Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:46:59

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: KARMA - inaczej  (Przeczytany 40347 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Maj 09, 2012, 13:57:20 »

@Astre
Czyli szykuje siê zag³ada Orian, bo nie s± w stanie zrównowa¿yæ swego d³ugu?
A gdyby tak wszyscy im przebaczyli? Czy to za³atwi³oby sprawê? Bo ja przebaczam
sobie nawet w³asne nieprzebaczenie innym. Hmm, to chyba nazywa siê mega interesowno¶æ… ??  Du¿y u¶miech
Ale jak przebaczê, to znika naprê¿enie, przynajmniej po mojej stronie.
A przestrzeñ, je¶li jest inteligentna i m±dra pu¶ci zbêdno¶æ… i siê wyluzuje oraz odprê¿y…  Du¿y u¶miech
Pewnie jednak to tylko moje mrzonki, inni maj± inne…  Chichot St±d konieczno¶æ zag³ady, byleby nie naszej!  Szok

Zastanawiam siê równie¿, dlaczego jestem szczê¶liwa, mimo, ¿e nic mi siê w ¿yciu nie uk³ada
a nawet dzieje siê 'tragicznie'? Paradoksy jakie¶!?  Du¿y u¶miech Czy za to g³upie i nieuzasadnione szczê¶cie
bêdê musia³a zap³aciæ? A mo¿e szczê¶cie jest zap³at±, tylko za co?
Za zgodê na wystêp na scenie ¿ycia? Za afirmacjê ¿ycia? Za to, ¿e kocham wszelkie kwiatki, ptaszki
i gadzi±tka, ¿e gadam z nimi wymieniaj±c siê energi±? Ech, ¿i¼ñ ty moja…

Specjalne pozdrowienia dla mego braciszka, on wie za co!  U¶miech
I jak tu nie byæ szczê¶liwym, skoro ma siê takie rodzeñstwo?  Mrugniêcie

@Fair Lady
Skafander zostawiê, u¿y¼ni ziemiê.  Mrugniêcie Przestrzeñ jest po to, by j± zajmowaæ, wiêc nie rozumiem za co mam p³aciæ.
Nie prosi³am siê na ten ¶wiat. Ani na ¿aden inny. Skoro kto¶ mnie zmajstrowa³, to chyba jako DAR,
a nie roszczenie zwrotne. Nie poczuwam siê do jakiejkolwiek zap³aty. ¦wiadomo¶æ nie musi p³aciæ, ¿e jest.
Wybieram i realizujê z potencja³u mo¿liwo¶ci… ka¿dy wariant by³ przewidziany, niczego nie nadpisujê…  Du¿y u¶miech

Za karnet na festiwal (ca³e piêæ dni) zap³aci³am (i to nie ja, bo kto¶ za mnie to zrobi³) jedynie 35 z³.
A ile otrzyma³am? Potê¿ny d³ug zaistnia³? A moje uczucia, emocje, my¶li w trakcie ogl±dania filmów?
Nie przewa¿y³y d³ugu na drug± stronê? Jako¶ ekonomia nigdy mnie nie poci±ga³a. To takie ma³o mi³osne…  Chichot

@Przebi¶nieg
A ja dziêkujê za my¶l odwdziêczaj±c±… i za to „pa”, w koñcu…  Du¿y u¶miech
Fajnie, ¿e siê odpinasz, pozostaw jednak pasy bezpieczeñstwa, tak na wszelki wypadek.  Mrugniêcie
I powiem Ci jeszcze, ¿e staram siê kwiatków nie deptaæ. Ostatnio, jak by³am na dzia³ce u koliberka
i poprosi³a nas ona o powyrywanie wszystkich mleczów, bo to chwasty i siê siej± (a by³y ich tysi±ce),
to serce mi siê kraja³o. Tak cudnie ¿ó³ci³y siê w¶ród tysiêcy stokrotek… a potem, ju¿ po wszystkim,
gdy ca³e kosze mleczy wyl±dowa³y na górze kompostowej, czu³am jakby wszech¶wiat siê zmieni³,
jakby zabrak³o jakiego¶ elementu upiêkszaj±cego…
mlecze nie bêd± siê ju¿ sia³y, ale i zachwytu w ¼renicach nie wzbudz±. Pa  Du¿y u¶miech

@Songo1970
A niech sobie wierzy we mnie ta karma, ja j± anulujê, wiêc co jej po mnie?  Chichot
Nie ja j± tworzy³am i nie ja bêdê j± spijaæ… szamani równie¿ staj± siê bezsilni, gdy kto¶ nie przyjmuje
np. wys³anej strza³y ¶mierci…

----------------------

No, chyba wszystkim odpowiedzia³am, znikam, s³oneczko piêknie ¶wieci, pa  Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 13:59:05 wys³ane przez ptak » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #51 : Maj 09, 2012, 14:19:09 »

@Songo1970
A niech sobie wierzy we mnie ta karma, ja j± anulujê, wiêc co jej po mnie?  Chichot
Nie ja j± tworzy³am i nie ja bêdê j± spijaæ… szamani równie¿ staj± siê bezsilni, gdy kto¶ nie przyjmuje
np. wys³anej strza³y ¶mierci…

karma to nie kara!- zw³aszcza intencjonalna(strza³a;)- to raczej prosty mechanizm pt. "skutek- przyczyna"

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Maj 09, 2012, 14:31:15 »

Cytat: Songo1970
karma to nie kara!- zw³aszcza intencjonalna(strza³a;)- to raczej prosty mechanizm pt. "skutek- przyczyna"

Tak, w ka¿dej przestrzeni dzia³a ca³y zestaw mechanizmów, prostych praw. Dostosowanych do przestrzeni.
A my zrobili¶my z tego co¶, co wykracza poza tê prostotê. Karma ma raczej pejoratywny wyd¼wiêk,
pojêciowo zawiera wiêcej ni¿ zwyk³e prawo. Jest w niej element krzywdy, winy, zado¶æuczynienia, odwetu,
zap³aty, kary, powi±zania, rozwi±zania itp., itd.  Niczym wêze³ gordyjski…  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 14:31:38 wys³ane przez ptak » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Maj 09, 2012, 14:47:10 »

Spokojnie, ka¿dy mo¿e wybraæ sobie dowoln± karmê - do wyboru, do koloru:

http://www.swiatkarm.pl/
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Maj 09, 2012, 15:13:38 »

Hm ....
O ile mnie wzrok nie myli kto¶ tu pisa³ nie nie wierzy w karmê Z³y
Ktos tu pisa³, ¿e prawa reinkarnacji zosta³y zakoñczone  U¶miech
Je¿eli tak jest to sk±d tyle postów Jêzyk
east
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Maj 09, 2012, 19:53:28 »

Przebi¶niegu, Ptaku , Wasz rozwój ja¶nieje , przebija siê przez czarnoziem kwiatuszkiem niezdeptanym Chichot Istnienie dziêkuje.
Bo w³a¶nie formy tu wcielone to bardziej jak "nagroda", a nie ¿aden d³ug do sp³acenia. Nagroda, która siê nale¿y, a nie ¿e kto¶ ni± obarowa³ w zamian za d³ug. Zreszt± te konfabulacje bior± siê z umys³u , a ten usi³uje od zawsze usidliæ Istnienie choæby obci±¿aj±c je d³ugiem do sp³acenia. Za samo ¿ycie. Chore to.

@Ptaku
Gdy wyrzucisz z siebie winê, uznasz siê za czyste istnienie, do¶wiadczenie - karma odpada jak
strup z wygojonej rany.
A co wiêcej - czyste istnienie nie wymaga wyrzucania czegokolwiek "z siebie", poniewa¿ w czystym istnieniu nie ma iluzji to¿samo¶ci JA, która zwykle siê obwinia, lub twierdzi, ¿e ma jak±¶ winê do wyrzucenia. Karma nie tyle odpada, co traci zasilanie jako rzekome prawo.

Parafrazuj±c Przebi¶niega "przejawianie siê to prawo rozwoju" . A nawet jego esencja. Nie istnieje JA - nie ma d³u¿nika, ani wierzyciela. ¯ycie dzieje siê ,przejawia. Dzieñ dobiega koñcowi.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 19:55:53 wys³ane przez east » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Maj 09, 2012, 20:15:31 »

Cytat: przebi¶nieg
Cieszy mnie humor martwi±cej siê czy z racji napisania wielkiej ilo¶ci postów nie sta³a siê paso¿ytem  szan... ech ptak   
Pozwolê sobie te¿ zauwa¿yæ, ¿e ¶nieg pada na powierzchnie, a nie siê przez ni± przebija   

No niekoniecznie siebie mia³am na my¶li. Ja raczej bawiê siê pisaniem, ale dziêki za rado¶æ z mojej rado¶ci. Chichot 
Nie wiem, czy zauwa¿y³e¶, lecz szybkim krokiem zmierzasz w kierunku du¿ej ilo¶ci postów. Du¿y u¶miech
Co do przebijania siê ¶niegu, to wiedzia³am, ¿e siê tego czepniesz… ale wybaczam…  Mrugniêcie  i coraz bardziej jestem szczê¶liwa…  pa  Du¿y u¶miech

@east
…a Ty wci±¿ swoje z tym „JA”!  Du¿y u¶miech I dobrze, buziaczki od mego istnienia dla twego… te¿ niedawno wróci³am z ³ona natury…
cuda i cudeñka… mi³o¶æ czuæ w powietrzu…  Chichot 
east
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Maj 09, 2012, 20:28:14 »

@Ptak
, buziaczki od mego istnienia dla twego

Jest Jedno Istnienie. To jest w³a¶nie ta mi³o¶æ, któr± czuc w powietrzu Chichot
Je¶li jaka¶ "karma" by³aby to tylko w tym sensie, ¿e ca³uski, które ¶lesz, ¶lesz sobie samej. Wracaj± zatem do Ciebie po stokroæ  Buziak
I nie po to, aby zasilaæ Ciebie, ale z przes³aniem, ¿e wszystko jest Teraz Mrugniêcie Istnienie dzieje siê  poprzez ró¿niste formy Natury.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Maj 09, 2012, 20:50:24 »

S.O.S !!!
Przed chwil± mia³am w kuchni ma³y wypadek. Najpierw zgas³a, a potem przy próbie wykrêcania pêk³a
¿arówka energooszczêdna. Czê¶æ szk³a posypa³o siê na pod³ogê a reszta siedzi w ¿yrandolu.
A wiadomo, ¿e w tych ¿arówkach jest rtêæ. I co mam teraz zrobiæ?
Ta rtêæ, to siê ju¿ ulotni³a, czy wci±¿ wydostaje siê z pêkniêtej ¿arówki? No i czy ja siê zatru³am?
Ot, i mam mi³o¶æ…   Du¿y u¶miech ale powa¿nie, kto¶ mo¿e wie, jak postêpowaæ z takimi ¿arówkami, gdy pêkn±?

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Maj 09, 2012, 21:00:42 »

Normalnie szok.
Spokojnie musia³aby¶ tej rtêci siê na³ykaæ by co¶ powa¿nego Ci siê sta³o Mrugniêcie
Oczywi¶cie jak Ciê to uspokoi otwórz okno i przewietrz.
1. Zaopatrz siê kombinerki z izolacj± mo¿e byæ czerwona
2, Chwyæ nimi brzeg ¿arówki i spróbuj wykrêciæ.
3. ¯arówkê wyrzuæ do ¶mieci.
4 Wkrêæ nowa ¿arówkê
5 U¶miechnij siê

« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 21:09:09 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Maj 09, 2012, 21:03:11 »

nie sklejaæ... i oszczêdzaæ energiê... na czym¶ innym
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Maj 09, 2012, 21:13:36 »

@ Przebi¶nieg
No szok, mimo, ¿e siê u¶miecham. Ale bojê siê wej¶æ do kuchni.
Nie mam opisywanych kombinerek, bêdê musia³a rêkoma wykrêcaæ, lecz nie
wiem, czy siê ju¿ rtêæ ulotni³a? Czy w ¿arówce znajduje siê ona w stanie gazowym,
czy sta³ym?
Dziêkujê przebi¶niegu za rady i nie dziw siê, jestem tylko kobiet±.  U¶miech
A wiem, ¿e rtêæ, to trucizna. I sk±d wiesz, ¿e w³a¶nie co¶ sobie szykowa³am do jedzenia?
G³ód mnie dopad³ po d³ugim marszu z kijkami. Chichot

@ Arteq

czego mam nie sklejaæ? Tej ¿arówki?  Szok
A¿ tak± blondynk± nie jestem...  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Maj 09, 2012, 21:16:55 »

Za karnet na festiwal (ca³e piêæ dni) zap³aci³am (i to nie ja, bo kto¶ za mnie to zrobi³) jedynie 35 z³.

U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 21:17:25 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Maj 09, 2012, 21:20:16 »

Rekami nie wykrêcaj bo ³atwo siê skaleczyæ. Cool
Jak musisz do kuchni to w³±cz do kontaktu nocna lampkê.
Co do ob¿arstwa to wykasowa³em linijkê o tym stanowi±ca bo hm jeste¶ w potrzebie Z politowaniem
Na 100% nie musisz siê ju¿ obawiaæ ,,rtêci " U¶miech
Jutro popro¶ s±siada mo¿e ma i Ci wykrêci, a nie to w markecie kosztuj± 12 z³ociszy Cool
Pamiêtaj wejd¼ w butach i odkurz ze szk³a.
Nie kupuj te¿ wiêcej tanich podróbek Jêzyk
Tylko kobieta

Dziwny zwrot  Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 21:22:08 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Maj 09, 2012, 21:27:57 »

Lady, sugerujesz, ¿e w zwi±zku z karnetem i festiwalem zaci±gnê³am d³ug
i dlatego ¿arówka strzeli³a?  Du¿y u¶miech

Przebi¶niegu, jeszcze raz dziêkujê, zastosujê siê do Twoich rad, oprócz s±siada…  Chichot
Co do zwrotu (tylko kobieta) to winni s± temu mê¿czy¼ni, ¿e tak nas postrzegaj±.  Jêzyk

Pa  Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Maj 09, 2012, 21:30:09 »

kup nowy ¿yrandol w wersji all-inclusive - tj. z zamontowan± ¿arówk±...
albo pochodniê...
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Maj 09, 2012, 21:31:26 »

Loosh czeka. Pa.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Maj 09, 2012, 21:36:01 »

Jaka¶ czê¶æ mê¿czyzn  Jêzyk
Czê¶æ kobiet twierdzi, ze faceci nadaj± siê jedynie do orkiestry jako tr±ba fujara i cymba³ Cool
Pozwolê sobie tego nie powtarzaæ i nikogo nie obwiniaæ Du¿y u¶miech  Jêzyk
Dobrej nocy bez niespodzianek U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Maj 09, 2012, 21:40:02 »

Arteq, co¶ Ci poczucie humoru siê wyostrzy³o.  Du¿y u¶miech

Lady, nie najedz± siê mn±, bo wci±¿ siê ¶miejê, mimo tragizmu sytuacji.  Chichot

Przebi¶nieg, bo to wszystko prawda, z tymi tr±bami, fujarami i cymba³ami.  Jêzyk

Pa, równie¿ dobrej nocy, Wszystkim!  U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Maj 09, 2012, 21:54:28 »

Ptaku widzisz, ¿e przy Twoim "o¶wieceniu" ¿arówki z zazdro¶ci pêkaj± Mrugniêcie hihihi
A tak powa¿niej  faktycznie nie muszisz siê niczego obawiaæ, tak jak napisa³ Przebi¶nieg. Normalna rzecz, te¿ sie kiedy¶ tak wydarzy³o tu i nie ma co prze¿ywaæ bo nic takiego siê nie sta³o. A w dodatku te¿ nie sta³o siê przypadkowo. Poradzisz sobie z t± sytuacj± , nie pêkaj Mrugniêcie

Lush czeka, ale nie na kogo¶, tylko na Istnienie, które go dobrze spo¿ytkuje w trakcie wydarzenia i po nim. Istnienie, które sie przejawia poprzez formê , czyli "twoje" cia³o.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #70 : Maj 10, 2012, 08:13:12 »

Cytat: Songo1970

Karma ma raczej pejoratywny wyd¼wiêk,

interpretacja tego prostego mechanizmu- to ju¿ indywidiualna sprawa,-
ka¿dy widzi to tak, jaki "pryzmat" w³asnego- ego Du¿y u¶miech posiada, i tyle Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Maj 10, 2012, 13:27:41 »

Lush czeka, ale nie na kogo¶, tylko na Istnienie, które go dobrze spo¿ytkuje w trakcie wydarzenia i po nim. Istnienie, które sie przejawia poprzez formê , czyli "twoje" cia³o.
Jakiego wydarzenia?
Ja wytwarzam lush, a potem jest on zbierany, jak w mleczarni mleko od krow. I jeszcze oceniany! Bo ten lush ma tez skale jakosci.
Co do pekajacych zarowek, to zdarzylo mi sie, ze potrzaskalo u mnie pare na raz, bylam mocno zdenerwowana.
Sa sily, ktore przeszkadzaja, prowokuja, strasza. Kiedys ktos mi powiedzial, ze o takiej, a takiej godzinie stanie sie cos. I z szafki wyjechal garnek szklany i rozbil sie o ziemie. Ot, manifestacja! wyczytalam, ze to istoty z drugiego wymiaru tak sie przejawiaja.
To sa takie tricki, a potem my rozmyslamy, co to ja zlego U¶miech zrobilam, ze az tak mnie pokaralo?
I pojawia sie wytlumaczenie (zapchajdziura) "To Twoja Karma!"
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Maj 10, 2012, 18:10:38 »

Fair Lady lubisz wi±zaæ sup³y i je¼dziæ po krêtych drogach Cool
Mo¿na i tak dlaczego nie, mo¿na nawet pod górê Du¿y u¶miech
Mo¿na oczywi¶cie z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem dwa kroki w przód i jeden w ty³ Z³y
Dla ka¿dego co innego. Du¿y u¶miech
Czêsto moi nauczyciele w liceum powtarzali i¿ kombinuje jak pijany zaj±c w kapu¶cie Z politowaniem
By³o to tak nagminne, ¿e postanowi³em co¶ z tym zrobiæ - zmieniæ, zamieniæ
Spróbowa³em troszkê ogarn±æ swój tzw umys³.
Zobaczy³em na w³asne uszy i pomy¶la³em w³asnym sercem zauwa¿aj±c, ¿e mój umys³ poszukuje wci±¿ nowych podniet im wiêcej tym lepiej.
Najbardziej cool by³o kiedy by³em tak zapêtlony, ze nie wiedzia³em którêdy na górê Du¿y u¶miech
,,Najgorzej" by³o jak siê wycisza³em, oj nie najlepiej mój umys³ czu³ siê w stanie mojego odprê¿enia(wyciszenia, medytacji..) Cool
Zauwa¿y³em , ze JA (Osobowo¶æ) równie¿ lubi³em jak co¶ dzia³o. Du¿y u¶miech
Nudy na pudy - chcia³em ci±gle wchodziæ w kolejne do¶wiadczenia, bo wtedy czu³em, ¿e istnieje, ¿e nie marnotrawiê czasu. Du¿y u¶miech
JA pcha³o mnie  w ró¿ne sytuacje, które nie przyczynia³y siê do zmiany mojego stanu ¶wiadomo¶ci, a wrêcz przeciwnie, przywi±zywa³y mnie coraz bardziej do osób, rzeczy... Jêzyk
Pó¼niej Ja(osobowo¶æ) osi±gaj±c zamierzony cel, znów siê nudzi³em i chcia³em czego¶ nowego Du¿y u¶miech
Ba mój umys³ skaka³ z tematu na temat (zawsze mia³em du¿± wyobra¼niê) Du¿y u¶miech
Pracê nad sob±,  (o¶wiecenie), czêsto odk³ada³em na jutro.  Du¿y u¶miech
Wreszcie mia³em do¶æ tej ,,Karmy" Z³y
Na chwilê zatrzyma³em umys³ – skupi³em uwagê na oddechu i spokojnym rytmie bicia mojego serca.
Nasta³a Cisza. U¶miech
Nie by³a to medytacja czy co tam, ot cisza spokój - poczu³em, ¿e jestem  U¶miech
Odt±d cokolwiek zacz±³em robiæ, zacz±³em uwa¿aæ.
Zacz±³em obserwowaæ siebie, swoje ruchy, odczucia, my¶li.
Przesta³em siê z nimi uto¿samiaæ. Z³y
Zauwa¿aj±c przesta³em kilka razy pytaæ o to samo Z³y
Zanim zada³em pytanie sam siebie pyta³em o jego zasadno¶æ Du¿y u¶miech
Przestali w moim ¿yciu pojawiaæ siê ludzie i byty przypadkowe czy te¿ przez przypadek Du¿y u¶miech
Jaki wytwarzam teraz ,,lush " nie mam zielonego pojêcia Du¿y u¶miech
Coraz czê¶ciej Wiem natomiast na co jest spo¿ytkowany Z³y
Manifestacje istot z drugiego wymiaru jako¶ dziwnie siê skoñczy³y - przynajmniej te niezapowiedziane
Karm± wiêc staram siê niczego nie t³umaczyæ Cool

« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 18:19:45 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Maj 10, 2012, 18:47:06 »

@Przebi¶nieg
Na chwilê zatrzyma³em umys³ – skupi³em uwagê na oddechu i spokojnym rytmie bicia mojego serca.
Nasta³a Cisza.
Nie by³a to medytacja czy co tam, ot cisza spokój - poczu³em, ¿e jestem
Tylko, czy to by³o poczucie ,¿e jeste¶ , czy poczucie Istnienia ?
Niby ró¿nica niewielka, ale jest Mrugniêcie
Czasami chcia³oby siê staæ czystym istnieniem, ot tym drzewem na przyk³ad ,które teraz widaæ. Wiatrem, który wieje. Chocia¿ mo¿na to wszystko odczuæ .. stawanie siê wiatrem ,albo fal± po prostu by³oby samym szczê¶ciem. Ot Istnieæ.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Maj 10, 2012, 18:56:04 »

Szanowny east U¶miech
Poczucie istnienia mia³em nawet wtedy gdy trenowa³em  techniki opuszczania cia³a OOBE
Czy jak tam je zwa³ Du¿y u¶miech
Tu mia³em poczucie Jestem  U¶miech
Nie wiatrem, nie kwiatem, nie s³oñcem  Du¿y u¶miech
Jestem Cz³owiekiem
Elementy uk³adanki z puzzli u³o¿y³y siê w Ca³o¶æ
Nawi±za³em kontakt ze Sob± ot po prostu U¶miech
Jak mi przyjdzie pro¶ciej to pozwolê sobie jeszcze parê s³ów skre¶liæ Du¿y u¶miech
Wiesz trzeba dotkn±æ samemu wtedy siê ....
A tak to mówi³ Marcin Marcinowi  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 18:59:51 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: