arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Październik 27, 2010, 13:22:24 » |
|
Teraz sam moÂże zweryfikowaĂŚ swoje hipotezy, i juÂż wie w czym miaÂł racjĂŞ, a w czym ewentualnie nie... Dla nas to jeszcze przed nami...
|
|
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Październik 31, 2010, 12:30:28 » |
|
mam jego wszystkie ksiazki wlasnie sprawdzilam zmarl w tym miesiacu, jednak ciekawe czy bedzie cos wydane po-smiertnie??
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 30, 2010, 19:49:56 » |
|
Gabriela Kownacka nie Âżyje Gabriela Kownacka urodziÂła siĂŞ 25 maja 1952 roku we WrocÂławiu. W 1971 roku dostaÂła siĂŞ na wydziaÂł aktorski PWST w Warszawie. JuÂż na pierwszym roku studiĂłw zostaÂła obsadzona w roli Zosi w "Weselu" Andrzeja Wajdy. MogliÂśmy jÂą podziwiaĂŚ w 60 rolach Teatru Telewizji. ZagraÂła w ponad 40 spektaklach teatralnych w caÂłym kraju. GraÂła w takich filmach jak "TrĂŞdowata", "Kroniki wypadkĂłw miÂłosnych" czy "KillerĂłw 2-Ăłw" oraz w serialach telewizyjnych "Matki, Âżony i kochanki" czy "Rodzina zastĂŞpcza". UÂżyczaÂła swojego gÂłosu w filmach animowanych i grach komputerowych. Od 2004 roku walczyÂła w rakiem piersi. Aktorka zmarÂła 30 listopada w Warszawie. 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudzień 03, 2010, 15:06:00 » |
|
O Piêkna Pani! - Gabrieli KownackiejO Piêkna Pani, at³asowy g³osie ciep³o dobrych gestów i rad w cudze maski przebrana w zabieganiu miêdzy domem a ekranem, i scen¹ tak¹ na szczêœcie star¹ darowa³aœ œwiatu pieœù ¿ycia to nic, ¿e z desek teatru i spoza szk³a... niesiemy Ci pamiêÌ w podziêce i jak¿e bardzo zasmucone serca A Ty o nas o Piêkna Pani pamiêtaj - Tam! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2011, 17:15:39 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Grudzień 03, 2010, 15:54:16 » |
|
uwielbialam ta aktorke dzieki jej kreacjom dowiedzialam sie wiele o roznych..
leslie nielsen tez byl umarl
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #30 : Grudzień 30, 2010, 21:14:29 » |
|
Bobby Farrell, wokalista Boney M nie ¿yjePiosenkarz i tancerz Bobby Farrell, który zdoby³ s³awê jako wokalista grupy Boney M, zmar³ w czwartek w swoim pokoju hotelowym w Petersburgu. Mia³ 61 lat. O œmierci artysty poinformowa³ jego agent John Seine. "W czwartek rano Farrella znaleziono martwego w ³ó¿ku w jego pokoju hotelowym" - powiedzia³ Seine agencji AFP. Dzieù wczeœniej artysta zgodnie z planem wyst¹pi³ w Petersburgu, jednak przed i po koncercie narzeka³ na problemy z oddychaniem" - doda³ Seine. Przyczyna œmierci Farrella na razie pozostaje nieznana. Roberto Alfonso Farrell urodzi³ siê 6 paŸdziernika 1949 roku na karaibskiej wyspie Aruba. W wieku 15 lat zosta³ marynarzem i opuœci³ ojczyznê. Po kilku latach osiad³ w Niemczech gdzie wypatrzy³ go Frank Farian, który w tamtym okresie formowa³ Boney M. Wraz z Liz Mitchell, Marcia Barrett i Maizie Williams stanowi³ pierwszy sk³ad zespo³u. W 1980 roku zosta³ z niego wyrzucony. PóŸniej nagrywa³ i koncertowa³ pod szyldem Boney M, jednak nie w oficjalnym wcieleniu zespo³u. Boney M to jeden z najwa¿niejszych zespo³ów dyskotekowych lat 70. na œwiecie. Popularnoœci¹ przewy¿sza³a ich tylko szwedzka ABBA. Klasykami gatunku s¹ takie kompozycje grupy, jak "Daddy Cool" czy "Rivers Of Babilon". Zobacz wspomnieniow¹ galeriê zdjêÌ artysty.  Bobby Farrell (fot. Getty Images) http://muzyka.onet.pl/240928,0,0,74303,fotonews_detail.html
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Grudzień 30, 2010, 21:17:42 » |
|
Niezapomniany...
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Grudzień 31, 2010, 00:00:32 » |
|
To smutna wiadomoœÌ. Pamiêtam - jakby to by³o wczoraj - tzw. prywatki w latach 80-tych. Boney M królowa³o w muzyce puszczanej z magnetofonu marki Grundig ZK, a najwiêksz¹ furorê robi³ utwór "Rasputin", gdzie Bobby dawa³ niez³ego czadu. Towarzycho goszcz¹ce w moim mieszkaniu tak szala³o, ¿e cymba³-s¹siad mieszkaj¹cy pode mn¹ wezwa³ Milicjê  Mundurowi, stwierdziwszy, ¿e w³aœnie obchodzê urodziny - zasalutowali i z³o¿yli mi ¿yczenia. To by³y m³ode ch³opaki, znaj¹ce siê na dobrej muzyce. Nie to, co s¹siad mruk  ¯egnaj Bobby 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #33 : Styczeń 03, 2011, 17:22:31 » |
|
Zmar³ znany brytyjski aktor Poniedzia³ek, 3 stycznia (11:16) Pete Postlethwaite, znany brytyjski aktor, zmar³ w niedzielê, 2 stycznia, w wieku 64 lat. Artysta zmar³ we œnie w szpitalu Shropshire w Anglii po d³ugotrwa³ej chorobie - wyzna³ jeden z przyjació³ Postlethwaite'a telewizji Sky News. lubi³em jego mroczne kreacje..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Styczeń 07, 2011, 17:08:11 » |
|
Dzisiaj odszed³ jeden z wielkich, a bardzo bliski mojemu sercu cz³owiek: Krzysztof Kolberger. Prawie do ostatnich chwil by³ na scenie. Ostatnio widzia³em go pod koniec listopada na scenie Teatru Narodowego. Tam siê spotkalismy po spektaklu i zd¹¿yliœmy jeszcze ze sob¹ po¿egnaÌ. Wiedzieliœmy...Jest mi trudno o tym pisaÌ teraz, gdy odszed³ jeden z najwiêkszych romantyków polskiego kina, radia (min. rola Mickiewicza w "Panu Tadeuszu", Wajdy) i teatru. Niech siê œwiêci Twoje s³owo! - Krzysztofowi Kolbergerowi.Gdzie jesteœ Przyjacielu mój jakie Mistrzów Twoich oblicza jasne Ciê teraz wiod¹ poza zmaganie usilne i ten niewyobra¿alny zbyt ludzki, choÌ nieludzkim go zowi¹ ból dzier¿¹c s³owo na ustach do ostatnich dni i chwil rozpalone pragnieniem nadziei i ¿ycia w nas - tych samych dotyka³eœ strun niechaj ci Ziemia i Niebo l¿ejsze o wiele bêdzie za ca³ego siebie, coœ we wszystkim darowa³ nam z Mickiewiczem po polach Elizejskim, S³owackim i Janem Paw³em pod rêkê powêdruj wytyczaj¹c podobnym sobie szlak do niebios bram... Ps. Krzysiu, wybacz, tym razem podarowa³em Ci taki banalny wiersz, bo któ¿, któ¿ na ten moment móg³by zapisaÌ Tak Wielk¹ ŒmierÌ. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,8914618.html?i=14
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2011, 14:04:46 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Styczeń 07, 2011, 20:40:00 » |
|
W tej chwili na TVP Kultura znakomita adaptacja Romea i Julii Jerzego Gruzy. W g³ównej roli Krzysztof Kolberger i Bo¿ena Adamek
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #36 : Styczeń 07, 2011, 22:59:52 » |
|
UwielbiaÂłam gdy recytowaÂł wiersze uwielbiaÂłam jego gÂłos .Niedawno oglÂądaÂłam wywiad z panem Krzysztofem ,chyba w TVN -religia.PowiedziaÂł Âże od dawna byÂł oswajany ze ÂśmierciÂą i Âże siĂŞ jej nie boi. BĂŞdĂŞ o nim pamiĂŞtaĂŚ...........do usÂłyszenia 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 07, 2011, 00:02:13 » |
|
Gary Moore nie Âżyje
Gitarzysta i wokalista, Gary Moore, zmarÂł rankiem, 6 lutego. MiaÂł 58 lat. InformacjĂŞ o Âśmierci potwierdziÂł obecny menedÂżer Thin Lizzy, Adam Parson.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 07, 2011, 02:49:00 » |
|
A kto to byÂł?
|
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 07, 2011, 09:16:23 » |
|
Jestem bardzo krytyczny i wybiĂłrczy co do muzyki, ale muszĂŞ pochwaliĂŚ tÂą "muzyczkĂŞ". Jako jeden z nie wielu artystĂłw starej daty chĂŞtnie go mogĂŞ sÂłuchaĂŚ. 
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 07, 2011, 10:30:28 » |
|
Elo !!
A ja i tak zawsze bĂŞdĂŞ "Still got the blues"
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 17, 2011, 23:18:00 » |
|
Iznów zapalam znicz Karin Stanek nie ¿yje Karin Stanek - jedna z najpopularniejszych piosenkarek lat 60., znana m.in. z piosenek "Jedziemy autostopem" i "Ch³opiec z gitar¹" - zmar³a we wtorek w jednym z niemieckich szpitali. Informacjê o œmierci Karin Stanek poda³o w czwartek Polskie Radio. Piosenkarka chorowa³a na zapalenie p³uc, zmar³a po trzytygodniowym pobycie w szpitalu w Niemczech, gdzie mieszka³a od 1976 roku. Karin Stanek urodzi³a siê 18 sierpnia 1943 (lub 1946) roku w Bytomiu w rodzinie górniczej. Na scenie zadebiutowa³a w 1962 roku piosenk¹ "Jimmy Joe". W tym samym roku, po zwyciêstwie odniesionym w konkursie "Czerwono-Czarni szukaj¹ m³odych talentów" w Zabrzu i Krakowie, zosta³a wokalistk¹ grupy. Wystêpowa³a z ni¹ do roku 1969. W latach 60. wraz z grup¹ odnosi³a sukcesy na festiwalach w Sopocie i w Opolu, gdzie zosta³a wyró¿niona m.in. za wykonanie piosenek "Jedziemy autostopem" i "Ch³opiec z gitar¹". Po odejœciu z zespo³u Czerwono-Czarnych wystêpowa³a solo, a tak¿e z grupami: The Samuels, Aryston, Inni oraz Schemat. Wylansowa³a m.in. takie przeboje jak: "Malowana lala", "Tato, kup mi d¿insy", "Trzysta tysiêcy gitar". Marian Lichtman - cz³onek zespo³u "Trubadurzy" - powiedzia³ o niej, ¿e by³a "pierwsz¹ polsk¹ rokendrolów¹", "polsk¹ Suzi Quatro lat 60.". 
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 18, 2011, 12:18:45 » |
|
I ja zapalam rowniez.Dzieki, Karin,za Twoje dynamiczne,"rokendrolowe"przeboje, przy ktorych nieraz sie dobrze bawilem.Rest in Peace.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 18, 2011, 13:16:01 » |
|
Ja tez zapalam znicz, bylas piosenkarka mojego dziecinstwa i mlodosci. Sa momenty ze i teraz nuce twoje piosenki. Spoczywaj w spokoju.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Luty 18, 2011, 13:23:43 » |
|
Karin Stanek
chÂłopiec z gitarÂą* byÂł i bĂŞdzie dla mnie parÂą choĂŚ stopem, to jednak autostradÂą do gwiazd skÂąd znowu z czadem zaÂśpiewam Wam ja!
tam Rysiek Riedel, PopÂławski Jasio i Majdaniec Helenka szykujÂą mi ucztĂŞ, Âże kaÂżda na Ziemi zupeÂłnie wymiĂŞka i nie jest to Âżaden cud, gdy jako pierwszy wita mnie Tadzio MrĂłz!
"trzysta tysiĂŞcy"* gitar i serafinĂłw rzÂąd chÂłopaki, dziewczyny, to jest dopiero auto stop*!
wiĂŞc do gĂłry gÂłowa i po mnie nie pÂłaczcie juÂż wiĂŞcej do rĂŞki gitar weÂźcie parĂŞ tysiĂŞcy...
i na chwa³ê Panu w niebiesiech zagrajcie jak bêdzie potem, ju¿ wiêcej siê nie lêkajcie!
choĂŚ malowana lala*, gdy dobra i mÂądra to w jego chĂłrze zapewnione miejsce masz zwÂłaszcza gdy z Âżyciem w fair play grasz
a dla mnie chÂłopiec z gitarÂą - byÂł i bĂŞdzie zawsze wymarzonÂą parÂą...
w rytmie rock and rolla dwa moje czarne warkocze i nie waÂżne, co bĂŞdzie potem...
w rytmie rock and rolla dwa moje czarne warkocze i nie waÂżne co bĂŞdzie potem*!
* tytuÂły i fragmenty tekstĂłw piosenek w wyk. Karin Stanek
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2011, 12:21:02 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #46 : Marzec 03, 2011, 10:53:24 » |
|
Nie Âżyje Irena Kwiatkowska. ZmarÂła w czwartek nad ranem w wieku 98 lat - poinformowaÂł portal tvn24.pl Dom ArtystĂłw WeteranĂłw Scen Polskich w Skolimowie, w ktĂłrym mieszkaÂła aktorka. kobieta pracujÂąca- szkoda..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Marzec 03, 2011, 10:57:51 » |
|
Wspania³a kobieta , piêkna osobowoœÌ , dzielna rozsiewaj¹ca piêkno i harmoniê.
Niech sen ukoi jej smutki , da zrozumienie rozterkom. A póŸniej niech wraca jeszcze piêkniejsz¹ postaciom , która obdaruje nas radoœciom , mi³oœciom i m¹droœciom.
(*) (*) (*)
Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2011, 10:59:19 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Marzec 03, 2011, 11:00:06 » |
|
BĂŞdzie nam jej brakowaÂło i tak odchodzÂą wszyscy sÂławni 98lat to Âładny wiek 
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Marzec 03, 2011, 11:37:19 » |