Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 23:58:31

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Opryski typu chemtrail - co to takiego ?  (Przeczytany 115624 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 07, 2010, 23:57:56 »

Technologia tworzenia "chemtrails" oficjalnie potwierdzona ! 

Nareszcie ! W koĂącu doczekaliÂśmy siĂŞ oficjalnego potwierdzenia istnienia geoinÂżynieryjnej technologii rozpylania mikroskopijnych czÂąsteczek, w wyÂższych partiach atmosfery. - czyli CHEMTRAILS !

Nie potwierdzi³ tego byle kto, ale sam J.P. Holdren, g³ówny doradca ds. Nauki i Techniki, w administracji Prezydenta Obamy !

Na Onet.pl moÂżemy przeczytaĂŚ taka oto wypowiedz Holdrena (link tutaj):

"Nowy doradca naukowy prezydenta Baracka Obamy oÂświadczyÂł, Âże globalne ocieplenie jest tak daleko posuniĂŞte, Âże administracja Obamy rozwaÂża uÂżycie radykalnych technologii do schÂłodzenia powietrza na Ziemi.

John Holdren, doradca prezydenta, powiedzia³ agencji AP, ¿e w ekipie Obamy jest omawiana idea u¿ycia geoin¿ynierii w walce z ociepleniem klimatu. Jedno z ekstremalnych rozwi¹zaù zak³ada wystrzelenie ska¿onych cz¹stek do wy¿szych obszarów atmosfery, tak aby odbiÌ promienie s³oneczne. "Holdren dodaje jednak, ¿e wystrzelenie do atmosfery cz¹stek - tworzenie "sztucznego wulkanu", jak okreœli³ to jeden z laureatów nagrody Nobla - mo¿e mieÌ ró¿ne efekty i kompletnie nie rozwi¹zaÌ wszystkich problemów z emisj¹ gazów cieplarnianych.
Dla uzupelnienia, w Time Magazine (link tutaj) moÂżemy przeczytaĂŚ iÂż:

"One way to turn down the thermostat would be to spread sulfur particles into the atmosphere, either through artillery or with airplanes, thickening the air enough so that it would bounce some sunlight back. We know that process does reduce global temperatures: when Mt. Pinatubo in the Philippines erupted in 1991, it threw millions of tons of sulfur dioxide into the atmosphere, causing global temperatures over the following months to drop by nearly 1°F. Geoengineering would work much the same way — only it would need to be done continuously, to keep up with the intensifying greenhouse effect."

TÂłumaczenie:

"Jednym ze sposobĂłw obniÂżenia temperatury mogÂło by byĂŚ rozpylenie czÂąsteczek siarki w atmosferze, albo poprzez wystrzeliwanie ich do niej, albo rozpylanie samolotami, co miaÂło by spowodowaĂŚ zagĂŞszczenie atmosfery i odbijanie czĂŞÂści promieni sÂłonecznych. Wiemy, ze taki proces prowadzi do redukcji temperatury. Wybuch wulkanu Mt. Pinatubo na Filipinach, w 1991 roku wyrzuciÂł do atmosfery miliony ton dwutlenku siarki, co spowodowaÂło Âśrednie obniÂżenie  temperatury na Âświecie o prawie 1 stopieĂą Fahrenheita. GeoinÂżynieria dziaÂłaÂła by w podobny sposĂłb, tylko Âże musiaÂło by to byĂŚ realizowane w sposĂłb  ciÂągÂły, aby dotrzymaĂŚ kroku intensyfikujÂącym siĂŞ gazom cieplarnianym."

Nic dodaÌ i nic uj¹Ì. Dotychczas spotykaliœmy wielu sceptyków, mówi¹cych, ze coœ takiego jest z wielu powodów niemo¿liwe. Wielu z nich twierdzi³o, ¿e "ktokolwiek zna siê choÌby na podstawowej fizyce to wie, ¿e takie rzeczy nie mog¹ siê dziaÌ".

No có¿, nasz¹ grupê - jak do teraz sceptycznych w tym temacie czytelników, mamy ju¿ gdzie, a raczej do kogo odes³aÌ. Teraz mo¿ecie sobie drodzy Paùstwo podyskutowaÌ tak na temat aktualnie (a w³aœciwie to od wielu lat) istniej¹cych technologii jak i samej fizyki, nie z kim innym, ale z samym Panem Holdrenem. Skargi na "bujdy i teorie spiskowe" prosimy przesy³aÌ na adres magazynu Time, nale¿¹cego do CNN. Mamy nadziejê, ¿e koùczy to tak ju¿ d³ug¹ ju¿ i nikomu niepotrzebn¹ dyskusjê na ten temat.

Czy istnieje jeszcze ktoœ, kto uparcie wierzy ze informacje o tego typu technologiach i tajnych projektach s¹ nam przekazywane na bie¿¹co ?
Wszyscy przecieÂż dobrze wiemy, ze rzÂądy informujÂą nas o wielu sprawach dopiero wtedy, kiedy jest im to na rĂŞkĂŞ, lub nie da siĂŞ juÂż tych spraw utrzymaĂŚ w tajemnicy. Sprawa Chemtrails jest zbyt gÂłoÂśna i coraz wiĂŞcej ludzi na Âświecie jest w niÂą aktywnie zaangaÂżowanych, aby moÂżna byÂło dalej na ten temat milczeĂŚ. PrzejĂŞcie przez Baracka ObamĂŞ stoÂłka Prezydenta USA, pozwala mu na odciĂŞcie siĂŞ od dotychczasowych dziaÂłaĂą  Busha i ÂświeÂże podjĂŞcie tego (i innych) tematu. Nie zdziwcie siĂŞ, kiedy juÂż niedÂługo zostanie wydane oÂświadczenie o "rozpoczĂŞciu" projektu rozpylania.

Problem w tym, Âże tak naprawdĂŞ to projekt ten jest juÂż od kilku lat, na szerokÂą skalĂŞ realizowany.

Przyjrzyjcie siĂŞ niebu i przyjrzyjcie siĂŞ zdjĂŞciom obok. Czy teraz juÂż to widzicie ?  OglÂądnijcie wszystkie odcinki video pt. "Chmury ÂŚmierci" (nasz dziaÂł Video lub link tutaj). Przeczytajcie jeszcze raz artykuÂł, ktĂłry napisaliÂśmy i opublikowaliÂśmy juÂż prawie 3 lata temu, pt. "Projekt Deep Shield" (w naszym dziale "Chemtrails" lub link tutaj).

Sami siĂŞ zdziwicie jak bardzo to video pokrywa siĂŞ z tym co wtedy napisaliÂśmy. Jak bardzo pokrywa siĂŞ ono ze sÂłowami J.P. Holdrena. Jedyna ró¿nica jest taka, ze elity rzÂądzÂące wci¹¿ obstajÂą przy globalnym ociepleniu, wywoÂłanym przez czÂłowieka, jako powodzie podejmowania roÂżnych tego typu drastycznych dziaÂłaĂą. To nie jest prawda. Dla nich jest to biznes, oznaczajÂący nowe podatki, ograniczenia i jeszcze wiĂŞkszÂą kontrolĂŞ.  Prawda jest wci¹¿  ukrywana, ale to juÂż jest temat do odrĂŞbnego artykuÂłu.
ÂżrĂłdÂło :  http://www.globalnaswiadomosc.com/timechemtrailsholdren.htm

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Krons
Gość
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 09, 2010, 09:11:11 »

A kto to finansuje?

pozdrawiam

A jak myÂślisz Jeremiasz ?Ten kto oÂżeniÂł siĂŞ z wielkim bratem DuÂży uÂśmiech, komu zaleÂży na wciÂśniĂŞciu spoÂłeczeĂąstwu jak najwiĂŞcej lekarstw,a tym samym wyciÂśniĂŞciu z nich jak najwiĂŞcej kasy.

Pozdroawiam

A coÂś wiĂŞcej jak domysÂły?
Masz na to konkretne dowody?

Bo, sorry, ale argument, Âże czasami smugi siĂŞ rozpraszajÂą siĂŞ po paru minutach a czasami nawet po paru godzinach jest dla mnie Âśrednio przekonujÂący.

MoÂże tego nie udowodniĂŞ Smutny.Pozostaje mi wierzyĂŚ temu co zostaÂło zamieszczone w poprzednim poÂście.Na szczĂŞÂście znam "broĂą" na to ÂśmiercionoÂśne ustrojstwo i nie zawaham siĂŞ go uÂżyĂŚ. ZÂły
greta
Gość
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 09, 2010, 15:53:58 »

Bzdury opowiadasz jeremiasz,bez obrazy.Mieszkam od dawna w Niemczech i musialbys zobaczyc co sie tutaj dzieje,miasto Duisburg,blisko lotnisko.Moj Boze!!!Lepiej nie pytaj.Wiem po sobie.Po takich opryskach,ale solidnych,na niebie jest kratka tego swinstwa,po 2 dniach jest tak wiele ludzi ktorzy sie skarza na np.bole glowy,maja wymioty,bole brzucha itp.wiem bo pracuje w sklepie,to az przykro patrzec i sluchac.A Ty niczego sie nie dopatrujesz.Poczytaj na yt o tych swinstwach.Pisza tam ludzie wyksztalceni,jezeli Ci o to chodzi,dla mnie to nie ma znaczenia magister czy nie,jak mowi madrze to jest ok.Pozdrawiam.
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 12, 2010, 08:25:14 »

Bzdury opowiadasz jeremiasz,bez obrazy.Mieszkam od dawna w Niemczech i musialbys zobaczyc co sie tutaj dzieje,miasto Duisburg,blisko lotnisko.Moj Boze!!!Lepiej nie pytaj.Wiem po sobie.Po takich opryskach,ale solidnych,na niebie jest kratka tego swinstwa,po 2 dniach jest tak wiele ludzi ktorzy sie skarza na np.bole glowy,maja wymioty,bole brzucha itp.wiem bo pracuje w sklepie,to az przykro patrzec i sluchac.A Ty niczego sie nie dopatrujesz.Poczytaj na yt o tych swinstwach.Pisza tam ludzie wyksztalceni,jezeli Ci o to chodzi,dla mnie to nie ma znaczenia magister czy nie,jak mowi madrze to jest ok.Pozdrawiam.

Ja, po prostu, staram siĂŞ byĂŚ w miarĂŞ obiektywny.

I w porzÂądku, jeÂżeli mĂłwisz, Âże ludzie chorujÂą czy majÂą wymioty - ok, wierzĂŞ Ci. Ale doprawdy czy tylko z powodu opryskĂłw ludzie majÂą takie objawy?
Nie dajmy siĂŞ zwariowaĂŚ.
Ja nie wiem jak jest, dlatego szukam ró¿nych wyjaœnieù, pytam, itp

Mam wraÂżenie natomiast, Âże niektĂłrzy juÂż "wszystko wiedzÂą".
Mimo, Âże jeden z drugim nie zna siĂŞ na lotnictwie, mimo Âże jeden z drugim na oczy nie widziaÂł nawet labolatorium gdzie moÂżna zrobiĂŚ analizy wody czy powietrza, itp, itp

Na Âświecie sÂą tysiÂące niezaleÂżnych labolatoriĂłw gdzie moÂżna przeprowadziĂŚ wiele badaĂą, itp

A na stronie znalazÂłem jeden skan raportu na dodatek nie podpisany przez laboranta.

Ale mĂłwi siĂŞ za to o wielu dowodach, o wielu przypadkach, itp.
To gdzie sÂą te przypadki?

Nie dajmy siĂŞ zwariowaĂŚ.

No tak... ale po co pytaĂŚ? po co szukaĂŚ?
Zawsze moÂżna uwierzyĂŚ w sÂłowa jakiegoÂś faceta.
A skoro wierzê, to wy³¹czam opcjê "myœlenie". Wystarczy mi, ¿e ktoœ inny myœli.

Mam wraÂżenie, Âże narodziÂła siĂŞ niedawno kolejna religia.
Ma swojego guru i swoich wyznawcĂłw.

pozdrawiam

ps. nie uwierzĂŞ, dopĂłki nie zobaczĂŞ i nie chrzaĂącie mi o bÂłogosÂłowionych, ktĂłrzy nie widzieli a uwierzyli.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 08:28:01 wysłane przez jeremiasz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 12, 2010, 09:06:13 »

U mnie tez ostatnio sa takie opryski lata 9 samolotow  od kilku dni.

Normalnie ich nie bylo , pomimo iz w niedaekiej odleglosci sa lotniska dwa i loty rejsowe to normalnosc. Mam porownanie gdyz w tym samym czasie sa dwa rodzaje lotow , rejsowe i te ( powiedzmy) nie wiadomo jakie.

Istotnie , objawy w srod ludzi sa idetyczne , bole glowy mdlosci , i problem z zoladkiem. Psy reaguja idetycznie bole brzucha i roztroj.

Moim zdaniem nie jest to naturalne i conajmniej dziwne.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #30 : Kwiecień 12, 2010, 13:04:25 »

Dokladnie to samo dzieje sie w Kanadzie.Dokaladnie tak jak to ujela Kiara.Zwierzeta rowniez cierpija razem z Nami Ludzmi.Milego dzionka-Ela
Krons
Gość
« Odpowiedz #31 : Kwiecień 15, 2010, 12:31:40 »

Obejrzyjcie ten filmik,a wszystko bĂŞdzie jasne  UÂśmiech.Tam mĂłwiÂą od kiedy to byÂło stosowane i gdzie ,w jakich operacjach wojskowych

http://www.youtube.com/watch?v=AbYPH5Wgibg&feature=related - Zmiana Klimatu i Wojna z ZiemiÂą 1/7 - Chemtrails (napisy PL)

Tam mĂłwiÂą od kiedy to byÂło stosowane, gdzie  i w jakich operacjach wojskowych.No i co ich zmotywowaÂło do takich przedsiĂŞwziĂŞĂŚ

PS
Ziele Dziurawiec jest na to dobry.Mi pomĂłgÂł i nic mnie nie boli

Pozdro chorowitki DuÂży uÂśmiech

Krons
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 12:44:27 wysłane przez Krons » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 15, 2010, 13:21:04 »

Burmistrz z Belgii organizuje obywateli przeciwko Chemtrails !     4-9-2009

By³y Burmistrz miasta Evergem w Belgii - Peter Vereecke, postanowi³ doprowadziÌ do szeroko zakrojonego œledztwa, w sprawie Chemtrails. Przy okazji ¿¹da te¿ wyjaœnienia w¹tpliwoœci dotycz¹cych masowych szczepieù i polityki ¿ywnoœciowej (Codex Alimentarius).

http://www.globalnaswiadomosc.com/burmistrzchemtrails.htm

KsiĂŞga Koheleta 3,1
east
Gość
« Odpowiedz #33 : Kwiecień 15, 2010, 15:04:47 »

Nie polatajÂą sobie przez jakiÂś czas, przynajmniej w UK i nad NorwegiÂą ...
BĂŞdziemy mieli naturalne chemitrails - wprost z lodowca . BĂŞdzie bardziej eko. A jak zarobiÂą przewoÂźnicy naziemni !!!

Wulkan paraliÂżuje ruch lotniczy w Europie

Kolejne kraje zamykaj¹ swoja przestrzeù powietrzn¹. To przez chmurê popio³ów z islandzkiego wulkanu Eyjafjoell. Parali¿uje ruch lotniczy w Europie pó³nocnej i jest niebezpieczna dla samolotów. Polskie w³adze na razie nie planuj¹ takiego ruchu.

PopioÂły wulkaniczne mogÂą stopiĂŚ siĂŞ od ciepÂła silnikĂłw samolotĂłw, a nastĂŞpnie ponownie stwardnieĂŚ w ich wnĂŞtrzu. MogÂą je uszkodziĂŚ. Z tego powodu zamkniĂŞto juÂż londyĂąskie lotnisko Heathrow, ktĂłre jest najbardziej uczĂŞszczanym europejskim portem lotniczym. CaÂły ruch lotniczy w Wielkiej Brytanii zostaÂł wstrzymany do piÂątku rano.

Równie¿ irlandzkie w³adze zamknê³y przestrzeù powietrzn¹ na osiem godzin. W pó³nocnej Szwecji i pó³nocnej Finlandii ca³y ruch lotniczy zosta³ wstrzymany.

Duùska agencja nawigacji lotniczej Naviair zapowiedzia³a zamkniêcie przestrzeni powietrznej kraju o godz. 18. Obecnie zamkniêta jest duùska przestrzeù powietrzna nad Morzem Pó³nocnym, s¹siaduj¹ca z Wielk¹ Brytani¹ i Irlandi¹. Linie lotnicze zawiesi³y loty z Danii w kierunku Norwegii, Szkocji i pó³nocnej Anglii.

Na lotniskach w Brukseli, Amsterdamie, Genewie i Pary¿u do pó³nocy odwo³ano loty w kierunku pó³nocnym. Na paryskim lotnisku Roissy od po³udnia odwo³ane s¹ rejsy do Londynu, Kopenhagi, Oslo oraz wszystkich miast Szkocji, a tak¿e czêœÌ po³¹czeù do Sztokholmu.

Od popo³udnia w czwartek zamkniêta zostanie holenderska przestrzeù powietrzna - powiadomi³a agencja bezpieczeùstwa lotów Eurocontrol, kontroluj¹ca trasy nad krajami Beneluksu i pó³nocnymi Niemcami. Wczeœniej anulowano kilkadziesi¹t po³¹czeù miêdzy amsterdamskim lotniskiem Schiphol a Wielk¹ Brytani¹, Skandynawi¹ i Rosj¹. Wszystkie wykonywane stamt¹d rejsy transatlantyckie - do USA i Kanady - s¹ opóŸnione.

Jak poinformowa³o lotnisko w Brukseli, s¹ du¿e szanse na to, ¿e równie¿ ten port wstrzyma dzia³alnoœÌ w ci¹gu dnia. Informacja o tym ukaza³a siê na stronie internetowej lotniska. Paradoksalnie dzia³a lotnisko w stolicy Islandii - Reykjaviku.

ÂźrĂłdÂło   http://www.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/Wulkan-paralizuje-ruch-lotniczy-w-Europie/

I kolejne zakazy  ..

Zamkniêto przestrzeù powietrzn¹ nad pó³nocn¹ Polsk¹ - poinformowa³a Polska Agencja ¯eglugi Powietrznej. Zakaz ruchu lotniczego nad pó³nocn¹ czêœci¹ kraju obowi¹zuje od godziny 20 do odwo³ania. Prognozy naszych meteorologów nie siêgaj¹ poza dzisiejsz¹ noc - doda³.

Hlebowicz przekazaÂł, Âże niej jest wykluczone zamkniĂŞcie centralnej czĂŞÂści przestrzeni powietrznej Polski.

- Chmura przemieszcza siê w kierunku po³udnia Polski - powiedzia³ radiu TOK FM rzecznik Polskiej Agencji ¯eglugi Powietrznej. Poinformowa³, ¿e podjêto decyzjê o zamkniêciu przestrzeni powietrznej nad pó³nocno-zachodni¹ Polsk¹. Jest to zwi¹zane z wybuchem wulkanu na Islandii i chmur¹ py³u, który utrudnia ruch lotniczy. Przestrzeù jest zamkniêta od godz. 20 do odwo³ania. W tym czasie bêdzie wstrzymany ruch samolotów.

ÂźrĂłdÂło http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7776674,Przestrzen_powietrzna_nad_polnocna_Polska_zamknieta_.html

No to robi siĂŞ zadyma ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 20:46:30 wysłane przez east » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #34 : Czerwiec 05, 2010, 09:01:59 »

Krzysiek UÂśmiech
Odpowiem ci w tym temacie.Poczytaj sobie w necie o opryskach typu  chemtrail,a ja ci podam  na przykÂładzie zdjĂŞĂŚ ktĂłre sama zrobiÂłam jak to mniej wiĂŞcej wyglada.
Zaczyna siĂŞ tak:

http://img40.imageshack.us/img40/5660/zdjcie0919v.jpg

potem smugi rozwiewa wiatr,ale trwa to parĂŞ godzin ;

http://img697.imageshack.us/img697/9738/zdjcie1060.jpg

Nastepnie gromiadzi siĂŞ ich coraz wiecej:

http://img37.imageshack.us/img37/6853/dsci4409.jpg

Tak byÂło w czwartek 3.06.2010

pozdrawiam UÂśmiech

edit:
Darek znalazÂłam tĂŞ stronĂŞ klasztoru na Jasnej Gorze w CzĂŞstochowie .PodajĂŞ link bezposredni

http://www.jasnagora.com/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 09:14:41 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 05, 2010, 10:33:39 »

Dziêki za prezentacjê chanell, ale - sorry! - nie widzê tu bezpoœredniego zwi¹zku miêdzy smugami i chmurami. Codziennie widzê takich smug kilkanaœcie (dziœ równie¿) i nigdy nie zauwazy³em, by zamienia³y siê w rozleg³e obszary chmur pierzastych lub k³êbiastych, takich, jak na Twoich zdjêciach.

PrzewaÂżnie po prostu niknÂą po kilkunastu, czasem po kilkudziesiĂŞciu minutach. Nie twierdzĂŞ, Âże zaawansowane technologicznie kraje niczego nie kombinujÂą na niebie. Od dawna wiem z mediĂłw, Âże czasem celowo rozpraszajÂą jodek srebra (bodaj) dla wywoÂłania deszczu nad obszarami dotkniĂŞtymi suszÂą. Jodek powoduje wÂłaÂśnie koncentracjĂŞ pary wodnej znajdujÂącej siĂŞ w atmosferze w regularne chmury deszczowe. I tyle.

Ale nam chyba susza nie grozi. Przynajmniej ostatnio Szok

Pozdrawiam i ÂżyczĂŞ pogodnego nieba UÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #36 : Czerwiec 05, 2010, 15:06:07 »

Dzisiaj mam nad g³ow¹ czyste niebo z ma³ymi "barankami", ale to jest rzadkoœÌ Smutny
Codziennie oglÂądam niebo, tak czyste, bez chemitraili jest juÂż ewenementem.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Robin
Gość
« Odpowiedz #37 : Czerwiec 05, 2010, 21:56:56 »

krzysiek ,czy nie widzisz Âże wÂłaÂśnie potwierdziÂłeÂś Âże  wywoÂłuja deszcz rozpylajÂąc jodek srebra  Szok 
PrzecieÂż wÂłaÂśnie o to chodziÂło Chanel  DuÂży uÂśmiech     tak mi siĂŞ wydaje
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 21:57:36 wysłane przez Robin » Zapisane
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 05, 2010, 23:03:37 »

Nie sÂądzĂŞ, Âżeby osoby wierzÂące w chemtrails najbardziej obawiaÂły siĂŞ deszczu. Tu raczej chodzi o obawy zwiÂązane z podtruwaniem nas bliÂżej nieokreÂślonymi zwiÂązkami chemicznymi, wywoÂłujÂącymi okreÂślone reakcje naszego organizmu (kolega z Niemiec wspominaÂł w tym temacie o bĂłlach gÂłowy i brzucha, etc.).

Techniki lotniczej od lat uÂżywa siĂŞ do walki z klĂŞskami, np. do gaszenia poÂżarĂłw, opryskiwania pĂłl Âśrodkami ochrony roÂślin (np. do zwalczania stonki ziemniaczanej podrzucanej nam od kiludziesiĂŞciu lat przez tajne sÂłuÂżby USA  DuÂży uÂśmiech), wywoÂływania deszczu na bardzo ograniczonych obszarach, itp.

Nie sÂądzĂŞ, Âżeby nasz rzÂąd wywoÂływaÂł gwaÂłtowne deszcze i poÂźniej walczyÂł z ich skutkami. To siĂŞ kupy nie trzyma. A poza tym samoloty latajÂą na tym Âświecie wszĂŞdzie i wszĂŞdzie ciÂągnÂą siĂŞ za nimi naturalne smugi pary wodnej od ciepÂła gazĂłw wydobywajÂących siĂŞ z silnikĂłw. Nie wszĂŞdzie jednak sÂą powodzie.

ByÂłbym w tej sprawie powÂściÂągliwy.
Robin
Gość
« Odpowiedz #39 : Czerwiec 05, 2010, 23:10:20 »

Ok. piszesz Âże jesteÂś  powÂściÂągliwy ,ale caÂły czas podajesz przykÂłady opryskĂłw.Nie wiem czy uwaÂżnie przeczytaÂłeÂś pierwszy post i pare nastepych .Niby nie wierzysz ,ale utwierdzasz mnie coraz bardziej Âże to moÂżliwe.Poszukam coÂś w google
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 05, 2010, 23:18:29 »

A szukaj Bracie. Albowiem powiedziane jest w Piœmie Œwiêtym: "Szukajcie, a znajdziecie". Tylko przestrzegam, ¿e Google to tylko wyszukiwarka, w której mo¿esz znaleŸÌ i rzeczy wartoœciowe, i pierdo³y paranaukowe. Ka¿dy mo¿e tam coœ wrzuciÌ. Ale szukaÌ prawdy trzeba. Jak najbardziej. Powodzenia!
Robin
Gość
« Odpowiedz #41 : Czerwiec 05, 2010, 23:26:22 »

Wyniki wyszukiwania

http://www.globalnaswiadomosc.com/raporttellerachemtrail.htm

http://www.youtube.com/watch?v=ARNwaCT0UB0

http://www.youtube.com/watch?v=ZLNmjUoQymg
To tylko kilka przykÂładĂłw .Jutro ide na poszukiwania ,albo raczej na ogladanie nieba   JĂŞzyk
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #42 : Czerwiec 06, 2010, 12:26:23 »

krzysiek ,czy nie widzisz Âże wÂłaÂśnie potwierdziÂłeÂś Âże  wywoÂłuja deszcz rozpylajÂąc jodek srebra  Szok 
PrzecieÂż wÂłaÂśnie o to chodziÂło Chanel  DuÂży uÂśmiech     tak mi siĂŞ wydaje

DokÂładnie o to mi chodziÂło  Robin UÂśmiech

Skopiowa³am artyku³ ze strony www Jasnej Góry poniewa¿ znikn¹³ ze strony g³ównej do której poda³am link powy¿ej .Oto on :

2010-06-03 Igranie z chmurami na polskim niebie?

Z wielu rejonĂłw Polski, a zwÂłaszcza z miejsc na terenach dotkniĂŞtych w ostatnim okresie ulewnymi deszczami i burzami, otrzymujemy od licznych osĂłb niepokojÂące sygnaÂły. WedÂług tych - pokrywajÂących siĂŞ ze sobÂą informacji - wszystkie one mĂłwiÂą o pojawianiu siĂŞ co pewien czas samolotĂłw pozostawiajÂących za sobÂą dziwne smugi na niebie. WedÂług naocznych ÂświadkĂłw samoloty te widoczne byÂły w tych rejonach polskiej przestrzeni powietrznej, w ktĂłrych - wkrĂłtce po ich przelocie - powstawaÂły niespodziewanie potĂŞÂżne chmury deszczowe i niebawem wystĂŞpowaÂły nadzwyczaj obfite opady.

We wszystkich przypadkach obecnoœÌ takich samolotów zosta³a odnotowana przez naocznych œwiadków jako szybko przemieszczaj¹cych siê, na du¿ych wysokoœciach, i w kolejnych sektorach powietrznych. Samoloty te zosta³y zauwa¿one wielokrotnie, o ró¿nych porach dnia, i przez wiele osób.

We wszystkich wymienionych wy¿ej przypadkach nie chodzi - zdaniem obserwuj¹cych - o 'normalne' kondensacyjne smugi, jakie zawsze powstaj¹ po przelatuj¹cych samolotach odrzutowych i które w doœÌ szybkim czasie znikaj¹ z nieba. Chodzi o takie smugi, które powstaj¹c w œlad za przelatuj¹cymi samolotami, tworz¹ na niebie d³ugo utrzymuj¹ce siê pasma chmur. Te zaœ przypominaj¹ce niby-chmury pasma, sztucznie wytworzone przez samoloty, z zauwa¿aln¹ trudnoœci¹ rozpraszaj¹ siê i nie od razu te¿ z nieba znikaj¹. Wszystkie te charakterystyczne smugi widoczne s¹ na niebie jako pasma do siebie równoleg³e, czêsto ze sob¹ krzy¿uj¹ce siê.

Na pierwszy rzut oka wydawa³oby siê, ¿e owe 'œlady' na niebie to normalne smugi kondensacyjne powstaj¹ce po przelotach samolotów odrzutowych. Jednak obserwuj¹cy zauwa¿yli, ¿e wszystkie te d³ugie na kilometry smugi, w przeciwieùstwie do smug kondensacyjnych powstaj¹cych po wielu innych przelatuj¹cych samolotach odrzutowych, ani - w takim samym czasie - nie znikaj¹ z nieba, ani nie wydaj¹ siê byÌ dla obserwuj¹cych takie same. Zdaniem ogl¹daj¹cych smugi te swoim wygl¹dem ró¿ni¹ siê od innych! Utrzymuj¹ siê, stopniowo rozrastaj¹ i w widoczny sposób coraz bardziej rozpraszaj¹c siê, wkrótce pokrywaj¹ sob¹ coraz wiêksze po³acie nieba.

Co wiĂŞcej, na zdjĂŞciach wykonywanych w maksymalnych zbliÂżeniach przez teleobiektywy a nawet przez uÂżyty astro-teleobiektyw widaĂŚ dokÂładnie i wyraÂźnie, Âże faktycznie... to nie mogÂą byĂŚ samolotowe smugi kondensacyjne! W Âświetle przeglÂądanego materiaÂłu filmowo-fotograficznego moÂżna twierdziĂŚ, Âże powstajÂące smugi nie sÂą normalnym efektem pracy dziaÂłania silnikĂłw samolotowych. Zdaniem wielu osĂłb to, co pojawia siĂŞ na niebie - owszem - jest czymÂś, co powstaje jako widoczny 'Âślad' po przelatujÂących samolotach, lecz jest jednak nadto takÂże dobrze widocznym Âśladem czegoÂś, co przez te samoloty jest w powietrzu... rozpowszechniane!

Jeœli taki mia³by faktycznie byÌ stan rzeczy, to powstaj¹ wówczas podstawowe pytania: czyje to s¹ samoloty i do kogo one nale¿¹? Kto za taki stan rzeczy ponosi odpowiedzialnoœÌ? I jak to w ogóle mo¿liwe, by ktoœ lata³ w polskiej przestrzeni powietrznej i rozpowszechnia³ jakiekolwiek œrodki bez powszechnego i publicznego informowania o tym wszystkich mieszkaùców na danym obszarze?

I najwa¿niesze w gruncie rzeczy pytanie - co takiego jest rozpowszechniane przez te samoloty nad naszym g³owami? Czego cz¹stki wdychamy póŸniej wraz z powietrzem? Co jeszcze - wraz z deszczem - spada z nieba na nasze g³owy i na ziemiê: nasze pola, ³¹ki, lasy? Czy to, co jest rozpowszechniane przez owe samoloty nie jest aby szkodliwe dla nas i naszych najbli¿szych? Czy nie jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia, ¿ycia polnych i leœnych zwierz¹t, rozwoju drzew, traw, zbó¿, wszystkich roœlin? Czy faktycznie nie jest to zagro¿eniem dla ¿ycia ka¿dego z nas i ca³ego eko-systemu?

W Âślad za takimi podstawowymi pytaniami rodzÂą siĂŞ i nastĂŞpne: czy jakiejkolwiek z kompetentnych polskich sÂłuÂżb paĂąstwowych jak np. Agencja Ochrony ÂŚrodowiska czy Sanepid znany jest skÂład chemiczny substancji podobno rozpowszechnianych przez owe samoloty latajÂące nad terytorium Polski? Czy w ogĂłle stanowiÂło to kiedykolwiek przedmiot jakiegolwiek specjalistycznego zainteresowania tych sÂłuÂżb? Czy kiedykolwiek przeprowadzone zostaÂły przez nie jakiejkolwiek analizy pobranych prĂłbek powietrza i opadĂłw - czy znanym i badanym jest wÂłaÂśnie to, co miaÂłoby byĂŚ przez te samoloty rozpowszechniane?

Te i wiele innych podobnych pytaĂą rodzi siĂŞ u tych obserwujÂących, kiedy w ciÂągu dnia widzÂą oni na niebie to... co mogÂą oni na nim sami ewidentnie zobaczyĂŚ. A co dopiero moÂże dziaĂŚ siĂŞ w nocy, kiedy jest juÂż ciemno? - pyta wielu z tych obserwatorĂłw.

Mo¿na byÌ jak najdalszym od ró¿nych podejrzeù i teorii. Dla naocznych œwiadków fakty pozostaj¹ jednak... faktami! I co mo¿na wówczas odpowiedzieÌ tym wszystkim, którzy z przekonaniem twierdz¹, ¿e jednak jest tak, ¿e owe dziwne smugi na naszym niebie to najoczywistszy dowód na trwaj¹cy... chemtrails w Polsce? I mo¿e jednak wówczas nie tylko racjê, ale i bardzo bliscy prawdy s¹ wszyscy ci, którzy mówi¹, ¿e to co jest rozpowszechniane to wysoce szkodliwe dla cz³owieka i organizmów ¿ywych pierwastki. ¯e s¹ to: Glin (Al), Bar (Ba), Bor (B), Wapù (Ca), Chrom (Cr), MiedŸ (Cu), ¯elazo (Fe), Potas (K), Magnez (Mg) Mangan (Mn), Sód (Na), Nikiel (Ni), O³ów (Pb), Krzem (Si), Stront (Sr), Wanad (V), Cynk (Zn). ¯e rozpowszechniane s¹ wysoce szkodliwe pierwiastki, których stê¿enie jest wybitnie podwy¿szone i znacz¹co wykracza poza jakiekolwiek dopuszczalne normy.

Mo¿e wiêc warto powa¿niej zastanowiÌ siê na tym wszystkim. Bo gdyby jeszcze okazaÌ siê mia³o, ¿e wszystko to pozostaje w niezaprzeczalnym odniesieniu i do powstawania wszystkich ulewnych deszczów, i ró¿nych niespotykanych przez nas dot¹d zmian stanu warunków atmosferycznych czyli zmian pogodowych, to uzasadnione by³oby tak¿e postawienie wielu innych pytaù. Bo niewykluczone, ¿e mog³oby to mieÌ swój istotny zwi¹zek przyczynowo-skutkowy ze szczególnym wystêpowaniem i nasileniem siê zjawisk atmosferycznych na œciœle okreœlonych obszarach itd.

Patrzmy wiêc w niebo! Warto czêœciej i z wiêksz¹ uwag¹ spogl¹daÌ... w niebo! I to nad w³asn¹ g³ow¹! Zw³aszcza, ¿e któregoœ piêknego poranka lub popo³udnia na w³asne oczy moglibyœmy na nim zaobserwowaÌ coœ tak niewiarygodnie oczywistego jak np. sztuczne wywo³ywanie przy u¿yciu samolotów zmian pogodowych. Jak planowe wzbudzanie ró¿nych zjawisk atmosferycznych o czasowo póŸniejszych - i jednak ju¿ mo¿liwych do przewidzenia - skutkach. Zjawisk, o wywo³ywaniu których na tak szerok¹ skalê nie tylko, ¿e dot¹d mogliœmy nie mieÌ najmniejszego pojêcia, ale i o których wci¹¿ nie mo¿emy mieÌ prawie ¿adnej g³êbszej wiedzy. Nie mówi¹c ju¿ o ¿adnej oficjalnie na ten temat podawanej nam w mediach informacji.

o. StanisÂław TomoĂą
2010-06-04, godz. 9.00

zobacz na ten temat wiĂŞcej w sieci przez np. wyszukiwarkĂŞ internetowÂą google
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 12:30:38 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Thotal
Gość
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 06, 2010, 12:39:09 »

Wczoraj cieszyÂłem siĂŞ czystym niebem tylko do poÂłudnia, dziÂś juÂż od rana niebo zasnute jest chemiÂą Smutny

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #44 : Czerwiec 06, 2010, 12:46:12 »

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 06, 2010, 23:24:30 »

Dzisiaj rano w Krakowie byÂło piĂŞkne czyste niebo ,ale kolo poÂłudnia zaczĂŞÂły pojawiaĂŚ siĂŞ samoloty .LataÂły we wszystkie strony i koÂło 19.00   caÂłe niebo  pokryÂła mgieÂłka podobna do tej ze zdjĂŞcia nr. 2 Dam wam znac kiedy bĂŞdzie padaĂŚ ,ale myslĂŞ Âże do dwĂłch dni napewno.Co ciekawe to smugi od silnikĂłw samolotĂłw niektĂłre miaÂły rĂłzowe zabarwienie. Jutro wstawiĂŞ zdjĂŞcia .

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Thotal
Gość
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 06, 2010, 23:29:21 »

Na Mazowszu te chmury by³y tak szeroko rozprzestrzenione, ¿e nie by³o widaÌ nawet skrawka b³êkitu - DO KITU Smutny

Pozdrawiam - Thotal  UÂśmiech
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 06, 2010, 23:36:53 »

W rzeczy samej na jutro synoptycy zapowiadajÂą burze nad naszym umĂŞczonym krajem. Podobno nadciÂąga kolejny front atmosferyczny. W opadach tonÂą teÂż SÂłowacy, WĂŞgrzy i nawet Chorwaci. LaÂło w Austrii i Niemczech. Prawie zawsze leje w Wielkiej Brytani.

Pozdrawiam sucho ale ciepÂło  UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 07, 2010, 09:49:44 »

Tak byÂło wczoraj koÂło godziny 9.00 rano

http://img97.imageshack.us/img97/4307/dsci4449.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/4888/dsci4451.jpg

To niebo z wczoraj koÂło 19.00

http://img229.imageshack.us/img229/1655/dsci4453.jpg

http://img295.imageshack.us/img295/1091/dsci4452.jpg

Dzisiaj Âświeci sÂłoĂące,ale jakieÂś takie przytÂłumione

Jeszcze zdjĂŞcie z 30 kwietnia tego roku godzina 6.58 rano, nadmienie tylko Âże 1 maja wieczorem zaczĂŞÂło mocno padaĂŚ

http://img243.imageshack.us/img243/2007/zdjcie0940.jpg
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2010, 10:09:04 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
kamil771
Gość
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 07, 2010, 11:06:38 »

Dzisiaj rano w Krakowie byÂło piĂŞkne czyste niebo ,ale kolo poÂłudnia zaczĂŞÂły pojawiaĂŚ siĂŞ samoloty .LataÂły we wszystkie strony i koÂło 19.00   caÂłe niebo  pokryÂła mgieÂłka podobna do tej ze zdjĂŞcia nr. 2 Dam wam znac kiedy bĂŞdzie padaĂŚ ,ale myslĂŞ Âże do dwĂłch dni napewno.Co ciekawe to smugi od silnikĂłw samolotĂłw niektĂłre miaÂły rĂłzowe zabarwienie. Jutro wstawiĂŞ zdjĂŞcia .

Polecam ci portal http://www.twojapogoda.pl/
Dwukrotnie juÂż prognozowali wystÂąpienie kilkudniowych silnych ulew ktĂłrych nastĂŞpstwem bĂŞdzie realna groÂźba  powodzi  w Polsce (i nie byÂły to prognozy na podstawie latajÂących samolotĂłw pasaÂżerskich  DuÂży uÂśmiech )
W najbliÂższych dniach rĂłwnieÂż spodziewane sÂą gwaÂłtowne burze i wysokie temperatury na terenie caÂłego kraju, ( ku twojemu zdziwieniu nie z winy samolotĂłw..... Szok )
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: