Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:27:20

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: DEIR  (Przeczytany 88348 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« : Kwiecieñ 20, 2010, 10:39:53 »

A ja, po d³u¿szym spojrzeniu, dodam jeszcze jedn± rzecz: zanim zacznie siê przygodê z Transerfingiem, warto wcze¶niej zapoznaæ siê z metod± DEIR (Dalszy energo-informacyjny rozwój) rosyjskiego autora Dimitri'ego Wereszczagin'a. Powiem tak - Transerfing jako niezale¿na metoda sprawdza siê tak sobie. Mo¿e nieco zminimalizowaæ dyskomfort ¿ycia, pomóc uporaæ siê z problemami, ale w zasadzie nic nowego nie wnosi. Natomiast jest ¶wietnym uzupe³nieniem metody DEIR. Która MOCNO polecam - 7 tomów napakowanych czysto rosyjsk±, skrupulatn±, rzeteln± i skonkretyzowan± wiedz±.

W±tek utworzony po podziale innego tematu.
Darek
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2010, 19:20:35 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 20, 2010, 10:47:50 »

Tene podaj tytu³ i autora chêtnie siê zapoznam U¶miech

Pozdrawiam U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 20, 2010, 10:48:13 »

Obys sie na tym Deirze nie "przejechal...." , zapytaj moze o skutki Thotala , On zna osoby , ktore byly prekursorami tej metody w Polsce.
Oj  ciezko bylo im sie pozniej z tego wyplatac , ciezko., to jest kolejna siec , ktora podpina swoja metoda w jednie  osoby , ktore w to wchodza.

Owszem dziala , ale to Ty jestes dostepny temu , kto stoi w centrum dowodzenia. O co chodzi? O energie.... , jak zawsze.

Kiara U¶miech U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 20, 2010, 10:50:13 »

Kiaro mo¿esz szerzej to opisaæ, zaniepokoi³ mnie twój post, nie chcê siê w co¶ wpl±taæ i pewnie nikt by nie chcia³ tak wiêc proszê o rozwiniêcie tematu. Dziêkuje U¶miech

Pozdrawiam U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 20, 2010, 10:53:27 »

Wiki:

DEIR (czê¶ci od 1 do 7) - Dimitri Wereszczagin

Kiara:

Wiesz, wszystko zalezy od tego, kto u¿ywa i jak u¿ywa. Ka¿da metoda jest niebezpieczna, gdy u¿ywasz jej bez zastanowienia. Co do DEIR, to u¿ywam od d³u¿szego czasu - jak an razie same pozytywne skutki.

Inna sprawa, ¿e mia³em styczno¶æ z lud¼mi, którzy rozpowszechniaj± DEIR na kursach - i fakt, co¶ mi tu pod¶mierduje, ale raczej od ludzi, a nie od metody.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 20, 2010, 17:55:49 »

Nie wchodzilam w ta metode i nie mam ochoty tego robic.
Jednak wiem od osoby ktora zna to niezle ( profesor Wselenski , Rosjanin) iz nie jest to bezpieczne i dobre , stworzone w okreslonym celu.Naprawde nie wszystko jest ujawnione nawet w ksiazkach.

Kto chce stosowac deir   i mu to odpowiada jego sprawa.
Chcesz Wiki sprobowac , probuj.
Jest to metoda miedzy innymi  stosowana do zabijania ludzi bez uzycia broni tradycyjnej.
Polaczenie najprostsze i najskuteczniejsze do przesylki strzaly energetycznej to linia telefoniczna ( przewodowa i bezprzewodowa) , dziala blyskawicznie.
Uderza w mozg , lub serce , to co jest w ksiazkach to nie pelna wiedza ( pelnej sie nie ujawnia), trzeba miec zawsze  przewage nad przeciwnikiem.
Ludzie , ktorzy wchodza w deir sa w tzw. sieci energetycznej , gdy jest potrzebna wielka moc energetyczna , osoba " dowodzaca" czerpie ich energie dla wlasnych celi.
Praktycznie kazde takie uderzenie deiru  jest smiertelne , zwykly czlowiek nie jest w stanie sie przed nim obronic.

Jak to dziala na niewidzialnych polach energetycznych? Kto nie widzi paranormalnie , temu jest trudno w to uwierzyc , naprawde trudno.

Polecam rosyjski film bodajze ;Nocny patrol" , chyba druga czesc to dzienny patrol. Tam jest fragmet w ktorym pokazuja jak steruje sie energia uruchamiajac , lub blokujac zdarzenia na ziemi. Na czym polega walka miedzy silami jasnosci i ciemnosci.

Owszem jest tam rowniez troche fantazji niezbednej dla filmu , ale zasad jest prawdziwa. Rzeczywistosc fizyczna tworzy sie na planach energetycznych, tu na ziemi malo kto ma moc zmiany tego.
Wiele mowi sie ze mozna , ale wyjscie z systemu i uaktywnienie wlasnej mocy oraz mozliwosci  to olbrzymia wieloletnia praca.
Mozecie mi wierzyc iz kilkudziesiecioletnia i z duchowoscia i z fizycznoscia. I napewno nie polega to na zadnej walce jak jest szeroko propagowane.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2010, 22:32:32 wys³ane przez Kiara » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 20, 2010, 18:48:54 »

Dziękuję za rozświetlenie, nie wiem czy chcę coś stosować dopóki nie przeczytam książki i nie zapoznam się z technikami.Myślę, że intuicja może mi podpowiedzieć.

Po pierwsze nie przyszłoby mi do głowy, żeby stosować jakąkolwiek metodę nawet wizualizacji, która by miała na celu kogoś skrzywdzić, nawet nie życzę "wrogowi" źle, po prostu staram się zapomnieć choć czasami jest bardzo trudno i wspomnienia ciągną się mimowolnie długo, a co dopiero życzyć komukolwiek śmierci.

Jeżeli coś bym chciała zmienić w sowim życiu, to nie kosztem innych ludzi.

Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2010, 18:49:31 wys³ane przez wiki » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Maj 07, 2010, 10:38:00 »

Czytam pierwsz± czê¶æ i stosujê siê do æwiczeñ energetycznych podanych przez autora.

Na razie æwiczenia s± bardzo podobne jak w metodzie transerfingu, a nawet podobne do tych które stosowa³am do¶æ czêsto sama nie znaj±c ani DEIR ani transerfingu.

Podoba mi siê wzmacnianie potoków energii, autor ma sugestywne dzia³anie ( przynajmniej na mnie) bardzo ³atwo wykonaæ æwiczenia, najbardziej podoba³o mi siê z aur±.

Nie widzê i nie czuje na razie niebezpieczeñstw zwi±zanych z t± metod±.

Tene napisz co¶ o swoich do¶wiadcz niech.

Pozdrawiam:)
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Maj 17, 2010, 10:49:48 »

a Tene gdzie¶ wciê³o Smutny((

kto stosowa³ 2 stopieñ?

ile czasu trwa post energetyczny? w ksi±¿ce napisane ¿e przewa¿nie 2 lub 3 dni, jak na razie od pi±tku nie koñczy mi siê ta energia Smutny

nie mogê ruszyæ dalej Smutny

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 15, 2010, 11:35:23 »

Jestem w trakcie czytania tego systemu i choæ tylko czytam, bo praktykowanie postanowi³em wprowadziæ w czyn po zapoznaniu siê z ca³o¶ci± materia³u, to przyznam, ze to dzia³a. Mo¿e taki efekt wynika z faktu, ¿e praktykujê TRANSERFING i obie te metody uzupe³niaj±c siê wzajemnie ju¿ wydaj± owoce, jednak muszê stwierdziæ i pochwaliæ siê, ¿e wszystko zmieni³o siê o 180 st., oczywi¶cie na plus i w ka¿dej dziedzinie ¿ycia.  Du¿y u¶miech
Polecam ka¿demu.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 15, 2010, 11:38:29 »

Darku a wszystko ³adnie podsumuje jeszcze  " Sekret"

Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 28, 2010, 18:52:27 »

Mam pytanie do osob ktore sie w to bawily. Czy udalo sie komus podniesc reke energetyczna nie podnoszac fizycznej lub dotknac jakiegos przedmiotu ktory nie jest w zasiegu reki fizycznej  reka energetyczna ?
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 28, 2010, 19:01:52 »

Ja jeszcze nie zacz±³em praktykowaæ DEIR'u, ograniczam siê najpierw do przeczytania ca³o¶ci materia³u. Znam jednak osoby, którym siê to udaje, ba umiej± to robiæ - tak twierdz±, ja natomiast nie mam najmniejszych powodów by im nie wierzyæ.

Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 28, 2010, 19:04:15 »

Ciekawe jestem jak dlugo trzeba cwiczyc zeby cos poczuc. Ja dzisiaj sie w to bawilem ale sie nie udalo.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 28, 2010, 19:24:37 »

Wereszczagin pisze, ¿e w zale¿no¶ci od osoby (oczywi¶cie w kontek¶cie ró¿nych technik, nie tylko wyd³u¿ania swego cia³a energetycznego) mo¿e to zajmowaæ od kilku dni do kilku tygodni.

Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 28, 2010, 19:28:42 »

To trudniejsze niz myslalem:d Ale bede cwiczyl zobaczymy co z tego wyjdzie:)
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 28, 2010, 19:40:30 »

Æwicz, jednak nie skupiaj siê na jednym tylko aspekcie, a wprowadzaj w ¿ycie ca³o¶æ.
Kto¶ kiedy¶ napisa³, ze s³ysza³ o przypadkach ludzi, którzy napytali sobie biedy próbuj±c stosowaæ te metody.
W moim przekonaniu taki stan rzeczy mo¿e wyst±piæ, jednak tylko w przypadku nieodpowiedniego, wybiórczego stosowania niektórych metod. Oczywi¶cie wa¿na jest równie¿ motywacja, czego nie ukrywa autor.

Powodzenia.  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 19:40:49 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 28, 2010, 19:52:20 »

Constantin - ja próbowa³em to jako jedno z pierwszych æwiczeñ, i tak szczerze, to... wysz³o od razu, bez wiêkszych trudów (no, powiedzmy po 5-10 minutach dla "wprawienia siê"). Ale ezoteryk± wszelkiej ma¶ci (magia, okultyzm, te rzeczy) zajmowa³em siê ju¿ d³u¿szy czas, wiêc u mnie nie by³o to nic nadzwyczajnego, nie pierwszyzna. Nie wiem, jak tam u Ciebie. Choæ mo¿liwe, ¿e faktycznie zale¿y to od osoby. Mnie szczerze mówi±c rzeczy zwi±zane z magi± przychodz± ot, tak, same z siebie, ale nie wiem, czy tak maj± wszyscy, czy mam do tego jaki¶ dryg.
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 28, 2010, 21:30:53 »

Jestem sceptykiem i niedowiarkiem moze dlatego sprawi mi to trudnosc:) Bawilem sie w to dopiero jakies 10 minut i jak na razie
jedyne co czuje to cieplo i cos w rodzaju pradu i mrowienia w rece.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 21:31:59 wys³ane przez Constantin » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 29, 2010, 06:57:24 »

Bo jest tu jeszcze pewien haczyk, o którym autor nie wspomnia³ w ksi±¿ce. Mianowicie, najpierw ca³y czas ruszaj rêk± w dó³ i w góre, koncentruj±c siê na wszelkich odczuciach, które temu towarzysz± (uczucie op³ywania powietrza wokó³ rêki, poczucie napinania miê¶ni - s³owem, wszystko). Zrób tak z 10 razy, a potem, p³ynnie (tak, jakby¶ dalej rusza³ rêk± w tym samym tempie) za 11 razem nie ruszaj rêk±, tylko staraj siê w umy¶le, si³± woli, wyobraziæ sobie, ¿e ruszasz, jednocze¶nie przywo³uj±c wszelkie odczucia, które masz przy poruszania "normaln±" rêk±. Potem to samo za 12, 13, 14 razem. Potem, za 15, znowu mo¿esz poruszyæ "normaln± rêk±", by przypomnieæ pod¶wiadomo¶ci, co chcesz osi±gn±æ, potem znowu kilka razy "wirtualnie".

Nie ma znaczenia, ¿e za kilkoma, kilkunastoma pierwszymi poruszeniami "wirtualnej" rêki bêdziesz czu³, ¿e tylko sobie to wyobra¿asz. Chodzi w tym o to, by¶ wskaza³ swojej pod¶iadomo¶ci drogê, przyzwyczai³ j±, przekona³, ¿e poruszanie rêk± astraln± jest tak samo proste, jak rêk± zwyczajn±.

I wtedy, za którym¶ razem, zdziwisz siê, bo poczujesz, ¿e rzeczywi¶cie ruszasz rêk± astraln±, a nie tylko "wirtualn±" - ¿e przestajesz odczuwaæ bod¼ce z fizycznej rêki (b±d¼ s± one mocno st³umione), a wszystkie bod¼ce odczuwasz z poziomu wysuniêtej rêki astralnej.

Podobnie z dotykaniem. Najpierw wyobra¼ sobie, co powiniene¶ czuæ. Potem kilkana¶cie razy powtarzaj taki dotyk, a¿ za którym¶ razem odczujesz, ¿e rzeczywi¶cie dotykasz ¶ciany (np) rêk± astraln±, i to stamt±d, a nie z wizualizacji, p³yn± do¶wiadczenia.

Takie æwiczenia z "wirtualizacj±" przydaj± siê na pocz±tek, gdy¿ cz³owiek musi przyzwyczaiæ pod¶wiadomy umys³ do my¶li, ¿e to siê da zrobiæ, ¿e jest to realnie mo¿liwe. Po tych kilku dniach æwiczeñ wirtualizacja nie bêdzie Ci ju¿ potrzebna, gdy¿ bêdziesz móg³ na zawo³anie wyci±gaæ swoje rzeczywiste, astralne rêce i odczuwaæ rzeczywiste bod¼ce z nich.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 29, 2010, 07:12:44 »

ciekawe- to wyjasnia "wirtualne" bóle u osób które straci³y koñczyny, a mimio to odczuwaj± tam ból,-
choæ fizycznie ich ju¿ nie ma..??

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 29, 2010, 07:47:17 »

W zasadzie samo DEIR jest tu wtórne wobec innych koncepcji - bóle w koñczynach wyja¶nia istnienie cia³a astralnego. Podczas gdy fizycznie tracisz koñczynê, cia³o astralne pozostaje bez szwanku. A pod¶wiadomo¶æ ma mocny zwi±zek z tym cia³em. Dlatego te¿ mo¿esz odczuwaæ ból w koñczynach, których fizycznie nie ma.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 29, 2010, 09:06:32 »

Cytat: tene
Bo jest tu jeszcze pewien haczyk, o którym autor nie wspomnia³ w ksi±¿ce. Mianowicie, najpierw ca³y czas ruszaj rêk± w dó³ i w góre, koncentruj±c siê na wszelkich odczuciach, które temu towarzysz± (uczucie op³ywania

Ale¿ wspomina, bardzo dok³adnie wyja¶nia co i jak nale¿y czyniæ, by osi±gn±æ po¿±dane rezultaty.
Tylko, ¿e nie ka¿dy przystêpuj±c do æwiczeñ pamiêta o tych "pierdo³ach"  Mrugniêcie, a to one decyduj± o wszystkim.

Oto dowód:

Cytat: DEIR t.I
STOPIEÑ I
Krok I

Stañcie prosto, rozstawcie nogi na szeroko¶ci ramion. A teraz wolno podnie¶cie wyci±gniêt± w bok praw± rêkê, tak by by³a równoleg³a w stosunku do pod³ogi. Wolno opu¶æcie rêkê. Zróbcie to kilka razy. Postarajcie siê ca³kowicie skupiæ na ruchu rêki i odczuæ ka¿d± kostkê, ka¿de w³ókno waszych miê¶ni, ka¿d± komórkê. Opu¶æcie rêkê i w dalszym ci±gu stoj±c bez ruchu (rêce opuszczone wzd³u¿ cia³a) powtórzcie ten ruch w my¶lach. Wywo³ajcie u siebie te same odczucia, które prze¿ywali¶cie przy realnym ruchu rêki - oto rêkê podnosimy do góry, oto dochodzi do pozycji równoleg³ej w stosunku do pod³ogi, oto wolno siê opuszcza... Chocia¿ rêka fizyczna jest nieruchoma, a czynno¶æ trwa tylko w wyobra¼ni, zdziwicie siê temu, jak oczywiste bêdzie odczucie poruszaj±cej siê rêki. I jak, uda³o siê? Gratulujê! Przed chwil± po raz pierwszy uczynili¶cie ¶wiadomy ruch swojego cia³a subtelnego, które jest niczym innym jak tylko waszym energoinformacyjnym sobowtórem przenikaj±cym ka¿d± komórkê cia³a fizycznego. W³a¶nie cia³o eteryczne obdarzy³o ¶wiadomo¶ci± cia³o fizyczne; jest ono zdolne do samodzielnego poruszania siê.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2010, 09:20:48 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 29, 2010, 09:40:47 »

Podobne æwiczenia mo¿na stosowaæ wg metody Bronnikowa;

http://www.amida.friko.pl/publikacje04.html

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Wrzesieñ 29, 2010, 11:06:39 »

Darek - nie do koñca. Autor postuluje, ¿e od razu uda siê przej¶æ od ruchu rêki fizycznej do ruchu cia³a astralnego. Jednak nie opisuje tego, co ja tu opisa³em - tego, by nie zra¿aæ siê tym, ¿e pocz±tkowo jest to czysta wyobra¼nie. Niestety, moim zdaniem to wa¿na rzecz, gdy¿ niejeden adept mo¿e siê zraziæ, i po drugim czy trzecim "podniesieniu" z niechêci± stwierdziæ: "Co za szajs - przecie¿ ja sobie to tylko wyobra¿am!". A to jest jak najbardziej ok - pierwsze próby bêd± jedynie "wirtualne" - ani nie podniesie siê rêki fizycznej, ani astralnej, a wszystko bêdzie jedynie wyobra¿aniem sobie. Ten etap jest bardzo wa¿ny, gdy¿ stanowi pomost miêdzy tym, co ju¿ umiemy (ruch fizyczny) a tym, co chcemy umieæ (ruch astralny). Bez wiedzy o tym, ¿e te pierwsze czysto wyobra¿eniowe próby s± jak najbardziej ok, i do czego one s³u¿±, bardzo prosto siê zniechêciæ, niestety.
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: