Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:55:58

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: W ANIELSKIM KREGU  (Przeczytany 144673 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #250 : Grudzieñ 27, 2011, 21:49:54 »

MOC PRZEBACZENIA

Gabriel

Spisa³ Ramaathis-Mam

T³umaczy³a Anna Burakowska

10 lutego 2008

Z anielskich planów wita was Gabriel przesy³aj±c swoj± energiê mi³o¶ci i zrozumienia, tak by przebudzi³y siê one równie¿ w waszych sercach.

Zagadnienie, które zamierzamy dzi¶ omówiæ, ma g³êbokie, od¶wie¿aj±ce i transformuj±ce oddzia³ywanie duchowe, je¶li jest w³a¶ciwie rozumiane, a jego przedmiot stosowany jako ¶rodek duchowego rozwoju. Generalnie, macie b³êdn± ideê przebaczenia, zwi±zan± ze sprytnymi, wprowadzaj±cymi w b³±d, projekcjami mentalnego ego. ¯yjecie w ¶wiecie, w którym nie dominuje tolerancja i wspó³czucie, lecz agresja i okrucieñstwo, które wp³ywaj± na was i g³êboko was dotykaj±. Gdy pope³niacie b³êdy, uaktywniacie schemat karania i dyskwalifikowanie siebie, stanowi±cy mechanizm u¿ywany przez ego, w celu uzyskiwania mocy i kontroli nad wami. W ten sposób rozwijacie postawê negatywn±, destrukcyjn± i agresywn± w stosunku do samych siebie, jak równie¿ w stosunku do innych. Jest to nastawienie bardzo niebezpieczne, przenoszone  z jednego ¿ycia na drugie, stanowi±ce swego rodzaju piêtno na waszej ¶wiadomo¶ci.

Przebaczenie nie jest mechanicznym, nie¶wiadomym aktem nastêpuj±cym w obliczu konfliktowych sytuacji i zewnêtrznej agresji, których mo¿ecie doznaæ od innych. Nie jest równie¿ wynikiem niedocenienia tych sytuacji czy agresji, ani aktem uleg³o¶ci, poprzez który poddajecie siê ego osoby, która was skrzywdzi³a lub pope³nionemu b³êdowi. Przebaczenie to akt szlachetno¶ci, przyja¼ni i mi³o¶ci. Gdy ma miejsce, poci±ga za sob± dobre samopoczucie, harmoniê i wewnêtrzn± moc. Jeste¶cie przyzwyczajeni do u¿ywania w relacjach miêdzyludzkich obronnych paradygmatów, s³u¿±cych wam jako ¶rodki ochrony przed rzekomymi agresjami i cierpieniami pochodz±cymi z zewn±trz. Paradygmaty te i postawy s± egocentrycznymi projekcjami wyczerpuj±cymi was psychologicznie i emocjonalnie. Utrudniaj± komunikacjê pomiêdzy wy¿sz± Istot± i mentalnym ego. W konsekwencji, wasza wy¿sza Istota nie mo¿e zainstalowaæ kodów duchowej ewolucji generuj±cych ¶wiadomo¶æ i wra¿liwo¶æ w stosunku do okoliczno¶ci, jak równie¿ samego ¿ycia.

Wybaczenie jest synonimem wspó³czucia i sprzyja zrozumieniu, blokuj±cych duchowy rozwój, aspektów-cieni waszego ¿ycia, u¿ywanych przez ego, by was wyczerpaæ poprzez poczucie wielkiej mocy, strach i niewra¿liwo¶æ. Ze wzglêdu na uwarunkowania planu duchowego oczyszczania, rozwinêli¶cie koncepcjê mówi±c±, ¿e moc spoczywa w kontroli, manipulacji oraz wykorzystywaniu otoczenia i innych. Intelekt i rozumowanie, bez duchowej wnikliwo¶ci, stanowi± narzêdzia mentalnego ego, które was popycha do rozwijania wizji dramatycznego, okrutnego ¿ycia oraz okoliczno¶ci. Z tego powodu, gdy wchodzicie w relacje z innymi, nie¶wiadomie rzutujecie osobowo¶æ ego, które zawsze pozostaje na stanowisku obronnym skrywaj±c swoj± s³abo¶æ pod mask± wy¿szo¶ci, dumy i samooszukiwania siê.

Wszystkie wasze traumy, konflikty i zakotwiczenia s± wynikiem pope³nionych w przesz³ych ¿yciach b³êdów, manifestuj±cych siê w tera¼niejszo¶ci i wywo³uj±cych niepokój, strach, frustracjê oraz inne mentalne stany niszcz±ce wasz± psychiczn± i emocjonaln± stabilno¶æ. Pope³nianie b³êdów stanowi uwarunkowanie planów duchowego oczyszczania, takich jak Ziemia i nie mo¿ecie stosowaæ tego jako mechanizmu piêtnowania siebie, lecz umiejêtno¶ci wybaczenia sobie, jednak bez popadania w samozadowolenie, ani te¿ oszukiwanie siebie. Niedoskona³o¶æ jest nieod³±cznym obliczem procesu transformacji duchowej i nie powinna staæ siê motywem zniechêcenia ani frustracji. Problem w tym, ¿e ego, czy inaczej projekcja-cieñ waszej Istoty Esencjonalnej, nie akceptuje tego uwarunkowania, poniewa¿ oznacza³oby to zmniejszenie jego p³ywu i kontroli nad wami. Gdy rozwijacie wizjê przebaczenia stanowi±cego drogê duchowej ewolucji, pozostajecie w zgodno¶ci z pr±dem mocy, si³y i wewnêtrznej transformacji. Wybaczenie sobie i innym nie oznacza samooszukiwania siê i dalszego pope³niania tych samych b³êdów. Jest wyrazem u¶wiadomienia sobie psychologicznego i emocjonalnego schematu, który popycha do pope³niania tego rodzaju pomy³ek.

Odrzucenie, obojêtno¶æ i karanie siebie nie s± w³a¶ciwymi ¶rodkami dla dokonywania transmutacji cieni ego. Ono stale uaktywnia niskie pasje oraz agresywne, negatywne emocje zaæmiewaj±ce wasz± percepcjê ¿ycia i duchow± wra¿liwo¶æ. Moc przebaczenia niesie ze sob± postawê gotowo¶ci do transformacji, która zwiêksza wasz± m±dro¶æ i ¶wiadomo¶æ ograniczeñ oraz niedoskona³o¶ci. Daje wam ¶rodki i klucze, by skonfrontowaæ sie z nimi z godno¶ci±, wspó³czuciem i wspania³omy¶lno¶ci±. Wspó³czesne spo³eczeñstwo, oparte na wstecznych, destrukcyjnych warto¶ciach, zachêca do postaw agresywnych i destrukcyjnych jako narzêdzi zdobywania kontroli nad ¿yciem i okoliczno¶ciami. Takie postawy zamiast jednak przynosiæ harmoniê i wewnêtrzny pokój, generuj± obawy, frustracje i cierpienie ludzko¶ci.

Za ka¿dym razem, gdy u¿ywacie mocy przebaczenia, jeste¶cie ¶wiadomi waszych ograniczeñ i niedoskona³o¶ci, wzmacniaj±c w ten sposób swoj± wra¿liwo¶æ jak równie¿ harmonijn± i szlachetn± percepcjê ¿ycia. Jest to mechanizm, który wspó³pracuje z wami, by pomóc wam wzrastaæ duchowo. Przebaczenie to akt mi³o¶ci, wspania³omy¶lno¶ci, który przejawiacie, gdy akceptujecie przeciwno¶ci i wyzwania „ofiarowane” wam przez ¿ycie i wszech¶wiat, by¶cie osi±gnêli dojrza³o¶æ i wyzbyli siê tendencji mentalnego ego. Akceptuj±c okoliczno¶ci jako mechanizm osobistego wzrostu i przejaw mocy twórczej Boga, rozwijacie szlachetno¶æ, wspó³czucie i mi³o¶æ w stosunku do siebie samych i innych. Pojawiaj±ce siê w was negatywne emocje i uczucia wywo³ywane s± przez mentalne ego, które przeszkadza w zaakceptowaniu ograniczeñ i zrozumieniu, ¿e ¿yjecie na planie, na którym b³±d stanowi tendencjê dominuj±c±. Je¶li pomy³ka nie istnia³aby, nie mogliby¶cie poszukiwaæ, ani w koñcu doceniæ doskona³o¶ci istniej±cej w waszej Wy¿szej Istocie. Ona zosta³a obdarowania moc± przebaczenia - najbardziej wznios³ym przejawem mi³o¶ci i uczuæ.

Zawsze, gdy u¿ywacie mocy przebaczenia, os³abiacie ego skrywaj±ce siê pod maskami nietolerancji i agresywno¶ci wi±¿±cych was z nie¶wiadomo¶ci±, jak równie¿ z cierpieniem. Wybaczenie, oprócz tego, ¿e jest wyrazem okre¶lonej postawy, stanowi równie¿ akt bycia, odczuwania i kochania, który ma moc rozpuszczania zamieszania, chaosu i agresji znajduj±cych siê w waszym wnêtrzu. Stanowi odbicie boskiej ¶wiadomo¶ci wibruj±cej w zgodno¶ci i synergii z kosmicznym prawem i Stwórc±. Nie jest tylko mentalnym aktem, ale polega na uwolnieniu negatywnych emocji, które wywo³a³y w was cierpienie i ból. Nie dotyczy tylko osób, które spowodowa³y wasze cierpienie czy niewygody, lecz równie¿ nie¶wiadomych i skrywanych uczuæ ¿alu oraz agresji, których otwarcie nie wyra¿acie. By prawdziwie wybaczyæ, trzeba zrobiæ to z p³aszczyzny zrozumienia, ¿e wszyscy jeste¶cie czê¶ci± tego samego programu ewolucji i ¿e istnieje zarówno niezale¿no¶æ jak równie¿ wzajemne relacje pomiêdzy wami.

Dziêki mocy przebaczenia zrozumiecie, ¿e wszyscy posiadaj± dobre cechy. Tak jak wy poszukuj± wolnego wyra¿enia siebie, jak równie¿ odczuwania mi³o¶ci i szczê¶cia w swoim ¿yciu. Przebaczenie nie s³u¿y tylko u¶wiadomieniu sobie w³asnych ograniczeñ i niedoskona³o¶ci, lecz równie¿ zrozumieniu, ¿e szczê¶cie, pokój i harmonia zale¿± od boskiej ³aski, co poci±ga za sob± akceptacjê boskich praw bez ich przekraczania. Moc wybaczenia pomaga wam dostrzec w³asne zalety i wady jako narzêdzia pozwalaj±ce odmieniæ te aspekty ¿ycia, które s± nieharmonijne i blokuj± wasza wizjê i duchow± wra¿liwo¶æ. Brak poczucia bezpieczeñstwa, którego tak czêsto do¶wiadczacie, stanowi przejaw waszej odmowy uznania ograniczeñ i zaakceptowania tego, ¿e okoliczno¶ci nie znajduj± siê pod wasz± kontrol±. Stale nêkaj±ce was lêki, frustracje i obawy, s± ekspresj± ego, które przeszkadza wam spostrzec, ¿e b³êdy stanowi± konsekwencjê braku akceptacji waszej s³abo¶ci wobec ¿ycia i okoliczno¶ci. Takie podej¶cie przeszkadza wam skorzystaæ z przebaczenia, by to poj±æ i z pe³n± akceptacj±, bez stawiania oporu, dostroiæ siê do swego procesu ewolucyjnego.

Wewnêtrzna walka, kryzysy, które przechodzicie, stanowi± konsekwencjê waszego lêku przed wybaczeniem samym sobie i zrozumieniem, ¿e ¿ycie ma cel, który ignorujecie cierpi±c z tego w³a¶nie powodu. Opór na zmiany jest jeszcze jednym symptomem niestosowania przez was przebaczenia jako sposobu transformacji, daj±cego wam si³ê i ¶rodki dla jej pe³nej realizacji. Bez mocy wybaczenia nie bêdziecie mogli byæ w zgodzie z ¿yciem, stanowi±cym wyraz ³aski i wspania³omy¶lno¶ci Stwórcy, umo¿liwiaj±cym wam odkrycie swej boskiej, nie¶miertelnej natury. Jeste¶cie dzieæmi mi³o¶ci, piêkna i wspó³czucia, a to implikuje poznanie warto¶ci wybaczenia i stosowania go, kiedy okoliczno¶ci s± przeciwne, a ludzie drêcz± was bez pozornej przyczyny.

Gra ewolucji opiera siê na mocy przebaczenia. Gdy przebaczacie, odczuwacie potrzebê rozwi±zania konfliktów i przemiany koncepcyjnych schematów oraz zachowañ, generuj±cych agresjê, cierpienie i strach w ¿yciu waszym oraz innych. Przebaczenie oznacza, ¿e w obliczu nieharmonijnych zachowañ innych nie bêdziecie reagowaæ chêci± odwetu ani odczuwaæ ¿alu. Bêdziecie pe³ni tolerancji i zrozumienia, ¿e wszystko jest przej¶ciowe i stanowi czê¶æ waszej duchowej ewolucji. W ten sposób stopniowo osi±gniecie m±dro¶æ, pokój, harmoniê i mi³o¶æ w waszym ¿yciu, a obfito¶æ i duchowy dostatek bêd± zawsze do waszej dyspozycji. Wybaczenie jest najpe³niejszym mocy, o¶wiecaj±cym i transformuj±cym aktem, którym Bóg was obdarowa³, by¶cie poczuli, ¿e jeste¶cie czê¶ci± kosmicznej gry ewolucji, w której wszystko ma pozytywny oraz konstruktywny cel.

Koniec przekazu...

http://www.nameya.net/texts/Przekazy/p41.htm
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #251 : Styczeñ 20, 2012, 21:49:32 »

Jesli kogos interesuje swiat aniolow, to podaje link do takiej ksiazki

http://www.ezosfera.pl/samples/pdf/491-Przyklad_ksiega_aniolow.pdf
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #252 : Luty 12, 2012, 21:29:41 »

Czy anio³ stró¿ istnieje naprawdê?
dodano: 2012-02-07 (16:11)

(fot. Eastnews/SPL)

Zdaniem matematyków anio³ stró¿ nie jest jedynie bajeczk± dla katolików. Po przeprowadzeniu dok³adnej analizy statystyk dotycz±cych wypadków lotniczych, doszli do wniosku, ¿e istnieje si³a wy¿sza, która pomaga nam unikn±æ niebezpieczeñstwa.

Rosyjski matematyk, Walerij Isakow, zgromadzi³ dane od rosyjskich linii lotniczych na temat ilo¶ci pasa¿erów rezygnuj±cych z biletów lub po prostu nie przybywaj±cych na dany lot. Okaza³o siê, ¿e w ci±gu ostatnich 20 lat, z lotów, które zakoñczy³y siê katastrof±, zrezygnowa³o o 18 proc. wiêcej osób ni¿ w przypadku bezproblemowych rejsów.

- Ja jestem tylko matematykiem, który zgromadzi³ dane statystyczne, jednak zwolennicy zjawisk paranormalnych od razu pozwi±zuj± otrzymane przeze mnie wyniki z mocami nadprzyrodzonymi – powiedzia³ Isakow w wywiadzie dla Komsomolska Prawda.

Podobne badania przeprowadzono ju¿ wcze¶niej. W 1958 roku Amerykanin James Staunton zainteresowa³y statystyki wypadków kolejowych i lotniczych. Odkry³, ¿e poci±gi oraz samoloty, które uleg³y wypadkom, by³y zape³nione jedynie w 61 procentach, gdy zwykle pasa¿erowie zajmuj± ¶rednio 76 procent miejsc.

Amerykañski naukowiec by³ równie¿ zafascynowany jedn± z nowel Stephena Kinga pt. "Langoliery". W ksi±¿ce opisana jest katastrofa lotnicza, w której gin± wszyscy pasa¿erowie i za³oga. Autora do napisania powie¶ci zainspirowa³a prawdziwa historia. King po wypadku samolotu linii United States of Majestic Airlines zadzwoni³ do biura obs³ugi klienta i us³ysza³, ¿e na ten lot nie zg³osi³o siê a¿ 16 pasa¿erów. Zwykle natomiast z rejsu tymi liniami lotniczymi rezygnuj± maksimum 3 osoby. Amerykañski pisarz, poniewa¿ nie wierzy w anio³a stró¿a, stwierdzi³, ¿e ta szesnastka szczê¶liwców po prostu wykszta³ci³a w sobie co¶ w rodzaju szóstego zmys³u, alarmuj±cego ich o niebezpieczeñstwie.

Mo¿liwe, ¿e równie¿ scenarzysta filmu pt. „Oszukaæ przeznaczenie” inspirowa³ siê faktycznym wydarzeniem. W 1979 roku na moskiewskim lotnisku, jeden mê¿czyzna, gdy odbiera³ swój bilet, spanikowa³ i powiedzia³, ¿e nie poleci tym lotem i ostatecznie pojecha³ poci±giem. Samolot, w którym pocz±tkowo mia³ siê znajdowaæ, rozbi³ siê i na miejscu zginê³o 58 osób. Policja aresztowa³a mê¿czyznê pod zarzutem zaplanowania katastrofy. W wyniku ¶ledztwa jednak okaza³o siê, ¿e cz³owiek ten nie mia³ wp³ywu na wypadek i ¿e nie mia³ te¿ ¿adnych logicznych powodów do paniki. Có¿ wiêc wywo³a³o u niego strach? Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie, ale byæ mo¿e by³ to szósty zmys³ lub jaka¶ si³a wy¿sza.

Patrz±c na statystyki wypadków i liczby osób, które bra³y w nich udzia³ wyra¼nie widaæ, ¿e niektórzy pod wp³ywem nag³ego przeczucia potrafi± przewidzieæ niebezpieczeñstwo. Nastêpnym razem, gdy przed wej¶ciem na pok³ad samolotu przejdzie wam dreszcz po plecach, lepiej pomy¶lcie, czy nie lepiej polecieæ nastêpnym lotem.

AB/amo

Najbardziej niesamowite katastrofy lotnicze

http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Czy-aniol-stroz-istnieje-naprawde,wid,14233946,wiadomosc.html
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2012, 21:30:48 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #253 : Sierpieñ 16, 2012, 15:33:57 »

Anioly postrzegam, jako i byty duchowe, ale i materialne. Bo to wlasnie jest ich domena, ze moga manifestowac sie "ukazywac" - a slowo cialem sie stalo i mieszkalo miedzy nami.
Sa to najwyzszej klasy specjalisci, fachmani, nauczyciele, inzynierowie, architekci i inni.
Przychodza z dobra nowina. I wysluchaja kazdego, kto znajdzie sie w potrzebie.

Czesto biora ucznia (delikwenta) na szkole, pokazuja strukture wymiaru, te brudy tez. Wyrozniaja sie wysokim poziomem inteligencji i uczuciowoscia.
To ich boja sie ciemne zastepy jeszcze przy sterach.

Ciekawe, czy jest jakis watek o nich, bo z checia pogadam.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #254 : Sierpieñ 16, 2012, 19:28:36 »

A maja skrzyde³ka bo jestem ciekaw Cool
to pa Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #255 : Sierpieñ 16, 2012, 21:02:58 »

Tak, braciak, zw³aszcza takie "always" ,co siê do gaci przyczepiaj± Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #256 : Sierpieñ 16, 2012, 21:13:14 »

Na wasze zyczenie ten post moj wyladowal tu.
Anioly roznia sie, jak caly swiat rozni sie struktura.
Mnie chodzilo o wyzsza poleczke, a nie o "Anioly Stroze" bo chyba juz sa inne, ale pod jednym mianem nazywa sie "wszystko" czego umysl pojac nie umie.

przebisniegu skrzydelka maja termity dla przykladu;)
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #257 : Sierpieñ 16, 2012, 23:49:17 »

Tak, braciak, zw³aszcza takie "always" ,co siê do gaci przyczepiaj± Du¿y u¶miech
jako¶ wcze¶niej Ci to nie przeszkadza³o...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #258 : Sierpieñ 17, 2012, 07:56:48 »

Bardzo ciekawy przekaz Archanio³a Micha³a

U¿yjcie swej wyobra¼ni jako narzêdzia

Micha³, 13 sierpnia 2012

Dzisiaj musimy opowiedzieæ o tym okresie, podczas którego dalej przechodzicie przez kolejne energie, oraz o zmianach w waszym ¶wiecie, które równie¿ nieustannie narastaj±.

Tak jak was ostrzegali¶my, podejmowane s± wszelkie wysi³ki, aby odmalowaæ te przemiany albo jako co¶ zwyczajnego, albo jako co¶, czego nale¿y siê baæ. Wybór nale¿y do was. Te zmiany nie s± ani czym¶ zwyczajnym, ani strasznym.  Wynikaj±ce z nich za³amanie siê struktur kontroli nied³ugo stanie siê oczywiste.  Istnieje rzecz jasna wielu ludzi, którzy odmawiaj± uwierzenia w cokolwiek innego ni¿ to, co mówi± im wasze media.  Jednak nawet to szybko siê zmieni.  Stara gwardia zbudowa³a system kontroli oparty na pieni±dzach, a teraz odkrywa, ¿e siedzi na drugim koñcu tej hu¶tawki, ¿e siê tak wyrazimy. Pojawi siê o wiele wiêcej pieniêdzy, ni¿ im siê kiedykolwiek ¶ni³o i nie bêd± mieæ nad nimi kontroli.  To ju¿ jest w drodze, ale najpierw trzeba bêdzie zaspokoiæ najbardziej oczywiste potrzeby.

Mo¿ecie odkryæ, ¿e ci, o których wam mówiono, ¿e s± waszymi wrogami, oka¿± siê byæ w istocie waszymi najbli¿szymi osobistymi sprzymierzeñcami.  Niektórzy staraj± siê przeforsowaæ te sprawy, gdy¿ ¿adne inne rozwi±zania nie zosta³y zaakceptowane.  Prosimy was, ¿eby¶cie nie s³uchali ¿adnego straszenia, a pojawi siê tego trochê.  ¦wiadomie lub nie, wielu ludzi przez chwilê bêdzie wierzy³o w te stare historie. Po prostu akceptujcie to, co do was przychodzi i nie zwracajcie uwagi na ca³e to negatywne zamieszanie. W krótkim czasie to wszystko siê rozwieje.

Je¶li chodzi o parê nastêpnych tygodni zmian osobistych, bêd± one o wiele wiêksze ni¿ te, których do¶wiadczyli¶cie przedtem.  Przygotowali¶cie siê do nich jednak, wiêc nie powinni¶cie mieæ z nimi ¿adnych problemów. W rzeczy samej wielu z was bêdzie w stanie przyswoiæ to wszystko ³atwiej w miarê rozwoju tego procesu. Przekazali¶my obraz cia³ energetycznych, które staj± siê tak na³adowane, ¿e zaczyna to wp³ywaæ na fizyczno¶æ naszego czanelera. I na tym to w³a¶nie polega.

Zwracajcie uwagê na to, w jaki sposób teraz o sobie my¶licie.  Ja¼nie, jakie stwarzacie od tego momentu, bêd± pod coraz wiêkszym i oczywistszym wp³ywem waszych my¶li i uczuæ na wasz temat.  Uczyñcie z tego zaletê, a czemu¿ by nie?  Stwórzcie siebie takimi, jakimi naprawdê chcecie byæ.  Zacznijcie przejmowaæ kontrolê nad swym w³asnym ¿yciem.  Teraz ujrzycie, czemu jest tak wa¿ne, ¿eby¶cie kochali samych siebie.  Nie mamy na my¶li zach³annego skoncentrowania na sobie.  Mamy na my¶li szacunek dla tego kim i czym jeste¶cie.

Uczcijcie samych siebie.  U¿yjcie swej wyobra¼ni jako narzêdzia.  B±d¼cie tym, kim chcecie byæ.  Niech odpadn± te rzeczy z przesz³o¶ci, których ju¿ nie chcecie ze sob± nie¶æ.  Teraz jest to dla was mo¿liwe. Tak naprawdê jest to niezbêdne. Uwielbiamy piosenkê, która by³a popularna nie a¿ tak dawno temu. Niech bêdzie wasza. “Nie martwcie siê. B±d¼cie szczê¶liwi.” {“Don’t worry.  Be happy.”}

<a href="http://www.youtube.com/v/d-diB65scQU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/d-diB65scQU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

Jeste¶my coraz bli¿ej was. Kroczcie z nami codziennie. Nied³ugo znów siê odezwiemy. Dobrego dnia.

Przekaza³ Ron Head, 13 sierpnia 2012
http://oraclesandhealers.wordpress.com/2012/08/13/use-your-imagination-as-a-tool-michael-channeled-by-ron-head/

Przet³umaczy³a wika
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2012, 07:59:40 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #259 : Sierpieñ 17, 2012, 10:52:23 »

chanell

Przekaz ten chyba juz ze dwa razy widnieje na innych watkach, ale do tego pasuje.
Bo ostatecznie o Aniolach.
Przeczytalam wpisy od poczatkowego i musze przyznac, ze Raphaela bardzo doglebnie przeanalizowala historie i geneze, oraz legendy i mity anielskie.

cyt Raphaela
Ja moje decyzje podejmuje razem z moim Aniolem. Ja wiem intuicyjnie, co  jest sluszne. Zdazylo mi sie juz kilka razy, ze nie bardzo wiedzialam co mam zrobic. Od siebie prawde mowiac nie mialam juz zadnych mozliwosci.
Poprosilam  mojego Aniola" powiedzialam, ja juz wszystko zrobilam co w mojej mocy, sprawa jest skomplikowana." Przekazalam cala sprawe mojemu Aniolowi. Nie  byla to natychmiastowe rozwiazanie sprawy, musialam miec cierpliwosc. Rozwiazanie przyszlo, ale w taki sposob ze nigdy bym nie wpadla na taki pomysl i taka mozliwosc. To byla odpowiedz tez dla mnie, ze nie jestem sama i ze moge liczyc na pomoc Anielska.
Takich przykladow  mam duzo w ciagu dnia, jesli poprosze, to tez otrzymam pomoc. Moj Aniol stroz daje mi bezpieczenstwo, ja wiem ze mam bardzo kochanego przyjaciela ktory jest zawsze przy mnie na dobre i zle.
W to trzeba wierzyc. Ja nie widzialam zadnego Aniola, ale mam uczucie ze on jest i pomaga mi w zyciu, a nawet cieszymy sie razem . Kiedy ludzie sa w ciezkiej sytuacji, ja radze aby zwrocili sie do swojego aniola stroza. Musze przyznac, ze czesto jest odpowiedz, ja modle sie do Maryji, albo Jezusa. Mysle ze bardzo duzy procent wierzacych nie uwaza aniolow , moze w zyciu dzieciecym zapoznaje sie z aniolkiem ze skrzydelkami.
Potem gdy dorosleje, anioly pozostaja w zyciu dzieciencym, a szkoda. Niekiedy slyszy sie o aniolach, kiedy ktos ma wypadek i wyjdzie z niego z zyciem, to wtedy mowi- ja mialem aniola stroza.

Raphaelo pisalas pobieznie w jednym z watkow o sw. Teresie z Avilii

Ekstaza sw Teresy z Avilli

(Moze i ekstaza , ja widze "pozycje na jezdzca" - http://mediweb.pl/sex/vad03a.php?poz=pozjezdziec)
cyt za wiki:
"
Ukazana przez Berniniego scena jest ilustracja widzenia Teresy, w którym zobaczy³a anio³a. W³óczni± przeszy³ jej serce, sprawiaj±c ból i rado¶æ równocze¶nie. Bernini ukaza³ w³a¶nie ów moment, gdy trac±ca przytomno¶æ Teresa oczekuje na strza³ê, trzyman± przez anio³a. ¦wiêta unosi siê na ob³oku, jej noga i rêka zwisaj± bezw³adnie, wysuwaj±c siê spo¶ród obficie fa³dowanej szaty. Teresa zamyka oczy, równocze¶nie niby wydaj±c jêk z wpó³otwartych ust. Nad ni± stoi m³odzieñczy anio³ o delikatnych rysach i tajemniczym u¶miechu, wyci±gaj±cy w jej kierunku strza³ê. Intryguj±cy u¶miech anio³a kontrastuje z pe³n± emocji twarz± kobiety. Niebiañski wys³annik równie¿ owiniêty jest zwojem materia³u, w zag³êbieniach którego przenikaj± siê cienie, daj±c wra¿enie g³êbokich fa³d. Szaty obojga postaci wydaj± siê tworzyæ jedno¶æ."

Taa, Anioly jak widac potrafia wyreczyc Mrugniêcie wiele zagubionych duszyczek, bo wlasnie to ich zadanie. Zbieranie looshu.

Tylko po co tyle tej filozofii, gdy wiadomo, ze i tak i tak tylko o jedno chodzi. //Rzekomo to domena Szatana ten 66, a tu nagle a kuku !! //

Lady zmniejszy³am nieco obrazek ,¿eby siê lepiej oglada³o.Format by³ za duzy.
chanell

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2012, 15:54:29 wys³ane przez chanell » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #260 : Sierpieñ 17, 2012, 11:36:53 »

(Moze i ekstaza , ja widze "pozycje na jezdzca" - http://mediweb.pl/sex/vad03a.php?poz=pozjezdziec)
spoko, podobno takie zaburzenia daje siê z powodzeniem leczyæ...
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #261 : Sierpieñ 17, 2012, 12:02:57 »

arteq

spoko, podobno takie zaburzenia daje siê z powodzeniem leczyæ...

oby nie przymusowo Du¿y u¶miech Mrugniêcie, to niech Ci bedzie, tylko... o jakich zaburzeniach piszesz?? Bo nie chytam w lot°°

Rozwin temat, okaz sie mezczyzna, nie wstydz sie, przeciez zonaty facet jestes - porozmawiaj otwarcie, a nie owijanie w bawelne i uniki, w koncu niech sie malucki tez podciagnie w wiedzy "janielskiej".

//O "Kamasutre" Ci idzie, czy ekstaze Tereski;)// Z politowaniem

east
Go¶æ
« Odpowiedz #262 : Sierpieñ 17, 2012, 12:23:56 »

Anio³ zabija w Teresie JA  Du¿y u¶miech
St±d u¶miech i wyraz twarzy, jakby chcia³ przekazaæ  " spokojnie Tereska za chwilê przestaniesz cierpieæ, tylko dziabnê tego demona-Ciebie ". On patrzy na Teresê jak na pacjentkê do wyleczenia Mrugniêcie

edit : A Tobie , Fair Lady to chleb na my¶li Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2012, 12:24:39 wys³ane przez east » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #263 : Sierpieñ 17, 2012, 12:36:08 »

east

A Tobie , Fair Lady to chleb na my¶li

Swiezutki, pachnacy, z maselkiem, a nie "suchy dla konia" Mrugniêcie

Anio³ zabija w Teresie JA 
St±d u¶miech i wyraz twarzy, jakby chcia³ przekazaæ  " spokojnie Tereska za chwilê przestaniesz cierpieæ, tylko dziabnê tego demona-Ciebie ". On patrzy na Teresê jak na pacjentkê do wyleczenia

Nie wiem, czy ja tu tylko jedyna rozpoznaje istote rzeczy (choc piekarzem nie jestem;)), czy inni wstydza sie poprostu napisac o "janielskich" gierkach.

Przeciez te "zabijania JA" to w tradycji wielu kultur, lub sekt, czy organizacji (np. "skull & bones", czy mnichow Dalaj Lamy i innych) przepustka do drogi dalszej - juz po uzdrowieniu??

To napiszcie otwarcie. Tylko tyle, bo chyba kazdy jest tu dorosly i chleb juz widzial na wlasne oczy:)

//Mialam w rodzinie kobitke, zmarlo jej sie w stanie panienskim w wieku 85 lat - ona kiedys mi powiedziala, ze przychodzi do niej jakis faraon (krol), bo byla jego zona w jakims tam wcieleniu --- a teraz jasniej?? to sa niezle mechanizmy, a kogo?? Aniola, czy tego drugiego?//

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #264 : Sierpieñ 22, 2012, 21:27:46 »

CZARNY ANIOL

//Wiedza ukryta w obrazie//
east
Go¶æ
« Odpowiedz #265 : Sierpieñ 23, 2012, 10:00:55 »

Stylistycznie wygl±da na EMO Mrugniêcie
Ale ta fala jest boska
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #266 : Sierpieñ 23, 2012, 11:27:35 »

Cytat: east
Ale ta fala jest boska

…to sprawka ksiê¿yca w pe³ni.  Du¿y u¶miech A czarny anio³, choæ lêkliwie - zanurza stopê w wodzie,
jakby chcia³ zmyæ swoj± czerñ… a mo¿e tylko testuje? No i ta b³yskawica na niebie…  Mrugniêcie
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #267 : Sierpieñ 23, 2012, 11:31:19 »

Symbol i nazwa "Czarny Aniol" oznacza niosacy sprawiedliwosc. Taka nazwe obraly np. oddzialy podziemia, ktore stoja w obronie maluckich i ucisnionych w Ameryce Poludniowej.
//"Bo sad sadem, ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie" - cyt. babcia Pawlakowa:)//
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #268 : Sierpieñ 23, 2012, 11:44:53 »

Cytat: Fair Lady
//"Bo sad sadem, ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie" - cyt. babcia Pawlakowa:)//

Nie ma to jak zdrowe, ch³opskie my¶lenie…

...no i lata³y granaty za t± sprawiedliwo¶ci± na dwie strony, a¿ kota u¶mierci³y…  Chichot 

Ot Pawlako-Kargulowe wymierzanie sprawiedliwo¶ci.  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #269 : Sierpieñ 23, 2012, 13:58:21 »

"wozmi granat i rozgoñ - rozgoni³ ? ; da; to po³o¿i granat " Du¿y u¶miech  Ot i sprawiedliwo¶æ praktyczna, czyli kto ma wiêksz± moc ra¿enia -wystarczy pokazaæ i od³o¿yæ na pó³eczkê Chichot
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #270 : Sierpieñ 23, 2012, 15:30:34 »

Jasne, to tylko tak dla draki Mrugniêcie
"bo jak mawial pan Wolodyjowski - jak sie ciebie nie beda bali, to sie z ciebie beda smiali"

A jak trza, tu "ubij" U¶miech niech nie lata "po moim niebie"  Du¿y u¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #271 : Wrzesieñ 24, 2012, 09:14:06 »

Kryon: O byciu latarni± morsk± .

Pewien pracownik ¶wiat³a zapyta³:

"Jestem w miejscu, w którym nie chcê byæ. Czemu codziennie jestem tak karany, musz±c pracowaæ z tymi lud¼mi, którzy s± tak ciemni? Oni my¶l±, ¿e jestem wariatem i nie szanuj± ani mnie, ani mojego ¿ycia. Czemu mia³bym o tym my¶leæ? To takie trudne!"

A moja odpowied¼ po raz kolejny zabrzmi tak:

Czy my¶lisz, ¿e to wszystko jest przypadkiem? Albo ¿e kto¶ ciê karze?

Je¶li tak, przeoczy³e¶ ca³± wspania³o¶æ standardowej latarni morskiej. One nie s± budowane w bezpiecznych miejscach. Decyduj± siê byæ tam, gdzie s± burze!

Nikt ciê nie karze. Jeste¶ umieszczony w trudnym miejscu, ¿eby o¶wietlaæ je swoim ¶wiat³em.

Co powiniene¶ robiæ na fizycznym planie (z otaczaj±cymi ciê lud¼mi)? Czy mo¿esz ich kochaæ? Wys³uchaj ich! Pos³uchaj, co siê naprawdê dzieje w ich ¿yciu.

Uwa¿aj ka¿dy dzieñ za sposobno¶æ, by stwarzaæ ¶wiat³o w ciemnym miejscu. Obserwuj jak zmieniaj± siê postawy. Mo¿esz wydawaæ im siê "dziwny", ale oni wiedz±, ¿e reprezentujesz integralno¶æ.

Na duchowym planie jeste¶ ¶wiat³em w ciemnym miejscu - i dziwisz siê, ¿e tam siê znajdujesz? Nie zawsze musi chodziæ o ciebie. Pomy¶l o nich!

Nikt ciê nie karze, dostajesz pewn± mo¿liwo¶æ. Przyszed³e¶ tu wykonaæ tê pracê, i nie bêdzie ona trwa³a wiecznie. Bycie w miejscu, w którym nie chcesz byæ, i przebywanie z lud¼mi, z którymi nie chcesz przebywaæ, jest zadaniem latarni morskiej.

A je¶li jeste¶ jedynym ¶wiat³em, jakie oni widuj±? 

Przekaza³ Lee Carroll
www.kryon.com

Sep
21
                             Archanio³ Micha³: A najlepsze jest to, ¿e wystarczy tego dla wszystkich

Nie zapominajmy dzisiaj o zbli¿aj±cej siê równonocy. "O nie!", my¶li nasz czaneler. "Znowu bêd± te rzeczy o ¶wietle i energii". No dobrze. Darujemy wam to... po tym, gdy ju¿ powiemy, ¿e nie tylko otrzymacie tê energiê silniejsz± ni¿ kiedykolwiek, ale pojawi± siê te¿ subtelne zmiany, gdy wkroczycie w ostatni kwarta³ waszego roku s³onecznego, a równocze¶nie w nowe mo¿liwo¶ci utrzymania coraz wy¿szego natê¿enia i czêstotliwo¶ci energii.

Nie musimy te¿ zwracaæ waszej uwagi na to, ¿e, jak siê wydaje, szaleñstwo wokó³ was staje siê zara¼liwe. Wielu z was dziwi siê, ¿e jako¶ w ogóle ich nie niepokoi to, co siê dzieje, ani pog³oski o tym, co siê ma wydarzyæ. Gratulacje z powodu waszej nowoodkrytej zdolno¶ci bycia zakorzenionymi w swym centrum i skoncentrowanymi na swych zamierzonych postêpach. Mo¿e nazywanie tak tego nie jest najlepszym pomys³em, ale w istocie to w³a¶nie robicie.

Pojawi± siê, i ju¿ maj± zreszt± miejsce, próby rozpêtania kolejnej wojny na ¶wiecie. Nie jest to niespodzianka ani dla was, ani dla nas. Jednak do koñca tego pamiêtnego roku pozosta³y tylko trzy miesi±ce, a nowa wojna ¶wiatowa nie le¿y w Boskim Planie. Mnóstwo rzeczy wydarzy siê w ci±gu tych trzech miesiêcy, i wiele z tego bêdzie dla wielu osób bardzo niepokoj±ce, ale wy³onicie siê w nowym roku w lepszej formie ni¿ teraz. Jak ju¿ kiedy¶ powiedzieli¶my, ¶wiat siê nie skoñczy, a niebo nie spadnie{wam na g³owê:}.

To, co siê wydarza, polega na tym, ¿e wy, zdumiewaj±ce dzie³a Boga Matki/Ojca, Stwórcy Wszystkiego Co Jest, zajmujecie siê odkrywaniem i przypominaniem sobie kim jeste¶cie, i na co was staæ. I na tê okoliczno¶æ trzymajcie siê mocno, kochani, i zapnijcie pasy. Nawet o tej pó¼nej porze roku stosunkowo niewielu z was ma jakiekolwiek pojêcie o tym, w któr± stronê zmierzacie.

S³yszeli¶cie od nas wiele piêknych s³ów i opisów, ale jest to blade odbicie do¶wiadczenia, które siê dla was rozpocznie ju¿ nied³ugo. To tak, jakby¶my wam opowiadali przez wiele lat o lodach czekoladowych, a teraz po raz pierwszy naprawdê ich skosztujecie. Powiedzieli¶my wam, ¿e s± zimne. Powiedzieli¶my, wam, ¿e s± kremowe, pyszne i cudowne. Ale zanim ich rzeczywi¶cie spróbujecie, nie macie pojêcia, jaka to bêdzie przyjemno¶æ. Je¶li teraz trzyma³bym przed wami loda w ro¿ku, wszystko, co musieliby¶cie zrobiæ, to wyci±gn±æ rêkê i go wzi±æ. I to, moi drodzy przyjaciele, jest bardzo dobr± metafor± waszej obecnej sytuacji. A najlepsze jest to, ¿e tych lodów wystarczy dla was, i dla wszystkich waszych przyjació³, i dla wszystkich ich przyjació³. Absolutnie nikomu niczego nie zabraknie.
My zajmiemy siê rozdawaniem tych lodów. Wy macie byæ przygotowani, uprzejmi, cierpliwi, i macie uwa¿aæ, ¿eby nie upu¶ciæ swoich lodów na ziemiê w tym ogródku jordanowskim. No có¿, tak naprawdê nie da siê tego zrobiæ. Ale nie dajcie siê w tym momencie rozpraszaæ jakimkolwiek ³obuzom z tego placu zabaw.

Jeszcze raz bijemy wam wszystkim brawo za wasze starania i wasz sukces. Wytrzymajcie ten ostatni krótki odcinek tego kursu, a my bêdziemy was dalej wspieraæ we wszystkim, co robicie. A je¶li nale¿ycie do tych, którzy mówi± nam "Cze¶æ!", gdy ostatnio zauwa¿aj± nasz± obecno¶æ albo delikatne wskazówki i popchniêcia, my odpowiadamy wam "Cze¶æ!". Kochamy was. Dobrego dnia, najmilsi.

Przekaza³ Ron Head, 20 wrze¶nia 2012
http://oraclesandhealers.wordpress.com/2012/09/20/spare-yourself-being-distracted-at-this-point-by-any-playground-bullies-channeled-by-ron-hea

Sep
20
                                    Rada Dwunastu: Przygotujcie siê do portalu równonocy

{Szczyt równonocy dla obszaru Polski przypada 22 wrze¶nia o godzinie 16:48}
Przygotowanie siê do bramy energetycznej, takiej jak wrze¶niowa równonoc, to nie tyle robienie czegokolwiek, co pozostanie w ciszy. Aby odnie¶æ z tego najwiêksz± korzy¶æ, znajd¼cie spokojne miejsce, gdzie nic nie bêdzie was rozpraszaæ, i wyciszcie swój umys³ przez czas na tyle d³ugi, by us³yszeæ, co wasz wewnêtrzny g³os mówi o tym punkcie w czasie. Po³±czcie siê ze swym sercem, opró¿niaj±c umys³ z my¶li i po prostu oddychaj±c. Kiedy jeste¶cie w ciszy wystarczaj±co d³ugo, pozwalaj±c odej¶æ wszelkim planom i troskom, g³os waszej wewnêtrznej m±dro¶ci jest w stanie zwróciæ wasz± uwagê. Na im wiêcej ciszy sobie pozwolicie, tym wiêcej us³yszycie.

G³êboko wewn±trz waszej istoty jest miejsce, które pamiêta dlaczego przybyli¶cie na Ziemiê, i dlaczego te chwile s± tak cenne i kluczowe dla rozwoju waszej duszy. Teraz, przygotowuj±c siê do nowego progu energii równonocy, bêdziecie chcieli otrzymaæ dostêp do tej m±dro¶ci.

Zapro¶cie sw± wewnêtrzn± m±dro¶æ do punktu swej ¶wiadomej uwa¿no¶ci, tak aby zetknê³a siê i skrzy¿owa³a z wasz± obecn± energi± i waszymi intencjami dotycz±cymi tej nastêpnej fazy. Popro¶cie o perspektywê wielowymiarow±.     

Ten wiêkszy obraz otrzymany od ducha pomo¿e wam dostosowaæ wasze my¶lenie, zrównowa¿yæ emocje i uaktualniæ wasz ogl±d samych siebie. Istnieje prawdopodobieñstwo, ¿e wasze marzenia nie maj± wystarczaj±cego rozmachu, i ¿e nie bierzecie pod uwagê swojego dotychczasowego rozwoju. Wypaczona wizja w³asnego rozwoju mo¿e i¶æ ramiê w ramiê z w±tpliwo¶ciami co do tego, ¿e ¶wiat staje siê miejscem, w którym jest coraz wiêcej mi³o¶ci. Choæ jest to 'normalny' aktualny sposób my¶lenia wielu ludzi, wy nie mo¿ecie zadowalaæ siê tego rodzaju 'normalno¶ci±'.

Ta równonoc jest jednym z trzech kluczowych portali energetycznych, które s± jeszcze na horyzoncie w 2012. Pozosta³e dwa to przej¶cie 11/11 oraz przesilenie grudniowe 21/12. Wszystkie trzy s± dla was i dla ludzko¶ci okazj± do wzniesienia siê na wy¿szy duchowy poziom. Ka¿de z tych przej¶æ daje wam równie¿ mo¿liwo¶æ wiêkszego samo-zrozumienia - odkrycia czego¶ wiêcej na temat waszej prawdziwej ¶cie¿ki, i po³±czenia siê z energiami i lud¼mi, którzy w naturalny sposób stanowi± czê¶æ waszego przeznaczenia.
Trzy pytania na Teraz

Oto s± trzy pytania, które warto zadaæ teraz, gdy przygotowujecie siê do bramy energii Równonocy. Zalecamy postawienie ich w sposób otwarty, bez uprzednich planów i bez oczekiwania konkretnego rodzaju odpowiedzi. Te odpowiedzi mog± siê pojawiæ w trakcie zadawania pytañ, gdy siedzicie w ciszy, kiedy ¶nicie, lub dopiero po jakim¶ czasie. Najwa¿niejsz± rzecz± jest postawienie tych pytañ i pozwolenie na to, by duch wyjawi³ wam to, co powinni¶cie wiedzieæ. S³uchajcie pierwszych odpowiedzi, jakie otrzymujecie.

Jaka sfera mojego ¿ycia potrzebuje teraz wiêcej równowagi?
Co mogê zrobiæ, lub robienia czego mam unikaæ, aby podnie¶æ moj± czêstotliwo¶æ energii?
Jaka jest jedna rzecz, któr± mam uwolniæ, zanim dalej pod±¿ê naprzód?

Ten prosty proces stawiania pytañ uruchamia energetyczne wsparcie ze strony ducha i pomaga wam przygotowaæ siê i odnie¶æ pe³n± korzy¶æ z portalu energii Równonocy.

Gdy kontynuujecie sw± podró¿ i odkrywacie sw± bosk± naturê, my otaczamy was sw± mi³o¶ci± i b³ogos³awieñstwami. Jeste¶my Rad± Dwunastu.

Przekaza³a Selacia, 8 wrze¶nia 2012 
http://spiritlibrary.com/selacia/prepare-for-the-equinox-energy-gateway
Copyright 2012 by Selacia
www.Selacia.com

Archanio³ Micha³: Uczyñcie tak, najdro¿si

Micha³ i wszystkie niebiañskie zastêpy w imieniu Stwórcy wszech¶wiatów

Tego dnia, 17 wrze¶nia waszego czasu, chcemy was zawiadomiæ o otwarciu ogromnej nowej linii czasu. Ustawili¶cie wasz ¶wiat na takiej pozycji, ¿e mo¿e po³±czyæ i zakoñczyæ wszystkie poprzednie linie czasu w dniu 21 grudnia. Wszelkie starania, by przepowiedzieæ przysz³o¶æ na tych liniach, nie powiod³y siê w³a¶nie dlatego, ¿e skoñcz± siê one tego dnia.

Wasz Stwórca wyda³ dekret o ca³kowicie nowej przysz³o¶ci dla was i mieli¶cie ju¿ w ni± niewielkie wgl±dy, ale nie byli¶cie w stanie jeszcze jej ujrzeæ. Wydarzaj± siê ró¿ne rzeczy, które s± fabrykowane, aby odci±gn±æ wasz± uwagê od tej wiedzy. Mówimy wam, ¿e nic nie mo¿e was teraz powstrzymaæ przed zamanifestowaniem przysz³o¶ci, nad której stwarzaniem poprzez swe modlitwy i wysi³ki spêdzili¶cie eony. Przysz³o¶æ, jak± ka¿da z waszych dusz wybra³a, jest zapewniona.

Bêdzie du¿o ha³asu i prób odwrócenia waszej uwagi, ale te starania bêd± teraz p³onne. Choæ oddzielenie i ciemno¶æ uwielbiaj± my¶leæ, ¿e s± potê¿ne, nigdy nie bêd± one silniejsze od woli Stwórcy. "Rzeczywisto¶æ" tej czasoprzestrzeni szybko zbli¿a siê do swej daty "przeterminowania".

W niektórych krêgach trwa panika, gdy¿ staje siê oczywiste, co siê dzieje. Ci, którzy szczycili siê, ¿e rozumiej± sprawy, jakie przed wami ukryli, orientuj± siê teraz, ¿e postawili na niew³a¶ciwego konia.

Wydarza siê wiele donios³ych rzeczy i bêdzie siê tak dzia³o dalej pomiêdzy waszym teraz i koñcem tego roku. Jednak ¿adna z nich - z wyj±tkiem tego, co dzieje siê w waszym ¶wiecie wewnêtrznym - nie stanowi nic, na czym powinni¶cie skupiæ swoj± uwagê. Wiemy, ¿e trudno wam to bêdzie zrozumieæ. Ale w ten sposób tworzy³o siê i tworzy dalej wasze nowe ¿ycie. Wasze ¿ycie zewnêtrzne jest odbiciem wewnêtrznego, a nie na odwrót, dok³adnie tak, jak was uczono.

Wy, moi kochani przyjaciele, jeste¶cie twórcami okoliczno¶ci, w jakich ¿yjecie. Wydarzy³o siê to, ¿e wystarczaj±co wielu z was u¶wiadomi³o to sobie i przezwyciê¿y³o wp³yw tych relatywnie niewielu, którzy u¿ywali tej wiedzy, by was kontrolowaæ. I niech tak bêdzie. Nie udzielajcie tym sprawom swojej uwagi, chyba ¿e chcecie obdarzyæ te dusze waszym przebaczeniem i wspó³czuciem. Utrzymujcie swoj± uwagê i intencje skupione na przygotowaniu siê, by byæ swoim najlepszym mo¿liwym ja.

Wiemy, ¿e wielu z was codziennie rozmawia ze swymi najwy¿szymi ja¼niami. Chcieliby¶my, aby¶cie teraz zaprosili te niewiarygodnie potê¿ne i kochaj±ce istoty, aby ¿y³y jako i poprzez wasze fizyczne ja¼nie. Popro¶cie, aby wszystkie pooddzielane kawa³ki was, odszczepione za spraw± minionych urazów i dramatów, powróci³y znów do domu i aby¶cie znów stali siê ca³o¶ci±. Mówcie teraz do siebie wiele razy w ci±gu dnia, u¿ywaj±c s³ów "JAM JEST", a po nich wyra¿aj±c swoje najwy¿sze zrozumienie i pragnienia. Uczyñcie tak, najdro¿si.

Niech zacznie siê to przyjêcie! W mi³o¶ci i przyja¼ni ¿yczymy wam, jak zawsze, dobrego dnia.

Przekaza³ Ron Head, 17 wrze¶nia 2012
http://oraclesandhealers.wordpress.com/2012/09/17/make-it-so-dear-hearts-channeled-by-ron-head/

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 09:19:59 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #272 : Wrzesieñ 24, 2012, 09:52:15 »

"Jestem w miejscu, w którym nie chcê byæ. Czemu codziennie jestem tak karany, musz±c pracowaæ z tymi lud¼mi, którzy s± tak ciemni? Oni my¶l±, ¿e jestem wariatem i nie szanuj± ani mnie, ani mojego ¿ycia. Czemu mia³bym o tym my¶leæ? To takie trudne!"

Rafaelo ,my¶lê ¿e wielu z nas zadaje sobie takie pytania.

Nikt ciê nie karze, dostajesz pewn± mo¿liwo¶æ. Przyszed³e¶ tu wykonaæ tê pracê, i nie bêdzie ona trwa³a wiecznie. Bycie w miejscu, w którym nie chcesz byæ, i przebywanie z lud¼mi, z którymi nie chcesz przebywaæ, jest zadaniem latarni morskiej.

A je¶li jeste¶ jedynym ¶wiat³em, jakie oni widuj±? 

Ta odpowied¼ zawiera wszystko i nie potrzeba komentarza U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #273 : Wrzesieñ 24, 2012, 21:29:57 »

Cieszcie siê ka¿dym do¶wiadczeniem teraz i rozkoszujcie siê ka¿dym krokiem do przodu. – AA Micha³

Zaczynamy dzisiejsz± wiadomo¶æ, odnotowuj±c z rozgoryczeniem obecne sprzeczki o ró¿nych channelerach. Nie widzimy pozytywnego potencja³u w takim konflikcie. Channelerzy otrzymuj± informacje od tego, z kim oni rezonuj±. Czytelnicy wybieraj±, czy czytaæ, czy nie czytaæ. Ostateczny wybór nale¿y do pojedynczego czytelnika. Rozeznanie (rozró¿nianie) jest wymagane, gdy czytacie wszystkie channelingi. W tym momencie waszej podró¿y, powinni¶cie byæ w stanie dokonaæ takich rozró¿nieñ dla siebie, albo miêdzy channelerami, a nawet miêdzy pojêciami tego samego channelera. Proszê zobaczyæ, ¿e w rozmowach rozwijaj±cych siê miêdzy naszym wymiarem i waszym,  ro¶niecie i rozwijacie siê codziennie. To nie jest tak, ¿e my przychodzimy wam na ratunek, drodzy. To jest tak, ¿e zbli¿acie siê do wymiaru ¶wiadomo¶ci, któremu byli¶cie obcy. Macie, oczywi¶cie, prawo do posiadania opinii bez wzglêdu na to, co wybierzecie. Prosimy jednak, aby nie anga¿owaæ siê w konflikty miêdzy pracownikami ¶wiat³a. To nie jest owocne, oraz w wielu przypadkach, jest wykorzystywane przez negatywne energie, nawet je¶li nie jest wywo³ane przez nie.

Wróæmy do szczê¶liwszych my¶li. Jeste¶my bardzo zadowoleni z fali ¶wiat³a ogarniaj±cej wasz± planetê w tym czasie, a nawet bardziej zadowoleni ze sposobu, w jaki przygotowali¶cie siê do niej i wykorzystujecie j±. Istnieje jeszcze wiele milionów dusz, które nie maj±  ¶wiadomo¶ci tych rzeczy, ale dla tych z Was, którzy wiedz±, wp³yw staje siê bardzo wyra¼ny.

Niektórzy do¶wiadczaj± ró¿nych rodzajów dyskomfortu, obawiaj±c siê, ¿e nie otrzymuj± czego¶ lub ¿e  ”robi± to ¼le.” Nie mo¿ecie zrobiæ tego ¼le, moi przyjaciele. Jest to nowe do¶wiadczenie dla Was, i musicie zacz±æ, tam gdzie jeste¶cie.

Wyobra¼cie  sobie, ¿e uczycie siê surfowaæ. Niektórzy stoj± na desce po kilku próbach. Niektórzy trochê d³u¿ej, nawet o wiele d³u¿ej, ale ich rado¶æ z jazdy na  pierwszej fali bêdzie tylko wiêksza, kiedy wreszcie im siê uda. I nie odczuwajcie, ¿e musicie to zrobiæ sami. Istnieje wielu wokó³ was teraz,  chc±cych podaæ wam rêkê, je¿eli tylko pozwolicie sobie to zaraz zrobiæ.
Wielu równie¿ do¶wiadcza zamêtu w ich ¿yciu i zapominaj± o zrównowa¿eniu go przez oczyszczanie ze starych energii, o którym czytali wielokrotnie ostatnio. To minie, moi przyjaciele, je¶li nie dacie temu energii, któr± ma zwyczaj pobieraæ od was. My¶li s± tylko waszymi my¶lami, je¶li zatwierdzicie je z wasz± uwag±. A je¶li my¶li s± rzeczami, to rzeczy s± my¶lami, czy¿ nie? Sytuacje s± przekonaniami. Wierzenia s± przyczynami.

Ale, w tej krytycznej chwili, otrzymujecie tyle ¶wiat³a mi³o¶ci od swego Stwórcy, ¿e mo¿ecie równie dobrze pozwoliæ tym rzeczom przemin±æ. Mo¿ecie teraz  ich czêstotliwo¶æ przewy¿szyæ i one po prostu zanikn±. Wiemy, ¿e nie u¿ywali¶cie tego sposobu radzenia sobie z rzeczami, ale nigdy nie podró¿owali¶cie t± drog± przedtem.

Teraz zaczynacie ogarniaæ umys³em moc, tego kim jeste¶cie i  dok±d zd±¿acie. Zrozumcie mi³o¶æ i zaufajcie Waszemu Stwórcy, którego macie w sobie, co pozwoli wam robiæ niesamowite rzeczy, bez ingerowania w swoj± woln± wolê. Spróbujcie zobaczyæ siebie jako te niesamowite istoty, które my widzimy, kiedy patrzymy na was. Nie martwcie siê o swoje ego. Kiedy naprawdê zaczniecie to pojmowaæ, obiecujemy wam to, ¿e bêdzie to poni¿aj±ce je do¶wiadczenie.

Cieszcie siê ka¿dym do¶wiadczeniem teraz i  rozkoszujcie siê ka¿dym krokiem do przodu. Jeste¶my, jak zawsze, przy waszym boku gotowi do pomocy, jakkolwiek mo¿emy. Dobrego dnia, drogie serca.

13 wrze¶nia 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/
_________________________________________--

Wichry przemian zaczynaj± siê wzmagaæ – Archanio³ Micha³

Dzisiaj chcemy was powiadomiæ, ¿e otwarcie portalu by³o udane, i ¿e radzicie sobie z tym wspaniale, tak jak siê spodziewali¶my. Sprawy zaczynaj± siê ju¿ przebijaæ, jak to mówicie. Wiêkszo¶æ dobrych wie¶ci, o których media zaczynaj± donosiæ, jest wci±¿ w cieniu starych wiadomo¶ci, które mia³y na celu utrzymaæ was w stanie inercji. Ale dla tych z was, którzy nauczyli siê polegaæ na innych ¼ród³ach, oznaki zmian pojawiaj± siê wszêdzie.

Niektórzy wci±¿ bêd± mogli utrzymywaæ, ¿e nic siê nie dzieje, ale ju¿ tylko przez krótki czas. Teraz jest czas, aby¶cie codziennie potwierdzali sami dla siebie, ¿e to, co widzicie, jest nastêpstwem przemian potrzebnych, aby stworzyæ wasz ¶wiat przysz³o¶ci: dostatni, wolny i radosny.

Teraz jest czas, by¶cie stali siê t± osob±, jak± zdecydowali¶cie siê zostaæ. Ta osoba ¿yje teraz w waszym sercu. Zachêæcie j±, aby pocz±wszy od tego dnia przejawia³a siê ona poprzez was.

¦wiat, w jakim bêdziecie ¿yli, wkrótce zostanie wam ukazany. Teraz jest czas, aby¶cie zaczêli budowaæ swoje ¿ycie i swoje spo³eczno¶ci akceptuj±c tylko to, co jest najlepsze dla wszystkich. Okres spokoju siê zakoñczy³ i wichry przemian zaczynaj± siê wzmagaæ. Niektórzy bêd± te przemiany odmalowywaæ jako straszne. Kochani, proszê utrzymujcie w swych sercach nasz± obietnicê, ¿e tak siê nie stanie. One przynosz± wam wasz± wolno¶æ.

B±d¼cie teraz niewzruszeni. Jeste¶my tu z wami. A teraz pokój dla was i dobrego dnia.
¼ród³o: http://wielkawiosnawszechswiata.blogspot.com/

Micha³: Nadszed³ wasz czas, kochani, 6.9.2012

Temat, jaki chcemy dzi¶ poruszyæ, dotyczy mo¿liwo¶ci, która w tym czasie pojawia siê dla was w zwi±zku z otwarciem portalu 9-9 {9 wrze¶nia}.  Wzrost energii, jaki wam obiecali¶my, ju¿ siê rozpocz±³. Bêdziecie mieæ ca³y tydzieñ bezprecedensowej sposobno¶ci, by u¶wiadomiæ sobie w wiêkszym stopniu wasze nowe ‘ja’, którym chcecie siê staæ.  Ka¿de z was pracowa³o nad ró¿nymi aspektami swojego ¿ycia.

Wasze Wy¿sze Ja¼nie, te ogromne istoty, których aspektami jeste¶cie, znaj± ju¿ te wasze ‘nowe wersje’.  W³a¶ciwie jest bardziej ni¿ prawdopodobne, ¿e byli¶cie przez nie ku tym sprawom prowadzeni.  Niektórzy próbuj± zamanifestowaæ nowe umiejêtno¶ci czy talenty.  Niektórzy próbuj± oczy¶ciæ stare nawyki.  Niektórzy próbuj± uzdrawiaæ.  Teraz mo¿ecie przestaæ próbowaæ.  Powierzcie siê opiece swoich Wy¿szych Ja¼ni i swego Stwórcy.  Uczyñcie waszym celem przyjêcie i zasymilowanie ca³ej dostêpnej mi³o¶ci i ¶wiat³a, jakie jeste¶cie w stanie wch³on±æ w tym czasie.  Zrozumcie, ¿e mówimy o ¶wiadomo¶ci, z jakiej jeste¶cie utworzeni.  Wasze modlitwy i pragnienia zosta³y wys³uchane.  Wasze potrzeby s± znane. Sugerujemy wam, aby¶cie siê otworzyli, zezwalali i ufali.  Wdychajcie wszystkie te nowe energie, jakie mo¿ecie i z wdziêczno¶ci± pozwólcie im poczyniæ w was wszelkie potrzebne zmiany.

Je¶li osi±gnêli¶cie punkt, w którym umiecie w jaki¶ sposób odczuæ nadchodz±ce energie, wyobra¿ajcie sobie, ¿e wp³ywaj± one w was i rosn± tak, jak to tylko mo¿liwe.  Kim chcecie byæ?  Wyobra¼cie sobie to.  Wyobra¼cie to sobie w waszych sercach.  Je¶li wasz umys³ wci±¿ znajduje powody, dla których nie mo¿ecie byæ tym kim¶, albo czemu to bêdzie trudne, przypomnijcie mu, ¿e si³a, która stworzy³a wszech¶wiaty, nie bêdzie mieæ problemu z takimi drobiazgami.

Wasz czas nadszed³, kochani. Wiêkszo¶æ odmalowuje ten portal jako pewien rodzaj przej¶cia dla nadci±gaj±cych rzeczy i byæ mo¿e tym on jest, ale dla was niech bêdzie on drzwiami do domu, do waszych prawdziwych ja¼ni.  Wejd¼cie weñ teraz ze swawolnym entuzjazmem.

Ta krótka wiadomo¶æ wystarczy na dzisiaj.  Odezwiemy siê jeszcze parê razy zanim to przej¶cie siê zamknie.  W ka¿dej chwili kroczymy tu¿ za wami.  Wiedzcie, ¿e tu z wami jeste¶my.  Bywajcie.

Przekaza³ Ron Head. 6 wrze¶nia 2012
http://oraclesandhealers.wordpress.com/2012/09/06/your-time-has-arrived-dear-ones-michael-channeled-by-ron-head/

https://soulowicz.wordpress.com/category/archaniol-michal/   - tu mozna  przeczytac wiecej informacji na temat przekazow Archaniola Michala i innych.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 21:41:35 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #274 : Wrzesieñ 27, 2012, 17:32:09 »

Przepraszam bo mo¿e ja te¿ jestem g³odny i chleb mi na my¶li, ale z tego tu o anio³ach najbardziej prawdziwa oczywi¶cie moim skromnym zdaniem jest pozycja na ,,je¼d¼ca" i ekstaza Tereski, ale nie duchowa, choæ mo¿e i ta i ta uparty nie jestem Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem bo nie chce nikogo uraziæ U¶miech
Co do anio³ów to przecie¿ bogami wszyscy zostaæ nie mogli wiêc ta ichnia klasa ¶rednia nazwa³a siê anio³ami no bo przecie¿ lud¼mi byæ nie wypada³o Mrugniêcie
to pa Du¿y u¶miech

PS
Spieszê dodaæ, ¿e anio³y nigdy nie stworzy³y krêgu i nie chodzi o ten kamienny Du¿y u¶miech
Piramidê i te¿ nie t± murowan± to prêdzej Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2012, 17:35:31 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: