Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:04:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: PRZEKAZY OD MYSLICIELI.  (Przeczytany 177756 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Lipiec 18, 2009, 22:15:54 »

System wartosci przekazywany przez zapis w Bibli budzi bardzo wiele watpliwosci moralno etycznych, co do tego nikt nie ma watpliwosci . Dyskutowalismy wiele razy na ten temat.
Przekazy od Boga nie moga budzic zadnych zastrzezen moralnych, nie moga namawiac ni do zemsty , ni do walki , ni do ponizania , ani wartosciowania nikogo. Bog jest doskonaly i tak niedoskonalych przekazow wyznaczajacych ludziom zycie robic nie mogl i nigdy by nie poczynil. Bo bylo by to sprzeczne z jego wielkoscia i doskonaloscia. Takie przekazy o zabarwieniu polityczno spolecznycm nacechowane dazeniem do wladzy poczynic mogl tylko i wylacznie czlowiek.

W przekazach od Myslicieli system wartosci jest zupelnie inny. Istnieje poszanowanie wolnej woli i akceptacja wyborow ludzkich z ukazaniem drogi rozwoju , przez milosc, prawosc i godnosc ludzka.
Co bys nie powiedzial  ine sa te wartosci i innymi prowadza drogami czlowieka niz te spisane w Bibli.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Lipiec 18, 2009, 22:19:55 »

Pyta³em wyra¼nie o s³owa Jezusa. Kiedy¶ powiedzia³a¶ ¿e s³owa Jezusa by³y dobre 2000 lat temu, a na teraz lepsze s± myslicieli. Zada³em wtedy pytanie: w takim razie które to z nauk/s³ów Jezusa zdezaktualizowa³y siê, ¿e trzeba szukaæ nowych zamienników. Zapyta³em równie¿ co jest "lepszego" w s³owach/"naukach" domniemanych myslicieli.
Jak sama wiesz, nie potrafi³a¶/nie chcia³a¶ udzieliæ odpowiedzi...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #227 : Lipiec 18, 2009, 22:25:01 »

Przytocz prosze kontekst tej dyskusji bo bylo to zwiazane z czyms a nie ze tylko same slowa juz nie niosa takiego przekazu.
Wowczas sie wypowiem.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 00:29:08 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Lipiec 19, 2009, 00:11:58 »

Zachwala³a¶ myslicieli - jacy to oni m±drzy i jakie m±dre ich nauki. Wtedy pad³y z mojej strony zacytowane w poprzednim po¶cie pytania.
Tak naprawdê aby odpowiedzieæ na pytania nie potrzeba ¿adnego kontekstu. Je¿eli twierdzê, ¿e co¶ jest lepsze/doskonalsze od innego to bez problemu potrafiê wypunktowaæ w czym. Czy Ty masz z tym problemy?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #229 : Lipiec 19, 2009, 00:29:51 »

Zachwala³a¶ myslicieli - jacy to oni m±drzy i jakie m±dre ich nauki. Wtedy pad³y z mojej strony zacytowane w poprzednim po¶cie pytania.
Tak naprawdê aby odpowiedzieæ na pytania nie potrzeba ¿adnego kontekstu. Je¿eli twierdzê, ¿e co¶ jest lepsze/doskonalsze od innego to bez problemu potrafiê wypunktowaæ w czym. Czy Ty masz z tym problemy?

Jezeli chcesz powrotu do dawnej dyskusji , to zwyczajnie ja przytocz.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 00:30:23 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #230 : Lipiec 19, 2009, 00:33:27 »

Nie trzeba, proszê o odpowied¼ na proste pytania:
1. które to z nauk/s³ów Jezusa zdezaktualizowa³y siê, ¿e trzeba szukaæ nowych zamienników?
2. co jest "lepszego" w s³owach/"naukach" domniemanych myslicieli [w porównaniu do s³ów Jezusa]?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Lipiec 19, 2009, 01:22:19 »

Albo cytujesz dawna dyskusje , albo konczymy rozmowe obecna.

kiara U¶miech U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Lipiec 19, 2009, 10:54:26 »

Powiedz Val Dee czy przeczytales chociaz jedna ksiazke z przekazami? A jak tak to  ktora? Czy byles chociaz na jednym spotkaniu z Nowalska? A jak tak to kiedy?
Czy byles chociaz na jednych warsztatach prowadzonych przez Ele? A jak tak to gdzie?

Najpierw odpowiedz prosze na te pytania a pozniej podyskutujemy nad reszta Twoich spostrzezen.

Kiara U¶miech U¶miech

odpowied¼ na wszystkie pytania brzmi "nie" U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #233 : Lipiec 19, 2009, 11:23:15 »

Tak sobie my¶lê, ¿e skoro Wojtek – My¶liciel, to dawne wcielenie Jezusa, na co sam wskazywa³, a Enki (Samuel), to brat Jezusa, oraz Pan – My¶liciel, wg Kiary to Stwórca, to wszystko siê zgadza i mamy wci±¿ t± sam± liniê bogów sprawuj±cych pieczê nad t± czê¶ci± Wszech¶wiata.

W zwi±zku z powy¿szym, Pan, to JAHWE. Ojciec Jezusa i Enkiego. I dlatego Kiara mówi prawdê, jest on stwórc±, ale naszej czê¶ci Wszech¶wiata. Jednak porównuj±c s³owa Pana z przekazów zawartych w ksi±¿kach Eli Nowalskiej ze s³owami  JAHWE ze Starego Testamentu, daje zauwa¿yæ siê znacz±c± ewolucjê tej¿e energii. Tak jak wszystko ewoluuje we Wszech¶wiecie, równie¿ nasi bogowie.
My natomiast odbieramy ich wci±¿ przez pryzmat starych zapisów, wydaje siê byæ to niejakim b³êdem. Nic nie stoi w miejscu.

W zwi±zku z powy¿szym, Arteg, s³owa Jezusa w pewnym sensie mog³y zdezaktualizowaæ siê, ale tylko pod k±tem up³ywu czasu i w zwi±zku z tym, pewnej nie przystosowalno¶ci dawnych s³ów do obecnej rzeczywisto¶ci. No i braæ nale¿y pod uwagê ewolucjê samego Jezusa – Wojtka (My¶liciela).
Jest du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e przez Walscha w „Rozmowach z Bogiem” tak¿e przemawia³ JAHWE – PAN. Daje to dla nas pewn± nadziejê, ¿e nie ma ju¿ krwawych bogów i nie musimy siê ich obawiaæ, bo ewolucja obejmuje wszystkich.
Pod±¿ajmy zatem za wskazówkami (je¶li s± zgodne z naszym wnêtrzem) i zostawmy nasze kody i lêki za sob±, je¿eli nie chcemy wci±¿ krêciæ siê w kó³ko.

Kim s± nasi bogowie? Jak± pe³ni± obecnie rolê? My¶lê, ¿e to do samodzielnego odkrywania przez ka¿dego z nas, na miarê w³asnych mo¿liwo¶ci percepcyjnych. Ka¿dy bêdzie widzia³ wg tego, czym sam jest na chwilê obecn±.

Oczywi¶cie, powy¿sze mo¿e byæ zwyk³± spekulacj± umys³u i wcale nie musi odzwierciedlaæ prawdy.

Pozdrawiam  U¶miech

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Lipiec 19, 2009, 11:29:52 »

W takim razie zastanow sie na ile prawdziwe moga byc  Twoje oceny w temacie ktorego absolutnie nie znasz.

Ja przeczytalam wszystkie ksiazki nie jednokrotnie, na przestrzeni kilku lat bylam wiele razy na warsztatach prowadzonych przez Ele. Bylam tez wielokrotnie na spotkaniach comiesiecznych organizowanych przez nia.
Ele znam osobiscie od wielu lat, poznalam jej bobra i piekna strone , ale tez skonfrontowalam sie z ta mniej mila dla mnie.
Utrzymywalysmy bardzo bliskie kontakty przyjacielskie poza oficjalnymi spotkaniami. Wierz mi ja nie mam prawa jej oceniac, mam obowiazek pisac prawde  o tym  co wiem, co naprawde jest  moja wiedza . A wiem ze wszystkie ksiazki pod , ktorymi istnieja podpisy Energii , pochodza od nich. Sa to mysli przekazane z Zaswiatow Czlowiekowi, Ela je tylko spisala.
Natomiast inna sprawa sa efekty pracy Eli  poza napisaniem ksiazek , takie czy inne.  Na ten temat moge i mam prawo dyskutowac, robie to.

Natomiast Nowalskiej dziekuje calym sercem za caloksztalt pracy zwiazanej odbiorem i publikacja przekazow, oraz za cale serce  swoje , ktorym obdarowala mnie gdy bylysmy sobie bliskie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 11:56:13 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Lipiec 19, 2009, 11:41:03 »

Kiaro, do kogo kierujesz powy¿sze s³owa?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Lipiec 19, 2009, 11:52:50 »

Kiaro, do kogo kierujesz powy¿sze s³owa?

Do Wal Dee pisalam , jest to odpowiedz na jego odpowiedz.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 11:53:22 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #237 : Lipiec 19, 2009, 20:16:39 »

Albo cytujesz dawna dyskusje , albo konczymy rozmowe obecna.
Kolejny ¿a³osny unik. Wystarczy odpowiedzieæ na zadane przeze mnie pytania. Wcze¶niejsza dyskusja nie ma tutaj wiêkszego znaczenia, tym bardziej je¿eli nawet sama jej nie pamiêtasz. Potraktuj, ¿e nie maj± one nic wspólnego z odbywaj±c± siê kiedy¶ dyskusj±, dzisiaj jest dzisiaj - wiêc ¶mia³o.
Jeszcze raz: po prostu udziel odpowiedzi na pytania:
1. czy, a je¿eli tak to które to z nauk/s³ów Jezusa zdezaktualizowa³y siê, ¿e trzeba szukaæ nowych zamienników?
2. czy, a je¿eli tak co jest "lepszego" w s³owach/"naukach" domniemanych myslicieli [w porównaniu do s³ów Jezusa]?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Lipiec 19, 2009, 22:43:31 »

arteq poznaj i przezyj slowa Myslicieli i porownaj z tymi , ktore przypisuje sie Jezusowi. Sam odczuj roznice, niech sie to stanie Twoja wiedza. Nic z tego gdy ja opowiadam Tobie o roznicach , ktorych Ty nie czujesz.
Sam musisz tego doswiadczyc. A ja naprawde nie mam ochoty na kolejna sprzeczke z Toba. wybacz ale nie.

Kiara U¶miech U¶miech
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Lipiec 19, 2009, 23:01:58 »

S³owa Jezusa siê nie zdezaktualizowa³y, je¶li kto¶ tak my¶li, to niech dobrze przestudiuje Nowy Testament i niech sie zastanowi kto próbuje podwa¿yæ autorytet Jezusa i sens jego nauk.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Lipiec 19, 2009, 23:20:44 »

S³owa Jezusa nie zdeaktualizuj± siê NIGDY
S³owa Jezusa, potwierdzaj± równie¿ wszyscy ci, którzy otarli siê o duchowe ¶wiêto¶ci, bez wzglêdu na przynale¿no¶æ religijn±.
Fanatycy religijni wypaczaj± s³owa Jezusa zamieniaj±c je na doktryny nie maj±ce nic wspólnego z g³ównymi przes³aniami.
Fanatycy religijni zniewalaj±, bêd±c zniewolonymi (psychicznie) i podpieraj± siê Starym i Nowym Testamentem.
Czas w którym ¿yjemy, pozbawi oba Testamenty aktualno¶ci z powodu wyjazdu "notariusza" Z³y w inne rejony.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Lipiec 19, 2009, 23:22:35 »

Mysli Jezusa sie nie zdezaktualizowaly , sa ponad czasowe, ale slowa zostaly skierowane w wykorzystanie ich do tworzenia ideologji , ktora jest bardzo odlegla od mysli przekazanej w Jego slowach.
Jednak do takich refleksji trzeba dojsc osobiscie na drodze wlasnego rozwoju. Nic nie da iz ktokoliek przekaze taka wiedze jezeli ona jeszcze nie wspolgra z odczuciem osobistej prawdy w Czlowieku.
Wowczas powstaja sprzeczki, naprawde szkoda na to czasu i energii. Niech kazdy pozostanie w swioecie wlasnych prawd, gdy poczuje czas na zmiany, zmieni je sam.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Lipiec 20, 2009, 11:41:17 »

Czyli utwierdza mnie to w przekonaniu, ¿e domniemani mysliciele nie maj±æ nic ciekawego do zaoferowania, czego nie uczyni³by ju¿ Jezus. Wasza postawa wskazuje jasno, ¿e nie macie nic nowatorskiego do zaoferowania. Tylko monotonne glêdzenie zza kotary. A przypisuj±c sobie autorstwo nawo³ywania do mi³o¶ci, szacunku etc. s± plagiatorami.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Lipiec 20, 2009, 13:28:28 »

JezuSmaria

Wy tu sobie pierdu pierdu... a tymczasem stygnie przeb³ysk, i¿..
Maria to niekoniecznie Kobieta. ( Pani± by³a Mag` da Lena)

co znaczy Lena?...  L -  Ena 

Natomiast s³owo Maria
wziê³o siê z okre¶lenia takowego "Ja"...
iA, które ma(posiada/dysponuje/ogarnia/obejmuje) ....Ri.

Ale z czasem zagubieni ludziska pieprz± jak pot³uczeni krêc±æ siê wko³o w³asnego ogona w ciemnicach ¶lepej uliczki na peryferiach Labiryntu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 13:32:56 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Lipiec 20, 2009, 13:44:27 »

MAG to jest okreslenie najwyzszych kaplanow , ktorzy potrafili wladac materia.
Natomiast M zawsze odnosi sie do kobiety , nigdy do mezczyzny.
MA
to wladczyni pradzwieku A ogolnie ma to zwiazek z literami ale wspolczesnie sa poprzestawiane wiec odczyt jest nie pelny.
Natomiast R ma zwiazek z mezczyzna, kolejnosc samoglosel to obnizanie dzwiekow.Juz pisalam ,dlatego pierwotnie byl RA , a pozniej wladca ziemi i czestotliewosci ( wiecie kto?) zmienil A, na E i wyszlo RE,
On tak pozmienial duzo rzeczy dlatego odczyty sa nieprawidlowe i rozwazania niepelne.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Jak chcesz rozpatrywac symbole graficzne liter , to uzywaj zawsze liter drukowanych, w ich wygladze tez jest kod.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 13:46:37 wys³ane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Lipiec 20, 2009, 14:00:32 »

Tak. z grubsza.

Natomiast  M zawsze odnosi sie do kobiety , nigdy do mezczyzny.
Doprecyzowuj±c:
..odnosi sie do Energii ¯eñskiej -  (ona siê przejawia poprzez zarówno mê¿czyzn i Kobiety).. a na poziomie Strukturalnym (który Etapowo jest bardziej rzecbymo¿na Elementarny).. odnosi siê do specyficznego Torusa grawitacyjnego. [energia jang].

Dalej ju¿ sprawy widzê inaczej, bo
grafice "M" przeciwstawiam grafikê "W" ..jako symetryczne uzupe³nienie.

"R" jest z innej bajki nieco .. i ma specyficzne dzialanie w relacji zarówno z "M" jak i "W".
Jak chcesz rozpatrywac symbole graficzne liter , to uzywaj zawsze liter drukowanych, w ich wygladze tez jest kod
To prawda. Tak te¿ czyniê. Choæ mam na uwadze wiêcej czynników.

Natomiast co do RA, RE..
..to jest to dla mnie informacja, któr± aby zasymilowaæ jako warto¶ciow± czy prawdziw±.. musia³bym uSpójniæ
z tym co mi wiadomo na temat "A", oraz "E" ..jakotakich. I co¶ to na razie s³abo pasuje do Twojej koncepsji-ale nie zarzekam sie.

Otó¿.. widze tutaj (w Twojej koncepcji) nalecia³o¶æ opatrznie rozumianej Etapowo¶ci- która sprowadza siê zawsze do spraw hierarhii czyli: wy¿ej -ni¿ej; lepiej- gorzej.. a finalnie odwraca uwagê od istoty sprawy -przekierowuj±c ogl±d w kategorie ocenne.

Dla mnie "A" i "E" symbolizuj± konkretne FUNKCJE. Obydwie niezbedne. Cykliczne.

Wiêc taka personifikacja zjawisk z wymiaru STRUKTURY jest trochê bezsensowna z punktu widzenia chêci poszerzania zrozumienia. imho.

Ale mo¿liwe ¿e te strukturalne zjawiska przejawi³y siê poprzez cia³a konkretnych osób - i spowodowa³y konkretne implikacje w losach. Mnie jednak interesuje wymiar elementarny u podstaw zjawisk.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 14:15:43 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Lipiec 20, 2009, 14:12:04 »

Natomiast s³owo  PHIRIOORI wziê³o siê z nastêpuj±cych cz³onów:

P

HI

OO

RIRI

P-oznacza pierwsz± literê nazwy pañstwa w którym przemawia EN-KI

HI- oznacza hiper-aktywno¶æ s³oñca w 2012 !!!

RI-jest japoñsk± jednostk± d³ugo¶ci- 1 RI=36 chou.
St±d 2 RI oznacza 72 chou a to ju¿ konkretne liczby i ¶wiadcz±,¿e na znalezienia grobowca pozosta³o tylko 72 dni Szok !!

OO- w kulturze egipskiej symbolizuj± oczy i maj± u¶wiadomiæ ludzko¶ci,¿e czas na odkrycie grobowca budowniczego wielkiej piramidy ucieka

JEST!!!!!!!!!!!!!  Odkry³em has³o które jest potrzebne do uruchomienia zabezpieczenia Ziemi!!!!!!!!!!!!
Jeste¶my uratowani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 14:16:19 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Lipiec 20, 2009, 14:17:10 »

Szukaj dalej....
Natomiast i M i W trzeba odniesc do prawzorcow Stalych nigdy nie zmieniajacych plci energi zenskiej i meskiej.To prawda iz W jest aspektem meskim a M zenskim. W trakcie wcielenenergi moze sie zmieniac symbol , ktory reprezetuje w materi ( czyli raz taki , raz taki), ale to nie dotyczy Energii wzorcowych , tych , ktore niosa ten wzorzec zawsze, bo one nie wcielaja sie pod postacia meska i zenska.Zawsze sa meskie lub zenskie w sojej pierwotnej struktorze energetycznej, chociaz nie potrzebuja akcetow fizycznych wyrazajacych meskosc czy zenskosc.

Kiara U¶miech U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Lipiec 20, 2009, 14:25:13 »

Du¿y u¶miech
..kamil.. Odkryca Mrugniêcie
 Du¿y u¶miech

btw:
phi-RiO-ORi

..dalej..
PHI- (Ri- O) - ORi

..w swobodnym t³umaczeniu: ¶rednica Krêgu Moci
(czym jest "mocia"? wiecie)

..to nie tajemnica. Przedstawialem w imionach (ale zdajesie Moderator wyreza³, bo nie by³o w hebrajskiej ksiêdze Imion Mrugniêcie))

mozna inaczej..

"P" - Etruskie 5.. bo dosiêgn±lem 5-ego , ostatniego poziomu antymaterii i prze¿y³em to, co prze¿yli nieliczni.
"Hi" .. to tez ciekawe, i mo¿na na forum siê doszukaæ... Ale ma ci±g dalszy, co wymaga dope³nienia.

"RiOORi" - Dwa krêgi, Dwa centra, Dwa Promienie.
Ale te¿ "OO" jako klawiaturowy zapis VesicaPisces
... a`propos.. idê na randkê. Zrobiæ co¶ dla akcentu.
A ¶wiat niech siê wali. (Kiedy dawa³em przyj±æ nie chcieli. Kiedy chc± -ja mam swoje sprawy).

A tak przy temacie... rozbawi³a¶ mnie Kiara, gdy czy talem wynurzenia o Twoim osobistym zapoznaniu z bobrem Pani Eli Nowalskiej.  Cool

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 14:59:27 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Lipiec 20, 2009, 14:28:40 »

S³owa Jezusa nie zdeaktualizuj± siê NIGDY
S³owa Jezusa, potwierdzaj± równie¿ wszyscy ci, którzy otarli siê o duchowe ¶wiêto¶ci, bez wzglêdu na przynale¿no¶æ religijn±.
Fanatycy religijni wypaczaj± s³owa Jezusa zamieniaj±c je na doktryny nie maj±ce nic wspólnego z g³ównymi przes³aniami.
Fanatycy religijni zniewalaj±, bêd±c zniewolonymi (psychicznie) i podpieraj± siê Starym i Nowym Testamentem.
Czas w którym ¿yjemy, pozbawi oba Testamenty aktualno¶ci z powodu wyjazdu "notariusza" Z³y w inne rejony.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech

Mysli Jezusa sie nie zdezaktualizowaly , sa ponad czasowe, ale slowa zostaly skierowane w wykorzystanie ich do tworzenia ideologji , ktora jest bardzo odlegla od mysli przekazanej w Jego slowach.
Jednak do takich refleksji trzeba dojsc osobiscie na drodze wlasnego rozwoju. Nic nie da iz ktokoliek przekaze taka wiedze jezeli ona jeszcze nie wspolgra z odczuciem osobistej prawdy w Czlowieku.
Wowczas powstaja sprzeczki, naprawde szkoda na to czasu i energii. Niech kazdy pozostanie w swioecie wlasnych prawd, gdy poczuje czas na zmiany, zmieni je sam.

Kiara U¶miech U¶miech

Przestawiciele KRK to "aposto³owie" Jezusa, propaguj±cy Jego nauke. S± lud¼mi, wiêc s± te¿ grzeszni, niedoskonali, ogromnej wiêkszo¶ci z nich du¿o brakuje do ¶wiêto¶ci, ALE to nie znaczy, ¿e nie nadaj± siê do g³oszenia s³ów Jezusa i realizowania Jego planów. Wrogowie KRK czêsto odchodz± od katolicyzmu, bo z jakich¶ przyczyn zasady KRK s± dla nich niewygodne, szukaj± jakiej¶ alternatywy, jakich¶ my¶licieli i co sie okazuje? Okazuje sie, ¿e ci my¶liciele g³osz± to samo co Jezus i Jego uczniowie/kap³ani KRK, a niedoskona³o¶æ tych my¶licieli jest taka sama jak autorytetów KRK. Ciesze siê, ¿e s± osoby, które mimo, i¿ nie s± blisko zwi±zane z katolicyzmem, dostrzegaj± to o czym napisa³em.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: