ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #125 : Czerwiec 13, 2011, 15:36:24 » |
|
W poni¿szym linku parê wypowiedzi na temat DEIR: http://www.goldenline.pl/forum/784554/czy-ktos-byl-na-kursie-deiri tu równie¿: http://davidicke.pl/forum/deir-t2580.htmla to niektóre z nich: Re: Dwa systemy rozwoju osobistego przez Hakun » 28 sty 2010, 15:21 W kwestii MAGII, zosta³ poruszony w±tek. MAGIA JEST JEDNA.
Bia³a - czy - Czarna - to kwestia intencji i sk³adników.
Je¶li dzia³amy: bez narzucania swojej woli komukolwiek, bez czerpania korzy¶ci czyim¶ kosztem w kierunku intencji pomocy komu¶ z najwy¿szego poziomu
mamy szansê ¿eby znale¼æ siê w panelu - bia³o magicznym.
Jest to jednak ¶liski temat - dlatego - dzia³anie umys³em, jest do¶æ niebezpieczne - jak siê nie wie - JAK?
Jakie s± konsekwencje, co to karma, jak dzia³aj± systemy powi±zaæ.
Jak mawia³a wioskowa wiedzmo-czarownica... Ja tylko pomagam ludziom - ja tylko pomagam jak kto¶ potrzebuje ¿eby zdech³a krowa s±siadów - ja tylko pomagam...
DEIR faktem jest - i¿ technologia podana w druku - jest przestarza³a. Nie drukuje siê nowo¶ci - w takim panelu skuteczno¶ci. Trzeba wiêc siê nastawiæ na prace historyczn± a nie najnowsze modele... To FAKT.
Drugi FAKT - i¿ agentem - nie jest siê przez kilka lat... Agentura - to praca na ca³e ¿ycie nie istnieje co¶ takiego jak ex-wywiad, ex-wojskowy pewien umys³ pozostaje, i czêsto w u¶pieniu ludzie z tak± przesz³o¶ci± - robi± swoj± kreci± robotê...
Z mojego poziomu percepcji - autorzy nie przekazywali w ksi±¿kach DEIR pe³nego zestawienia zasiêgu i z³o¿ono¶ci metod, i zdecydowanie s± to dla nich straszliwie stare sprawy.
Im dalej - tym bardziej rozwadniali energiê.
Ka¿dy mo¿e siê przydaæ do wspó³pracy jednak jest wa¿ne ¿eby zrozumia³ czym jest i w jakim kierunku dzia³a.
Ostatecznie decyzje i tak samodzielnie trzeba podj±æ, w zale¿no¶ci jakich kompetencji potrzebujemy, jakich do¶wiadczeñ - i jak± za to chcemy zap³aciæ cenê. Ziemia - to strefa wolnej woli... Re: DEIR przez Godsend » 27 wrz 2010, 04:51 Pierwszy tom to rzeczywi¶cie opisy prawie czysto techniczne i taki by³ zamiar. Mam wra¿enie ¿e metodyka DEIR polega w³a¶nie na tym by przed wkroczeniem w "rozwój duchowy( coraz mniej lubiê to nieprecyzyjne s³odko ró¿owe okre¶lenie) zaprezentowaæ æwiczenia które maj± uzmys³owiæ czytelnikowi ¿e jest czym wiêcej ni¿ miêsa kawa³em . W DEIR nie spodoba³a mi siê inna rzecz . Pod koniec I tomu bodaj¿e autor wspomina co¶ o przesy³aniu energii Deirowc± którzy przebywaj± ju¿ w ¶wiatach astralnych ,oni za¶ w zamian maj± wspieraæ dzia³ania przekazuj±cych tê energiê tutaj na Ziemi .... taki uk³ad mi nie pasuje:)........ Co nie zmienia faktu ¿e æwiczenia s± fajnie. Re: DEIR przez Hakun » 01 pa¼ 2010, 11:23 Technicznie - z prawide³ tego ¶wiata: - w ksi±¿kach publikuje siê star± technologiê - nigdy nie jest siê by³ym agentem - to do¿ywotnia praca - co autor mia³ na my¶li a czego nie powiedzia³ w DEIR?
Najwa¿niejsze - cokolwiek to jest - jak to mo¿na wykorzystaæ, i czy mo¿na na ca³o¶æ w tej praktyce siê rozwin±æ?
Kto siê tym o¶wieci³?
W moim prywatnym rozpoznaniu tej sytuacji - to kolejny ¶wiat iluzji. Ka¿demu jednak polecam samodzielnie zobaczyæ co mo¿e z tego wycisn±æ i na ile mu siê to przyda. Dobrze nawet siê orientowaæ - jakie s± tendencje. Aktualnie wdra¿ane metody pracy. Re: DEIR przez timewave » 01 pa¼ 2010, 11:29 W du¿ej mierze te¿ tak uwa¿am, iluzoryczny rozwój i w momencie gdy zaczynasz ¶wiadomie grzebaæ w karmie etc. to czy nie zak³ócasz swoim ego wiêkszego planu.
"Przeklêty m±¿ który wynosi swój rozum ponad"... nie cytujê dok³adnie ale to z Biblii albo obrzydliwe s± w oczach Boga praktyki magiczne etc.
DEIR wyp³ynê³o nieprzypadkowo, nie ujawnia siê technik operacyjnych w czysto dobrych intencjach ale zawsze mo¿na z tego wyci±gn±æ wnioski. Czym zajmuj± siê rz±dy i na co id± pieni±dze, dlaczego nie og³asza siê odkryæ publicznie etc.
Jest taka fajna scena w filmie-komedii z Careyem "Bruce Wszechmog±cy" w której to scenie w barze Bruce jako wszechmog±cy tworzy w talerzu z zup± "huragan" i jest tym zafascynowany a "Bóg" mówi mu pó¼niej (ulubiony aktor Morgan Freeman), ¿e to tylko magia / sztuczki ale gdyby¶ pomóg³ komu¶ potrzebuj±cemu (nie magi±) to by³by to dobry krok / w³a¶ciwy uczynek.
I tak w³a¶nie odbieram techniki psychotroniczne w tym DEIR, iluzja, sztuczny wyimaginowany ¶wiat oderwany od rozwoju i prawdziwego celu. Karma powinna byæ realizowana w naturalny sposób a nie sztucznie zmieniana / manipulowana - natury a przede wszystkim Boga (Stwórcy) nie oszukasz! Jest tam te¿ obszerna (pozytywna w odniesieniu do Deir) wypowied¼ wwwodz, ale skoro On sam pisze na naszym forum, nie widzê potrzeby jej przytaczania. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #126 : Czerwiec 13, 2011, 15:38:50 » |
|
Doda³a bym równie¿ ten fragment do uwa¿nego przeczytania... Deir.
Broñ psychologiczna , tajemnica wojskowych badañ na Syberii.http://www.biblioteka-df.ovh.org/arty/rai2.pdfTo te¿ warto poczytaæ... http://www.mindweapon.org/http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&u=http://www.mindweapon.org/&ei=pyn2TaD0LNSzhAfU44DZBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.mindweapon.org/%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dim9%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26biw%3D1280%26bih%3D612%26prmd%3DivnsKiara ps. Jedno jest pewne , os³onki blokuj± odczucia czakrami , odczucia nasze s± czynnikiem dokonywania wyborów. Je¿eli s± zablokowane , wybory nie s± w pe³ni w³a¶ciwe , w pe³ni prawid³owe a co za tym idzie blokujemy sobie sami rozwój systemu nerwowo-energetycznego. Istniejemy w iluzorycznym ¶wiecie z³udzeñ mocy , która pryska razem ze zdjêciem otoczek. I co wówczas? S³aby Cz³owiek , bezbronny wobec tych , którzy przez ten czas æwiczyli siê w osi±ganiu mocy. I jeszcze co¶ my w otoczkach pozór bezpieczeñstwa , czy zamro¿ona i odwrócona uwaga od czego¶ co jest dla nas wa¿ne naprawdê? A z drugiej strony kto¶ , kto doskonale wie jak sobie poradziæ z tymi otoczkami i w odpowiednim momencie siêgnie po wyhodowan± sprytnie i dostêpn± dla siebie energiê? Super! Bank energii , która hoduje siê sama i jeszcze na dodatek nie potrafi odczytywaæ odczuæ bo siê przed nimi izoluje. Jak ³atwo mo¿na manipulowaæ takom ¶wiadomo¶ciom , bez ¶wiadomo¶ci , jaka naiwno¶æ i jeszcze p³aci za to..... I¶cie szatañski plan dla naiwnych , bez braku elementarnej wiedzy. Mocny jest tylko ten , kto na drodze konfrontacji z przeciwno¶ciami , pokonuje je u¿ywaj±c etycznych sposobów i poznaje do¶wiadczalnie odczucia wszystkie z tym zwi±zane. Jednym s³owem uzyskuje MOC I WIEDZÊ.Jest to naturalny i jedyny sposób rozwoju duchowego innego nie ma i nie by³o , ale jest mnóstwo podstêpnych sposobów na okradanie ludzi z energii i pozbawianie ich mocy w tzw. "uzyskiwanie przez nich wiêkszej mocy"... Sprytne , ale i ¿enuj±ce , niestety za wszystko trzeba bêdzie ponie¶æ odpowiedzialno¶æ i zwróciæ ukradzion± energiê! Czas rozliczeñ zbli¿a siê coraz szybciej i nie odwo³alne dla wszystkich. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 16:09:39 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mistrz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #127 : Czerwiec 13, 2011, 16:12:33 » |
|
To tylko rozszerzony spis tre¶ci I czê¶ci ksi±¿ki Wereszczagina "Wyzwolenie". Wkrad³ tu siê b³±d na dodatek. Nie troje wspó³pracowników Wereszczagina umar³o. Siergiej Desmencow wyemigrowa³ do Stanów. Jedno jest pewne , os³onki blokuj± odczucia czakrami , odczucia nasze s± czynnikiem dokonywania wyborów. Je¿eli s± zablokowane , wybory nie s± w pe³ni w³a¶ciwe , w pe³ni prawid³owe a co za tym idzie blokujemy sobie sami rozwój systemu nerwowo-energetycznego. Istniejemy w iluzorycznym ¶wiecie z³udzeñ mocy , która pryska razem ze zdjêciem otoczek. I co wówczas? S³aby Cz³owiek , bezbronny wobec tych , którzy przez ten czas æwiczyli siê w osi±ganiu mocy.
I jeszcze co¶ my w otoczkach pozór bezpieczeñstwa , czy zamro¿ona i odwrócona uwaga od czego¶ co jest dla nas wa¿ne naprawdê? A z drugiej strony kto¶ , kto doskonale wie jak sobie poradziæ z tymi otoczkami i w odpowiednim momencie siêgnie po wyhodowan± sprytnie i dostêpn± dla siebie energiê? Super! Bank energii , która hoduje siê sama i jeszcze na dodatek nie potrafi odczytywaæ odczuæ bo siê przed nimi izoluje. Jak ³atwo mo¿na manipulowaæ takom ¶wiadomo¶ciom , bez ¶wiadomo¶ci , jaka naiwno¶æ i jeszcze p³aci za to.....
I¶cie szatañski plan dla naiwnych , bez braku elementarnej wiedzy.
Mocny jest tylko ten , kto na drodze konfrontacji z przeciwno¶ciami , pokonuje je u¿ywaj±c etycznych sposobów i poznaje do¶wiadczalnie odczucia wszystkie z tym zwi±zane. Jednym s³owem uzyskuje MOC I WIEDZÊ.
Jest to naturalny i jedyny sposób rozwoju duchowego innego nie ma i nie by³o , ale jest mnóstwo podstêpnych sposobów na okradanie ludzi z energii i pozbawianie ich mocy w tzw. "uzyskiwanie przez nich wiêkszej mocy"...
Sprytne , ale i ¿enuj±ce , niestety za wszystko trzeba bêdzie ponie¶æ odpowiedzialno¶æ i zwróciæ ukradzion± energiê!
Czas rozliczeñ zbli¿a siê coraz szybciej i nie odwo³alne dla wszystkich.
Po poznaniu, do¶wiadczeniu na w³asnej skórze, czym jest system deir, powiedzieæ mogê tylko jedno, WSZYSTKO, CO TU NAPISA£A¦, KIARO, TO WIELKA BZDURA. I dlaczego tak usilnie odwo³ujesz siê do rozwoju duchowego? Deir nigdy nie pretendowa³ do szko³y rozwoju duchowego. To chyba najwiêksza pomy³ka, dotycz±ca systemu deir, jaka pojawi³a siê na tym forum. Mo¿e z tego podstawowego niezrozumienia celów szko³y deir bior± siê takie dziwne wypowiedzi na tym forum i innych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 16:26:25 wys³ane przez Mistrz »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #128 : Czerwiec 13, 2011, 16:49:11 » |
|
No to ju¿ chyba zacz±³e¶ zaprzeczaæ sam sobie , do tej pory pisa³e¶ i¿ technologie te s³u¿± rozwojowi cz³owieka. Je¿eli nie duchowemu to jakiemu? Bo fizyczny proces rozwoju naszego cia³a zakoñczy³ siê ju¿ dawno temu. Obecnie wszyscy rozwijamy siê duchowo i temu s³u¿y ca³y nasz system energetyczny zwi±zany z czakrami. Z podnoszeniem wibracji ze zwiêkszaniem wra¿liwo¶ci na bod¼ce zewnêtrzne ze zwiêkszaniem osobistej mocy energetycznej. Temu nie da siê zaprzeczyæ , a w³a¶ciwie niektórzy usilnie staraj± siê to robiæ. Jednak trafi³e¶ niestety na forum na którym ogólna ¶wiadomo¶æ i wiedza ludzi jest dosyæ wysoka , tu nie da siê przys³owiowego makaronu na uszy nikomu nawin±æ.... Przytoczone fakty mówi± za siebie , podyskutuj z nimi je¿eli potrafisz. A widaæ ¿e niestety nie. Deir to jeden ze sposobów w³adania ludzikom mózgiem , ludzko ¶wiadomo¶ci± , ludzk± energiom , ma zupe³nie inny cel od tego powszechnie propagowanego. Temu siê ju¿ nie da zaprzeczy. Widzisz ¿yjemy w ¶wiecie wolnej woli , kto zechce da siê wkrêciæ w ten system , kupi ten produkt i stanie siê jego niewolnikiem. Ma do tego prawo , bo ma woln± wolê. Jednak ja nie lubiê podstêpów , brzydzê siê nimi dlatego odkrywam karty tych krêtactw. Kto mimo wszystko wybierze drogê Deir nale¿y to uszanowaæ. Jednak niech to zrobi z pe³n± wiedz± co sob± reprezentuje ten system. Kiara ps. Co Ty mog³e¶ do¶wiadczyæ na w³asnej skórze , jak masz pozak³adane jakie¶ otoczki na odczuwanie? ¯eby czego¶ do¶wiadczyæ energetycznie trzeba to odczuæ , skonfrontowaæ swój system warto¶ci z tymi odczuciami i wyci±gn±æ wnioski , czy jest to dla mnie dobre lub nie.A jak kto¶ ma zablokowane odczucia? To to samo co dyskusja ze ¶lepym o kolorach.... on ich nie widzi i nie robi± na nim ¿adnego wra¿enia , nie powoduj± odczuæ. ¯yczê ci zrozumienia Twojej patowej sytuacji i poradzenia sobie z wybrniêciem z niej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 16:53:59 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mistrz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #129 : Czerwiec 13, 2011, 17:10:58 » |
|
Oj, Kiaro, szkoda s³ów na Twoje obelgi, szkoda czasu na t³umaczenie w kó³ko tego samego.
Powiem tylko tyle, ja pamiêtam, jak to jest nie mieæ otoczki. Wiem, jak to jest mieæ otoczkê i w ka¿dej chwili mogê otworzyæ otoczkê i do¶wiadczyæ wszystkiego, co zechcê, bez otoczki. A czy Ty, Kiaro, wiesz, jak to jest mieæ otoczkê? Skoro tak du¿o na ten temat piszesz, to s±dzê, ¿e tak.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #130 : Czerwiec 13, 2011, 17:18:05 » |
|
Oj, Kiaro, szkoda s³ów na Twoje obelgi, szkoda czasu na t³umaczenie w kó³ko tego samego.
Powiem tylko tyle, ja pamiêtam, jak to jest nie mieæ otoczki. Wiem, jak to jest mieæ otoczkê i w ka¿dej chwili mogê otworzyæ otoczkê i do¶wiadczyæ wszystkiego, co zechcê, bez otoczki. A czy Ty, Kiaro, wiesz, jak to jest mieæ otoczkê? Skoro tak du¿o na ten temat piszesz, to s±dzê, ¿e tak.
Nie nie zak³adam sobie ¿adnej otoczki , nie mam takiej potrzeby. Nie ma we mnie strachu przed ¿adnymi wampirami , nie zbli¿aj± siê do mnie. A nawet gdy który¶ siê zbli¿y to moja moc radzi sobie z nim idealnie. Naprawdê nie korzysta³am i nie korzystam z takich dobrodziejstw powiêkszania energii jak propagujesz. Doskonale wiem jak siê to robi ¿yj±c normalnie , ¶wietnie radzê sobie z poszerzaniem mojej wiedzy bez ¿adnych nauczycieli. Jestem wolna , czujê swoj± wolno¶æ powiem i¿ jest to cudowne uczucie. Rozwój to ci±g³y ruch , zmiana parametrów doznañ. co mo¿na powiedzieæ o rozwoju jak ma siê lukê w do¶wiadczaniu przez czas za³o¿enia otoczki? To tak samo jak przesiedzenie kilka lat w tej samej klasie a inni ju¿ dawno skoñczyli szko³ê. Zdj±æ otoczkê i cofn±æ siê do poziomu zatrzymanych do¶wiadczeñ i odczuæ. Czy Ty nie rozumiesz iz jest to blokada rozwojowa dla wszystkich , którzy sobie za³o¿yli te otoczki? Przecie¿ to ¿ycie , a raczej istnienie w sztucznych cieplarnianych warunkach , zupe³nie nie rzeczywiste do zewnêtrznego rozwoju. Nie wiesz jak sportowcy uzyskuj± si³ê? Przez pokonywanie coraz wiêkszych trudno¶ci a nie przez izolowanie siê od nich. Nasze ¿ycie rozwija siê na identycznych zasadach. Dodam , rozwój dzia³a wspaniale bez ¿adnych technik! Naprawdê nie s± konieczne. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 17:27:38 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
wwwodz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #131 : Czerwiec 13, 2011, 19:22:53 » |
|
Wodzu, osobi¶cie pozna³am ju¿ ca³kiem sporo tych technologii i mogê stwierdziæ, ¿e nie maj± nic wspólnego ze stawaniem siê bardziej ¶wiadomym czy uduchowionym. Technologia, to tylko technologia. Potrzebna do korzystniejszego zarz±dzania materi±. Jednak korzy¶æ materialna wcale nie musi i¶æ w parze z korzy¶ci± duchow±. I w ogóle, co to jest korzy¶æ? Czy¿ nie zasadza siê na czyjej¶ niekorzy¶ci? Tobie co¶ przybywa, komu¶ czego¶ ubywa.
We Wszech¶wiecie jest obfito¶æ wszystkiego. ¦wiadomo¶æ tego pozwala czerpaæ wedle potrzeb. Tych naturalnych a nie wyimaginowanych. Tylko, ilu ludzi ¿yje z poczuciem dostatku i obfito¶ci? Naprawdê szkoda czasu na technologie. Wolê prostotê natury. Nic jej nie przebije w skuteczno¶ci. No i gwarantuje harmoniê, gdzie znika wszelka potrzeba walki i ci±g³ego zabezpieczania w³asnego bytu.
A co z technologia zen, dziêki której na przestrzeni stuleci o¶wieci³o siê dziesi±tki osób? Albo z krija- jog±? Od tysiêcy lat ludzie maj± kontakt z natur± poprzez np. pracê na roli i jako¶ super ¶wiadomo¶ci u tych wcze¶niejszych pokoleñ i u tera¼niejszych rolników nie widaæ. W jaki sposób to mo¿na wyja¶niæ? Samo siedzenie na przyrodzie moim zdaniem to za ma³o. Potrzebny jest jeszcze znajomo¶æ celu, po co tam siedzimy i ¶wiadome do niego d±¿enie. A ¿eby mieæ ten cel najpierw trzeba sobie go w ogóle u¶wiadomiæ, ¿e jest nam potrzebny. A jak sobie mo¿na u¶wiadomiæ cel bez odpowiedniej ¶wiadomo¶ci? Z drugiej strony od setek lat ró¿ni mistrzowie zalecali stosowanie ró¿nych technik w³a¶nie po to, aby poszerzyæ swoj± ¶wiadomo¶æ. Nagle siê to teraz zmieni³o? I co- teraz te techniki zawê¿aj± ju¿ ¶wiadomo¶æ? Indywidualny program ¿ycia , kod przedurodzeniowy jest perfekcyjn± lekcj± rozwoju duchowego ka¿dego z nas. Naprawdê jest on dostosowany do mo¿liwo¶ci i potrzeb ka¿dego indywidualnie. Wystarczy z niego skorzystaæ prawid³owo a( bez lêku z g³êboka wiar± i¿ wszystko jest najlepsze co nas w ¿yciu mo¿e spotkaæ) a otworzy siê przed nami ten oczekiwany dostêp do wiedzy duchowej.
Ale naprawdê bardzo jak bardzo trudno w to uwierzyæ i¿ wszystko jest za darmo i w wielkiej prostocie.
A je¶li w tym programie duchowym na dane wcielenie jest zapisana konieczno¶æ zapoznania siê z ró¿nymi technikami? Moim zdaniem s± ró¿ne ¶cie¿ki: techniczne, samodzielne, kombinacyjne itd. Ilu ludzi tyle ¶cie¿ek, a ka¿da z nich prowadzi do jednego celu: poznanie siebie.. Z ka¿dej z tych ¶cie¿ek wynosimy pewne do¶wiadczenie, wiedzê, zrozumienie, a w konsekwencji ¶wiadomo¶æ. Dlatego nie zgodzê siê, ¿e techniki nie poszerzaj± nam ¶wiadomo¶ci. To tak jakby mówiæ, ¿e podró¿e nie kszta³c±.. Ju¿ przez sam fakt dowiedzenia siê, ¿e masz aurê, a potem odczucia jej choæby w rêkach zdobywasz jak±¶ wiedzê o sobie. Poznajesz nowy aspekt swojej rzeczywisto¶ci i w rezultacie dokonuje siê na tym polu poszerzenie Twojej ¶wiadomo¶ci. Tak ja to widzê.. P.S. Kiaro- podajesz ró¿ne linki, ale co w nich dok³adnie zwróci³o Twoj± uwagê? Bo czytania to z samej strony mindweapon.org by³oby na kilka dni..
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 19:28:24 wys³ane przez wwwodz »
|
|
|
|
|
Mistrz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #132 : Czerwiec 13, 2011, 21:56:03 » |
|
A czy Ty, Kiaro, wiesz, jak to jest mieæ otoczkê? Skoro tak du¿o na ten temat piszesz, to s±dzê, ¿e tak.
Nie nie zak³adam sobie ¿adnej otoczki , nie mam takiej potrzeby. Nie ma we mnie strachu przed ¿adnymi wampirami , nie zbli¿aj± siê do mnie. Absolutnie nie chodzi³o mi o jakikolwiek strach, przecie¿ o nim nie ma mowy w tym po¶cie. Je¶li tak zdecydowanie i obszernie wypowiadasz siê na temat otoczki, to powinna¶ znaæ odczucia zwi±zane z posiadaniem jej z w³asnego do¶wiadczenia, a nie tylko ze s³yszenia. A je¶li, tak jak piszesz, nigdy stanu jej posiadania nie do¶wiadczy³a¶, nie mo¿esz wiedzieæ, co siê czuje lub nie, gdy siê j± ma. No ale trzeba to zrozumieæ, ¿eby to zaakceptowaæ. Mo¿na wyobra¿aæ sobie, jak smakuj± lody waniliowe, jak to jest nurkowaæ w g³êbinach oceanu lub zdobyæ jaki¶ szczyt, i mo¿na pisaæ o tych wyobra¿eniach i domys³ach, ale bêd± to tylko domys³y...
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #133 : Czerwiec 13, 2011, 22:54:08 » |
|
Nie wiem ju¿ o czym piszecie ..chodzi chyba o to , by z tej otoczki siê wydostaæ , prawda ? Bo za³o¿enie jest takie, ¿e w otoczkach róznych tkwimy. Choæ to tylko iluzja ...
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #134 : Czerwiec 16, 2011, 08:14:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #135 : Lipiec 31, 2012, 08:25:18 » |
|
Nigdy nie slyszalam o DEIR, ale to co jest tu w watku opisane znam pod innymi postaciami. Cale szczescie nie kazdy ma predyspozycje do wyuczenia sie wg podawanych schematow. Pierwszy raz widze pozytywna ceche "glupich uczniow" - chwala Bogom za to. Brzytwa w rekach malpy, czy odbezpieczony granat bez rzucenia od siebie. Zgroza.
Ciekawosc jednak prowadzi mnie do zapytania np. Dariusza, jak ocenia te techniki dzis, po latach.
Gdy uczy sie ataku, przede wszystkim nalezy zapoznac adepta z obrona, to jest wazniejsze. Czy tego tez ucza na kursach DEIR?
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #136 : Lipiec 31, 2012, 11:52:33 » |
|
Prosze nie scalac.Z zycia. Cale przedpoludnie czakalam na hydraulika (spluczka w wc nie dzialala). Z nudow zaczelam czytac forum i natrafilam na den DEIR. W koncu przyszedl, godzine rozkrecal, wymienial, montowal i wystawil rachunek oraz odjechal. Ja do toalety, a tu woda leje sie bez zatrzymania. Za telefon do firmy, ku mojemu przerazeniu tylko automatyczna sekretarka z wiadomoscia, ze firma od dzis do 20 sierpnia ma urlop! Jakis jeden awaryjny numerek na komorkowy, ktory wlaczony mial mail box i tyle! Wkurzylam sie i pierwsza mysl, ktora mialam w glowie to wlasnie ten DEIR. Bylam zla na siebie, ze po co tam wlazlam, na pewno jakas nakumulowana energia mnie dorwala i sie zneca! Ale nagle pomyslalam sobie, chwileczke, skoro energia ma taka moc to niech zacznie dzialac na moja korzysc. I momentalnie przypomnialam sobie, ze w jednej ze szuflad jest taki srubokret kwadratowy. Znalazlam, odkrecilam klape, przykrecilam sruby i ... woda przestala ciec. Teraz co chwile testuje i dziala. Moze i tak jest wlasnie z tym DEIREM - zaczniesz o tym myslec to podlaczasz sie do zrodla pradu (jak zreszta Kiara slusznie zauwazyla), ale uwierzyc we wlasne mozliwosci moze byc silniejsze niz sila z zewnatrz. Na dzis mam wrazen dosc. Podzielilam sie z forumowiczami takim ad hoc przezyciem, bo po pierwsze na hydraulice nie znam sie wogole!!! Po drugie zaakceptowalam mozliwosc straszenia z zewnatrz, ale w koncu po trzecie naprawilam ten maly blad hydraulika, ja kobitka!
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #137 : Lipiec 31, 2012, 14:45:17 » |
|
Tak to jest z tymi "fachowcami" . Byæ mo¿e zdarzy³o siê to wszystko w³a¶nie dlatego, aby¶ poczu³a moc DEIR hihihi W koñcu naprawi³a¶, wiêc dzia³a !!
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 14:45:46 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #138 : Lipiec 31, 2012, 14:46:18 » |
|
Nie rozumiem dlaczego do banalnie prostych i przejrzystych spraw dorabiaæ niestworzone historie, to¿ to ju¿ jakie¶ skrzywienie...
Ale, ok id¼my dalej - wszak lej±c± siê w kiblu wodê mo¿na wprost prze³o¿yæ na strumieñ, kaskadê wiedzy, o¶wiecenia; alegoriê nadchodz±cych zmian kiedy to sp³ywaj±ca bujnie ¶wiadomo¶æ zmyje przylepione gó... - khm, przepraszam - mocno przylepione prze¶wiadczenia albo... zaproszenie do medytacji nad szemrz±cym strumykiem (z braku laku...) :]
edit: East, szkoda, ¿e ta moc deir nie sp³ynê³a wcze¶niej i nie podpowiedzia³a jak naprawiæ kibel bez fachowca, tylko zadzia³a³a gdy przera¿onymi oczyma wyobra¼ni widzia³o siê zalane mieszkanie kaskad± z kibla :]
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 14:47:49 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #139 : Lipiec 31, 2012, 15:15:25 » |
|
...tak jak leje siê woda, tak leje siê i energia. Blokady powoduj± spiêtrzenia i podtopienia. Zawsze jednak mo¿na "dokrêciæ ¶rubkê” i przep³yw bêdzie kontrolowany a nieczysto¶ci sp³ukiwane. Woda, to zakodowana informacja, wzorce, si³y uzdrawiaj±ce. Zbyt szybki przep³yw uniemo¿liwia odczyt, zbyt wolny zamulenie i równie¿ utratê info. Wniosek? Warto trzymaæ w szufladzie ¶rubokrêt (wielok±tny).
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #140 : Lipiec 31, 2012, 15:32:18 » |
|
ptak cyt Warto trzymaæ w szufladzie ¶rubokrêt (wielok±tny). Nieoceniona dobra rady. Ale samo trzymanie tegoz narzedzia jeszcze nie wystarczy, aby naprawic cieknacy klop! Podpatrzylam jak facet robil, bo mu stalam godzine za plecami. Zreszta to juz trzeci hydraulik. Ale w koncu dziala! Chodzilo mi o ten DEIR, bo to tak jakby mi na zlosc "cos" zrobilo. Kto przezyl voodoo i inne zaklecia patrzy przytomniej na sprawy energetyki pozamaterialnej. To nie sa zarty.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #141 : Lipiec 31, 2012, 23:14:44 » |
|
@ Arteq East, szkoda, ¿e ta moc deir nie sp³ynê³a wcze¶niej i nie podpowiedzia³a jak naprawiæ kibel bez fachowca, tylko zadzia³a³a gdy przera¿onymi oczyma wyobra¼ni widzia³o siê zalane mieszkanie kaskad± z kibla :]
Nie doceniasz mocy prawdziwego Przebudzenia mój drogi Przebudzenie nie jest ezo, ani ¶wiête. Przychodzi w potrzebie chwili Bardzo znamienne, ¿e pojawia siê w³a¶nie wtedy, kiedy gówno siê dzieje Nie uwa¿asz ?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #142 : Sierpieñ 01, 2012, 00:14:53 » |
|
Nie uwa¿am. Wolê zdecydowanie "swoj±" wersjê - pomoc przychodzi w najbardziej w³a¶ciwym momencie - kiedy jest niezbêdna.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #143 : Sierpieñ 03, 2012, 20:37:26 » |
|
arteq - uzywasz slow "gow...o" co chwile i jakbys cieszyl sie z mojej krzywdy. Byc moze nie mam wlosow dlugich, i nawet byle jakie... ale po co te gow..a caly czas... potrzebujesz ujscia gdzies??
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #144 : Sierpieñ 03, 2012, 22:24:33 » |
|
Mo¿e to po prostu skojarzenia z tym kiblem (wszak po to jest)... i je¿eli ju¿ mamy wypowiadaæ siê ¶ci¶le - s³owo "gó..o" zosta³o u¿yte przeze mnie jeden raz, wiêc pisanie "ci±gle" jest zdecydowanym nadu¿yciem (u¿y³em dok³adnie tyle samo razy co East a jako¶ nie widzê aby¶ mia³a do niego reklamacje). Stan i wygl±d Twoich w³osów - nie obchodzi mnie. W ka¿dym razie nigdy z niczyjej krzywdy siê nie cieszy³em, zreszt±, u¿ywanie s³owa "krzywda" o odniesieniu do uszkodzonej sp³uczki jest wg. mnie znacznie przewymiarowane... a odnosi³em siê w wypowiedzi do "mocy" i jej "przejawów" :]
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #145 : Sierpieñ 04, 2012, 18:54:07 » |
|
Skoncentrowales sie na kiblu (jak w zyciu tez). A mnie chodzilo o swiat pozazmyslowy i o manipulacje werbalna, DEIR. Bo voodoo to wlasnie ... DEIR.
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #146 : Sierpieñ 10, 2012, 20:14:25 » |
|
Je¿eli mo¿na co¶ dodaæ to ja pozwolê sobie przypomnieæ szacownym zasadê : Dla ka¿dego co innegoChyba wszyscy siê zgodzimy, ¿e ka¿dy Cz³owiek jest inny. Proponuje uszanowaæ t± inno¶æ i wypowiadaæ siê we w³asnym imieniu np ,,Na mnie ten masa¿ stóp nie dzia³a" - to oczywi¶cie mo¿e byæ prawda i informacja oraz intencje tego Cz³owiek s± szczere. ,,Na mnie ten masa¿ stóp dzia³a" -to te¿ mo¿e byæ prawda i informacja oraz intencje tego Cz³owiek s± szczere. Dlatego moim skromnym zdanie lepiej jednak jest dodaæ to co siê wie do tego cowiedz± inni niz hm krytykowaæ Bardzo przepraszam, ¿yczê owocnej dyskusji to pa
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #147 : Sierpieñ 10, 2012, 20:17:03 » |
|
A skad wiesz przebisniegu, ze od stop zaczynam szkolenia?? //Bez sciemki, trafiles! WOW!//
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #148 : Sierpieñ 10, 2012, 20:21:55 » |
|
ptakWarto trzymaæ w szufladzie ¶rubokrêt (wielok±tny). A kombinerki szacowna? fair lady zgad³em to pa
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #149 : Sierpieñ 10, 2012, 21:22:49 » |
|
przebisniegcyt co do cynaderek:)A kombinerki szacowna? O kastach pisalam na innych watkach. //Widac bramnini nie potrzebuja juz kombi - nerek//
|
|
|
|
|
|
|
|