Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 14:37:15

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ró¿dÂżkarstwo - rzecz o wahadeÂłkach i ró¿dÂżkach  (Przeczytany 82794 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #75 : Maj 15, 2012, 07:05:58 »

Pytam siebie w myÂślach, czĂŞsto uÂżywa siĂŞ zwrotu: "zapytaj wahadÂło", odpowiedzi dostajĂŞ poprzez odczyt ruchu wahadÂła.

Warunki prawidÂłowego badania radiestezyjnego:

1. selektywne nastawienie siê na dany obiekt - radiesteta nastawia siê mentalnie na odbiór energii tylko i wy³¹czanie danego obiektu, który bada, chodzi o to, aby ¿adna inna energia nie zak³óca³a badania. Bardzo fajnie to dzia³a, gdy sprawdzam dom, w którym jest zainstalowany odpromiennik. Gdy nastawiê siê na odbiór energii miejsca, takiej jaka jest w danym punkcie i danej chwili, to wahad³o wska¿e energiê pozytywn¹ na wysokim poziomie, oraz brak energii negatywnej. A jeœli stoj¹c w tym samym punkcie, nastawiê siê wy³¹cznie na odbiór energii cieku wodnego, to wahad³o wska¿e wysoki poziom energii negatywnej, bo przecie¿ ten ciek ca³y czas tam istnieje, tyle ¿e jego energia zosta³a zneutralizowana przez odpromiennik.

2. konwencja mentalna - czyli w jaki sposĂłb radiesteta odczytuje ruch wahadÂła. KonwencjĂŞ mentalnÂą ustala siĂŞ tylko raz, na poczÂątku swojej drogi w R. Forma pytania powinna byĂŚ taka, aby mĂłc uzyskaĂŚ odpowiedÂź typu Tak / Nie, a jeÂśli korzystamy z biometrĂłw (wykresĂłw wartoÂści), to zadajemy pytanie iloÂściowe, np. typu "jaka jest energia tego miejsca w skali takiej a takiej". Im bardziej konkretne pytanie, tym lepsza i pewniejsza odpowiedÂź.

Wyró¿nia siê 7 ruchów wahad³a, w opisie podajê oznaczenie dla najpopularniejszej konwencji:

1. wahanie przĂłd-tyÂłu - tzw. promieĂą ³¹czÂący, oznacza odpowiedÂź "Tak"
    2. wahanie lewo-prawo - tzw. promieĂą odcinajÂący, oznacza odpowiedÂź "Nie"
    3. ruch obrotowy w prawo - zdecydowane "Tak"
    4. ruch obrotowy w lewo - zdecydowane "Nie"
    5. ruch po przekÂątnej z lewej na prawÂą - "Nie mogĂŞ udzieliĂŚ odpowiedzi"
    6. ruch po przekÂątnej z prawej na lewÂą - "Nie znam odpowiedzi"
    7. bezruch - brak odpowiedzi.

Punkty 5 do 7 wystĂŞpujÂą rzadziej. MogÂą oznaczaĂŚ rĂłwnieÂż Âźle zadane pytanie.

oraz dodatkowo:
- odpromieniowane Âśrodowisko - dobrze jest odpromieniowaĂŚ jakimÂś przenoÂśnym odpromiennikiem.
- wÂłaÂściwa polaryzacja radiestety - naleÂży sprawdziĂŚ przed badaniem, ale rĂłwnieÂż w czasie trwania.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #76 : Maj 15, 2012, 08:04:27 »

PozwolĂŞ sobie tylko dodaĂŚ, Âże np warto jeszcze zapytaĂŚ o PotrzebĂŞ dokonania badania  MrugniĂŞcie
OczywiÂście dla kaÂżdego co innego, generalnie post szacownego barneyosa kompletny DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #77 : Maj 15, 2012, 11:28:49 »

barneyos ciekawie i skrupulatnie wytlumaczyl metode badania wahadlem.
W istocie wahadlo bedzie roznie zachowywac sie w roznych sytuacjach, jest to tylko czytnik emocji badajacego i kontakt z otoczeniem (tym swiatem niewidzialnym). Czesto popelnia sie ogromny blad uznajac ten wlasnie niewidzialny dla nas zmyslowo swiat za wyzszy, przyjmuje sie wskazowki rodem z zzaswiatow za wyrocznie.
Bo tak bardzo chcemy wiedziec co nas czeka, albo poradzic sie kogos zaufanego, aby nam wskazal droge, albo spytac wahadla.
Chyba wynika to z niskiej samooceny, i bezradnosci oraz strachu przed porazka.
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wahadlo tez "klamie". Czesto myslalam o tym, dlaczego?
I wtedy otrzymalam taka odpowiedz:" kazda prawda moze byc rowniez klamstwem".
Wszystko zalezy od punktu widzenia.
Rozdzkaze posluguja sie czesto pojeciem "ciek wodny", albo zyla wodna. W hydrogeologii takie zjawisko wogole nie istnieje, woda nie plynie kanalami, lecz przecieka z jednej warstwy do drugiej. Wszystko zalezy od materialu, z ktorego jest zbudowane podloze. Woda zmienia kierunek podczas filtrowania wielokrotnie, dla lajka powiem, ze wykres przypomina esyfloresy, a nie rownolegle kreseczki;)
Aby zrozumiec proces ciekow, trzeba by dodac, ze woda podloze (i siebie) oczyszcza w procesie 51 dni. Poprostu przecieka przez kolejne sita. Podczas budowy studni szuka sie poprzez odwierty warstw stosownych, do poboru wody pitnej.
Woda lecznicza, termalna, mineralna to system karowy, pieczarowy, jakby najnizsza z mozliwych wg warunkow geofizycznych mozliwosci utrzymania wody w formie cieklej (wewnatrz ziemi panuje wysoka temperatura).

Rozdzkaze na zamowienie moga przeprowadzic np. w bloku mieszkalnym badania. Dajmy na to na 5 pietrze. Wahadlo bedzie zaiste pracowac i mierniki, ale przypominam, ze w pierwszym rzedzie beda to sygnaly o elektrosmogu. Urzadzenia elektryczne (okablowanie) plus urzadzenia domowe, rowniez hydraulika WC zlewy itp. maja wplyw na jakosc i stan pola.
Nie koniecznie "cieki wodne"MrugniĂŞcie

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #78 : Maj 15, 2012, 11:43:48 »

To Âże wahadeÂłko dziaÂł w czyimÂś reku nie Âświadczy wcale, Âże ten ktoÂś umie siĂŞ nim posÂługiwaĂŚ DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wahadlo tez "klamie". Czesto myslalam o tym, dlaczego?
I wtedy otrzymalam taka odpowiedz:" kazda prawda moze byc rowniez klamstwem".
WÂłaÂśnie mamy tu przedstawiony najlepszy przykÂład na potwierdzenie tej zasady DuÂży uÂśmiech
Brak Potrzeby (nie by³o zadane pytanie o zasadnoœÌ dzia³ania na wahade³ku)
Brak neutralnoÂści (najczĂŞÂściej wystĂŞpuje jeÂżeli zadajemy pytanie emocjonalnie np czy samiec alfa bĂŞdzie mĂłj) DuÂży uÂśmiech
Po trzecie brak przeszkolenie czyli dziaÂłanie inne niÂż te ktĂłre raczyÂł w swoim poÂście opisaĂŚ szacowny
barneyos
 PS
O blÂąd wÂłosach nie wspomnĂŞ bo to podobno szowinistyczny przesÂąd  DuÂży uÂśmiech
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #79 : Maj 15, 2012, 17:08:12 »

...
W istocie wahadlo bedzie roznie zachowywac sie w roznych sytuacjach, jest to tylko czytnik emocji badajacego i kontakt z otoczeniem (tym swiatem niewidzialnym).
...

I w tym ca³y szkopu³, aby siê od tego odci¹Ì, co czasem bywa trudne tak po ludzku.

Kto mo¿e byÌ radiestet¹ - wra¿liwoœÌ radiestezyjna i rediestezyjny kolor w³asny.

Wra¿liwoœÌ radiestezyjna (WR)

Nie ka¿dy mo¿e byÌ radiestet¹, ale te¿ potencjalnych kandydatów wcale nie jest ma³o. O tym, czy ktoœ nadaje siê na radiestetê, ³atwo jest siê przekonaÌ samemu. Wystarczy prosty test kandydata. Nale¿y wzi¹Ì do rêki wahad³o - jeœli nie mamy, to równie dobrze mo¿e byÌ jakiœ inny symetryczny przedmiot, np. obr¹czka na nitce, rozbujaÌ je przód-ty³ i poczekaÌ na ten moment, a¿ wahad³o wejdzie w ruch obrotowy (nie wa¿ne w któr¹ stronê). Potem liczyÌ obroty wahad³a a¿ do momentu zatrzymania. IloœÌ obrotów wahad³a œwiadczy o wra¿liwoœci danej osoby na ten typ promieniowania. Celowo nie bêdê podawa³ tutaj tabelki, dlatego ¿e byÌ mo¿e ktoœ z Was chcia³by spróbowaÌ na sobie, a nie chcê Was w ten sposób sugerowaÌ. Ale chêtnym przeœlê tak¹ tabelkê na PW.

Radiestezyjny kolor wÂłasny

Ka¿da osoba posiada podstawowy radiestezyjny kolor w³asny. Jest to jeden z 7 kolorów têczy czy te¿ czakramów. Ale proszê nie myliÌ z kolorami aury danej osoby. Kolor radiestezyjny nie musi byÌ taki sam jak podstawowy kolor aury. Zale¿noœÌ koloru radiestezyjnego od WR kszta³tuje siê nastêpuj¹co:

kolory radiestezyjne ujemne:

fiolet (najlepsza WR)
indygo (bardzo dobra WR)
niebieski (dobra WR)

kolor neutralny: zielony - neutralna WR

kolory radiestezyjne dodatnie: - sÂłaba WR
¿ó³ty (s³aba WR)
pomaraĂączowy (sÂłabsza WR)
czerwony (najsÂłabsza WR)

OkreÂślaniem koloru wÂłasnego danej osoby zajmujÂą siĂŞ radiesteci.

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
arteq
Gość
« Odpowiedz #80 : Maj 15, 2012, 22:16:15 »

Pytam siebie w myÂślach, czĂŞsto uÂżywa siĂŞ zwrotu: "zapytaj wahadÂło", odpowiedzi dostajĂŞ poprzez odczyt ruchu wahadÂła.
Kolego, gonisz swĂłj wÂłasny ogon, bo aby przekonaĂŚ siĂŞ czy badanie wahadeÂłkiem bĂŞdzie prawidÂłowe, musisz zapytaĂŚ... wahadeÂłko i czekaĂŚ na... jego odpowiedÂź...

i jeszcze bardzo "ciekawa" w³aœciwoœÌ - mo¿esz z wahade³kiem ustaliÌ dowolny sposób udzielania odpowiedzi tak/nie, czyli na tak mo¿esz "ustaliÌ" ¿eby zaczê³o krêciÌ siê w prawo, albo w lewo, albo wahaÌ siê na boki albo wahaÌ siê przód/ty³... co prowadzi do bardzo ciekawych wniosków...
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #81 : Maj 15, 2012, 22:50:11 »

Tak wÂłaÂśnie to dziaÂła.

Tego drugiego nie bardzo zrozumiaÂłem.

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #82 : Maj 16, 2012, 10:37:39 »

Krotkie odpowiedzi. "Tak" lub "nie", kojarzy mi sie to ze spirytualizmem, na planszy tez rysuje sie "tak" i "nie" i cyfry i alfabet i mozna sobie pogadac z duchami.
Tylko o czym?
Stad powstaja te chanellingi, proroctwa, wrozby i wyrocznie. Tak samo zreszta dziala internet.
Raz uzywa sie wahadelka, na planszy talerzyka, lub innych przedmiotow.
Wysokorozwiniete istoty nie potrzebuja komputerow, ani zadnych akcesorii, maja to w sobie, te umiejetnosc odczytu symboliki.

barneyos wspominal o kolorach, to chyba chodzi o zdolnosc odbiorczo-nadawcza (zasieg fal), jak np. radio.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #83 : Maj 16, 2012, 11:33:14 »

Fair Lady
barneyos wspominal o kolorach, to chyba chodzi o zdolnosc odbiorczo-nadawcza (zasieg fal), jak np. radio.
DokÂładnie, niektĂłrzy nazywajÂą to predyspozycjami DuÂży uÂśmiech
Jeden jest stolarzem, drugi doradcÂą, trzeci hm ...rzeÂźnikiem Afro
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #84 : Maj 16, 2012, 12:32:19 »

To fakt, te predyspozycje i byc moze wahadelko "nie klamie", ale dlaczego ludzie bez predyspozycji jednak stoja u sterow? Np. wladzy, oswiaty i innych instytucji? (nie mowie o wszystkich, ale w wiekszosci).
Tyle mowi sie o oswieceniu, podniesieniu wibracji itd., a kto troszczy sie o talenty?
Czyli stare zasady dalej obowiazuja, kto ma lepsze uklady, lub lepiej posmaruje pojedzie dalej.
Ciekawe co na to wahadelko?UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #85 : Maj 16, 2012, 14:56:32 »

WahadeÂłko jest bezradne wobec JA MrugniĂŞcie
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #86 : Maj 16, 2012, 18:52:54 »

Fauna i flora a strefy geopatyczne

IstniejÂą roÂśliny i zwierzĂŞta, ktĂłre rĂłwnieÂż reagujÂą na promieniowanie geopatyczne.

Pies szuka w domu miejsca o najlepszej energii, kot zaÂś Âśpi w miejscu najbardziej zapromieniowanym. Fajnie to widaĂŚ, gdy czasem wyznaczam na planie domu strefĂŞ i potem proszĂŞ domownikĂłw o zaznaczenie miejsc, w ktĂłrych Âśpi najczĂŞÂściej ich kot, a oni zaznaczajÂą miejsca wÂłaÂśnie na strefie. MrĂłwki wĂŞdrujÂą po domu zawsze wzdÂłuÂż strefy, krety kopiÂą w ogrodzie swoje kretowiska rĂłwnieÂż wzdÂłuÂż strefy, bocian nie zakÂłada gniazda na kominie zapromieniowanego domu.

Pokrzywa roÂśnie bardzo dobrze na zapromieniowanej strefie. W domu W domu warto mieĂŚ paprtoki, geranium, itp. roÂślimy, gdyÂż bardzo Âładnie oczyszczajÂą one powietrze - dostarczajÂą jonĂłw "-", ktĂłrych mamy za maÂło w powietrzu, ze wzglĂŞdu na elektrosmog. Fikusy o duÂżych liÂściach to kilerzy, potrafiÂą wyciÂągaĂŚ z czÂłowieka energiĂŞ ÂżyciowÂą. W pokoju z fikusem energia jest zawsze negatywna.

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #87 : Maj 16, 2012, 20:07:42 »

Planu Boskiego NIKT nie zmieni, ani wahadelko, ani rozdzka, ani te sorry "chanellingi"°°
Ani sam kpt. NEMO.
Plan Boski jest wprogramowany w uzytkownika, ale ten Bog po to jest, aby droge wskazywac, bo jesli tego nie zrobi, to bedzie miec osoboscie z Blondynka do czynienia.
I ja nie zartuje.
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #88 : Maj 17, 2012, 07:10:35 »

Ale ten BĂłg moÂże wÂłaÂśnie wskazuje drogĂŞ tym mrĂłwkom i kretom poprzez cieki wodne ?  DuÂży uÂśmiech

Pzdr barneyos   Cool

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #89 : Maj 17, 2012, 08:08:35 »

Fair Lady DuÂży uÂśmiech
Planu Boskiego NIKT nie zmieni, ani wahadelko, ani rozdzka, ani te sorry "chanellingi"°°
Z caÂłym szacunkiem i z za przeproszeniem (nie chce teÂż uraziĂŚ cudzych przekonaĂą), ale mam w Âżyci ,,boski plan" bo mam swĂłj wÂłasny JĂŞzyk
Co do umiejĂŞtnoÂści to osobiÂście uwaÂżam, Âże kaÂżdy z nas je sam wypracowaÂł wÂłasnÂą PracÂą, a nie otrzyma od tego czy tamtego boga w darze JĂŞzyk ZÂły
arteq
Gość
« Odpowiedz #90 : Maj 17, 2012, 11:01:52 »

Pies szuka w domu miejsca o najlepszej energii, kot zaÂś Âśpi w miejscu najbardziej zapromieniowanym.
Barneyos, która czêœÌ cia³a cz³wieka wytwarza/najwiêcej wytwarza negatywnego promieniowania.

krety kopiÂą w ogrodzie swoje kretowiska rĂłwnieÂż wzdÂłuÂż strefy,
no to wychodzi na to, ¿e krety u mnie w ogrodzie s¹... popsute, bo swoje korytarze/kopce buduj¹ w sposób wybitnie nieuporz¹dkowany, jedyna prawid³owoœÌ jaka daje sie zauwa¿yÌ to trzymaj¹ siê jak najdalej ha³asu. Tudzie¿ ciek musia³by przebiegaÌ idealnie z ogrodzeniem dzia³ki, bo u mnie ryj¹ na potêgê - pomimo, ze je odstraszam - a na s¹siednim polu, gdzie mai³¹yby luzik - jak na lekarstwo...

Fikusy o duÂżych liÂściach to kilerzy, potrafiÂą wyciÂągaĂŚ z czÂłowieka energiĂŞ ÂżyciowÂą. W pokoju z fikusem energia jest zawsze negatywna.
W jaki sposĂłb "wyciÂągajÂą" i dlaczego (jaki jest mechanizm) Âże akurat fikus jest be a poproĂŚ ok - ksztaÂł liÂści? ich rozmiar? moÂże jakieÂś Âśrodki chemiczne znajdujÂące siĂŞ w soku?
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #91 : Maj 17, 2012, 11:28:24 »

Fikusy o duÂżych liÂściach to kilerzy, potrafiÂą wyciÂągaĂŚ z czÂłowieka energiĂŞ ÂżyciowÂą. W pokoju z fikusem energia jest zawsze negatywna.
 W jaki sposĂłb "wyciÂągajÂą" i dlaczego (jaki jest mechanizm) Âże akurat fikus jest be a poproĂŚ ok - ksztaÂł liÂści? ich rozmiar? moÂże jakieÂś Âśrodki chemiczne znajdujÂące siĂŞ w soku?

Filodendron jest jeszcze lepszym killerem niz fikus. A juz o kaktusach nie wspomne.
Wogole rosliny to przedstawiciele innego swiata i sa z roznych szczepow, ras, jak i my, zyja, wiec pobieraja i przetwarzaja oraz wydzielaja substancje.
Zasady Feng-Shui bardzo sceptycznie podchodza do roslin pokojowych. A jesli juz to musza byc prawidlowo rozmieszczone, a nie byle jak np. z reguly na parapecie.
Paproc wlasnie jest dobrym przykladem, ze nie z kazdym zaprzyjazni sie, to normalna akcja i reakcja.
Tak, rosliny wyciagaja z nas chi, a my z nich, walka, ktora mozna przeobrazic w symbioze, wtedy jest ok!
arteq
Gość
« Odpowiedz #92 : Maj 17, 2012, 12:34:47 »

Filodendron jest jeszcze lepszym killerem niz fikus. A juz o kaktusach nie wspomne.
Nom, zwÂłaszcza jak siĂŞ na takiego usiÂądzie...
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #93 : Maj 17, 2012, 13:00:09 »

W istocie igly sa tzw. strzalami, wyjatek stanowi aloes, ale nie jest to kaktus.
W pokoju mieszkalnym mile widziane sa swieze kwiaty ciete w wazonie, lecz gdy zaczna slabnac, nalezy je wyrzucic.
Taka sama role pozytywna odgrywaja kwiaty sztuczne! Wytwarzaja swieza energie Yang.
Kwiaty suszone zas utrzymuja negatywna Yin energie.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #94 : Maj 17, 2012, 13:11:53 »

Lady , Lady.... kwiaty sztuczne nie wytwarzajÂą Âżadnej energii , one tylko promieniujÂą barwÂą i ksztaÂłtem ale z czasem to promieniowanie zmniejsza siĂŞ sukcesywnie. Jednak nowe i Âładne powodujÂą wywoÂływanie w nas pozytywnych bodÂźcĂłw zapisanych w pamiĂŞci przez kwiaty prawdziwe.SÂą one nie jako substytutem pobudzajÂącym pamiĂŞĂŚ. Jednak jako element dekoracyjny ÂłagodzÂą ostroœÌ promieniowania innych ksztaÂłtĂłw , lepsze sÂą one niÂż nic i lepsze kwitnÂące doniczkowe niÂż ÂściĂŞte Âżywe , ktĂłre od momentu ÂściĂŞcia  sÂą caÂły czas w procesie Âśmierci.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 13:12:18 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #95 : Maj 17, 2012, 13:17:41 »

Kiaro, Kiaro swiat jest w istocie jednolity, tak jak podaje swieta geometria, nie ma zywego i martwego, wiec jest tak jak napisalam. Figury geometryczne (sprowadz do fraktalnego trojkata) wlasnie wytwarzaja energie!
A wlasciwie promieniowanie. Sprytnie mozna przemieszczac symbole, aby uzyskac zamierzony cel.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #96 : Maj 17, 2012, 13:37:55 »

nie nie....  w realu tak nie jest tylko w Âświecie geometrycznych wyobraÂżeĂą, to nie one tworzÂą real a uczucia tworzÂą  Âświaty , ktĂłre moÂżna zapisaĂŚ rĂłwnieÂż przez geometryczne ksztaÂłty w celach poznawczych  , moÂżna rĂłwnieÂż , to nie znaczy tylko  tak jest rzeczywiÂście.

Dodam tylko iÂż oglÂądaÂłam ( i nie tylko ja) jak dÂźwiĂŞki wydawane ludzkim gÂłosem je tworzÂą , ale nie tylko dÂźwiĂŞki rĂłwnieÂż myÂśli je tworzÂą , jest to forma  przekazu  informacji przez takÂą formĂŞ graficznÂą. Inaczej jeden ze sposobĂłw odczytu budowy czegoÂś ale forma zapisu  nie jest budowa.
Tak jak litery nie tworzÂą Âświata ale sÂą , mogÂą byĂŚ zapisem informacji o nim, tyle jest w nich energii ile wÂłoÂży w nie piszÂący je , same jej nie tworzÂą, promieniujÂą niÂą czasowo.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #97 : Maj 17, 2012, 16:01:33 »

Pies szuka w domu miejsca o najlepszej energii, kot zaÂś Âśpi w miejscu najbardziej zapromieniowanym.
1.Barneyos, która czêœÌ cia³a cz³wieka wytwarza/najwiêcej wytwarza negatywnego promieniowania.

krety kopiÂą w ogrodzie swoje kretowiska rĂłwnieÂż wzdÂłuÂż strefy,
2.no to wychodzi na to, ¿e krety u mnie w ogrodzie s¹... popsute, bo swoje korytarze/kopce buduj¹ w sposób wybitnie nieuporz¹dkowany, jedyna prawid³owoœÌ jaka daje sie zauwa¿yÌ to trzymaj¹ siê jak najdalej ha³asu. Tudzie¿ ciek musia³by przebiegaÌ idealnie z ogrodzeniem dzia³ki, bo u mnie ryj¹ na potêgê - pomimo, ze je odstraszam - a na s¹siednim polu, gdzie mai³¹yby luzik - jak na lekarstwo...

3.W jaki sposĂłb "wyciÂągajÂą" i dlaczego (jaki jest mechanizm) Âże akurat fikus jest be a poproĂŚ ok - ksztaÂł liÂści? ich rozmiar? moÂże jakieÂś Âśrodki chemiczne znajdujÂące siĂŞ w soku?

1. Najbardziej chora. Niemniej akurat w tym opisie chodziÂło mi o energiĂŞ samego miejsca, a nie energiĂŞ domownika.

2. MoÂże Twoje krety to psychole !  DuÂży uÂśmiech

A tak na powa¿nie - nie wiem, jak krety reaguj¹ na podziemne przeszkody terenowe typu fundament p³otu, czy je podkopuj¹ czy chodz¹ wzd³u¿. SprawdŸ mo¿e w szerszym planie, czy kretowiska nie tworz¹ jakiegoœ pasa; najczêœciej cieki w Polsce maj¹ szerokoœÌ 2-3 metrów, ale zdarzaj¹ siê wiêksze, do 10 metrów. Wówczas ruch w obrêbie strefy bêdzie nieuporz¹dkowany, ale powinno byÌ widaÌ wyraŸnie granicê strefy w postaci w miarê prostej linii (lub delikatnie ³ukowatej). Mo¿esz te¿ mieÌ w tym miejscu krzy¿ówkê cieków, to wówczas bêdziesz mia³ prawdziwy kreci "sabat".

3. Nie wiem w jaki sposĂłb, ale badanie R. pokazuje, Âże energia danej roÂśliny jest "-" lub "+". SÂą przecieÂż roÂśliny, ktĂłre rosnÂą tylko w miejscach ponurych i nieciekawych, a sÂą teÂż roÂśliny, ktĂłre rosnÂą w miejscach "fajnych".
Paprotki np. (tak jak i lampa solna), jonizujÂą powietrze jonami "-", ktĂłrych mamy ogĂłlnie niedomiar. Najlepszy stosunek jonĂłw +/- to 1/3 - taki moÂżna spotkaĂŚ na wsi. Obecnie w duÂżych miastach moÂżna spotkaĂŚ proporcje (500-700)+ / 1-, czyli baaaardzo zaburzone.

W sypialni nie powinno byĂŚ kwiatĂłw, gdyÂż te, owszem, pobierajÂą CO2 i oddajÂą tlen, ale tylko w dzieĂą, w nocy robiÂą odwrotnie. Geranium dodatkowo czyÂści powietrze (zabija) z wirusĂłw i bakterii (chyba tym zapachem  Chichot)

NiektĂłre roÂśliny wybierajÂą sobie jednego domownika, z ktĂłrego pobierajÂą energiĂŞ. Niestety nie wiem, w jaki sposĂłb siĂŞ to dzieje.

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #98 : Maj 17, 2012, 19:43:09 »

Kiara zyjesz w swiecie zludzen i chanellingow, Twoja wiedza pochodzi od reakcji INNYCH, sama malo piszesz o REALU.
Kazdemu wg zaslug.
"Pchanie od tylu" podczas wejscia na gorke i cyganski (krolewski:)UÂśmiechUÂśmiech) tabor,to chyba tylko blichtr.

Uwij wianek, i rzuc na wode w noc Sobotki - w drodze ... i wierz mi ZYCZE Tobie, abys miala sukces!
UÂśmiech

Zalecam wzmocmnienie rozdzek i wahadelek na ta jedyna w sobie noc Kupaly.
//wg przekazow kazdy otrzyma "blogoslawienstwo boze" UÂśmiech "jak odda lush" a moze i kwat paproci znajdzie???MrugniĂŞcie//

« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 19:47:41 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #99 : Maj 17, 2012, 19:47:23 »

mogĂŞ obserwowaĂŚ kopce z wysokoÂści 6-7 metrĂłw - nie ma prawidÂłowoÂści ktĂłrÂą opisujesz, a ogrodzenie nie ma podmurĂłwki.

I czy moÂżna usÂłyszeĂŚ definicjĂŞ "cieku"? Co to jest ten ciek?
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: