Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:30:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przej¶cie ludzko¶ci do 4G  (Przeczytany 129451 razy)
0 u¿ytkowników i 16 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #250 : Sierpieñ 10, 2012, 20:33:59 »

Do dzie³a czy to dzia³a Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #251 : Sierpieñ 11, 2012, 17:34:51 »

przeczyta³em nag³ówek:
KWANTOWY WYMIAR - Iluzja czy rzeczywisto¶æ?

..przet³umaczy³em na
RODZIMY JÊZYK:
Porcjowy Wymiar (Quantum: porcja, cz±stka)

"Porcjowy wymiar - Iluzja czy rzeczywisto¶æ"

Wymiar... Wy Miar..
co z 'mierzeniem'..

Lepiej mierzyæ si³y na zamiary
Du¿y u¶miech))

To takie og³upiaj±ce.
Jak ju¿ to po Polsku siê mówi:
'Wymiar porcji', czasoprzestrzeñ porcyjki, miejsce porcji
albo w tym zestawieniu
'Porcja WYMIARU',
..wymiar rozumian jako CZASOPRZESTRZEÑ/obszar/miejsce:
Porcjowe miejsce/porcjowa czasoprzestrzeñ/porcjowy obszar

..iluzja czy rzeczywisto¶æ?
rzeczwisto¶æ - bo KTO¦ tê porcjê zjad³/wzia³.
iluzja - bo ona KTOSIA zje od ¶rodka,
o ile kto¶ nie dojdzie do ³adu ze swymi nawykowymi transformacjami pobranych PORCJI energii
w taki a nie inny sposób.
A gdy ju¿ dojdzie - pojawi siê ENERGIA ODNAWIALNA,
czyli taka, która nie idzie  konsumpcjê, a  w ¯YWY OBIEG,
który nie musi pobieraæ PORCJI, by IST NIEC.
Nieciæ ist.

jêzykowy be³kot jest obrazem pomieszania mentalnego.
mentalny be³kot nie u³atwia poznania
i trzyma z dala od ³adu w sferze zdarzeñ i emocji.
tak¿e uczuæ.
Widaæ wiêc jak istotna jest dla tych przestrzeni spójno¶æ i klarowno¶æ organu mentalnego.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 11, 2012, 17:53:41 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #252 : Sierpieñ 11, 2012, 18:21:19 »

Hm du¿o w tym racji
Pozwolê sobie jeszcze tylko dodaæ do tego co zamie¶ci³ szacowny PHIRIOORI , ¿e tak obserwuj±c dociekaj±c nie mogê siê oprzeæ wra¿eniu i¿ po ostatnim kataklizmie - znaczy potopie i to nie tym szwedzkim pierwszymi naukowcami byli kap³ani  Cool
Jak by nie spojrza³ czy to z góry czy z do³u lub boku jednego i drugiego po „ Wielkiej Powodzi”, naukê jako now± dziedzinê intelektualn± na Ziemi „wprowadzi³a” religia.
Ró¿nej ma¶ci kap³ani, zakonnicy i tajne stowarzyszenia religijne byli pionierami odkryæ tzn tych udokumentowanych i jedynie s³usznych.  U¶miech
Nasuwa³o mi siê pytanie: W jakim celu stworzono naukê?
Zapyta³em tego i tamtego poczyta³em popi³em piwka pomy¶la³em i tak s±dzê ¿e zwyczajnie dla wsparcia i potwierdzenia teorii i dogmatów religijnych poprzez „naukowy dowód”.
Kap³ani np Horusa Du¿y u¶miech g³osili swoje „prawdy”, w które bezwarunkowo mieli wierzyæ wyznawcy.
Normalnie s³oñce by³o bogiem a ziemia p³aska U¶miech
Wygodnie i bezpiecznie by³o w tamtych czasach Nie zadawaæ pytañ, nie my¶leæ a wiêc nie w±tpiæ. Wsparcie zapewnia³a ,pozornie niezale¿na nauka i co za tym wytr±ca³o wiernemu  najmniejsze nawet w±tpliwo¶ci.
Ludkowie zaczêli ufaæ ro¿nej ma¶ci autorytetom itd...
Teraz ¶mia³o mo¿na wyci±gn±æ wniosek ¿e nauka to inny rodzaj religii i wiary.
Dwa w jednym...
to pa Du¿y u¶miech

east
Go¶æ
« Odpowiedz #253 : Sierpieñ 11, 2012, 23:12:39 »

@Przebi¶niegu
Ludkowie zaczêli ufaæ ro¿nej ma¶ci autorytetom itd...
Teraz ¶mia³o mo¿na wyci±gn±æ wniosek ¿e nauka to inny rodzaj religii i wiary.
Dwa w jednym...
Sporo racji, je¶li chodzi o dzisiejsz±, oficjaln± naukê. Ka¿dy, kto odstaje od nauki g³ównego nurtu jest bezlito¶nie têpiony za dociekliwo¶æ. Nauka zosta³a kupiona - i to dos³ownie. Dzi¶ p³aci siê uczelniom za produkowanie doktrorów-podtrzymywaczy oficjalnej wersji.

pozornie niezale¿na nauka i co za tym wytr±ca³o wiernemu  najmniejsze nawet w±tpliwo¶ci.
Niemniej jednak jest wielu niepokornych naukowców, którzy nie daj± siê pozorom, lecz odkrywaj± r±bek rzeczywisto¶ci takiej , jak± ona jest . Wspiera ich w tym sama Natura, bo w niej to mo¿na zobaczyæ i zweryfikowaæ, a jeszcze wiele jest do "odkrycia", czyli przywrócenia w³a¶ciwej perspektywy. Im wiêcej w±tpliwo¶ci co do oficjalnego obrazu, tym lepiej.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #254 : Sierpieñ 12, 2012, 09:47:29 »

east
Niemniej jednak jest wielu niepokornych naukowców, którzy nie daj± siê pozorom,
A zgadzam siê szacowny tylko racz zobaczyæ i¿ nie traktuje siê ich jako autorytety.
Krytykuje przy ka¿dej nad±¿aj±cej siê okazji etc etc...
Z funduszami na ich pracê te¿ jest krucho Mrugniêcie
to pa Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #255 : Sierpieñ 12, 2012, 10:26:38 »

PHI - doszukiwanie sie etymologiczne kazdego slowa moze prowadzic na manowce, to tez rodzaj labiryntu. Homonimy dla przykladu : gdy powiem "zamek" co mam na mysli?
I tak w przypadku poruszonym przez Ciebie (o kwantowym wymiarze) nalezaloby to zwrocic ku postrzeganiu nie tylko ilosciowemu, lecz rowniez jakosciowemu.
quantitative and qualitative
Na tym polega fizyka kwantowa, ze dba o jakosc. Ale to zagadnienie juz zgola filozoficzne.

Przebisniegu -
Kap³ani np Horusa g³osili swoje „prawdy”, w które bezwarunkowo mieli wierzyæ wyznawcy.
Normalnie s³oñce by³o bogiem a ziemia p³aska

Tak, jest oczywiscie inaczej, bo ... widzielismy w telewizji, albo w youtubie, albo na "globusie"Mrugniêcie
Tylko zadziwiajace sa przekazy archeologiczne, budowle, rzezby - nic jakos do puzzli nie pasuje, wiec trzeba wymyslec "oficjalna" wersje, aby malucki nie pytal za duzo.

east -

Sporo racji, je¶li chodzi o dzisiejsz±, oficjaln± naukê. Ka¿dy, kto odstaje od nauki g³ównego nurtu jest bezlito¶nie têpiony za dociekliwo¶æ. Nauka zosta³a kupiona - i to dos³ownie. Dzi¶ p³aci siê uczelniom za produkowanie doktrorów-podtrzymywaczy oficjalnej wersji.

Te oficjalne wersje, tak jak i oficjalna medycyna i tepienie metod alternatywnych (niczym za inkwizycji) to wlasnie sztuczki kaplanow (kogo?). Komu sluza owi "wtajemniczeni" - odpowiedz jest jedna... Panu Ciemnoty (-sci) °°

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 10:27:33 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #256 : Sierpieñ 12, 2012, 11:27:52 »

Oczywi¶cie szacowna ¿e Wiedza by³a od hm zawsze.
Du¿o wiêc musia³a siê ta oficjalna religio nauka na pracowaæ napaliæ na¶cinaæ na têpiæ by to zapomniano lub odrzucono lub....
to pa Du¿y u¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #257 : Sierpieñ 12, 2012, 11:28:55 »

Zapyta³em tego i tamtego poczyta³em popi³em piwka pomy¶la³em i tak s±dzê ¿e zwyczajnie dla wsparcia i potwierdzenia teorii i dogmatów religijnych poprzez „naukowy dowód”.
Nie pij tyle Mrugniêcie Choæ sporo w tym historii.

Kap³ani np Horusa Du¿y u¶miech g³osili swoje „prawdy”, w które bezwarunkowo mieli wierzyæ wyznawcy.
Normalnie s³oñce by³o bogiem a ziemia p³aska U¶miech
!  Odkrycie Zdzisia
j:
To Mozliwe takie s± fakty, S³oñce by³o bogiem, ziemia w istocie byla p³aska, choæ glob by³ kulisty.
od strony mechaniki kola: ziemia jest piêtrem(p³aska) a niebo jest powy¿ej.  ("E")
Ale to najmniej istotne - bo liczy siê przestzeñ spotkania ziemi i nieba.

Pod p³aszczykiem nauki lubi skrywaæ siê wiara.

Jednak nauka to nie teoria - a ca³e laboratorium praktyczne. Nauka z EM-phir-ji.

quantitative and qualitative
Na tym polega fizyka kwantowa, ze dba o jakosc. Ale to zagadnienie juz zgola filozoficzne.
Fizyka Qualitowa.
Odpowiednie daæ rzeczy slowo - to rzecz znaczniejsza ni¿ sie zdaje.

PHI  - doszukiwanie sie etymologiczne kazdego slowa moze prowadzic na manowce, to tez rodzaj labiryntu. Homonimy dla przykladu : gdy powiem "zamek" co mam na mysli?
Nie masz mysli.
Co innego sie doszukiwaæ, co innego potykac o.
Homo-Nimy Mrugniêcie Homo-Niby.

Te oficjalne wersje, tak jak i oficjalna medycyna i tepienie metod alternatywnych (niczym za inkwizycji) to wlasnie sztuczki kaplanow (kogo?). Komu sluza owi "wtajemniczeni" - odpowiedz jest jedna... Panu Ciemnoty (-sci) °°
Ciemnota s³u¿y ciemnocie - bo inaczej byæ nie mo¿e.
a rzucanie niewnosz±cej nazwy pt. pan ciemnoty nic nie wnosi. Wszysto Ciemnoty.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #258 : Sierpieñ 12, 2012, 11:36:03 »

Chodzilo mi o Szatana - wladce swiata materialnego, przeciez to jemu holdy skladaja najwyzsi w pseudo-hierarchii moznowladcy.
Bo w istocie panuje nad ciemnoscia, tak mozna to sobie skojarzyc.

A ktos kiedys pisal "i stala sie jasnosc" - bo chyba przeszedl (po tej drabinie Jakubowej;))
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 11:36:26 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #259 : Sierpieñ 12, 2012, 12:36:07 »

Chodzilo mi o Szatana - wladce swiata materialnego, przeciez to jemu holdy skladaja najwyzsi w pseudo-hierarchii moznowladcy.
Bo w istocie panuje nad ciemnoscia, tak mozna to sobie skojarzyc.

A ktos kiedys pisal "i stala sie jasnosc" - bo chyba przeszedl (po tej drabinie Jakubowej;))

¯onglujesz na-Zwami jedynie.
Czy to czyni Twoje ¿ycie bardziej spe³nionym? A mentalne cia³o krystalicznym?

Szatan
SzataAnu
Szata jedno¶ci (Anu, One, itd) wiêc nie mo¿e byæ szat± ciemno¶ci.

¦wiatem materii nie rz±dzi wladztwo ciemno¶ci.
Ciemno¶æ rz±dzi zarówno w materii jak i swiatach pozamaterialnych,
podobnie jak ¦wiat³o.

Ciemno¶æ zawiaduje ciemno¶ci±  a Swiat³o ¦wiat³em - inaczej byæ nie mo¿e.

A co do personifikacji oraz przej¶æ ludzko¶ci...
Nastêpuj± takie czasy, ¿e
poznanie bogów z krwi i ko¶ci staje siê elementem ewolucji.
Pe³na jawnosæ.
Lecz to nast±pi w pe³ni, gdy zamknie siê w pe³ni etap
utrzymywania w pe³ni ¶wiadomo¶ci faktu, o którym wspomina East
i¿ Swiadomo¶æ i wcieleni "Bogowie" nie s± uto¿samieni,
tj. gdy momenty uto¿asmieñ ¦wiadomo¶ci w przejrzysto¶ci czytelne.

Ma³o tego, Ka¿dy sam mo¿e w te "Boskie" sloty wst±piæ i wyst±piæ,
gdy poszerzy /skurczy ¦wiadomo¶æ.
tj. poziom swego otwarcia nañ. Gdy¿ ¦wiadomo¶æ po prostu istnieje.

Bo tu nikt nikomu "miejsca" nie zabiera.
A PRACA na "Boskim" pu³apie daje wielkie mozliwo¶ci ale i równie wielkie ograniczenia/zdyscyplinowania.

..i na tym etapie ludzko¶ci jednostki nie utrzymuj± siê w slocie,
wiêc jest rotacja 'ja'. Specyficzne formy "zmêczenia" materia³u.
Kiedy rotacja 'ja' bêdzie sie zmniejszaæ,
Bogowie albo stworz± dla "siebie" normê z Aktualizacji,
albo popadaæ bêd± w ciemno¶ci dryfu.

Natomiast personifikacje w ramach biblijnych dopasowañ s± zupe³nie czym innym
i  maj± na celu siaæ zamêt i desorientacjê w¶ród wyzwalajacych siê "niebezpiecznie" spo³eczno¶ci.
To dawni hodowcy maj± ten orê¿ tak przygotowany,
by obrzydziæ PRAW DZIW¡ uk³adanke relacji przep³ywu ¦wiadomo¶ci,
a to dlatego , ¿e taka jako¶æ 'ja' nie daje przestrzeni dla nadu¿yæ ego.

(co i tak dzieje siê w ¶wiecie echa - gdy¿ do tera¼niejszo¶ci - jednorazowej i dokonanej
te formy dostêpu nie maj±).

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 12:58:55 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #260 : Sierpieñ 12, 2012, 13:23:49 »

PHI

¯onglujesz na-Zwami jedynie.
Czy to czyni Twoje ¿ycie bardziej spe³nionym? A mentalne cia³o krystalicznym?

Szatan
SzataAnu
Szata jedno¶ci (Anu, One, itd) wiêc nie mo¿e byæ szat± ciemno¶ci.

Ja zongluje nazwami?? A Ty co robisz??

Po arabsku "shaytan" albo "Iblis" - i gdzie tu szate widzisz, albo jednosc (one)?

Satana - Saat po niemiecku ziarno (lub syty), tez niezle mozna rozwinac temat.

I na tym polega, ze kazdy warzy strawe wg wlasnego smaku.

//Co do szatana to istnieje cala gama odmian wszelkiej masci diablow (od greckiego), biesow, czortow itp.//

Szczegolowo opisywalam na poczatku watku o Templariuszach i ich tajemnicach, trudno powtarzac wkolko swoje mysli.
Tam ukazalam na przykladzie zoroastry i bogomilow (oraz potem katarow), jako wyznawcow dualizmu religijnego - zla i dobra, gdzie na podstawie zla ukazywano materie, nawet cialo.
Postawe taka widze niekiedy w postach forumowiczow, jakoby do wyzszych wymiarow mozna by dostac sie, ale tylko po porzuceniu szaty materialnej? Czyzby na prawde?

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 13:25:04 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #261 : Sierpieñ 12, 2012, 17:13:31 »

Szacowna a nie s±dzisz, ¿e tzw Szatan- przeciwnik by³ potrzebny wierchuszce do zastraszenia ubogich i prawych oraz pokornych Cool
Zobacz jak nisko upad³o NATO po rozwi±zaniu Paktu Warsiawskiego Du¿y u¶miech
Proszê szacowna zdejmij rêkawice, a za³ó¿ okulary  Du¿y u¶miech
Bo je¿eli boga nie ma to czy jest szatan Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #262 : Sierpieñ 12, 2012, 18:14:10 »

Witam,
< ¦wiatem materii nie rz±dzi wladztwo ciemno¶ci.
Ciemno¶æ rz±dzi zarówno w materii jak i swiatach pozamaterialnych,
podobnie jak ¦wiat³o.

Ciemno¶æ zawiaduje ciemno¶ci±  a Swiat³o ¦wiat³em - inaczej byæ nie mo¿e. >

a moze, moze. Kiedys myslalem podobnie , ale po tym jak nieco wiecej poznalem, to to co uznawalem za pewnik okazalo sie tylko zwyklym dogmatem. A przeciez i hindusi, i Tybet i Chinczycy na rozne sposoby, przy pomocy mniej czy bardziej wydumanych metafor, od wiekow trabia , ze ciemnosc odpowiada za swiatlem/jasnoscia. Zas materia czeka dlugo w kolejce.
pozdrawiam

No ale tak to juz jest , kazda inna odpowiedz niesie w sobie czastke prawdy.  U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #263 : Sierpieñ 12, 2012, 18:55:05 »

Ca³kiem fajna filozofia ¿yciowa normalnie Du¿y u¶miech
Wyczerpuj±ca i wiele wyja¶niaj±ca
Wprawdzie jest w nim mowa o ¶wietle ale czy wnosi ¶wiat³o to nie jestem pewien Cool
Szacowny wybacz ale przyzwyczai³em siê czytaæ Twoje posty ...hm no ¿e tak siê wyra¿ê bardziej tematyczne Cool
Có¿ niedziela wiêc chyba nie tylko ja na tym szacownym forum piwkujê Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #264 : Sierpieñ 12, 2012, 19:46:27 »

Witaj  Przebi¶nieg,
< Wprawdzie jest w nim mowa o ¶wietle ale czy wnosi ¶wiat³o to nie jestem pewien >

przyznaje, nie zawsze "sypie" sucha wiedze. Czasami wystarczy cos "zarysowac" lekko, a inni potrafia dalej rozwinac. Trzeba sie cieszyc nawet z
czesciowych odpowiedzi, interesujacy jest juz nawet ten inny punkt widzenia.  U¶miech
pozdrawiam
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #265 : Sierpieñ 12, 2012, 20:01:22 »

¦wiat³o zawsze bêdzie w ciemno¶ci, a ciemno¶æ w ¶wietle.
Niektórzy zaraz podstawi± do tego stwierdzenia symbol "ing-jang". Mo¿e i tak byæ.  Du¿y u¶miech
Jednak temat nabiera innych rumieñców gdy napomykamy o "ciemnych" - wg religijnych wyznaczników, o demonach, szatanach i im podobnych istotach.
W tym kontek¶cie zmienia siê wszystko, no prawie wszystko.
Ciemno¶æ w ¶wietle - b³±dzenie, szukanie, do¶wiadczanie. To bardzo pozytywne do¶wiadczenia, które kszta³tuj± jednostkê.
Inaczej sprawa zaczyna wygl±daæ gdy opowiadamy siê po stronie tzw. "ciemnych", czyli istot, bytów, które opowiedzia³y siê po przeciwnej stronie g³ównego nurtu ewolucji i robi± wszystko by wci±gn±æ do niego równie¿ i nas, czyli jak najwiêcej istnieñ.
Nie ma to nic wspólnego z biblijnym "dramatem - Diabe³ kontra Bóg", niemniej ustanawia biegunowo¶æ.

Ale to ju¿ rozkminki na inny w±tek chyba.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #266 : Sierpieñ 12, 2012, 20:02:11 »

Dla mnie to sa pierdo---y i filozofia strachu.
Zacznijmy od JALTY, kto sprzedal kobiety?? Bo o geny wg ley-lines chodzilo (i chodzi).

UWAGA!

UFO wyladowalo na olimpiadzie, tylko jakiej??

Du¿y u¶miech

P.S. To UFO, ktorego sie tak boicie sie, to inteligencja, ktorej tak nie nawidzicie, a czy wyladowalo, czy wyladuje, to niech u mnie sie zamelduje, a nie straszy... bo ja juz sie nie boje...

edit: ktos, kto serca nie ma - jest tylko srubokretem...sorry Darek...
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 20:04:01 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #267 : Sierpieñ 12, 2012, 21:08:13 »

gdy powiem "zamek" co mam na mysli?
Masz na my¶li odciêcie, odizolowanie czego¶ od czego¶.
zamek w drzwiach - izoluje od niepo¿±danych go¶ci
zamek w spluwie - izoluje ró¿ne stany gotowo¶ci narzêdzia
zamek we wsi - izoluje np szlachte od czworaków
zamek w bluzie - izoluje stan zapiêcia od stanu rozpiêcia.

Ja zongluje nazwami??
Chodzi³o mi ¿e by³o wra¿enie i¿ ¿onglerk± etykietkami chcesz uzyskaæ poczucie rozwi±zania kwestii.

A Ty co robisz??
wchodze w g³±b. Znajduje nieodkryte sensy i znaczenia.
Mrugniêcie
czepiam siê jêzykowych desorientalizmów (przy okazji czasem powstaje parê nowych pewnie)

Po arabsku "shaytan" albo "Iblis" - i gdzie tu szate widzisz, albo jednosc (one)?
Ja nie patrze po arbsku.
Da³bym Ci link, ale admin da³ dupy i "chwilowo" niedostêpne od 5 m-cy.
Zw³aszcza ¿e o Pitagorasie te¿ co¶ jest..
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 21:13:54 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #268 : Sierpieñ 12, 2012, 21:29:12 »

Cytat: PHI
Da³bym Ci link, ale admin da³ dupy i "chwilowo" niedostêpne od 5 m-cy.

Nie, nikomu nie da³em i nie noszê siê z takim zamiarem.
Domy¶lam siê, ¿e masz na my¶li usuwanie stron zapodanych w stopkach i temu podobnych wpisach, które choæ udostêpnione przez "darmowefora", to na naszym forum zabronione. Otó¿ spieszê Ci wyja¶niæ, ¿e w dalszym ci±gu nie ma mo¿liwo¶ci zamieszczania takich odno¶ników, ale nikt Ci nigdy nie zabroni³, jak i nikomu innemu, zamieszczenia informacji o danej stronie czy forum w formie zwyk³ej informacji. Wci±¿ to czynimy, zamieszczaj±c linki do innych stron.
A¿ nie chce mi siê wierzyæ, ¿e nie potrafisz rozró¿niæ pewnych, zwyk³ych poczynaæ od reklamy.
A, mo¿e to zwyk³a z³o¶liwo¶æ z Twojej strony.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 21:30:40 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #269 : Sierpieñ 12, 2012, 21:45:30 »

hm nie wiem dokladnie o czym gadacie ale ja ostatnio odkrylem ze w szachach pojawia sie blad ktory uniemozliwia Ci wygranie..U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #270 : Sierpieñ 12, 2012, 21:46:04 »

Darek, wed³ug mnie PHI mówi o innej stronie i jej adminie, nie o naszym forum, bo ono dzia³a (jeszcze)!

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #271 : Sierpieñ 12, 2012, 23:50:01 »

Cytuj±c Fair Lady nie mogê siê oprzeæ wra¿eniu, ¿e wiêkszo¶æ z Was opowiada tu pier..³y zupe³nie nie zwi±zane z tytu³em w±tku.
"¦wiat³o¶æ jest w ciemno¶ci, a ciemno¶æ w ¶wiat³o¶ci" Odkrywcze! Tak jak gó..no jest w szambie, a to - prêdzej, czy pó¼niej - wp³ynie do morza. I wtedy 4G stanie siê gów..em do 4 potêgi. Hawk! (jak mawiaj± Apacze).
east
Go¶æ
« Odpowiedz #272 : Sierpieñ 12, 2012, 23:53:31 »

Krzysiek, wyczerpa³e¶ temat Du¿y u¶miech ...  i za to masz piwo Chichot
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #273 : Sierpieñ 15, 2012, 18:05:29 »

Do piwka te¿ siê przy³±czê Du¿y u¶miech
Pozwolê sobie tylko dodaæ do szacownych i¿ tzw my¶lenie nie boli
Powa¿nie sprawdzi³em  Du¿y u¶miech
Sprawdzi³em, ¿e kiedy my¶lê -jestem obecny, obserwujê ¿ycie wokó³ i siebie (swoje reakcje, MY¦LI przewalaj±ce siê przez umys³, zachowania, decyzje).
Wtedy postrzegam wszystko wokó³ siebie, s³yszê i nie anga¿ujê siê w nic.
Mówi± mi, ¿e co¶ jest „dobre”, próbujê dowiedzieæ siê dlaczego to jest dobre.
A mo¿e wcale nie jest? Albo dla mnie nie jest.
Zbieram fakty, ³±czê je i mam wniosek... Wtedy WIEM.
Nie muszê nikomu wierzyæ. Du¿y u¶miech

PS
Szacowny blueray21 zgadzam siê ¿e nie powinno siê wszystkiego wrzucaæ do jednego worka Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #274 : Sierpieñ 15, 2012, 21:16:33 »

@Przebi¶nieg
Sprawdzi³em, ¿e kiedy my¶lê -jestem obecny, obserwujê ¿ycie wokó³ i siebie (swoje reakcje, MY¦LI przewalaj±ce siê przez umys³, zachowania, decyzje).
Wtedy postrzegam wszystko wokó³ siebie, s³yszê i nie anga¿ujê siê w nic.

Zatem znajdujesz siê w stanie obserwacji, w stanie wy³±czenia spod kontroli wszêdobylskich kontrolerów (my¶li, reakcji, zachowañ ,decyzji). Wtedy widaæ, s³ychaæ i czuæ, ale nie -widzê s³yszê i czujê. Nie anga¿ujesz przecie¿ "siebie" w cokolwiek, zatem .. jeste¶ wolny nawet od JA.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: