Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:48:13

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kim jest Stwórca i czego od nas chce  (Przeczytany 103595 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« : Maj 01, 2010, 16:27:45 »

Cytat: Kiara
Stworca  zas ma plan  wobec ludzkosci nie pozwalajacy odebrac jej wolnostojenstwa i rozwoju indywidualnego, dlatego pojawiaja sie ludzie odslaniajacy te matactwa odwieczne, nie dajacy sie zmanipulowac pozorami prawdy.

W ¶wiecie materialnym wolnostojeñstowo zosta³o ludzko¶ci odebrane, ale widocznie wówczas Stwórca nie mia³ planu.
Rozpatruj±c za¶ pojêcie wolnostojeñstwa od strony duchowej, to ka¿da istota zawsze by³a i jest wolna, dlatego plan przywracaj±cy wolnostojeñstwo jest fikcj±. 

Plan Stworcy jest ponad wszelakimi mozliwosciami tych bytow , oni musza sie podpozadkowac zasada i zaakceptowac wole Stworcy.

No i jak to siê ma do idei wolnostojeñstwa? S± byty, które musz±, choæ wcze¶niej nie musia³y?
A wszystko za wiedz± i zgod± Stwórcy…
Jakiego Stwórcy?

« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2010, 16:29:20 wys³ane przez ptak » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Maj 01, 2010, 16:51:24 »

Ptaku jestes istota bardzo rozwinieta duhowo i bardzo inteligetna, sadze wiec iz Twoje pytania sa retoryczne.
To glebokie wewnetrzne przemyslenia , ktorymi dzielisz sie z  uczestnikami foru.

Wolnostojenstwo na ziemi bylo i jest , nic nikomu nie zostalo odebrane. Poki co kazdy podejmuje wszystkie decyzje swoja wolna wola. A ze swoje nieudaczne wybory , oraz  ich konsekfecje chce zrzucic na kogos innego? To juz inna kwestia.

Co zas sie tyczy woli Stworcy dotyczacej caloksztaltu istnienia zycia? To bylo i jest tak nadal iz On jako Stworca nie ingeruje w zadne decyzje istot materialnych , do mometu gdy dzialania ich nie zagrazaja caloksztaltowi istnienia zycia.

W momecie , gdy zagrozenie takie wystapi , Stworca ingeruje ( i tez nie  bezposrednio) , rodza sie na ziemi ludzie , ktorzy swoja wolna wola ludzka wypelniaja zamysl Stworcy.
Jak to sie dzieje ze wolna wola wypelniaja zamysl Stworcy? To proste ich system wartosci jest juz tak rozwiniety iz to co wyberaja swoja wolna wola na planie fizycznym jest zgodny z zamyslem i systemem wartosci Stworcy.

Coz moge jeszcze dodac? Ze zlo nigdy nie zdominuje dobra , ze ciemnosc ma okreslony czas trwania i ze Czlowiek po przez  wsluchiwanie sie w glos podswiadomosci swojej w naturalny sposob  wczesniej , czy pozniej wybiera  wartosci dobra.

Tylko tyle.

A czy moj Stworca jest rowniez Twoim Stworca? Nie wiem , tego zwyczajnie nie wiem , mam nadzieje ze tak.
Plonaca w naszych sercach Iskra Boza zawsze nam o tym przypomnie , choc bysmy nie wiem jak daleko oddalili sie od "wielkiego ognia" , jej cieplo i blask zawsze lnacy w naszych sercach i duszach w naturany sposob kieruje nas na milosc plynaca z serca Stworcy.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Maj 01, 2010, 17:53:04 »

Ptaku jestes istota bardzo rozwinieta duhowo i bardzo inteligetna, sadze wiec iz Twoje pytania sa retoryczne.

Inteligentnie to rozgrywasz Kiaro, ale skuteczne mo¿e to byæ tylko na poziomie ego, którego nie da siê ca³kowicie wyeliminowaæ, niestety. 
Zale¿y mi na prawdzie, jakakolwiek by ona nie by³a. Dlatego wybacz, ale gdy dostrzegam jak±¶ niespójno¶æ dr±¿ê temat… i pytania bynajmniej nie s± retoryczne, choæ czasami s±…  U¶miech

Nie jest prawd±, ¿e na Ziemi decyzje bywaj± podejmowane suwerennie. Przynajmniej nie na poziomie ¶wiadomym. Zapytaj tych, którzy gin± w wojnach, zapytaj dzieci umieraj±ce z g³odu, zapytaj wszystkich zniewolonych przez System… czy tak wybieraj±? Abstrahujê tu ju¿ od wyborów przed urodzeniowych. Chodzi o zwyk³± woln± wolê. Choæ mo¿na dopatrzeæ siê wp³ywu naszych wyborów na obraz ¶wiata.
Jednak, je¶li wszystko dzieje siê zgodnie z wol± indywidualnego cz³owieka, to po co boska interwencja? Po co ratownicy? Po co mesjasze? Te pytania nie s± retoryczne, bo nie s±dzê, by mo¿na by³o zagroziæ ca³okszta³towi istnienia ¿ycia. Natomiast mo¿e byæ to wygodny argument…

Piszesz, ¿e z³o nigdy nie zdominuje dobra. Te¿ tak my¶lê, chocia¿ patrz±c na to co siê dzieje mo¿na zw±tpiæ. Jednak wierzê w wy¿szy porz±dek, w spiralne wznoszenie siê ku górze, w zakodowane w nas dobro…
A co do Stwórcy, to jest on w ka¿dym z nas obecny. To wszech¶wiadomo¶æ, obejmuj±ca tak¿e lokalnych stwórców. Wszyscy jeste¶my w niej zatopieni, nie wszystko jednak s³yszymy…

Pozdrawiam  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2010, 17:55:29 wys³ane przez ptak » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Maj 01, 2010, 19:34:07 »

"
A co do Stwórcy, to jest on w ka¿dym z nas obecny. To wszech¶wiadomo¶æ, obejmuj±ca tak¿e lokalnych stwórców. Wszyscy jeste¶my w niej zatopieni, nie wszystko jednak s³yszymy". Ptak.

Mysle iz odpowiedzialas juz sobie na postawione pytania. A co do reszty to droga indywidualnego rozwoju na tle wczasniej wybranych zdarzen.
Poniewaz wsystkie reakcje i wybory musza byc spontaniczne nie zas analizowane umslem na tle korzysci i strat w kontekscie nas materialnych i otaczajacej nas materii. Zasypiamy snem zycia duchowego ( nasza znajaca cala prawde podswiadomosc) , by owe wybory mogl dokonac samodzielnie kazden czlowiek , zgodnie z reprezetowanym poziomem rozwoju , a nie wiedza o przyszlych wydarzeniach w jego zyciu.
To wszystko.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. A tych "bogow" i ich zycia , oraz wszelakie rozliczania z nich niech pozostana sprawa Stworcy i ich. Ja nie jestem wladna i nie mam woli czynienia takich rozrachunkow.
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2010, 19:34:48 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Maj 01, 2010, 20:08:56 »

ps. A tych "bogow" i ich zycia , oraz wszelakie rozliczania z nich niech pozostana sprawa Stworcy i ich. Ja nie jestem wladna i nie mam woli czynienia takich rozrachunkow.

Moja rola jest odkrywanie wszelakiego rodzaju oszustw , kretactw i manipulacji , czynionych kiedys i wspolczesnie.

Niestety Enki nie wyzbyl sie jeszcze dawnych nawykow ( zwyczajnie jego rozwoj duchowy jest jeszcze bardzo prymitywny) klamstwa i manipulacji dla wlasnej korzysci. Jeszcze przed nim dluga droga w tej dziedzinie.
Dlatego ja nadal odslaniam i bede odslaniala Jego wszelakie oszustwa i podstepy.

Powodzenia Kiaro U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Maj 01, 2010, 23:49:01 »

Odkrywanie oszustw to nie jest rozliczanie z nich. To wylacznie przez fakt pokazania nieprawdy miedzy deklaracjami a intecjami ukrytymi w wielu mistyfikacjach ulatwienie ludziom ogladu ich w celu podjecia wlasnych decyzji.

Jakich? Odpowiednich na miare rozwoju duchowego kazdego indywidualnie.

Dziekuje Ptaku.

Kiara U¶miech U¶miech
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Maj 02, 2010, 07:03:06 »

Ptaku, napisa³e¶.

"Ty bierzesz za oczywisto¶æ, ¿e przekazy z glinianych tabliczek s± prawd±"
Nie uzna³bym tego za prawdê gdyby nie potwierdza³y tego:
DNA j±dra komórkowego i DNA  mitochondrialne
Wykopaliska
przekazy innych kultur
i wiele innych czynników np.
Chanellingi ró¿nych ¼róde³
a nawet jak siê okazuje
potwierdzaj± to tak¿e byty duchowe manipuluj±ce Kiar±

In¿ynier Wasilik te¿ nie jest idiot± i nie napisa³ ksi±¿ki na podstawie jednej glinianej tabliczki. 

Napisa³e¶ te¿
"nie za bardzo mo¿emy to wszystko zweryfikowaæ pozostaje odniesienie siê do w³asnego wnêtrza"

Lubiê Ciê  dlatego przeczytaj to z uwag± :

Po to wcieli³e¶ siê w cia³o, ¿eby zwracac siê do wnêtrza ?  Zauwa¿ ca³kowit± nielogiczno¶c Twojego zapisu.
Twoje cia³o to wypustek Twojego wy¿szego Ja  w ¶wiecie fizycznym.
Wy¿sze Ja chcia³o siê wcielic bo czuje ¿e jest niepe³ne , niedo¶wiadczone i musi nazbierac w ¶wiecie fizycznym  du¿o dodatkowych do¶wiadczeñ.

A ty chcesz zwin±c wypustek i zwrócic siê do wnêtrza.
Otó¿ mo¿esz miec z tym k³opot bo Twoje wy¿sze Ja chce aby¶ pozosta³ na stanowisku i zaczerpn±³ maksymaln± ilo¶c do¶wiadczeñ przed powrotem do siebie
Twoje wy¿sze ja nie  chce Twojego powrotu, Masz do¶wiadczac ile siê da tutaj .
Pomagac sobie i innym (bo jeste¶cie jedno¶ci±) w rozwoju.
Komunikacja sondy kosmicznej (któr± jeste¶) z baz± jest ogromnie wa¿na- to robi prawa pó³kula mózgu. Ale ty sam skup siê na robieniu zdjêc dobrej jako¶ci.
Co jest Twoim aparatem do wykonywania zdjêc w ¶wiecie fizycznym droga Sondo Cielesna.
Jest ni± Lewa pó³kula mózgu
Czyli aby Twoje wy¿sze Ja promienia³o ze szczê¶cia z faktu posiadania Ciebie.
Musisz poprawic zasilanie aparatu sondy kosmicznej (lewa pó³kula) i kabla przesy³owego
(prawa pó³kula) musisz synchronizowac pó³kule w stanie Alfa.
Ale najwa¿niejsze to poprawic zasilanie ca³ego mózgu.
Po staropolsku - Trzeba miec olej ( t³uszcz) w g³owie.
 W  Starym Testamencie  jest przyk³ad zaleceñ dietetycznych dla elity dawnego Izraela
- Ca³a t³usto¶c baranka-
Czyli nasze stare, polskie powiedzenia nie s± g³upie.

Nawet nie wiesz jak bardzo bolejê nad tym, ¿e wiêkszo¶c narodu polskiego ma jeszcze w g³owie siano lub groch z kapust±.

Dr Jan Kwa¶niewski  w mega ksi±¿ce " t³uste ¿ycie" te¿ cierpi z tego powodu.

Przy tak z³ym zasilaniu mózgu nasze Wy¿sze Ja bêd± potrzebowa³y jeszcze setek wcielen.
Ale po co mozolic siê na pró¿no. Po co?   

Thekristo
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Maj 02, 2010, 11:47:28 »

I znowu uciekli¶cie od zasadniczego w±tku .Celowo to robicie??
dzieki Ci  KAHUNA  za odpowiedz.Ale czy En-Ki mo¿e byæ takim zwyk³ym ludzkim oszustwem dla kasy?? Nie chce mi siê w to wierzyæ!
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 11:48:56 wys³ane przez Thekristo » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Maj 02, 2010, 11:58:35 »

Tak ,Jacek niewatpliwie , masz racje , wszystkie instancje prawne odkrywajace zbrodnie , oszustwa i matactwa sa manipulatorami , ale  dla tych , ktorym nie po drodze z prawem. A ich system wartosci akceptuje klamstwa , oraz wszelakiego rodzaju bezprawie uzyskane zastraszeniem , oraz ukryciem prawdy i zastapienie jej polprawdami w celu wyludzenia zgody na swoje podstepne zniewalajace ludzkos cele , jak rowniez  na przejecie ziemi przez te "syntetyczne "byty typu "Syriusz B".

Tak , tak... wszyscu , ktorzy odkrywaja ta ochyde ( i ludzie i Energie ) w ich oczach jawia sie manipulantami , to normalne. A kim Ty jestes  i ci wszyscy , (wobec calej ludzkosci) usilujac  ponownie , ja  Ziemie i Ludzi  oddac w niewole tych bytow?
Czy przez momet zastanowiles sie nad tym?
Wspolczesnie ludzie , ktorzy maja otworzona swiadomosc juz mysla i wiedza iz ludzkosc od wiekow byla manipulowana i niewolona dzieki falszywym informacjom. I Ty , nadal chcesz nam Ludziom gotowac taki los? To kim Ty jestes na ziemi , kogo reprezetujesz, czyje dobro?
Bo napewno nie Ludzi.

A druga sprawa , kazda "baba" i nie tylko  ( przepraszam wszystkie kobiety) wie,  iz kazdy jeden tluszcz jest IZOLATOREM!, Do tego nie potrzeba wielkiego wyksztalcenia , wystarczy obserwacja zycia.Co robi warstwa tluszczu na wodzie? A woda - plyny fizjologiczne sa nosnikiem energii. Co , od czego odziela warstwa tluszczu?
Co zwieksza pojemnosc energii , oraz jak i co  przenosi ja  w wodzie ( jest przewodnikiem idealnym?).  To sol. Od wiekow wiemy iz po zdrowie i energie ludzie jezdzili do solanek ( dzisaj tez stosujemy ten sposob leczenia), do sloanek , a nie do  tluszczanek.
Od dawna wiemy iz nadmiar tluszczu w organizmie jest niezdrowy i szkodliwy. Po co wiec powtarzasz bzdury za innymi?

Gdybys siegnol naprawde gleboko do przekazow Starego Testametu to odnajdziesz info, ktore mowi o tym , jak kaplani poszukiwali grupy mlodszych kaplanow do duchowego kontaktu ze Stworca inaczej odbierania przekazow.
Wybrano grupe , ktora byla z poza tradycyjnego Judaizmu i odzywiala sie wylacznie warzywami , oraz owocami , to oni , a nie ci jedzacy tlustosci , osiagneli najczystszy kontakt duchowy z zaswiatem , z najwyzsza wibracja.
Teoria o jedzeniu tluszczu i miesa padla juz wieki  temu, nie jest rozpowszechniana , gdyz co , to za korzysc dla naszych wladcow , jak kazdy Czlowiek nawiaze kontakt samodzielnie ze Stworca oraz Energiami naprzestrzennymi. Zwyczajna klapa systemu calego.

Teoria doktora Kwasniewskiego jest dobra , dla okreslonej grupy energii ( tej jeszcze niskiej wibracji, lub blokowania wyzszej) , ktora dla swojego rozwoju potrzebuje oddzielenia od wiedzy calosci.  Gdyz musi najpierw poznac wiedze jednego aspektu , by konczac ten cykl polaczyc ja z drugim etapem. Pelnia wiedzy , wiedza calkowita , aspektu meskiego i zenskiego.
Tak wiec wszystko jest dobre , ale na okreslony czas , gdy zadanie jest wypelnione , nalezy przejsc do kolejnego etapu.
A kolejny etap , to inne parametry "techniczne ludzkiego ciala) , inne odzywianie ,inna energia.

I tu jawi sie problem najwiekszy , gdyz LUDZKOSC jest juz  gotowa, a Enki - razem ze swoja grupa nie chca dopuscic do wejscia  jej w wyzszy wymiar po raz kolejny. Czyli zwyczajnie po raz kolejny chca zablokowac rozwoj Ludzkosci i definitywnie przejac Ziemie na kolejne 25000 lat wspolnie z "Syriuszami B".

Tworza wiec wspolnie  cala skomplikowana historie ( zapisy wszelakie , tabliczki , ksiegi , itp.... oraz  artefakty preparowane przez wieki),przygotowywane  na wspolczesny czas , by  zakryc prawde , wzbudzic w nas maksymalny strach i objawic sie ludzkosci jako jedyni zbawcy!

Klamstwo , goni , klamstwo , manipulacje odkrywane i kompromitacja grupy wcale ich nie powstrzymuje, walcza o przetrwanie , wladze i najwazniejsze energie plynaca od zniewolonej Ludzkosci.

Oczywiscie posluguja sie rowniez infrmacja prawdziwa ( a tak naprawde czesciowo prawdziwa , bo dotyczaca tego co zmanipulowali przez wieki swojej wladzy),graja na Ludzkiej empatji oraz emocjach , jednak glownym atutem jest strach.
Zastraszaja wiec ludzi czym sie da , wyolbrzymiajac wszystkie zdarzenia , i napelniajac je ta energia.

Ludzkosc zwyczajnie ma juz tego dosyc , otworzona swiadomosc  juz nie da sie zamknac, Ludzie chca wolnosci , spokoju i dobra ,  oraz  prawa do rozwoju indywidualnego. Dlatego nie dadza sie juz wtloczyc w kolejna brednie z mumia z przed tysiecy lat , ktora ma uratowac swiat.

Ludzie przy zdrowych zmyslach od dawna wiedza iz TYLKO ZYWY CZLOWIEK , MA MOC , TWORZENIA , ZMIAN  , BO CZYNI TO MYSLA I UCZUCIEM ZYJACEJ ISTOTY- ENERGII W NIM. TO CO NIE ZYJE , JEST MARTWE NIE MA ZADNEJ MOCY, ZADNEJ. JAK CHCECIE SIE ZABAWIAC W NEKROFILJE I OZYWIA TRUPY ,TO CMETARZE SA ICH PELNE.
JEDNAK JEST TO OBRZYDLIWY I NIEGODNY SPOSOB ,TWORZENIE ZOMBI. ZAKAZANY PRZEZ BOGA, CHOCIAZ Z RACJI WOLNEJ WOLI AKCEPTOWANY.
CO NIE ZNACZY , IZ  NIE TRZEBA BEDZIE PONIESC KONSEKFECJE TAKICH DZIALAN.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 13:39:40 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Maj 02, 2010, 13:28:25 »

Poniewaz wsystkie reakcje i wybory musza byc spontaniczne nie zas analizowane umslem na tle korzysci i strat w kontekscie nas materialnych i otaczajacej nas materii.
My materialni, niestety jeste¶my skazani na prawa organizuj±ce materiê. I jako jej cz±stka musimy zadbaæ o utrzymanie naszych cia³ przy ¿yciu, by wype³niæ to, po co przyszli¶my. Zapewnia to nam równie¿ lewa pó³kula mózgu. Jej funkcj± jest logiczna analiza otaczaj±cej nas rzeczywisto¶ci.
Dzia³anie tylko w oparciu o wybory spontaniczne, czyli oparte na naszej emocjonalno¶ci i uczuciowo¶ci, nie poparte trze¼w± ocen± sytuacji nie zagwarantuj± nale¿ytego funkcjonowania w tak trudnych przecie¿ warunkach.
Podejrzewam jednak, ¿e pisz±c o spontaniczno¶ci mia³a¶ na my¶li oparcie siê na intuicji. I to jest s³uszne, pod warunkiem, ¿e intuicja dzia³a prawid³owo. Najlepiej jednak dzia³aæ w oparciu o ca³y dostêpny nam potencja³ mózgu, na co s³usznie zwraca uwagê JACK w swoim po¶cie.
Czyli jak mawia³ Zag³oba mieæ oleum w g³owie.  Mrugniêcie

Odkrywanie oszustw to nie jest rozliczanie z nich. To wylacznie przez fakt pokazania nieprawdy miedzy deklaracjami a intecjami ukrytymi w wielu mistyfikacjach ulatwienie ludziom ogladu ich w celu podjecia wlasnych decyzji.

Jakich? Odpowiednich na miare rozwoju duchowego kazdego indywidualnie.
Kiaro, nagminne i ci±g³e zwracanie uwagi na czyje¶ niedoskona³o¶ci jest jednak w jakim¶ sensie rozliczaniem z nich. Tym bardziej, ¿e tak naprawdê trudno jest znaæ cudze intencje, bo ocena nastêpuje poprzez w³asny pryzmat. No chyba, ¿e zak³ada siê swoj± nieomylno¶æ.
Tak wiêc wytykaj±c co¶ komu¶, rozliczasz go z jego niedoskona³o¶ci, dok³adaj±c do tego w³asn±.
A ludzie i tak oceni± po swojemu, na miarê w³asnego rozwoju i prze¿ytych do¶wiadczeñ. Nikt nie jest w stanie przyspieszyæ cudzego rozwoju, ¿adna informacja tego nie uczyni.

----------------------------

Cytat: JACK
Nie uzna³bym tego za prawdê gdyby nie potwierdza³y tego:
DNA j±dra komórkowego i DNA  mitochondrialne
Wykopaliska
przekazy innych kultur
i wiele innych czynników np.
Chanellingi ró¿nych ¼róde³
a nawet jak siê okazuje
potwierdzaj± to tak¿e byty duchowe manipuluj±ce Kiar±
Byæ mo¿e masz racjê, potrzebny tu jest w³asny, pog³êbiony ogl±d.
A to da siê za³atwiæ.  Mrugniêcie

In¿ynier Wasilik te¿ nie jest idiot± i nie napisa³ ksi±¿ki na podstawie jednej glinianej tabliczki.
Chyba nie podejrzewasz, ¿e mog³abym przypisaæ in¿. Wasilikowi takie ograniczenie umys³owe, nie poznawszy nawet wyników jego dociekañ. Czy móg³by¶ podrzuciæ link do elektronicznej wersji jego ksi±¿ki?

Lubiê Ciê  dlatego przeczytaj to z uwag± :

Po to wcieli³e¶ siê w cia³o, ¿eby zwracac siê do wnêtrza ?  Zauwa¿ ca³kowit± nielogiczno¶c Twojego zapisu.
Twoje cia³o to wypustek Twojego wy¿szego Ja  w ¶wiecie fizycznym.
Wy¿sze Ja chcia³o siê wcielic bo czuje ¿e jest niepe³ne , niedo¶wiadczone i musi nazbierac w ¶wiecie fizycznym  du¿o dodatkowych do¶wiadczeñ.

A ty chcesz zwin±c wypustek i zwrócic siê do wnêtrza.
Otó¿ mo¿esz miec z tym k³opot bo Twoje wy¿sze Ja chce aby¶ pozosta³ na stanowisku i zaczerpn±³ maksymaln± ilo¶c do¶wiadczeñ przed powrotem do siebie
Twoje wy¿sze ja nie  chce Twojego powrotu, Masz do¶wiadczac ile siê da tutaj .
Pomagac sobie i innym (bo jeste¶cie jedno¶ci±) w rozwoju.
Komunikacja sondy kosmicznej (któr± jeste¶) z baz± jest ogromnie wa¿na- to robi prawa pó³kula mózgu. Ale ty sam skup siê na robieniu zdjêc dobrej jako¶ci.
Co jest Twoim aparatem do wykonywania zdjêc w ¶wiecie fizycznym droga Sondo Cielesna.
Jest ni± Lewa pó³kula mózgu
Czyli aby Twoje wy¿sze Ja promienia³o ze szczê¶cia z faktu posiadania Ciebie.
Musisz poprawic zasilanie aparatu sondy kosmicznej (lewa pó³kula) i kabla przesy³owego
(prawa pó³kula) musisz synchronizowac pó³kule w stanie Alfa.
Ale najwa¿niejsze to poprawic zasilanie ca³ego mózgu.
Po staropolsku - Trzeba miec olej ( t³uszcz) w g³owie.
 W  Starym Testamencie  jest przyk³ad zaleceñ dietetycznych dla elity dawnego Izraela
- Ca³a t³usto¶c baranka-
Czyli nasze stare, polskie powiedzenia nie s± g³upie.

Nawet nie wiesz jak bardzo bolejê nad tym, ¿e wiêkszo¶c narodu polskiego ma jeszcze w g³owie siano lub groch z kapust±.

Dr Jan Kwa¶niewski  w mega ksi±¿ce " t³uste ¿ycie" te¿ cierpi z tego powodu.

Przy tak z³ym zasilaniu mózgu nasze Wy¿sze Ja bêd± potrzebowa³y jeszcze setek wcielen.
Ale po co mozolic siê na pró¿no. Po co?

Równie¿ Ciê lubiê i przeczyta³am z nale¿yt± uwag±.  U¶miech
Generalnie masz racjê z tym cia³em, jako wypustkiem Wy¿szego Ja w ¶wiecie fizycznym.  Faktycznie po to siê rodzimy, by do¶wiadczaæ i wzbogacaæ nasze Wy¿sze Ja.
Z tym, ¿e ja zwracaj±c siê do wnêtrza w sytuacjach powiedzmy „trudnych” nie mam wcale na uwadze uciekania od do¶wiadczeñ, lecz wspomaganie siê wnêtrzem przy dokonywaniu s³usznych wyborów. W koñcu nie jeste¶my tu porzuceni na pastwê losu z za³o¿eniem radzenia sobie samemu. Po³±czenie wci±¿ jest i ca³y wcze¶niejszy dorobek nam s³u¿y. Po to prawa pó³kula mózgu.
Dlatego najbardziej efektywnym dzia³aniem jest dzia³anie przy pe³nej synchronizacji pó³kul. Obie zapewniaj± w³a¶ciwy transfer bod¼ców i odpowiednio je odczytuj±, gwarantuj±c optymalno¶æ wyboru. Poleganie tylko na jednej pó³kuli prowadziæ mog³oby nierzadko do katastrofy, przedwczesnej utraty cia³a. I na có¿ wówczas zda³by siê wypustek?

Tote¿ to, co nas wypu¶ci³o, musi nas wspieraæ… i nie pytaj dlaczego…  Du¿y u¶miech
No i do¶wiadczam tu ile siê da… z oleum w g³owie lub czasami bez… bo jednak lepiej by³oby by ca³a t³usto¶æ baranka hasa³a po ³±kach… Chichot

Pozdrawiam  U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Maj 02, 2010, 13:46:11 »

Madrosc serca to nie tylko wiedza polkul mozgowych, to logika polaczona z uczuciami , ta wiedza jest przyszloscia Ludzkosci.
Rozwoj duchowy (DUCHOWY ,o ducha chodzi a nie o cielesny mozg) mowi za siebie.

Na temat rozliczania innych z ich zachowan pisalam juz w poprzednim poscie, nie ma potrzeby kilkakrotnie tego powtarzac.

Na reszte zazutow w stosunku do mnie odpowiedzialas sobie Ptaku sama , analizujac czesc do Jacka.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 14:06:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Maj 02, 2010, 14:04:43 »

Madrosc serca to nie tylko wiedza polkul mozgowych, to logika polaczona z uczuciami , ta wiedza jest przyszloscia Ludzkosci.
Rozwoj duchowy (DUCHOWY ,o ducha chodzi a nie o cielesny mozg) mowi za siebie.

Kiaro, ¼le mnie odczyta³a¶. Mózg z jego pó³kulami traktujê tylko jako narzêdzie. Wiedza za¶ faktycznie zapisuje siê w duchu a mózg u³atwia nam jej odczyt lub zapis.
Te¿ uwa¿am, ¿e serce ma swoj± m±dro¶æ i jest ona ponad wszystkim. 

Pozdrawiam  U¶miech
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Maj 02, 2010, 19:41:40 »

Thekristo
I znowu uciekli¶cie od zasadniczego w±tku .Celowo to robicie??
dzieki Ci  KAHUNA  za odpowiedz.Ale czy En-Ki mo¿e byæ takim zwyk³ym ludzkim oszustwem dla kasy?? Nie chce mi siê w to wierzyæ!

To zalezy.Jesli zalozysz,ze przez p.Lucyne przemawia jakis byt,to nie musi to byc
Samuel lub Enki,bo nie wierze aby byty tej klasy zdolne byly do takich manipulacji
i oszustw.Moze to byc byt,ktory przez sianie zametu i ferment czerpie energie od ludzi
i przez p.Lucyne.Mozliwe,ze poprzez nasze dzialania(wsadzenie nieboszczyka Cheopsa
do sarkogagu W.Piramidy)chce utrzymac istniejace status quo.I tutaj wyjasnienia Kiary
moga lub nie musza,miec racje bytu,ale maja jakis sens.
Jesli natomiast zalozysz,ze zadnego bytu, czyli Samuela,Enki,Ducha Sw.,nie ma,to wszystko staje sie klarowne i PCH/MF jawi sie jako sciema, w celach korzysci finansowych.Czyz nie jest podpadajacym,ze wlasnie w przygotowywaniu i prowadzeniu
p.Lobos biora udzial dwie aktorki,P.Barbara Choroszy z Chicago i p.Lucja Stankiewicz
z Wroclawia?A ta ostatnia bierze udzial we wszystkich sesjach publicznych?Dlaczego nie
ma nikogo,zadnego wprowadzajacego w trans,w sesjach prywatnych?Na to pytanie moze Ci udzielic odpowiedzi nasza forumowiczka Linda,ktora dokonala bardzo dobrych obserwacji
podczas jej sesji prywatnej we Wroclawiu.
Pozdrawiam.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Maj 02, 2010, 21:29:55 »

Ptaku, na tej stronie znajdziesz co nie co p. Wasilika:

http://www.sm.fki.pl/

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Maj 03, 2010, 12:14:06 »

Ptaku, na tej stronie znajdziesz co nie co p. Wasilika:

http://www.sm.fki.pl/

Darku, dziêki za podpowied¼, ale niestety nie znalaz³am.
Pewnie ¼le szuka³am… ?

Pozdrawiam  U¶miech
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Maj 04, 2010, 09:14:54 »

Ptaku.
 Niestety nic nie wiem na temat wersji elektronicznej "Bastarda"
Kto¶ mia³ natomiast link do "Ksiêgi Enki".

Tak naprawdê to mam dla Was nie jedn±, a dwie wiadomo¶ci.
Z³a ju¿ by³a , wiêc pozostaje tylko ta dobra zwi±zana z przysz³o¶c±.

Znajduje siê tutaj:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5114.new#new
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2010, 08:40:09 wys³ane przez JACK » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Maj 04, 2010, 10:23:50 »

Usmialam sie setnie z tego pociagu Samuela.

Po co nam jakis  pociag , ktory nas zawiezie nie wiem do kad , skoro wechikulami przystosowanymi do tej  miedzywymiarowej podrozy sa nasze ciala swietliste , one i tylko one zabiora nas w wyzszy wymiar uruchamiajac MERKABA , nie ma innych sposobow poruszania sie w swiatach poza 3 gestoscia.
Pociag w porownaniu z predkoscia , oraz mozliwoscia ciala swietlistego CZLOWIEKA , jest smieszna dziecinna zabawka.
Od dawna nasi wladcy usiluja znalezc sposob na uruchomienie MERKABa , zeby podpiac sie pod LUDZi , ktorzy maja mozliwosc ja tworzyc.Chca bowiemprzsliznac sie do wyzszego wymiaru blokujac LUDZKA dusze a sami wcisnac sie w na jej miejsce.Chca wykorzystac nosnik cial energetycznych Ludzkich dla swojego istnienia w wyzszym wymiarze , gdyz sami dzieki swoim energia byc tam nie moga.
Ludzkosci nie jest potrzebny srodek zastepczy pociag , Ona ma wspanialy wechikul MERKABA , ktory sie uruchomi gdy przestaniemy byc okradani z naszej energii przez roznej masci "zbawcow" , ktorzy nam oferuja srodki zastepcze.

Kazdy kto jest Czlowiekiem  i bedzie posiadal wystarczajaca moc energetyczna bez zadnego problemu uruchomi swoja MERKABA.Przekroczy wymiar we wlasciwym czasie bez zadnych pociagow zastepczych i maszynistow w nich usilujacych nas zawiezc tam gdzie oni chca.

A co z reszla Ludzi , ktorzy nie zdolaja jeszcze zgromadzic wystarczajacej energii do transformacji ciala w subatomowe?

Ci ktorzy juz to uczynia podniosa do gory z Ziemi ( na czas rozdzielania i zamykania sie wymiarow) tych , ktorzy tej mozliwosci jeszcze nie beda mogli uzyskac. Proste bez zadnego wybierania , znaczenia , biletow i selekcjonowania na pokornych i niepokornych.

Zrozum Jacku , ze to nie Samuel -Enki jest Panem Tego i Tamtego Swiata , caloksztalt stworzenia to nie Jego dzielo i nie On bedzie decydowal o drodze rozwoju ( a raczej blokowania) wszystkich energii. Robi to Stworca- Pan Tego i Tamtego Swiata. Enki musi sie temu podporzadkowac , lub jego swiadomosc zostanie "wyzerowana" , czyli Jego rozwoj duchowy rozpocznie sie od ZERA! .Nic juz nie pomoga te wzywania z zastraszaniem , to jest akt rozpaczy dziecka lezacego na ziemi i wrzeszczacego walac rekoma i nogami.Koniec z wymuszeniami  pora sie podniesc i ojsc z cala Ludzkoscia , ktora jest gotowa do drogi , miast blokowac jej soba otworzenie drzwi do nastepnego wymiaru i wymyslac jakies pociagi.

Na szczescie to nie Ty , i nie Samuel decyduje o moim miejscu i sposobie przekraczania wymiarow. Naprawde nie musisz mnie niczym straszyc , gdyz na mnie to nie dziala.

Robert.A.Monroe. , i jego grupa zajmuja sie dszami ( ocjami z kazdego wcielenia) uwiezionym wroznych poziomach astralu , ktore z braku energii  i swiadomosci nie moga wrocic do swojej matrycy astralnej by sie z nia polaczyc i jako calosc opuscic juz Astral. Taki proces jest niezbedny ( zlaczenie sie wszystkich inkarnacji w jedna duchowa postac) w celu przekroczenia wymiaru. Nie mozna tego dokonac z "pogubionymi i zabloowanymi gdzies swoimi ISKIERKAMI-DUSZAMI z dawnych wcielen. Temu sluza ekipy ratownicze wchodzace w Astral w tym celu.
Musimy uzyskac pelnie energetyczna , a wiecwszystkie nasze Iskierki musza stworzyc jeden ogien , wszystko musi stanowic JEDNIE NASZA.

Ale.... kto bedzie chcial pozostac w swiecie III gestosci pozostanie w nim z tym iz nie bedzie mial mzliwosci przekroczenia wymiarow by pojsc wyzej. Uzyska czesciowe wyzwolenie i caly czas bedzie sie w tym swiecie rodzil w cyklu karmicznym. Na tym etapie zaknczy proces rozwojowy. To juz jego wola , czy wybierze "pociag" Samuela , czy wlasna MERKABA?

Ja nikogo niczym nie strasze , nie wymuszam , nie rzadam pokory , ja informuje, kazdy ma wolna wole , z niej skorzysta.

Jednak obowiazkiem tych , ktorzy posiadaja wiedze jest jej przekazanie tym , ktorzy jej nie maja jeszcze. Co z nia zrobia? To juz ich i tylko ich spraw.

Czy rozumiesz roznice miedzy mna a Samuelem? dla mnie Jego dobro ( mozliwosc ewolucji jest tak samo wazne jak moje), ale szanuje Jego wybor.

My nie musimy otrzymywac zadnego dostepu do niczego , do zadnej wiedzy , MY LUDZIEposiadamy juz ta wiedze w naszych czakrach serca ,wzmocnienie energetyczne , odniesienie osobistej wibracji , automatycznie nam w nas go otworzy.Nikt nam niczego nie musi obiecywac , wystarczy , ze przestanie nas ograbiac z naszej energii.

I to tyle.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Ciagle piszesz , Enki , to , Enki tamto.... ( przerozne plany Enki , ktore sie nie realizuja , bo.....?) , a gdzie jest w tym calym przedsiewzieciu Stworca, Jego wola? Czy naprawde nie rozumiesz , ze gdyby plan Enki byl zgodny z wola Stworcy , to juz dawno by sie realizowal? A jednak tak nie jest , nalezalo by sie zastanowic po raz kolejny , DLACZEGO?Co¶?
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 15:52:37 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Maj 04, 2010, 12:12:44 »

Nie wiem dlaczego, ale mam coraz bardziej nieodparte wra¿enie, ¿e Enki i Stwórca Kiary, to jedna rodzina rywalizuj±ca o wp³ywy. O przeci±gniêcie na swoj± stronê jak najwiêkszej ilo¶ci dusz. Jakby toczy³a siê jaka¶ zakryta przed naszymi oczyma gra, bardzo wa¿na dla nich. Ale, czy równie¿ dla nas?

Czy nie powinni¶my skupiæ siê jednak na sobie? Pomijaj±c ju¿ wszelkich stwórców, bo przecie¿ to my sami siebie nieustannie stwarzamy, siebie i nasz± rzeczywisto¶æ. Tyle mówi siê o s³uchaniu w³asnego wnêtrza a wci±¿ zasypuje siê nas informacjami, jedynie s³usznymi jedynie prawdziwymi. Czy nam s³u¿±? Czy bardziej powoduj± zamêt?
Mamy ¿ycie, by ¿yæ. By kochaæ i byæ szczê¶liwym. By byæ uczciwym, najpierw w stosunku do siebie.
A stwórcy ju¿ kiedy¶ nas stworzyli. Teraz pa³eczka w naszych rêkach. Posiadamy narzêdzia, by kontynuowaæ bieg.

Pozdrawiam  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 12:15:45 wys³ane przez ptak » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #18 : Maj 04, 2010, 15:20:15 »

oczywiście Ptaku- też odnoszę wrażenie że ktoś/coś absorbuje naszą uwagę nie tam gdzie trzeba,-
jak zwykle spoglądamy w gwiazdy, a ważne rzeczy dzieją się pod naszymi stopami.
Może ktoś już się lepiej w tym połapał,- to jak to ma być:
trzeba aktywować tę osłonę w piramidzie, czy nie???
bo jak nie- to się usmażymy, a jak tak- to nie przejdziemy na wyższy poziom gęstości i zostaniemy nadal tępymi niewolnikami(albo coś w tym stylu)Co¶Co¶??

Pozdrówka;)
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 15:20:50 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
aster
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Maj 04, 2010, 15:45:49 »

Nie wiem dlaczego, ale mam coraz bardziej nieodparte wra¿enie, ¿e Enki i Stwórca Kiary, to jedna rodzina rywalizuj±ca o wp³ywy. O przeci±gniêcie na swoj± stronê jak najwiêkszej ilo¶ci dusz. Jakby toczy³a siê jaka¶ zakryta przed naszymi oczyma gra, bardzo wa¿na dla nich. Ale, czy równie¿ dla nas?

Czy nie powinni¶my skupiæ siê jednak na sobie? Pomijaj±c ju¿ wszelkich stwórców, bo przecie¿ to my sami siebie nieustannie stwarzamy, siebie i nasz± rzeczywisto¶æ. Tyle mówi siê o s³uchaniu w³asnego wnêtrza a wci±¿ zasypuje siê nas informacjami, jedynie s³usznymi jedynie prawdziwymi. Czy nam s³u¿±? Czy bardziej powoduj± zamêt?
Mamy ¿ycie, by ¿yæ. By kochaæ i byæ szczê¶liwym. By byæ uczciwym, najpierw w stosunku do siebie.
A stwórcy ju¿ kiedy¶ nas stworzyli. Teraz pa³eczka w naszych rêkach. Posiadamy narzêdzia, by kontynuowaæ bieg.

Pozdrawiam  U¶miech

Nie jestem ju¿ aktywnym u¿ytkownikiem ,ale chcia³abym  odnie¶ siê do m±drych wypowiedzi Ptaka.

Ptaku ,my¶lê podobnie,¿e Kiara nie ró¿ni siê za bardzo od niejakiego Enkiego ,którego tak
zawziêcie cytuje i prowadzi misjê przeciw niemu ,a misja nazywa sie zbawienie  ludzko¶ci i poznanie prawdy. O nawet wysz³o teraz ,¿e obie misje siê tak samo nazywaj±.Mrugniêcie

Miesza w jednym kube³ku kody przekazów judeo-chrze¶cijañskich (przecie¿ to nie jedyna tradycja  przekazów na ¶wiecie)z fantastyk± naukow± i naukami new age,³±cznie z przekazami i nowomow± tzw.My¶licieli.Lito¶ci!Mamy ¿ycie ,aby siê radowaæ nim ,transformowaæ ,przeobra¿aæ siê i mamy narzêdzia i mamy te¿ nasze Wy¿sze Ja¼nie, mamy czê¶æ stwórcy  w nas,bosk± energiê, która o¿ywia i która jest drogowskazem.Kiedy w ciszy ws³uchamy sie w siebie ,kiedy odrzucimy kody(liczbowe,s³owne, zaklêcia)mity ,wyobra¿enia, wzorce ,atrybuty (miecze,pieczêcie), kiedy porzucimy w koñcu misje i krucjaty ,kiedy zrzucimy maski,to wtedy us³yszymy siebie prawdziwego.
My prawdziwi to jest Bóg w nas,to cechy które mamy,jako dziedzictwo duchowe!!I nic wiecej nie ma .Bóg nie potrzebuje kodów,ani te¿ nie prowadzi misji.¯adne merkaby ,ani te¿ graale ,ani te¿ miecze ,ani te¿ podzia³y itd.To tylko jego stworzenie wymy¶la samo dla siebie wiêzy i buduje progi i mury ,które potem zdobywa,albo nie.Bóg to czysta energia ,czyste ¶wiat³o, czysta mi³o¶æ ,czysta moc i przede wszystkim nieprawdopodobna rado¶æ istnienia.A co to jest tak naprawdê ,to mo¿emy dopiero zobaczyæ w sobie ,na przyk³ad w stanie medytacyjnym umys³u,w stanie wyciszenia. To jest rzczywiste ,indywidualne do¶wiadczenie.Je¿eli sami tego nie odkryjemy to ,¿aden Mistrz tego za nas nie dokona !
Tym kim jest Bóg,tym my jeste¶my w rzczywisto¶ci,bo jeste¶my jego dzieæmi ,jego stworzeniem.Ale ,¿eby do tego doj¶c trzeba oddaæ ,zrzuciæ to wszystko o czym wcze¶niej pisa³am .Lecz któ¿ ,oprócz Ptaka mnie jeszcze zrozumie ?
Pozdrawiam,
¯yczê nie przywi±zywania sie do cudzych fantazji i nie poddawania sie cudzym misjom,oraz nie przywi±zywania siê do mitów tudzie¿:).Aczkolwiek ¿ycze dobrej zabawy towarzyskiej oraz tolerancji wzajemnej na tym forum. 
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Maj 04, 2010, 15:59:43 »

Milosc jest swiatlem , uczuciem i stanem, skoro juz to wiesz czlowieku , to posiadles cala wiedze Boska , a teraz stan sie nim.

Nic nie stoi na przeszkodzie zebys sie nia stal.
Wszak to caly sekret , przemienic siebie w MILOSC.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 16:01:47 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Maj 04, 2010, 16:24:00 »

Kiaro, czym jest mi³o¶æ i ¿e mamy d±¿yæ do jej jak najpiêkniejszego przejawu to ju¿ wiemy.
Wiemy te¿, ¿e mi³o¶æ daje wolno¶æ, nie narzuca siê natrêtnie z jedynie s³usznymi prawdami, nie zwalcza innych.
Zatem, po co ta ca³a agitacja ró¿nych stwórców? Z mi³o¶ci?

Aster, piêknie napisa³a¶, te¿ tak uwa¿am.

Pozdrawiam  U¶miech
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Maj 04, 2010, 16:45:46 »

Jesli uwierzymy w zaglade 2012 r.,jesli uwierzymy w jakies bzdurne pociagi i Nibiru,jesli uwierzymy w bajki p.Lobos,to niechybnie bedziemy zasilac najglupszy
z projektow jakim jest PCH/MF i niektorzy moga sie usmazyc nie z powodu nadaktywnosci
slonca,przebiegunowania i wplywu Nibiru(ktorej nie ma i nie bedzie),ale moga sie
usmazyc we wlasnym strachu,jeszcze przed grudniem 2012 roku - zawaly,wylewy do mozgu,
depresje i mysli samobojcze.Niczego nie bedzie a rok ten bedzie taki sam jak kazdy inny.Troche bedziemy zawiedzeni wystepem naszej druzyny narodowej w ME,ktorych organizatorem bedzie Polska.I nic wiecej.Wezmy wiec ta paleczke od Ptaka,nie zgubmy jej i biegnijmy przed siebie,z myslami,ze bedzie coraz lepiej,piekniej i bezpieczniej
na Ziemi.Przeciez to My tworzymy przyszlosc i nie chcemy sie smazyc ani tu,ani w zaswiatach.Nie dajmy sie zastraszyc nikomu i wodzic za nos.Wybor jest prosty - strach,
choroby a moze i smierc,czy nasze dobre dzialania,uczynki,pozytywne intencje i lepsze
jutro.Amen.
Pozdrawiam.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Maj 05, 2010, 06:19:38 »

Rzeczywi¶cie trudno stwierdzic kto ma racjê.
Metoda duchów steruj±cych Kiar± jest bardzo prosta.  Kto chce niech medytuje, uruchomi merkabê i odleci st±d w sin± dal.
S± ksi±¿ki takiego rozwoju. Mo¿na siê tego nauczyc i to zastosowac.
Jednak jest to bardzo samolubna metoda, bo zak³ada odrewanie siê od ludzko¶ci, która w 95 % nie bêdzie zdolna do tych sztuczek  duchów Kiary. Zak³ada ca³kowity brak szacunku dla tych prostych ludzi, którzy karmi±, ubieraj±, transportuj±. Ka¿dy z nas jest co¶ winny tym ludziom i naszym obowi±zkiem jest rozwijac siê z nimi jako ca³o¶c.
Jestestwa duchowe steruj±ce Kiar±,  to te które chc± pój¶c na ³atwiznê. Dane im by³o konkretniej zawibrowac i  patrz± ju¿ tylko w górê , podczas gdy ich  podstawa, baza tkwi w b³ocie.
  Tych niedouczonych duchów jest ca³a masa. Wystarczy poczytac Rudolfa Steinera.
One ju¿ tu nie chc± wracac podnosic ca³± ludzko¶c do góry. Twierdz±, ¿e zjad³y wszystkie rozumy i nie potrzebuj± siê ju¿ wcielac, by rozwijac siê razem z ca³± ludzko¶ci±. Jak dosta³y szansê, by siê czego¶ nauczyc w postaci cz³owieka, to wymy¶li³y, ¿e jego g³ównym zadaniem bêdzie  bycie  tub±  propagandow±. Dodatkowo wybierali wcielenie ¿eñskie i nakazali  specjaln± bezt³uszczow± dietê, co miminalizuje do zera mo¿liwo¶c samodzelnego, logicznego my¶lenia.
S± takie m±dre, jak szalony naukowiec, który staje na ¶rodku pastwiska i prowadzi z tub± w rêku wyk³ad z fizyki kwantowej dla owiec.
Pasterz Enki stoi  z boku i patrzy na te bezrozumne dzia³ania.
Naukowiec wkurza siê i krzyczy na pasterza, ¿e jest z³y bo trzyma owce w ciemnocie i nie t³umaczy im dok³adnie budowy wszech¶wiata.   
A ja mówiê : medytujcie tylko trochê , raczej  uczcie siê  siê, by podnosic ca³± ludzko¶c do góry 
Od samego spodu.  Na razie zapomnijcie o raju. Skoczek narciarski te¿ nie powinien my¶lec o podium.

Melchior Wañkowicz  poj±³ to zaraz po ¶mierci, gdy natychmiast spostrzeg³ ¿e zmarnowa³ swoje ostatnie wcielenie nastawiaj±c siê na bycie s³awnym.
Mia³ takiego kaca moralnego, ¿e poprosi³ swego przewodnika, aby ten umo¿liwi³ mu przekazanie tego z za¶wiatów do ¿yj±cej  ludzko¶ci.
Sygna³ odebra³a pewna jasnowidz±ca z Warszawy i spisa³a przekazy pismem automatycznym

Szczerze polecam ka¿demu z Was.
http://www.dobreksiazki.pl/b2502-reinkarnacja-doswiadczanie-nieskonczonosci.htm

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Maj 05, 2010, 09:38:53 »

Ciekawie wygl±da to pastwisko.  Szalony naukowiec prowadz±cy dokszta³t owieczek i stwórca oznajmiaj±cy,
¿e i tak ponad 80% stada nie ma najmniejszych szans, bo s± syntetykami bez mo¿liwo¶ci rozwoju uczuciowego.
No i owce w rozpaczy zagryzaj± siê wzajemnie… za¶ lito¶ciwy stwórca u¶wiadamia pozosta³e 20% jak najszybciej st±d zwiaæ…

Pytanie zasadnicze, czy mo¿na zmontowaæ duszê? I czym tak naprawdê jest dusza?

Pozdrawiam  U¶miech
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: