Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 29, 2010, 11:31:33 » |
|
Tak, tu masz racjê. W ca³ej ksi¹¿ce mo¿na odnieœÌ wra¿enie, ¿e autor z góry zak³ada, i¿ do treningów przystêpuj¹ ludzie œwiadomi tego, a tak z regu³y nie jest. Wiêc tym bardziej cenna uwaga. Dziêki. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Constantin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 29, 2010, 13:36:00 » |
|
KtoÂś kiedyÂś napisaÂł, ze sÂłyszaÂł o przypadkach ludzi, ktĂłrzy napytali sobie biedy prĂłbujÂąc stosowaĂŚ te metody. Darku mozesz napisc wiec na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 29, 2010, 13:50:55 » |
|
Nie znam tej metody i jakoÂś nigdy nie stosowaÂłem takich "cudĂłw". Dla mnie najbardziej skuteczna i uÂżyteczna jest "potĂŞga podÂświadomoÂści" i zasady zrozumienia. KaÂżde dnia pracuje nad tym aby jak najlepiej korzystaĂŚ z mocy umysÂłu.
Przyk³ad: Jeœli ktoœ ci¹gle u¿ywa okreœlenia "mam problem" to bêdzie mieÌ problem, wiêc tutaj o wiele lepszym rozwi¹zaniem jest wstanie zamiast s³owa "problem" wyzwanie co o wiele lepiej skutkuje, wtedy podœwiadomoœÌ dzia³a inaczej traktuje to kompletnie odmiennie, radzi sobie.
OczywiÂście to jest trudna sztuka, poniewaÂż Âżyjemy w Âświecie przyzwyczajeĂą i wszystko nam siĂŞ moÂże pomieszaĂŚ. NaleÂży jak najlepiej wykorzystaĂŚ to co siĂŞ ma w swoim umyÂśle. Wielu ludzi z tego nie korzysta zajmujÂąc siĂŞ fanaberiami. Nie chcĂŞ krytykowaĂŚ tego "DEIR" bo tego nie znam natomiast uwaÂżam Âże najlepszÂą metodÂą jest poznanie siÂł wÂłasnej podÂświadomoÂści i umysÂłu.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 29, 2010, 13:56:15 » |
|
ELo !! Strona o DEIR w Polsce: http://www.deir.vgh.plKtoÂś ma jakieÂś doÂświadczenia z tÂą organizacjÂą ?
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 29, 2010, 19:14:13 » |
|
Darku mozesz napisc wiec na ten temat? Ja nie mam praktyki, jedyne co czyniê na ten czas, to czytam to. Zapoznaj siê z postami g³ównie 1-8 tego w¹tku, masz tam za i przeciw. Z wypowiedzi moich znajomych, podobnie jak z treœci zamieszczonej przez >Tene< wynika, ze to ludzie sami sobie k³ody rzucaj¹ pod nogi, naginaj¹c ten system do w³asnych, czêsto nie do koùca zacnych potrzeb. Sam w sobie system jest w porz¹dku. To moja opinia, w której tym bardziej siê utwierdzam im wiêcej materia³u przeczytam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2010, 19:14:46 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #30 : Październik 02, 2010, 20:07:25 » |
|
>Constantin<, wypÂłoszyÂłem CiĂŞ? Jak Twoje praktyki? JeÂśli masz jakieÂś wÂątpliwoÂści to zapytaj praktykĂłw. >Wiki< pisaÂła, ze interesuje siĂŞ tÂą metodÂą, moÂże Ci coÂś podpowie. Ludzie, ktĂłrych ja znam wypowiadajÂą siĂŞ pozytywnie o tej metodzie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2010, 20:07:39 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Constantin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Październik 04, 2010, 12:45:05 » |
|
Nie wyploszyles  Zaczal sie rok akademicki i mam mniej czasu na takie zabawy. Jesli chodzi o cwiczena to ostatnio sobie troche odpuscilem ale jak cwiczylem to nie bylo zadnych rewelacji wszystko co czulem to tylko moja wyuobraznia. Ps Polecam film sekret bardzo ciekawy http://www.sdx.pl/videos/15/film-online.html
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #32 : Październik 06, 2010, 19:23:15 » |
|
Mam i widzia³em film jak równie¿ czyta³em ksi¹¿kê. Moim skromnym zdaniem "Sekret" to jakby elementarz przy DEIR'ze i TRANSERFING'u.  Ano nauka to nauka, ale mo¿esz ÌwiczyÌ wieczorami, krótko przed snem.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Październik 08, 2010, 09:12:40 » |
|
Dla mnie osobiœcie "Sekret" jest zbyt.... hmmm.... raz, ¿e zbyt mêtny - du¿o gadania, a w zasadzie o jednej, prostej zasadzie, której omówienie w ksi¹¿kach okultystycznych zajmuje jakieœ 5 stron (+ kolejne kilka stron Ìwiczeù). To nieco tak, jakby rozwodziÌ siê na stronê A4, dlaczego 2+2=4. Po drugie, jak dla mnie jest zbyt... "flafikowaty", jak to siê mówi w krêgach pogaùskich o domoros³ych "czarodziejkach". W sensie, wiele obiecuje, ma³o zwracaj¹c uwagê na niuanse, mechanikê dzia³ania, ewentualne zagro¿enia. Tak, jakby mówiÌ o wielkich mo¿liwoœciach elektrowni atomowych, nie wspomn¹c nawet s³owem o tym, jaka buba bêdzie, kiedy toto ulegnie awarii.
Ale to takie moje subiektywne zdanie oczywiÂście.
|
|
|
|
|
|
|
Constantin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Październik 08, 2010, 11:02:48 » |
|
W sensie, wiele obiecuje, maÂło zwracajÂąc uwagĂŞ na niuanse, mechanikĂŞ dziaÂłania, ewentualne zagroÂżenia. Tak, jakby mĂłwiĂŚ o wielkich moÂżliwoÂściach elektrowni atomowych, nie wspomnÂąc nawet sÂłowem o tym, jaka buba bĂŞdzie, kiedy toto ulegnie awarii. Mozesz cos wiecej napisac o ewentualnych zagrozeniach? Albo poleci jakies materialy ktore bardziej doglebnie traktuja ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Październik 08, 2010, 17:28:08 » |
|
Constantin - zagroÂżeĂą jest kilka, w zasadzie tych samych, co przy wiĂŞkszoÂści systemĂłw okultystycznych. M. In.:
1. Ryzyko, ¿e wpadnie siê w myœlenie ¿yczeniowe - przestajesz wtedy trzeŸwo patrzeÌ na zdarzenia, ale doszukujesz siê wszêdzie swojego wp³ywu. Np chcia³eœ, by jutro odwiedzi³ Ciê przyjaciel, i tak nastroi³es umys³ (w skrócie mówi¹c). Ale nie by³o go do 15:00, wiêc poszed³eœ pod uczelniê, na której studiuje. Nic. To poszed³eœ pod salê, w której ma zajêcia. No i oczywiœcie go spotka³eœ. Po czym wmawiasz sobie, ¿e to zadzia³a³ "Sekret", ¿e to efekt Twoich si³ mentalnych, bo to one sk³oni³y œwiat do tego, by zadzia³a¹³ tak, jak chcesz. Nie potrafisz dostrzec, ¿e bez owego "Sekretu" uzyska³byœ identyczny wynik.
OczywiÂście przykÂład przejaskrawiony, ale taka jest mechanika.
Takie coœ sprawia czêsto, ¿e nie potrafimy odró¿niÌ tego, co faktycznie potrafimy zrobiÌ od tego, co chcielibyœmy umieÌ. Zaczynamy ¿yÌ w œwiecie u³udy.
2. Sekret skupia siĂŞ na tym, ÂŻE to dziaÂła, a nie na tym, JAK. A niestety, jest to bardzo istotne. ZauwaÂż, Âże wszystko w naszym Âświecie funkcjonuje na wielu poziomach - nie tylko fizycznym. RĂłwnieÂż na poziomach energetycznych. Przy dokÂładnym rozwaÂżaniu, czego i jak chcemy, waÂżne jest, by dokÂładnie przeanalizowaĂŚ, jak bĂŞdzie to dziaÂłaĂŚ, co osiÂągniemy na wszystkich poziomach, co poÂświĂŞcimy, co siĂŞ zmieni.
Sekret natomiast uczy tego, jak ZMIENIAĂ, ale nie uczy, jak to dokÂładnie dziaÂła, nie dajÂąc narzĂŞdzi do analizy aspektĂłw, ktĂłre wymieniÂłem wyÂżej. Innymi sÂłowy, masz przez to bardzo wÂąskie pojĂŞcie o tym, jak to, czego chcesz zmieni Âżycie Twoje, innych etc - bo wiesz jedynie, jak bĂŞdzie na poziomie dizycznym, ewentualnie emocjonalnym, jednak nie masz moÂżliwoÂści analizy energetycznej.
To nieco tak, jak daÌ prowadziÌ samochód komuœ, kto nie umie go prowadziÌ. Ma narzêdzie do przejazdu, zna cel podró¿y, ale nie wiedz¹c, JAK osi¹gn¹Ì cel, jak obs³ugiwaÌ samochód, bardzo mo¿liwe, ¿e cel osi¹gnie - ale nie tak, jakby chcia³.
Przyk³adowo, Twoja rodzina potrzebuje pilnie pieniêdzy na sp³atê d³ugu. Ty, u¿ywaj¹c Sekretu, programujesz rzeczywistoœÌ na to, by Twoja rodzina uzyska³a t¹ kwotê. I zyskuje - 2 dni póŸniej tracisz w wypadku obie nogi i rêkê. Odszkodowanie idealnie pokrywa siê z upragnion¹ kwot¹.
Niestety, Sekret rozpoœciera idylliczny obraz mo¿liwoœci, natomiast bardzo sk¹po mówi o roztropnoœci, g³êbokim przemyœleniu celu, brania pod uwagê skutków ubocznych, gdy cel nie jest idealnie precyzyjny a droga w pe³ni okreœlona. Nie uczy te¿ analizy tego, co mo¿e zmieniÌ siê na poziomie energetycznym.
A brak takiej wiedzy, takich dziaÂłaĂą "przedwstĂŞpnych", bardzo czĂŞsto prowadzi w szeroko pojĂŞtej magii/parapsychologii do co najmniej nieprzewidywalnych konsekwencji.
To tak w skrĂłcie. OgĂłlnie, najwiĂŞkszym problemem Sekretu jest to, Âże jest taki "flafikowaty" - roztacza wspaniaÂłe wizje, jednoczeÂśnie nie wglĂŞbiajÂąc siĂŞ w wiele spraw technicznych, nie dajÂąc zrozumienia caÂłego procesu twĂłrczego, i zwiÂązanych z nim haczykĂłw, puÂłapek i niebezpieczeĂąstw.
|
|
|
|
|
|
|
Constantin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Październik 08, 2010, 17:50:54 » |
|
Ciekawe:) Mozesz mi poleci jakis lilerature ktora pozwoli mi uzupelnic wiedze na temat sekretu?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Październik 08, 2010, 21:58:41 » |
|
daj mi lojalnego informatyka, a dam Ci doswadczenie czegos wiecej niz sekret szkoda.. i tak sie nic z tego.. inwigilacja zniszczyla moj potencjal zaufania zagroÂżeia sekretu?!.. nieistniejÂą, no chyba, ze chinskie przyslowie je wyraza: "Oby speÂłniÂły sie wszystkie Twoje marzena" moje "coÂś wiĂŞcej" omija ten problem 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Październik 09, 2010, 06:50:11 » |
|
Constantin:
Szczerze Ci powiem, ¿e trudno by mi by³o znaleŸÌ jedn¹ pozycjê odnoœnie tego, co pisa³em. Najlepszym nauczycielem jest (niestety) doœwiadczenie.
ALE.
Bardzo Ci mogê poleciÌ inny system, Hunê. Nie musi ona przy tym byÌ czymœ alternatywnym do Sekretu, bo przedstawia w zasadzie to samo, tylko BARDZO rozwiniête, koncentruj¹c siê na technikaliach, mechanizmach dzia³ania, z których mo¿na wyci¹gn¹Ì wiele wniosków praktycznych, miêdzy innymi te dotycz¹ce ewentualnych zagro¿eù.
W tym temacie polecam takÂą literaturĂŞ (wedÂług kolejnoÂści czytania):
1. Max Freedom Long - "Magia cudów" i "Wiedza tajemna w praktyce". Czyli ksi¹¿ka teorii i ksi¹¿ka praktyki. Nieco przestarza³e, niekiedy nieaktualne, gdy¿ s¹ to pozycje bodaj¿e z lat 60-tych XX wieku. Ale rzeczowo przedstawiaj¹ sam¹ koncepcjê i mechanikê dzia³ania "rzeczy nadprzyrodzonych".
2. Otha Wingo - "PodrĂŞcznik Huny". To samo, ale bardziej zwiĂŞzÂłe, z nieco nowym spojrzeniem. Idealne jako powtĂłrzenie.
3. Serge Kahili King - "BÂądÂź mistrzem ukrytego Ja" i "Szaman Miejski" - uaktualnione koncepcje, wyjaÂśnione pewne niespĂłjnoÂści, sporo ĂŚwiczeĂą.
Te pozycje, które poda³em, pozwalaj¹ zrozumieÌ mechanikê, i w zasadzie automatycznie poj¹Ì ewentualne zagro¿enia. Huna ma te¿ ten zdecydowany plus, ¿e pozwala wyjaœniÌ mechanikê dzia³ania w zasadzie KA¯DEGO innego systemu ezoterycznego.
A co do rozsÂądnego i Âświadomego decydowania o tym, jakie zmiany chce siĂŞ wprowadziĂŚ, polecam czysto s-f film "Efekt motyla". Tak, wiem, Âże fikcja. Ale dosadnie obrazuje, jak jedna drobna zmiana moÂże mieĂŚ konsekwencje w caÂłym naszym dalszym Âżyciu. I jak waÂżne jest, by wielokrotnie siĂŞ zastanowiĂŚ, zanim zdecydujemy siĂŞ uÂżyĂŚ szeroko pojĂŞtej magii do jakiejÂś zmiany.
Jeœli chodzi o inne Ÿród³a ksi¹¿kowe - poszukam, i w miarê mo¿liwoœci bêdê dopisywa³ i uzupe³nia³.
Pozdrowienia.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #39 : Październik 09, 2010, 10:53:38 » |
|
Jeœli chodzi o inne Ÿród³a ksi¹¿kowe - poszukam, i w miarê mo¿liwoœci bêdê dopisywa³ i uzupe³nia³. Jeœli mogê prosiÌ, to zamieszczaj te informacje równie¿ w w¹tku o ksi¹¿kach. Dziêki.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Październik 09, 2010, 11:05:37 » |
|
Jeœli chodzi o inne Ÿród³a ksi¹¿kowe - poszukam, i w miarê mo¿liwoœci bêdê dopisywa³ i uzupe³nia³. Jeœli mogê prosiÌ, to zamieszczaj te informacje równie¿ w w¹tku o ksi¹¿kach. Dziêki. Nie ma problemu.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #41 : Październik 22, 2010, 10:28:23 » |
|
Czy mogĂŞ prosiĂŚ wszystkich, ktĂłrzy praktykowali i praktykujÂą tĂŞ metodĂŞ, o podzielenie siĂŞ swymi wnioskami, spostrzeÂżeniami? Wiem, ze na naszym forum jest kilka takich osĂłb. Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ. 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Październik 22, 2010, 11:06:58 » |
|
Ja napiszê doœÌ krótko. Metoda jest jak ka¿da inna - prowadzi do tego samego, czyli kontroli nad otoczeniem. Jest jedn¹ z prostszych metod, i to nale¿y jej zaliczyÌ na plus. Wad¹ jest z kolei to, ¿e jest doœÌ "surowa", ma³o odwo³uje siê do stanów wewnêtrznych, wewnêtrznych prze¿yÌ, funkcjonowania psychicznego etc. Jest raczej podrêcznikiem mówi¹cym JAK dzia³aÌ, a nie CZYM s¹ konkretnie te dzia³ania, jaki maj¹ mechanizm dzia³ania, jak na nas wp³ywaj¹ etc. Jest wiêc doœÌ p³ytkie.
Osobiœcie uwa¿am, ¿e DEIR jest œwietne jako metoda uzupe³niaj¹ca, inne spojrzenie dla lepszej, bardziej kompletnej i poruszaj¹cej sprawy wewnêtrzne metody (np. Huny). Jednak jako metoda samodzielna... no có¿, nie polecam, gdy¿ bez owej g³êbszej wiedzy mo¿na siê mocno sparzyÌ, lub po prostu nie osi¹gaÌ rezultatów.
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 04, 2011, 13:22:38 » |
|
Tenebrael, jesteœ w swoich wypowiedziach bardzo niekonsekwentny. Najpierw piszesz: A ja, po d³u¿szym spojrzeniu, dodam jeszcze jedn¹ rzecz: zanim zacznie siê przygodê z Transerfingiem, warto wczeœniej zapoznaÌ siê z metod¹ DEIR (Dalszy energo-informacyjny rozwój) rosyjskiego autora Dimitri'ego Wereszczagin'a. Która MOCNO polecam - 7 tomów napakowanych czysto rosyjsk¹, skrupulatn¹, rzeteln¹ i skonkretyzowan¹ wiedz¹. Potem z kolei twierdzisz: Osobiœcie uwa¿am, ¿e DEIR jest œwietne jako metoda uzupe³niaj¹ca, inne spojrzenie dla lepszej, bardziej kompletnej i poruszaj¹cej sprawy wewnêtrzne metody (np. Huny). Jednak jako metoda samodzielna... no có¿, nie polecam, gdy¿ bez owej g³êbszej wiedzy mo¿na siê mocno sparzyÌ, lub po prostu nie osi¹gaÌ rezultatów.
Wiêc jak to jest, mocno polecasz, czy nie polecasz? Jest jedn¹ z prostszych metod, i to nale¿y jej zaliczyÌ na plus. Wad¹ jest z kolei to, ¿e jest doœÌ "surowa", ma³o odwo³uje siê do stanów wewnêtrznych, wewnêtrznych prze¿yÌ, funkcjonowania psychicznego etc. Jest raczej podrêcznikiem mówi¹cym JAK dzia³aÌ, a nie CZYM s¹ konkretnie te dzia³ania, jaki maj¹ mechanizm dzia³ania, jak na nas wp³ywaj¹ etc. Jest wiêc doœÌ p³ytkie.
Mylisz siê, Deir opiera siê na odczuciach, wiêc nie mo¿e nie odwo³ywaÌ siê do, jak to okreœlasz, stanów wewnêtrznych. Zrozumienie samego siebie, uœwiadomienie swoich potrzeb, odczucie siebie i innych, to podstawa w omawianym systemie. Wszystko jest jasno i precyzyjnie wyjaœnione na zajêciach w szkole Deir, nie tylko teoretycznie. Mo¿na bez problemu zrozumieÌ wszystko, o czym piszesz odnoœnie technik deirowskich. Dziwi mnie, ¿e umieszczasz tu tak zdecydowane wypowiedzi na temat systemu Deir, choÌ Twoja wiedza o nim jest niewielka i mam wra¿enie, ¿e tylko teoretyczna. Wszyscy, którzy interesuj¹ siê Deir, powinni wiedzieÌ te¿ jedn¹ rzecz. Ksi¹¿ki pisane by³y przez Wereszczagina naprawdê dawno, jeszcze przed powstaniem szko³y Deir. Sama szko³a te¿ powsta³a ju¿ 10 lat temu, to równie¿ szmat czasu, i rozwija siê nieustannie. Wiedza zawarta w ksi¹¿kach jest wiêc o wiele szczuplejsza w porównaniu do tego, czego mo¿na siê nauczyÌ na zajêciach w szkole deir. Oprócz podstawowych szkoleù s¹ kluby, seminaria dotycz¹ce przeró¿nych kierunków. To ogrom wiedzy i ka¿dy mo¿e znaleŸÌ coœ, co go interesuje. Pisanie, i¿ system deir jest doœÌ p³ytki, jest nieuzasadnione.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #44 : Czerwiec 05, 2011, 20:04:14 » |
|
Witaj >Mistrz'u<, widaĂŚ ÂżeÂś w temacie. Fajnie, bo coÂś wreszcie o tym systemie siĂŞ dowiemy. Czy TwĂłj nik jest rĂłwnieÂż wskazĂłwkÂą co do DEIR'u?
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 07, 2011, 07:55:52 » |
|
Mój nick, to tylko nick, Darku, ale system Deir znam faktycznie nie tylko z ki¹¿ek i chêtnie odpowiem na pytania zainteresowanych, którzy chc¹ dowiedzieÌ siê czegoœ o Deir z wiarygodnego Ÿród³a, bo wiadomoœci z drugiej lub trzeciej rêki (mówi³ o tym znajomy mojego znajomego  ) czêsto s¹, jak widzê, zwyk³¹ bzdur¹. Najbardziej rozbawi³o mnie stwierdzenie o "przesy³ce strza³y energetycznej poprzez liniê telefoniczn¹". Nie mam pojêcia, sk¹d ludzie bior¹ takie informacje 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 07, 2011, 09:10:27 » |
|
Najbardziej rozbawi³o mnie stwierdzenie o "przesy³ce strza³y energetycznej poprzez liniê telefoniczn¹". Nie mam pojêcia, sk¹d ludzie bior¹ takie informacje Pomys³owoœÌ ludzka nie zna granic i aby coœ potêpiÌ zawsze mo¿na dopasowaÌ atk, by inni trzymali siê od tego z daleka. Podobnie jest z radiestezj¹. Dosz³y mnie s³uchy, ¿e wiosn¹ mo¿e byÌ zorganizowany kurs DEIR'u w £odzi, wiesz coœ wiêcej na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 07, 2011, 09:22:20 » |
|
Mój nick, to tylko nick, Darku, ale system Deir znam faktycznie nie tylko z ki¹¿ek i chêtnie odpowiem na pytania zainteresowanych, którzy chc¹ dowiedzieÌ siê czegoœ o Deir z wiarygodnego Ÿród³a, bo wiadomoœci z drugiej lub trzeciej rêki (mówi³ o tym znajomy mojego znajomego  ) czêsto s¹, jak widzê, zwyk³¹ bzdur¹. Najbardziej rozbawi³o mnie stwierdzenie o "przesy³ce strza³y energetycznej poprzez liniê telefoniczn¹". Nie mam pojêcia, sk¹d ludzie bior¹ takie informacje  Ja bynajmniej wiem i¿ jest to absolutnie mo¿liwe ale tylko w trakcie prowadzenia rozmowy. Skoro Ty tego nie wiesz mo¿e pora siê dowiedzieÌ. Bowiem jest to zwyk³y transfer energetyczny przez otworzon¹ liniê energetyczn¹. Kontakt telefoniczny jest jednym ze sposobów po³¹czenia energetycznego bezpoœredniego miêdzy nadawc¹ i odbiorc¹. To nic innego jak otworzona droga przekazu energii , która mo¿e pop³yn¹Ì w ro¿nych skumulowanych formach przekazu dŸwiêku ale nie tylko. A czym jest dŸwiêk i jak mo¿e byÌ wykorzystywany zarówno s³yszalny naszym aparatem odbioru ( s³uchem) jak i ten z zakresu niemo¿liwoœci us³yszenia? To przeogromna wiedza. W jakich tonach w jakiej fali i jej kumulacji p³ynie energia? To zale¿y od wiedzy , mocy i mo¿liwoœci przekazuj¹cego. Rozszerz swoj¹ wiedzê w temacie bowiem nie ma problemu w wysy³ce strza³y energetycznej lini¹ myœli , a co dopiero przyspieszenie przez energetyczn¹ liniê po³¹czenia telefonicznego. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 10:21:21 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 07, 2011, 09:23:13 » |
|
Aloha ! Ja równie¿ siê piszê na wyk³adziki Mistrza, chêtnie poczytam (i pos³ucham) - wyk³adowcê ? / praktyka ? Czy kolega Mistrz reprezentuje mo¿e szko³ê DEIR w Polsce - http://www.deir.vgh.pl/news.php - bom tak¹ stronkê znalaz³ ?
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
wwwodz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 07, 2011, 12:31:12 » |
|
CzeœÌ  A ja mam dwa pytania do Kiary: 1. Czy trzeba byÌ koniecznie deirowcem, by takie strza³y energetyczne przesy³aÌ "ludziom w prezencie", czy po prostu mo¿e "wystarczy" znaÌ siê np. na magii lub mieÌ ogólnie coœ do czynienia z prac¹ z energi¹ oraz poznaÌ t¹ technikê przesy³ania strza³ energetycznych, by móc j¹ zastosowaÌ? 2. Czy taka strza³a koniecznie musi zabiÌ, czy te¿ mo¿na j¹ tak zmodyfikowaÌ, by uzdrowi³a cz³owieka? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|