barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #75 : Maj 15, 2012, 07:05:58 » |
|
Pytam siebie w my¶lach, czêsto u¿ywa siê zwrotu: "zapytaj wahad³o", odpowiedzi dostajê poprzez odczyt ruchu wahad³a.
Warunki prawid³owego badania radiestezyjnego:
1. selektywne nastawienie siê na dany obiekt - radiesteta nastawia siê mentalnie na odbiór energii tylko i wy³±czanie danego obiektu, który bada, chodzi o to, aby ¿adna inna energia nie zak³óca³a badania. Bardzo fajnie to dzia³a, gdy sprawdzam dom, w którym jest zainstalowany odpromiennik. Gdy nastawiê siê na odbiór energii miejsca, takiej jaka jest w danym punkcie i danej chwili, to wahad³o wska¿e energiê pozytywn± na wysokim poziomie, oraz brak energii negatywnej. A je¶li stoj±c w tym samym punkcie, nastawiê siê wy³±cznie na odbiór energii cieku wodnego, to wahad³o wska¿e wysoki poziom energii negatywnej, bo przecie¿ ten ciek ca³y czas tam istnieje, tyle ¿e jego energia zosta³a zneutralizowana przez odpromiennik.
2. konwencja mentalna - czyli w jaki sposób radiesteta odczytuje ruch wahad³a. Konwencjê mentaln± ustala siê tylko raz, na pocz±tku swojej drogi w R. Forma pytania powinna byæ taka, aby móc uzyskaæ odpowied¼ typu Tak / Nie, a je¶li korzystamy z biometrów (wykresów warto¶ci), to zadajemy pytanie ilo¶ciowe, np. typu "jaka jest energia tego miejsca w skali takiej a takiej". Im bardziej konkretne pytanie, tym lepsza i pewniejsza odpowied¼.
Wyró¿nia siê 7 ruchów wahad³a, w opisie podajê oznaczenie dla najpopularniejszej konwencji: 1. wahanie przód-ty³u - tzw. promieñ ³±cz±cy, oznacza odpowied¼ "Tak" 2. wahanie lewo-prawo - tzw. promieñ odcinaj±cy, oznacza odpowied¼ "Nie" 3. ruch obrotowy w prawo - zdecydowane "Tak" 4. ruch obrotowy w lewo - zdecydowane "Nie" 5. ruch po przek±tnej z lewej na praw± - "Nie mogê udzieliæ odpowiedzi" 6. ruch po przek±tnej z prawej na lew± - "Nie znam odpowiedzi" 7. bezruch - brak odpowiedzi.
Punkty 5 do 7 wystêpuj± rzadziej. Mog± oznaczaæ równie¿ ¼le zadane pytanie.
oraz dodatkowo: - odpromieniowane ¶rodowisko - dobrze jest odpromieniowaæ jakim¶ przeno¶nym odpromiennikiem. - w³a¶ciwa polaryzacja radiestety - nale¿y sprawdziæ przed badaniem, ale równie¿ w czasie trwania.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #76 : Maj 15, 2012, 08:04:27 » |
|
Pozwolê sobie tylko dodaæ, ¿e np warto jeszcze zapytaæ o Potrzebê dokonania badania Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego, generalnie post szacownego barneyosa kompletny
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #77 : Maj 15, 2012, 11:28:49 » |
|
barneyos ciekawie i skrupulatnie wytlumaczyl metode badania wahadlem. W istocie wahadlo bedzie roznie zachowywac sie w roznych sytuacjach, jest to tylko czytnik emocji badajacego i kontakt z otoczeniem (tym swiatem niewidzialnym). Czesto popelnia sie ogromny blad uznajac ten wlasnie niewidzialny dla nas zmyslowo swiat za wyzszy, przyjmuje sie wskazowki rodem z zzaswiatow za wyrocznie. Bo tak bardzo chcemy wiedziec co nas czeka, albo poradzic sie kogos zaufanego, aby nam wskazal droge, albo spytac wahadla. Chyba wynika to z niskiej samooceny, i bezradnosci oraz strachu przed porazka. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wahadlo tez "klamie". Czesto myslalam o tym, dlaczego? I wtedy otrzymalam taka odpowiedz:" kazda prawda moze byc rowniez klamstwem". Wszystko zalezy od punktu widzenia. Rozdzkaze posluguja sie czesto pojeciem "ciek wodny", albo zyla wodna. W hydrogeologii takie zjawisko wogole nie istnieje, woda nie plynie kanalami, lecz przecieka z jednej warstwy do drugiej. Wszystko zalezy od materialu, z ktorego jest zbudowane podloze. Woda zmienia kierunek podczas filtrowania wielokrotnie, dla lajka powiem, ze wykres przypomina esyfloresy, a nie rownolegle kreseczki;) Aby zrozumiec proces ciekow, trzeba by dodac, ze woda podloze (i siebie) oczyszcza w procesie 51 dni. Poprostu przecieka przez kolejne sita. Podczas budowy studni szuka sie poprzez odwierty warstw stosownych, do poboru wody pitnej. Woda lecznicza, termalna, mineralna to system karowy, pieczarowy, jakby najnizsza z mozliwych wg warunkow geofizycznych mozliwosci utrzymania wody w formie cieklej (wewnatrz ziemi panuje wysoka temperatura). Rozdzkaze na zamowienie moga przeprowadzic np. w bloku mieszkalnym badania. Dajmy na to na 5 pietrze. Wahadlo bedzie zaiste pracowac i mierniki, ale przypominam, ze w pierwszym rzedzie beda to sygnaly o elektrosmogu. Urzadzenia elektryczne (okablowanie) plus urzadzenia domowe, rowniez hydraulika WC zlewy itp. maja wplyw na jakosc i stan pola. Nie koniecznie "cieki wodne"
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #78 : Maj 15, 2012, 11:43:48 » |
|
To ¿e wahade³ko dzia³ w czyim¶ reku nie ¶wiadczy wcale, ¿e ten kto¶ umie siê nim pos³ugiwaæ Fair Lady
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wahadlo tez "klamie". Czesto myslalam o tym, dlaczego? I wtedy otrzymalam taka odpowiedz:" kazda prawda moze byc rowniez klamstwem". W³a¶nie mamy tu przedstawiony najlepszy przyk³ad na potwierdzenie tej zasady Brak Potrzeby (nie by³o zadane pytanie o zasadno¶æ dzia³ania na wahade³ku) Brak neutralno¶ci (najczê¶ciej wystêpuje je¿eli zadajemy pytanie emocjonalnie np czy samiec alfa bêdzie mój) Po trzecie brak przeszkolenie czyli dzia³anie inne ni¿ te które raczy³ w swoim po¶cie opisaæ szacowny barneyos PS O bl±d w³osach nie wspomnê bo to podobno szowinistyczny przes±d
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #79 : Maj 15, 2012, 17:08:12 » |
|
... W istocie wahadlo bedzie roznie zachowywac sie w roznych sytuacjach, jest to tylko czytnik emocji badajacego i kontakt z otoczeniem (tym swiatem niewidzialnym). ...
I w tym ca³y szkopu³, aby siê od tego odci±æ, co czasem bywa trudne tak po ludzku. Kto mo¿e byæ radiestet± - wra¿liwo¶æ radiestezyjna i rediestezyjny kolor w³asny. Wra¿liwo¶æ radiestezyjna (WR) Nie ka¿dy mo¿e byæ radiestet±, ale te¿ potencjalnych kandydatów wcale nie jest ma³o. O tym, czy kto¶ nadaje siê na radiestetê, ³atwo jest siê przekonaæ samemu. Wystarczy prosty test kandydata. Nale¿y wzi±æ do rêki wahad³o - je¶li nie mamy, to równie dobrze mo¿e byæ jaki¶ inny symetryczny przedmiot, np. obr±czka na nitce, rozbujaæ je przód-ty³ i poczekaæ na ten moment, a¿ wahad³o wejdzie w ruch obrotowy (nie wa¿ne w któr± stronê). Potem liczyæ obroty wahad³a a¿ do momentu zatrzymania. Ilo¶æ obrotów wahad³a ¶wiadczy o wra¿liwo¶ci danej osoby na ten typ promieniowania. Celowo nie bêdê podawa³ tutaj tabelki, dlatego ¿e byæ mo¿e kto¶ z Was chcia³by spróbowaæ na sobie, a nie chcê Was w ten sposób sugerowaæ. Ale chêtnym prze¶lê tak± tabelkê na PW. Radiestezyjny kolor w³asny Ka¿da osoba posiada podstawowy radiestezyjny kolor w³asny. Jest to jeden z 7 kolorów têczy czy te¿ czakramów. Ale proszê nie myliæ z kolorami aury danej osoby. Kolor radiestezyjny nie musi byæ taki sam jak podstawowy kolor aury. Zale¿no¶æ koloru radiestezyjnego od WR kszta³tuje siê nastêpuj±co: kolory radiestezyjne ujemne: fiolet (najlepsza WR) indygo (bardzo dobra WR) niebieski (dobra WR) kolor neutralny: zielony - neutralna WR kolory radiestezyjne dodatnie: - s³aba WR ¿ó³ty (s³aba WR) pomarañczowy (s³absza WR) czerwony (najs³absza WR) Okre¶laniem koloru w³asnego danej osoby zajmuj± siê radiesteci.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #80 : Maj 15, 2012, 22:16:15 » |
|
Pytam siebie w my¶lach, czêsto u¿ywa siê zwrotu: "zapytaj wahad³o", odpowiedzi dostajê poprzez odczyt ruchu wahad³a. Kolego, gonisz swój w³asny ogon, bo aby przekonaæ siê czy badanie wahade³kiem bêdzie prawid³owe, musisz zapytaæ... wahade³ko i czekaæ na... jego odpowied¼... i jeszcze bardzo "ciekawa" w³a¶ciwo¶æ - mo¿esz z wahade³kiem ustaliæ dowolny sposób udzielania odpowiedzi tak/nie, czyli na tak mo¿esz "ustaliæ" ¿eby zaczê³o krêciæ siê w prawo, albo w lewo, albo wahaæ siê na boki albo wahaæ siê przód/ty³... co prowadzi do bardzo ciekawych wniosków...
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #81 : Maj 15, 2012, 22:50:11 » |
|
Tak w³a¶nie to dzia³a.
Tego drugiego nie bardzo zrozumia³em.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #82 : Maj 16, 2012, 10:37:39 » |
|
Krotkie odpowiedzi. "Tak" lub "nie", kojarzy mi sie to ze spirytualizmem, na planszy tez rysuje sie "tak" i "nie" i cyfry i alfabet i mozna sobie pogadac z duchami. Tylko o czym? Stad powstaja te chanellingi, proroctwa, wrozby i wyrocznie. Tak samo zreszta dziala internet. Raz uzywa sie wahadelka, na planszy talerzyka, lub innych przedmiotow. Wysokorozwiniete istoty nie potrzebuja komputerow, ani zadnych akcesorii, maja to w sobie, te umiejetnosc odczytu symboliki.
barneyos wspominal o kolorach, to chyba chodzi o zdolnosc odbiorczo-nadawcza (zasieg fal), jak np. radio.
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #83 : Maj 16, 2012, 11:33:14 » |
|
Fair Ladybarneyos wspominal o kolorach, to chyba chodzi o zdolnosc odbiorczo-nadawcza (zasieg fal), jak np. radio. Dok³adnie, niektórzy nazywaj± to predyspozycjami Jeden jest stolarzem, drugi doradc±, trzeci hm ...rze¼nikiem
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #84 : Maj 16, 2012, 12:32:19 » |
|
To fakt, te predyspozycje i byc moze wahadelko "nie klamie", ale dlaczego ludzie bez predyspozycji jednak stoja u sterow? Np. wladzy, oswiaty i innych instytucji? (nie mowie o wszystkich, ale w wiekszosci). Tyle mowi sie o oswieceniu, podniesieniu wibracji itd., a kto troszczy sie o talenty? Czyli stare zasady dalej obowiazuja, kto ma lepsze uklady, lub lepiej posmaruje pojedzie dalej. Ciekawe co na to wahadelko?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #85 : Maj 16, 2012, 14:56:32 » |
|
Wahade³ko jest bezradne wobec JA
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #86 : Maj 16, 2012, 18:52:54 » |
|
Fauna i flora a strefy geopatyczne
Istniej± ro¶liny i zwierzêta, które równie¿ reaguj± na promieniowanie geopatyczne.
Pies szuka w domu miejsca o najlepszej energii, kot za¶ ¶pi w miejscu najbardziej zapromieniowanym. Fajnie to widaæ, gdy czasem wyznaczam na planie domu strefê i potem proszê domowników o zaznaczenie miejsc, w których ¶pi najczê¶ciej ich kot, a oni zaznaczaj± miejsca w³a¶nie na strefie. Mrówki wêdruj± po domu zawsze wzd³u¿ strefy, krety kopi± w ogrodzie swoje kretowiska równie¿ wzd³u¿ strefy, bocian nie zak³ada gniazda na kominie zapromieniowanego domu.
Pokrzywa ro¶nie bardzo dobrze na zapromieniowanej strefie. W domu W domu warto mieæ paprtoki, geranium, itp. ro¶limy, gdy¿ bardzo ³adnie oczyszczaj± one powietrze - dostarczaj± jonów "-", których mamy za ma³o w powietrzu, ze wzglêdu na elektrosmog. Fikusy o du¿ych li¶ciach to kilerzy, potrafi± wyci±gaæ z cz³owieka energiê ¿yciow±. W pokoju z fikusem energia jest zawsze negatywna.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #87 : Maj 16, 2012, 20:07:42 » |
|
Planu Boskiego NIKT nie zmieni, ani wahadelko, ani rozdzka, ani te sorry "chanellingi"°° Ani sam kpt. NEMO. Plan Boski jest wprogramowany w uzytkownika, ale ten Bog po to jest, aby droge wskazywac, bo jesli tego nie zrobi, to bedzie miec osoboscie z Blondynka do czynienia. I ja nie zartuje.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #88 : Maj 17, 2012, 07:10:35 » |
|
Ale ten Bóg mo¿e w³a¶nie wskazuje drogê tym mrówkom i kretom poprzez cieki wodne ?
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #89 : Maj 17, 2012, 08:08:35 » |
|
Fair Lady Planu Boskiego NIKT nie zmieni, ani wahadelko, ani rozdzka, ani te sorry "chanellingi"°° Z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem (nie chce te¿ uraziæ cudzych przekonañ), ale mam w ¿yci ,,boski plan" bo mam swój w³asny Co do umiejêtno¶ci to osobi¶cie uwa¿am, ¿e ka¿dy z nas je sam wypracowa³ w³asn± Prac±, a nie otrzyma od tego czy tamtego boga w darze
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #90 : Maj 17, 2012, 11:01:52 » |
|
Pies szuka w domu miejsca o najlepszej energii, kot za¶ ¶pi w miejscu najbardziej zapromieniowanym. Barneyos, która czê¶æ cia³a cz³wieka wytwarza/najwiêcej wytwarza negatywnego promieniowania. krety kopi± w ogrodzie swoje kretowiska równie¿ wzd³u¿ strefy, no to wychodzi na to, ¿e krety u mnie w ogrodzie s±... popsute, bo swoje korytarze/kopce buduj± w sposób wybitnie nieuporz±dkowany, jedyna prawid³owo¶æ jaka daje sie zauwa¿yæ to trzymaj± siê jak najdalej ha³asu. Tudzie¿ ciek musia³by przebiegaæ idealnie z ogrodzeniem dzia³ki, bo u mnie ryj± na potêgê - pomimo, ze je odstraszam - a na s±siednim polu, gdzie mai³±yby luzik - jak na lekarstwo... Fikusy o du¿ych li¶ciach to kilerzy, potrafi± wyci±gaæ z cz³owieka energiê ¿yciow±. W pokoju z fikusem energia jest zawsze negatywna. W jaki sposób "wyci±gaj±" i dlaczego (jaki jest mechanizm) ¿e akurat fikus jest be a poproæ ok - kszta³ li¶ci? ich rozmiar? mo¿e jakie¶ ¶rodki chemiczne znajduj±ce siê w soku?
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #91 : Maj 17, 2012, 11:28:24 » |
|
Fikusy o du¿ych li¶ciach to kilerzy, potrafi± wyci±gaæ z cz³owieka energiê ¿yciow±. W pokoju z fikusem energia jest zawsze negatywna. W jaki sposób "wyci±gaj±" i dlaczego (jaki jest mechanizm) ¿e akurat fikus jest be a poproæ ok - kszta³ li¶ci? ich rozmiar? mo¿e jakie¶ ¶rodki chemiczne znajduj±ce siê w soku? Filodendron jest jeszcze lepszym killerem niz fikus. A juz o kaktusach nie wspomne. Wogole rosliny to przedstawiciele innego swiata i sa z roznych szczepow, ras, jak i my, zyja, wiec pobieraja i przetwarzaja oraz wydzielaja substancje. Zasady Feng-Shui bardzo sceptycznie podchodza do roslin pokojowych. A jesli juz to musza byc prawidlowo rozmieszczone, a nie byle jak np. z reguly na parapecie. Paproc wlasnie jest dobrym przykladem, ze nie z kazdym zaprzyjazni sie, to normalna akcja i reakcja. Tak, rosliny wyciagaja z nas chi, a my z nich, walka, ktora mozna przeobrazic w symbioze, wtedy jest ok!
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #92 : Maj 17, 2012, 12:34:47 » |
|
Filodendron jest jeszcze lepszym killerem niz fikus. A juz o kaktusach nie wspomne. Nom, zw³aszcza jak siê na takiego usi±dzie...
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #93 : Maj 17, 2012, 13:00:09 » |
|
W istocie igly sa tzw. strzalami, wyjatek stanowi aloes, ale nie jest to kaktus. W pokoju mieszkalnym mile widziane sa swieze kwiaty ciete w wazonie, lecz gdy zaczna slabnac, nalezy je wyrzucic. Taka sama role pozytywna odgrywaja kwiaty sztuczne! Wytwarzaja swieza energie Yang. Kwiaty suszone zas utrzymuja negatywna Yin energie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #94 : Maj 17, 2012, 13:11:53 » |
|
Lady , Lady.... kwiaty sztuczne nie wytwarzaj± ¿adnej energii , one tylko promieniuj± barw± i kszta³tem ale z czasem to promieniowanie zmniejsza siê sukcesywnie. Jednak nowe i ³adne powoduj± wywo³ywanie w nas pozytywnych bod¼ców zapisanych w pamiêci przez kwiaty prawdziwe.S± one nie jako substytutem pobudzaj±cym pamiêæ. Jednak jako element dekoracyjny ³agodz± ostro¶æ promieniowania innych kszta³tów , lepsze s± one ni¿ nic i lepsze kwitn±ce doniczkowe ni¿ ¶ciête ¿ywe , które od momentu ¶ciêcia s± ca³y czas w procesie ¶mierci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 13:12:18 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #95 : Maj 17, 2012, 13:17:41 » |
|
Kiaro, Kiaro swiat jest w istocie jednolity, tak jak podaje swieta geometria, nie ma zywego i martwego, wiec jest tak jak napisalam. Figury geometryczne (sprowadz do fraktalnego trojkata) wlasnie wytwarzaja energie! A wlasciwie promieniowanie. Sprytnie mozna przemieszczac symbole, aby uzyskac zamierzony cel.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #96 : Maj 17, 2012, 13:37:55 » |
|
nie nie.... w realu tak nie jest tylko w ¶wiecie geometrycznych wyobra¿eñ, to nie one tworz± real a uczucia tworz± ¶wiaty , które mo¿na zapisaæ równie¿ przez geometryczne kszta³ty w celach poznawczych , mo¿na równie¿ , to nie znaczy tylko tak jest rzeczywi¶cie.Dodam tylko i¿ ogl±da³am ( i nie tylko ja) jak d¼wiêki wydawane ludzkim g³osem je tworz± , ale nie tylko d¼wiêki równie¿ my¶li je tworz± , jest to forma przekazu informacji przez tak± formê graficzn±. Inaczej jeden ze sposobów odczytu budowy czego¶ ale forma zapisu nie jest budowa. Tak jak litery nie tworz± ¶wiata ale s± , mog± byæ zapisem informacji o nim, tyle jest w nich energii ile w³o¿y w nie pisz±cy je , same jej nie tworz±, promieniuj± ni± czasowo. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #97 : Maj 17, 2012, 16:01:33 » |
|
Pies szuka w domu miejsca o najlepszej energii, kot za¶ ¶pi w miejscu najbardziej zapromieniowanym. 1.Barneyos, która czê¶æ cia³a cz³wieka wytwarza/najwiêcej wytwarza negatywnego promieniowania. krety kopi± w ogrodzie swoje kretowiska równie¿ wzd³u¿ strefy, 2.no to wychodzi na to, ¿e krety u mnie w ogrodzie s±... popsute, bo swoje korytarze/kopce buduj± w sposób wybitnie nieuporz±dkowany, jedyna prawid³owo¶æ jaka daje sie zauwa¿yæ to trzymaj± siê jak najdalej ha³asu. Tudzie¿ ciek musia³by przebiegaæ idealnie z ogrodzeniem dzia³ki, bo u mnie ryj± na potêgê - pomimo, ze je odstraszam - a na s±siednim polu, gdzie mai³±yby luzik - jak na lekarstwo... Fikusy o du¿ych li¶ciach to kilerzy, potrafi± wyci±gaæ z cz³owieka energiê ¿yciow±. W pokoju z fikusem energia jest zawsze negatywna. 3.W jaki sposób "wyci±gaj±" i dlaczego (jaki jest mechanizm) ¿e akurat fikus jest be a poproæ ok - kszta³ li¶ci? ich rozmiar? mo¿e jakie¶ ¶rodki chemiczne znajduj±ce siê w soku? 1. Najbardziej chora. Niemniej akurat w tym opisie chodzi³o mi o energiê samego miejsca, a nie energiê domownika. 2. Mo¿e Twoje krety to psychole ! A tak na powa¿nie - nie wiem, jak krety reaguj± na podziemne przeszkody terenowe typu fundament p³otu, czy je podkopuj± czy chodz± wzd³u¿. Sprawd¼ mo¿e w szerszym planie, czy kretowiska nie tworz± jakiego¶ pasa; najczê¶ciej cieki w Polsce maj± szeroko¶æ 2-3 metrów, ale zdarzaj± siê wiêksze, do 10 metrów. Wówczas ruch w obrêbie strefy bêdzie nieuporz±dkowany, ale powinno byæ widaæ wyra¼nie granicê strefy w postaci w miarê prostej linii (lub delikatnie ³ukowatej). Mo¿esz te¿ mieæ w tym miejscu krzy¿ówkê cieków, to wówczas bêdziesz mia³ prawdziwy kreci "sabat". 3. Nie wiem w jaki sposób, ale badanie R. pokazuje, ¿e energia danej ro¶liny jest "-" lub "+". S± przecie¿ ro¶liny, które rosn± tylko w miejscach ponurych i nieciekawych, a s± te¿ ro¶liny, które rosn± w miejscach "fajnych". Paprotki np. (tak jak i lampa solna), jonizuj± powietrze jonami "-", których mamy ogólnie niedomiar. Najlepszy stosunek jonów +/- to 1/3 - taki mo¿na spotkaæ na wsi. Obecnie w du¿ych miastach mo¿na spotkaæ proporcje (500-700)+ / 1-, czyli baaaardzo zaburzone. W sypialni nie powinno byæ kwiatów, gdy¿ te, owszem, pobieraj± CO 2 i oddaj± tlen, ale tylko w dzieñ, w nocy robi± odwrotnie. Geranium dodatkowo czy¶ci powietrze (zabija) z wirusów i bakterii (chyba tym zapachem ) Niektóre ro¶liny wybieraj± sobie jednego domownika, z którego pobieraj± energiê. Niestety nie wiem, w jaki sposób siê to dzieje.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #98 : Maj 17, 2012, 19:43:09 » |
|
Kiara zyjesz w swiecie zludzen i chanellingow, Twoja wiedza pochodzi od reakcji INNYCH, sama malo piszesz o REALU. Kazdemu wg zaslug. "Pchanie od tylu" podczas wejscia na gorke i cyganski (krolewski:) ) tabor,to chyba tylko blichtr. Uwij wianek, i rzuc na wode w noc Sobotki - w drodze ... i wierz mi ZYCZE Tobie, abys miala sukces! Zalecam wzmocmnienie rozdzek i wahadelek na ta jedyna w sobie noc Kupaly. //wg przekazow kazdy otrzyma "blogoslawienstwo boze" "jak odda lush" a moze i kwat paproci znajdzie??? //
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 19:47:41 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #99 : Maj 17, 2012, 19:47:23 » |
|
mogê obserwowaæ kopce z wysoko¶ci 6-7 metrów - nie ma prawid³owo¶ci któr± opisujesz, a ogrodzenie nie ma podmurówki.
I czy mo¿na us³yszeæ definicjê "cieku"? Co to jest ten ciek?
|
|
|
|
|
|
|
|