Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:43:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: PRZEKAZY OD MYSLICIELI.  (Przeczytany 177740 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #150 : Luty 21, 2009, 20:35:56 »

cyt iedy¶ poprosi³em Kiarê aby wskaza³a mi [najlepiej konkretnie] co odkrywczego w porównaniu do nauk Jezusa i przedstawionej przez Niego drogi wnie¶li ci mysliciele. Nie potrafi³a nic wskazaæ, us³ysza³em jedynie "Jezus pokazywa³ drogê na minione czasy, mysliciele na teraz". Poprosi³em wtedy aby wskaza³a mi które ze s³ów/nauk Jezusa siê zdezaktualizowa³y i co w ich miejsce zaproponowali my¶liciele. Nast±pi³a cisza...

Wiedza jest rozsiana po calym swiecie tak jak juz pisalem...ale wcielenie Chrystusa bylo najwyzsza ofiara i najwyzszym odkupieniem (jednoczesnie hebrajski szatan byl najwiekszym demonem-) chodzi o milosc...czym jest ten swiat - zmierza do samozaglady...krew Chrystusa odkupia wszystkich i Chrystus kocha i umarl za wszystkich tych co w niego wierza...
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #151 : Luty 21, 2009, 20:40:36 »

cyt iedy¶ poprosi³em Kiarê aby wskaza³a mi [najlepiej konkretnie] co odkrywczego w porównaniu do nauk Jezusa i przedstawionej przez Niego drogi wnie¶li ci mysliciele. Nie potrafi³a nic wskazaæ, us³ysza³em jedynie "Jezus pokazywa³ drogê na minione czasy, mysliciele na teraz". Poprosi³em wtedy aby wskaza³a mi które ze s³ów/nauk Jezusa siê zdezaktualizowa³y i co w ich miejsce zaproponowali my¶liciele. Nast±pi³a cisza...

Quetzalcoatl44 to jest pospolite zachowanie Kiary. Ona nigdy nie ruszy tematu który choæby w najmniejszym stopniu mia³ pokazaæ ¿e to co ona nam tutaj serwuje mo¿e byæ b³êdne.

Ludzie którzy nie potrafi± przyznaæ siê do w³asnego b³êdu nie s± lud¼mi.

Pozdro
Mora
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #152 : Luty 21, 2009, 21:31:01 »

Ludzie którzy nie potrafi± przyznaæ siê do w³asnego b³êdu nie s± lud¼mi.

Pozdro
Mora

Moim skromnym zdaniem, dalej s± lud¼mi. Mo¿e trudo co niektórym przyznaæ siê do pomy³ki, b³êdu, b±d¼ nawet niewiedzy, ale to dalej ludzie.
Czym wg Ciebie s± tacy?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #153 : Luty 21, 2009, 22:44:51 »

Czym jest owa lampa? to nic innego jak system wartosci , ktorym moga nas obdarowac Mysliciele , kiedy wolamy  o pomoc.
A czym jest jest owa zauwazona ciemnosc? To zycie pelne podstepnych sytuacji, ktore gmatwa nas w wartosciach dostrzeganych przez nas jako juz nie najlepsze dla nas.
Zaden z Myslicieli nie powie nam,...zrob to czy to , tak czy tak ( postwa noge w danym miejscu w "ciemnosciach" pokretnych prawach i niewiedzy), on da ci LAMPE- SYSTEM WARTOSCI ZASWIATOWYCH, ktorym jezeli bedziesz chcial oswietlisz swoja droge, pnac sie po owej drabinie szczebel po szczeblu w gore. Ale jezeli nie uznasz tych wartosci jako bliskie tobie, nikt na sile nie bedzie kazal ci stopy postawic w zadnym miejscu.
Wolnostojenstwo w swiecie Myslicieli jest nienaruszalnym prawem.

arteq dyskusja o przekazach Jezusa w kontekscie przekazow Jego wiedzy przez KK jest smieszna, gdy wiem iz wartosci ktore On przekazywal zostaly odwrocone.A on stal szie tylko szyldem w imie ktorego nakazuje sie umartwianie i cierpieni, ponizanie wartosci zycia w imie priorytetu smierci.
To nie sa przekazy Jezusa, to jest manipulacja jego slowami.On zrownal przed Bogiem kobiete i mezczyzne, ich role  i mozliwosci staly sie idetyczne w obliczu religji. KK nie przekazuje tej wiedzy , przez 2000 lat gloryfikuje mezczyzne ponizajac kobiete.
Mysliciele nie prowadza droga takiej wiedzy ludzi, oni przekazuja iz mezczyzna i kobieta sa rowni w obliczu Boga pod kazdym wzgledem.
Mysliciele nie gloryfikuja cierpienia fizycznego i aktu smierci jako priorytet wiodacy ludzi do uzyskania szczescia ni doczesnego , ni po opuszczenia materi w zaswiatach.

Inny jest przekaz Jezusa, a inny przekaz KK gloszacy iz jest to przekaz Jezusa.

Kiara U¶miech U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #154 : Luty 21, 2009, 22:54:00 »

Kiaro, a czemu Ty siê tak uczepi³a¶ tego KK? Chyba ka¿dy widzi, ¿e to, co stoi w Biblii (+apokryfy) i to, co mówi KK, w wielu miejscach siê nie pokrywa. Wiêc jak ju¿, to nale¿y siê odnosiæ do NT, a nie do KK.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #155 : Luty 21, 2009, 23:58:18 »

bo KK to bagno a Ty Tene tego bronisz - nam chodzi o to co KK zrobi³o z PRAWDZIWYMI NAUKAMI CHRYSTUSA - i dlatego KK to najgorsze z³o i zgodnie z jêzykiem hebrajskim KK to SZATAN - PRZECIWNIK w tym wypadku PRAWDY (BOGA)

pos³ucha³em 2 miesi±ce temu Kiary ¿eby odwróciæ wiedzê o 180 stopni bo tak mo¿na poznaæ PRAWDÊ! ZROBI£EM TO I POZNA£EM U¶miech przyk³ad powy¿ej - SZATAN TO KO¦CIÓ£ KATOLICKI KTÓRY ZABRONI£ KOBIECIE TEGO CO SIÊ JEJ NALE¯Y TAK JAK MʯCZY¬NIE!!!!!!!!!!!!!!

zrobiê na gor±co taki przyk³ad odwrócenia wiedzy o 180 stopni: apokryfy (z greckiego apokryphos - ukryty) to czê¶æ ewangelii, które wylecia³y z biblii w IV wieklu naszej ery za spraw± Konstantyna podczas soboru - wylecia³y bo nie zgadza³y siê z w³a¶ciw± (k³amliw±) wersj± wydarzeñ wg Ko¶cio³a i w³a¶nie apokryfy zawieraj± PRAWDZIWE s³owa Chrystusa podczas gdy ewangelie synoptyczne myl± siê w zeznaniach i na wzajemy wykluczaj± / zaprzeczaj±!!! przyk³adem niech bêdzie Ewangelia Filipa - czyta m±dro¶æ, On tam mówi o reinkarnacji o tym, ¿e kobieta i mêzczyzna osi±gaj± bosko¶æ w sypialni i tym podbne kiwatki - to s± nauki JEGO i zosta³y przez KK wyparte i odrzucone...

paradoks ale wszystko t³umaczy!!!

718'
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 00:07:01 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #156 : Luty 22, 2009, 11:50:07 »

bo KK to bagno a Ty Tene tego bronisz - nam chodzi o to co KK zrobi³o z PRAWDZIWYMI NAUKAMI CHRYSTUSA - i dlatego KK to najgorsze z³o i zgodnie z jêzykiem hebrajskim KK to SZATAN - PRZECIWNIK w tym wypadku PRAWDY (BOGA)

A ja siê bardzo Tobie dziwiê. Zajmujesz siê okultyzmem, b³yszczysz przenikliwo¶ci±, a nawet prostych wypowiedzi nie potrafisz przeczytaæ ze zrozumieniem.

Czego/kogo broniê?

1. Broniê ksiê¿y jako jednostki. Bo to, ¿e czy mnie, czy Tobie nie odpowiada nauka KK, nie znaczy, ¿e automatycznie wszyscy ksiê¿a to oszu¶ci, szuje, manipulatorzy i zdrajcy ludzko¶ci. Wielu z nich wierzy w przekaz mi³o¶ci, i to staraj± siê krzewiæ, wedle tego zachowywaæ. Je¶li dla Ciebie jednak wa¿niejsze jest to, jak± wiarê kto¶ g³osi od tego, co ROBI, no to có¿, nie dziwiê siê, ¿e Ci Kiara do gustu przypad³a.

2. Broniê KK dzisiejszego przed przypisywaniem mu zbrodni sprzed kilkuset lat. Nie CI ludzie, nie ta epoka, i nie te dzia³ania.

pos³ucha³em 2 miesi±ce temu Kiary ¿eby odwróciæ wiedzê o 180 stopni bo tak mo¿na poznaæ PRAWDÊ!

Hmmm, tia. Prawdê Kiary. No ale có¿, z jednej indoktrynacji w drug±. Dla mnie Kiara to takie samo KK - tylko pod nieco innym p³aszczykiem. Te same metody, ta sama indoktrynacja, to samo przypisywanie sobie jedynej i o¶wieconej wiedzy. A¿ siê dziwiê, ¿e tak prosto Tob± manipulowaæ. Po okulty¶cie spodziewa³bym siê wiêkszej przenikliwo¶ci.

ZROBI£EM TO I POZNA£EM U¶miech przyk³ad powy¿ej - SZATAN TO KO¦CIÓ£ KATOLICKI KTÓRY ZABRONI£ KOBIECIE TEGO CO SIÊ JEJ NALE¯Y TAK JAK MʯCZY¬NIE!!!!!!!!!!!!!!

I co, ju¿ wst±pi³e¶ do której¶ organizacji feministycznej, czy jeszcze nie wybra³e¶, do której? Chcê Ciê u¶wiadomiæ, ¿e dominacja mêska by³a d³ugo przed KK, nie jest ich wymys³em. To, ¿e oni te¿ to robi± - fakt, racja. Ale przypisywanie poni¿enia roli kobiety KK ¶wiadczy raczej o tym, ¿e chyba niewiele wiesz o historii. Wystarczy zerkn±æ do historii dawnych wielkich cywilizacji - Grecja, Rzym choæby. Czy tam kobieta nie mia³a podrzêdnej roli? A i owszem, mia³a. A wtedy KK jeszcze nawet nie istnia³. ¯e sama kobieta ma ni¿sz± rolê (czy raczej siê jej ni¿sz± rolê przypisuje)? Jasne, te¿ uwa¿am to za niestosowne, i ¿e nale¿y to zrównaæ. Ale zrzucanie wszystkiego na KK ¶wiadczy o naprawdê krótkim wzroku.

zrobiê na gor±co taki przyk³ad odwrócenia wiedzy o 180 stopni: apokryfy (z greckiego apokryphos - ukryty) to czê¶æ ewangelii, które wylecia³y z biblii w IV wieklu naszej ery za spraw± Konstantyna podczas soboru - wylecia³y bo nie zgadza³y siê z w³a¶ciw± (k³amliw±) wersj± wydarzeñ wg Ko¶cio³a i w³a¶nie apokryfy zawieraj± PRAWDZIWE s³owa Chrystusa podczas gdy ewangelie synoptyczne myl± siê w zeznaniach i na wzajemy wykluczaj± / zaprzeczaj±!!! przyk³adem niech bêdzie Ewangelia Filipa - czyta m±dro¶æ, On tam mówi o reinkarnacji o tym, ¿e kobieta i mêzczyzna osi±gaj± bosko¶æ w sypialni i tym podbne kiwatki - to s± nauki JEGO i zosta³y przez KK wyparte i odrzucone...

Taaaak? A nie by³e¶ na tyle przenikliwy, by zobaczyæ, ¿e Ewangelie apokryficzne sobie nawzajem te¿ czêsto przecz±? No to mo¿e czas sobie je na nowo poczytaæ, bo chyba Ci wylecia³o z g³owy. Ewangelie kanoniczne maj± w³a¶nie ten jeden drobny plus, ¿e s± w miarê wzajemnie spójne (nie w 100%, ale w bardzo du¿ym stopniu). A apokryfy w wielu miejscach przecz± sobie nawzajem. Nic wiêc dziwnego, ¿e wybrane zosta³y w³a¶nie te w miarê spójne Ewangelie. Inna sprawa, ¿e chyba te¿ nie dowiedzia³e¶ siê za wiele o tym soborze, przyjmuj±c o¶wiecone wyja¶nienia Kiary za dobr± monetê. Mianowicie, gdyby¶ przeczyta³, to wiedzia³by¶, ¿e w tamtych czasach by³o wiele sekt chrze¶cijañskich, wiele od³amów. To, ¿e wybrano akurat te Ewangelie, jest te¿ w du¿ym stopniu konsekwencj± tego, ¿e ta akurat grupa zdoby³a najwiêksze wp³ywy. Nie tego, ¿e kto¶ co¶ ukrywa³, specjalnie wybiera³ nieprawdziwe teksty etc etc.

Podsumowuj±c - poczytaj nieco, zastanów siê, a nie opluwaj na prawo i lewo, bo nie zgadza siê z Twoj± koncepcj± (czy raczej doktryn± wpojon± Ci przez Kiarê)
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #157 : Luty 22, 2009, 13:57:36 »

IMHO Kiara mi NIC nie wpoi³a - pokaza³a drogê i poszed³em ni± SAM, wnioski s± moje a nie jej a ¿e siê z nimi zgadza to ju¿ inna sprawa!

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #158 : Luty 22, 2009, 20:01:13 »

dyskusja o przekazach Jezusa w kontekscie przekazow Jego wiedzy przez KK jest smieszna, gdy wiem iz wartosci ktore On przekazywal zostaly odwrocone. A on stal szie tylko szyldem w imie ktorego nakazuje sie umartwianie i cierpieni, ponizanie wartosci zycia w imie priorytetu smierci.
To nie sa przekazy Jezusa, to jest manipulacja jego slowami.On zrownal przed Bogiem kobiete i mezczyzne, ich role  i mozliwosci staly sie idetyczne w obliczu religji. KK nie przekazuje tej wiedzy , przez 2000 lat gloryfikuje mezczyzne ponizajac kobiete.
Mysliciele nie prowadza droga takiej wiedzy ludzi, oni przekazuja iz mezczyzna i kobieta sa rowni w obliczu Boga pod kazdym wzgledem.
Mysliciele nie gloryfikuja cierpienia fizycznego i aktu smierci jako priorytet wiodacy ludzi do uzyskania szczescia ni doczesnego , ni po opuszczenia materi w zaswiatach.
Inny jest przekaz Jezusa, a inny przekaz KK gloszacy i¿ jest to przekaz Jezusa.
Wow, s³owa Jezusa w KK s± ¶mieszne? Rozumiem, ¿e tylko i wy³±cznie w posiadanej przez Ciebie "wiedzy" takimi nie s± - no i s³owa bli¿ej nieokre¶lonych "wymyslicieli" s± prawdziwymi. Dziwne - my¶liciele tak ochoczo nauczaj±, generuj± tyle przes³añ - no mistrzowie oratorscy, ale gdy pojawia siê pytanie - zaraz unik i smêtna gadka o nieingerencji w samostanowienie. Na nic zdaj± siê zapewnienia, ¿e to ¿adna ingerencja bo sam sobie tego ¿yczê, proszê o to. Zero efektu - olewka. Wygl±da to tak jakby¶cie mieli jeden umys³. Wy¶mia³a¶ mnie ale nie jeste¶ w stanie wskazaæ czy to nowym zab³ysnêli my¶liciele w porównaniu do s³ów Jezusa w wersji KK, czy te¿ nawet tej Twojej. Próbujesz zdyskredytowaæ moje podej¶cie, argumenty czy te¿ historiê stawiajac na przeciwwadze swoje nie¶miertelne "ja wiem". Tyle tylko, ¿e od zawsze gdy kto¶ zaczyna siê interesowaæ tym Twoim "ja wiem", podpytuje o nie to zawsze nabierasz wody w usta i próbujesz zbyæ "zaciekawionego", a ostatni±, za³osn± desk± ratunku jest s³awetne "nie muszê z Tob± rozmawiaæ". Mo¿e by³oby to jakim¶ wyt³umaczeniem gdyby dyskutant by³ chamski, wyzywa³ Ciê, niestety czynnikiem który powoduje w Tobie tak± reakcjê jest co¶ zgo³a odmiennego - próba weryfikacji.
 Rolê cierpienia i smierci w KRK te¿ przeinaczasz. Cierpienie je¿eli ju¿ siê pojawia ma s³u¿yæ doskonaleniu siê, zbli¿eniu do Boga, a tak¿e sugerowane jest aby ofiarowaæ go Bogu w zmazaniu grzechów innych ludzi - czyli mo¿a w Twoim jezyku nazwaæ to zmniejszeniu powi±zañ karmicznych. Znam wiele przypadków osób które pod wp³ywem cierpienia które je dotknê³o zaczê³y zmieniaæ siê na lepsze, rozwijaæ duchowo. Gloryfikacja ¶mierci? ¯artujesz cynicznie. Ukazywane jest jedynie znaczenie mêczeñskiej ¶mierci Jezusa, czemu ona mia³a s³u¿yæ. Pozosta³e tematy zwi±zane ze ¶mierci± mówi± aby¶my byli na ni± przygotowani, aby¶my nie zmarnowali ¿ycia no i ¿e najwiêkszym po¶wiêceniem i dowodem mi³o¶ci jest po¶wiêcenie w³asnego ¿ycia dla innej osoby - np. ojciec Kolbe.
Nie mogê jedynie stwierdziæ, czy manipulacje i wybiegi których siê dopuszczasz s± dokonaywane z pe³n± premedytacj± czy te¿ pod¶wiadomie. Byæ mo¿e dla niektórych pewne zabiegi nie s± czytelne, bo starasz siê to rozmywaæ, zapewniam, ¿e na mnie nie dzia³aj± i ka¿d± manipulacjê widzê doskonale. Móg³bym tutaj wymieniæ jeszcze kilka Twoich zabiegów maj±cymi znamiona manipulacji i czynionymi aby obroniæ swoj± wspania³o¶æ i "prawdziwo¶æ wiedzy".
Mo¿na oczywiscie uciekaæ siê do zabiegów okultystycznych aby pozornie u³atwiæ sobie ¿ycie, zdobywanie "wiedzy", czy te¿ wzrost do¶wiadczenia, lecz jest to droga i to bardzo niebezpieczna na skróty, zwyk³y dopalacz, steryd. Mo¿na godzinami glêdziæ o mocach, magiach, obrzêdach, zale¿no¶ciach. Oczywiscie, ¿e takowe wystêpuj± ale wielokrotnie przekonywa³em siê, ¿e wygl±da to zgo³a inaczej ni¿ jest to nam oficjalnie serwowane. Po co jest to czynione - takie ods³anianie r±bka tajemnicy, komplikowanie spraw o których mo¿na powiedzie bardzo prosto - wed³ug mnie aby po³echtaæ swoj± pró¿no¶æ - "ja wiem, wiem wiêcej, wiecej mogê, jestem wspanialszy".
¦wiat rz±dzi siê bardzo prostymi prawami i aby doskonaliæ siê nie jest nam potrzebne te "wykradane" a raczej sprzedawane informacje, które jak siê potem okazuje maj± bardzo wysok± cenê. Uwa¿am, ¿e przychodz±æ na ¶wiat mamy wszystko co potrzebne aby prze¿yæ ¿ycie godnie i warto¶ciowo - zarówno dla nas samych jak i innych.

Kap³an, niestety widzê to inaczej. Jestem przekonany, ¿e niestety bardzo ³atwo Toba manipulowaæ wykorzystuj± Twoje s³abostki. Jak ju¿ wykazywa³em Twoja zmiana na lepsze jest jak na razie pozorna, a ta nowa droga... no có¿, stara tratwa zaczê³a ju¿ ton±æ, nie mia³by¶ tam szans na dalsze trwanie w swojej doskona³o¶ci i "wielkopomnych odkryciach", st±d tak chêtnie wykonana przesiadka na ³ódkê w której mo¿esz to kontunuowaæ.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #159 : Luty 22, 2009, 20:05:07 »

Wielkosc jest w czlowieku. E.Nowalska Przyjaciele swiata.   

TRZEBA NAM WIARY W SIEBIE.

Nie trzeba NAM Gwiazd spadania na Ziemie, ani cudownosci, ktore sprawiac beda , ze Czlowiek stanie oniemialy i z zadziwem kleknie na Ziemi i z czolobitnosciom patrzy na owe gwiazdy i wiedzial bedzie kto GO teraz ma prowadzic.
Nie trzeba nam sklaniac GO do poszukiwania nowych miejsc dla siebie.Czy potrzeba MU Przewodnika, ktory mowilby Mu w jakim miejscu, w jakim kraju na tym lub na innym kontynecie, ma mieszkac ma zyc? Nie, ON to wie sam.
On to czuje.
Czy trzeba Mu Przywodcy , ktory prawil by co jest w zyciu Jego najlepsze, najwlasciwsze? Pora, by czul i wiedzial to sam.
Aby jednak DOBRO stawalo sie w NIM K L U C Z E M do Istnienia, trzeba pokazac Mu , ze ono JEST PIEKNEM, ktore ON w sobie posiada, i ktorego tak naprawde wciaz i wciaz szuka.

Myslenie i przezywanie.
Mysli i uczucia.

Madrosc i wibracja stawania sie coraz WAZNIEJSZYM DLA SIEBIE PIEKNEM.

Madrosci glownie w SZKOLACH sie szuka , a jest jej rowniez bardzo wiele w SERCU Czlowieka.
Uczucia rozmienia sie na Zyski i Straty, a BARW ich jest o wiele pelniejsza GAMA.
To wszystko nazwe poszukiwaniem samego siebie.
str.16/17 PAN
Kiara
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #160 : Luty 22, 2009, 22:08:19 »

Có¿, Arteq, jak widaæ Kiara nie podejmie dyskusji, nie skonfrontuje siê z Twoj± (bardzo rzeczow±) krytyk±. Zamiast tego woli dalej pisaæ "wielce o¶wiecone rzeczy", które nie wiem, czy kto¶ tu w ogóle czyta (zwa¿aj±c na brak jakiejkolwiek reakcji).
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #161 : Luty 22, 2009, 22:21:51 »

arteqa krytyka jest jak smród unosz±cy siê z kibla - tyle warta co i jego s³owa - nic sam NIGDY nie napisa³ a tylko krytukuje innych którzy co¶ osi±gnêli - przybij sobie pi±tkê z KK, jeste¶ taki jak te barany - krytykujesz a sam bzdury g³osisz  Z³y

718'
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 16:44:38 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #162 : Luty 22, 2009, 22:48:26 »

arteqa krytyka jest jak smród unosz±cy siê z kibla - tyle warta co i jego s³owa - nic sam NIGDY nie napisa³a a tylko krytukuje innych którzy co¶ osi±gnêli - przybij sobie pi±tkê z KK, jeste¶ taki jak te barany - krytykujesz a sam bzdury g³osisz  Z³y

718'

Kap³an - nie masz racji. Krytyka Arteq'a jest zupe³nie uzasadniona. Zreszt± - spróbuj jej zaprzeczyæ w którymkolwiek punkcie. Je¶li tak w Kiarê wierzysz, powiniene¶ umieæ bez problemu zbiæ jego argumenty, nie siêgaj±c do zupe³nie nie zwi±zanych z krytyk± argumentów. Zaprzecz - i poka¿, ¿e Arteq nie ma racji. Chêtnie zreszt± pos³ucham Twoich kontrargumentów.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #163 : Luty 23, 2009, 00:08:30 »

Bo Kiara siê boi.

Po patrz zbudowa³e¶ sobie na podstawiê ksi±¿ki ¶wiat Chichot i kto¶ próbuje Ci go zburzyæ. Jak by¶ siê zachowa³?

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #164 : Luty 23, 2009, 14:48:08 »

Dobro. E.Nowalska Przyjaciele Swiata.

DOBRO, DROGA ROZWOJU PRZEZ DOBRO.

Co to jest DOBRO? To odczowanie w sobie pogodnego stosunku do swiata roslin, zwierzat ludzi,poszukiwanie go w sytuacjach , w ktorych przyszlo sie ludziom znalezc.
To odbieranie wszystkiego na plaszczyznie akceptacji lub negacji, ale jednoczesnie w Barwach poszanowania.To budzenie w sobie piekna. To obumieranie w Tobie tego , co rozumiesz pod slowem zlo.To walka o godnosc wlasna bez jednoczesnego tepienia GODNOSCI innego Czlowieka, lub zwierzecia.
To OTWARCIE SIEBIE NA WIDZENIE SWIATA PELNE JASNOSCI.
Ucza Was tego na roznych spotkaniach i kursach.Atmosfere takiego pojmowania swiata wprowadzaja na seminariach, spotkaniach , takze na tych odbywajacych sie w KOSCIELE. .Dotykanie takiej wibracji jest przez wielu utozsamiane z SYNONIMEM DUCHOWOSCI.
A MY mowimy ze tak nie jest.
Dotykanie takich sytuacji,takiej atmosfery to jedno.Poczucie JEJ wsobie NA STALE , jako czegos swojego , wlasnego ,zycie nia, to calkiem inna sprawa.
Tego nie da sie uczynic w rok albo wiecej lat.To sa procesy ktore zmieniaja wizerunek WASZEGO SWIATA.
Nie trzeba wam zasklepiac sie w pojmowaniu siebie powiazanym ze starcza wizja swiata.Trzeba Wam doceniajac siebie unosic rozkwit wlanego JA do granic mozliwych do osiagniecia w Ziemskim Swiecie.
Potrzebne WAM sa ROZMOWY ,WITANIE WIEDZY przeznaczonej dla pojedynczego Czlowieka. Dopiero poprzez Nia budzic sie w NIM zaczna
wibracje po ktore zmierza rodzac sie TUTAJ.
Patrze na Was i widze niedowierzanie. Umiecie wznosic sie ponad Ziemie samolotami, ale czy kazdy umie wznosic sie ponad Ziemie swoimi Myslami?
Umiecie przetwarzac i analizowac MATERIE , ale czy kazdy rozumie SIEBIE i Swoje reakcje na zdarzen z problemami materjalno-energetycznymi?
Nauczyliscie sie KLEKAC, MODLIC I WIERZYC w Istnienie Doskonale. Pora WAM, pojedynczo lub stadnie, uczyc sie MODLIC DO SAMEGO SIEBIE o rozkwitanie DOBROCI W WAS.
Innej drogi rozwoju Czlowieka nie ma.
str22/23 PAN
Kiara
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #165 : Luty 23, 2009, 14:52:01 »

Kiara nie nudzi Ciê to czasem?

My¶lisz ¿e to kto¶ czyta?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #166 : Luty 23, 2009, 22:50:54 »

ZASWIATOWE SUMIENIE.

ZASWIATOWE SUMIENIE jest to wiedza,ktora bedac w ZASWIATACH ,ZAWSZE ma sie w sobie. Jej glownymi punktami sa;

1.DOBRO,Milosc, ale nie tyle w stosunku do samego siebie, co w stosunku do innych energii (wcielonych w materie, lub bytujacych w sposob niematerjalny)

2.Intesywnosc zycia, tzn.prawdziwe zycie (o czym juz byla mowa) a nie WEGETACJA.

3.Zasada ze kazdy ma prawo do postepowania wedlog wlasnej WOLNEJ WOLI
i bledem jest ( narzucanie jakiejs energii swojej woli wbrew jej wlasnej woli);

4. Zasada, ze sztywnosc mysli jest ZAWSZE BLEDNA, BO MYSLI POWINNY BYC GIETKIE I PRZEZ TO SA WIELKIE.

ZLO JEST ZAKODOWANE W LUDZKICH CIALACH , BO NIGDY NIE JEST TAK ,ZEBY BYLO W NICH ZAKODOWANE TYLKO I WYLACZNIE DOBRO.
Gdyby ludzie mieli wole brania zycia takim jakim ONO jest , to ich postawa byla by logiczna.ALEZ TAK! Wy jednak postepujecie wbrew logice, bo wciaz walczycie z tym czego i tak nie pokonacie.
ALEZ TAK! ZLA, nikt nigdy nie pokonal i nie pokona. Ale jest (jak mowilem) ZLO i maksymalizacja Zla.
Gdybysmy MOGLI WAM BARDZO POMAGAC,TO WASZE ZYCIE BYLO BY BAJKA.(ale bezuzyteczna bo bez moralu).Po smierci (BAJKA zwana ZYCIEM konczy sie roznie dla roznych ludzi) WASZE ENERGIE ZOSTAJA UWOLNIONE I ODCHODZA Z CIALA , A WASZYM ZADANIEM JEST NA SWOJ WLASNY UZYTEK OSADZIC SAMEMU SWOJE ZYCIE,wedlog wczesniej podanych kryteriow.
ZLA NIE PRZENOSICIE W ZASWIATY(urazow do roznych ludzi, nienawisci) BO JUZ GO W WAS NIE MA.
ENERGIA MOZE BYC UJEMNA LUB DODATNIA , ALE NIGDY NIE JEST ONA U NAS NAZYWANA ENERGIA ZLA LUB DOBRA.
To ze wracajac pamiecia do swojego ZYCIA oceniamy je, Z PUNKTU WIDZENIA DOBRA, bierze sie stad ze DOBRO I MILOSC SA GLOWNYMI ZASADAMI TEJ SAMOOCENY.
str51/52 WOJTEK
Kiara
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 23:01:56 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #167 : Luty 23, 2009, 22:55:43 »

<¶ciana>

Ignorowanie mnie nic Ci nie da Kiaro.

A co je¿eli Ci twoi my¶liciele siê myl±?

Zak³adasz w ogóle takie co¶?

east
Go¶æ
« Odpowiedz #168 : Luty 23, 2009, 22:59:46 »

Arteq, Kiara . O co te wojenki  ? Ludzie maj± swój rozum .
Nikt nikomu nie wci¶nie kitu , nie przeci±gnie na swoj± stronê , poniewa¿ coraz wiêcej ludzi zaczyna postêpowaæ wg prostej, a skutecznej zasady  cytujê j± w ca³o¶ci  :
 "
Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, ¿e przez d³ugi czas obowi±zywa³y w wielu krajach. Nie wierzcie w co¶ tylko dlatego, ¿e wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, ¿e kto¶ inny to powiedzia³, ¿e popiera to swoim autorytetem jaki¶ mêdrzec albo kap³an, lub ¿e jest to napisane w jakim¶ ¶wiêtym pi¶mie. Nie wierzcie w co¶ tylko dlatego, ¿e brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobra¿enia, które uwa¿acie za zes³ane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznali¶cie za prawdziwe po d³ugim sprawdzaniu, do tego, co przynosi powodzenie wam i innym.
- Budda -"
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #169 : Luty 23, 2009, 23:06:33 »

Kazdy wybierze , To co Jego systemowi wartosci jest najblizsze.
I jest to sluszne.A jeszcze bardziej wlasciwe by inni potrafili uszanowac te decyzje zamiast z nimi walczyc.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 23:07:17 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #170 : Luty 24, 2009, 13:47:26 »

Kiaro znowu sobie zaprzeczasz. Wierzysz jakim¶ my¶licielom a równocze¶nie mówisz ¿e powinni¶my szukaæ mi³o¶ci w sobie w swoim sercu.

Kiaro dam Ci przyk³ad:

Stoisz przed ¿elazn± bram± i jaki¶ g³os zza tej bramy co¶ tam do Ciebie mówi(za³ó¿my ¿e to my¶liciele)no i Ty s³uchasz tego ale nie wiesz kto to mówi tzn. nie mo¿esz zobaczyæ tej osoby. No i ci±gle Ci gada to i tamo a Ty oczywi¶cie w to wierzysz. Mijaj± miesi±ce, lata a ten kto¶ nadal do Ciebie mówi.

Ten kto¶ mówi ¿e otworzy bramê. No i Ty wielce uradowana ¿e go zobaczysz. Czekasz i czekasz.
Po chwili brama siê otwiera ale zamiast widzieæ przepiêknego anio³a/boga czy kogo tam chcesz. Dostrzegasz czarne postacie które wkraczaj± do twojego ¿ycia. Nie mo¿esz nic zrobiæ bo nie posiadasz takiej si³y aby im siê przeciwstawiæ i zostajesz ich niewolnic±.

Dlatego w³a¶nie apelujê do wszystkich aby nie ufali channelingom.

W pewnym sensie Ciebie rozumiem.
Bo szukasz nadziei. U¶wiadomi³a¶ sobie ¿e co¶ z tym ¶wiatem jest nie tak i przyjmujesz "te channelingi" jako ostateczn± prawdê. Bo ludziom takim choæby jak ja nie mo¿na wierzyæ co nie?
Jaki¶ marny 16 latek próbuje mnie pouczaæ. A ja jestem starsza wiêc jego s³owa s± "nie dojrza³e". Ja Ciê nie próbujê pouczaæ ale u¶wiadomiæ pewien fakt, ostrzec.

Wiedzcie wszyscy ¿e jak dojdzie do jakiego¶ konfliktu zbrojnego, kataklizmu, anarchii czy ataku ¶mierciono¶nego wirusa. To nikt wam nie pomo¿e.

My¶liciele mówi± "bardzo m±drze" ale zapomnieli o jednym fakcie. Istnieje reinkarnacja i wêdrówka dusz wiêc Wy wszyscy którzy temu wierzycie my¶licie a co mi tam jak zginê tak zginê. Problem w tym ¿e dostali¶cie woln± wolê i MACIE WALCZYÆ O TO ¯YCIE.

Zachorowa³e¶?
Oj to jest problem masz sobie z nim poradziæ.
Kto¶ do Ciebie strzela?
Tak¿e sam musisz temu podo³aæ.

My¶liciele zapomnieli o tym.

Daj± fa³szyw± nadzieje ludziom.

Uszanuje twoje zdanie bo nie mam zamiaru Ciebie na si³ê przekonywaæ. Zrobi³em swoje.

Tyle...

Pozdro
Mora U¶miech
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #171 : Luty 24, 2009, 14:06:06 »

Ten kto¶ mówi ¿e otworzy bramê. No i Ty wielce uradowana ¿e go zobaczysz. Czekasz i czekasz.
Po chwili brama siê otwiera ale zamiast widzieæ przepiêknego anio³a/boga czy kogo tam chcesz. Dostrzegasz czarne postacie które wkraczaj± do twojego ¿ycia. Nie mo¿esz nic zrobiæ bo nie posiadasz takiej si³y aby im siê przeciwstawiæ i zostajesz ich niewolnic±.

Jak by¶ zna³ Kiarê lepiej, Mora, to by¶ wiedzia³, ¿e ¿adne "czarne postacie" nie mog± jej nic zrobiæ.

Gdy wstaje s³oñce, ¶nieg taje.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #172 : Luty 24, 2009, 14:10:59 »

Wybacz Lucyno wyrwa³a¶ to zdanie z kontekstu ca³ego postu.

Wystarczy mi to co sob± Ona reprezentuje tutaj na forum.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #173 : Luty 24, 2009, 16:03:46 »

Mora posluchaj, nie wazne kto do mnie mowi i co do mnie mowi. Wazne czy te slowa realizujc  sie w moim zyciu czynia dobro.
Ja sprawdzilam, doswiadczylam osobiscie tego systemu wartosci przekazywanego przez Myslicieli, on mnie prowadzi droga dobra dla mnie , oraz nie krzywdzenia innych.
To wystarcza mi za dewize,reszta to wybory indywidualne wszystkich , ktore w globalnosci zycia tworza piekniejszy lub brzydszy splot.
Tak wiec wazne nie sa same slowa i nie osoba przemawiajaca ale efekt , ktory one czynia.
A wierz mi nie latwe jest zycie wyznaczane prawoscia i godnoscia , ktora splata mysl , slowo i czyn w jednie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 17:02:15 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #174 : Luty 24, 2009, 16:09:56 »

Problem w tym ¿e ja BYM(ODK¡D ZROZUMIA£EM JAKI B£¡D POPE£NI£EM) nie cisn±³ wiedzy która mo¿e byæ w±tpliwa a tym bardziej ¼ród³o jest podejrzane(Odnoszê siê tutaj jeszcze raz do historyjki o bramie).

Gdyby nie Ja i parê osób z tego forum To Ty by¶ w najlepsze pisa³a se w tym temacie i by¶ jeszcze mia³a potakiwaczy którzy by Ci siê w pe³ni oddali i uznali za Guru.

By³oby w tym temacie zero trze¼wego spojrzenia na sprawê.

To co to teraz napisa³a¶ ¶wiadczy o tym ¿e nie zweryfikowa³a¶ mojego poprzedniego postu i ostrze¿enia.

Pozdro
Mora

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: