Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:26:17

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Katastrofa w Smoleñsku - DLACZEGO - refleksje i ... spekulacje  (Przeczytany 122789 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« : Kwiecieñ 10, 2010, 12:06:31 »

Katyñ (karma) znów za¿±da³ ofiar…
Dlaczego?
Dlaczego siedemdziesi±t lat temu zginê³y nasze elity, dlaczego dzi¶ to siê powtórzy³o?
Komisja bada katastrofê. Ale czy wiedza o przyczynach technicznych bêdzie WIEDZ¡ PRAWDZIW¡?
Czy to jest wa¿ne?
Mo¿e nale¿a³oby siêgn±æ g³êbiej w dzieje Polsko-Rosyjskie, mo¿e nale¿a³oby zadaæ pytanie o to, ile z³a sobie nawzajem wyrz±dzili¶my?
Mimo, ¿e jeste¶my jedn± rodzin± S³owian, rodzin± ludzk±…
Czy wybaczyli¶my sobie wszystko, co domaga³o siê wybaczenia? 
Czy nieustanne trzymanie siê tego, co sta³o siê 70 lat temu nie ¶wiadczy o braku ZROZUMIENIA I WYBACZENIA?
Nic nie dzieje siê bez przyczyny…
Skutki za¶ bol±, ale powinny te¿ zmuszaæ nas one do szukania przyczyn, do zmian na najg³êbszym poziomie.
Dlatego, mimo dokrêcenia ostatniej ¶rubki w samolocie, sta³o siê… podczas drugiego okr±¿enia…

Potrzebne nam teraz wej¶cie w trzeci kr±g… dooko³a naszej istoty, dooko³a cz³owieczeñstwa…

« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 19:23:16 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 10, 2010, 13:06:47 »

To straszna tragedia, nad któr± nale¿y pochyliæ g³owy i zajrzeæ g³êboko w sumienia ka¿dego z nas indywidualnie.

Mo¿e i tragedia ? Ale to, ¿e podpisano d³ugofalowe umowy na dostawe  zmodyfikowanej kukurydzy GMO i miliony ton ju¿ nap³ywaj± do Polski to nie jest tragedia !  Wa¿niejsza by³a kasa ni¿ zdrowie milionów ludzi. Ludzie wielcy nie pchaj± siê do ¿adnych rz±dów, do ¿adnej w³adzy. ! Ludzie wielcy ucz± siê tutaj 24 godzin na dobê szacunku do ¿ycia.
Ucz± siê mi³o¶ci ka¿dego dnia. Sadz± kwiaty, drzewa, choduj± pszczo³y i ciesz± tym nieocenionym darem, pod którym kryje siê m±dro¶æ i ...  piêkno. Robi± co mog± w ochronie daru jakim jest ¿ycie, a resztê zostawiaj± ''Bogu''.
Nie ma tragedi !
Jak napisano - wszystko w tym genialnym wszech¶wiecie dzieje siê tak jak ma siê dziaæ.A jak  nie - to wkraczaj± ¿ywio³y ! ! !

Najwiêksz± tragedi± jest ludzka g³upota, ignorancja i nie¶wiadomo¶æ.
Innych tragedii - NIE MA.

Cztery tysi±ce polskich oficerów le¿y w katyñskich lasach.
Ludzi wielkich, ludzi wykszta³conych, ¶wiadomych, ludzi z honorem, którzy mogli tak wiele uczyniæ dla Polski, wiêc zostali oni wymordowani w wiadomym celu.
Zosta³ plebs, który  tu rz±dzi i sprzeda³ Polskê do Unii, a teraz wybra³ siê do Katynia.
Wiêc KTO i po co wybra³ siê do Katynia ?

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2010, 13:20:20 wys³ane przez Silver » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 10, 2010, 13:49:22 »

Ptak-u,calkowicie sie z Toba zgadzam,wydaje mi sie,ze nalezaloby juz raz na zawsze zamknac watki historii,ktore nie powroca,zeby ci ludzie,ktorzy zgineli,ktorych juz nie ma,wreszcie mogli rzeczywiscie odejsc!Co daje rozdrapywanie starych ran!NIC!!!Czas zaczac nowy czas,czas pracy,nauki,wzajemnej milosci i zrozumienia,pomocy i szacunku,na calej kuli ziemskiej,czas otworzyc sie na czlowieka i zobaczyc w nim dobro a nie zlo!Nie zastanawiam sie nad tym,czy ktos byl czy jest dobry albo zly,przyjmuje w zyciu zasade,ze otwarcie sie na drugiego czlowieka,pomoc temu czlowiekowi,zrozumienie go,calkowity dystans do tego co bylo,to jest wlasnie to!Szkoda mi tych ludzi,ktorzy zgineli,ale widocznie tak musialo byc.
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 11, 2010, 14:03:06 »

To jest jedno z tych zapowiadanych Wielkich Wydarzeñ. W Tajemnicach Fatimskich by³o wyra¼nie powiedziane, ¿e wszystkie ruchy maj± na celu nawrócenie Rosji i tu ona jest najwa¿niejsza. Je¶li do jej nawrócenia do dojdzie przed wyznaczonym czasem to bêdzie prawdziwy koniec i ju¿ nie bêdzie mo¿liwo¶ci uratowania obecnego pokoju.
caparezza
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 13, 2010, 13:18:54 »

nie wiem czy jest juz gdzies taki temat.. Nie widze.., a ciekawi mnie co o tym my¶licie.

No i oczywiscie co o tym s±dzi SAM³el  Mrugniêcie

Jak ta ¶mierc, (a raczej te ¶mierci) maj± siê do koncepcji "Nowego Wspania³ego ¦wiata" made by Sam³el...?
Halsky
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 13, 2010, 14:07:44 »

Nie wiem sam co o tym my¶leæ, ale z informacji które przekazuj± media i z historii wiem czego mo¿na siê spodziewaæ. S± to tylko przypuszczenia, ale:
- pilot zna³ doskonale je¿yk rosysji wiêc o b³êdzie w komunikacji nie ma mowy
- obowi±zuj±cym jezykiem na ca³ym ¶wiecie (w lotnictwie) jest angielski
- takich wypadków o charakterze wysoko¶ci samolotu nie zdarzaj± siê ju¿ od dawna
- wystarczy przy odleg³o¶ci 2km od lotniska pomyliæ siê o np: 1 stopieñ k±ta schodzenia ¿eby samolot waln±³ o ziemiê
Z tego wynika, ¿e celowo powsta³y "problemy z nawigacj±" przez rosyjskiego kontrolera lotów, ¿eby pozbyæ siê cz³owieka (prezydenta), który nie pozwoli³ na milczenie w zbrodniach sowieckich. Rz±d Rosyjski z jakiego¶ powodu ca³y czas próbuje siê wybieliæ, zachowuj± siê jakby tamte czasy nadal trwa³y. Chc± rz±dziæ. Uwa¿am, ¿e to nie by³ wypadek.

Jest to jednak tylko i wy³±cznie moje zdanie na ten temat i nie wypowiadam siê za nikogo
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 13, 2010, 14:31:45 »

...
...
Jak ta ¶mierc, (a raczej te ¶mierci) maj± siê do koncepcji "Nowego Wspania³ego ¦wiata" made by Sam³el...?
Nie ma On z tym nic wspólnego, zapewniam Ciê. Po prostu czas "odrobiæ trochê zadañ domowych", by wreszcie przejrzeæ na oczy i zrozumieæ:
"...
Pojawi siê wiêc jeszcze wiêcej fizycznych dolegliwo¶ci i cielesnego cierpienia. Wzro¶nie ogólna sk³onno¶æ do tego, by rozstaæ siê z ¿yciem, bo nadejdzie czas ogólnej depresji. Wulkany wybuchn±. Woda wyst±pi z brzegów. Wie¿e bêd± zamieniaæ siê w ruinê, samoloty bêd± spadaæ. Technika bêdzie tym, co z³amie kark ludzko¶ci i powiedzie j± droga chaosu. Wielu zap³acze, wielu bêdzie cierpieæ, lecz tylko dlatego, ¿e nie dostrzeg± rozwoju. Z tego te¿ powodu czas Chrystusa i Antychrysta jest dla wielu dobrym czasem, bo zaczn± pojmowaæ. Jednak ci, którzy nic nie pojm±, doznaj± wielkiego cierpienia, bo ich dusze nie wyja¶ni± cia³om wzajemnych powi±zañ. Zadaniem duszy jest wyt³umaczenie w zrozumia³y sposób fizycznemu cia³u, materii, ¿e cia³o, dusza i umys³ s± jednym oraz ¿e cia³o, podobnie jak dusza, jest niczym Bóg, tyle ¿e w innej czêstotliwo¶ci. Dlatego ty jeste¶ równie boski jak chroni±cy ciê anio³ stró¿ - macie jedynie ró¿ne struktury. Duszom nie uda³o siê jeszcze wyja¶niæ tego w dostateczny sposób fizycznym cia³om, którym towarzysz±. Ale dojdzie do tego niebawem. Wzro¶nie czêstotliwo¶æ Ziemi, zmieni siê jej wibracja na bardziej subteln±. Mniej subtelne rzeczy zostan± o¶wietlone. To znaczy, ¿e symbolicznie s³oñce bêdzie mocniej ¶wieciæ, bo Ziemia wzniesie siê ku górze. Z tego te¿ powodu stopi± siê lodowce. Nie zobaczycie ¶niegu, a wody wyst±pi± z brzegów. Nachodzi czas roztopów, s³oñce silniej ni¿ kiedykolwiek o¶wietlaæ bêdzie Ziemiê, w czym tkwi pewna obrazowa logika, bowiem Ziemia zbli¿a siê do tego, co boskie (nie w sensie odleg³o¶ci, lecz czêstotliwo¶ci).
Wielu ludzi odejdzie.
..." - str 170-171

"...
Jak to jest, gdy zostajesz powo³any do wiêkszej pracy, jak na przyk³ad powód¼ albo wojna? Czy wymaga to od ciebie pracy na „dodatkowej zmianie”?

Ju¿ ci mówi³em, ¿e Ziemia przechodzi na wy¿szy poziom. To nieuniknione. Taka zmiana wi±¿e siê z wojnami i katastrofami naturalnymi, przy czym nie zawsze s± one wyzwalane ruchem Ziemi, lecz mog± byæ te¿ wyzwolone poprzez dzia³ania ludzi. Nie ka¿da katastrofa naturalna musi byæ spowodowana przez sam± Ziemiê, czasem dopomaga jej w tym cz³owiek i technologie. Samo wydarzenie nie jest tak istotne nawet wówczas, gdy jest to trzêsienie Ziemi o nieznanych dot±d rozmiarach. Dla mnie znaczenie ma jedynie, czy cz³owiek o numerze X, dok³adnie o danym czasie i w danym miejscu, spotka siê ze mn±, czy te¿ nie.

Dla duszy, na któr± przyszed³ czas, nie ma znaczenia, kto spowodowa³ fale. Faktem jest, ¿e cz³owiek, zgodnie z prawem rezonansu, udaje siê tam, gdzie spotka ¶mieræ. - "Ofiara szuka sprawcy". Poruszenia Ziemi - na przyk³ad wybuchy wulkanów - maj± miejsce od wielu tysiêcy lat, od pocz±tku istnienia tej planety, nie s± wiêc czym¶ niezwyk³ym. Ziemia przechodzi teraz przez proces, który okre¶lacie jako wzrost czêstotliwo¶ci. Zmusza to Ziemiê - zgodnie z natur± - do zmian i dokonania dalszego rozwoju na poziomie politycznym, ekonomicznym, religijnym, jak i geologicznym. Oczywi¶cie ludzie, którzy zostali powo³ani w takim momencie oraz rodziny tych, którzy przechodz± do subtelniejszych ¶wiatów, prze¿yj± cierpienie. Nie bêd± wiedzieæ, dlaczego tak siê sta³o oraz, ¿e czeka na nich rodzina dusz. Takie cierpienie nie wynika jednak z samej ¶mierci, lecz z braku zrozumienia u ludzi. Nie wiedz± oni, czym jest ¿ycie, jakie ma ono znaczenie. Nie wiedz± te¿, czym jest ¶mieræ. Wkrótce wiele p³omyków zga¶nie, a ja przeka¿ê je anio³om stró¿om. Nie zmniejszy to jednak cierpienia ich bliskich. Same dusze natomiast wiedz±, gdy wybieraj± cia³o - a wiêc przed narodzinami, bo przecie¿ uczestniczy³y w tworzeniu planu ¿ycia - ¿e to siê wydarzy. Tyle tylko, ¿e po narodzeniu siê zapomnia³y o tym. Dusza nie¶wiadomie szuka miejsca, w którym co¶ ma siê wydarzyæ (wypadek lotniczy, fala powodziowa), by w danym miejscu i wskutek takiego wydarzenia móc opu¶ciæ cia³o.

Osobi¶cie dziwi mnie, ¿e o niektórych wydarzeniach - jak na przyk³ad o powodzi w Azji - tak wiele siê pisze. Niedawno z dwóch innych miejsc na Ziemi zabra³em o wiele wiêcej ludzi. O tym w ogóle siê nie pisze. Powinno siê o tym pomy¶leæ. Jakim celom to s³u¿y?

Pojawi± siê ludzie, którzy nie rozumiej± prawdy i nie chc± jej zrozumieæ. Ze wzglêdu na ograniczenia swego stanu wiedzy nie mog± jej w zasadzie zrozumieæ. W¶ród nich bêd± tacy, którzy nie tylko podwa¿± moje wypowiedzi, lecz wrêcz poczuj± siê nimi dotkniêci, bo ich wiara (czy nie-wiara), która zreszt± jest ziemskiego pochodzenia, a tym samym jest niedoskona³a - przeczy temu, co ci przekazujê. B±d¼ tego ¶wiadomy.

Ludzie tacy zawsze siê mnie bali i wci±¿ boj±, poniewa¿ nie wiedz±, ¿e jestem anio³em przemiany, ¿e wykonujê swoj± pracê bezb³êdnie we w³a¶ciwy sposób i przychodzê po tego, którego czas dojrza³. Dusza zawsze wie, kiedy nadchodzi pora, tylko cz³owiek tego nie wie. Wiele osób nie chce przyj±æ odpowiedzialno¶ci za swe czyny - a co gorsza - za swe my¶li i szuka kogo¶, na kogo mo¿e zrzuciæ winê. Ludzie tacy szukaj± kogo¶, kto móg³by byæ odpowiedzialny za ich los, oczywi¶cie tylko wtedy, gdy jest on nieprzyjemny. Czuj± siê zaatakowani, gdy konfrontuje siê ich z prawd±. Ale tego ani ty, jako ten, który spisuje to, co dyktujê ci o mych dzia³aniach, ani nawet ja sam, nie mo¿emy zmieniæ. Zmiana waszej planety jest w toku, ludzie bêd± odchodziæ z Ziemi w dramatyczny sposób, bêdzie ich tak wielu, ¿e nie bêdziecie mogli tego zliczyæ. Znikn± ca³e pañstwa. Wasza planeta zdzicza³a i zesz³a z drogi mi³o¶ci. Czeka was wspólny los. Tacy jak ja bêd± w przysz³o¶ci mieli du¿o roboty...

Pierwotna moc stworzenia - Bóg - nie ocenia. A jak to wygl±da z tob±? Czy boli ciê czasem to, ¿e na ¶wiecie s± wojny?

To nie mo¿e sprawiaæ mi bólu, bo znam nieskoñczono¶æ. Znam te¿ historiê dusz, ich wszystkie ¿ycia i widzê zwi±zki, a nie tylko los pojedynczego ¿ycia. Wojna to specyficzne zdarzenie. Przy wojnie lub naturalnej katastrofie ju¿ wiele dni wcze¶niej zbieraj± siê miliony anio³ów. Wiele fragmentów mnie jest ju¿ gotowych, a ze mn± s± anio³y stró¿e i duchowe rodziny tych, których ma spotkaæ ¶mieræ. Duchowe rodziny mog± pomagaæ, nie pe³ni± jednak funkcji anio³ów. Razem istniej± wtedy jasno¶æ i ciemno¶æ, z jednej strony ¶mieræ i zniszczenie (mo¿na odnie¶æ wra¿enie, ¿e ciemno¶æ przewa¿a i odnosi zwyciêstwo), z drugiej strony - anio³y w ¶wietle, krewni, którzy przyjmuj± dusze w mi³o¶ci, modl± siê i próbuj± je uspokoiæ. Obecni s± nie tylko anio³owie, którzy s³u¿± ¶wiat³u, lecz równie¿ istoty, które wcale nie s± za to odpowiedzialne, a jednak dobrowolnie przybywaj±. Czasem istoty te pojawiaj± siê wiele tygodni wcze¶niej i przygotowuj± wszystko.

To mnie nie dziwi, bo podczas katastrof naturalnych, czy powiedzmy podczas wydarzeñ, które s± nieuniknione (niezale¿nie od tego, przez kogo s± wyzwolone), zwierzêta szukaj± schronienia. Naukowcy wci±¿ jeszcze zastanawiaj± siê, jak to mo¿liwe. Co móg³by¶ powiedzieæ na ten temat?

To prawdziwe stwierdzenie. Wasi naukowcy odkryli, ¿e podczas powodzi w Azji ¿adne zwierzêta nie straci³y ¿ycia. Domy¶laj± siê odpowiedzi, nie mówi± jednak tego, bo „podciêliby sobie tym samym ga³±¼, na której siedz±”. Ludzie, którzy badali ten przypadek, stwierdzili, ¿e zwierzêta ju¿ wiele godzin wcze¶niej uda³y siê w inne miejsca. Niektóre ma³e zwierzêta, jak ptaki, ¿uki, jaszczurki i szczury, oddali³y siê nawet ju¿ kilka dni wcze¶niej. Zwierzêta poczu³y impulsy natury i ¶wiata anio³ów i odpowiednio zareagowa³y. One mog± mnie poczuæ i wiedz±, ¿e co¶ siê stanie. Mogê z nimi rozmawiaæ, podobnie jak ka¿da inna subtelna istota. Ludzie patrz± czêsto na zwierzêta z pogard± i uwa¿aj±, ¿e s± znacznie bardziej od nich rozwiniêci. W tym przypadku mogliby stwierdziæ, ¿e to zwierzêta znacznie ich wyprzedzi³y. Pomy¶l o tym!

Czy w przysz³o¶ci bêdzie mia³o miejsce wiêcej takich wydarzeñ - katastrof naturalnych z wieloma ofiarami?

Oczywi¶cie, zreszt± ju¿ to mówi³em. To co¶ normalnego. Dla mnie, kogo¶, kto dzia³a tu od pocz±tków Ziemi, to bieg rozwoju. Tak jak rosn±ce dziecko bol± ko¶ci albo wypadaj± mu pierwsze zêby, tak i rozwój Ziemi zwi±zany jest z bolesnymi skurczami. Dawne ludy i cywilizacje wiedzia³y o tym, jedynie wasi naukowcy nie chc± tego przyj±æ albo nie chc± o tym informowaæ, bo nie mog± nic zmieniæ.

W mojej ksi±¿ce pod tytu³em „Trzecia wojna ¶wiatowa” wymieni³em stu jasnowidz±cych z ró¿nych czasów, którzy przewidzieli nie tylko pierwsz± i drug±, lecz równie¿ trzeci± wojnê ¶wiatow±. Wed³ug tych przepowiedni ma mieæ ona miejsce w najbli¿szych latach. Jednocze¶nie maj± mieæ miejsce wojny domowe i katastrofy naturalne. Co tak naprawdê widzieli ci prorocy i w jaki sposób uzyskali ten wgl±d?

Pytanie dotycz±ce katastrof naturalnych ju¿ samo w sobie zawiera odpowied¼, bo one w³a¶nie siê zdarzaj±. Równie¿ w pytaniu o trzeci± wojnê ¶wiatow± tkwi odpowied¼. Zacznij rozgl±daæ siê po ¶wiecie i spójrz na kraje takie jak Iran, Irak, Irlandia, Palestyna i tak dalej... Ta wojna ju¿ trwa. Spójrz na Czarny L±d, a potem na ulice miast, czy to w Europie, czy w Ameryce. Spójrz na miasta w Po³udniowej Ameryce, na huragany w Ameryce ¦rodkowej, na po¿ary w Australii i powodzie w Azji i spójrz, jak w Chinach „tocz± siê” g³owy. Wojna i zag³ada trwaj±. Tak brzmi odpowied¼.
..." - str. 198 – 199 - 200 – 201 - 202

"...
Wielu ludzi nie chce siê uczyæ i nawet, gdyby Bóg stan±³ przed nimi i przemówi³ do nich, to nie chcieliby s³uchaæ. W tym miejscu jeszcze raz przypominam wydarzenia zwi±zane z tsunami (Azja; przyp. aut), ma³ym tsunami, bo by³a to dziecinna fala w porównaniu z tym, co czeka wasze wybrze¿a w nastêpnych latach. Cz³owiek, który tak wysoko siê ceni, który odbywa podró¿e w kosmos i przekazuje cyfrowo informacje po ca³ej Ziemi, nie jest w stanie obroniæ siê przed wod±. Nie musi tego zreszt± robiæ, powinien uciec w g³±b kraju, tak jak zwierzêta. Zwierzêta natomiast, które w oczach ludzi stoj± o stopieñ ni¿ej, prze¿y³y - z wyj±tkiem tych, które ludzie trzymali uwi±zane albo zamkniête w domach, w zwi±zku z czym nie mog³y pod±¿aæ za swym instynktem. Tu bêdê dzia³a³ z moj± pe³n± moc±. Bêdê bezlitosny w mym dzia³aniu, bo wype³niam swe zadanie bardzo dok³adnie. Dla mnie jest obojêtnym, czy zabieram jedn± duszê, milion czy miliard.
Zabiera³em ju¿ czasem dusze ca³ych planet, gdy wybucha³y lub zderza³y siê z innymi. Tak wiêc nie przejmujê siê specjalnie miliardem ludzi na Ziemi. Arogancja przychodzi przed upadkiem. Upadek ludzi bêdzie mia³ miejsce, bo ludzko¶æ nie s³ucha ju¿ swego wewnêtrznego g³osu. Robi± to natomiast zwierzêta. Dlatego te¿ mówiê ci dzi¶, jako anio³ ¶mierci: nie bêdê mia³ lito¶ci dla ludzi i dusz, po które przyjdê, bo ka¿da dusza - jak i ka¿de zwierzê na Ziemi - otrzyma znak. A kto nie chce s³yszeæ i widzieæ znaków, ten je poczuje. Gdy przed kilku laty polecia³e¶ do Ameryki, twój anio³ stró¿ da³ ci znak, ¿e nie powiniene¶ lecieæ. Pos³ucha³e¶ go i wybra³e¶ siê innym samolotem. Wtedy trzêsienie Ziemi dosiêg³o innych, a nie ciebie. Tak w³a¶nie wygl±da praca duchowych istot z lud¼mi. Dlatego te¿ ja - „z³a” ¶mieræ - nie ponoszê winy za los ludzko¶ci, to ludzie sami s± sobie winni i w swej niewiedzy oraz ignorancji nie chc± dostrzegaæ spraw duchowych, dlatego te¿ sami s± odpowiedzialni za swój upadek.
..." - str. 227 - 228
- Rozmowy ze ¦mierci± - Jan van Helsing.

Najlepiej jest ws³uchaæ siê w g³os w³asnej intuicji, zamiast "g³ówkuj±c" doszukiwaæ siê nie wiadomo czego.
Halsky
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 13, 2010, 14:35:03 »

Mo¿liwe, ¿e masz racjê, ¿e to przygotowanie do oczyszczenia ¶wiata.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 19, 2010, 20:02:17 »

Niemiecka prasa: W Polsce coraz g³o¶niej s³ychaæ teorie spiskowe
zsz, PAP
2010-04-19, ostatnia aktualizacja 2010-04-19 14:3

Kondukt pogrzebowy pary prezydenckiej wyruszaj±cy z Bazyliki Mariackiej
Fot. PAWEL KOPCZYNSKI REUTERS

Po niedzielnym pogrzebie prezydenta Lecha Kaczyñskiego i Marii Kaczyñskiej stan wyj±tkowy w Polsce dobieg³ koñca i wraca spór miêdzy obozami politycznymi - zauwa¿a niemiecki dziennik "Frankfurter Allgemeine Zeitung", przypominaj±c m.in. program Jana Pospieszalskiego. Z kolei dziennik "Die Welt" ocenia, ¿e nadzieja na porozumienia w stosunkach polsko-rosyjskich szczególnie w Polsce nabiera "cech euforii".

"FAZ" pisze, ¿e "fa³szywe tony s± coraz g³o¶niejsze - tak samo jak teorie spiskowe". Jak relacjonuje, uroczysto¶ci pogrzebowe w Krakowie zgromadzi³y ponad sto tysiêcy ludzi, podobnie jak w przeddzieñ w Warszawie. "Ale tu (w Krakowie) by³o trochê inaczej ni¿ w Warszawie: w ludziach na krakowskim rynku da³o siê rozpoznaæ zwolenników zmar³ego prezydenta" - zauwa¿a "FAZ". Dodaje, ¿e niektórzy mieli z sob± plakaty PiS i znaczki z napisem "Lech Kaczyñski - mój prezydent".

"Wraz z pogrzebem prezydenta w Katedrze Wawelskiej w Krakowie koñczy siê nie tylko tygodniowa ¿a³oba narodowa w Polsce, ale te¿ ponadpartyjna jedno¶æ, która ogarnê³a kraj w chwili pierwszego szoku po katastrofie w zachodniej Rosji przed tygodniem" - pisze dziennik.

Ocenia, ¿e pierwszym "fa³szywym tonem" by³ krótki spór o pochówek Lecha Kaczyñskiego na Wawelu, ale zarówno politycy, jak i media powstrzymywa³y siê od komentarzy i krytyki. Komentator "FAZ" spodziewa siê kolejnych sporów, w tym oskar¿eñ pod adresem przeciwników Kaczyñskiego o próbê wykorzystania tragedii do w³asnych celów politycznych.

"FAZ" cytuje teorie spiskowe Pospieszalskiego

Wed³ug "FAZ" pojawiaj± siê równie¿ teorie spiskowe dotycz±ce okoliczno¶ci katastrofy.

"W czwartek po¶ród t³umu przed Pa³acem Prezydenckim chodzi³ narodowo-katolicki dziennikarz telewizyjny Jan Pospieszalski z operatorem i rozmawia³ z lud¼mi. Nie stawia³ pytañ, ale czyni³ aluzje i niedopowiedzenia. Natychmiast zosta³ zrozumiany i znalaz³ wielu, którzy wypowiadali do koñca jego aluzje. (...) To, ¿e mo¿liwo¶æ zamachu nie by³a powa¿nie brana pod uwagê ze strony polityków i wiêkszo¶ci mediów, uznawane jest za dowód, i¿ próbuje siê co¶ ukryæ. Dlaczego zaraz po katastrofie ze Smoleñska jest mowa o pojednaniu z Rosj±? Czy mo¿e Kaczyñski sta³ komu¶ na drodze do jakiego¶ celu?" - pisze "FAZ".

"Polska wraca do codzienno¶ci. Uroczysto¶ci pogrzebowe w Warszawie i Krakowie by³y kulminacyjnym i zamykaj±cym punktem tygodniowego stanu wyj±tkowego" - ocenia gazeta.

Ca³y artyku³ czytaj na stronie internetowej "FAZ"

"Die Welt" tonuje euforyczne nastroje

Wielu Polaków obawia siê, ¿e "rozejm z minionych dni, wi±zany z nadziej± na nawrócenie i umiar w walce politycznej, mo¿e szybko siê skoñczyæ" - pisze z kolei niemiecki dziennik "Die Welt". "Byæ mo¿e to bezpodstawne obawy i nie nale¿y daæ im szansy, by przekszta³ci³y siê w samospe³niaj±c± siê przepowiedniê" - dodaje dziennik w komentarzu na temat niedzielnego pogrzebu prezydenta Lecha Kaczyñskiego i Marii Kaczyñskiej w Krakowie.

Jak dodaje, nadzieja na porozumienia i wiêcej wspó³czucia w stosunkach polsko-rosyjskich szczególnie w Polsce nabiera "cech euforii". "Co jednak og³osi polsko-rosyjska komisja badaj±ca przyczyny wypadku? Co siê stanie, je¶li obci±¿y ona jedn± b±d¼ drug± stronê? Albo gdy przedstawiona zostanie wersja, która narzuci nowe pytania i bêdzie sprzyjaæ tworzeniu legend?" - zastanawia siê komentator dziennika.

Ocenia równie¿, ¿e tragedia dotknê³a Polskê w czasie, gdy kraj ten prze¿ywa jedne z najszczê¶liwszych chwil w swojej historii. "To czyni go silnym, by znie¶æ tê tragediê" - dodaje "Die Welt".

Ca³y komentarz czytaj na stronie internetowej "Die Welt"

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7787884,Niemiecka_prasa__W_Polsce_coraz_glosniej_slychac_teorie.html

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 27, 2010, 21:21:08 »

Czy¿by kolejny symbol:

God³o Polski ocala³o ze smoleñskiej katastrofy

zsz, PAP
2010-04-27, ostatnia aktualizacja 2010-04-27 06:14

PRZEGL¡D PRASY: Rosjanin znalaz³ god³o Polski z rozbitego pod Smoleñskiem prezydenckiego samolotu Tu -154. Chce je oddaæ Polakom - ustali³a "Rzeczpospolita".
...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7817891,Godlo_Polski_ocalalo_ze_smolenskiej_katastrofy.html

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 27, 2010, 21:48:07 »

Jane Bürgermeister potrzebuje naszej pomocy ! 

Poni¿szy, dramatyczny e-mail, otrzymali¶my kilkana¶cie godzin temu. Mamy nadzieje, ¿e tak odwa¿na kobieta jak Jane Bürgermeister. która w walce o prawdê utraci³a prace i jest na ka¿dym kroku szykanowana,  nie zostanie sama w tych trudnych dla niej chwilach.

Moi drodzy,

Kobieta, która po¶wiêci³a swoj± karierê dla sprawy rzetelnego informowania opinii publicznej w.s. zaka¿onych szczepionek na tzw. "¶wiñsk± grypê" potrzebuje dzisiaj naszej pomocy.

Zaraz po katastrofie polskiego samolotu w Smoleñsku podawa³a na swojej stronie
www.theflucase.com szokuj±ce informacje, jak te o ostatnich decyzjach prezesa Narodowego Banku Polskiego, S³awomira Skrzypka.

Obecnie, jedn± z hipotez ¿e przyczyn± katastrofy mog³ byæ m.in. zamach na S. Skrzypka zajmuje siê wiele niezale¿nych badaczy nie tylko w Polsce. Zaraz po umieszczeniu tej informacji na jej stronie domena theflucase.com zniknê³a (!) z sieci. Firma hostingowa godaddy poinformowa³a webmastera, który prowadzi stronê Jane, ¿e ruch na stronie "zablokowa³ inne domeny" i dlatego musieli j± zamkn±æ - co jest ¶miesznym argumentem, zwa¿ywszy, ¿e strona Jane zawiera tylko artyku³y tekstowe, zero grafiki czy multimediów - a te obci±¿aj± serwer.

Strona nie dzia³a do dnia dzisiejszego, Jane uruchomi³a wiêc ponownie swój blog www.birdflu666.wordpress.com by nadal nas informowaæ o przebiegu wydarzeñ.

17 kwietnia za ostatnie pieniadze przyjecha³a do Polski by prowadziæ na ¿ywo transmisje wideo - z moj± pomoc±. Transmisje nie uda³y nam siê gdy¿ ³±czno¶æ Wi-Fi by³a ograniczona i "transmisje" obcinalo po nieca³ych 2 minutach. Postawili¶my wiêc na zrobienie reporta¿y - które umie¶cili¶my kilka godzin po nagraniu materia³u. Reporta¿e zrobi³y furorê, szczególnie jeden:

http://www.youtube.com/watch?v=LoUkobHYAlk

w wersji polskiej zamie¶ci³ to redmuluc:

http://www.youtube.com/watch?v=zbNYhzGdwjs

Jane uwa¿a, ¿e jej ¿ycie by³o i jest zagro¿one. Bank, w którym ma pewne fundusze, nagle zablokowa³ ich wyp³acanie, nie znam dok³adnie przyczyn, ale faktem jest, ¿e Jane przyjecha³a do Polski g³odna i wyczerpana.

Podczas naszej pracy w Krakowie zas³ab³a. Doszla do siebie, ale teraz otrzymujê od niej alarmuj±ce emaile ¿e "nie ma nawet na jedzenie". Niestety, Austriacy s± zupe³nie inni od Polaków, nie pomog± nawet s±siadowi.

Poza tym jej zdecydowany opór wobec hipokryzji w mediach spowodowa³, ¿e ¶rodowisko dzennikarskie siê od niej odwróci³o. Okazuje siê, ¿e najwiêkszych przyjaciól ma w¶ród nas - Polaków. Tak¿e Niemcy du¿o jej zawdziêczaj± - tam jednak nikt nie opublikuje tego co ja teraz czyniê.

Proszê was - je¶li mo¿ecie, wy¶lijcie jej 10-20 Euro, najlepiej przez Western Union.

Je¶li nie mo¿ecie to popro¶cie swoich znajomych by pomogli. Absolutnie nieprawd± jest ¿e Jane robi to wszystko za pieni±dze. Owszem, mia³a za co ¿yæ dopóki ¿y³ jej ojciec, lecz kilka miesiêcy temu w do¶æ dziwnych okoliczno¶ciach zachorowa³ i zmar³.

Je¶li tylko Jane bêdzie mia³a wystarczaj±c± ilo¶æ gotówki by przetrwaæ natychmiast was poinformuje.

Podajê kontakt na wysy³kê:

Jane Burgermeister (Jane Bürgermeister)

Gentzgasse 14/9/12
A1180 Vienna
Austria

0043 676 9607 929 begin_of_the_skype_highlightingTel: 0043 676 9607 929 begin_of_the_skype_highlighting              0043 676 9607 929 begin_of_the_skype_highlighting              0043 676 9607 929      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              0043 676 9607 929      end_of_the_skype_highlighting      end_of_the_skype_highlighting

end_of_the_skype_highliemail: jmburgermeister@gmail.com

Ja sam nie grzeszê gotówk±, robiê to za darmo od 9 miesiêcy i dopiero od maja mam mieæ
sta³± pracê.

Dla tych co nie znaj± poprzednich dokonañ Jane podajê linki do klipów wideo:

http://www.dailymotion.pl/video/xaxfsd_jane-burgermeister-wieden-ertdj-14_news
http://www.youtube.com/watch?v=XSARcVtxFKU

Marek Podlecki (monitorpolski)
http://www.globalnaswiadomosc.com/jburgemeisterpomoc.htm

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Kwiecieñ 28, 2010, 08:11:49 »

o i wszystko jasne, jednka swiatowa klika..U¶miech, hm myslalem ze to taki symbol popkultury - bo taki w sumie jest, no ale ogolnie Ci "ludzie" rzadza swiatem, a wy co o tym myslicie?

http://deser.pl/deser/1,83452,7725811,ZDJECIE_DNIA__Z_zaskakujacym_gestem_rzecznika_rzadu.html

http://3.bp.blogspot.com/_LXlY43RMwjM/Sv5kqelJ7nI/AAAAAAAAQHg/Tv4t-xWU5BI/s400/abdullah_satan_sign-797349.jpg
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 28, 2010, 09:17:35 »

I cos jeszcze;

http://niezalezna.pl/article/show/id/33522
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 28, 2010, 10:56:28 »

Je¶li Tupolew ma zbiorniki paliwa w skrzyd³ach, to zahaczenie nimi o drzewo mog³o jak najbardziej spowodowaæ wcze¶niejsz± ekspolozjê i du¿y rozrzut, gdy¿ wybuchaj±c samolot jeszcze lecia³, a raczej l±dowa³... To tak na zdrow± logikê.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tu-154
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 28, 2010, 11:12:44 »

krazyly informacje ze samolot zrzucil wczesniej zbiorniki z paliwem (a wiec wiedzieli ze spadaja..) - te informacje nie sa potwierdzone...ale gdyby mial pelne zbiorniki wszystko wokol by sie palilo a ognia po wypadku bylo bardzo malo i wg swiadko w nie slychac bylo jakiejs glosnej eksplozji tylko gluchy huk, ktory mogl byc w srodku...
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 28, 2010, 11:31:10 »

A po co mia³by rzucaæ zbiorniki z paliwem. Czy to nie ryzyko w takiej mgle? Czy widzieliby na co, na kogo je wyrzucaj±? Czy zbiorniki wyrzucone nie wybuchaj±? Zwa¿, ¿e pomoc przyjecha³a natychmiast i gasi³a po¿ar. Nam pokazano pó¼niejsz± relacjê, kiedy ju¿ nawet ludzi nie by³o. Trudno w kipi±cym po¿arze ratowaæ ludzi. Nie mogli¶my wiêc widzieæ ca³o¶ci obrazu. Poza tym  ogieñ nie³atwo pali siê w zimnej mgle i nad ranem, gdy paruje ziemia i to po tak d³ugiej zimie, gdy jest szczególnie wilgotna po ¶nie¿nych roztopach.

Wszelkie informacje s± wci±¿ niepotwierdzone. Mistrzami w ich wymy¶laniu s± zwolennicy od teorii spiskowych. Mo¿e warto poczekaæ na pe³niejsze doniesienia potwierdzone rzetelnymi badaniami, a potem braæ siê za wydawanie opinii. To tak ogólnie i nie do Ciebie.

Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 28, 2010, 15:07:07 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 28, 2010, 11:36:47 »

spoko ja tez tylko analizuje to co wiem i to co slyszalem ale to wszystko jest "bardzo grubymi nicmi szyte"...zrzucil zbiorniki bo wiedzial ze spadaja i nie mial panowania nad samolotem i wiedzial ze beda musieli awaryjnie ladowac wiec chcial zeby nie doszlo do eksplozji (o zrzuceniu zbiornikow sa informacje nie potwierdzone nie wiem..) pozatym widzielismy film odrazu po katastrofie nakrecony przez tego anonimowego rosjanina (byc moze tez juz sw pamieci..) wtedy gdy dopiero wlaczaly sie syreny i ognia tam prawie nie bylo i bylo widac ze ktos przezyl te katastrofe...

o prosze nowe informacje

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12215021,wiadomosc.html]

to by sie zgadzalo ktos mimo wszystko przezyl wiec nalezalo go dobic..
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 28, 2010, 11:56:08 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 28, 2010, 13:24:03 »

samolot zrzucil wczesniej zbiorniki z paliwem

Buhahaha prawie spad³em z krzes³a jak to przeczyta³em:D Samoloty je¶li ju¿ to zrzucaj±c samo paliwo a nie zbiorniki z paliwem, zrzucaj±c zbiorniki musia³by zrzuciæ skrzyd³a:D
Dla wszystkich zwolenników teorii spiskowym powiem ¿e jak siê nie ma o czym¶ zielonego pojêcia to lepiej siê nie wypowiadaæ.
Nie jest sztuk± zrobiæ z siebie b³azna:D
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 28, 2010, 15:18:29 »

ej wal sie blaznie siedziales tak dlugo cicho zeby tylko w tym zlapac mnie ze slowo? - tak mi sie powiedzialo, i powiedzialem ze to byly tylko nie oficjalne doniesienia

jak powolaja miedzynarodowa komiisje i sprawdza nasluchy kontrwywiadu to wszystko sie wyjasni, zreszta ten film z netu wystarczajaco duzo mowi...
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 28, 2010, 16:47:56 »

Tak Ci sie powiedzialo 2 razy:D Chodzilo mi tylko o to zebys sprawdzil jak dana rzecz dziala (np. taki zrzut paliwa) zanim cos o tym napiszesz i nie bulwersujj sie tak:P
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Kwiecieñ 28, 2010, 16:51:07 »

Taaaa... film z youtube jest niby jakim¶ dowodem... tak jak filmiki z yeti i ufo Smutny
a jeden z powy¿szych postów zg³osi³em do moderatora za brak kultury
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Kwiecieñ 28, 2010, 16:53:09 »

no ok spoko ale to Ty 1 zaczales ze mnie szydzic i mnie przezwales,  chodzi poprostu o jakis fakt pozbycia sie paliwa a w tym wypadku dla mnie nie mialo to az tak istotnego znaczenia jak to sie technicznie odbywa  i nawet nie wiedzialem jak - ale poprostu czytalem gdzies ze wczesniej pozbyli sie paliwa

dla mnie ten film jest wystarczajacym dowodem gdyby byl niewazny odrazu by go zdementowali...ja tam widze postac ktora sie poruszala ktos inny moze nie, w policji napewno moga to lepiej sprawdzic

hm nie chcialbym go spotkac w ciemnej ulicy...chyba szpece od wizerunku juz nie wiele pomoga

http://img88.imageshack.us/i/dtuskpap550.jpg/
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 28, 2010, 17:09:47 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Kwiecieñ 28, 2010, 17:47:30 »

To nie bylo zlosliwe chodzilo o to ze przedstawianie faktow w sposob nierzetelny czyni wszystkie teorie niewiarygodnymi.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Kwiecieñ 28, 2010, 19:50:49 »

ludzie czy nie zdajecie sobie sprawy ze zyjemy w czasach ostatecznych? (troche odbiegam od tematu, ale troche..,.tutaj ktos spowodowal katastrofe w ruchu powietrznym, natomiast moze sie wydarzyc bardziej powszechna katastrofa..), widzicie jacy ludzie kieruja swiatem i do czego sa zdolni uwazacie ze to jest niemozliwe??, po cos powstala ksiega zwana biblia i jej przepowiednie sie wypelniaja..

http://www.youtube.com/watch?v=BXzugu39pKM&feature=related
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Kwiecieñ 28, 2010, 21:38:18 »

Nie, nie zdajemy sobie sprawy, gdy¿ w ¿adnych "czasach ostatecznych" nie ¿yjemy.

tak na marginesie - odrobinê nauki historii proponujê tym wszystkim, którzy twierdz±, ¿e "jacy ludzie kieruj± ¶wiatem i do czego s± zdolni". Poczytaj jeden (jedna) z drugim (drug±) parê ksi±¿ek. Ludzie do niejednego "byli zdolni" na przestrzeni wieków.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 28, 2010, 21:38:44 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: