Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:40:17

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Opryski typu chemtrail - co to takiego ?  (Przeczytany 114713 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #25 : Kwiecieñ 07, 2010, 23:57:56 »

Technologia tworzenia "chemtrails" oficjalnie potwierdzona ! 

Nareszcie ! W koñcu doczekali¶my siê oficjalnego potwierdzenia istnienia geoin¿ynieryjnej technologii rozpylania mikroskopijnych cz±steczek, w wy¿szych partiach atmosfery. - czyli CHEMTRAILS !

Nie potwierdzi³ tego byle kto, ale sam J.P. Holdren, g³ówny doradca ds. Nauki i Techniki, w administracji Prezydenta Obamy !

Na Onet.pl mo¿emy przeczytaæ taka oto wypowiedz Holdrena (link tutaj):

"Nowy doradca naukowy prezydenta Baracka Obamy o¶wiadczy³, ¿e globalne ocieplenie jest tak daleko posuniête, ¿e administracja Obamy rozwa¿a u¿ycie radykalnych technologii do sch³odzenia powietrza na Ziemi.

John Holdren, doradca prezydenta, powiedzia³ agencji AP, ¿e w ekipie Obamy jest omawiana idea u¿ycia geoin¿ynierii w walce z ociepleniem klimatu. Jedno z ekstremalnych rozwi±zañ zak³ada wystrzelenie ska¿onych cz±stek do wy¿szych obszarów atmosfery, tak aby odbiæ promienie s³oneczne. "Holdren dodaje jednak, ¿e wystrzelenie do atmosfery cz±stek - tworzenie "sztucznego wulkanu", jak okre¶li³ to jeden z laureatów nagrody Nobla - mo¿e mieæ ró¿ne efekty i kompletnie nie rozwi±zaæ wszystkich problemów z emisj± gazów cieplarnianych.
Dla uzupelnienia, w Time Magazine (link tutaj) mo¿emy przeczytaæ i¿:

"One way to turn down the thermostat would be to spread sulfur particles into the atmosphere, either through artillery or with airplanes, thickening the air enough so that it would bounce some sunlight back. We know that process does reduce global temperatures: when Mt. Pinatubo in the Philippines erupted in 1991, it threw millions of tons of sulfur dioxide into the atmosphere, causing global temperatures over the following months to drop by nearly 1°F. Geoengineering would work much the same way — only it would need to be done continuously, to keep up with the intensifying greenhouse effect."

T³umaczenie:

"Jednym ze sposobów obni¿enia temperatury mog³o by byæ rozpylenie cz±steczek siarki w atmosferze, albo poprzez wystrzeliwanie ich do niej, albo rozpylanie samolotami, co mia³o by spowodowaæ zagêszczenie atmosfery i odbijanie czê¶ci promieni s³onecznych. Wiemy, ze taki proces prowadzi do redukcji temperatury. Wybuch wulkanu Mt. Pinatubo na Filipinach, w 1991 roku wyrzuci³ do atmosfery miliony ton dwutlenku siarki, co spowodowa³o ¶rednie obni¿enie  temperatury na ¶wiecie o prawie 1 stopieñ Fahrenheita. Geoin¿ynieria dzia³a³a by w podobny sposób, tylko ¿e musia³o by to byæ realizowane w sposób  ci±g³y, aby dotrzymaæ kroku intensyfikuj±cym siê gazom cieplarnianym."

Nic dodaæ i nic uj±æ. Dotychczas spotykali¶my wielu sceptyków, mówi±cych, ze co¶ takiego jest z wielu powodów niemo¿liwe. Wielu z nich twierdzi³o, ¿e "ktokolwiek zna siê choæby na podstawowej fizyce to wie, ¿e takie rzeczy nie mog± siê dziaæ".

No có¿, nasz± grupê - jak do teraz sceptycznych w tym temacie czytelników, mamy ju¿ gdzie, a raczej do kogo odes³aæ. Teraz mo¿ecie sobie drodzy Pañstwo podyskutowaæ tak na temat aktualnie (a w³a¶ciwie to od wielu lat) istniej±cych technologii jak i samej fizyki, nie z kim innym, ale z samym Panem Holdrenem. Skargi na "bujdy i teorie spiskowe" prosimy przesy³aæ na adres magazynu Time, nale¿±cego do CNN. Mamy nadziejê, ¿e koñczy to tak ju¿ d³ug± ju¿ i nikomu niepotrzebn± dyskusjê na ten temat.

Czy istnieje jeszcze kto¶, kto uparcie wierzy ze informacje o tego typu technologiach i tajnych projektach s± nam przekazywane na bie¿±co ?
Wszyscy przecie¿ dobrze wiemy, ze rz±dy informuj± nas o wielu sprawach dopiero wtedy, kiedy jest im to na rêkê, lub nie da siê ju¿ tych spraw utrzymaæ w tajemnicy. Sprawa Chemtrails jest zbyt g³o¶na i coraz wiêcej ludzi na ¶wiecie jest w ni± aktywnie zaanga¿owanych, aby mo¿na by³o dalej na ten temat milczeæ. Przejêcie przez Baracka Obamê sto³ka Prezydenta USA, pozwala mu na odciêcie siê od dotychczasowych dzia³añ  Busha i ¶wie¿e podjêcie tego (i innych) tematu. Nie zdziwcie siê, kiedy ju¿ nied³ugo zostanie wydane o¶wiadczenie o "rozpoczêciu" projektu rozpylania.

Problem w tym, ¿e tak naprawdê to projekt ten jest ju¿ od kilku lat, na szerok± skalê realizowany.

Przyjrzyjcie siê niebu i przyjrzyjcie siê zdjêciom obok. Czy teraz ju¿ to widzicie ?  Ogl±dnijcie wszystkie odcinki video pt. "Chmury ¦mierci" (nasz dzia³ Video lub link tutaj). Przeczytajcie jeszcze raz artyku³, który napisali¶my i opublikowali¶my ju¿ prawie 3 lata temu, pt. "Projekt Deep Shield" (w naszym dziale "Chemtrails" lub link tutaj).

Sami siê zdziwicie jak bardzo to video pokrywa siê z tym co wtedy napisali¶my. Jak bardzo pokrywa siê ono ze s³owami J.P. Holdrena. Jedyna ró¿nica jest taka, ze elity rz±dz±ce wci±¿ obstaj± przy globalnym ociepleniu, wywo³anym przez cz³owieka, jako powodzie podejmowania ro¿nych tego typu drastycznych dzia³añ. To nie jest prawda. Dla nich jest to biznes, oznaczaj±cy nowe podatki, ograniczenia i jeszcze wiêksz± kontrolê.  Prawda jest wci±¿  ukrywana, ale to ju¿ jest temat do odrêbnego artyku³u.
¿ród³o :  http://www.globalnaswiadomosc.com/timechemtrailsholdren.htm

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Kwiecieñ 09, 2010, 09:11:11 »

A kto to finansuje?

pozdrawiam

A jak my¶lisz Jeremiasz ?Ten kto o¿eni³ siê z wielkim bratem Du¿y u¶miech, komu zale¿y na wci¶niêciu spo³eczeñstwu jak najwiêcej lekarstw,a tym samym wyci¶niêciu z nich jak najwiêcej kasy.

Pozdroawiam

A co¶ wiêcej jak domys³y?
Masz na to konkretne dowody?

Bo, sorry, ale argument, ¿e czasami smugi siê rozpraszaj± siê po paru minutach a czasami nawet po paru godzinach jest dla mnie ¶rednio przekonuj±cy.

Mo¿e tego nie udowodniê Smutny.Pozostaje mi wierzyæ temu co zosta³o zamieszczone w poprzednim po¶cie.Na szczê¶cie znam "broñ" na to ¶mierciono¶ne ustrojstwo i nie zawaham siê go u¿yæ. Z³y
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Kwiecieñ 09, 2010, 15:53:58 »

Bzdury opowiadasz jeremiasz,bez obrazy.Mieszkam od dawna w Niemczech i musialbys zobaczyc co sie tutaj dzieje,miasto Duisburg,blisko lotnisko.Moj Boze!!!Lepiej nie pytaj.Wiem po sobie.Po takich opryskach,ale solidnych,na niebie jest kratka tego swinstwa,po 2 dniach jest tak wiele ludzi ktorzy sie skarza na np.bole glowy,maja wymioty,bole brzucha itp.wiem bo pracuje w sklepie,to az przykro patrzec i sluchac.A Ty niczego sie nie dopatrujesz.Poczytaj na yt o tych swinstwach.Pisza tam ludzie wyksztalceni,jezeli Ci o to chodzi,dla mnie to nie ma znaczenia magister czy nie,jak mowi madrze to jest ok.Pozdrawiam.
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Kwiecieñ 12, 2010, 08:25:14 »

Bzdury opowiadasz jeremiasz,bez obrazy.Mieszkam od dawna w Niemczech i musialbys zobaczyc co sie tutaj dzieje,miasto Duisburg,blisko lotnisko.Moj Boze!!!Lepiej nie pytaj.Wiem po sobie.Po takich opryskach,ale solidnych,na niebie jest kratka tego swinstwa,po 2 dniach jest tak wiele ludzi ktorzy sie skarza na np.bole glowy,maja wymioty,bole brzucha itp.wiem bo pracuje w sklepie,to az przykro patrzec i sluchac.A Ty niczego sie nie dopatrujesz.Poczytaj na yt o tych swinstwach.Pisza tam ludzie wyksztalceni,jezeli Ci o to chodzi,dla mnie to nie ma znaczenia magister czy nie,jak mowi madrze to jest ok.Pozdrawiam.

Ja, po prostu, staram siê byæ w miarê obiektywny.

I w porz±dku, je¿eli mówisz, ¿e ludzie choruj± czy maj± wymioty - ok, wierzê Ci. Ale doprawdy czy tylko z powodu oprysków ludzie maj± takie objawy?
Nie dajmy siê zwariowaæ.
Ja nie wiem jak jest, dlatego szukam ró¿nych wyja¶nieñ, pytam, itp

Mam wra¿enie natomiast, ¿e niektórzy ju¿ "wszystko wiedz±".
Mimo, ¿e jeden z drugim nie zna siê na lotnictwie, mimo ¿e jeden z drugim na oczy nie widzia³ nawet labolatorium gdzie mo¿na zrobiæ analizy wody czy powietrza, itp, itp

Na ¶wiecie s± tysi±ce niezale¿nych labolatoriów gdzie mo¿na przeprowadziæ wiele badañ, itp

A na stronie znalaz³em jeden skan raportu na dodatek nie podpisany przez laboranta.

Ale mówi siê za to o wielu dowodach, o wielu przypadkach, itp.
To gdzie s± te przypadki?

Nie dajmy siê zwariowaæ.

No tak... ale po co pytaæ? po co szukaæ?
Zawsze mo¿na uwierzyæ w s³owa jakiego¶ faceta.
A skoro wierzê, to wy³±czam opcjê "my¶lenie". Wystarczy mi, ¿e kto¶ inny my¶li.

Mam wra¿enie, ¿e narodzi³a siê niedawno kolejna religia.
Ma swojego guru i swoich wyznawców.

pozdrawiam

ps. nie uwierzê, dopóki nie zobaczê i nie chrzañcie mi o b³ogos³owionych, którzy nie widzieli a uwierzyli.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 12, 2010, 08:28:01 wys³ane przez jeremiasz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Kwiecieñ 12, 2010, 09:06:13 »

U mnie tez ostatnio sa takie opryski lata 9 samolotow  od kilku dni.

Normalnie ich nie bylo , pomimo iz w niedaekiej odleglosci sa lotniska dwa i loty rejsowe to normalnosc. Mam porownanie gdyz w tym samym czasie sa dwa rodzaje lotow , rejsowe i te ( powiedzmy) nie wiadomo jakie.

Istotnie , objawy w srod ludzi sa idetyczne , bole glowy mdlosci , i problem z zoladkiem. Psy reaguja idetycznie bole brzucha i roztroj.

Moim zdaniem nie jest to naturalne i conajmniej dziwne.

Kiara U¶miech U¶miech
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Kwiecieñ 12, 2010, 13:04:25 »

Dokladnie to samo dzieje sie w Kanadzie.Dokaladnie tak jak to ujela Kiara.Zwierzeta rowniez cierpija razem z Nami Ludzmi.Milego dzionka-Ela
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Kwiecieñ 15, 2010, 12:31:40 »

Obejrzyjcie ten filmik,a wszystko bêdzie jasne  U¶miech.Tam mówi± od kiedy to by³o stosowane i gdzie ,w jakich operacjach wojskowych

http://www.youtube.com/watch?v=AbYPH5Wgibg&feature=related - Zmiana Klimatu i Wojna z Ziemi± 1/7 - Chemtrails (napisy PL)

Tam mówi± od kiedy to by³o stosowane, gdzie  i w jakich operacjach wojskowych.No i co ich zmotywowa³o do takich przedsiêwziêæ

PS
Ziele Dziurawiec jest na to dobry.Mi pomóg³ i nic mnie nie boli

Pozdro chorowitki Du¿y u¶miech

Krons
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 12:44:27 wys³ane przez Krons » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #32 : Kwiecieñ 15, 2010, 13:21:04 »

Burmistrz z Belgii organizuje obywateli przeciwko Chemtrails !     4-9-2009

By³y Burmistrz miasta Evergem w Belgii - Peter Vereecke, postanowi³ doprowadziæ do szeroko zakrojonego ¶ledztwa, w sprawie Chemtrails. Przy okazji ¿±da te¿ wyja¶nienia w±tpliwo¶ci dotycz±cych masowych szczepieñ i polityki ¿ywno¶ciowej (Codex Alimentarius).

http://www.globalnaswiadomosc.com/burmistrzchemtrails.htm

Ksiêga Koheleta 3,1
east
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Kwiecieñ 15, 2010, 15:04:47 »

Nie polataj± sobie przez jaki¶ czas, przynajmniej w UK i nad Norwegi± ...
Bêdziemy mieli naturalne chemitrails - wprost z lodowca . Bêdzie bardziej eko. A jak zarobi± przewo¼nicy naziemni !!!

Wulkan parali¿uje ruch lotniczy w Europie

Kolejne kraje zamykaj± swoja przestrzeñ powietrzn±. To przez chmurê popio³ów z islandzkiego wulkanu Eyjafjoell. Parali¿uje ruch lotniczy w Europie pó³nocnej i jest niebezpieczna dla samolotów. Polskie w³adze na razie nie planuj± takiego ruchu.

Popio³y wulkaniczne mog± stopiæ siê od ciep³a silników samolotów, a nastêpnie ponownie stwardnieæ w ich wnêtrzu. Mog± je uszkodziæ. Z tego powodu zamkniêto ju¿ londyñskie lotnisko Heathrow, które jest najbardziej uczêszczanym europejskim portem lotniczym. Ca³y ruch lotniczy w Wielkiej Brytanii zosta³ wstrzymany do pi±tku rano.

Równie¿ irlandzkie w³adze zamknê³y przestrzeñ powietrzn± na osiem godzin. W pó³nocnej Szwecji i pó³nocnej Finlandii ca³y ruch lotniczy zosta³ wstrzymany.

Duñska agencja nawigacji lotniczej Naviair zapowiedzia³a zamkniêcie przestrzeni powietrznej kraju o godz. 18. Obecnie zamkniêta jest duñska przestrzeñ powietrzna nad Morzem Pó³nocnym, s±siaduj±ca z Wielk± Brytani± i Irlandi±. Linie lotnicze zawiesi³y loty z Danii w kierunku Norwegii, Szkocji i pó³nocnej Anglii.

Na lotniskach w Brukseli, Amsterdamie, Genewie i Pary¿u do pó³nocy odwo³ano loty w kierunku pó³nocnym. Na paryskim lotnisku Roissy od po³udnia odwo³ane s± rejsy do Londynu, Kopenhagi, Oslo oraz wszystkich miast Szkocji, a tak¿e czê¶æ po³±czeñ do Sztokholmu.

Od popo³udnia w czwartek zamkniêta zostanie holenderska przestrzeñ powietrzna - powiadomi³a agencja bezpieczeñstwa lotów Eurocontrol, kontroluj±ca trasy nad krajami Beneluksu i pó³nocnymi Niemcami. Wcze¶niej anulowano kilkadziesi±t po³±czeñ miêdzy amsterdamskim lotniskiem Schiphol a Wielk± Brytani±, Skandynawi± i Rosj±. Wszystkie wykonywane stamt±d rejsy transatlantyckie - do USA i Kanady - s± opó¼nione.

Jak poinformowa³o lotnisko w Brukseli, s± du¿e szanse na to, ¿e równie¿ ten port wstrzyma dzia³alno¶æ w ci±gu dnia. Informacja o tym ukaza³a siê na stronie internetowej lotniska. Paradoksalnie dzia³a lotnisko w stolicy Islandii - Reykjaviku.

¼ród³o   http://www.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/Wulkan-paralizuje-ruch-lotniczy-w-Europie/

I kolejne zakazy  ..

Zamkniêto przestrzeñ powietrzn± nad pó³nocn± Polsk± - poinformowa³a Polska Agencja ¯eglugi Powietrznej. Zakaz ruchu lotniczego nad pó³nocn± czê¶ci± kraju obowi±zuje od godziny 20 do odwo³ania. Prognozy naszych meteorologów nie siêgaj± poza dzisiejsz± noc - doda³.

Hlebowicz przekaza³, ¿e niej jest wykluczone zamkniêcie centralnej czê¶ci przestrzeni powietrznej Polski.

- Chmura przemieszcza siê w kierunku po³udnia Polski - powiedzia³ radiu TOK FM rzecznik Polskiej Agencji ¯eglugi Powietrznej. Poinformowa³, ¿e podjêto decyzjê o zamkniêciu przestrzeni powietrznej nad pó³nocno-zachodni± Polsk±. Jest to zwi±zane z wybuchem wulkanu na Islandii i chmur± py³u, który utrudnia ruch lotniczy. Przestrzeñ jest zamkniêta od godz. 20 do odwo³ania. W tym czasie bêdzie wstrzymany ruch samolotów.

¼ród³o http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7776674,Przestrzen_powietrzna_nad_polnocna_Polska_zamknieta_.html

No to robi siê zadyma ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 20:46:30 wys³ane przez east » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #34 : Czerwiec 05, 2010, 09:01:59 »

Krzysiek U¶miech
Odpowiem ci w tym temacie.Poczytaj sobie w necie o opryskach typu  chemtrail,a ja ci podam  na przyk³adzie zdjêæ które sama zrobi³am jak to mniej wiêcej wyglada.
Zaczyna siê tak:

http://img40.imageshack.us/img40/5660/zdjcie0919v.jpg

potem smugi rozwiewa wiatr,ale trwa to parê godzin ;

http://img697.imageshack.us/img697/9738/zdjcie1060.jpg

Nastepnie gromiadzi siê ich coraz wiecej:

http://img37.imageshack.us/img37/6853/dsci4409.jpg

Tak by³o w czwartek 3.06.2010

pozdrawiam U¶miech

edit:
Darek znalaz³am tê stronê klasztoru na Jasnej Gorze w Czêstochowie .Podajê link bezposredni

http://www.jasnagora.com/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 09:14:41 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 05, 2010, 10:33:39 »

Dziêki za prezentacjê chanell, ale - sorry! - nie widzê tu bezpo¶redniego zwi±zku miêdzy smugami i chmurami. Codziennie widzê takich smug kilkana¶cie (dzi¶ równie¿) i nigdy nie zauwazy³em, by zamienia³y siê w rozleg³e obszary chmur pierzastych lub k³êbiastych, takich, jak na Twoich zdjêciach.

Przewa¿nie po prostu nikn± po kilkunastu, czasem po kilkudziesiêciu minutach. Nie twierdzê, ¿e zaawansowane technologicznie kraje niczego nie kombinuj± na niebie. Od dawna wiem z mediów, ¿e czasem celowo rozpraszaj± jodek srebra (bodaj) dla wywo³ania deszczu nad obszarami dotkniêtymi susz±. Jodek powoduje w³a¶nie koncentracjê pary wodnej znajduj±cej siê w atmosferze w regularne chmury deszczowe. I tyle.

Ale nam chyba susza nie grozi. Przynajmniej ostatnio Szok

Pozdrawiam i ¿yczê pogodnego nieba U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Czerwiec 05, 2010, 15:06:07 »

Dzisiaj mam nad g³ow± czyste niebo z ma³ymi "barankami", ale to jest rzadko¶æ Smutny
Codziennie ogl±dam niebo, tak czyste, bez chemitraili jest ju¿ ewenementem.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Czerwiec 05, 2010, 21:56:56 »

krzysiek ,czy nie widzisz ¿e w³a¶nie potwierdzi³e¶ ¿e  wywo³uja deszcz rozpylaj±c jodek srebra  Szok 
Przecie¿ w³a¶nie o to chodzi³o Chanel  Du¿y u¶miech     tak mi siê wydaje
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 21:57:36 wys³ane przez Robin » Zapisane
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 05, 2010, 23:03:37 »

Nie s±dzê, ¿eby osoby wierz±ce w chemtrails najbardziej obawia³y siê deszczu. Tu raczej chodzi o obawy zwi±zane z podtruwaniem nas bli¿ej nieokre¶lonymi zwi±zkami chemicznymi, wywo³uj±cymi okre¶lone reakcje naszego organizmu (kolega z Niemiec wspomina³ w tym temacie o bólach g³owy i brzucha, etc.).

Techniki lotniczej od lat u¿ywa siê do walki z klêskami, np. do gaszenia po¿arów, opryskiwania pól ¶rodkami ochrony ro¶lin (np. do zwalczania stonki ziemniaczanej podrzucanej nam od kiludziesiêciu lat przez tajne s³u¿by USA  Du¿y u¶miech), wywo³ywania deszczu na bardzo ograniczonych obszarach, itp.

Nie s±dzê, ¿eby nasz rz±d wywo³ywa³ gwa³towne deszcze i po¼niej walczy³ z ich skutkami. To siê kupy nie trzyma. A poza tym samoloty lataj± na tym ¶wiecie wszêdzie i wszêdzie ci±gn± siê za nimi naturalne smugi pary wodnej od ciep³a gazów wydobywaj±cych siê z silników. Nie wszêdzie jednak s± powodzie.

By³bym w tej sprawie pow¶ci±gliwy.
Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Czerwiec 05, 2010, 23:10:20 »

Ok. piszesz ¿e jeste¶  pow¶ci±gliwy ,ale ca³y czas podajesz przyk³ady oprysków.Nie wiem czy uwa¿nie przeczyta³e¶ pierwszy post i pare nastepych .Niby nie wierzysz ,ale utwierdzasz mnie coraz bardziej ¿e to mo¿liwe.Poszukam co¶ w google
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 05, 2010, 23:18:29 »

A szukaj Bracie. Albowiem powiedziane jest w Pi¶mie ¦wiêtym: "Szukajcie, a znajdziecie". Tylko przestrzegam, ¿e Google to tylko wyszukiwarka, w której mo¿esz znale¼æ i rzeczy warto¶ciowe, i pierdo³y paranaukowe. Ka¿dy mo¿e tam co¶ wrzuciæ. Ale szukaæ prawdy trzeba. Jak najbardziej. Powodzenia!
Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Czerwiec 05, 2010, 23:26:22 »

Wyniki wyszukiwania

http://www.globalnaswiadomosc.com/raporttellerachemtrail.htm

http://www.youtube.com/watch?v=ARNwaCT0UB0

http://www.youtube.com/watch?v=ZLNmjUoQymg
To tylko kilka przyk³adów .Jutro ide na poszukiwania ,albo raczej na ogladanie nieba   Jêzyk
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #42 : Czerwiec 06, 2010, 12:26:23 »

krzysiek ,czy nie widzisz ¿e w³a¶nie potwierdzi³e¶ ¿e  wywo³uja deszcz rozpylaj±c jodek srebra  Szok 
Przecie¿ w³a¶nie o to chodzi³o Chanel  Du¿y u¶miech     tak mi siê wydaje

Dok³adnie o to mi chodzi³o  Robin U¶miech

Skopiowa³am artyku³ ze strony www Jasnej Góry poniewa¿ znikn±³ ze strony g³ównej do której poda³am link powy¿ej .Oto on :

2010-06-03 Igranie z chmurami na polskim niebie?

Z wielu rejonów Polski, a zw³aszcza z miejsc na terenach dotkniêtych w ostatnim okresie ulewnymi deszczami i burzami, otrzymujemy od licznych osób niepokoj±ce sygna³y. Wed³ug tych - pokrywaj±cych siê ze sob± informacji - wszystkie one mówi± o pojawianiu siê co pewien czas samolotów pozostawiaj±cych za sob± dziwne smugi na niebie. Wed³ug naocznych ¶wiadków samoloty te widoczne by³y w tych rejonach polskiej przestrzeni powietrznej, w których - wkrótce po ich przelocie - powstawa³y niespodziewanie potê¿ne chmury deszczowe i niebawem wystêpowa³y nadzwyczaj obfite opady.

We wszystkich przypadkach obecno¶æ takich samolotów zosta³a odnotowana przez naocznych ¶wiadków jako szybko przemieszczaj±cych siê, na du¿ych wysoko¶ciach, i w kolejnych sektorach powietrznych. Samoloty te zosta³y zauwa¿one wielokrotnie, o ró¿nych porach dnia, i przez wiele osób.

We wszystkich wymienionych wy¿ej przypadkach nie chodzi - zdaniem obserwuj±cych - o 'normalne' kondensacyjne smugi, jakie zawsze powstaj± po przelatuj±cych samolotach odrzutowych i które w do¶æ szybkim czasie znikaj± z nieba. Chodzi o takie smugi, które powstaj±c w ¶lad za przelatuj±cymi samolotami, tworz± na niebie d³ugo utrzymuj±ce siê pasma chmur. Te za¶ przypominaj±ce niby-chmury pasma, sztucznie wytworzone przez samoloty, z zauwa¿aln± trudno¶ci± rozpraszaj± siê i nie od razu te¿ z nieba znikaj±. Wszystkie te charakterystyczne smugi widoczne s± na niebie jako pasma do siebie równoleg³e, czêsto ze sob± krzy¿uj±ce siê.

Na pierwszy rzut oka wydawa³oby siê, ¿e owe '¶lady' na niebie to normalne smugi kondensacyjne powstaj±ce po przelotach samolotów odrzutowych. Jednak obserwuj±cy zauwa¿yli, ¿e wszystkie te d³ugie na kilometry smugi, w przeciwieñstwie do smug kondensacyjnych powstaj±cych po wielu innych przelatuj±cych samolotach odrzutowych, ani - w takim samym czasie - nie znikaj± z nieba, ani nie wydaj± siê byæ dla obserwuj±cych takie same. Zdaniem ogl±daj±cych smugi te swoim wygl±dem ró¿ni± siê od innych! Utrzymuj± siê, stopniowo rozrastaj± i w widoczny sposób coraz bardziej rozpraszaj±c siê, wkrótce pokrywaj± sob± coraz wiêksze po³acie nieba.

Co wiêcej, na zdjêciach wykonywanych w maksymalnych zbli¿eniach przez teleobiektywy a nawet przez u¿yty astro-teleobiektyw widaæ dok³adnie i wyra¼nie, ¿e faktycznie... to nie mog± byæ samolotowe smugi kondensacyjne! W ¶wietle przegl±danego materia³u filmowo-fotograficznego mo¿na twierdziæ, ¿e powstaj±ce smugi nie s± normalnym efektem pracy dzia³ania silników samolotowych. Zdaniem wielu osób to, co pojawia siê na niebie - owszem - jest czym¶, co powstaje jako widoczny '¶lad' po przelatuj±cych samolotach, lecz jest jednak nadto tak¿e dobrze widocznym ¶ladem czego¶, co przez te samoloty jest w powietrzu... rozpowszechniane!

Je¶li taki mia³by faktycznie byæ stan rzeczy, to powstaj± wówczas podstawowe pytania: czyje to s± samoloty i do kogo one nale¿±? Kto za taki stan rzeczy ponosi odpowiedzialno¶æ? I jak to w ogóle mo¿liwe, by kto¶ lata³ w polskiej przestrzeni powietrznej i rozpowszechnia³ jakiekolwiek ¶rodki bez powszechnego i publicznego informowania o tym wszystkich mieszkañców na danym obszarze?

I najwa¿niesze w gruncie rzeczy pytanie - co takiego jest rozpowszechniane przez te samoloty nad naszym g³owami? Czego cz±stki wdychamy pó¼niej wraz z powietrzem? Co jeszcze - wraz z deszczem - spada z nieba na nasze g³owy i na ziemiê: nasze pola, ³±ki, lasy? Czy to, co jest rozpowszechniane przez owe samoloty nie jest aby szkodliwe dla nas i naszych najbli¿szych? Czy nie jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia, ¿ycia polnych i le¶nych zwierz±t, rozwoju drzew, traw, zbó¿, wszystkich ro¶lin? Czy faktycznie nie jest to zagro¿eniem dla ¿ycia ka¿dego z nas i ca³ego eko-systemu?

W ¶lad za takimi podstawowymi pytaniami rodz± siê i nastêpne: czy jakiejkolwiek z kompetentnych polskich s³u¿b pañstwowych jak np. Agencja Ochrony ¦rodowiska czy Sanepid znany jest sk³ad chemiczny substancji podobno rozpowszechnianych przez owe samoloty lataj±ce nad terytorium Polski? Czy w ogóle stanowi³o to kiedykolwiek przedmiot jakiegolwiek specjalistycznego zainteresowania tych s³u¿b? Czy kiedykolwiek przeprowadzone zosta³y przez nie jakiejkolwiek analizy pobranych próbek powietrza i opadów - czy znanym i badanym jest w³a¶nie to, co mia³oby byæ przez te samoloty rozpowszechniane?

Te i wiele innych podobnych pytañ rodzi siê u tych obserwuj±cych, kiedy w ci±gu dnia widz± oni na niebie to... co mog± oni na nim sami ewidentnie zobaczyæ. A co dopiero mo¿e dziaæ siê w nocy, kiedy jest ju¿ ciemno? - pyta wielu z tych obserwatorów.

Mo¿na byæ jak najdalszym od ró¿nych podejrzeñ i teorii. Dla naocznych ¶wiadków fakty pozostaj± jednak... faktami! I co mo¿na wówczas odpowiedzieæ tym wszystkim, którzy z przekonaniem twierdz±, ¿e jednak jest tak, ¿e owe dziwne smugi na naszym niebie to najoczywistszy dowód na trwaj±cy... chemtrails w Polsce? I mo¿e jednak wówczas nie tylko racjê, ale i bardzo bliscy prawdy s± wszyscy ci, którzy mówi±, ¿e to co jest rozpowszechniane to wysoce szkodliwe dla cz³owieka i organizmów ¿ywych pierwastki. ¯e s± to: Glin (Al), Bar (Ba), Bor (B), Wapñ (Ca), Chrom (Cr), Mied¼ (Cu), ¯elazo (Fe), Potas (K), Magnez (Mg) Mangan (Mn), Sód (Na), Nikiel (Ni), O³ów (Pb), Krzem (Si), Stront (Sr), Wanad (V), Cynk (Zn). ¯e rozpowszechniane s± wysoce szkodliwe pierwiastki, których stê¿enie jest wybitnie podwy¿szone i znacz±co wykracza poza jakiekolwiek dopuszczalne normy.

Mo¿e wiêc warto powa¿niej zastanowiæ siê na tym wszystkim. Bo gdyby jeszcze okazaæ siê mia³o, ¿e wszystko to pozostaje w niezaprzeczalnym odniesieniu i do powstawania wszystkich ulewnych deszczów, i ró¿nych niespotykanych przez nas dot±d zmian stanu warunków atmosferycznych czyli zmian pogodowych, to uzasadnione by³oby tak¿e postawienie wielu innych pytañ. Bo niewykluczone, ¿e mog³oby to mieæ swój istotny zwi±zek przyczynowo-skutkowy ze szczególnym wystêpowaniem i nasileniem siê zjawisk atmosferycznych na ¶ci¶le okre¶lonych obszarach itd.

Patrzmy wiêc w niebo! Warto czê¶ciej i z wiêksz± uwag± spogl±daæ... w niebo! I to nad w³asn± g³ow±! Zw³aszcza, ¿e którego¶ piêknego poranka lub popo³udnia na w³asne oczy mogliby¶my na nim zaobserwowaæ co¶ tak niewiarygodnie oczywistego jak np. sztuczne wywo³ywanie przy u¿yciu samolotów zmian pogodowych. Jak planowe wzbudzanie ró¿nych zjawisk atmosferycznych o czasowo pó¼niejszych - i jednak ju¿ mo¿liwych do przewidzenia - skutkach. Zjawisk, o wywo³ywaniu których na tak szerok± skalê nie tylko, ¿e dot±d mogli¶my nie mieæ najmniejszego pojêcia, ale i o których wci±¿ nie mo¿emy mieæ prawie ¿adnej g³êbszej wiedzy. Nie mówi±c ju¿ o ¿adnej oficjalnie na ten temat podawanej nam w mediach informacji.

o. Stanis³aw Tomoñ
2010-06-04, godz. 9.00

zobacz na ten temat wiêcej w sieci przez np. wyszukiwarkê internetow± google
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 12:30:38 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 06, 2010, 12:39:09 »

Wczoraj cieszy³em siê czystym niebem tylko do po³udnia, dzi¶ ju¿ od rana niebo zasnute jest chemi± Smutny

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #44 : Czerwiec 06, 2010, 12:46:12 »

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 06, 2010, 23:24:30 »

Dzisiaj rano w Krakowie by³o piêkne czyste niebo ,ale kolo po³udnia zaczê³y pojawiaæ siê samoloty .Lata³y we wszystkie strony i ko³o 19.00   ca³e niebo  pokry³a mgie³ka podobna do tej ze zdjêcia nr. 2 Dam wam znac kiedy bêdzie padaæ ,ale myslê ¿e do dwóch dni napewno.Co ciekawe to smugi od silników samolotów niektóre mia³y rózowe zabarwienie. Jutro wstawiê zdjêcia .

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 06, 2010, 23:29:21 »

Na Mazowszu te chmury by³y tak szeroko rozprzestrzenione, ¿e nie by³o widaæ nawet skrawka b³êkitu - DO KITU Smutny

Pozdrawiam - Thotal  U¶miech
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 06, 2010, 23:36:53 »

W rzeczy samej na jutro synoptycy zapowiadaj± burze nad naszym umêczonym krajem. Podobno nadci±ga kolejny front atmosferyczny. W opadach ton± te¿ S³owacy, Wêgrzy i nawet Chorwaci. La³o w Austrii i Niemczech. Prawie zawsze leje w Wielkiej Brytani.

Pozdrawiam sucho ale ciep³o  U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 07, 2010, 09:49:44 »

Tak by³o wczoraj ko³o godziny 9.00 rano

http://img97.imageshack.us/img97/4307/dsci4449.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/4888/dsci4451.jpg

To niebo z wczoraj ko³o 19.00

http://img229.imageshack.us/img229/1655/dsci4453.jpg

http://img295.imageshack.us/img295/1091/dsci4452.jpg

Dzisiaj ¶wieci s³oñce,ale jakie¶ takie przyt³umione

Jeszcze zdjêcie z 30 kwietnia tego roku godzina 6.58 rano, nadmienie tylko ¿e 1 maja wieczorem zaczê³o mocno padaæ

http://img243.imageshack.us/img243/2007/zdjcie0940.jpg
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2010, 10:09:04 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 07, 2010, 11:06:38 »

Dzisiaj rano w Krakowie by³o piêkne czyste niebo ,ale kolo po³udnia zaczê³y pojawiaæ siê samoloty .Lata³y we wszystkie strony i ko³o 19.00   ca³e niebo  pokry³a mgie³ka podobna do tej ze zdjêcia nr. 2 Dam wam znac kiedy bêdzie padaæ ,ale myslê ¿e do dwóch dni napewno.Co ciekawe to smugi od silników samolotów niektóre mia³y rózowe zabarwienie. Jutro wstawiê zdjêcia .

Polecam ci portal http://www.twojapogoda.pl/
Dwukrotnie ju¿ prognozowali wyst±pienie kilkudniowych silnych ulew których nastêpstwem bêdzie realna gro¼ba  powodzi  w Polsce (i nie by³y to prognozy na podstawie lataj±cych samolotów pasa¿erskich  Du¿y u¶miech )
W najbli¿szych dniach równie¿ spodziewane s± gwa³towne burze i wysokie temperatury na terenie ca³ego kraju, ( ku twojemu zdziwieniu nie z winy samolotów..... Szok )
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: