Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 16, 2025, 10:54:49

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PrzejÂście ludzkoÂści do 4G  (Przeczytany 137981 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #125 : Kwiecień 19, 2012, 15:30:05 »

Slusznie zauwazyles acentaur, ze wiatr to ruch. Tak wlasnie jest w feng-shui (co oznacza wiatr i woda).
Roza wiatrow dokladnie okresla kierunki i nazwy, ktore sa w roznych regionach inne.
Wiatr to ZYCIE, ja wyobrazam sobie peronifikujac, ze´wiatr to mezczyzna, a woda to kobieta.

Nauka feng-shui pracuje wlasnie z ruchem (wiatr) jako ciekawostke dodam, ze wiatr to rowniez dzisiejsze media telekomunikacyjne, (czestotliwosc fal), komputery, wieze, TV, radio, instrumenty muzyczne, i oczywiscie wiatraczki, wentylatory.
Oddech.

east
Gość
« Odpowiedz #126 : Kwiecień 19, 2012, 16:07:36 »

@Ace tak Chichot
Ruch zawsze JEST. Jest przyczynÂą kreacji, samÂą kreacjÂą. Z ruchu, ze Âścierania siĂŞ, przenikania, tworzÂą siĂŞ formy, byty, toÂżsamoÂści - bardzo tymczasowe i nietrwaÂłe.
WÂłaÂśnie ten ruch jest postrzegany jako rzeczy dookoÂła, a nawet jako koncepcje , w tym poczucie odrĂŞbnego JA. Wszystko drga i wibruje.
To wy³¹cznie efemeryczny efekt ruchu -> wiatru, myœli, fal elektromagnetycznych, fal na które sk³ada siê Jednorodne Pole (fizyka).
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #127 : Kwiecień 20, 2012, 08:42:43 »

WÂłaÂśnie ten ruch jest postrzegany jako rzeczy dookoÂła, a nawet jako koncepcje , w tym poczucie odrĂŞbnego JA.

A to JA wg east'a zaczelo sie powielac, wyodrebniac. Ciekawe. JA ma korzenie, pien i galezie, a na tych galazkach malutenkie "ja-ja", z ktorych powstana owoce...
Ale to wszystko tylko moje JA widzi;)

east
Gość
« Odpowiedz #128 : Kwiecień 20, 2012, 09:12:39 »

Widzi fraktalnoœÌ Chichot
Drzewo, korzenie ,ga³êzie, rozga³êzianie ... p¹czki . Nieustannie rozwijaj¹cy siê fraktal. Ci¹gle w ruchu.
Czemu wirus miaÂłby siĂŞ nie replikowaĂŚ ? MoÂże znalazÂł sposĂłb na samopowielanie. Zawsze, kiedy zostanie osiÂągniĂŞty jakiÂś nowy poziom pojawia siĂŞ ONO - utoÂżsamienie.
Teraz to jest ale fajnie MrugniĂŞcie Ale i tak to JA jest 6 sekund do tyÂłu w stosunku to teraÂźniejszoÂści.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #129 : Kwiecień 20, 2012, 09:19:01 »

A co to jest "terazniejszosc"? To co to JA czuje?

Czas jest zludzeniem, wiec ma wartosc stala=const.
east
Gość
« Odpowiedz #130 : Kwiecień 20, 2012, 10:38:51 »

A co to jest "terazniejszosc"? To co to JA czuje?

Czas jest zludzeniem, wiec ma wartosc stala=const.
MĂłwi siĂŞ, Âżeby zaufaĂŚ przeczuciom, bo one juÂż wiedzÂą co siĂŞ wydarzy. Intuicja "mieszka" w teraÂźniejszoÂści (ktĂłra dla JA jest przyszÂłoÂściÂą oddalonÂą o 6 sekund ). Zatem Âżycie teraÂźniejszoÂściÂą to Âżycie w przestrzeni serca, a nie umysÂłu.

No i faktycznie, Âżycie w TERAZ pozbawione jest upÂływu czasu Chichot
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2012, 10:39:23 wysłane przez east » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #131 : Kwiecień 20, 2012, 13:49:15 »

Intuicji chcesz zaufac a inteligencji juz nie?
UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #132 : Kwiecień 20, 2012, 14:09:44 »

Inteligencja jest zaleÂżna od bazy informacyjnej w mĂłzgu , ktĂłra moÂżna manewrowaĂŚ. Intuicja jest zwiÂązana z MÂĄDROÂŚCIOM SERCA , ktĂłra jest wypadkowÂą caÂłego cyklu wszystkich IstnieĂą we wszystkich wymiarach fizycznych i niefizycznych danej Istoty.
Prawda jest i¿ jedni posiadaj¹ ow¹ M¹droœÌ Serca przejawiaj¹c¹ siê jako intuicja , a inni nie bo s¹ istotami czerpi¹cymi informacjê wy³¹cznie z przekazanej im na to ¿ycie bazy danych. zatem mog¹ mieÌ do dyspozycji tylko tzw. inteligencje technicznie zaprogramowan¹.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #133 : Kwiecień 20, 2012, 14:50:43 »

Inteligencja jest zaleÂżna od bazy informacyjnej w mĂłzgu , ktĂłra moÂżna manewrowaĂŚ.
Nie. Inteligencja to zdolnosc szybkiego przyjmowania, przetwarzania i wysylania danych. ZAWSZE jest polaczona ze zrodlem! Dlatego pelni Nadrzedna funkcje w ukladzie. To nie zaden program, ani baza danych.
Warto sie nad tym zastanowic.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #134 : Kwiecień 20, 2012, 15:17:06 »

dane sa zawsze jakos zwiazane z implantem - memami UÂśmiech wiekszosc procesow odbywa sie  podswiadomie takze nigdy nie da sie zrozumiec ich natury UÂśmiech a raj utracony to wlasnie utracona jednosc i swiadomosc w nieswiadomosci UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2012, 15:20:05 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #135 : Kwiecień 20, 2012, 15:19:58 »

Inteligencja potocznie rozumiana jest jednym z narzêdzi ,którym siê pos³u¿yÌ mo¿na. Czêœciej pos³uguje siê nim JA, bo tak rozumiana inteligencja nie rozró¿nia kto jej u¿ywa.
Nie sposĂłb jednak oprzeĂŚ siĂŞ wraÂżeniu, ze WszechÂświat jest InteligencjÂą . Harmoniczne wzory , czysta matematyka to jĂŞzyk inteligentnego wszechÂświata . Informacja jest tworzywem (myÂśl to teÂż informacja-jej szczegĂłlna postaĂŚ), a Inteligencja zarzÂądza informacjÂą i jej przepÂływami, ale nie jako energia osobowoÂściowa - takie odczucie przynajmniej teraz tu jest na ten temat.
WiĂŞc Inteligencja to nie jakieÂś tam bazy danych.
Inteligencja , a M¹droœÌ ,to te¿ inaczej sie odczuwa. W jako takich to ani w jednym ani w drugim nie ma energii osobowoœciowej .
W drodze do 4G wiele pojĂŞĂŚ zmienia znaczenie, kiedy tylko rozpuÂści siĂŞ kontroler.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #136 : Kwiecień 20, 2012, 15:25:38 »

Prawdziwa droga ma powstac w planie kazdego myslacego bytu.
Pytanie jest jedno: "jak chcesz, aby bylo, bez KONTROLERA!" I co wtedy odpowiedziec?
90% populacji NIE MA zadnych planow, oprocz kopiowania innych, taka jest prawda.
Nauczyciele na pewnym wyzszym poziomie edukacyjnym wiedza to i probuja poprowadzic ku zadowoleniu osobistym. Bo taki lancuch bedzie silny jak najslabsze ogniwo.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #137 : Kwiecień 20, 2012, 15:28:30 »

natura swiata jest to ze jest on niepoznawalny tak samo jak umysl nie moze zobaczyc sam siebie, jest jawa i sen, zycie i smierc, porzadek i chaos ktore wzajemnie sie przeplataja mistrzowie TAO i buddyzmu mowili ze lepiej nie dzialac UÂśmiech ale tego nie ucza tylko sciezki lucyfera UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2012, 15:29:39 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #138 : Kwiecień 20, 2012, 15:43:28 »

Lucyfer (taki w moim pojeciu) to jeden z najwazniejszych nauczycieli. Ci znawcy TAO z palca nie wyssali tej wiedzy, lecz otrzymali w darze od swych nauczycieli, nie kazdy to zajarzy. Dlatego wiedza to SILA, kto tego nie zrozumie bedzie przeklinal Lucyfera.
Nie dzialac (nie walczyc) nie znaczy przestac sie doskonalic, to znaczy "badz przygotowany na najgorsze".
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #139 : Kwiecień 20, 2012, 16:11:19 »

wiedza zalezy jaka jedna prowadzi do destrukcji inna do tworzenia, wcale sie nie zanosi na jakas synteze, wiec pewnie te wspaniale osiagniecia cywilizacji poprstu znikna.., bo prawda jest taka ze tak naprawde nic nie wiedza UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2012, 16:15:20 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #140 : Kwiecień 20, 2012, 16:20:03 »

Nic nie zniknie. Zmieni forme. To rodzaj segregacji. Albo do gory, albo na dol. Malucki (ludzkosc) zobacza np. starozytne budowle, jakies znaki i bedzie myslala, ze to spustoszenia po dawnej cywilizacji. W istocie cywilizacje dalej egzystuja tylko w innych wymiarach!
I to jest ta WIEDZA. Bo trudno sobie wyobrazic, ze cos "czego NIE MA" egzystuje.
Czyli JEST nadal.
Jasne, ze ogniem mozna porazic albo sie ogrzac, to kazdy wybiera sam.
Jest 5 zywiolow i one sie niezmiennie przeplataja w stalej kolejnosci!
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #141 : Kwiecień 20, 2012, 21:32:21 »

Ach te wymiary, gĂŞstoÂści.
Oto jeszcze inny ich oglÂąd:

Cytat: Georg Kavassilas
Pyt: Nasze wspomnienia z innych wcieleĂą, a takÂże tych z innych rzeczywistoÂści, co moÂżesz o tympowiedzieĂŚ?

GK: Tak, mamy takie wspomnienia, niektĂłre silniejsze niÂż inne, to jest zaleÂżne od obszaru inkarnacji. CzêœÌ mnie jest np. w Plejadach, ta czêœÌ jest doœÌ Âświadoma, ale i ona jest [tylko] z czwartego wymiaru (4D). CiÂągle nie jestem Âświadomy wszystkich swoich czĂŞÂści w kosmosie, g³ównie dlatego, Âże sÂą ich setki tysiĂŞcy. Podobnie jest dla wszystkich, mogÂą to byĂŚ miliony, mogÂą byĂŚ dziesiÂątki tysiĂŞcy. Ludzie majÂą ró¿ne wyobraÂżenia na temat wÂłasnej konstrukcji… masz swojÂą galaktykĂŞ, Brian [prowadzÂący] ma, wszyscy mamy swoje galaktyki, ludzie sÂą wewnÂątrz nas, kaÂżda z naszych galaktyk ma niepowtarzalny charakter i zapewnia inny zestaw doÂświadczeĂą. Ja mogĂŞ byĂŚ gwiazdÂą w twojej galaktyce, a ty w mojej, bo ja chcĂŞ poczuĂŚ jak byĂŚ gwiazdÂą w twojej galaktyce zapewniajÂąc pewien rodzaj doÂświadczeĂą ludziom… Chcemy doÂświadczyĂŚ wszystkiego, co jest oferowane i jesteÂśmy po drodze wspó³kreatorami tego… InteresujÂące jest to, Âże nasza galaktyka [Mleczna Droga] jest inna niÂż wszystkie.

Po pierwsze jej fundamentem jest boska ¿eùska esencja energii stwórcy wszechœwiata, po drugie jest galaktycznym ³onem, gdy¿ po prze¿yciu przez nas wszystkich doœwiadczeù we wszechœwiecie kreator postanowi³ stworzyÌ rzeczywistoœÌ, w której ca³y wszechœwiat zostanie skompresowany do jednej galaktyki. Ka¿da inna galaktyka wraz z tym, czym by³a i co zrobi³a, wraz ze wszystkimi formami ¿ycia i zdobyt¹ m¹droœci¹ zosta³a skompresowana fraktalnie do rozmiarów systemu gwiezdnego i umieszczona w tej galaktyce. To jest droga do kompresji, do punktu zerowego, z powrotem do stanu równowagi. Nasza droga do tej galaktyki, nastêpnie do systemu s³onecznego i dalej na tê planetê ma w³aœnie to na celu. Dlatego nasza rzeczywistoœÌ jest najbardziej gêsta we wszechœwiecie, chodzi o kompresjê, a nie o najni¿szy z najni¿szych
poziomĂłw, co jest kÂłamstwem i oszustwem. NajniÂższy z najniÂższych jest pierwszy wymiar (1D), czêœÌ ludzi uwaÂża, Âże 1D to krĂłlestwo minera³ów, nieprawda, krĂłlestwo minera³ów i roÂślin jest razem z nami w 3D. 1D i 2D, do ktĂłrych ja siĂŞ odnoszĂŞ sÂą znacznie niÂżej, to tam istniejÂą zÂłe, ciemne byty jak wszystkie paskudne odmiany Reptilian, SzarakĂłw, Draco, czy nawet humanoidĂłw. One sÂą w wiĂŞkszoÂści z 2D, a przychodzÂą tutaj i twierdzÂą, Âże pochodzÂą z wyÂższych od naszej wibracji, to caÂłkowite oszustwo. To my przebywamy w galaktycznym Âłonie, w „brzuchu” kosmosu, a oni sÂą znacznie g³êbiej w kosmicznych wnĂŞtrznoÂściach i twierdzÂą, Âże to my jesteÂśmy w najniÂższych z najniÂższych sfer, caÂłkowite oszustwo. JesteÂśmy w trakcie kompresji, w procesie narodzin, dlatego ta rzeczywistoœÌ jest tak gĂŞsta, a my doÂświadczamy zintensyfikowanych emocji. Po stworzeniu galaktycznego Âłona powstaÂło Âłono planetarne, w ktĂłrym wyraÂża siĂŞ caÂły wszechÂświat, a w koĂącu ciaÂło, w ktĂłrym przebywamy, a ktĂłre jest fraktalem tego wszechÂświata. Dlatego to ciaÂło posiada kaÂżdy kod genetyczny obecny we wszechÂświecie, kaÂżdy wzorzec wibracyjny, kaÂżdy wyraz Âżycia jaki kiedykolwiek istniaÂł we wszechÂświecie. To wszystko masz w
sobie, ucieleÂśniasz to. NastĂŞpuje teraz ponowne zrĂłwnowaÂżenie, a konflikt biegnie miĂŞdzy zewnĂŞtrzem a ostatecznÂą fazÂą, ktĂłra jest caÂłkowicie wewnĂŞtrzna, doprowadzasz do zupeÂłnej wewnĂŞtrznej rĂłwnowagi w sobie. Kiedy osiÂągniemy punkt zero, kiedy osiÂągniemy rĂłwnowagĂŞ, co dzieje siĂŞ teraz i w najbliÂższym czasie, wtedy nastÂąpiÂą narodziny caÂłkowicie nowej rasy i staniemy siĂŞ istotami ÂświatÂła.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #142 : Kwiecień 21, 2012, 12:23:22 »

Groch z kapusta.
Mowa jest o MY staniemy sie itd. MY to niby kto? Tu nie ma WSPOLNEGO lotu jedna maszyna latajaca. To winda, w ktorej kazdy byt znajduje sie i nieustannie jest w ruchu, do gory lub na dol.
Te "wymiary" to pietra (levels).
east
Gość
« Odpowiedz #143 : Kwiecień 21, 2012, 23:54:04 »

Pytanie jest jedno: "jak chcesz, aby bylo, bez KONTROLERA!" I co wtedy odpowiedziec?
Wiesz, to takie dziwne pytanie ,bo ciÂągle ten KONTROLER zadaje pytanie zwracajÂąc siĂŞ do drugiego kontrolera.

"No to jak stary, jak chcesz, aby Cie nie byÂło ?" MrugniĂŞcie
Autentyczne rozpoznanie iluzji tego kontrolera powoduje, Âże takie pytanie nie zaistnieje ,bo kto miaÂłby je zadaĂŚ ?
Owszem czasami padaj¹ pytania , ale po to, aby "kontrolera" wprawiÌ w os³upienie, wybiÌ z roli kontroluj¹cego. I wtedy pojawia siê sprzeciw, agresja, z³oœÌ - te wszystkie czynniki, które podpowiadaj¹ ¿e trafiony punkt zosta³ celnie.

PrzejÂście do 4g   to rozpuszczenie iluzi, ktĂłra trzyma w 3g

... trudno sobie wyobrazic, ze cos "czego NIE MA" egzystuje.
Ale niestety wÂłaÂśnie w ten sposĂłb funkcjonuje ten Âświat. To, czego nie ma stworzyÂło system NWO poczÂąwszy od pierwszego, genialnego posuniĂŞcia sprawiajÂąc, Âże ludzie uwierzyli, Âże sÂą tym "JA".
Astre
Gość
« Odpowiedz #144 : Kwiecień 22, 2012, 00:50:10 »

To co czegoÂś nie ma stworzyÂło system NWO.

Ehhh...juÂż dawno siĂŞ tak serdecznie nie uÂśmiaÂłem.

Dobre. DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

No, ale rozumiem.
 Pogoda kiepska, deszcz pada, ciÂśnienie spadÂło.ÂŻarcie nasycone po brzegi konserwantami, woda pitna - chlorowana, jodowana, ozonowana,
oÂłowiu ze spalin, Âże aÂż kipi, jaszczurowych algorytmĂłw wszem i wokó³ - skolko i godno itd.... 
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2012, 01:04:11 wysłane przez Astre » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #145 : Kwiecień 22, 2012, 09:54:51 »

Astre - jaka by ta woda nie byla, pozostanie w glebi struktury woda. Woda, to "karta nulifikacyjna", wymienna, jak joker.
To ogromna moc.
east - to NWO jest wynikiem swiadomej manipulacji od wiekow juz. Tylko dziwie sie, ze tyle o tym pisze sie, czy tu, czy tam, sa informacje, sa analizy, jest doswiadczenie, a jednak dalej cholubi sie ten blichtr. Co jest widoczne golym okiem;)
Spoleczenstwo (system) rozwinal siatke kapusiow, kiedys to nazywalo sie platnych informatorow, wyzszy stopien to agentury, i pelno tej szaranczy wszedzie (all over the world). Dzialania agentur polegaja na wprowadzaniu zametu, swiadomego znieksztalcania prawdy, nie rewolucyjnie, nie, pokojowo, poprzez uzyskanie zaufania i szacunku u zwyklego odbiorcy.
Bo zwykly user wybierze stare wydeptane bambosze, z wygodnictwa i strachu przed nowym, nie musi sam myslec, starczy, ze kliknie na polecane (celowo) linki i zapozna sie z trescia.
W ten sposob tworzy sie armie bezmozgowcow, ale utytulowanych, zacnych obywateli, ktorzy wg rytmu (ustalonego przez NWO) beda ryczec beee w jednym stadzie, pasterz nie musi sie wysilac, psy mu pomagaja w utrzymaniu porzadku w kupie:)

ptak
Gość
« Odpowiedz #146 : Kwiecień 22, 2012, 11:37:36 »

NWO, to rĂłwnieÂż domek z kart… wystarczy silniejszy podmuch… ruch… zmiana…  MrugniĂŞcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #147 : Kwiecień 22, 2012, 11:49:42 »

>quetz<,
Twego posta przeniosÂłem do: ZbliÂżajÂąca siĂŞ Wojna >>

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
east
Gość
« Odpowiedz #148 : Kwiecień 22, 2012, 15:04:47 »

To co czegoÂś nie ma stworzyÂło system NWO.

Ehhh...juÂż dawno siĂŞ tak serdecznie nie uÂśmiaÂłem.
Dobre. DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

prawda, Âże Âśmieszne jak cholera ?  DuÂży uÂśmiech

NajÂśmieszniejsze jest to, czego nie docytowaÂłeÂś 
(..) poczÂąwszy od pierwszego, genialnego posuniĂŞcia sprawiajÂąc, Âże ludzie uwierzyli, Âże sÂą tym "JA".
Zatem ciesz siĂŞ do woli umysÂłowym ZROZUMIENIEM ...
TY wiesz lepiej. Ty juÂż wybraÂłeÂś, Ty oceniÂłeÂś, Ty kontrolujesz ,Ty ... Ty siĂŞ Âśmiejesz hihihihi. Naciskasz klawisz ÂŚMIECH na "wewnĂŞtrznej" klawiaturze i brzuch trzĂŞsie siĂŞ brechtajÂąc ... a najbardziej cieszy siĂŞ "implant", ktĂłrym sÂądzisz, Âże jesteÂś.

To iluzja NWO, choĂŚ  wydaje siĂŞ trwaÂła i solidna, lecz w istocie , tak jak pisze Ptak :
NWO, to rĂłwnieÂż domek z kart… wystarczy silniejszy podmuch… ruch… zmiana
I ta zmiana siĂŞ juÂż dzieje...

ps..Astre  a tak dla ÂścisÂłoÂści cytat przekrĂŞciÂłeÂś. W poÂście stoi jak wó³ "To, czego nie ma stworzyÂło system NWO " MrugniĂŞcie
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #149 : Kwiecień 24, 2012, 18:53:48 »

TroszkĂŞ bym siĂŞ nie zgodziÂł, ze nie ma MY. DuÂży uÂśmiech
Dlaczego? UÂśmiech
Dlatego, Âże tĂŞcza jest jednoÂściÂą, a skÂłada siĂŞ na niÂą kilka kolorĂłw UÂśmiech
KaÂżdy czÂłowiek jest inny, kaÂżdy kowalem swojego losu itd to prawda.
Tylko, ze nie ma przypadków, a wiec ka¿dy z nas jest potrzeby, ka¿dy z nas ma coœ do zaoferowania, ka¿dy z nas mo¿e coœ wnieœÌ Du¿y uœmiech
Ja to nazywam Ca³oœÌ choÌ spotka³em siê z nazwa JednoœÌ i te¿ mi siê spodoba³a Du¿y uœmiech
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: