka wszystkich mo¿liwo¶ci paranormalnych dziêki transformacji energetycznej swojego cia³a fizycznego.
Wszystko przed nami!

Kiara U¶miech U¶miech
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #63 : Marzec 31, 2012, 12:28:01 »

Ja to rozumiem tak:

Skala Bovisa dotyczy tylko promieniowania pozytywnego, życiowego, zdrowotnego. Dlatego nie używa się wartości ujemnych (ja przynajmniej nie spotkałem). Do pomiaru wartości promieniowania szkodliwego służą inne skale np. 10-stopniowa Kamińskiego (skala niemianowana, tzn. 0-najmniejsze szkodliwe, 10-najbardziej szkodliwe, albo 0-100%).

I zdarza się tak, że dane miejsce promieniuje jednocześnie promieniowaniem zdrowotnym i szkodliwym. Tak był np. u mnie w domu; zastosowałem odpowiedni odpromiennik, który obniża promieniowanie szkodliwe do 0, i podbija promieniowanie zdrowotne do 6500 BVS (a nawet 8 tysięcy). Jeśli człowiek będzie długo przebywał w środowisku o np. 2000 BVS, to będzie zasilał to miejsce swoją energią (oddawał ją). I docelowo będzie u siebie ją obniżał i osłabiał organizm.

Np. moje pomiary w Dolinie Królów w Luksorze (na dole w grobowcach) pokazywały silne promieniowanie szkodliwe (negatywne, śmierci, choroby), a np. w Betlejem - bardzo silne promieniowanie zdrowotne - ok.170 tys. BSM (Bovisa stosuje się do 10 tys.)

Jak to działa na ludzi - cała nasza wycieczka, po wyjściu ze świątyni w Betlejem, czuła się: cytuję: błogo, super bardzo szczęśliwa, bardzo spokojna, itp. (a nie wiedzieli nic o moich pomiarach, także nie ma mowy o sugestii).

Chwilowe przebywanie w zapromieniowanym otoczeniu w zasadzie nie szkodzi na organizm, ale życie w takim miejscu przez naście godzin na dobę (mieszkanie), będzie miało zasadniczy wpływ. Dlatego można spotkać bioterapeutów, którzy leczenie zaczynają od odpromieniowania mieszkania.

Ps. Dlatego też tak ważny jest dobór odpowiedniego odpromiennika, który likwiduje prom.szkodliwe i podbija zdrowotne. Badałem kiedyś stan zdrowia saomobójcy (został uratowany). W momencie popełniania samobójstwa miał tylko 100 jednostek BVS. Później, po kilku seansach bioterapii, zwiększyło się do 4 tysięcy.

Miejsca kultu mają kilkadziesiąt tysięcy BSM. Badałem kiedyś pewien park, w którym było kiedyś miejsce kultu pogan. W miejscu ołtarza było największe promieniowanie zdrowotne i wynosiło 25 tys.BSM.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 12:30:43 wys³ane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Marzec 31, 2012, 13:06:17 »

Jak to dzia³a na ludzi - ca³a nasza wycieczka, po wyj¶ciu ze ¶wi±tyni w Betlejem, czu³a siê: cytujê: b³ogo, super bardzo szczê¶liwa, bardzo spokojna, itp. (a nie wiedzieli nic o moich pomiarach, tak¿e nie ma mowy o sugestii).
To jak robiles pomiary? Skoro inni nie widzieli. Czy to chodzi o odczucia wewnetrzne?
Co to sa odpromienniki?
Z tego co piszesz (wogole super tyle zwiedzania!), to pokrywa sie to dla mnie z nauka feng-shui. Bo i tam nalezy kierowac energia chi (oraz sha). Te druga czesto pomija sie. W feng-shui uzywa sie kompasow, roznego rodzaju. Najwazniejszy to pakua (bagua).
Chyba to cos w stylu wahadelka. Tylko, ze w tym feng-shui nie ma tej skali Bovisa, a ciekawe byloby to polaczyc.

barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #65 : Marzec 31, 2012, 13:42:26 »

A no ta po ludzku, "ci±gn±³em ogony", szed³em zawsze ostatni i opó¼nia³em zwiedzanie, same pomiary to zawsze gdzie¶ w k±ciku ¿eby te¿ innym nie przeszkadzaæ. Ludziska widzieli i pytali, to im ¿onka uprzejmie odpowiada³a nie wdaj±c siê specjalnie w szczegó³y. Pó¼niej zainteresowanym i dociekliwym t³umaczy³em wiêcej.

Co do feng shui zgada siê - porównañ jest wiele, sam mój profesor od radiestezji czêsto na seminariach u¿ywa porównañ do feng shui - zreszt± nazywa to "chiñsk± radiestezj±". Np. jak kr±¿y chi w pokoju, w któr± stronê spaæ (mieæ g³owê), itp.

Bardzo fajnie reagowali Egipscy piramidowi "£an-dolar" sprzedawcy (Ci co byli w Egipcie wiedz± o co chodzi). Z regu³y, jak wyci±ga³em wahad³o, to ... uciekali.  Szok

W R. kompas to podstawa - czêsto go u¿ywam, chocia¿by przy stawianiu odpromienników.
Odpromiennik to urz±dzenie (czasem mechaniczne, ale s± te¿ naturalne, przyrodnicze, np. kasztany, które trzyma³y nasze babcie w tapczanach), które s³u¿y do neutralizacji szkodliwego promieniowania w jakim¶ otoczeniu (np.dom, mieszkanie) i do zwiêkszania promieniowania zdrowotnego.

Instalacj± (wstrojeniem) odpromiennika powinni zajmowaæ siê radiesteci, gdy¿ ¼le wstrojony odpromiennik mo¿e wiêcej szkodziæ niz pomagaæ.

Pzdr barneyos   Cool

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #66 : Kwiecieñ 01, 2012, 10:25:18 »

Post >Fair Lady< o Feng-shui przenios³em do: Feng - shui >>.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #67 : Maj 14, 2012, 08:38:25 »

...

I czy wreszcie ktoś mógłby mi w miarę precyzyjnie opisać ten miernik tego promieniowania? Bo od tego trzeba zacząć zanim zaczniemy dyskutować o wynikach "pomiarów" nim wykonanych - oczywiście w przypadku gdy zamierzamy traktować się z minimum powagi, a rozważania prowadzić z minimum rzetelności.

Ciekaw jestem również dlaczego i to tak często wyniki pomiarów różnią się  zależności od tego KTO je wykonuje... bo wtedy nie możemy mówić o rzetelnych pomiarach tylko o... swoistym "widzi-mi-się". O pomiarach możemy mówić wyłącznie wtedy gdy na wyniki nie ma wpływu kto ich dokonuje (oczywiście spośród osób które zaznajomiły się ze "sprzętem"). Dlatego miernik Geigera-Müllera (też mierzący wielkość pewnego promieniowania) daje ten sam wynik niezależnie od tego kto go trzyma...

Tak, często też się nad tym zastanawiam. Rzeczywiście tak jest, że pomiar zależny jest od badacza. W przypadku R. tym miernikiem właśnie jest człowiek, to on jest tą anteną, która odbiera promieniowanie. Podobno człowiek rejestruje je każdą komórką, a skoro jesteśmy przede wszystkim wodą, a woda jest dipolem, to jest to możliwe.

I ta jakość badania zależna jest od "czystości" badacza, tutaj droga jest jedna, "trening czyni mistrza".

Dlatego ważne jest by jak najwięcej ćwiczyć, są opracowane specjalne ćwiczenia na wahadło, generalnie są to takie, których wynik można zweryfikować, np. szukanie wahadłem konkretnej litery schowanej w jednej z 5 kopert.

Czasem robimy też badania porównawcze, tzn. badamy ten sam obiekt i porównujemy pomiary.

Ale ja też skłaniam się ku opinii, że jest to badanie subiektywne, na pewno nie można tego porównać z badaniem maszyną.

I aby nie było to "widzi mi-się", to należy się odpowiednio przygotować do pomiarów, np. przygotować miejsce (odpromieniować) oraz siebie. Ja np. za każdym razem zadaję pytanie, czy w tej chwili mogę przeprowadzać badanie R. czy nie, i czasem dostaję odpowiedź negatywną - wówczas nie badam.

Najlepiej oczywiście, gdy wynik badania R. można zweryfikować materialnie, tak np. dzieje się przy wytyczaniu studni, czy też szukaniu zaginionych osób, i określaniu czy żyją.

Również gdy określamy radiestezyjnie stan zdrowia, warto je potwierdzić później badaniem laboratoryjnym np. krwi.

[Edit]

Tu również można poczytać o R. :

http://psychotronika.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=1
http://bytzbiorowy.pl/showthread.php?97-Skala-Bovisa
http://www.radiestezja.waw.pl/pages.php?id=2
http://www.informacje.info-polska.com.pl/artykul_skala-bovisa_259651

Przeglądająć powyższe strony możecie natknąć się na biometry czyli skale radiestezyjne. To takie "linijki" służące do odczytu różnych wartości w czasie badania, np. w przypadku szukania studni określa się ok.10 różych wartości, np. głębokość, wydajność, pH, stopień zanieczyszczenia,itp.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2012, 09:05:10 wys³ane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Maj 14, 2012, 11:19:44 »

Mam pytanie, czy w radiestezji istnieja inne metody badan, czy tylko wahadelko?
cyt. barneyos
Dlatego wa¿ne jest by jak najwiêcej æwiczyæ, s± opracowane specjalne æwiczenia na wahad³o, generalnie s± to takie, których wynik mo¿na zweryfikowaæ, np. szukanie wahad³em konkretnej litery schowanej w jednej z 5 kopert.

Mysle, ze wielu takie cwiczenia robilo. Sama pamietam poczatki, gdy oczywiscie chodzilo o amory i chlopakow, wtedy ustawialo sie karteczki z imionami odwrocone i hajda tym wahadelkiem:) Wynik byl manipulowany, bo zawsze tak wahadelko wskazalo jak iskra ukryta gleboko w duszy tego chciala, albo bala sie jakiejs konfrontacji, bo sa to silne biegunowo rozne stany.
To sie nazywa dzialanie analogowe, a wiec zdane na dowodztwo prowadzacego.

Co do badan zdrowotnych to moge z mego doswiadczenia podac przyklad, kiedys badalam wahadelkiem kolezanke i nagle stwierdzilam, ze cos mi nie gra w okolicach serca, kobieta tak sie zlekla, ze poleciala od razu na EKG i wykrylo jej jakies odchyly od normy, a ja teraz wiem, ze ona sie po prostu przestraszyla, czyli ulegla sugestii, a to sila nie byle jaka.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Maj 14, 2012, 15:46:50 »

Fair Lady
Mam pytanie, czy w radiestezji istniej± inne metody badan, czy tylko wahade³ko?
S± te¿ ró¿d¿ki. Du¿y u¶miech
S± te¿ inne ,,pomoce" czy ,,podpórki"
Np znajoma jedna pani zakopa³a na zakrêcie na którym czêsto dochodzi³o do wypadków samochodowych piramidkê, któr± zaprogramowa³a na bezpieczeñstwo danego miejsca.
W³a¶ciciel pobliskiego dobrze prosperuj±cego zak³adu ,,Auto Naprawa" po jakim¶ czasie wyra¼nie zubo¿a³ Du¿y u¶miech
Liczy siê chyba wiedza danego cz³owieka. U¶miech
Dopiero pó¼niej czy i jakie u¿yje ,,pomoce" Cool
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #70 : Maj 14, 2012, 16:52:32 »

Oprócz wahade³ i ró¿d¿ek ró¿nego rodzaju, u¿ywa siê klasycznych przyrz±dów jak miary, kompas, czy te¿ mierniki elektroniczne szkodliwego promieniowania mikrofalowego, nadajników GSM, anten itp.

Pzdr barneyos   Cool

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Maj 14, 2012, 16:59:13 »

Moim zdaniem najbardziej cenna jest m±dro¶æ , czyli sposób u¿ycia wiedzy.
Ta kobieta wykaza³a siê m±dro¶ci± ,bowiem cena zdrowia i ¿ycia ludzkiego przewa¿y³a nad korzy¶ciami zak³adu "Auto Naprawa"....
No i jak tu nie wierzyæ w moc Piramidy?
Piramidonu te¿....  Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Maj 14, 2012, 17:20:57 »

Znajomy na przej¶ciu dla pieszych w £odzi dok³adnie w Zgierzu (tez tam by³o du¿o wypadków) program bezpieczeñstwa wprowadzi³ stoj±c wpatrzony w ,,zebrê" nawet d³oni± nie dotkn±³ niczego efekt podobny Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2012, 17:21:28 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Maj 14, 2012, 21:53:43 »

I aby nie by³o to "widzi mi-siê", to nale¿y siê odpowiednio przygotowaæ do pomiarów, np. przygotowaæ miejsce (odpromieniowaæ) oraz siebie. Ja np. za ka¿dym razem zadajê pytanie, czy w tej chwili mogê przeprowadzaæ badanie R. czy nie, i czasem dostajê odpowied¼ negatywn± - wówczas nie badam.
kogo i w jaki sposób pytasz?
w jaki sposób dostajesz odpowiedzi?
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Maj 15, 2012, 07:04:22 »

arteq
kogo i w jaki sposób pytasz?
w jaki sposób dostajesz odpowiedzi?
Najlepiej siebie w my¶lach Du¿y u¶miech
Uprzedzam nie bêdê tego rozwija³  Cool
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do góry
  Drukuj