Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:05:21

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przej¶cie ludzko¶ci do 4G  (Przeczytany 129390 razy)
0 u¿ytkowników i 18 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Kwiecieñ 19, 2012, 15:30:05 »

Slusznie zauwazyles acentaur, ze wiatr to ruch. Tak wlasnie jest w feng-shui (co oznacza wiatr i woda).
Roza wiatrow dokladnie okresla kierunki i nazwy, ktore sa w roznych regionach inne.
Wiatr to ZYCIE, ja wyobrazam sobie peronifikujac, ze´wiatr to mezczyzna, a woda to kobieta.

Nauka feng-shui pracuje wlasnie z ruchem (wiatr) jako ciekawostke dodam, ze wiatr to rowniez dzisiejsze media telekomunikacyjne, (czestotliwosc fal), komputery, wieze, TV, radio, instrumenty muzyczne, i oczywiscie wiatraczki, wentylatory.
Oddech.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Kwiecieñ 19, 2012, 16:07:36 »

@Ace tak Chichot
Ruch zawsze JEST. Jest przyczyn± kreacji, sam± kreacj±. Z ruchu, ze ¶cierania siê, przenikania, tworz± siê formy, byty, to¿samo¶ci - bardzo tymczasowe i nietrwa³e.
W³a¶nie ten ruch jest postrzegany jako rzeczy dooko³a, a nawet jako koncepcje , w tym poczucie odrêbnego JA. Wszystko drga i wibruje.
To wy³±cznie efemeryczny efekt ruchu -> wiatru, my¶li, fal elektromagnetycznych, fal na które sk³ada siê Jednorodne Pole (fizyka).
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Kwiecieñ 20, 2012, 08:42:43 »

W³a¶nie ten ruch jest postrzegany jako rzeczy dooko³a, a nawet jako koncepcje , w tym poczucie odrêbnego JA.

A to JA wg east'a zaczelo sie powielac, wyodrebniac. Ciekawe. JA ma korzenie, pien i galezie, a na tych galazkach malutenkie "ja-ja", z ktorych powstana owoce...
Ale to wszystko tylko moje JA widzi;)

east
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Kwiecieñ 20, 2012, 09:12:39 »

Widzi fraktalno¶æ Chichot
Drzewo, korzenie ,ga³êzie, rozga³êzianie ... p±czki . Nieustannie rozwijaj±cy siê fraktal. Ci±gle w ruchu.
Czemu wirus mia³by siê nie replikowaæ ? Mo¿e znalaz³ sposób na samopowielanie. Zawsze, kiedy zostanie osi±gniêty jaki¶ nowy poziom pojawia siê ONO - uto¿samienie.
Teraz to jest ale fajnie Mrugniêcie Ale i tak to JA jest 6 sekund do ty³u w stosunku to tera¼niejszo¶ci.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Kwiecieñ 20, 2012, 09:19:01 »

A co to jest "terazniejszosc"? To co to JA czuje?

Czas jest zludzeniem, wiec ma wartosc stala=const.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Kwiecieñ 20, 2012, 10:38:51 »

A co to jest "terazniejszosc"? To co to JA czuje?

Czas jest zludzeniem, wiec ma wartosc stala=const.
Mówi siê, ¿eby zaufaæ przeczuciom, bo one ju¿ wiedz± co siê wydarzy. Intuicja "mieszka" w tera¼niejszo¶ci (która dla JA jest przysz³o¶ci± oddalon± o 6 sekund ). Zatem ¿ycie tera¼niejszo¶ci± to ¿ycie w przestrzeni serca, a nie umys³u.

No i faktycznie, ¿ycie w TERAZ pozbawione jest up³ywu czasu Chichot
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2012, 10:39:23 wys³ane przez east » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Kwiecieñ 20, 2012, 13:49:15 »

Intuicji chcesz zaufac a inteligencji juz nie?
U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Kwiecieñ 20, 2012, 14:09:44 »

Inteligencja jest zale¿na od bazy informacyjnej w mózgu , która mo¿na manewrowaæ. Intuicja jest zwi±zana z M¡DRO¦CIOM SERCA , która jest wypadkow± ca³ego cyklu wszystkich Istnieñ we wszystkich wymiarach fizycznych i niefizycznych danej Istoty.
Prawda jest i¿ jedni posiadaj± ow± M±dro¶æ Serca przejawiaj±c± siê jako intuicja , a inni nie bo s± istotami czerpi±cymi informacjê wy³±cznie z przekazanej im na to ¿ycie bazy danych. zatem mog± mieæ do dyspozycji tylko tzw. inteligencje technicznie zaprogramowan±.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Kwiecieñ 20, 2012, 14:50:43 »

Inteligencja jest zale¿na od bazy informacyjnej w mózgu , która mo¿na manewrowaæ.
Nie. Inteligencja to zdolnosc szybkiego przyjmowania, przetwarzania i wysylania danych. ZAWSZE jest polaczona ze zrodlem! Dlatego pelni Nadrzedna funkcje w ukladzie. To nie zaden program, ani baza danych.
Warto sie nad tym zastanowic.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Kwiecieñ 20, 2012, 15:17:06 »

dane sa zawsze jakos zwiazane z implantem - memami U¶miech wiekszosc procesow odbywa sie  podswiadomie takze nigdy nie da sie zrozumiec ich natury U¶miech a raj utracony to wlasnie utracona jednosc i swiadomosc w nieswiadomosci U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2012, 15:20:05 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Kwiecieñ 20, 2012, 15:19:58 »

Inteligencja potocznie rozumiana jest jednym z narzêdzi ,którym siê pos³u¿yæ mo¿na. Czê¶ciej pos³uguje siê nim JA, bo tak rozumiana inteligencja nie rozró¿nia kto jej u¿ywa.
Nie sposób jednak oprzeæ siê wra¿eniu, ze Wszech¶wiat jest Inteligencj± . Harmoniczne wzory , czysta matematyka to jêzyk inteligentnego wszech¶wiata . Informacja jest tworzywem (my¶l to te¿ informacja-jej szczególna postaæ), a Inteligencja zarz±dza informacj± i jej przep³ywami, ale nie jako energia osobowo¶ciowa - takie odczucie przynajmniej teraz tu jest na ten temat.
Wiêc Inteligencja to nie jakie¶ tam bazy danych.
Inteligencja , a M±dro¶æ ,to te¿ inaczej sie odczuwa. W jako takich to ani w jednym ani w drugim nie ma energii osobowo¶ciowej .
W drodze do 4G wiele pojêæ zmienia znaczenie, kiedy tylko rozpu¶ci siê kontroler.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Kwiecieñ 20, 2012, 15:25:38 »

Prawdziwa droga ma powstac w planie kazdego myslacego bytu.
Pytanie jest jedno: "jak chcesz, aby bylo, bez KONTROLERA!" I co wtedy odpowiedziec?
90% populacji NIE MA zadnych planow, oprocz kopiowania innych, taka jest prawda.
Nauczyciele na pewnym wyzszym poziomie edukacyjnym wiedza to i probuja poprowadzic ku zadowoleniu osobistym. Bo taki lancuch bedzie silny jak najslabsze ogniwo.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Kwiecieñ 20, 2012, 15:28:30 »

natura swiata jest to ze jest on niepoznawalny tak samo jak umysl nie moze zobaczyc sam siebie, jest jawa i sen, zycie i smierc, porzadek i chaos ktore wzajemnie sie przeplataja mistrzowie TAO i buddyzmu mowili ze lepiej nie dzialac U¶miech ale tego nie ucza tylko sciezki lucyfera U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2012, 15:29:39 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Kwiecieñ 20, 2012, 15:43:28 »

Lucyfer (taki w moim pojeciu) to jeden z najwazniejszych nauczycieli. Ci znawcy TAO z palca nie wyssali tej wiedzy, lecz otrzymali w darze od swych nauczycieli, nie kazdy to zajarzy. Dlatego wiedza to SILA, kto tego nie zrozumie bedzie przeklinal Lucyfera.
Nie dzialac (nie walczyc) nie znaczy przestac sie doskonalic, to znaczy "badz przygotowany na najgorsze".
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Kwiecieñ 20, 2012, 16:11:19 »

wiedza zalezy jaka jedna prowadzi do destrukcji inna do tworzenia, wcale sie nie zanosi na jakas synteze, wiec pewnie te wspaniale osiagniecia cywilizacji poprstu znikna.., bo prawda jest taka ze tak naprawde nic nie wiedza U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2012, 16:15:20 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Kwiecieñ 20, 2012, 16:20:03 »

Nic nie zniknie. Zmieni forme. To rodzaj segregacji. Albo do gory, albo na dol. Malucki (ludzkosc) zobacza np. starozytne budowle, jakies znaki i bedzie myslala, ze to spustoszenia po dawnej cywilizacji. W istocie cywilizacje dalej egzystuja tylko w innych wymiarach!
I to jest ta WIEDZA. Bo trudno sobie wyobrazic, ze cos "czego NIE MA" egzystuje.
Czyli JEST nadal.
Jasne, ze ogniem mozna porazic albo sie ogrzac, to kazdy wybiera sam.
Jest 5 zywiolow i one sie niezmiennie przeplataja w stalej kolejnosci!
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #141 : Kwiecieñ 20, 2012, 21:32:21 »

Ach te wymiary, gêsto¶ci.
Oto jeszcze inny ich ogl±d:

Cytat: Georg Kavassilas
Pyt: Nasze wspomnienia z innych wcieleñ, a tak¿e tych z innych rzeczywisto¶ci, co mo¿esz o tympowiedzieæ?

GK: Tak, mamy takie wspomnienia, niektóre silniejsze ni¿ inne, to jest zale¿ne od obszaru inkarnacji. Czê¶æ mnie jest np. w Plejadach, ta czê¶æ jest do¶æ ¶wiadoma, ale i ona jest [tylko] z czwartego wymiaru (4D). Ci±gle nie jestem ¶wiadomy wszystkich swoich czê¶ci w kosmosie, g³ównie dlatego, ¿e s± ich setki tysiêcy. Podobnie jest dla wszystkich, mog± to byæ miliony, mog± byæ dziesi±tki tysiêcy. Ludzie maj± ró¿ne wyobra¿enia na temat w³asnej konstrukcji… masz swoj± galaktykê, Brian [prowadz±cy] ma, wszyscy mamy swoje galaktyki, ludzie s± wewn±trz nas, ka¿da z naszych galaktyk ma niepowtarzalny charakter i zapewnia inny zestaw do¶wiadczeñ. Ja mogê byæ gwiazd± w twojej galaktyce, a ty w mojej, bo ja chcê poczuæ jak byæ gwiazd± w twojej galaktyce zapewniaj±c pewien rodzaj do¶wiadczeñ ludziom… Chcemy do¶wiadczyæ wszystkiego, co jest oferowane i jeste¶my po drodze wspó³kreatorami tego… Interesuj±ce jest to, ¿e nasza galaktyka [Mleczna Droga] jest inna ni¿ wszystkie.

Po pierwsze jej fundamentem jest boska ¿eñska esencja energii stwórcy wszech¶wiata, po drugie jest galaktycznym ³onem, gdy¿ po prze¿yciu przez nas wszystkich do¶wiadczeñ we wszech¶wiecie kreator postanowi³ stworzyæ rzeczywisto¶æ, w której ca³y wszech¶wiat zostanie skompresowany do jednej galaktyki. Ka¿da inna galaktyka wraz z tym, czym by³a i co zrobi³a, wraz ze wszystkimi formami ¿ycia i zdobyt± m±dro¶ci± zosta³a skompresowana fraktalnie do rozmiarów systemu gwiezdnego i umieszczona w tej galaktyce. To jest droga do kompresji, do punktu zerowego, z powrotem do stanu równowagi. Nasza droga do tej galaktyki, nastêpnie do systemu s³onecznego i dalej na tê planetê ma w³a¶nie to na celu. Dlatego nasza rzeczywisto¶æ jest najbardziej gêsta we wszech¶wiecie, chodzi o kompresjê, a nie o najni¿szy z najni¿szych
poziomów, co jest k³amstwem i oszustwem. Najni¿szy z najni¿szych jest pierwszy wymiar (1D), czê¶æ ludzi uwa¿a, ¿e 1D to królestwo minera³ów, nieprawda, królestwo minera³ów i ro¶lin jest razem z nami w 3D. 1D i 2D, do których ja siê odnoszê s± znacznie ni¿ej, to tam istniej± z³e, ciemne byty jak wszystkie paskudne odmiany Reptilian, Szaraków, Draco, czy nawet humanoidów. One s± w wiêkszo¶ci z 2D, a przychodz± tutaj i twierdz±, ¿e pochodz± z wy¿szych od naszej wibracji, to ca³kowite oszustwo. To my przebywamy w galaktycznym ³onie, w „brzuchu” kosmosu, a oni s± znacznie g³êbiej w kosmicznych wnêtrzno¶ciach i twierdz±, ¿e to my jeste¶my w najni¿szych z najni¿szych sfer, ca³kowite oszustwo. Jeste¶my w trakcie kompresji, w procesie narodzin, dlatego ta rzeczywisto¶æ jest tak gêsta, a my do¶wiadczamy zintensyfikowanych emocji. Po stworzeniu galaktycznego ³ona powsta³o ³ono planetarne, w którym wyra¿a siê ca³y wszech¶wiat, a w koñcu cia³o, w którym przebywamy, a które jest fraktalem tego wszech¶wiata. Dlatego to cia³o posiada ka¿dy kod genetyczny obecny we wszech¶wiecie, ka¿dy wzorzec wibracyjny, ka¿dy wyraz ¿ycia jaki kiedykolwiek istnia³ we wszech¶wiecie. To wszystko masz w
sobie, uciele¶niasz to. Nastêpuje teraz ponowne zrównowa¿enie, a konflikt biegnie miêdzy zewnêtrzem a ostateczn± faz±, która jest ca³kowicie wewnêtrzna, doprowadzasz do zupe³nej wewnêtrznej równowagi w sobie. Kiedy osi±gniemy punkt zero, kiedy osi±gniemy równowagê, co dzieje siê teraz i w najbli¿szym czasie, wtedy nast±pi± narodziny ca³kowicie nowej rasy i staniemy siê istotami ¶wiat³a.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Kwiecieñ 21, 2012, 12:23:22 »

Groch z kapusta.
Mowa jest o MY staniemy sie itd. MY to niby kto? Tu nie ma WSPOLNEGO lotu jedna maszyna latajaca. To winda, w ktorej kazdy byt znajduje sie i nieustannie jest w ruchu, do gory lub na dol.
Te "wymiary" to pietra (levels).
east
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Kwiecieñ 21, 2012, 23:54:04 »

Pytanie jest jedno: "jak chcesz, aby bylo, bez KONTROLERA!" I co wtedy odpowiedziec?
Wiesz, to takie dziwne pytanie ,bo ci±gle ten KONTROLER zadaje pytanie zwracaj±c siê do drugiego kontrolera.

"No to jak stary, jak chcesz, aby Cie nie by³o ?" Mrugniêcie
Autentyczne rozpoznanie iluzji tego kontrolera powoduje, ¿e takie pytanie nie zaistnieje ,bo kto mia³by je zadaæ ?
Owszem czasami padaj± pytania , ale po to, aby "kontrolera" wprawiæ w os³upienie, wybiæ z roli kontroluj±cego. I wtedy pojawia siê sprzeciw, agresja, z³o¶æ - te wszystkie czynniki, które podpowiadaj± ¿e trafiony punkt zosta³ celnie.

Przej¶cie do 4g   to rozpuszczenie iluzi, która trzyma w 3g

... trudno sobie wyobrazic, ze cos "czego NIE MA" egzystuje.
Ale niestety w³a¶nie w ten sposób funkcjonuje ten ¶wiat. To, czego nie ma stworzy³o system NWO pocz±wszy od pierwszego, genialnego posuniêcia sprawiaj±c, ¿e ludzie uwierzyli, ¿e s± tym "JA".
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Kwiecieñ 22, 2012, 00:50:10 »

To co czego¶ nie ma stworzy³o system NWO.

Ehhh...ju¿ dawno siê tak serdecznie nie u¶mia³em.

Dobre. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

No, ale rozumiem.
 Pogoda kiepska, deszcz pada, ci¶nienie spad³o.¯arcie nasycone po brzegi konserwantami, woda pitna - chlorowana, jodowana, ozonowana,
o³owiu ze spalin, ¿e a¿ kipi, jaszczurowych algorytmów wszem i wokó³ - skolko i godno itd.... 
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 22, 2012, 01:04:11 wys³ane przez Astre » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Kwiecieñ 22, 2012, 09:54:51 »

Astre - jaka by ta woda nie byla, pozostanie w glebi struktury woda. Woda, to "karta nulifikacyjna", wymienna, jak joker.
To ogromna moc.
east - to NWO jest wynikiem swiadomej manipulacji od wiekow juz. Tylko dziwie sie, ze tyle o tym pisze sie, czy tu, czy tam, sa informacje, sa analizy, jest doswiadczenie, a jednak dalej cholubi sie ten blichtr. Co jest widoczne golym okiem;)
Spoleczenstwo (system) rozwinal siatke kapusiow, kiedys to nazywalo sie platnych informatorow, wyzszy stopien to agentury, i pelno tej szaranczy wszedzie (all over the world). Dzialania agentur polegaja na wprowadzaniu zametu, swiadomego znieksztalcania prawdy, nie rewolucyjnie, nie, pokojowo, poprzez uzyskanie zaufania i szacunku u zwyklego odbiorcy.
Bo zwykly user wybierze stare wydeptane bambosze, z wygodnictwa i strachu przed nowym, nie musi sam myslec, starczy, ze kliknie na polecane (celowo) linki i zapozna sie z trescia.
W ten sposob tworzy sie armie bezmozgowcow, ale utytulowanych, zacnych obywateli, ktorzy wg rytmu (ustalonego przez NWO) beda ryczec beee w jednym stadzie, pasterz nie musi sie wysilac, psy mu pomagaja w utrzymaniu porzadku w kupie:)

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Kwiecieñ 22, 2012, 11:37:36 »

NWO, to równie¿ domek z kart… wystarczy silniejszy podmuch… ruch… zmiana…  Mrugniêcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #147 : Kwiecieñ 22, 2012, 11:49:42 »

>quetz<,
Twego posta przenios³em do: Zbli¿aj±ca siê Wojna >>

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Kwiecieñ 22, 2012, 15:04:47 »

To co czego¶ nie ma stworzy³o system NWO.

Ehhh...ju¿ dawno siê tak serdecznie nie u¶mia³em.
Dobre. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

prawda, ¿e ¶mieszne jak cholera ?  Du¿y u¶miech

Naj¶mieszniejsze jest to, czego nie docytowa³e¶ 
(..) pocz±wszy od pierwszego, genialnego posuniêcia sprawiaj±c, ¿e ludzie uwierzyli, ¿e s± tym "JA".
Zatem ciesz siê do woli umys³owym ZROZUMIENIEM ...
TY wiesz lepiej. Ty ju¿ wybra³e¶, Ty oceni³e¶, Ty kontrolujesz ,Ty ... Ty siê ¶miejesz hihihihi. Naciskasz klawisz ¦MIECH na "wewnêtrznej" klawiaturze i brzuch trzêsie siê brechtaj±c ... a najbardziej cieszy siê "implant", którym s±dzisz, ¿e jeste¶.

To iluzja NWO, choæ  wydaje siê trwa³a i solidna, lecz w istocie , tak jak pisze Ptak :
NWO, to równie¿ domek z kart… wystarczy silniejszy podmuch… ruch… zmiana
I ta zmiana siê ju¿ dzieje...

ps..Astre  a tak dla ¶cis³o¶ci cytat przekrêci³e¶. W po¶cie stoi jak wó³ "To, czego nie ma stworzy³o system NWO " Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Kwiecieñ 24, 2012, 18:53:48 »

Troszkê bym siê nie zgodzi³, ze nie ma MY. Du¿y u¶miech
Dlaczego? U¶miech
Dlatego, ¿e têcza jest jedno¶ci±, a sk³ada siê na ni± kilka kolorów U¶miech
Ka¿dy cz³owiek jest inny, ka¿dy kowalem swojego losu itd to prawda.
Tylko, ze nie ma przypadków, a wiec ka¿dy z nas jest potrzeby, ka¿dy z nas ma co¶ do zaoferowania, ka¿dy z nas mo¿e co¶ wnie¶æ Du¿y u¶miech
Ja to nazywam Ca³o¶æ choæ spotka³em siê z nazwa Jedno¶æ i te¿ mi siê spodoba³a Du¿y u¶miech
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: