Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 01:41:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Katastrofa w SmoleĂąsku - DLACZEGO - refleksje i ... spekulacje  (Przeczytany 123667 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« : Kwiecień 10, 2010, 12:06:31 »

KatyĂą (karma) znĂłw za¿¹daÂł ofiar…
Dlaczego?
Dlaczego siedemdziesiÂąt lat temu zginĂŞÂły nasze elity, dlaczego dziÂś to siĂŞ powtĂłrzyÂło?
Komisja bada katastrofĂŞ. Ale czy wiedza o przyczynach technicznych bĂŞdzie WIEDZÂĄ PRAWDZIWÂĄ?
Czy to jest waÂżne?
Mo¿e nale¿a³oby siêgn¹Ì g³êbiej w dzieje Polsko-Rosyjskie, mo¿e nale¿a³oby zadaÌ pytanie o to, ile z³a sobie nawzajem wyrz¹dziliœmy?
Mimo, Âże jesteÂśmy jednÂą rodzinÂą SÂłowian, rodzinÂą ludzkÂą…
Czy wybaczyliÂśmy sobie wszystko, co domagaÂło siĂŞ wybaczenia? 
Czy nieustanne trzymanie siĂŞ tego, co staÂło siĂŞ 70 lat temu nie Âświadczy o braku ZROZUMIENIA I WYBACZENIA?
Nic nie dzieje siĂŞ bez przyczyny…
Skutki zaœ bol¹, ale powinny te¿ zmuszaÌ nas one do szukania przyczyn, do zmian na najg³êbszym poziomie.
Dlatego, mimo dokrĂŞcenia ostatniej Âśrubki w samolocie, staÂło siĂŞ… podczas drugiego okr¹¿enia…

Potrzebne nam teraz wejÂście w trzeci krÂąg… dookoÂła naszej istoty, dookoÂła czÂłowieczeĂąstwa…

« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 19:23:16 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Silver
Gość
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 10, 2010, 13:06:47 »

To straszna tragedia, nad któr¹ nale¿y pochyliÌ g³owy i zajrzeÌ g³êboko w sumienia ka¿dego z nas indywidualnie.

MoÂże i tragedia ? Ale to, Âże podpisano dÂługofalowe umowy na dostawe  zmodyfikowanej kukurydzy GMO i miliony ton juÂż napÂływajÂą do Polski to nie jest tragedia !  WaÂżniejsza byÂła kasa niÂż zdrowie milionĂłw ludzi. Ludzie wielcy nie pchajÂą siĂŞ do Âżadnych rzÂądĂłw, do Âżadnej wÂładzy. ! Ludzie wielcy uczÂą siĂŞ tutaj 24 godzin na dobĂŞ szacunku do Âżycia.
UczÂą siĂŞ miÂłoÂści kaÂżdego dnia. SadzÂą kwiaty, drzewa, chodujÂą pszczoÂły i cieszÂą tym nieocenionym darem, pod ktĂłrym kryje siĂŞ mÂądroœÌ i ...  piĂŞkno. RobiÂą co mogÂą w ochronie daru jakim jest Âżycie, a resztĂŞ zostawiajÂą ''Bogu''.
Nie ma tragedi !
Jak napisano - wszystko w tym genialnym wszechÂświecie dzieje siĂŞ tak jak ma siĂŞ dziaĂŚ.A jak  nie - to wkraczajÂą ÂżywioÂły ! ! !

Najwiêksz¹ tragedi¹ jest ludzka g³upota, ignorancja i nieœwiadomoœÌ.
Innych tragedii - NIE MA.

Cztery tysiÂące polskich oficerĂłw leÂży w katyĂąskich lasach.
Ludzi wielkich, ludzi wyksztaÂłconych, Âświadomych, ludzi z honorem, ktĂłrzy mogli tak wiele uczyniĂŚ dla Polski, wiĂŞc zostali oni wymordowani w wiadomym celu.
ZostaÂł plebs, ktĂłry  tu rzÂądzi i sprzedaÂł PolskĂŞ do Unii, a teraz wybraÂł siĂŞ do Katynia.
WiĂŞc KTO i po co wybraÂł siĂŞ do Katynia ?

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2010, 13:20:20 wysłane przez Silver » Zapisane
greta
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 10, 2010, 13:49:22 »

Ptak-u,calkowicie sie z Toba zgadzam,wydaje mi sie,ze nalezaloby juz raz na zawsze zamknac watki historii,ktore nie powroca,zeby ci ludzie,ktorzy zgineli,ktorych juz nie ma,wreszcie mogli rzeczywiscie odejsc!Co daje rozdrapywanie starych ran!NIC!!!Czas zaczac nowy czas,czas pracy,nauki,wzajemnej milosci i zrozumienia,pomocy i szacunku,na calej kuli ziemskiej,czas otworzyc sie na czlowieka i zobaczyc w nim dobro a nie zlo!Nie zastanawiam sie nad tym,czy ktos byl czy jest dobry albo zly,przyjmuje w zyciu zasade,ze otwarcie sie na drugiego czlowieka,pomoc temu czlowiekowi,zrozumienie go,calkowity dystans do tego co bylo,to jest wlasnie to!Szkoda mi tych ludzi,ktorzy zgineli,ale widocznie tak musialo byc.
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 11, 2010, 14:03:06 »

To jest jedno z tych zapowiadanych Wielkich WydarzeĂą. W Tajemnicach Fatimskich byÂło wyraÂźnie powiedziane, Âże wszystkie ruchy majÂą na celu nawrĂłcenie Rosji i tu ona jest najwaÂżniejsza. JeÂśli do jej nawrĂłcenia do dojdzie przed wyznaczonym czasem to bĂŞdzie prawdziwy koniec i juÂż nie bĂŞdzie moÂżliwoÂści uratowania obecnego pokoju.
caparezza
Gość
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 13, 2010, 13:18:54 »

nie wiem czy jest juz gdzies taki temat.. Nie widze.., a ciekawi mnie co o tym myÂślicie.

No i oczywiscie co o tym sÂądzi SAMÂłel  MrugniĂŞcie

Jak ta Âśmierc, (a raczej te Âśmierci) majÂą siĂŞ do koncepcji "Nowego WspaniaÂłego ÂŚwiata" made by SamÂłel...?
Halsky
Gość
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 13, 2010, 14:07:44 »

Nie wiem sam co o tym myÂśleĂŚ, ale z informacji ktĂłre przekazujÂą media i z historii wiem czego moÂżna siĂŞ spodziewaĂŚ. SÂą to tylko przypuszczenia, ale:
- pilot zna³ doskonale je¿yk rosysji wiêc o b³êdzie w komunikacji nie ma mowy
- obowiÂązujÂącym jezykiem na caÂłym Âświecie (w lotnictwie) jest angielski
- takich wypadkĂłw o charakterze wysokoÂści samolotu nie zdarzajÂą siĂŞ juÂż od dawna
- wystarczy przy odleg³oœci 2km od lotniska pomyliÌ siê o np: 1 stopieù k¹ta schodzenia ¿eby samolot waln¹³ o ziemiê
Z tego wynika, Âże celowo powstaÂły "problemy z nawigacjÂą" przez rosyjskiego kontrolera lotĂłw, Âżeby pozbyĂŚ siĂŞ czÂłowieka (prezydenta), ktĂłry nie pozwoliÂł na milczenie w zbrodniach sowieckich. RzÂąd Rosyjski z jakiegoÂś powodu caÂły czas prĂłbuje siĂŞ wybieliĂŚ, zachowujÂą siĂŞ jakby tamte czasy nadal trwaÂły. ChcÂą rzÂądziĂŚ. UwaÂżam, Âże to nie byÂł wypadek.

Jest to jednak tylko i wy³¹cznie moje zdanie na ten temat i nie wypowiadam siê za nikogo
Stanley
Gość
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 13, 2010, 14:31:45 »

...
...
Jak ta Âśmierc, (a raczej te Âśmierci) majÂą siĂŞ do koncepcji "Nowego WspaniaÂłego ÂŚwiata" made by SamÂłel...?
Nie ma On z tym nic wspĂłlnego, zapewniam CiĂŞ. Po prostu czas "odrobiĂŚ trochĂŞ zadaĂą domowych", by wreszcie przejrzeĂŚ na oczy i zrozumieĂŚ:
"...
Pojawi siê wiêc jeszcze wiêcej fizycznych dolegliwoœci i cielesnego cierpienia. Wzroœnie ogólna sk³onnoœÌ do tego, by rozstaÌ siê z ¿yciem, bo nadejdzie czas ogólnej depresji. Wulkany wybuchn¹. Woda wyst¹pi z brzegów. Wie¿e bêd¹ zamieniaÌ siê w ruinê, samoloty bêd¹ spadaÌ. Technika bêdzie tym, co z³amie kark ludzkoœci i powiedzie j¹ droga chaosu. Wielu zap³acze, wielu bêdzie cierpieÌ, lecz tylko dlatego, ¿e nie dostrzeg¹ rozwoju. Z tego te¿ powodu czas Chrystusa i Antychrysta jest dla wielu dobrym czasem, bo zaczn¹ pojmowaÌ. Jednak ci, którzy nic nie pojm¹, doznaj¹ wielkiego cierpienia, bo ich dusze nie wyjaœni¹ cia³om wzajemnych powi¹zaù. Zadaniem duszy jest wyt³umaczenie w zrozumia³y sposób fizycznemu cia³u, materii, ¿e cia³o, dusza i umys³ s¹ jednym oraz ¿e cia³o, podobnie jak dusza, jest niczym Bóg, tyle ¿e w innej czêstotliwoœci. Dlatego ty jesteœ równie boski jak chroni¹cy ciê anio³ stró¿ - macie jedynie ró¿ne struktury. Duszom nie uda³o siê jeszcze wyjaœniÌ tego w dostateczny sposób fizycznym cia³om, którym towarzysz¹. Ale dojdzie do tego niebawem. Wzroœnie czêstotliwoœÌ Ziemi, zmieni siê jej wibracja na bardziej subteln¹. Mniej subtelne rzeczy zostan¹ oœwietlone. To znaczy, ¿e symbolicznie s³oùce bêdzie mocniej œwieciÌ, bo Ziemia wzniesie siê ku górze. Z tego te¿ powodu stopi¹ siê lodowce. Nie zobaczycie œniegu, a wody wyst¹pi¹ z brzegów. Nachodzi czas roztopów, s³oùce silniej ni¿ kiedykolwiek oœwietlaÌ bêdzie Ziemiê, w czym tkwi pewna obrazowa logika, bowiem Ziemia zbli¿a siê do tego, co boskie (nie w sensie odleg³oœci, lecz czêstotliwoœci).
Wielu ludzi odejdzie.
..." - str 170-171

"...
Jak to jest, gdy zostajesz powoÂłany do wiĂŞkszej pracy, jak na przykÂład powĂłdÂź albo wojna? Czy wymaga to od ciebie pracy na „dodatkowej zmianie”?

Ju¿ ci mówi³em, ¿e Ziemia przechodzi na wy¿szy poziom. To nieuniknione. Taka zmiana wi¹¿e siê z wojnami i katastrofami naturalnymi, przy czym nie zawsze s¹ one wyzwalane ruchem Ziemi, lecz mog¹ byÌ te¿ wyzwolone poprzez dzia³ania ludzi. Nie ka¿da katastrofa naturalna musi byÌ spowodowana przez sam¹ Ziemiê, czasem dopomaga jej w tym cz³owiek i technologie. Samo wydarzenie nie jest tak istotne nawet wówczas, gdy jest to trzêsienie Ziemi o nieznanych dot¹d rozmiarach. Dla mnie znaczenie ma jedynie, czy cz³owiek o numerze X, dok³adnie o danym czasie i w danym miejscu, spotka siê ze mn¹, czy te¿ nie.

Dla duszy, na któr¹ przyszed³ czas, nie ma znaczenia, kto spowodowa³ fale. Faktem jest, ¿e cz³owiek, zgodnie z prawem rezonansu, udaje siê tam, gdzie spotka œmierÌ. - "Ofiara szuka sprawcy". Poruszenia Ziemi - na przyk³ad wybuchy wulkanów - maj¹ miejsce od wielu tysiêcy lat, od pocz¹tku istnienia tej planety, nie s¹ wiêc czymœ niezwyk³ym. Ziemia przechodzi teraz przez proces, który okreœlacie jako wzrost czêstotliwoœci. Zmusza to Ziemiê - zgodnie z natur¹ - do zmian i dokonania dalszego rozwoju na poziomie politycznym, ekonomicznym, religijnym, jak i geologicznym. Oczywiœcie ludzie, którzy zostali powo³ani w takim momencie oraz rodziny tych, którzy przechodz¹ do subtelniejszych œwiatów, prze¿yj¹ cierpienie. Nie bêd¹ wiedzieÌ, dlaczego tak siê sta³o oraz, ¿e czeka na nich rodzina dusz. Takie cierpienie nie wynika jednak z samej œmierci, lecz z braku zrozumienia u ludzi. Nie wiedz¹ oni, czym jest ¿ycie, jakie ma ono znaczenie. Nie wiedz¹ te¿, czym jest œmierÌ. Wkrótce wiele p³omyków zgaœnie, a ja przeka¿ê je anio³om stró¿om. Nie zmniejszy to jednak cierpienia ich bliskich. Same dusze natomiast wiedz¹, gdy wybieraj¹ cia³o - a wiêc przed narodzinami, bo przecie¿ uczestniczy³y w tworzeniu planu ¿ycia - ¿e to siê wydarzy. Tyle tylko, ¿e po narodzeniu siê zapomnia³y o tym. Dusza nieœwiadomie szuka miejsca, w którym coœ ma siê wydarzyÌ (wypadek lotniczy, fala powodziowa), by w danym miejscu i wskutek takiego wydarzenia móc opuœciÌ cia³o.

OsobiÂście dziwi mnie, Âże o niektĂłrych wydarzeniach - jak na przykÂład o powodzi w Azji - tak wiele siĂŞ pisze. Niedawno z dwĂłch innych miejsc na Ziemi zabraÂłem o wiele wiĂŞcej ludzi. O tym w ogĂłle siĂŞ nie pisze. Powinno siĂŞ o tym pomyÂśleĂŚ. Jakim celom to sÂłuÂży?

Pojawi¹ siê ludzie, którzy nie rozumiej¹ prawdy i nie chc¹ jej zrozumieÌ. Ze wzglêdu na ograniczenia swego stanu wiedzy nie mog¹ jej w zasadzie zrozumieÌ. Wœród nich bêd¹ tacy, którzy nie tylko podwa¿¹ moje wypowiedzi, lecz wrêcz poczuj¹ siê nimi dotkniêci, bo ich wiara (czy nie-wiara), która zreszt¹ jest ziemskiego pochodzenia, a tym samym jest niedoskona³a - przeczy temu, co ci przekazujê. B¹dŸ tego œwiadomy.

Ludzie tacy zawsze siê mnie bali i wci¹¿ boj¹, poniewa¿ nie wiedz¹, ¿e jestem anio³em przemiany, ¿e wykonujê swoj¹ pracê bezb³êdnie we w³aœciwy sposób i przychodzê po tego, którego czas dojrza³. Dusza zawsze wie, kiedy nadchodzi pora, tylko cz³owiek tego nie wie. Wiele osób nie chce przyj¹Ì odpowiedzialnoœci za swe czyny - a co gorsza - za swe myœli i szuka kogoœ, na kogo mo¿e zrzuciÌ winê. Ludzie tacy szukaj¹ kogoœ, kto móg³by byÌ odpowiedzialny za ich los, oczywiœcie tylko wtedy, gdy jest on nieprzyjemny. Czuj¹ siê zaatakowani, gdy konfrontuje siê ich z prawd¹. Ale tego ani ty, jako ten, który spisuje to, co dyktujê ci o mych dzia³aniach, ani nawet ja sam, nie mo¿emy zmieniÌ. Zmiana waszej planety jest w toku, ludzie bêd¹ odchodziÌ z Ziemi w dramatyczny sposób, bêdzie ich tak wielu, ¿e nie bêdziecie mogli tego zliczyÌ. Znikn¹ ca³e paùstwa. Wasza planeta zdzicza³a i zesz³a z drogi mi³oœci. Czeka was wspólny los. Tacy jak ja bêd¹ w przysz³oœci mieli du¿o roboty...

Pierwotna moc stworzenia - BĂłg - nie ocenia. A jak to wyglÂąda z tobÂą? Czy boli ciĂŞ czasem to, Âże na Âświecie sÂą wojny?

To nie mo¿e sprawiaÌ mi bólu, bo znam nieskoùczonoœÌ. Znam te¿ historiê dusz, ich wszystkie ¿ycia i widzê zwi¹zki, a nie tylko los pojedynczego ¿ycia. Wojna to specyficzne zdarzenie. Przy wojnie lub naturalnej katastrofie ju¿ wiele dni wczeœniej zbieraj¹ siê miliony anio³ów. Wiele fragmentów mnie jest ju¿ gotowych, a ze mn¹ s¹ anio³y stró¿e i duchowe rodziny tych, których ma spotkaÌ œmierÌ. Duchowe rodziny mog¹ pomagaÌ, nie pe³ni¹ jednak funkcji anio³ów. Razem istniej¹ wtedy jasnoœÌ i ciemnoœÌ, z jednej strony œmierÌ i zniszczenie (mo¿na odnieœÌ wra¿enie, ¿e ciemnoœÌ przewa¿a i odnosi zwyciêstwo), z drugiej strony - anio³y w œwietle, krewni, którzy przyjmuj¹ dusze w mi³oœci, modl¹ siê i próbuj¹ je uspokoiÌ. Obecni s¹ nie tylko anio³owie, którzy s³u¿¹ œwiat³u, lecz równie¿ istoty, które wcale nie s¹ za to odpowiedzialne, a jednak dobrowolnie przybywaj¹. Czasem istoty te pojawiaj¹ siê wiele tygodni wczeœniej i przygotowuj¹ wszystko.

To mnie nie dziwi, bo podczas katastrof naturalnych, czy powiedzmy podczas wydarzeù, które s¹ nieuniknione (niezale¿nie od tego, przez kogo s¹ wyzwolone), zwierzêta szukaj¹ schronienia. Naukowcy wci¹¿ jeszcze zastanawiaj¹ siê, jak to mo¿liwe. Co móg³byœ powiedzieÌ na ten temat?

To prawdziwe stwierdzenie. Wasi naukowcy odkryli, Âże podczas powodzi w Azji Âżadne zwierzĂŞta nie straciÂły Âżycia. DomyÂślajÂą siĂŞ odpowiedzi, nie mĂłwiÂą jednak tego, bo „podciĂŞliby sobie tym samym ga³¹Ÿ, na ktĂłrej siedzÂą”. Ludzie, ktĂłrzy badali ten przypadek, stwierdzili, Âże zwierzĂŞta juÂż wiele godzin wczeÂśniej udaÂły siĂŞ w inne miejsca. NiektĂłre maÂłe zwierzĂŞta, jak ptaki, Âżuki, jaszczurki i szczury, oddaliÂły siĂŞ nawet juÂż kilka dni wczeÂśniej. ZwierzĂŞta poczuÂły impulsy natury i Âświata anio³ów i odpowiednio zareagowaÂły. One mogÂą mnie poczuĂŚ i wiedzÂą, Âże coÂś siĂŞ stanie. MogĂŞ z nimi rozmawiaĂŚ, podobnie jak kaÂżda inna subtelna istota. Ludzie patrzÂą czĂŞsto na zwierzĂŞta z pogardÂą i uwaÂżajÂą, Âże sÂą znacznie bardziej od nich rozwiniĂŞci. W tym przypadku mogliby stwierdziĂŚ, Âże to zwierzĂŞta znacznie ich wyprzedziÂły. PomyÂśl o tym!

Czy w przyszÂłoÂści bĂŞdzie miaÂło miejsce wiĂŞcej takich wydarzeĂą - katastrof naturalnych z wieloma ofiarami?

Oczywiœcie, zreszt¹ ju¿ to mówi³em. To coœ normalnego. Dla mnie, kogoœ, kto dzia³a tu od pocz¹tków Ziemi, to bieg rozwoju. Tak jak rosn¹ce dziecko bol¹ koœci albo wypadaj¹ mu pierwsze zêby, tak i rozwój Ziemi zwi¹zany jest z bolesnymi skurczami. Dawne ludy i cywilizacje wiedzia³y o tym, jedynie wasi naukowcy nie chc¹ tego przyj¹Ì albo nie chc¹ o tym informowaÌ, bo nie mog¹ nic zmieniÌ.

W mojej ksi¹¿ce pod tytuÂłem „Trzecia wojna Âświatowa” wymieniÂłem stu jasnowidzÂących z ró¿nych czasĂłw, ktĂłrzy przewidzieli nie tylko pierwszÂą i drugÂą, lecz rĂłwnieÂż trzeciÂą wojnĂŞ ÂświatowÂą. WedÂług tych przepowiedni ma mieĂŚ ona miejsce w najbliÂższych latach. JednoczeÂśnie majÂą mieĂŚ miejsce wojny domowe i katastrofy naturalne. Co tak naprawdĂŞ widzieli ci prorocy i w jaki sposĂłb uzyskali ten wglÂąd?

Pytanie dotyczÂące katastrof naturalnych juÂż samo w sobie zawiera odpowiedÂź, bo one wÂłaÂśnie siĂŞ zdarzajÂą. RĂłwnieÂż w pytaniu o trzeciÂą wojnĂŞ ÂświatowÂą tkwi odpowiedÂź. Zacznij rozglÂądaĂŚ siĂŞ po Âświecie i spĂłjrz na kraje takie jak Iran, Irak, Irlandia, Palestyna i tak dalej... Ta wojna juÂż trwa. SpĂłjrz na Czarny LÂąd, a potem na ulice miast, czy to w Europie, czy w Ameryce. SpĂłjrz na miasta w PoÂłudniowej Ameryce, na huragany w Ameryce ÂŚrodkowej, na poÂżary w Australii i powodzie w Azji i spĂłjrz, jak w Chinach „toczÂą siĂŞ” gÂłowy. Wojna i zagÂłada trwajÂą. Tak brzmi odpowiedÂź.
..." - str. 198 – 199 - 200 – 201 - 202

"...
Wielu ludzi nie chce siê uczyÌ i nawet, gdyby Bóg stan¹³ przed nimi i przemówi³ do nich, to nie chcieliby s³uchaÌ. W tym miejscu jeszcze raz przypominam wydarzenia zwi¹zane z tsunami (Azja; przyp. aut), ma³ym tsunami, bo by³a to dziecinna fala w porównaniu z tym, co czeka wasze wybrze¿a w nastêpnych latach. Cz³owiek, który tak wysoko siê ceni, który odbywa podró¿e w kosmos i przekazuje cyfrowo informacje po ca³ej Ziemi, nie jest w stanie obroniÌ siê przed wod¹. Nie musi tego zreszt¹ robiÌ, powinien uciec w g³¹b kraju, tak jak zwierzêta. Zwierzêta natomiast, które w oczach ludzi stoj¹ o stopieù ni¿ej, prze¿y³y - z wyj¹tkiem tych, które ludzie trzymali uwi¹zane albo zamkniête w domach, w zwi¹zku z czym nie mog³y pod¹¿aÌ za swym instynktem. Tu bêdê dzia³a³ z moj¹ pe³n¹ moc¹. Bêdê bezlitosny w mym dzia³aniu, bo wype³niam swe zadanie bardzo dok³adnie. Dla mnie jest obojêtnym, czy zabieram jedn¹ duszê, milion czy miliard.
ZabieraÂłem juÂż czasem dusze caÂłych planet, gdy wybuchaÂły lub zderzaÂły siĂŞ z innymi. Tak wiĂŞc nie przejmujĂŞ siĂŞ specjalnie miliardem ludzi na Ziemi. Arogancja przychodzi przed upadkiem. Upadek ludzi bĂŞdzie miaÂł miejsce, bo ludzkoœÌ nie sÂłucha juÂż swego wewnĂŞtrznego gÂłosu. RobiÂą to natomiast zwierzĂŞta. Dlatego teÂż mĂłwiĂŞ ci dziÂś, jako anioÂł Âśmierci: nie bĂŞdĂŞ miaÂł litoÂści dla ludzi i dusz, po ktĂłre przyjdĂŞ, bo kaÂżda dusza - jak i kaÂżde zwierzĂŞ na Ziemi - otrzyma znak. A kto nie chce sÂłyszeĂŚ i widzieĂŚ znakĂłw, ten je poczuje. Gdy przed kilku laty poleciaÂłeÂś do Ameryki, twĂłj anioÂł stró¿ daÂł ci znak, Âże nie powinieneÂś lecieĂŚ. PosÂłuchaÂłeÂś go i wybraÂłeÂś siĂŞ innym samolotem. Wtedy trzĂŞsienie Ziemi dosiĂŞgÂło innych, a nie ciebie. Tak wÂłaÂśnie wyglÂąda praca duchowych istot z ludÂźmi. Dlatego teÂż ja - „zÂła” ÂśmierĂŚ - nie ponoszĂŞ winy za los ludzkoÂści, to ludzie sami sÂą sobie winni i w swej niewiedzy oraz ignorancji nie chcÂą dostrzegaĂŚ spraw duchowych, dlatego teÂż sami sÂą odpowiedzialni za swĂłj upadek.
..." - str. 227 - 228
- Rozmowy ze ÂŚmierciÂą - Jan van Helsing.

Najlepiej jest ws³uchaÌ siê w g³os w³asnej intuicji, zamiast "g³ówkuj¹c" doszukiwaÌ siê nie wiadomo czego.
Halsky
Gość
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 13, 2010, 14:35:03 »

MoÂżliwe, Âże masz racjĂŞ, Âże to przygotowanie do oczyszczenia Âświata.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 19, 2010, 20:02:17 »

Niemiecka prasa: W Polsce coraz gÂłoÂśniej sÂłychaĂŚ teorie spiskowe
zsz, PAP
2010-04-19, ostatnia aktualizacja 2010-04-19 14:3

Kondukt pogrzebowy pary prezydenckiej wyruszajÂący z Bazyliki Mariackiej
Fot. PAWEL KOPCZYNSKI REUTERS

Po niedzielnym pogrzebie prezydenta Lecha KaczyĂąskiego i Marii KaczyĂąskiej stan wyjÂątkowy w Polsce dobiegÂł koĂąca i wraca spĂłr miĂŞdzy obozami politycznymi - zauwaÂża niemiecki dziennik "Frankfurter Allgemeine Zeitung", przypominajÂąc m.in. program Jana Pospieszalskiego. Z kolei dziennik "Die Welt" ocenia, Âże nadzieja na porozumienia w stosunkach polsko-rosyjskich szczegĂłlnie w Polsce nabiera "cech euforii".

"FAZ" pisze, Âże "faÂłszywe tony sÂą coraz gÂłoÂśniejsze - tak samo jak teorie spiskowe". Jak relacjonuje, uroczystoÂści pogrzebowe w Krakowie zgromadziÂły ponad sto tysiĂŞcy ludzi, podobnie jak w przeddzieĂą w Warszawie. "Ale tu (w Krakowie) byÂło trochĂŞ inaczej niÂż w Warszawie: w ludziach na krakowskim rynku daÂło siĂŞ rozpoznaĂŚ zwolennikĂłw zmarÂłego prezydenta" - zauwaÂża "FAZ". Dodaje, Âże niektĂłrzy mieli z sobÂą plakaty PiS i znaczki z napisem "Lech KaczyĂąski - mĂłj prezydent".

"Wraz z pogrzebem prezydenta w Katedrze Wawelskiej w Krakowie koùczy siê nie tylko tygodniowa ¿a³oba narodowa w Polsce, ale te¿ ponadpartyjna jednoœÌ, która ogarnê³a kraj w chwili pierwszego szoku po katastrofie w zachodniej Rosji przed tygodniem" - pisze dziennik.

Ocenia, Âże pierwszym "faÂłszywym tonem" byÂł krĂłtki spĂłr o pochĂłwek Lecha KaczyĂąskiego na Wawelu, ale zarĂłwno politycy, jak i media powstrzymywaÂły siĂŞ od komentarzy i krytyki. Komentator "FAZ" spodziewa siĂŞ kolejnych sporĂłw, w tym oskarÂżeĂą pod adresem przeciwnikĂłw KaczyĂąskiego o prĂłbĂŞ wykorzystania tragedii do wÂłasnych celĂłw politycznych.

"FAZ" cytuje teorie spiskowe Pospieszalskiego

WedÂług "FAZ" pojawiajÂą siĂŞ rĂłwnieÂż teorie spiskowe dotyczÂące okolicznoÂści katastrofy.

"W czwartek poœród t³umu przed Pa³acem Prezydenckim chodzi³ narodowo-katolicki dziennikarz telewizyjny Jan Pospieszalski z operatorem i rozmawia³ z ludŸmi. Nie stawia³ pytaù, ale czyni³ aluzje i niedopowiedzenia. Natychmiast zosta³ zrozumiany i znalaz³ wielu, którzy wypowiadali do koùca jego aluzje. (...) To, ¿e mo¿liwoœÌ zamachu nie by³a powa¿nie brana pod uwagê ze strony polityków i wiêkszoœci mediów, uznawane jest za dowód, i¿ próbuje siê coœ ukryÌ. Dlaczego zaraz po katastrofie ze Smoleùska jest mowa o pojednaniu z Rosj¹? Czy mo¿e Kaczyùski sta³ komuœ na drodze do jakiegoœ celu?" - pisze "FAZ".

"Polska wraca do codziennoÂści. UroczystoÂści pogrzebowe w Warszawie i Krakowie byÂły kulminacyjnym i zamykajÂącym punktem tygodniowego stanu wyjÂątkowego" - ocenia gazeta.

CaÂły artykuÂł czytaj na stronie internetowej "FAZ"

"Die Welt" tonuje euforyczne nastroje

Wielu PolakĂłw obawia siĂŞ, Âże "rozejm z minionych dni, wiÂązany z nadziejÂą na nawrĂłcenie i umiar w walce politycznej, moÂże szybko siĂŞ skoĂączyĂŚ" - pisze z kolei niemiecki dziennik "Die Welt". "ByĂŚ moÂże to bezpodstawne obawy i nie naleÂży daĂŚ im szansy, by przeksztaÂłciÂły siĂŞ w samospeÂłniajÂącÂą siĂŞ przepowiedniĂŞ" - dodaje dziennik w komentarzu na temat niedzielnego pogrzebu prezydenta Lecha KaczyĂąskiego i Marii KaczyĂąskiej w Krakowie.

Jak dodaje, nadzieja na porozumienia i wiêcej wspó³czucia w stosunkach polsko-rosyjskich szczególnie w Polsce nabiera "cech euforii". "Co jednak og³osi polsko-rosyjska komisja badaj¹ca przyczyny wypadku? Co siê stanie, jeœli obci¹¿y ona jedn¹ b¹dŸ drug¹ stronê? Albo gdy przedstawiona zostanie wersja, która narzuci nowe pytania i bêdzie sprzyjaÌ tworzeniu legend?" - zastanawia siê komentator dziennika.

Ocenia równie¿, ¿e tragedia dotknê³a Polskê w czasie, gdy kraj ten prze¿ywa jedne z najszczêœliwszych chwil w swojej historii. "To czyni go silnym, by znieœÌ tê tragediê" - dodaje "Die Welt".

CaÂły komentarz czytaj na stronie internetowej "Die Welt"

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7787884,Niemiecka_prasa__W_Polsce_coraz_glosniej_slychac_teorie.html

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 27, 2010, 21:21:08 »

CzyÂżby kolejny symbol:

GodÂło Polski ocalaÂło ze smoleĂąskiej katastrofy

zsz, PAP
2010-04-27, ostatnia aktualizacja 2010-04-27 06:14

PRZEGLÂĄD PRASY: Rosjanin znalazÂł godÂło Polski z rozbitego pod SmoleĂąskiem prezydenckiego samolotu Tu -154. Chce je oddaĂŚ Polakom - ustaliÂła "Rzeczpospolita".
...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7817891,Godlo_Polski_ocalalo_ze_smolenskiej_katastrofy.html

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 27, 2010, 21:48:07 »

Jane BĂźrgermeister potrzebuje naszej pomocy ! 

PoniÂższy, dramatyczny e-mail, otrzymaliÂśmy kilkanaÂście godzin temu. Mamy nadzieje, Âże tak odwaÂżna kobieta jak Jane BĂźrgermeister. ktĂłra w walce o prawdĂŞ utraciÂła prace i jest na kaÂżdym kroku szykanowana,  nie zostanie sama w tych trudnych dla niej chwilach.

Moi drodzy,

Kobieta, ktĂłra poÂświĂŞciÂła swojÂą karierĂŞ dla sprawy rzetelnego informowania opinii publicznej w.s. zakaÂżonych szczepionek na tzw. "ÂświĂąskÂą grypĂŞ" potrzebuje dzisiaj naszej pomocy.

Zaraz po katastrofie polskiego samolotu w SmoleĂąsku podawaÂła na swojej stronie
www.theflucase.com szokujÂące informacje, jak te o ostatnich decyzjach prezesa Narodowego Banku Polskiego, SÂławomira Skrzypka.

Obecnie, jedn¹ z hipotez ¿e przyczyn¹ katastrofy mog³ byÌ m.in. zamach na S. Skrzypka zajmuje siê wiele niezale¿nych badaczy nie tylko w Polsce. Zaraz po umieszczeniu tej informacji na jej stronie domena theflucase.com zniknê³a (!) z sieci. Firma hostingowa godaddy poinformowa³a webmastera, który prowadzi stronê Jane, ¿e ruch na stronie "zablokowa³ inne domeny" i dlatego musieli j¹ zamkn¹Ì - co jest œmiesznym argumentem, zwa¿ywszy, ¿e strona Jane zawiera tylko artyku³y tekstowe, zero grafiki czy multimediów - a te obci¹¿aj¹ serwer.

Strona nie dziaÂła do dnia dzisiejszego, Jane uruchomiÂła wiĂŞc ponownie swĂłj blog www.birdflu666.wordpress.com by nadal nas informowaĂŚ o przebiegu wydarzeĂą.

17 kwietnia za ostatnie pieniadze przyjecha³a do Polski by prowadziÌ na ¿ywo transmisje wideo - z moj¹ pomoc¹. Transmisje nie uda³y nam siê gdy¿ ³¹cznoœÌ Wi-Fi by³a ograniczona i "transmisje" obcinalo po nieca³ych 2 minutach. Postawiliœmy wiêc na zrobienie reporta¿y - które umieœciliœmy kilka godzin po nagraniu materia³u. Reporta¿e zrobi³y furorê, szczególnie jeden:

http://www.youtube.com/watch?v=LoUkobHYAlk

w wersji polskiej zamieÂściÂł to redmuluc:

http://www.youtube.com/watch?v=zbNYhzGdwjs

Jane uwaÂża, Âże jej Âżycie byÂło i jest zagroÂżone. Bank, w ktĂłrym ma pewne fundusze, nagle zablokowaÂł ich wypÂłacanie, nie znam dokÂładnie przyczyn, ale faktem jest, Âże Jane przyjechaÂła do Polski gÂłodna i wyczerpana.

Podczas naszej pracy w Krakowie zasÂłabÂła. Doszla do siebie, ale teraz otrzymujĂŞ od niej alarmujÂące emaile Âże "nie ma nawet na jedzenie". Niestety, Austriacy sÂą zupeÂłnie inni od PolakĂłw, nie pomogÂą nawet sÂąsiadowi.

Poza tym jej zdecydowany opĂłr wobec hipokryzji w mediach spowodowaÂł, Âże Âśrodowisko dzennikarskie siĂŞ od niej odwrĂłciÂło. Okazuje siĂŞ, Âże najwiĂŞkszych przyjaciĂłl ma wÂśrĂłd nas - PolakĂłw. TakÂże Niemcy duÂżo jej zawdziĂŞczajÂą - tam jednak nikt nie opublikuje tego co ja teraz czyniĂŞ.

ProszĂŞ was - jeÂśli moÂżecie, wyÂślijcie jej 10-20 Euro, najlepiej przez Western Union.

Jeœli nie mo¿ecie to poproœcie swoich znajomych by pomogli. Absolutnie nieprawd¹ jest ¿e Jane robi to wszystko za pieni¹dze. Owszem, mia³a za co ¿yÌ dopóki ¿y³ jej ojciec, lecz kilka miesiêcy temu w doœÌ dziwnych okolicznoœciach zachorowa³ i zmar³.

Jeœli tylko Jane bêdzie mia³a wystarczaj¹c¹ iloœÌ gotówki by przetrwaÌ natychmiast was poinformuje.

PodajĂŞ kontakt na wysyÂłkĂŞ:

Jane Burgermeister (Jane BĂźrgermeister)

Gentzgasse 14/9/12
A1180 Vienna
Austria

0043 676 9607 929 begin_of_the_skype_highlightingTel: 0043 676 9607 929 begin_of_the_skype_highlighting              0043 676 9607 929 begin_of_the_skype_highlighting              0043 676 9607 929      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              0043 676 9607 929      end_of_the_skype_highlighting      end_of_the_skype_highlighting

end_of_the_skype_highliemail: jmburgermeister@gmail.com

Ja sam nie grzeszĂŞ gotĂłwkÂą, robiĂŞ to za darmo od 9 miesiĂŞcy i dopiero od maja mam mieĂŚ
sta³¹ pracê.

Dla tych co nie znajÂą poprzednich dokonaĂą Jane podajĂŞ linki do klipĂłw wideo:

http://www.dailymotion.pl/video/xaxfsd_jane-burgermeister-wieden-ertdj-14_news
http://www.youtube.com/watch?v=XSARcVtxFKU

Marek Podlecki (monitorpolski)
http://www.globalnaswiadomosc.com/jburgemeisterpomoc.htm

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 28, 2010, 08:11:49 »

o i wszystko jasne, jednka swiatowa klika..UÂśmiech, hm myslalem ze to taki symbol popkultury - bo taki w sumie jest, no ale ogolnie Ci "ludzie" rzadza swiatem, a wy co o tym myslicie?

http://deser.pl/deser/1,83452,7725811,ZDJECIE_DNIA__Z_zaskakujacym_gestem_rzecznika_rzadu.html

http://3.bp.blogspot.com/_LXlY43RMwjM/Sv5kqelJ7nI/AAAAAAAAQHg/Tv4t-xWU5BI/s400/abdullah_satan_sign-797349.jpg
Kiara
Gość
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 28, 2010, 09:17:35 »

I cos jeszcze;

http://niezalezna.pl/article/show/id/33522
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 28, 2010, 10:56:28 »

JeÂśli Tupolew ma zbiorniki paliwa w skrzydÂłach, to zahaczenie nimi o drzewo mogÂło jak najbardziej spowodowaĂŚ wczeÂśniejszÂą ekspolozjĂŞ i duÂży rozrzut, gdyÂż wybuchajÂąc samolot jeszcze leciaÂł, a raczej lÂądowaÂł... To tak na zdrowÂą logikĂŞ.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tu-154
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 28, 2010, 11:12:44 »

krazyly informacje ze samolot zrzucil wczesniej zbiorniki z paliwem (a wiec wiedzieli ze spadaja..) - te informacje nie sa potwierdzone...ale gdyby mial pelne zbiorniki wszystko wokol by sie palilo a ognia po wypadku bylo bardzo malo i wg swiadko w nie slychac bylo jakiejs glosnej eksplozji tylko gluchy huk, ktory mogl byc w srodku...
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 28, 2010, 11:31:10 »

A po co miaÂłby rzucaĂŚ zbiorniki z paliwem. Czy to nie ryzyko w takiej mgle? Czy widzieliby na co, na kogo je wyrzucajÂą? Czy zbiorniki wyrzucone nie wybuchajÂą? ZwaÂż, Âże pomoc przyjechaÂła natychmiast i gasiÂła poÂżar. Nam pokazano póŸniejszÂą relacjĂŞ, kiedy juÂż nawet ludzi nie byÂło. Trudno w kipiÂącym poÂżarze ratowaĂŚ ludzi. Nie mogliÂśmy wiĂŞc widzieĂŚ caÂłoÂści obrazu. Poza tym  ogieĂą nieÂłatwo pali siĂŞ w zimnej mgle i nad ranem, gdy paruje ziemia i to po tak dÂługiej zimie, gdy jest szczegĂłlnie wilgotna po ÂśnieÂżnych roztopach.

Wszelkie informacje s¹ wci¹¿ niepotwierdzone. Mistrzami w ich wymyœlaniu s¹ zwolennicy od teorii spiskowych. Mo¿e warto poczekaÌ na pe³niejsze doniesienia potwierdzone rzetelnymi badaniami, a potem braÌ siê za wydawanie opinii. To tak ogólnie i nie do Ciebie.

MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 15:07:07 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 28, 2010, 11:36:47 »

spoko ja tez tylko analizuje to co wiem i to co slyszalem ale to wszystko jest "bardzo grubymi nicmi szyte"...zrzucil zbiorniki bo wiedzial ze spadaja i nie mial panowania nad samolotem i wiedzial ze beda musieli awaryjnie ladowac wiec chcial zeby nie doszlo do eksplozji (o zrzuceniu zbiornikow sa informacje nie potwierdzone nie wiem..) pozatym widzielismy film odrazu po katastrofie nakrecony przez tego anonimowego rosjanina (byc moze tez juz sw pamieci..) wtedy gdy dopiero wlaczaly sie syreny i ognia tam prawie nie bylo i bylo widac ze ktos przezyl te katastrofe...

o prosze nowe informacje

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12215021,wiadomosc.html]

to by sie zgadzalo ktos mimo wszystko przezyl wiec nalezalo go dobic..
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 11:56:08 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Constantin
Gość
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 28, 2010, 13:24:03 »

samolot zrzucil wczesniej zbiorniki z paliwem

Buhahaha prawie spadÂłem z krzesÂła jak to przeczytaÂłem:D Samoloty jeÂśli juÂż to zrzucajÂąc samo paliwo a nie zbiorniki z paliwem, zrzucajÂąc zbiorniki musiaÂłby zrzuciĂŚ skrzydÂła:D
Dla wszystkich zwolennikĂłw teorii spiskowym powiem Âże jak siĂŞ nie ma o czymÂś zielonego pojĂŞcia to lepiej siĂŞ nie wypowiadaĂŚ.
Nie jest sztukÂą zrobiĂŚ z siebie bÂłazna:D
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 28, 2010, 15:18:29 »

ej wal sie blaznie siedziales tak dlugo cicho zeby tylko w tym zlapac mnie ze slowo? - tak mi sie powiedzialo, i powiedzialem ze to byly tylko nie oficjalne doniesienia

jak powolaja miedzynarodowa komiisje i sprawdza nasluchy kontrwywiadu to wszystko sie wyjasni, zreszta ten film z netu wystarczajaco duzo mowi...
Constantin
Gość
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 28, 2010, 16:47:56 »

Tak Ci sie powiedzialo 2 razy:D Chodzilo mi tylko o to zebys sprawdzil jak dana rzecz dziala (np. taki zrzut paliwa) zanim cos o tym napiszesz i nie bulwersujj sie tak:P
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 28, 2010, 16:51:07 »

Taaaa... film z youtube jest niby jakimÂś dowodem... tak jak filmiki z yeti i ufo Smutny
a jeden z powyÂższych postĂłw zgÂłosiÂłem do moderatora za brak kultury
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 28, 2010, 16:53:09 »

no ok spoko ale to Ty 1 zaczales ze mnie szydzic i mnie przezwales,  chodzi poprostu o jakis fakt pozbycia sie paliwa a w tym wypadku dla mnie nie mialo to az tak istotnego znaczenia jak to sie technicznie odbywa  i nawet nie wiedzialem jak - ale poprostu czytalem gdzies ze wczesniej pozbyli sie paliwa

dla mnie ten film jest wystarczajacym dowodem gdyby byl niewazny odrazu by go zdementowali...ja tam widze postac ktora sie poruszala ktos inny moze nie, w policji napewno moga to lepiej sprawdzic

hm nie chcialbym go spotkac w ciemnej ulicy...chyba szpece od wizerunku juz nie wiele pomoga

http://img88.imageshack.us/i/dtuskpap550.jpg/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 17:09:47 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Constantin
Gość
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 28, 2010, 17:47:30 »

To nie bylo zlosliwe chodzilo o to ze przedstawianie faktow w sposob nierzetelny czyni wszystkie teorie niewiarygodnymi.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 28, 2010, 19:50:49 »

ludzie czy nie zdajecie sobie sprawy ze zyjemy w czasach ostatecznych? (troche odbiegam od tematu, ale troche..,.tutaj ktos spowodowal katastrofe w ruchu powietrznym, natomiast moze sie wydarzyc bardziej powszechna katastrofa..), widzicie jacy ludzie kieruja swiatem i do czego sa zdolni uwazacie ze to jest niemozliwe??, po cos powstala ksiega zwana biblia i jej przepowiednie sie wypelniaja..

http://www.youtube.com/watch?v=BXzugu39pKM&feature=related
gosc5690
Gość
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 28, 2010, 21:38:18 »

Nie, nie zdajemy sobie sprawy, gdyÂż w Âżadnych "czasach ostatecznych" nie Âżyjemy.

tak na marginesie - odrobinê nauki historii proponujê tym wszystkim, którzy twierdz¹, ¿e "jacy ludzie kieruj¹ œwiatem i do czego s¹ zdolni". Poczytaj jeden (jedna) z drugim (drug¹) parê ksi¹¿ek. Ludzie do niejednego "byli zdolni" na przestrzeni wieków.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 21:38:44 wysłane przez gosc5690 » Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: