Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:43:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przej¶cie ludzko¶ci do 4G  (Przeczytany 129489 razy)
0 u¿ytkowników i 17 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #175 : Maj 04, 2012, 09:34:04 »

east
Poszukuj±cy umys³ jest zdolny do powrotu do macierzy bez autodestrukcji. To niby anomalia, albo paradoks, ale nie wierz w nic co zosta³o napisane. Sprawd¼
Jak mozna sprawdzic cos nie posiadajac JA???
Czasem zastanawiam sie, czy ten powrot do macierzy, to nie jest pokorne opuszczenie glowy i porzucenie wszystkich zludzen, uznanie wyzszosci systemu i totalne poddanstwo. Wtedy faktycznie JA nie bedzie istnialo, bo wyzsi (decydenci) przejma stery "sprawdzania" co dla danego humenero jest lepsza, pavullon, albo marchewka:)
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #176 : Maj 04, 2012, 10:25:25 »

Skoro zosta³am wyodrêbniona z ca³o¶ci, to po co¶. Gdy droga siê skoñczy, bêdê wiedzia³a po co.

Gdy podczas wêdrówki ‘zabijê siebie’, nie dowiem siê nigdy.  U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #177 : Maj 04, 2012, 10:30:04 »

Bo odpowiedz moze byc druzgocaca.
"jestescie tu ptaku po to, aby produkowac lush, a nie dyskutowac"
U¶miech
I co wtedy?
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #178 : Maj 04, 2012, 10:32:15 »

U¶miech
I co wtedy?

oj tam, oj tam- Lady, teraz tylko ten Lush i niby ca³y sens stworzenia wyja¶nia??

pozdro U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #179 : Maj 04, 2012, 10:35:21 »

Obawiam sie, ze wlasnie wyjasnia, niepokojaco udziela mi odpowiedzi na nurtujace pytania.
To tak, jakbym spytala Ciebie songo, czy juz rozmawiales ze swoim sniadaniem, bo ono jeszcze nie wie po co zostalo "stworzone"
U¶miech
pozdro
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #180 : Maj 04, 2012, 10:35:41 »

U¶miech
I co wtedy?

Bardziej wierzê w wymianê energetyczn±, ni¿ we wzajemne po¿eranie.
Ale mogê siê myliæ.  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #181 : Maj 04, 2012, 10:39:04 »

Wymiana energetyczna = wzajemne pozeranie.

Pozera sie nie tylko buzia, lecz calym cialem (astralnym tez).

To takie uproszczenie. Cala przyjemnosc w konsumowaniu, delektowaniu sie smakiem i aromatem, powolnym przezuwaniu, bez pospiechu. Kojarzy mi sie to z upuszczeniem krwi, do ostatka. Wtedy jest czyste...
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #182 : Maj 04, 2012, 10:41:30 »

teraz ju¿ jestem pewien- wampirzyca z ciebie Lady Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #183 : Maj 04, 2012, 10:44:28 »

Lady, i jak mo¿esz z tak± ‘prawd±’ ¿yæ? To ju¿ nie dziwiê siê eastowi, ¿e zanegowa³ swoje "JA".  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #184 : Maj 04, 2012, 10:46:55 »

Wczoraj bylam czarownica, a dzis wampirzyca:)
Mysle, ze jestem zwykly humanero, tylko troche bardziej swiadomy.
Gdzies ktos na forum wpisal, ze "wiedzma", to kobietka, ktora ma wiedze.

//Wszystkie drogi prowadza do ... Lushu;)//

ptaku - przeszlam do podziemia, pssst! Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2012, 10:47:42 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #185 : Maj 04, 2012, 10:52:26 »

Czyli Stwórca po¿era swoje stworzenie? I to jest ten powrót do macierzy?
Kanibalizm w czystej postaci.  Chichot

Koñczê, kolejny dzieñ festiwalu przede mn±. Pa  U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #186 : Maj 04, 2012, 10:54:13 »

Tak jak hodowca pozera swoje kury, kaczki, swinki, marchewki, buraczki i inne wytwory.
Milych wrazen na festiwalu!
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #187 : Maj 04, 2012, 10:56:34 »

Tak jak hodowca pozera swoje kury, kaczki, swinki, marchewki, buraczki i inne wytwory.

sprowadzi³a¶ Lady sens ¿ycia do miski,-
to smutne, bo obserwujê to na codzieñ, choæ ci ludzie robi± to nie¶wiadomie, jak androidy, a mo¿e nimi s±.  Niezdecydowany

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #188 : Maj 04, 2012, 11:06:08 »

Dziêkujê! Wra¿enia s± z pewno¶ci± mocne, czy mi³e?
Niestety, to co ogl±dam jest ma³o przyjemne, ale trzeba to przetrawiæ… by móc dalej ¿yæ…

Pozdr  U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #189 : Maj 04, 2012, 11:12:29 »

Tak to wyglada.
Sens zycia polega na jakosci lushu. Podle zarcie, albo wykwintne danie. Wszystko co robimy, czujemy, myslimy ma swoja skale (punktacje). Kladzie sie to potem na wage (waga Horusowa) i ustawia delikwenta na poziomy do gory, albo na dol.
Juz widac golym okiem, ze wielu pozostanie jeszcze (zostanie przesunietych do ponownej rekultywacji na drodze rozwoju) w tyle.
Tak to proces obdzierania ze zludzen.
Androidy i gynomedy sa narzedziami "wyzszej instancji", kontroluja, czy aby humaneros nie buntuja sie w rezerwatach.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #190 : Maj 04, 2012, 15:34:31 »

east
Poszukuj±cy umys³ jest zdolny do powrotu do macierzy bez autodestrukcji. To niby anomalia, albo paradoks, ale nie wierz w nic co zosta³o napisane. Sprawd¼
Jak mozna sprawdzic cos nie posiadajac JA???
Tak, to siê wydaje  paradoksalne w³a¶nie, ¿e bez JA to jest mo¿liwe. Kiedy to JA, które uwa¿asz, ¿e nim jeste¶,  zamienia siê w uwa¿nego obserwatora jest w stanie rozpoznaæ, i¿ cz³owiek funkcjonuje ¶wietnie bez uto¿samienia z czym¶, jak±¶ pozycj±, opcj±, wiar±, religi±, czy nawet z sob± - którym uwa¿a, ¿e jest. Wszystkie jego funkcje ¿yciowe dalej dzia³aj±, a my¶li i tak przychodz±.
. Nikt nie kontroluje ¿ycia, ale ono i tak ¶wietnie siê harmonizuje. JA-kontroler jest ca³kowicie zbêdny nawet do poruszania siê w tym wymy¶lonym, iluzorycznym ¶wiecie zbudowanym z uto¿samieñ. 

Czasem zastanawiam sie, czy ten powrot do macierzy, to nie jest pokorne opuszczenie glowy i porzucenie wszystkich zludzen, uznanie wyzszosci systemu i totalne poddanstwo.

No w³a¶nie odwrotnie. Zauwa¿, ¿e to JA jest tym, co System wykorzystuje i na czym bazuje. Ca³a gospodarka oparta jest na egotycznych potrzebach ,które maj± ¼ród³o i oparcie w JA. To JA siê boi, a nie Istnienie, które siê poprzez cia³o przejawia.
Mo¿e to Istnienie to dusza na przyk³ad, ale to co¶ zupe³nie poza zasiêgiem to¿samo¶ci JA. Bez tej iluzji nie mo¿esz byæ niewolnikiem, nie ma Ciebie - nie ma Ciê za co z³apaæ i zniewoliæ. ¯ycie i tak toczy siê , my¶li p³yn± , dzia³ania jako wynik/reakcja nastêpuj± , Inteligencja siê przejawia, ale to nie jeste¶ TY.
Wtedy faktycznie JA nie bedzie istnialo, bo wyzsi (decydenci) przejma stery "sprawdzania" co dla danego humenero jest lepsza, pavullon, albo marchewka:)
To teraz tak faktycznie jest mo¿liwa uprawa humaneros-posiadaczy-JA. To jest ta "z³ota klatka",pavullon, narkotyk, niewola ,któr± w dodatku siê szczycisz z lubo¶ci± siê ni± otulaj±c. Na prawdê nie wa¿ne co uwa¿asz, ¿e my¶lisz, ani co robisz, ani na jakie wy¿yny siê wespniesz tak d³ugo, dopóki robisz to przez JA i dla JA - jeste¶ w niewoli. Cokolwiek tam trenujesz, lusz p³ynie wartk± rzek± do hodowców poprzez iluzoryczny implant - program. I bêdzie tak na ka¿dym poziomie "wzniesienia".

@Ptak
Skoro zosta³am wyodrêbniona z ca³o¶ci, to po co¶. Gdy droga siê skoñczy, bêdê wiedzia³a po co.
Gdy podczas wêdrówki ‘zabijê siebie’, nie dowiem siê nigdy

O to w³a¶nie biega, ¿eby "przekroczyæ rubikon" , czyli zrobiæ to zanim droga siê skoñczy, bo jak siê skoñczy to i tak nie bêdzie ju¿ Ciebie - w sensie jakiego¶ JA. Nie bêdzie komu siê dowiedzieæ. Byæ mo¿e dowie siê to, co nazywa siê dusz±, ale to i tak nie bêdziesz ju¿ Ty.
 Zamiast czekaæ pokornie na nieuchronn± ¶mieræ ego zrób to teraz. Zmartwychwstaj. Mo¿e tam ,poza "sob±" jest w³a¶nie ten prawdziwy ¶wiat, obudzony ze snu ¶nienia wymy¶lonych to¿samo¶ci. Pamiêæ o tym co by³o nie zniknie. JA nie jest dusz± ,bo przecie¿ nie wymy¶la uczuæ i nie jest w stanie im nakazaæ przyj¶æ, albo sobie pój¶æ. JA nie panuje nad intuicj±, choæ mo¿e j± zag³uszyæ (i wtedy dostaje po ty³ku zwykle Mrugniêcie ). Pod zas³on± tego implantu-JA pulsuje Istnienie , no bo przecie¿ to siê czuje, czy¿ nie ?

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #191 : Maj 05, 2012, 09:43:08 »

Czasem zastanawiam sie, czy ten powrot do macierzy, to nie jest pokorne opuszczenie glowy i porzucenie wszystkich zludzen, uznanie wyzszosci systemu i totalne poddanstwo.

No w³a¶nie odwrotnie. Zauwa¿, ¿e to JA jest tym, co System wykorzystuje i na czym bazuje. Ca³a gospodarka oparta jest na egotycznych potrzebach ,które maj± ¼ród³o i oparcie w JA. To JA siê boi, a nie Istnienie, które siê poprzez cia³o przejawia.
Mo¿e to Istnienie to dusza na przyk³ad, ale to co¶ zupe³nie poza zasiêgiem to¿samo¶ci JA. Bez tej iluzji nie mo¿esz byæ niewolnikiem, nie ma Ciebie - nie ma Ciê za co z³apaæ i zniewoliæ. ¯ycie i tak toczy siê , my¶li p³yn± , dzia³ania jako wynik/reakcja nastêpuj± , Inteligencja siê przejawia, ale to nie jeste¶ TY.

System zawsze bedzie probowaj zaprowadzic porzadek, tzn. zdominowac wiekszosc wlasnie poprzez oddzialywanie ewidencyjne. Skoro juz o tym JA, to niby kto to jest Fair Lady na tym forum, czy jakis inny awatar na innych forach? A moze moj dowod osobisty? Albo kod genetyczny? Tym wlasnie zajmuja sie od wiekow decydenci i jakos im to slabo wychodzi.
Przypomna mi sie dziecinstwo, gdy podczas psot nalezalo trzpiota ukarac i padaly slowa "no ktora to lapka nagryzmolila na swiezo pomalowanej scianie? A to ta prawa, wiec trzeba lapke ukarac i pare klapsow" U¶miech
To tak jest z tym JA.
Nikt z nas tak na prawde nie jest soba, bo jest to konglomerat fal i sygnalow docelowych, jestesmy arena do walk roznych sil, to JA to tylko hardware poprzez ktore mozemy sie szybciej komunikowac z otoczeniem, a teraz tu juz wielu wie, ze nadeszly czasy komunikacji neuronowej, juz niedlugo komputery nie beda nam potrzebna na te skale, bo od dawna mamy je w sobie, te czyste i prawdziwe bez wirusow.
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2012, 09:43:32 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #192 : Maj 05, 2012, 11:16:16 »

@Fair Lady
Skoro juz o tym JA, to niby kto to jest Fair Lady na tym forum, czy jakis inny awatar na innych forach? A moze moj dowod osobisty? Albo kod genetyczny? Tym wlasnie zajmuja sie od wiekow decydenci i jakos im to slabo wychodzi.
Skoro juz o tym JA, to niby kto to jest Fair Lady na tym forum, czy jakis inny awatar na innych forach? A moze moj dowod osobisty? Albo kod genetyczny? Tym wlasnie zajmuja sie od wiekow decydenci i jakos im to slabo wychodzi.
Im mo¿e wychodzi s³abo, ale uto¿samienie jest wgrywane wrêcz na si³ê. Dla urzêdu jeste¶ dowodem osobistym. Dla genetyka oraz np Policji -kodem genetycznym. £api± za czê¶ci s³onia, ale nie s± w stanie zrozumieæ ca³ego s³onia. Ba, nie maj± pojêcia czym jest Mrugniêcie
To takie "karanie ³apki", jak zauwa¿y³a¶, ale nie jeste¶ wy³±cznie t± ³apk±. Co prawda ból czuje ca³y organizm, lecz przecie¿ nawet tym organizmem nie jeste¶.
to JA to tylko hardware poprzez ktore mozemy sie szybciej komunikowac z otoczeniem, a teraz tu juz wielu wie, ze nadeszly czasy komunikacji neuronowej, juz niedlugo komputery nie beda nam potrzebna na te skale, bo od dawna mamy je w sobie, te czyste i prawdziwe bez wirusow.
Co¶ w tym jest. Ale zauwa¿, ¿e piszesz "JA nie bêdzie "nam" potrzebne" .  Komu ? Jakiemu¶ nowemu , wy¿szemu ja ?

Oczywi¶cie, ¿e JA nie bêdzie potrzebne, nigdy nie by³o niezbêdne dla Istnienia. Byæ mo¿e zaistnia³o jako tymczasowy wirus po to, by ca³± harmoniczn± Istotê niejako rozmontowaæ (niczym wirus w³a¶nie ) , co umo¿liwia ponowne scalenie na nowym , bardziej wydajnym, poziomie. To te¿ tylko koncepcja. Czymkolwiek to Istnienie jest , to umys³ tego nie ogarnie. Mo¿na tworzyæ kolejne to¿samo¶ci, energie-nigdy-nie-wcielone, jakie¶ tam osobowo¶ci duchowe, dusze itd, co nie zmienia faktu, ¿e nikt (bo i kto?) nie wie czym to wszystko jest.
Wyjd¼my na spacer, wczujmy siê w przyrodê , w energiê,która kr±¿y, w Istnienie, którego ¿adne JA opanowaæ nie jest w stanie. Ca³a harmonia Natury tu jest. Jest tak, jak jest. To przywraca równowagê Mrugniêcie
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #193 : Maj 05, 2012, 11:44:01 »

east
Ale zauwa¿, ¿e piszesz "JA nie bêdzie "nam" potrzebne" .  Komu ? Jakiemu¶ nowemu , wy¿szemu ja ?
Nam = komunikatorom.
Caly szkopul polega na tym, ze nie potrafimy rozstac sie. Trzymamy sie gzymsu kurczowo. Jak trudno jest zrobic porzadek we wlasnej garderobie. Wszystko przyda sie, tego nie wyrzuce, to jeszcze dobre, to za szkoda, a to moge ofiarowac komus. I tak zarasta sie w zlogi. Dobrym dowodem sa pliki komputerowe byle jak posortowane. Ostatnio sama doznalam szoku ogladajac moje dwa poprzednie stare kompy...
Nie nawoluje do kompletnej ascezy, ale aby sie nie dac zdominowac przez to co nie istotne, drobiazgi, swiecidelka i falsz.

Inna strona to wieczne poddanstwo, czyli porzadek hierarchii. W pracy jest szef, w domu pies:), zawsze gdzie jest ktos komu wydaje sie, ze jest wazniejszy. Dzieci wykorzystuja rodzicow i zmuszaja do sluzby. Tak byc tez nie musi.
To "nowe JA" to wyzwolenie sie ze skorupy, radosc i zadowolenie, szczescie i zdrowie, tak JA to widze:)
Byc moze, ze to cos wyzszego, jest to poczuciem wspolodpowiedzialnosci i rownosci z otoczeniem.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #194 : Maj 05, 2012, 12:03:56 »

Noo... Fair Lady nic dodaæ nic uj±æ Mrugniêcie

Sama widzisz ile tego "kurczowego trzymania siê" jest i jakie to iluzoryczne - choæby w przypadku tych danych ze starych komputerów. Ile  uto¿samieñ staje sie z czasem kompletnie obcych z nowej perspektywy.

To samo stanie siê z obecnym "ja".

Rozpoznanie tej iluzji nie oznacza kompletnego poddañstwa. Tak czy inaczej dziej± siê rzeczy w³a¶ciwe , czyli takie na dan± chwilê oczywiste (dziecko, pies), ale jednocze¶nie bez zastanawiania siê nad tym komu to ostatecznie s³u¿y. Tu liczy siê intencja wyp³ywaj±ca z intuicyjnego wyczucia tego, co jest na dany moment w³a¶ciwe. My¶lowo nikt (bo ten "ja" to iluzja w³a¶nie)  nie jest w stanie ogarn±æ ca³o¶ci, ale mo¿na zaufaæ nap³ywaj±cym przeczuciom , bo co innego mo¿na zrobiæ ?

Tak , jak piszesz - w³a¶ciwe zachowanie - wynika ze wspó³odpowiedzialnosci , a "równo¶æ z otoczeniem" mo¿na by okre¶liæ bardziej jako wspó³-czucie (wspó³-odczuwanie).
Niech siê zatem dzieje.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #195 : Maj 06, 2012, 20:52:56 »

east - Ty nazywasz wszystko co Ci nie pasuje do kramu JA(ktore trzeba zanegowac, aby nie poddac sie wyzszej sile).
Moj poglad jest inny, "pokaz sie kim jestes" i walcz jak rowny z rownym.

wierz mi funkcjonuje;)
east
Go¶æ
« Odpowiedz #196 : Maj 06, 2012, 23:03:02 »

Ma³o Ci jeszcze pokazywania KIM JESTES ?
Ma³o rozczarowañ , ma³o pora¿ek ?
Wierz w co chcesz, rób co uwa¿asz ,a¿ do bólu Mrugniêcie Nigdy nie bêdziesz równa z tym, co ma nad Tob± przewagê ju¿ choæby tylko dlatego, ¿e pokazujesz kim jeste¶ - tym samym dajesz "przeciwnikowi" wszystkie atuty do rêki. Uto¿samienie siê to niewolnictwo.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #197 : Maj 07, 2012, 09:09:55 »

Ewidencja to niewolnictwo. Niby tu na forum (czy innych platformach) jestesmy anonimowi, ale po zarejestrowaniu. Kazdy ruch na tej szachownicy wchodzi do ogolnej siatki, siatki przetwarzania danych w celach marketingowych i do tego naleza nasze uczucia, do handlu nimi.
Majac wiele kont pozakladanych mozna utozsamiac sie z kazdym i z wieloma jednoczesnie. Nieutozsamianie to tez odpowiedz.
To normalny labirynt i z niego mozna wyjsc tylko wtedy jak leb tej hydrze odrabiesz, tylko w walce.
Legendy, mity i przekazy nauczaja nas o tym.
Wygrac walke to nie tylko na macie czy w ringu, ale przede wszystkim pokonac swoja slabosc.
east - od czasu, gdy stosuje te taktyke, faktycznie tych porazek i rozczarowan nie ma.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2012, 09:10:54 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #198 : Maj 07, 2012, 09:44:08 »

@First Lady
To normalny labirynt i z niego mozna wyjsc tylko wtedy jak leb tej hydrze odrabiesz, tylko w walce.
To prawda, trzeba "odr±baæ" ³eb hydrze raz a dobrze Chichot . Chocia¿ niekoniecznie wik³aj±c siê w walkê, bo to te¿ zasilanie "wroga" ; dualno¶ci bóg-diabe³ etc. Wystarczy rozpoznaæ czym jest to ¼ród³o s³abo¶ci i czy w ogóle jest.

To w³a¶nie nale¿y zrobiæ - "pokonaæ swoj± s³abo¶æ"  - a ¶ci¶lej ¼ród³o wszystkich s³abo¶ci, czyli miejsce ich pochodzenia - to¿samo¶æ JA. Mo¿na bez walki.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2012, 09:44:27 wys³ane przez east » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #199 : Maj 07, 2012, 10:26:18 »

First Lady- ty chcesz byæ "gladiatorem", a nie wyzwoliæ siê..

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: