Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #25 : Wrzesieñ 29, 2010, 11:31:33 » |
|
Tak, tu masz racjê. W ca³ej ksi±¿ce mo¿na odnie¶æ wra¿enie, ¿e autor z góry zak³ada, i¿ do treningów przystêpuj± ludzie ¶wiadomi tego, a tak z regu³y nie jest. Wiêc tym bardziej cenna uwaga. Dziêki.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Constantin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Wrzesieñ 29, 2010, 13:36:00 » |
|
Kto¶ kiedy¶ napisa³, ze s³ysza³ o przypadkach ludzi, którzy napytali sobie biedy próbuj±c stosowaæ te metody. Darku mozesz napisc wiec na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Wrzesieñ 29, 2010, 13:50:55 » |
|
Nie znam tej metody i jako¶ nigdy nie stosowa³em takich "cudów". Dla mnie najbardziej skuteczna i u¿yteczna jest "potêga pod¶wiadomo¶ci" i zasady zrozumienia. Ka¿de dnia pracuje nad tym aby jak najlepiej korzystaæ z mocy umys³u.
Przyk³ad: Je¶li kto¶ ci±gle u¿ywa okre¶lenia "mam problem" to bêdzie mieæ problem, wiêc tutaj o wiele lepszym rozwi±zaniem jest wstanie zamiast s³owa "problem" wyzwanie co o wiele lepiej skutkuje, wtedy pod¶wiadomo¶æ dzia³a inaczej traktuje to kompletnie odmiennie, radzi sobie.
Oczywi¶cie to jest trudna sztuka, poniewa¿ ¿yjemy w ¶wiecie przyzwyczajeñ i wszystko nam siê mo¿e pomieszaæ. Nale¿y jak najlepiej wykorzystaæ to co siê ma w swoim umy¶le. Wielu ludzi z tego nie korzysta zajmuj±c siê fanaberiami. Nie chcê krytykowaæ tego "DEIR" bo tego nie znam natomiast uwa¿am ¿e najlepsz± metod± jest poznanie si³ w³asnej pod¶wiadomo¶ci i umys³u.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #28 : Wrzesieñ 29, 2010, 13:56:15 » |
|
ELo !! Strona o DEIR w Polsce: http://www.deir.vgh.plKto¶ ma jakie¶ do¶wiadczenia z t± organizacj± ?
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 29, 2010, 19:14:13 » |
|
Darku mozesz napisc wiec na ten temat? Ja nie mam praktyki, jedyne co czyniê na ten czas, to czytam to. Zapoznaj siê z postami g³ównie 1-8 tego w±tku, masz tam za i przeciw. Z wypowiedzi moich znajomych, podobnie jak z tre¶ci zamieszczonej przez >Tene< wynika, ze to ludzie sami sobie k³ody rzucaj± pod nogi, naginaj±c ten system do w³asnych, czêsto nie do koñca zacnych potrzeb. Sam w sobie system jest w porz±dku. To moja opinia, w której tym bardziej siê utwierdzam im wiêcej materia³u przeczytam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2010, 19:14:46 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 02, 2010, 20:07:25 » |
|
>Constantin<, wyp³oszy³em Ciê? Jak Twoje praktyki? Je¶li masz jakie¶ w±tpliwo¶ci to zapytaj praktyków. >Wiki< pisa³a, ze interesuje siê t± metod±, mo¿e Ci co¶ podpowie. Ludzie, których ja znam wypowiadaj± siê pozytywnie o tej metodzie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2010, 20:07:39 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Constantin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 04, 2010, 12:45:05 » |
|
Nie wyploszyles Zaczal sie rok akademicki i mam mniej czasu na takie zabawy. Jesli chodzi o cwiczena to ostatnio sobie troche odpuscilem ale jak cwiczylem to nie bylo zadnych rewelacji wszystko co czulem to tylko moja wyuobraznia. Ps Polecam film sekret bardzo ciekawy http://www.sdx.pl/videos/15/film-online.html
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 06, 2010, 19:23:15 » |
|
Mam i widzia³em film jak równie¿ czyta³em ksi±¿kê. Moim skromnym zdaniem "Sekret" to jakby elementarz przy DEIR'ze i TRANSERFING'u. Ano nauka to nauka, ale mo¿esz æwiczyæ wieczorami, krótko przed snem.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 08, 2010, 09:12:40 » |
|
Dla mnie osobi¶cie "Sekret" jest zbyt.... hmmm.... raz, ¿e zbyt mêtny - du¿o gadania, a w zasadzie o jednej, prostej zasadzie, której omówienie w ksi±¿kach okultystycznych zajmuje jakie¶ 5 stron (+ kolejne kilka stron æwiczeñ). To nieco tak, jakby rozwodziæ siê na stronê A4, dlaczego 2+2=4. Po drugie, jak dla mnie jest zbyt... "flafikowaty", jak to siê mówi w krêgach pogañskich o domoros³ych "czarodziejkach". W sensie, wiele obiecuje, ma³o zwracaj±c uwagê na niuanse, mechanikê dzia³ania, ewentualne zagro¿enia. Tak, jakby mówiæ o wielkich mo¿liwo¶ciach elektrowni atomowych, nie wspomn±c nawet s³owem o tym, jaka buba bêdzie, kiedy toto ulegnie awarii.
Ale to takie moje subiektywne zdanie oczywi¶cie.
|
|
|
|
|
|
|
Constantin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 08, 2010, 11:02:48 » |
|
W sensie, wiele obiecuje, ma³o zwracaj±c uwagê na niuanse, mechanikê dzia³ania, ewentualne zagro¿enia. Tak, jakby mówiæ o wielkich mo¿liwo¶ciach elektrowni atomowych, nie wspomn±c nawet s³owem o tym, jaka buba bêdzie, kiedy toto ulegnie awarii. Mozesz cos wiecej napisac o ewentualnych zagrozeniach? Albo poleci jakies materialy ktore bardziej doglebnie traktuja ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 08, 2010, 17:28:08 » |
|
Constantin - zagro¿eñ jest kilka, w zasadzie tych samych, co przy wiêkszo¶ci systemów okultystycznych. M. In.:
1. Ryzyko, ¿e wpadnie siê w my¶lenie ¿yczeniowe - przestajesz wtedy trze¼wo patrzeæ na zdarzenia, ale doszukujesz siê wszêdzie swojego wp³ywu. Np chcia³e¶, by jutro odwiedzi³ Ciê przyjaciel, i tak nastroi³es umys³ (w skrócie mówi±c). Ale nie by³o go do 15:00, wiêc poszed³e¶ pod uczelniê, na której studiuje. Nic. To poszed³e¶ pod salê, w której ma zajêcia. No i oczywi¶cie go spotka³e¶. Po czym wmawiasz sobie, ¿e to zadzia³a³ "Sekret", ¿e to efekt Twoich si³ mentalnych, bo to one sk³oni³y ¶wiat do tego, by zadzia³a±³ tak, jak chcesz. Nie potrafisz dostrzec, ¿e bez owego "Sekretu" uzyska³by¶ identyczny wynik.
Oczywi¶cie przyk³ad przejaskrawiony, ale taka jest mechanika.
Takie co¶ sprawia czêsto, ¿e nie potrafimy odró¿niæ tego, co faktycznie potrafimy zrobiæ od tego, co chcieliby¶my umieæ. Zaczynamy ¿yæ w ¶wiecie u³udy.
2. Sekret skupia siê na tym, ¯E to dzia³a, a nie na tym, JAK. A niestety, jest to bardzo istotne. Zauwa¿, ¿e wszystko w naszym ¶wiecie funkcjonuje na wielu poziomach - nie tylko fizycznym. Równie¿ na poziomach energetycznych. Przy dok³adnym rozwa¿aniu, czego i jak chcemy, wa¿ne jest, by dok³adnie przeanalizowaæ, jak bêdzie to dzia³aæ, co osi±gniemy na wszystkich poziomach, co po¶wiêcimy, co siê zmieni.
Sekret natomiast uczy tego, jak ZMIENIAÆ, ale nie uczy, jak to dok³adnie dzia³a, nie daj±c narzêdzi do analizy aspektów, które wymieni³em wy¿ej. Innymi s³owy, masz przez to bardzo w±skie pojêcie o tym, jak to, czego chcesz zmieni ¿ycie Twoje, innych etc - bo wiesz jedynie, jak bêdzie na poziomie dizycznym, ewentualnie emocjonalnym, jednak nie masz mo¿liwo¶ci analizy energetycznej.
To nieco tak, jak daæ prowadziæ samochód komu¶, kto nie umie go prowadziæ. Ma narzêdzie do przejazdu, zna cel podró¿y, ale nie wiedz±c, JAK osi±gn±æ cel, jak obs³ugiwaæ samochód, bardzo mo¿liwe, ¿e cel osi±gnie - ale nie tak, jakby chcia³.
Przyk³adowo, Twoja rodzina potrzebuje pilnie pieniêdzy na sp³atê d³ugu. Ty, u¿ywaj±c Sekretu, programujesz rzeczywisto¶æ na to, by Twoja rodzina uzyska³a t± kwotê. I zyskuje - 2 dni pó¼niej tracisz w wypadku obie nogi i rêkê. Odszkodowanie idealnie pokrywa siê z upragnion± kwot±.
Niestety, Sekret rozpo¶ciera idylliczny obraz mo¿liwo¶ci, natomiast bardzo sk±po mówi o roztropno¶ci, g³êbokim przemy¶leniu celu, brania pod uwagê skutków ubocznych, gdy cel nie jest idealnie precyzyjny a droga w pe³ni okre¶lona. Nie uczy te¿ analizy tego, co mo¿e zmieniæ siê na poziomie energetycznym.
A brak takiej wiedzy, takich dzia³añ "przedwstêpnych", bardzo czêsto prowadzi w szeroko pojêtej magii/parapsychologii do co najmniej nieprzewidywalnych konsekwencji.
To tak w skrócie. Ogólnie, najwiêkszym problemem Sekretu jest to, ¿e jest taki "flafikowaty" - roztacza wspania³e wizje, jednocze¶nie nie wglêbiaj±c siê w wiele spraw technicznych, nie daj±c zrozumienia ca³ego procesu twórczego, i zwi±zanych z nim haczyków, pu³apek i niebezpieczeñstw.
|
|
|
|
|
|
|
Constantin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 08, 2010, 17:50:54 » |
|
Ciekawe:) Mozesz mi poleci jakis lilerature ktora pozwoli mi uzupelnic wiedze na temat sekretu?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 08, 2010, 21:58:41 » |
|
daj mi lojalnego informatyka, a dam Ci doswadczenie czegos wiecej niz sekret szkoda.. i tak sie nic z tego.. inwigilacja zniszczyla moj potencjal zaufania zagro¿eia sekretu?!.. nieistniej±, no chyba, ze chinskie przyslowie je wyraza: "Oby spe³ni³y sie wszystkie Twoje marzena" moje "co¶ wiêcej" omija ten problem
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 09, 2010, 06:50:11 » |
|
Constantin:
Szczerze Ci powiem, ¿e trudno by mi by³o znale¼æ jedn± pozycjê odno¶nie tego, co pisa³em. Najlepszym nauczycielem jest (niestety) do¶wiadczenie.
ALE.
Bardzo Ci mogê poleciæ inny system, Hunê. Nie musi ona przy tym byæ czym¶ alternatywnym do Sekretu, bo przedstawia w zasadzie to samo, tylko BARDZO rozwiniête, koncentruj±c siê na technikaliach, mechanizmach dzia³ania, z których mo¿na wyci±gn±æ wiele wniosków praktycznych, miêdzy innymi te dotycz±ce ewentualnych zagro¿eñ.
W tym temacie polecam tak± literaturê (wed³ug kolejno¶ci czytania):
1. Max Freedom Long - "Magia cudów" i "Wiedza tajemna w praktyce". Czyli ksi±¿ka teorii i ksi±¿ka praktyki. Nieco przestarza³e, niekiedy nieaktualne, gdy¿ s± to pozycje bodaj¿e z lat 60-tych XX wieku. Ale rzeczowo przedstawiaj± sam± koncepcjê i mechanikê dzia³ania "rzeczy nadprzyrodzonych".
2. Otha Wingo - "Podrêcznik Huny". To samo, ale bardziej zwiêz³e, z nieco nowym spojrzeniem. Idealne jako powtórzenie.
3. Serge Kahili King - "B±d¼ mistrzem ukrytego Ja" i "Szaman Miejski" - uaktualnione koncepcje, wyja¶nione pewne niespójno¶ci, sporo æwiczeñ.
Te pozycje, które poda³em, pozwalaj± zrozumieæ mechanikê, i w zasadzie automatycznie poj±æ ewentualne zagro¿enia. Huna ma te¿ ten zdecydowany plus, ¿e pozwala wyja¶niæ mechanikê dzia³ania w zasadzie KA¯DEGO innego systemu ezoterycznego.
A co do rozs±dnego i ¶wiadomego decydowania o tym, jakie zmiany chce siê wprowadziæ, polecam czysto s-f film "Efekt motyla". Tak, wiem, ¿e fikcja. Ale dosadnie obrazuje, jak jedna drobna zmiana mo¿e mieæ konsekwencje w ca³ym naszym dalszym ¿yciu. I jak wa¿ne jest, by wielokrotnie siê zastanowiæ, zanim zdecydujemy siê u¿yæ szeroko pojêtej magii do jakiej¶ zmiany.
Je¶li chodzi o inne ¼ród³a ksi±¿kowe - poszukam, i w miarê mo¿liwo¶ci bêdê dopisywa³ i uzupe³nia³.
Pozdrowienia.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 09, 2010, 10:53:38 » |
|
Je¶li chodzi o inne ¼ród³a ksi±¿kowe - poszukam, i w miarê mo¿liwo¶ci bêdê dopisywa³ i uzupe³nia³. Je¶li mogê prosiæ, to zamieszczaj te informacje równie¿ w w±tku o ksi±¿kach. Dziêki.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 09, 2010, 11:05:37 » |
|
Je¶li chodzi o inne ¼ród³a ksi±¿kowe - poszukam, i w miarê mo¿liwo¶ci bêdê dopisywa³ i uzupe³nia³. Je¶li mogê prosiæ, to zamieszczaj te informacje równie¿ w w±tku o ksi±¿kach. Dziêki. Nie ma problemu.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 22, 2010, 10:28:23 » |
|
Czy mogê prosiæ wszystkich, którzy praktykowali i praktykuj± tê metodê, o podzielenie siê swymi wnioskami, spostrze¿eniami? Wiem, ze na naszym forum jest kilka takich osób. Z góry dziêkujê.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 22, 2010, 11:06:58 » |
|
Ja napiszê do¶æ krótko. Metoda jest jak ka¿da inna - prowadzi do tego samego, czyli kontroli nad otoczeniem. Jest jedn± z prostszych metod, i to nale¿y jej zaliczyæ na plus. Wad± jest z kolei to, ¿e jest do¶æ "surowa", ma³o odwo³uje siê do stanów wewnêtrznych, wewnêtrznych prze¿yæ, funkcjonowania psychicznego etc. Jest raczej podrêcznikiem mówi±cym JAK dzia³aæ, a nie CZYM s± konkretnie te dzia³ania, jaki maj± mechanizm dzia³ania, jak na nas wp³ywaj± etc. Jest wiêc do¶æ p³ytkie.
Osobi¶cie uwa¿am, ¿e DEIR jest ¶wietne jako metoda uzupe³niaj±ca, inne spojrzenie dla lepszej, bardziej kompletnej i poruszaj±cej sprawy wewnêtrzne metody (np. Huny). Jednak jako metoda samodzielna... no có¿, nie polecam, gdy¿ bez owej g³êbszej wiedzy mo¿na siê mocno sparzyæ, lub po prostu nie osi±gaæ rezultatów.
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 04, 2011, 13:22:38 » |
|
Tenebrael, jeste¶ w swoich wypowiedziach bardzo niekonsekwentny. Najpierw piszesz: A ja, po d³u¿szym spojrzeniu, dodam jeszcze jedn± rzecz: zanim zacznie siê przygodê z Transerfingiem, warto wcze¶niej zapoznaæ siê z metod± DEIR (Dalszy energo-informacyjny rozwój) rosyjskiego autora Dimitri'ego Wereszczagin'a. Która MOCNO polecam - 7 tomów napakowanych czysto rosyjsk±, skrupulatn±, rzeteln± i skonkretyzowan± wiedz±. Potem z kolei twierdzisz: Osobi¶cie uwa¿am, ¿e DEIR jest ¶wietne jako metoda uzupe³niaj±ca, inne spojrzenie dla lepszej, bardziej kompletnej i poruszaj±cej sprawy wewnêtrzne metody (np. Huny). Jednak jako metoda samodzielna... no có¿, nie polecam, gdy¿ bez owej g³êbszej wiedzy mo¿na siê mocno sparzyæ, lub po prostu nie osi±gaæ rezultatów.
Wiêc jak to jest, mocno polecasz, czy nie polecasz? Jest jedn± z prostszych metod, i to nale¿y jej zaliczyæ na plus. Wad± jest z kolei to, ¿e jest do¶æ "surowa", ma³o odwo³uje siê do stanów wewnêtrznych, wewnêtrznych prze¿yæ, funkcjonowania psychicznego etc. Jest raczej podrêcznikiem mówi±cym JAK dzia³aæ, a nie CZYM s± konkretnie te dzia³ania, jaki maj± mechanizm dzia³ania, jak na nas wp³ywaj± etc. Jest wiêc do¶æ p³ytkie.
Mylisz siê, Deir opiera siê na odczuciach, wiêc nie mo¿e nie odwo³ywaæ siê do, jak to okre¶lasz, stanów wewnêtrznych. Zrozumienie samego siebie, u¶wiadomienie swoich potrzeb, odczucie siebie i innych, to podstawa w omawianym systemie. Wszystko jest jasno i precyzyjnie wyja¶nione na zajêciach w szkole Deir, nie tylko teoretycznie. Mo¿na bez problemu zrozumieæ wszystko, o czym piszesz odno¶nie technik deirowskich. Dziwi mnie, ¿e umieszczasz tu tak zdecydowane wypowiedzi na temat systemu Deir, choæ Twoja wiedza o nim jest niewielka i mam wra¿enie, ¿e tylko teoretyczna. Wszyscy, którzy interesuj± siê Deir, powinni wiedzieæ te¿ jedn± rzecz. Ksi±¿ki pisane by³y przez Wereszczagina naprawdê dawno, jeszcze przed powstaniem szko³y Deir. Sama szko³a te¿ powsta³a ju¿ 10 lat temu, to równie¿ szmat czasu, i rozwija siê nieustannie. Wiedza zawarta w ksi±¿kach jest wiêc o wiele szczuplejsza w porównaniu do tego, czego mo¿na siê nauczyæ na zajêciach w szkole deir. Oprócz podstawowych szkoleñ s± kluby, seminaria dotycz±ce przeró¿nych kierunków. To ogrom wiedzy i ka¿dy mo¿e znale¼æ co¶, co go interesuje. Pisanie, i¿ system deir jest do¶æ p³ytki, jest nieuzasadnione.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #44 : Czerwiec 05, 2011, 20:04:14 » |
|
Witaj >Mistrz'u<, widaæ ¿e¶ w temacie. Fajnie, bo co¶ wreszcie o tym systemie siê dowiemy. Czy Twój nik jest równie¿ wskazówk± co do DEIR'u?
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 07, 2011, 07:55:52 » |
|
Mój nick, to tylko nick, Darku, ale system Deir znam faktycznie nie tylko z ki±¿ek i chêtnie odpowiem na pytania zainteresowanych, którzy chc± dowiedzieæ siê czego¶ o Deir z wiarygodnego ¼ród³a, bo wiadomo¶ci z drugiej lub trzeciej rêki (mówi³ o tym znajomy mojego znajomego ) czêsto s±, jak widzê, zwyk³± bzdur±. Najbardziej rozbawi³o mnie stwierdzenie o "przesy³ce strza³y energetycznej poprzez liniê telefoniczn±". Nie mam pojêcia, sk±d ludzie bior± takie informacje
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 07, 2011, 09:10:27 » |
|
Najbardziej rozbawi³o mnie stwierdzenie o "przesy³ce strza³y energetycznej poprzez liniê telefoniczn±". Nie mam pojêcia, sk±d ludzie bior± takie informacje Pomys³owo¶æ ludzka nie zna granic i aby co¶ potêpiæ zawsze mo¿na dopasowaæ atk, by inni trzymali siê od tego z daleka. Podobnie jest z radiestezj±. Dosz³y mnie s³uchy, ¿e wiosn± mo¿e byæ zorganizowany kurs DEIR'u w £odzi, wiesz co¶ wiêcej na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 07, 2011, 09:22:20 » |
|
Mój nick, to tylko nick, Darku, ale system Deir znam faktycznie nie tylko z ki±¿ek i chêtnie odpowiem na pytania zainteresowanych, którzy chc± dowiedzieæ siê czego¶ o Deir z wiarygodnego ¼ród³a, bo wiadomo¶ci z drugiej lub trzeciej rêki (mówi³ o tym znajomy mojego znajomego ) czêsto s±, jak widzê, zwyk³± bzdur±. Najbardziej rozbawi³o mnie stwierdzenie o "przesy³ce strza³y energetycznej poprzez liniê telefoniczn±". Nie mam pojêcia, sk±d ludzie bior± takie informacje Ja bynajmniej wiem i¿ jest to absolutnie mo¿liwe ale tylko w trakcie prowadzenia rozmowy. Skoro Ty tego nie wiesz mo¿e pora siê dowiedzieæ. Bowiem jest to zwyk³y transfer energetyczny przez otworzon± liniê energetyczn±. Kontakt telefoniczny jest jednym ze sposobów po³±czenia energetycznego bezpo¶redniego miêdzy nadawc± i odbiorc±. To nic innego jak otworzona droga przekazu energii , która mo¿e pop³yn±æ w ro¿nych skumulowanych formach przekazu d¼wiêku ale nie tylko. A czym jest d¼wiêk i jak mo¿e byæ wykorzystywany zarówno s³yszalny naszym aparatem odbioru ( s³uchem) jak i ten z zakresu niemo¿liwo¶ci us³yszenia? To przeogromna wiedza. W jakich tonach w jakiej fali i jej kumulacji p³ynie energia? To zale¿y od wiedzy , mocy i mo¿liwo¶ci przekazuj±cego. Rozszerz swoj± wiedzê w temacie bowiem nie ma problemu w wysy³ce strza³y energetycznej lini± my¶li , a co dopiero przyspieszenie przez energetyczn± liniê po³±czenia telefonicznego. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 10:21:21 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 07, 2011, 09:23:13 » |
|
Aloha ! Ja równie¿ siê piszê na wyk³adziki Mistrza, chêtnie poczytam (i pos³ucham) - wyk³adowcê ? / praktyka ? Czy kolega Mistrz reprezentuje mo¿e szko³ê DEIR w Polsce - http://www.deir.vgh.pl/news.php - bom tak± stronkê znalaz³ ?
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
wwwodz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 07, 2011, 12:31:12 » |
|
Cze¶æ A ja mam dwa pytania do Kiary: 1. Czy trzeba byæ koniecznie deirowcem, by takie strza³y energetyczne przesy³aæ "ludziom w prezencie", czy po prostu mo¿e "wystarczy" znaæ siê np. na magii lub mieæ ogólnie co¶ do czynienia z prac± z energi± oraz poznaæ t± technikê przesy³ania strza³ energetycznych, by móc j± zastosowaæ? 2. Czy taka strza³a koniecznie musi zabiæ, czy te¿ mo¿na j± tak zmodyfikowaæ, by uzdrowi³a cz³owieka? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|