Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:30:52

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: DEIR  (Przeczytany 88353 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 10, 2011, 11:33:30 »

a ja lubiê do¶wiadczaæ i nie boje siê próbowaæ, ci±gle co¶ macam i macam i mam w tym niez³± frajdê.

Nie zamierzam siê ograniczaæ i baæ siê swojego cienia, w³a¶nie sama badam i nie glêdzê i nie mielê na podstawie ksi±¿ek i pokrzykiwañ tych którzy strasz± ( zupe³nie nie mogê tego poj±æ Co¶ ) lubiê do¶wiadczyæ aby sprawdziæ:)

ale ka¿dy jest inny i niech robi co chce, tylko po co to ci±gle straszenie.

¯yje i mam siê bardzo dobrze choæ nie jednej rzeczy próbowa³am, mo¿e jestem inna nienormalna ale nie zwariowa³am od obbe, od medytacji, ¶wiadomych snów silvy, deir i tak dalej.....

.

Pozdrawiam U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Czerwiec 10, 2011, 11:52:17 »

Wiki, równie¿ lubiê do¶wiadczaæ i eksperymentowaæ, ale w granicach posiadanego systemu warto¶ci.
Chocia¿ czasami zdarzy siê go naruszyæ, lecz zawsze jestem tego ¶wiadoma i próbujê co¶ z tym zrobiæ.

Moim zdaniem wszelkie techniki, je¶li stosujemy je jedynie na sobie, s± dozwolone. Ingerencja w innych ju¿ nie.
Chyba, ¿e na ich pro¶bê i w celach np. leczniczych.
Deir`u nie znam, choæ nie wykluczone, ¿e sobie poczytam, by chocia¿by wiedzieæ, czego mogê siê
spodziewaæ od „mistrzów”.   Mrugniêcie

Pozdrawiam  U¶miech

greta
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Czerwiec 10, 2011, 11:52:39 »

Wiesz co wodzu,kazdy z nas gdzies tam mial swoj poczatek nauki,doswiadczania,przezywania itp.Nie zalezalo to ode mnie,czego mnie uczyli w szkole.Tak,zdecydowanie w tym zyciu poznawalam na nowo pismo,liczby,itp.Nie mialam pojecia,ze kiedys juz to przerabialam!
Co do poznania samej siebie.Wiesz nadszedl dla mnie odpowiedni czas widocznie i zaczelam sie interesowac innymi sprawami,bardziej duchowymi ale i tymi,o ktorych powinnam wiedziec duzo wczesniej.Zupelnie przypadkowo,a moze nie,bo przeciez przypadkow nie ma,siegnelam po inna literature ,i okazalo sie,ze byl to strzal w 10-ke!
Po kilku latach zglebiania tej wiedzy,moge powiedziec,ze staram sie poznawac siebie.Staram sie zyc naturalnie.Byc swiadoma siebie.Nie mam na razie mozliwosci uczestniczenia w zmianach jakie zachodza na swiecie,ale jezeli taka mozliwosc sie nadarzy,na pewno nie pozostane bierna i nie bede sie przygladac z boku,myslac ze moze ktos za mnie cos zrobi.Nie!Nikt za mnie nie bedzie nic robil!
W chwili obecnej staram sie bardziej obiektywnie patrzec na otaczajaca mnie rzeczywistosc i ludzi.Nie jest to u mnie juz tak chaotyczne jak kiedys.Nie oceniam innych,ale staram sie ich zrozumiec.Calkowicie zmienilam swoje zachowanie,odzywianie,ubieranie itp.Robie to,co uwazam za sluszne i dobre.Tak wyobrazam sobie moj naturalny rozwoj i tak robie.
Co do chipa.Jezeli mnie nie wezma sila i nie zainstaluja go we mnie,to dobrowolnie nie dam sobie nic zrobic!Poki co,nikt nie ma prawa takich chipow instalowac bez zgody danej osoby.Nie wiem,moze prawo sie zmieni i takie prawa beda,ale moj wybor bedzie taki jak napisalam.
Powiem ci,ze nie spodziewam sie jakis naglych zmian,przelomowych w tych czasach.Na wszystko trzeba poczekac i indyywidualnie to przezywac.Co bedzie,nie wiem.Wiem,ze jestem na dobrej drodze.Ucze sie zyc na nowo.Za duzo lat stracilam,ale jestem pewna,ze dam rade.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Czerwiec 10, 2011, 12:50:10 »

Przeczyta³em bardzo uwa¿nie ten rozdzia³ DEIR. Moje refleksje? Poniewa¿ nie znam ca³o¶ci, nie demonizowa³bym ca³ej tej historii. Domy¶lam siê jednak, ¿e pomimo pewnych okre¶leñ, aczkolwiek ujêtych w cudzys³owie, co wa¿ne, (np. marionetka ) ludziom stosuj±cym te techniki przy¶wieca bardzo szlachetny cel.

Cytujê:

(...)"Co siê tyczy was, sami ju¿ wiecie, ¿e stosowanie tych technik jest dopuszczalne tylko w najlepszej wierze."(...)

Prze³ó¿my tê wiedzê ma bardzo fizyczny i przyk³adowy plan. Za³ó¿my, ¿e do naszego domu wkrada siê morderca i chce nas zamordowaæ, b±d¼ nasze dzieci. Czy patrzymy na to ze spokojem, bo nie wolno nam w ogóle "ingerowaæ"? Wszak, to jest nasz rzekomy, ale jednak wróg na obecny moment. Nawet s±downictwo rozgrzesza z aktu samoobrony, poniewa¿ mamy wrêcz do tego rzeczywiste prawo. Za³ó¿my, ¿e naszym "wrogiem" jest kto¶ najbli¿szy, czyli nie ma po prostu w³a¶ciwej ¶wiadomo¶ci, rozeznania w czym utkwi³, a my wiemy doskonale, ¿e przez to ginie i do tego jeszcze nas "ci±gnie w dó³". Nie widzê wówczas ró¿nicy miêdzy reakcj± czyli "ingerencj±" dotycz±c± wspomnianego wy¿ej mordercy, czy te¿ "samomordercy", za którym mo¿e równie¿ staæ powolne u¶miercanie nas i innych przy okazji.

Domy¶lam siê, ¿e bardziej chodzi, poprzez spotkanie z t± tarcz±, o neutralizowanie negatywnej energii "przeciwnika", gdy¿ na koñcu rozdzia³u jest ostrze¿enie, by unikaæ tego typu oddzia³ywañ, raz, ¿e uzale¿nia i staje siê wampiryzmem notorycznym, a poza tym zanieczyszcza aurê "powoduj±cego" taki stan rzeczy.

Te zachowania nale¿y przenie¶æ na inne plany, których wiêkszo¶æ z nas nie pojmuje i odnie¶æ wówczas do ca³ego zagadnienia od nowa. Podam dla przyk³adu wstrz±saj±cy fakt pod powa¿n± rozwagê. Choæ to ju¿ zupe³ny ostracyzm, ale niemniej daje bardzo do my¶lenia. Otó¿ w Chinach, kiedy ma urodziæ siê dziecko pod znakiem ognistego konia(co 60 lat), kobiety gremialnie usuwaj± ci±¿ê, gdy¿ energia takiego cz³owieka powoduje ¶mieræ po¶ród najbli¿szych. Osobi¶cie w Polsce znam trzy takie przypadki, i rzeczywi¶cie osoby te przynios³y ¶mieræ najbli¿szym. Mówiê o wczesnej i bardzo wczesnej ¶mierci (dziecko).

Jest to oczywi¶cie bardzo wstrz±saj±cy fakt, za¶wiadczaj±cy o tym, ¿e Chiñczycy doskonale zdaj± sobie sprawê z oddzia³ywañ energetycznych poszczególnych jednostek. Istniej± zatem nie tylko "bezpo¶redni mordercy". Z tego wniosek, ¿e ma³ych "hitlerków" i "stalinków", to mamy, co najmniej na pêczki. I to z ka¿dej strony ( morduj±ca matka bardziej, czy nowo narodzony, choæ nie¶wiadomy mo¿e, ale jednak przysz³y morderca???)

¯ywiê jednak g³êbok± nadziejê, ¿e DEIR, pomimo wyra¿onych tutaj obaw, ma naprawdê "zbo¿ny" cel. Czy w ostatecznej fazie s³uszny? Oby tak, gdy¿ to i tak w g³ównej mierzy zale¿y od stosuj±cego owe idee, a ¿e s± istotne, to bezsprzeczne.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 15:22:00 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Czerwiec 10, 2011, 13:10:24 »

Tak wiêc, wszystko sprowadza siê do poziomu ¶wiadomo¶ci stosuj±cego takie, czy inne techniki.
Stoi za tym intencja. I to jej powinno siê bacznie przyjrzeæ, zanim we¼mie siê do rêki „nó¿”.  Mrugniêcie
wwwodz
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Czerwiec 10, 2011, 13:43:27 »

Do sprawdzania na bie¿±co intencji jest w deirze takie narzêdzie jak stan wzorcowy, czyli stan- wspomnienie miejsca, w którym byli¶my sami np. w lesie i zobaczyli¶my np. ³adny li¶æ. W takiej chwili prawdopodobnie mieli¶my kontakt ze swoj± dusz±.

Ka¿de zastosowanie jakichkolwiek technik poznanych w deir jest poprzedzone sprawdzeniem w tym stanie wzorcowym, czy jest ono prawdziwe dla nas z poziomu naszej duszy. Wielokrotnie po przemy¶leniu sprawy wydaje siê z poziomu umys³u, ¿e zrobienie czego¶ jest najlepsz± mo¿liw± rzecz±, a tymczasem po sprawdzeniu tego pomys³u w stanie wzorcowym okazuje siê, ¿e pojawiaj± siê jakie¶ odczucia negatywne.

Dlatego rozpatrywanie potencjalnych mo¿liwo¶ci pojedynczych technik deir bez wspomnienia o stanie wzorcowym i testowaniu w nim swoich intencji jest w moim odczuciu bezsensowne. Bardzo ³adnie to rozszyfrowa³ koliberek33. Brawo U¶miech

Robi siê co¶, gdy rzeczywi¶cie tego potrzeba. Deir, czy jakikolwiek inne kursy to tylko potencjalne mo¿liwo¶ci. Wykorzystanie ich zale¿y od nas. Skutki ich wykorzystania te¿ wróc± do nas. Je¶li realizujemy nasze prawdziwe cele z poziomu duszy to mo¿emy oczekiwaæ tylko pozytywnych zbiorów Mrugniêcie

greta i Kiara widzê, ¿e te¿ zwracaj± uwagê na g³os swojej duszy w swoim ¿yciu. Zainteresujcie siê stanem wzorcowym z deiru- mo¿e wam on jeszcze t± komunikacjê poprawiæ U¶miech

Pozdrawiam:)
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Czerwiec 10, 2011, 14:11:15 »

Otó¿ i to! Mia³em w³a¶nie napisaæ g³ównie o intencji, ale ¿em siê tak rozpisa³, a s³owo, które chcia³em u¿yæ jako zasadnicze, zupe³nie mi uciek³o. Dziêki Ptaku, za celn± kwintesencjê.

edit:

Z drugiej strony, przy wysokim stopniu ¶wiadomo¶ci techniki nie s± ju¿ chyba specjalnie potrzebne...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 14:48:07 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #82 : Czerwiec 10, 2011, 15:33:23 »

Ze tak powiem siê przy³±czê do powy¿szych postów.

No chyba w³a¶nie po to s± organizowane kursy (mam na my¶li jakiekolwiek), ¿eby cz³owiek móg³ siê na nich czego¶ nauczyæ.

Nie mo¿na zabroniæ prowadzenia kursów karate tylko dlatego, ¿e kilku go¶ci po takich kursach organizuje ustawki kiboli. Sama wiedza jest neutralna, tylko od ucznia zale¿y jak j± wykorzysta.

A pewnie znajd± siê i tacy, co nie chodz± na kursy, a ucz± siê sami w domu lub z ksi±¿ek.

I ty¿ dobrze !

Howgh !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Czerwiec 10, 2011, 15:43:51 »

Cytat: koliberek33
Z drugiej strony, przy wysokim stopniu ¶wiadomo¶ci techniki nie s± ju¿ chyba specjalnie potrzebne...

No w³a¶nie, ludzie ¶wiadomi odchodz± od stosowania wszelkich technik. Przestaj± chodziæ na kursy, coraz mniej czytaj±,
bo wiedza sama na nich sp³ywa.  Mrugniêcie

Równie¿ wszelkie umiejêtno¶ci zaczynaj± siê same uaktywniaæ, nawet ku w³asnemu zdziwieniu.
I tak, nie trzeba ju¿ prosiæ o Reiki, bo uzdrawiaj±ca energia sama nas zasila, gdy zachodzi taka potrzeba.
Nie trzeba przy pomocy deir`ów, czy innych sztuczek blokowaæ kogo¶ energetycznie, bo nikt
nie jest w stanie nam zaszkodziæ. Nasza intencjonalna czysto¶æ nas chroni.  U¶miech

Czekajmy zatem spokojnie na ziemsk± setn± ma³pê, a w³a¶ciwe wzorce sp³yn± na wszystkich otwartych.
Zatwardziali za¶ niech id± swoj± drog± ze swymi technologiami. ¯adna z nich nie przewy¿szy jednak mocy ducha.

Ptak, optymistycznie patrz±cy w przysz³o¶æ  Mrugniêcie
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Czerwiec 10, 2011, 16:11:35 »

...daleko koliberkom do ma³py, zw³aszcza setnej Chichot Du¿ym Ptakom, to mo¿e i bli¿ej nieco, choæ nie wiem, nie wiem...Niemniej, niechaj siê czym prêdzej, ma³pa owa w pe³nej okaza³o¶ci, objawi wreszcie! Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Czerwiec 10, 2011, 16:42:09 »

...daleko koliberkom do ma³py, zw³aszcza setnej Chichot Du¿ym Ptakom, to mo¿e i bli¿ej nieco, choæ nie wiem, nie wiem...Niemniej, niechaj siê czym prêdzej, ma³pa owa w pe³nej okaza³o¶ci, objawi wreszcie! Mrugniêcie

Zdaje siê, ¿e Thotal trzyma setn± ma³pê w rêkawie. ..  Du¿y u¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Czerwiec 10, 2011, 17:20:25 »

Jestem MA£P¡ od urodzenia Du¿y u¶miech
ale zaledwie pojedyncz± Smutny

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Czerwiec 10, 2011, 18:07:52 »

najbardziej deir przyda³ mi siê w tym, ¿e teraz widzê jakie techniki stosuj± moi bliscy aby trochê podkra¶æ energii( wiêkszo¶æ  ludzi nie¶wiadomie podkrada energie).
Najfajniejsze jest to, ¿e teraz zupe³nie ¶wiadomie mo¿na je¿eli nie zapomni siê deir  U¶miech , nie daæ wci±gniêæ siê w " grê" a jak siê ju¿ zapomni, od razu mo¿na poczuæ brak skradzionej energii, choæ teoretycznie " bañka " z schodz±cych i wspó³rz±dz±cych potoków powinna chroniæ. Niestety nie by³am na kursie robi³am æwiczenia z ksi±¿k±.

Czasem bawiê siê swoim cia³em astralnym, np jestem w t³umie i powiêkszam swoje cia³o astralne ( opisane w której¶ z ksi±¿ek) i od razu jest czym oddychaæ U¶miech

Tak jak zauwa¿y³a Ptak i Koliberek, wszystko zale¿y od intencji osoby stosuj±c± dan± technikê.

Czy nó¿ kuchenny jest winny , ¿e kto¶ u¿y³ go w innym celu ni¿ do pokrojenia chleba?

Pozdrawiam U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #88 : Czerwiec 10, 2011, 19:36:42 »

Zacz±³em czytaæ DEIR z ciekawo¶ci i przekonania siê, czy te pog³oski o jego negatywnych nastêpstwach s± na rzeczy. Przeczyta³em 4 tomy i teraz ka¿demu polecam nie czytanie, a wziêcie siê z miejsca za stosowanie tej metody w ¿yciu. Czekam na zorganizowanie kursu DEIR w £odzi by zacz±æ na dobre.
Mówcie co chcecie, ale nawet zabawk± mo¿na zabiæ cz³owieka wiêc wyci±ganie takich wniosków o jakich pisze min. albo g³ównie >Kiara< jest trochê dziwne - w moim przekonaniu.

Cytat: East
Czy to mo¿liwe , ¿e USA æwiczy sobie t± technikê DEIR na portalach spo³eczno¶ciowych ?
http://www.globalnaswiadomosc.com/dlaczegomilczelismy.htm

Moim zdaniem mo¿liwe jest, ¿e skierowali na niego swoje "oczy" ale z DEIR'em nie ma to nic wspólnego.
Przypuszczam, ¿e amerykañce zdaj± sobie sprawê z istnienia tego systemu, jednak maj± swoje w³asne i skierowane - jak widaæ na powy¿szym przyk³adzie - zdecydowanie przeciw ludziom, podczas gdy DEIR s³u¿y nam.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Czerwiec 10, 2011, 20:15:22 »

Je¿eli wszystkie podejmowane decyzje ( wedle Deiru) mamy opieraæ na wzorcu doskona³o¶ci w nas?

To jakim wzorcu , z jakiego momentu , czego dotycz±cego?
Bo wzorcem doskona³o¶ci jest przeolbrzymia mi³o¶æ , rado¶æ , spokój , szczê¶cie i m±dro¶æ zdeponowane w naszej Duszy.
Kto dojdzie do tego wzorca , przywróci z nim kontakt , ten nigdy nie poczuje strachu z powodu ¿adnego zagro¿enia , bo go zwyczajnie tam nie ma.

Tam gdzie jest mi³o¶æ nie ma ¿adnego strachu o nic , bo ona go nie tworzy , dziêki mocy mi³o¶ci strach do nas ju¿ nie dociera.
Zatem wzorce dzia³ania Deir opieraj± siê na wykorzystywaniu ludzkich leków , stworzonych zagro¿eñ fragmentarycznych wzorach  dobra opartych o strach utraty ich .
Tam gdzie jest mi³o¶æ nie istnieje ¿adne zagro¿enie , nie ma wiêc potrzeby kreowania my¶lowego jego istnienia a pó¼niej kreowania walki z agresorem.
Tam gdzie wibruj± mi³o¶ciom nasze pola energetyczne , tam nie dociera ¿adna agresja , one s± bowiem naturaln± ochron±.
Dla mnie to szkoda czasu na zglêbianie tych technik , bowiem wolê go wykorzystaæ na roz¶wietlanie siebie piêknem , mi³o¶ciom , m±dro¶ciom i moc±.

Ale ka¿dy wybiera na miarê w³asnego zrozumienia rzeczywisto¶ci  i niech ta bêdzie.

Kiara U¶miech U¶miech 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 20:17:44 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #90 : Czerwiec 10, 2011, 20:34:41 »

>Kiaro< proponowa³bym Ci zapoznaæ siê przynajmniej z kilkoma tomami tego systemu.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Czerwiec 10, 2011, 20:51:55 »

Kiaro! Bardzo zasadne podsumowanie. Albowiem, zmiany nastêpuj± tak szybko, ¿e wiele technik, które niegdy¶ by³y jeszcze ochron±, teraz mog± byæ ju¿ tylko przeszkod±, ale jako rzek³em, zale¿y to od stopnia ¶wiadomo¶ci. Inny jest ¶wiat dresiarza i inny, cz³owieka kieruj±cego siê zupe³nie odmiennymi priorytetami.

Z podobnych powodów unikam wszelkich ubezpieczycieli, by nie zasilaæ tego, przed czym oni tak gorliwie i namiêtnie przestrzegaj± proponuj±c ochronê. Zatem i tu warto zapewne stosowaæ tê sam± zasadê. Tyle, ¿e TY Kiaro ju¿ masz niema³± wiedzê  na temat energetycznej budowy cz³owieka, tudzie¿ oddzia³ywañ energetycznych, rozmieszczenia czakr etc... Dla niektórych, to mo¿e niezbêdne abc..., by potem doj¶æ do takich samych, bardzo prostych i podstawowych konkluzji. Albowiem, pewnych klas niektórym (a mo¿e wiêcej, ani¿eli niektórym) przeskoczyæ zwyczajnie siê nie da... Mrugniêcie I higiena, nawet ta osobista, a dotycz±ca cia³a fizycznego, jest jednak, mimo wszystko wskazana ...

U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 20:57:48 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Czerwiec 10, 2011, 21:04:31 »

witaj wiki
Czasem bawiê siê swoim cia³em astralnym, np jestem w t³umie i powiêkszam swoje cia³o astralne ( opisane w której¶ z ksi±¿ek) i od razu jest czym oddychaæ
Uwaga na powiêkszanie tego czym siê oddycha, bo ..silikony ¿yj± d³u¿ej ni¿ ich nosiciel Mrugniêcie  ... (¿artujê sorry ,g³upawka )

A tak serio  -s± kursy Huny, jogi, medytacji transcendentalnej ,  teraz Deir  .. Wszystkie metody maj± to co¶, co wg nich jest najlepsze i niepowtarzalne. Maj± te¿ swoich Mistrzów czy te¿ wzory, oraz ..kursy.  Nawet podziwiany przeze mnie Ekchart Toole ma swoj± organizacjê , telewizjê internetow±, p³atne sesje itd .Chcesz wiêcej siê dowiedzieæ ? kup ksi±¿kê, albo wykup dostêp do najnowszych wyk³adów, albo przyjd¼ na p³atn± sesjê .... kursy zaczynaj± siê juz od  xxxx ,a mamy dla Ciebie kilka stopni "wtajemniczenia" U¶miech

Co¶ mi tu nie gra. Jezus rozdawa³ swoj± naukê za darmo, je¶li wierzyæ przekazom. Budda te¿ mia³ w nosie pieni±dze ( w³a¶ciwie mia³ ich od urodzenia po dziurki w nosie ¿e w z³ocie móg³by siê k±paæ ),a to do czego doszed³ rozdawa³ ka¿demu darmo . Wiedza prawdziwa nie zale¿y od limitowania dostêpu do niej poprzez takie czy inne warunkowanie. Ona jest dostêpna dla ka¿dego, wprost z kroniki Akashy za darmo. Prawdziwa wiedza i m±dro¶æ s± ,wg mnie, jak powietrze, ale to nie ujmuje im bezcenno¶ci. Tak jak czyste powietrze jest bezcenne.

Ja bym siê tak nie zapowietrza³ t± mi³o¶ci±, Kiaro. Je¶li ni± ¿yjesz to ok, ka¿dy to dostrze¿e i sam CIê pokocha mi³o¶ci± czyst± i wiern± i bêdzie tr±bi³ o tym na lewo i prawo, nie ma powodów do podkre¶lania tego¿ i ci±g³ej autoreklamy , uwa¿am. Chyba, ¿e ludzie nie doro¶li do "TAKIEJ" mi³o¶ci i ona ich dra¿ni, ale czy mi³o¶æ mo¿e dra¿niæ ?
Wszak ¿adna agresja nie dociera w jej pobli¿e , jak piszesz Mrugniêcie

Moim zdaniem z mi³o¶ci± jest trochê jak z charyzm± .Ma siê j± , albo siê jej nie ma.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Czerwiec 10, 2011, 21:24:37 »

Z tym Jezusem i Budd± bardzo ciekawe podsumowanie. Choæ z drugiej strony nie musieli oni wynajmowaæ sal na warsztaty. Bo, je¿eli pieni±dze mia³yby pokryæ wydatki zwi±zane z czyst± logistyk±, to jest okej, ale je¶li to sposób zarobkowania, to ju¿ nieco gorzej to wygl±da. Dobre intencje zamieniæ siê mog± wówczas, w najczystszej (najbrudniejszej) wody szarlataneriê. Albowiem si³a pieni±dza, najbardziej chyba demoniczn±, ze wszystkich, jest. Dlatego wielu prawdziwych mistrzów, czyni to bezinteresownie. Niejeden te¿, dobrze prosperuj±cy, z tych samych powodów wspiera szlachetne cele.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 21:25:16 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Mistrz
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 10, 2011, 21:54:44 »

witaj wiki
Czasem bawiê siê swoim cia³em astralnym, np jestem w t³umie i powiêkszam swoje cia³o astralne ( opisane w której¶ z ksi±¿ek) i od razu jest czym oddychaæ
Uwaga na powiêkszanie tego czym siê oddycha, bo ..silikony ¿yj± d³u¿ej ni¿ ich nosiciel Mrugniêcie  ... (¿artujê sorry ,g³upawka )

Faktycznie g³upawka

Co¶ mi tu nie gra. Jezus rozdawa³ swoj± naukê za darmo, je¶li wierzyæ przekazom. Budda te¿ mia³ w nosie pieni±dze ( w³a¶ciwie mia³ ich od urodzenia po dziurki w nosie ¿e w z³ocie móg³by siê k±paæ ),a to do czego doszed³ rozdawa³ ka¿demu darmo . Wiedza prawdziwa nie zale¿y od limitowania dostêpu do niej poprzez takie czy inne warunkowanie. Ona jest dostêpna dla ka¿dego, wprost z kroniki Akashy za darmo. Prawdziwa wiedza i m±dro¶æ s± ,wg mnie, jak powietrze, ale to nie ujmuje im bezcenno¶ci. Tak jak czyste powietrze jest bezcenne.

Ciekawi mnie, co powiedzieliby na to nauczyciele szkó³ wszelakich, a jest ich du¿o na ¶wiecie, gdyby¶ kaza³ im uczyæ za darmo i mieæ pusty portfel?

najbardziej deir przyda³ mi siê w tym, ¿e teraz widzê jakie techniki stosuj± moi bliscy aby trochê podkra¶æ energii( wiêkszo¶æ  ludzi nie¶wiadomie podkrada energie).
Najfajniejsze jest to, ¿e teraz zupe³nie ¶wiadomie mo¿na je¿eli nie zapomni siê deir  U¶miech , nie daæ wci±gniêæ siê w " grê" a jak siê ju¿ zapomni, od razu mo¿na poczuæ brak skradzionej energii

Piêknie wiki, to podstawa. A ci, którzy tak g³o¶no protestuj± przeciwko podkradaniu cudzej energii, najczê¶ciej sami to robi± nagminnie, nie wiedz±c o tym. No ale je¶li kto¶ wypowiada siê o systemie deir w tym w±tku, znaczy i¿ zapozna³ siê z podstawami teoretycznymi szko³y deir, a je¶li to zrobi³, ma ¶wiadomo¶æ procesów, w których uczestniczy (nawet je¶li tylko teoretyczn±).

>Kiaro< proponowa³bym Ci zapoznaæ siê przynajmniej z kilkoma tomami tego systemu.

Dok³adnie tak. O oddzia³ywaniu na drugiego cz³owieka mowa jest w 3 tomie i to nieca³ym, gdy¿ s± tam opisane te¿ inne techniki maj±ce na celu lepsze zrozumienie drugiego cz³owieka. Wszystkich tomów w chwili obecnej jest 8, wiêc krytyka ca³ego systemu po przeczytaniu i odwo³ywaniu siê tylko do jednego z nich jest krótkowzroczno¶ci±.

Zatem wzorce dzia³ania Deir opieraj± siê na wykorzystywaniu ludzkich leków , stworzonych zagro¿eñ fragmentarycznych wzorach  dobra opartych o strach utraty ich .

Dok³adnie odwrotnie. Celem technik deir jest pozbycie siê lêków, ograniczeñ, które najczê¶ciej istniej± tylko w naszej g³owie, barier, które sami tworzymy.

Tam gdzie jest mi³o¶æ nie ma ¿adnego strachu o nic , bo ona go nie tworzy , dziêki mocy mi³o¶ci strach do nas ju¿ nie dociera.

W takim razie mi³o¶ci na ¶wiecie ju¿ nie ma, bo niemo¿liwym jest znalezienie cz³owieka, który nigdy niczego siê nie boi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Czerwiec 10, 2011, 22:55:58 »

Ale¿ na ¶wiecie jest mnóstwo mi³o¶ci , wdychasz j± , energiê mi³o¶ci razem z powietrzem , i dziêki niej ¿yje ka¿dy z nas. Istnieje ca³okszta³t ¿ycia.
Jest to energia mi³o¶ci bezwarunkowej podarowana nam przez Stwórcê.
O takiej mi³o¶ci ja mówiê , a nie o przetworzonych  emocjonalnych sympatiach zale¿nych od spe³nianych oczekiwañ. Owszem to te¿ jest mi³o¶æ uwarunkowana , ale oparta na lêkach strat i zysku tworz±ca swój ¶wiat którego boi siê straciæ.
Uzale¿nia wiêc ci±gle sob± tworz±c uk³ady co¶ za co¶...
Z tego powodu kreuje ro¿ne systemy obrony i ataku dla swojego istnienia.

Tak , ¿yjemy w ¶wiecie gdzie wiêkszo¶æ z nas boi siê utraty czego¶ i nie chce wie¿yc i¿ ¿yæ mo¿na inaczej , bez systemów walk , wojsk i tworzenia ci±gle nowej techniki i technologij wyprzedzaj±cej przeciwnika.

Wiem , trudne jest przekraczanie barier strachu ( do¶wiadczam tego osobi¶cie) ale wiem równie¿ , ¿e mo¿liwe.

Wchodzenie w coraz wiêksz± ¶wietlisto¶æ , poczucie spokoju ( pewno¶ci i¿ nic mi nie zagra¿a) pozwala wykorzystywaæ nam nasz± energiê mi³o¶ci na tworzenie piêkna miast ci±g³± my¶l jak siê ochroniæ i obroniæ przed agresorem tworzonym mentalnie.

To nasze my¶li decyduj± o jako¶ci naszego ¶wiata , jakie one s± taki jest ten ¶wiat. Co nimi wykreujemy , to w nim zaistnieje.

Zatem nie dajmy siê wt³aczaæ w stare systemy , które chc± nas sob± uzale¿niaæ twierdz±c i¿ bez nich nie mo¿emy , nie potrafimy  itp... bo tylko one nam dadz± co¶ cennego.

A prawda jest taka ¿e.....
Wszystko co cenne i piêkne jest w nas w kodzie naszej duszy , wystarczy piêknem codziennego ¿ycia otwieraæ dostêp do siebie. ¯adnymi technikami wymy¶lanymi i kosztownymi , wystarczy u¶miech , spokój , akceptacja odmienno¶ci i przytulenie drugiego Cz³owieka jak brata.
A nasza aura ro¶nie , mieni siê najpiêkniejszymi barwami , staje siê ciep³a , ¶wietlista ,radosna , przyci±ga ludzi dla których te warto¶ci s± cenne , odpycha tych , którzy poszukuj± innych. Wprowadza harmoniê w nas
Czym wiêksza pewno¶æ swoich warto¶ci tym  mniejsza mo¿liwo¶æ zaburzenia ich przez kogo kol wiek , przez jaki kol wiek czynnik ¶wiata zewnêtrznego.

Ca³y sekret rozwoju duchowego , osi±gania mocy i otwierania dostêpu do paranormalnych mo¿liwo¶ci tkwi w prostocie  ¿ycia ,  jest dostêpny za darmo dla ka¿dego Cz³owieka.

Ale je¿eli kto¶ chce poznaæ co¶ innego inaczej i che za to zap³aciæ komu¶ kto mu to przeka¿e? To moim zdaniem nic zdro¿nego , umowa miêdzyludzka  kupna i sprzeda¿y , byle strony siê z niej uczciwie wywi±za³y.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2011, 21:56:45 wys³ane przez Kiara » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #96 : Czerwiec 11, 2011, 09:58:32 »

Aloha !!!

1. Z tym Jezusem, tobym trochê uwa¿a³, bo jednak go¶æ mia³ dobrego skarbnika - Judasza  Du¿y u¶miech

Ale zgadzam siê, ¿e prawdziwy Nauczyciel  nie patrzy na kasê. Kiedy¶ do nas na wie¶ przyjecha³ weterynarz (PRAWDZIWY). S±siadowi na p³ocie powiesi³a siê krowa (chyba czyta³a nasze forum) - ca³y brzuch rozpruty - kilka godzin szycia. Weterynarz - Panie, z lekami, narkoz± itp. to bêdzie z tysi±c z³oty. A ch³op biedny i poczciwy mówi, Panie, biedny jestem, nie mam, zostawimy j± tak jak jest, i najwy¿ej zdechnie. Weterynarz na to: to ja j± zszyjê za darmo. I to zrobi³.

2. Chyba najlepszym sposobem na ochronê przed systemem, jest poznanie go dok³adne. Wówczas mo¿emy znale¼æ s³abe punkty. Kiedy¶, gdy pracowa³em jako handlowiec, wbijano nam na kursach bibliê typu "Wywieranie wp³ywu na ludzi" Roberta Cialdiniego. Czyli zestaw socjotechnik w kontaktach z lud¼mi. Ja to dobrze pozna³em, i teraz po latach wykorzystujê do obrony przed niechcianymi wciskaczami wszystkiego.

Swoj± drog± polecam forumowiczom tê pozycjê: "Wywieranie wp³ywu na ludzi" Robert Cialdini.
Autor jest socjologiem rynku i dok³adnie opisuje sposoby (nie zawsze etyczne) skutecznej sprzeda¿y. Jako przyk³ad podam regu³ê wzajemno¶ci: najpierw dostajesz drobny gift od sprzedawcy, a potem czujesz potrzebê odwzajemnienia uczucia, i trudno jest Ci odmówiæ zakupu, a bo to nie wypada, a bo siê obrazi, itd. Regu³ê tê stosowali krysznowcy, rozdawali na ulicy kwiaty przechodniom, tak po prostu, za nic, a 100 metrów dalej zbierali do skarbonek datki na swoje stowarzyszenie. Ludziom trudno by³o odmawiaæ, wszak oni s± tacy dobrzy, rozdaj± ludziom kwiaty.

Polecam wszystkim tê pozycjê, aby mogli skutecznie broniæ siê przed sprzedawcami, oraz skutecznie negocjowaæ warunki sprzeda¿y. Pomaga bardzo mocno, zw³aszcza w rynku us³ug i finansów.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
east
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Czerwiec 11, 2011, 21:32:50 »

witaj barneyos U¶miech
S±siadowi na p³ocie powiesi³a siê krowa (chyba czyta³a nasze forum) - ca³y brzuch rozpruty - kilka godzin szycia.

buahaha Chichot .. to by³o dobre. Moja g³upawka przy Tobie "mistrzu" wysiada Mrugniêcie ( mam nadziejê ,¿e choæ Ty siê na ¿artach znasz ).
W moich trzewiach co¶ niezdowo burczy na s³owo DEIR ...
Mo¿e jestem uprzedzony . .wybaczcie zwolennicy.

pozdro

ps. a strategie "wroga" z ciekawo¶ci i dla w³asnej ochrony wypada znaæ ,dziêki.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2011, 21:34:28 wys³ane przez east » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Czerwiec 11, 2011, 21:52:48 »

ea¶cie proszê , tylko nie zbli¿aj siê do p³ota!
Bo jak nie przyjdzie ten dobry weterynarz !!!! to strach my¶leæ!!! Chichot P³acz

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2011, 21:53:10 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Czerwiec 11, 2011, 22:11:33 »

East, g³upawka g³upawk±, ale je¶li krowa faktycznie czyta³a nasze forum, to ponosisz solidarn± odpowiedzialno¶æ
za jej powieszenie siê na p³ocie s±siada Barneyosa.

I nie wa¿ne, ¿e PRAWDZIWY weterynarz zszywa³ jej brzuch przez parê godzin, nawet po stanowczej odmowie rolnika
zap³acenia 1000 z³ za ratowanie krowiego ¿ycia, wa¿ne dlaczego krowa siê powiesi³a. 

¦wiadczy to o szkodliwo¶ci naszego forum, a pojawiaj±ce siê u niektórych g³upawki, tudzie¿ stan permanentnej
mi³osnej euforii albo k³ótliwo¶ci, s± wystarczaj±cymi symptomami rozprzestrzeniaj±cej siê zarazy.
No i co, je¶li cudem ocalona krowa znów siê powiesi?  Co¶
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: