Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:55:04

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: DEIR  (Przeczytany 88217 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 07, 2011, 13:05:23 »

Cze¶æ  U¶miech

A ja mam dwa pytania do Kiary:

1. Czy trzeba byæ koniecznie deirowcem, by takie strza³y energetyczne przesy³aæ "ludziom w prezencie", czy po prostu mo¿e "wystarczy" znaæ siê np. na magii lub mieæ ogólnie co¶ do czynienia z prac± z energi± oraz poznaæ t± technikê przesy³ania strza³ energetycznych, by móc j± zastosowaæ?

2. Czy taka strza³a koniecznie musi zabiæ, czy te¿ mo¿na j± tak zmodyfikowaæ, by uzdrowi³a cz³owieka?

Pozdrawiam

Witaj.

Nie trzeba byæ deirowcem by móc pos³ugiwaæ siê energiom , robi to na co dzieñ ka¿dy z nas z wiêkszym lub mniejszym skutkiem , zale¿nym od swojej mocy.
¯ycie to naturalny  przep³yw energii od ludzi do ludzi i od przyrody do nas i do przyrody , oraz od Za¶wiatu do nas i od nas do Za¶wiatu.

Intencje przekazu odgrywaj± bardzo wa¿n± rolê w skutkach uczynionych przekazem.

Energia , to energia , mo¿na ni± leczyæ i zabijaæ , ona sama w sobie nie jest ani z³a ani dobra jest neutralna.
Jak np. nó¿ mo¿na nim chleb krajaæ lub zabiæ.
Lepiej gorzej szybciej , wolniej? To ju¿ zale¿y od poznanych technik i umiejêtno¶ci z nich korzystania.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 13:05:41 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mistrz
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 07, 2011, 16:47:04 »

Nie wchodzilam w ta metode i nie mam ochoty tego robic.
Jednak wiem od osoby ktora zna to niezle ( profesor Wselenski , Rosjanin) iz nie jest to bezpieczne i dobre , stworzone w okreslonym celu.Naprawde nie wszystko jest ujawnione nawet w ksiazkach.

Kto chce stosowac deir   i mu to odpowiada jego sprawa.
Chcesz Wiki sprobowac , probuj.
Jest to metoda miedzy innymi  stosowana do zabijania ludzi bez uzycia broni tradycyjnej.
Polaczenie najprostsze i najskuteczniejsze do przesylki strzaly energetycznej to linia telefoniczna ( przewodowa i bezprzewodowa) , dziala blyskawicznie.
Uderza w mozg , lub serce , to co jest w ksiazkach to nie pelna wiedza ( pelnej sie nie ujawnia), trzeba miec zawsze  przewage nad przeciwnikiem.
Ludzie , ktorzy wchodza w deir sa w tzw. sieci energetycznej , gdy jest potrzebna wielka moc energetyczna , osoba " dowodzaca" czerpie ich energie dla wlasnych celi.
Praktycznie kazde takie uderzenie deiru  jest smiertelne , zwykly czlowiek nie jest w stanie sie przed nim obronic.
Je¶li nie ma takich informacji w ksi±¿kach, a na zajêciach w szkole Deir równie¿ technik s³u¿±cych zabijaniu ludzi nie ma, to dlaczego mamy siê tego baæ i zniechêcaæ do systemu Deir. Jeszcze raz Kiaro powtórzê, techniki "przesy³ki strza³y energetycznej" nie ucz± w szkole Deir, ani ¿adnej innej s³u¿±cej u¶miercaniu ludzi. Sk±d wziê³a¶ takie informacje? Bo nie z wyk³adów w szkole Deir.           

Ja bynajmniej wiem i¿ jest to absolutnie mo¿liwe ale tylko w trakcie prowadzenia rozmowy. Skoro Ty tego nie wiesz mo¿e pora siê dowiedzieæ.
Bowiem jest to zwyk³y transfer energetyczny przez otworzon± liniê energetyczn±.

Rozszerz swoj± wiedzê w temacie bowiem nie ma problemu w wysy³ce strza³y energetycznej lini± my¶li , a co dopiero przyspieszenie przez energetyczn± liniê po³±czenia telefonicznego.

Kiara U¶miech U¶miech
Kiaro, przedmiotem naszej dyskusji nie jest udowodnienie, które techniki s± skuteczne i czy ja posiadam wiedzê na temat wszystkich technik energetycznych znanych ludzko¶ci. Rozmawiamy o systemie Deir. Je¶li chcesz rozmawiaæ o strza³ach energetycznych, to mo¿e warto otworzyæ nowy w±tek, bo nijak to siê ma do deiru.

=========================================

Dosz³y mnie s³uchy, ¿e wiosn± mo¿e byæ zorganizowany kurs DEIR'u w £odzi, wiesz co¶ wiêcej na ten temat?
Nie ma filii szko³y Deir w £odzi i ¿adnych informacji na ten temat na oficjalnej stronie szko³y Deir. 1 st. ma byæ w Krakowie, gdy tylko zbierze siê odpowiednia liczba chêtnych. Bêd± te¿ kursy w Poznaniu i Wroc³awiu w najbli¿szym czasie, osoby, które nie mia³y do czynienia z systemem Deir do tej pory i nie maj± zaliczonych ¿adnych stopni, mog± przyjechaæ do Wroc³awia na seminarium  EXTREME MASTER CLASS "Krok na spotkanie ze strachem". Informacje na ten temat znajdziesz na stronie szko³y deir. Ja od siebie mogê dodaæ tylko to, ¿e wyk³adowca, który bêdzie prowadzi³ seminarium, to niezwykle ciekawa osoba, charyzmatyczna, otwarta na drugiego cz³owieka i jego potrzeby. Do tego bardzo przystêpnie wszystko t³umaczy i pomaga odczuæ to, co konieczne na danych zajêciach.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 17:11:39 wys³ane przez Mistrz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 07, 2011, 17:02:19 »

Nie wiem czego ucz± na wyk³adach Deir i o tym nie dyskutujê.

Napisa³am wyra¼nie i¿ jest mo¿liwe u¿ywanie wiedzy Deir do zabijania ludzi i by³o to robione.  Niezale¿nie od u¿ytego nazewnictwa dla ¶miertelnego ³adunku , którym odbierano ¿ycie ofierze.

Zdarzenia takie s± opisane w jednej z pierwszych ksi±¿ek o Deir , któr± ja osobi¶cie przeczyta³am i posiadam. Zatem nie ma co  zmieniaæ tej prawdy  o Deir opisanej przez jej jednego z twórców.

Deir  jego techniki s³u¿± do korzystania z energii otaczaj±cej cz³owieka , powsta³o mnóstwo szkól zwi±zanych z tematem bardzo dawno temu i wspó³cze¶nie.   
Zasada ich dotycz±ca zawsze jest ta sama korzystanie i wykorzystywanie w celu dobra lub z³a , jak? To ju¿ zale¿y od intencji i systemu warto¶ci tego , kto to czyni.

Kiara U¶miech U¶miech
Mistrz
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 07, 2011, 17:08:17 »

Aloha !

Ja równie¿ siê piszê na wyk³adziki Mistrza, chêtnie poczytam (i pos³ucham) - wyk³adowcê ? / praktyka ?

Czy kolega Mistrz reprezentuje mo¿e szko³ê DEIR w Polsce - http://www.deir.vgh.pl/news.php - bom tak± stronkê znalaz³ ?

barneyos, ja nie jestem trenerem szko³y deir, nie mogê prowadziæ wyk³adów, mogê jedynie odpowiedzieæ na zwyk³e pytania, je¶li moja wiedza mi na to pozwoli. Nie pracujê te¿ w szkole deir w ¿adnym innym charakterze. Praktykiem systemu Deir jestem  U¶miech Strona, któr± poda³e¶, to oficjalna strona szko³y deir w Polsce i tam mo¿esz spokojnie szukaæ informacji na interesuj±ce ciê tematy, równie¿ zadawaæ pytania.  Cool
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 17:09:54 wys³ane przez Mistrz » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 07, 2011, 19:36:33 »

Nie wiem czego ucz± na wyk³adach Deir i o tym nie dyskutujê.

Napisa³am wyra¼nie i¿ jest mo¿liwe u¿ywanie wiedzy Deir do zabijania ludzi i by³o to robione.  Niezale¿nie od u¿ytego nazewnictwa dla ¶miertelnego ³adunku , którym odbierano ¿ycie ofierze.

Zdarzenia takie s± opisane w jednej z pierwszych ksi±¿ek o Deir , któr± ja osobi¶cie przeczyta³am i posiadam. Zatem nie ma co  zmieniaæ tej prawdy  o Deir opisanej przez jej jednego z twórców.

Deir  jego techniki s³u¿± do korzystania z energii otaczaj±cej cz³owieka , powsta³o mnóstwo szkól zwi±zanych z tematem bardzo dawno temu i wspó³cze¶nie.  
Zasada ich dotycz±ca zawsze jest ta sama korzystanie i wykorzystywanie w celu dobra lub z³a , jak? To ju¿ zale¿y od intencji i systemu warto¶ci tego , kto to czyni.

Kiara U¶miech U¶miech

Kiaro, czy mo¿esz podaæ tytu³ i autora tej ksi±¿ki. Uwa¿am, ¿e jest to warte szerszego zapoznania przez nas i wyrobienia sobie pe³niejszego obrazu na temat DEIR.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 07, 2011, 20:14:32 »

Teraz nie mogê , bo ksi±¿ka nie jest dostêpna dla mnie przez jaki¶ czas.
Ale jest to jedna z pierwszych , je¿eli nie pierwsza , która ukaza³a siê w Polsce , s± w niej wyra¼ne ostrze¿enia i opis tworzonych przez autora zabezpieczeñ przed dzia³aniami tej techniki.
Bowiem opisuje on ¶mieræ jej pozosta³ych twórców spowodowan± przez ludzi  którzy wykorzystali technikê przeciw im samym.

Nie do koñca jest to bezpieczne moim zdaniem  i znane co niesie w sobie  naprawdê ta metoda.

Kiara U¶miech U¶miech
Mistrz
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 07, 2011, 20:38:07 »

Dimitri Wereszczagin "Wyzwolenie" Deir I. Jest jeszcze 7 innych, kolejnych czê¶ci, tego samego autora. Wereszczagin faktycznie pisze w I czê¶ci o tym, jak zginêli dwaj spo¶ród czterech twórców systemu Deir, ale absolutnie nie mówi, ¿e wykorzystano przeciwko nim techniki deir. Zaznacza tylko, ¿e znale¼li siê pod ostrza³em broni psychotronicznej. Jakiej? Nie wiadomo. Znów Kiaro wprowadzasz zamêt! Wereszczagin nie ostrzega przeciwko stosowaniu technik Deir. To by³o by nielogiczne. On zachêca do pracy nad sob± z wykorzystaniem technik deir. I zaznacza, ¿e to cenna wiedza, dlatego razem z pozosta³ymi twórcami chcieli j± udostêpniæ ca³ej ludzko¶ci, aby inni równie¿ mogli z niej korzystaæ.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 07, 2011, 20:52:10 »

>Kiara'o<,
chyba nie do koñca przeczyta³a¶ albo nie do koñca zrozumia³a¶ to co przeczyta³a¶. Mam za sob± cztery tomy tej ksi±¿ki i nic podobnego nie pamiêtam. Faktem jest, ¿e wspó³twórcy tego systemu nie ¿yj±, ale przyczyn± ich ¶mierci s± ludzie, którzy (byæ mo¿e równie¿ wykorzystuj±cy niektóre techniki DEIR'u) zajmuj± siê zawodowo manipulowaniem i niszczeniem ludzi. Wereszzagin wyra¼nie zaznacza, ¿e system jest ca³kowicie bezpieczny. Podkre¶la równie¿, ¿e on i jego wspó³autorzy - DEIR'u, byli wynajêci przez rz±d ZSRR do stworzenia takiego mechanizmu, który pozwoli manipulowaæ ca³ymi masami. Im bardziej pracowali nad t± technik± tym bardziej przekonywali siê , ¿e dzia³a ona w odwrotny sposób, ¿e sprzyja ona nie uzale¿nieniu ludzi od czegokolwiek, a ich uniezale¿nieniu, czyli na ich korzy¶æ. Postanowili wiêc tê metodê rozpropagowaæ pomimo ca³kowitego zakazu zleceniodawców i st±d wzi±³ siê atak na ¿ycie jego i jego kolegów. Wereszczaginowi siê uda³o uj¶æ z ¿yciem i niejako w ho³dzie swym nie¿yj±cym kolegom ale i w zgodzie z wcze¶niejszymi z nimi ustaleniami opublikowa³ tê metodê i utworzy³ szko³ê DEIR.
Nale¿y pamiêtaæ, ¿e Rosjanie - zreszt± nie tylko oni - do dzi¶ pracuj± nad podobnymi rozwi±zaniami (nad jakimi pracowa³a grupa Werezczagina), a istnieje  te¿ du¿o ró¿nych metod dopracowanych, które zapewne pos³u¿y³y do wyniszczenia jego kolegów, ale to nie DEIR by³ przyczyn± ich ¶mierci.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 07, 2011, 20:52:41 »

Ten 7-tomowy cykl jest znany w Polsce, bardzo popularny np. w rankingach Nieznanego ¦wiata. Ja mam I, która czeka na swoj± kolej.

Kiara byæ mo¿e mia³a inn± ksi±¿kê na my¶li, ale mo¿e siê to pó¼niej wyja¶ni.

Mnie interesuje np. porównanie DEIR do innych technik, np. Hemi-Synca i dzia³alno¶ci Monroe Institute czy te¿ do technik szamañskich.

No nic, trza siê wzi±æ za lekturê. Chyba mnie nic nie nawiedzi od samego czytania ??  Afro    Du¿y u¶miech

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 07, 2011, 21:21:15 »

>Barneyos<,
na tym chomiku znajdziesz 4 tomy w wersji elektronicznej tej ksi±¿ki.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
wwwodz
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 07, 2011, 21:46:21 »

Witaj.

Nie trzeba byæ deirowcem by móc pos³ugiwaæ siê energiom , robi to na co dzieñ ka¿dy z nas z wiêkszym lub mniejszym skutkiem , zale¿nym od swojej mocy.
¯ycie to naturalny  przep³yw energii od ludzi do ludzi i od przyrody do nas i do przyrody , oraz od Za¶wiatu do nas i od nas do Za¶wiatu.

Intencje przekazu odgrywaj± bardzo wa¿n± rolê w skutkach uczynionych przekazem.

Energia , to energia , mo¿na ni± leczyæ i zabijaæ , ona sama w sobie nie jest ani z³a ani dobra jest neutralna.
Jak np. nó¿ mo¿na nim chleb krajaæ lub zabiæ.
Lepiej gorzej szybciej , wolniej? To ju¿ zale¿y od poznanych technik i umiejêtno¶ci z nich korzystania.

Kiara U¶miech U¶miech

W ten sam sposób rozumujê w sprawach energetycznych U¶miech

Z Twojego postu z pierwszej strony tego tematu z Kwiecieñ 20, 2010, 18:55:49 wywnioskowa³em jednak, ¿e tylko jaki¶ naddeirowiec pobieraj±cy energiê od innych mo¿e takie strza³ki robiæ, a z posta powy¿szego wnioskujê, ¿e de facto jednak mo¿e to robiæ ka¿dy cz³owiek. Sprzeczno¶æ? Help U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 07, 2011, 21:52:39 »

Nic co jest zwi±zane z technikami oddzia³ywania na ludzki mózg nie jest do koñca bezpieczne i do koñca zbadane.
S± to nowo¶ci , których efekty wyjd± po czasie.

Tak Darek, niektóre techniki Deir.

"... Faktem jest, ¿e wspó³twórcy tego systemu nie ¿yj±, ale przyczyn± ich ¶mierci s± ludzie, którzy (byæ mo¿e równie¿ wykorzystuj±cy niektóre techniki DEIR'u) zajmuj± siê zawodowo manipulowaniem i niszczeniem ludzi...."

Wereszczagin tworzy³ dla siebie dodatkowe techniki zabezpieczaj±ce przed dzia³aniem tych ju¿ istniej±cych.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 16:56:56 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mistrz
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 09, 2011, 16:16:34 »

Nic co jest zwi±zane z technikami oddzia³ywania na ludzki mózg nie jest do koñca bezpieczne i do koñca zbadane.
S± to nowo¶ci , których efekty wyjd± po czasie.

Zgadzam siê, ale system Deir nie zajmuje siê oddzia³ywaniem na ludzki mózg. Interesuje go ludzka ¶wiadomo¶æ, cia³o eteryczne, energia w³asna ka¿dego cz³owieka (potoki centralne - wschodz±cy i zstêpuj±cy), czakry. Uczy, jak odczuwaæ swoje cia³o eteryczne, oczyszczaæ je, wzmacniaæ potoki i wykorzystywaæ swoj± w³asn± energiê (nie cudz±) do realizowania swoich celów. Po 4 stopniu energii jest tak du¿o, ¿e mo¿na j± oddawaæ innym, dzieliæ siê ni± i koniecznie trzeba dzia³aæ, mieæ cele, niejeden. Ju¿ na 2 stopniu poznaje siê technikê rozpoznawania i usuwania z³ej karmy. S± te¿ techniki po¶wiêcone pracy nad zdrowiem i takie, które pozwalaj± nam lepiej zrozumieæ drugiego cz³owieka. Istniej± te¿ seminaria przeznaczone tylko dla kobiet lub tylko dla mê¿czyzn :-) Ludzki mózg nie jest przedmiotem zainteresowania systemu deir Kiaro  U¶miech

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 09, 2011, 16:55:43 »

¯adna z opisanych czynno¶ci nie odbywa siê bez u¿ycia ludzkiego mózgu , to on i on w ciele fizycznym jest g³ównym decydentem zwi±zanym ze wszelakimi czynno¶ciami zarówno fizycznymi jak i energetycznymi.

Synchronizacja pó³kul mózgowych po³±czenie ich pracy   z szyszynkom i przysadkom oraz pe³na osobista moc energetyczna , któr± uzyskuje siê tylko przez pokonywanie trudno¶ci fizycznych i energetycznych w sposób fizyczny w naszym ¶wiecie , daje opisane przez Ciebie rezultaty Ludziom.

* Ludzie Istoty posiadaj±ce Iskrê Bo¿±.

Wszystko co dotyczy czyszczenia aury , "zerowania" dawnych b³êdnych kodów zachowañ musi odbyæ siê fizycznie w naszym ¶wiecie przez pracê osobist± z do¶wiadczaniem zdarzeñ i podejmowaniem kolejnych  decyzji opartych na prawid³owo¶ci wzorcowej , czyli   na³adowanie kolejnego do¶wiadczenia energiom wiêksz± od poprzedniego.
Etyka , moralno¶æ , czyli SYSTEM WARTO¦CI najwy¿szej rangi s± podstaw± w tych dzia³aniach , bowiem tworz± coraz wy¿sza moc energetyczn± Cz³owieka.

Ona to swoj± moc± "wyzeruje" poprzednie wzorce i wpisze obecne lepsze , lub ju¿ w³a¶ciwe.
Temu w³a¶nie podlega wcielanie siê w materiê i nauka z podejmowaniem decyzji przez osobiste wybory.
Osobiste odczuwanie dobra i z³a jest miernikiem poziomu na którym siê znajdujemy  ( ka¿dy na innym) i decydentem  podejmowanych decyzji , które nam s³u¿± lub nie.
A co za tym idzie inspiruj± i mobilizuj± do pracy nad sob± i zmian etyki.
Tak dzia³a ¶wiat Ludzi. Ka¿da decyzja my¶lowo s³owno , czynowa to energia p³yn±ca przez system nerwowy , który rozwija siê lub nie i ma wp³yw na wszystkie nasze cia³a , tworz±c kolejne gdy zakoñczy siê proces tworzenia jednego.

Ludzie wymy¶laj± ró¿ne techniki w celu jakim? Przyspieszenia w³asnego rozwoju duchowego , powiêkszenia  swojego potencja³u energetycznego?

Zarobienia na tym pieniêdzy , zbudowania sobie autorytetu? Bardzo ro¿nym.

Jednak prawda jest jedna i niezmienna , w ¶wiecie fizycznym , rozwijasz cia³o fizyczne ( jego niewidzialne fizycznie funkcje o których nawet nie mamy pojêcia) , gromadzimy energiê i z tych wypracowanych osobi¶cie profitów.
Nasza praca ma bezpo¶redni wp³yw na oczyszczenie naszych cia³ energetycznych ,  uwolnienie siê z kodów karmicznych , zwiêkszenie poziomu energii , po³±czenie siê z wiedz± Duszy i liczne mo¿liwo¶æ ci paranormalne jak lewitacja , teleportacja , telepatia  itp.....

Innej drogi nie ma pomimo licznych zapewnieñ , które najbli¿szy czas zweryfikuje.
Mimo to ludzie szukaj± ró¿nych dróg na skróty , wymy¶laj± ró¿ne techniki , ale one nie daj± mo¿liwo¶ci kompleksowego rozwoju duchowego nikomu.
Mog± wyszkoliæ jak±¶ czynno¶æ , cz³owiek krêci siê w jej obrêbie wiele my¶l±c....

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Kto chce niech sobie korzysta z DEIR , kto nie , nie , ja nikomu nie doradzam i nie odradzam. Napisa³am jakie jest moje zdanie na temat.

Mimo wszystko polecam uwa¿ne przeczytanie ROZDZIA£ 2 . Aktywne oddzia³ywanie energetyczne......

http://www.kos.alpha.pl/pdf/Przyklad_deir3.pdf
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 19:53:54 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 09, 2011, 19:38:27 »

Cytat: Kiara
  Mimo wszystko polecam uwa¿ne przeczytanie ROZDZIA£ 2 . Aktywne oddzia³ywanie energetyczne......

Przeczyta³am i a¿ mnie odrzuci³o. Absolutnie nie do przyjêcia jest dla mnie nawet pomy¶lenie
o mo¿liwo¶ci zastosowania opisywanych technik.

Blokowanie czyjejkolwiek energii, wysysanie jej w celu obezw³adnienia przeciwnika i uczynienia
z niego naszej marionetki, choæby tylko czasowej, jest z gruntu wstrêtne i g³êboko nieetyczne.
Uwa¿am, ¿e takie dzia³ania cofaj± nas duchowo, zamiast rozwijaæ. Ohyda. 

Argumentowanie autora, ¿e to dla osi±gniêcia celu, gdy zawodz± inne techniki, ¿e to niby dla dobra,
jest ¶mieszne i tr±ci hipokryzj±. Czyli cel u¶wiêca ¶rodki?
Hitler, Stalin te¿ tak uwa¿ali.

Jak mo¿na nazwaæ ¶wiadom± i podstêpn± ingerencjê w woln± wolê drugiego cz³owieka?
Do jakiego poziomu trzeba siê zni¿yæ, by osi±gn±æ w³asne cele?
Czy twórcy DEIR  zadali sobie to pytanie i szczerze na nie odpowiedzieli?

Dziêkujê za takie "mistrzostwo".
Mistrz
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 09, 2011, 19:50:35 »

¯adna z opisanych czynno¶ci nie odbywa siê bez u¿ycia ludzkiego mózgu , to on i on w ciele fizycznym jest g³ównym decydentem zwi±zanym ze wszelakimi czynno¶ciami zarówno fizycznymi jak i energetycznymi.

W takim razie oddychania, trawienia, my¶lenia te¿ powinna¶ siê baæ, bo bez udzia³u mózgu siê nie odbywaj±, wiêc mog± byæ niebezpieczne. No i wszystkie inne systemy równie¿ nie s± polecane, bo bez pracy mózgu nie da siê pracowaæ nad sob± ani niczym innym.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 09, 2011, 20:08:16 »

Mo¿e DEIR chcia³ by wy³±czyæ ludzki mózg i uczucia , tworzyæ bezmy¶lne  ludzkie roboty powiêkszaj±ce jedynie pola energetyczne wokó³ siebie?

Mo¿e i tak.

Ró¿ne armie teraz siê æwiczy do ró¿nych walk ro¿nymi sposobami.

Funkcje fizyczne  ¿ycia cz³owieka poniek±d mog± odbywaæ siê poza ¶wiadomym kierowaniem nimi ale jego  rozwój ju¿ nie.
A DEIR wedle Twoich pierwotnych o¶wiadczeñ chce pretendowaæ do  Szko³y ucz±cej czego¶...

"
Zgadzam siê, ale system Deir nie zajmuje siê oddzia³ywaniem na ludzki mózg. Interesuje go ludzka ¶wiadomo¶æ, cia³o eteryczne, energia w³asna ka¿dego cz³owieka (potoki centralne - wschodz±cy i zstêpuj±cy), czakry. Uczy, jak odczuwaæ swoje cia³o eteryczne, oczyszczaæ je, wzmacniaæ potoki i wykorzystywaæ swoj± w³asn± energiê (nie cudz±) do realizowania swoich celów. Po 4 stopniu energii jest tak du¿o, ¿e mo¿na j± oddawaæ innym, dzieliæ siê ni± i koniecznie trzeba dzia³aæ, mieæ cele, niejeden. Ju¿ na 2 stopniu poznaje siê technikê rozpoznawania i usuwania z³ej karmy. S± te¿ techniki po¶wiêcone pracy nad zdrowiem i takie, które pozwalaj± nam lepiej zrozumieæ drugiego cz³owieka. Istniej± te¿ seminaria przeznaczone tylko dla kobiet lub tylko dla mê¿czyzn :-) "

Co nie jest zgodne z tym co napisa³e¶ , szko³a ta uczy bezwzglêdnego wykorzystywania energii drugiego cz³owieka , bez morale , bez etyki , bez szacunku dla odmienno¶ci , bez ¿adnych praw dla niej.

Zestaw technik dla bezprawia i ludzkich robotów.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. ".... bo bez pracy mózgu nie da siê pracowaæ nad sob± ani niczym innym."

Tak bez pracy mózgu po³±czonego z prac± serca , która tworzy M¡DRO¦Æ SERCA nie da siê pracowaæ nad sob± , absolutnie nie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 20:13:16 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mistrz
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 09, 2011, 21:19:01 »

Cz³owiek boi siê tego, czego nie zna. Nie znasz Kiaro systemu Deir, przeczyta³a¶ tylko ksi±¿ki, nie  wiem, czy wszystkie, dostrzeg³a¶ w nich to, co chcia³a¶ albo co umia³a¶ dostrzec i st±d Twoja niechêæ do ca³ego systemu. Atakujesz ludzi, których nie znasz, tylko dlatego, ¿e wed³ug Ciebie krzywdz± innych, oceniasz to, z czym w praktyce siê nie zetknê³a¶, próbujesz zaraziæ swoj± niechêci± innych i potem piszesz o M¡DRO¦CI SERCA.

Mnisi ucz± siê sztuk walki, aby nigdy  ich nie u¿ywaæ. Wereszczagin wyra¼nie zaznacza, ¿e osi±gaj±c wy¿szy stopieñ rozwoju, sami zaczynamy rozumieæ, i¿ wszystkie techniki si³owe s± nam niepotrzebne. W ¿yciu s± ciekawsze rzeczy ni¿ walka z innymi lud¼mi. A osoby praktykuj±ce deir nie czerpi± przyjemno¶ci z wysysania z innych energii. Powiem wiêcej, nie czuj± takiej potrzeby, bo maj± swojej w³asnej energii pod dostatkiem, w dodatku jest to energia czysta. Przeczytaj Kiaro dok³adniej czê¶æ pierwsz± "Wyzwolenie", szczególnie strony 56-71, 100-115, mo¿e zrozumiesz wtedy, jak to jest z tym oddzia³ywaniem na drugiego cz³owieka, w jakim celu tworzy siê otoczkê i kto komu mo¿e zaszkodziæ. Wiem, ¿e trudno uwierzyæ w co¶, czego nie potrafi siê odczuæ, wiêc je¶li nie posiad³a¶ umiejêtno¶ci odczucia wzajemnych oddzia³ywañ energetycznych miêdzy lud¼mi, trudno bêdzie Ci to zrozumieæ, ale spróbuj. Czasami warto  prze³amaæ schematy my¶lenia, dla samego siebie chocia¿by  U¶miech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 22:20:15 wys³ane przez Mistrz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 09, 2011, 22:48:53 »

Moja wiedza polega na odczuwaniu , ufam w³asnym odczuciom . Uwa¿am i¿ nie mam potrzeby uczyæ siê czego¶ z czego nie chcia³a bym w moim ¿yciu korzystaæ.

Zacytowa³am wa¿ne fragmenty ksi±¿ki ukazuj±ce system warto¶ci twórcy , który nie jest mój.
Wiem i¿ æwiczenie technik ( ¿adnej) to nie jest droga rozwoju duchowego.
Ale je¿eli komu¶ jest bliski taki wybór to jego sprawa , powodzenia.
W dalszym ci±gu uwa¿am i¿ okradanie ludzi z ich energii ( niezale¿nie od naszych ocen potrzeby tej sytuacji) jest nieetyczne i krzywdz±ce, tak mówi mi m±dro¶æ mojego serca i jej bêdê nadal s³uchaæ.

Oceniam system Deir i jego techniki a nie osoby praktykuj±ce Deir  z nimi mo¿e mi byæ po drodze lub nie.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 10, 2011, 08:35:03 »

Czy to mo¿liwe , ¿e USA æwiczy sobie t± technikê DEIR na portalach spo³eczno¶ciowych ?
http://www.globalnaswiadomosc.com/dlaczegomilczelismy.htm

Czy te¿ bardziej jest to "wina" cz³owieka, który ze ¶wiadomego wyboru porusza siê w¶ród energii strachu ? Tak jakby to jego w³asny organizm podpowiada co jest dla niego niew³a¶ciwe .
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 10, 2011, 09:00:10 »

Nie znam technik DEIR i nie chce ich znac.Czytajac powyzsze Wasze rozwazania,mozna z nich wysnuc jeden wniosek:Pranie mozgu!!!
Jakby na to nie patrzec,zgadzam sie z Kiara.Nie nalezy w zaden sposob wplywac na prace naszego mozgu,bo niestety mamy za malo wiedzy na jego temat.To jest jak takie macanie w ciemnosci.Albo sie uda ,albo nie.
Ja osobiscie staram sie nie macac w ciemnosci.Wole jasne i klarowne sytuacje.
W dzisiejszych czasach takie praktyki staja sie modne,a ludzie je wykonujacy czuja sie ponad innymi.Dlaczego?
Moim zdaniem trzeba samemu dojsc do pewnych poziomow swiadomosci.Nie nalezy nic przyspieszac.Kazdy z nas ma swoj czas na to.Kazdy indywidualnie reaguje na rozne,nowe dla niego wiadomosci.Kazdy inaczej patrzy i odbiera te rzeczywistosc.
Tak ,jak pisze Kiara,samemu trzeba wyrobic sobie i w sobie swoj sposob postrzegania i odbioru.
Nalezy sobie samemu zaufac i isc za wlasnym glosem,ktory w polaczeniu z wolna wola,jest dla nas nasza droga zycia.Kazdy ma prawo wyboru.Sznuje to,ale nie zgadzam sie na nic,co jest wbrew ludziom,robi im wode z mozgu itp.Wystarczy,ze z kazdej strony jestesmy w jakis sposob inwigilowani,czy to poprzez chemtrails,czy poprzez zatruta zywnosc,czy szczepionki,ktore sa przeciwko nam,czy poprzez HAARP itd.Zrobilo sie tego w ostatnich latach cale mnostwo,wiec nie dodawajmy sobie jeszcze swiadomie naszych wlasnych dzialan na nasze zdrowie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 10, 2011, 09:13:05 »

Ale¿ tak te i tym podobne techniki s± u¿ywane do blokowania w ró¿noraki sposób ludzi , którzy z ró¿nych wzglêdów s± bardzo niewygodni systemowi.
Robione jest to ludziom przez ludzi którym wystarczy daæ do r±k mo¿liwo¶æ a ich brak etyki zrobi resztê.

Mog³a bym opowiedzieæ moje przebogate do¶wiadczenia zwi±zane z tematem , w³±cznie z dzisiejszymi nocnymi.

Moja nietykalno¶æ ( bo jak widaæ mam siê dobrze) jest efektem mojego systemu warto¶ci dziêki niemu  i pokonywanym trudom ¿ycia codziennego osi±ga siê takom moc.
Osi±ganie mocy to nie "zabawa" technikami  , czytanie ksi±¿ek i bywanie na kursach wszelakich , jeszcze raz to etyczne ¿ycie codzienne z pokonywaniem etycznym jego wszelakich trudno¶ci.

Wówczas stajemy siê nietykalni dla ro¿nych zabiegów energetycznych i nawet fizycznych ( w³±cznie z wyk±paniem naszej szczoteczki do zêbów w sedesie ,.... fujj , fujjj)

Dodam jeszcze i¿ za wszystko ci czyni±cy te obrzydliwo¶ci musz± zap³aciæ rachunek swoj± energi± ¿ycia i nie kiedy¶ tam , a ju¿ , tu i teraz.
A ja o to proszê ca³ym sercem , bowiem nie mo¿na czerpaæ korzy¶ci z  wyrachowanego krzywdzenia innych ludzi..

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 10, 2011, 09:41:17 »

Moim zdaniem nale¿y pewne rzeczy rozró¿niæ. Z jednej strony nie ma nic z³ego w poszerzaniu wiedzy o sobie i o ¶wiecie, o tym w jaki sposób funkcjonujemy w po³±czeniu z Wszech¶wiatem. Wiedzê tê mo¿na zdobyæ bez potrzeby uczestnictwa w kursach za które siê p³aci. Bo tak jak wspomnia³a¶ greto , faktycznie ka¿dy zdobywa j± na swój sposób poprzez w³asne do¶wiadczenia ¿yciowe. Zdobyta wiedza umo¿liwia inne spojrzenie na zdarzenia , w których uczestniczymy jako istoty wielowymiarowe ,a tym samym rozpocz±æ rozwój osobisty, o którym piszesz Kiaro.
Z drugiej strony trzeba uwa¿aæ na "obce instalacje" , które co¶ tam daj± , ale z drugiej strony uzale¿niaj±. Nie mówiê, ¿e ka¿dego. Wolna wola.

Woln± wol± ludzk± jest wybór sposobu interpretacji rzeczywisto¶ci. Mo¿na zaufaæ sobie, zdaæ siê na swój w³asny , wy¿szy wymiar "ja" i konsekwentnie prze¿yæ to co ma siê do prze¿ycia w planach WJ, a  mo¿na te¿ zap³aciæ za kurs i pozwoliæ innym siebie prowadziæ poprzez meandry zagro¿eñ prawdziwych czy te¿ wyimaginowanych.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 10, 2011, 10:07:13 »

Ca³y czas podkre¶lam i¿ ka¿dy ma prawo wyboru swojej drogi , nie negujê niczyjej wolnej woli w doborze do¶wiadczeñ.
Jednak informujê o innych opcjach i odkrywam to co niektórzy usilnie chc± zakryæ nie mówi±c ca³ej prawdy , manipuluj±c informacjom.

Jednak decyzje  zawsze s± i bêd± indywidualne.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 10:09:43 wys³ane przez Kiara » Zapisane
wwwodz
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 10, 2011, 11:24:39 »

Nie znam technik DEIR i nie chce ich znac.Czytajac powyzsze Wasze rozwazania,mozna z nich wysnuc jeden wniosek:Pranie mozgu!!!

Wniosek jak wniosek: wa¿ne ¿e swój Mrugniêcie

Cytat: greta
Jakby na to nie patrzec,zgadzam sie z Kiara.Nie nalezy w zaden sposob wplywac na prace naszego mozgu,bo niestety mamy za malo wiedzy na jego temat.To jest jak takie macanie w ciemnosci.Albo sie uda ,albo nie.

Medytacjê te¿ mo¿na uznaæ za "sztuczn± technik± rozwoju" i wp³ywa ona na prace mózgu.. J± te¿ odradzasz?

Ja osobiscie staram sie nie macac w ciemnosci.Wole jasne i klarowne sytuacje.
W dzisiejszych czasach takie praktyki staja sie modne,a ludzie je wykonujacy czuja sie ponad innymi.Dlaczego?

Nie wszyscy lubi± chodziæ utartymi ¶cie¿kami. Gdyby ka¿dy takimi chodzi³ to wielu prze³omowych odkryæ w dowolnej dziedzinie, by po prostu nie by³o..
Potrzeba bezpieczeñstwa czy to finansowego czy innego jest jedn± z podstawowych potrzeb. Dlatego nie dziwiê siê ¿e wiêkszo¶æ ludzi wybiera pewne, ale skromne prze¿ycie od pierwszego do pierwszego, ni¿ mniej pewne, ale ciekawsze i w rezultacie bogatsze pod wszystkimi wzglêdami ¿ycie..

Moim zdaniem trzeba samemu dojsc do pewnych poziomow swiadomosci.Nie nalezy nic przyspieszac.Kazdy z nas ma swoj czas na to.

Czy do szko³y te¿ nie chodzi³a¶ tylko dochodzi³a¶ do ca³ej wiedzy samodzielnie? Na nowo odkrywa³a¶ ko³o, liczby, litery? ¯eby gdziekolwiek doj¶æ potrzebna jest choæby elementarna wiedza. Dopiero posiadaj±c j± mo¿na, a nawet trzeba, samodzielnie i¶æ dalej.

Kazdy indywidualnie reaguje na rozne,nowe dla niego wiadomosci.Kazdy inaczej patrzy i odbiera te rzeczywistosc.
Tak ,jak pisze Kiara,samemu trzeba wyrobic sobie i w sobie swoj sposob postrzegania i odbioru.
Nalezy sobie samemu zaufac i isc za wlasnym glosem,ktory w polaczeniu z wolna wola,jest dla nas nasza droga zycia.Kazdy ma prawo wyboru.Sznuje to,ale nie zgadzam sie na nic,co jest wbrew ludziom,robi im wode z mozgu itp.Wystarczy,ze z kazdej strony jestesmy w jakis sposob inwigilowani,czy to poprzez chemtrails,czy poprzez zatruta zywnosc,czy szczepionki,ktore sa przeciwko nam,czy poprzez HAARP itd.Zrobilo sie tego w ostatnich latach cale mnostwo,wiec nie dodawajmy sobie jeszcze swiadomie naszych wlasnych dzialan na nasze zdrowie.

Poznanie samego siebie- to cel tego ca³ego rozwoju. Fajnie by by³o rozwijaæ siê tylko naturalnie. Byæ ¶wiadomym siebie w ka¿dej chwili dnia. Jednak jak napisa³a¶: jeste¶my sztucznie ograniczani przez te ró¿ne ustrojstwa, które wymieni³a¶ i pewnie przez niezliczon± ilo¶æ innych, do których badacze NWO jeszcze nie dotarli, albo Kto¶ im nie rzuci³ och³apów wiedzy i nie umo¿liwi³ dotarcia do nich. Skoro interesujesz siê t± tematyk± to pewnie zdajesz sobie sprawê, ¿e za kilka lat mo¿emy mieæ ju¿ w ciele chipa, który mo¿e nam kodowaæ do pod¶wiadomo¶ci ró¿ne dziwne programy. Jak w takich warunkach wyobra¿asz sobie swój "naturalny" rozwój?
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: