Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 13:28:26

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: KARMA - inaczej  (Przeczytany 41749 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #50 : Maj 09, 2012, 13:57:20 »

@Astre
Czyli szykuje siĂŞ zagÂłada Orian, bo nie sÂą w stanie zrĂłwnowaÂżyĂŚ swego dÂługu?
A gdyby tak wszyscy im przebaczyli? Czy to zaÂłatwiÂłoby sprawĂŞ? Bo ja przebaczam
sobie nawet wÂłasne nieprzebaczenie innym. Hmm, to chyba nazywa siĂŞ mega interesownoœÌ… ??  DuÂży uÂśmiech
Ale jak przebaczĂŞ, to znika naprĂŞÂżenie, przynajmniej po mojej stronie.
A przestrzeĂą, jeÂśli jest inteligentna i mÂądra puÂści zbĂŞdnoœÌ… i siĂŞ wyluzuje oraz odprĂŞÂży…  DuÂży uÂśmiech
Pewnie jednak to tylko moje mrzonki, inni majÂą inne…  Chichot StÂąd koniecznoœÌ zagÂłady, byleby nie naszej!  Szok

Zastanawiam siĂŞ rĂłwnieÂż, dlaczego jestem szczĂŞÂśliwa, mimo, Âże nic mi siĂŞ w Âżyciu nie ukÂłada
a nawet dzieje siĂŞ 'tragicznie'? Paradoksy jakieÂś!?  DuÂży uÂśmiech Czy za to gÂłupie i nieuzasadnione szczĂŞÂście
bĂŞdĂŞ musiaÂła zapÂłaciĂŚ? A moÂże szczĂŞÂście jest zapÂłatÂą, tylko za co?
Za zgodĂŞ na wystĂŞp na scenie Âżycia? Za afirmacjĂŞ Âżycia? Za to, Âże kocham wszelkie kwiatki, ptaszki
i gadziÂątka, Âże gadam z nimi wymieniajÂąc siĂŞ energiÂą? Ech, ÂżiŸù ty moja…

Specjalne pozdrowienia dla mego braciszka, on wie za co!  UÂśmiech
I jak tu nie byĂŚ szczĂŞÂśliwym, skoro ma siĂŞ takie rodzeĂąstwo?  MrugniĂŞcie

@Fair Lady
Skafander zostawiĂŞ, uÂżyÂźni ziemiĂŞ.  MrugniĂŞcie PrzestrzeĂą jest po to, by jÂą zajmowaĂŚ, wiĂŞc nie rozumiem za co mam pÂłaciĂŚ.
Nie prosiÂłam siĂŞ na ten Âświat. Ani na Âżaden inny. Skoro ktoÂś mnie zmajstrowaÂł, to chyba jako DAR,
a nie roszczenie zwrotne. Nie poczuwam siê do jakiejkolwiek zap³aty. ŒwiadomoœÌ nie musi p³aciÌ, ¿e jest.
Wybieram i realizujĂŞ z potencjaÂłu moÂżliwoÂści… kaÂżdy wariant byÂł przewidziany, niczego nie nadpisujĂŞ…  DuÂży uÂśmiech

Za karnet na festiwal (caÂłe piĂŞĂŚ dni) zapÂłaciÂłam (i to nie ja, bo ktoÂś za mnie to zrobiÂł) jedynie 35 zÂł.
A ile otrzymaÂłam? PotĂŞÂżny dÂług zaistniaÂł? A moje uczucia, emocje, myÂśli w trakcie oglÂądania filmĂłw?
Nie przewaÂżyÂły dÂługu na drugÂą stronĂŞ? JakoÂś ekonomia nigdy mnie nie pociÂągaÂła. To takie maÂło miÂłosne…  Chichot

@PrzebiÂśnieg
A ja dziĂŞkujĂŞ za myÂśl odwdziĂŞczajÂącÂą… i za to „pa”, w koĂącu…  DuÂży uÂśmiech
Fajnie, Âże siĂŞ odpinasz, pozostaw jednak pasy bezpieczeĂąstwa, tak na wszelki wypadek.  MrugniĂŞcie
I powiem Ci jeszcze, Âże staram siĂŞ kwiatkĂłw nie deptaĂŚ. Ostatnio, jak byÂłam na dziaÂłce u koliberka
i poprosiÂła nas ona o powyrywanie wszystkich mleczĂłw, bo to chwasty i siĂŞ siejÂą (a byÂły ich tysiÂące),
to serce mi siĂŞ krajaÂło. Tak cudnie ¿ó³ciÂły siĂŞ wÂśrĂłd tysiĂŞcy stokrotek… a potem, juÂż po wszystkim,
gdy caÂłe kosze mleczy wylÂądowaÂły na gĂłrze kompostowej, czuÂłam jakby wszechÂświat siĂŞ zmieniÂł,
jakby zabrakÂło jakiegoÂś elementu upiĂŞkszajÂącego…
mlecze nie bĂŞdÂą siĂŞ juÂż siaÂły, ale i zachwytu w Âźrenicach nie wzbudzÂą. Pa  DuÂży uÂśmiech

@Songo1970
A niech sobie wierzy we mnie ta karma, ja jÂą anulujĂŞ, wiĂŞc co jej po mnie?  Chichot
Nie ja jÂą tworzyÂłam i nie ja bĂŞdĂŞ jÂą spijaĂŚ… szamani rĂłwnieÂż stajÂą siĂŞ bezsilni, gdy ktoÂś nie przyjmuje
np. wysÂłanej strzaÂły Âśmierci…

----------------------

No, chyba wszystkim odpowiedziaÂłam, znikam, sÂłoneczko piĂŞknie Âświeci, pa  Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 13:59:05 wysłane przez ptak » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #51 : Maj 09, 2012, 14:19:09 »

@Songo1970
A niech sobie wierzy we mnie ta karma, ja jÂą anulujĂŞ, wiĂŞc co jej po mnie?  Chichot
Nie ja jÂą tworzyÂłam i nie ja bĂŞdĂŞ jÂą spijaĂŚ… szamani rĂłwnieÂż stajÂą siĂŞ bezsilni, gdy ktoÂś nie przyjmuje
np. wysÂłanej strzaÂły Âśmierci…

karma to nie kara!- zwÂłaszcza intencjonalna(strzaÂła;)- to raczej prosty mechanizm pt. "skutek- przyczyna"

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #52 : Maj 09, 2012, 14:31:15 »

Cytat: Songo1970
karma to nie kara!- zwÂłaszcza intencjonalna(strzaÂła;)- to raczej prosty mechanizm pt. "skutek- przyczyna"

Tak, w kaÂżdej przestrzeni dziaÂła caÂły zestaw mechanizmĂłw, prostych praw. Dostosowanych do przestrzeni.
A my zrobiliÂśmy z tego coÂś, co wykracza poza tĂŞ prostotĂŞ. Karma ma raczej pejoratywny wydÂźwiĂŞk,
pojêciowo zawiera wiêcej ni¿ zwyk³e prawo. Jest w niej element krzywdy, winy, zadoœÌuczynienia, odwetu,
zapÂłaty, kary, powiÂązania, rozwiÂązania itp., itd.  Niczym wĂŞzeÂł gordyjski…  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 14:31:38 wysłane przez ptak » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #53 : Maj 09, 2012, 14:47:10 »

Spokojnie, kaÂżdy moÂże wybraĂŚ sobie dowolnÂą karmĂŞ - do wyboru, do koloru:

http://www.swiatkarm.pl/
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #54 : Maj 09, 2012, 15:13:38 »

Hm ....
O ile mnie wzrok nie myli ktoÂś tu pisaÂł nie nie wierzy w karmĂŞ ZÂły
Ktos tu pisaÂł, Âże prawa reinkarnacji zostaÂły zakoĂączone  UÂśmiech
JeÂżeli tak jest to skÂąd tyle postĂłw JĂŞzyk
east
Gość
« Odpowiedz #55 : Maj 09, 2012, 19:53:28 »

PrzebiÂśniegu, Ptaku , Wasz rozwĂłj jaÂśnieje , przebija siĂŞ przez czarnoziem kwiatuszkiem niezdeptanym Chichot Istnienie dziĂŞkuje.
Bo w³aœnie formy tu wcielone to bardziej jak "nagroda", a nie ¿aden d³ug do sp³acenia. Nagroda, która siê nale¿y, a nie ¿e ktoœ ni¹ obarowa³ w zamian za d³ug. Zreszt¹ te konfabulacje bior¹ siê z umys³u , a ten usi³uje od zawsze usidliÌ Istnienie choÌby obci¹¿aj¹c je d³ugiem do sp³acenia. Za samo ¿ycie. Chore to.

@Ptaku
Gdy wyrzucisz z siebie winĂŞ, uznasz siĂŞ za czyste istnienie, doÂświadczenie - karma odpada jak
strup z wygojonej rany.
A co wiêcej - czyste istnienie nie wymaga wyrzucania czegokolwiek "z siebie", poniewa¿ w czystym istnieniu nie ma iluzji to¿samoœci JA, która zwykle siê obwinia, lub twierdzi, ¿e ma jak¹œ winê do wyrzucenia. Karma nie tyle odpada, co traci zasilanie jako rzekome prawo.

ParafrazujÂąc PrzebiÂśniega "przejawianie siĂŞ to prawo rozwoju" . A nawet jego esencja. Nie istnieje JA - nie ma dÂłuÂżnika, ani wierzyciela. ÂŻycie dzieje siĂŞ ,przejawia. DzieĂą dobiega koĂącowi.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 19:55:53 wysłane przez east » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #56 : Maj 09, 2012, 20:15:31 »

Cytat: przebiÂśnieg
Cieszy mnie humor martwiÂącej siĂŞ czy z racji napisania wielkiej iloÂści postĂłw nie staÂła siĂŞ pasoÂżytem  szan... ech ptak   
PozwolĂŞ sobie teÂż zauwaÂżyĂŚ, Âże Âśnieg pada na powierzchnie, a nie siĂŞ przez niÂą przebija   

No niekoniecznie siebie miaÂłam na myÂśli. Ja raczej bawiĂŞ siĂŞ pisaniem, ale dziĂŞki za radoœÌ z mojej radoÂści. Chichot 
Nie wiem, czy zauwaÂżyÂłeÂś, lecz szybkim krokiem zmierzasz w kierunku duÂżej iloÂści postĂłw. DuÂży uÂśmiech
Co do przebijania siĂŞ Âśniegu, to wiedziaÂłam, Âże siĂŞ tego czepniesz… ale wybaczam…  MrugniĂŞcie  i coraz bardziej jestem szczĂŞÂśliwa…  pa  DuÂży uÂśmiech

@east
…a Ty wci¹¿ swoje z tym „JA”!  DuÂży uÂśmiech I dobrze, buziaczki od mego istnienia dla twego… teÂż niedawno wrĂłciÂłam z Âłona natury…
cuda i cudeĂąka… miÂłoœÌ czuĂŚ w powietrzu…  Chichot 
east
Gość
« Odpowiedz #57 : Maj 09, 2012, 20:28:14 »

@Ptak
, buziaczki od mego istnienia dla twego

Jest Jedno Istnienie. To jest w³aœnie ta mi³oœÌ, któr¹ czuc w powietrzu Chichot
JeÂśli jakaÂś "karma" byÂłaby to tylko w tym sensie, Âże caÂłuski, ktĂłre Âślesz, Âślesz sobie samej. WracajÂą zatem do Ciebie po stokroĂŚ  Buziak
I nie po to, aby zasilaĂŚ Ciebie, ale z przesÂłaniem, Âże wszystko jest Teraz MrugniĂŞcie Istnienie dzieje siĂŞ  poprzez ró¿niste formy Natury.
ptak
Gość
« Odpowiedz #58 : Maj 09, 2012, 20:50:24 »

S.O.S !!!
Przed chwilÂą miaÂłam w kuchni maÂły wypadek. Najpierw zgasÂła, a potem przy prĂłbie wykrĂŞcania pĂŞkÂła
¿arówka energooszczêdna. CzêœÌ szk³a posypa³o siê na pod³ogê a reszta siedzi w ¿yrandolu.
A wiadomo, Âże w tych ÂżarĂłwkach jest rtĂŞĂŚ. I co mam teraz zrobiĂŚ?
Ta rtêÌ, to siê ju¿ ulotni³a, czy wci¹¿ wydostaje siê z pêkniêtej ¿arówki? No i czy ja siê zatru³am?
Ot, i mam miÂłoœÌ…   DuÂży uÂśmiech ale powaÂżnie, ktoÂś moÂże wie, jak postĂŞpowaĂŚ z takimi ÂżarĂłwkami, gdy pĂŞknÂą?

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #59 : Maj 09, 2012, 21:00:42 »

Normalnie szok.
Spokojnie musiaÂłabyÂś tej rtĂŞci siĂŞ naÂłykaĂŚ by coÂś powaÂżnego Ci siĂŞ staÂło MrugniĂŞcie
OczywiÂście jak CiĂŞ to uspokoi otwĂłrz okno i przewietrz.
1. Zaopatrz siĂŞ kombinerki z izolacjÂą moÂże byĂŚ czerwona
2, ChwyĂŚ nimi brzeg ÂżarĂłwki i sprĂłbuj wykrĂŞciĂŚ.
3. ÂŻarĂłwkĂŞ wyrzuĂŚ do Âśmieci.
4 WkrĂŞĂŚ nowa ÂżarĂłwkĂŞ
5 UÂśmiechnij siĂŞ

« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 21:09:09 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #60 : Maj 09, 2012, 21:03:11 »

nie sklejaĂŚ... i oszczĂŞdzaĂŚ energiĂŞ... na czymÂś innym
ptak
Gość
« Odpowiedz #61 : Maj 09, 2012, 21:13:36 »

@ PrzebiÂśnieg
No szok, mimo, ¿e siê uœmiecham. Ale bojê siê wejœÌ do kuchni.
Nie mam opisywanych kombinerek, bĂŞdĂŞ musiaÂła rĂŞkoma wykrĂŞcaĂŚ, lecz nie
wiem, czy siĂŞ juÂż rtĂŞĂŚ ulotniÂła? Czy w ÂżarĂłwce znajduje siĂŞ ona w stanie gazowym,
czy staÂłym?
DziĂŞkujĂŞ przebiÂśniegu za rady i nie dziw siĂŞ, jestem tylko kobietÂą.  UÂśmiech
A wiem, Âże rtĂŞĂŚ, to trucizna. I skÂąd wiesz, Âże wÂłaÂśnie coÂś sobie szykowaÂłam do jedzenia?
G³ód mnie dopad³ po d³ugim marszu z kijkami. Chichot

@ Arteq

czego mam nie sklejaĂŚ? Tej ÂżarĂłwki?  Szok
AÂż takÂą blondynkÂą nie jestem...  DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #62 : Maj 09, 2012, 21:16:55 »

Za karnet na festiwal (caÂłe piĂŞĂŚ dni) zapÂłaciÂłam (i to nie ja, bo ktoÂś za mnie to zrobiÂł) jedynie 35 zÂł.

UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 21:17:25 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #63 : Maj 09, 2012, 21:20:16 »

Rekami nie wykrĂŞcaj bo Âłatwo siĂŞ skaleczyĂŚ. Cool
Jak musisz do kuchni to w³¹cz do kontaktu nocna lampkê.
Co do obÂżarstwa to wykasowaÂłem linijkĂŞ o tym stanowiÂąca bo hm jesteÂś w potrzebie Z politowaniem
Na 100% nie musisz siĂŞ juÂż obawiaĂŚ ,,rtĂŞci " UÂśmiech
Jutro poproÂś sÂąsiada moÂże ma i Ci wykrĂŞci, a nie to w markecie kosztujÂą 12 zÂłociszy Cool
PamiĂŞtaj wejdÂź w butach i odkurz ze szkÂła.
Nie kupuj teÂż wiĂŞcej tanich podrĂłbek JĂŞzyk
Tylko kobieta

Dziwny zwrot  JĂŞzyk
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2012, 21:22:08 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #64 : Maj 09, 2012, 21:27:57 »

Lady, sugerujesz, Âże w zwiÂązku z karnetem i festiwalem zaciÂągnĂŞÂłam dÂług
i dlatego ÂżarĂłwka strzeliÂła?  DuÂży uÂśmiech

PrzebiÂśniegu, jeszcze raz dziĂŞkujĂŞ, zastosujĂŞ siĂŞ do Twoich rad, oprĂłcz sÂąsiada…  Chichot
Co do zwrotu (tylko kobieta) to winni sÂą temu mĂŞÂżczyÂźni, Âże tak nas postrzegajÂą.  JĂŞzyk

Pa  DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #65 : Maj 09, 2012, 21:30:09 »

kup nowy Âżyrandol w wersji all-inclusive - tj. z zamontowanÂą ÂżarĂłwkÂą...
albo pochodniĂŞ...
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #66 : Maj 09, 2012, 21:31:26 »

Loosh czeka. Pa.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #67 : Maj 09, 2012, 21:36:01 »

JakaÂś czêœÌ mĂŞÂżczyzn  JĂŞzyk
CzêœÌ kobiet twierdzi, ze faceci nadaj¹ siê jedynie do orkiestry jako tr¹ba fujara i cymba³ Cool
PozwolĂŞ sobie tego nie powtarzaĂŚ i nikogo nie obwiniaĂŚ DuÂży uÂśmiech  JĂŞzyk
Dobrej nocy bez niespodzianek UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #68 : Maj 09, 2012, 21:40:02 »

Arteq, coÂś Ci poczucie humoru siĂŞ wyostrzyÂło.  DuÂży uÂśmiech

Lady, nie najedzÂą siĂŞ mnÂą, bo wci¹¿ siĂŞ ÂśmiejĂŞ, mimo tragizmu sytuacji.  Chichot

PrzebiÂśnieg, bo to wszystko prawda, z tymi trÂąbami, fujarami i cymbaÂłami.  JĂŞzyk

Pa, rĂłwnieÂż dobrej nocy, Wszystkim!  UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #69 : Maj 09, 2012, 21:54:28 »

Ptaku widzisz, Âże przy Twoim "oÂświeceniu" ÂżarĂłwki z zazdroÂści pĂŞkajÂą MrugniĂŞcie hihihi
A tak powaÂżniej  faktycznie nie muszisz siĂŞ niczego obawiaĂŚ, tak jak napisaÂł PrzebiÂśnieg. Normalna rzecz, teÂż sie kiedyÂś tak wydarzyÂło tu i nie ma co przeÂżywaĂŚ bo nic takiego siĂŞ nie staÂło. A w dodatku teÂż nie staÂło siĂŞ przypadkowo. Poradzisz sobie z tÂą sytuacjÂą , nie pĂŞkaj MrugniĂŞcie

Lush czeka, ale nie na kogoÂś, tylko na Istnienie, ktĂłre go dobrze spoÂżytkuje w trakcie wydarzenia i po nim. Istnienie, ktĂłre sie przejawia poprzez formĂŞ , czyli "twoje" ciaÂło.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #70 : Maj 10, 2012, 08:13:12 »

Cytat: Songo1970

Karma ma raczej pejoratywny wydÂźwiĂŞk,

interpretacja tego prostego mechanizmu- to juÂż indywidiualna sprawa,-
kaÂżdy widzi to tak, jaki "pryzmat" wÂłasnego- ego DuÂży uÂśmiech posiada, i tyle Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #71 : Maj 10, 2012, 13:27:41 »

Lush czeka, ale nie na kogoÂś, tylko na Istnienie, ktĂłre go dobrze spoÂżytkuje w trakcie wydarzenia i po nim. Istnienie, ktĂłre sie przejawia poprzez formĂŞ , czyli "twoje" ciaÂło.
Jakiego wydarzenia?
Ja wytwarzam lush, a potem jest on zbierany, jak w mleczarni mleko od krow. I jeszcze oceniany! Bo ten lush ma tez skale jakosci.
Co do pekajacych zarowek, to zdarzylo mi sie, ze potrzaskalo u mnie pare na raz, bylam mocno zdenerwowana.
Sa sily, ktore przeszkadzaja, prowokuja, strasza. Kiedys ktos mi powiedzial, ze o takiej, a takiej godzinie stanie sie cos. I z szafki wyjechal garnek szklany i rozbil sie o ziemie. Ot, manifestacja! wyczytalam, ze to istoty z drugiego wymiaru tak sie przejawiaja.
To sa takie tricki, a potem my rozmyslamy, co to ja zlego UÂśmiech zrobilam, ze az tak mnie pokaralo?
I pojawia sie wytlumaczenie (zapchajdziura) "To Twoja Karma!"
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #72 : Maj 10, 2012, 18:10:38 »

Fair Lady lubisz wiÂązaĂŚ supÂły i jeÂździĂŚ po krĂŞtych drogach Cool
MoÂżna i tak dlaczego nie, moÂżna nawet pod gĂłrĂŞ DuÂży uÂśmiech
MoÂżna oczywiÂście z caÂłym szacunkiem i z za przeproszeniem dwa kroki w przĂłd i jeden w tyÂł ZÂły
Dla kaÂżdego co innego. DuÂży uÂśmiech
CzĂŞsto moi nauczyciele w liceum powtarzali iÂż kombinuje jak pijany zajÂąc w kapuÂście Z politowaniem
ByÂło to tak nagminne, Âże postanowiÂłem coÂś z tym zrobiĂŚ - zmieniĂŚ, zamieniĂŚ
Spróbowa³em troszkê ogarn¹Ì swój tzw umys³.
Zobaczy³em na w³asne uszy i pomyœla³em w³asnym sercem zauwa¿aj¹c, ¿e mój umys³ poszukuje wci¹¿ nowych podniet im wiêcej tym lepiej.
Najbardziej cool byÂło kiedy byÂłem tak zapĂŞtlony, ze nie wiedziaÂłem ktĂłrĂŞdy na gĂłrĂŞ DuÂży uÂśmiech
,,Najgorzej" byÂło jak siĂŞ wyciszaÂłem, oj nie najlepiej mĂłj umysÂł czuÂł siĂŞ w stanie mojego odprĂŞÂżenia(wyciszenia, medytacji..) Cool
Zauwa¿y³em , ze JA (OsobowoœÌ) równie¿ lubi³em jak coœ dzia³o. Du¿y uœmiech
Nudy na pudy - chciaÂłem ciÂągle wchodziĂŚ w kolejne doÂświadczenia, bo wtedy czuÂłem, Âże istnieje, Âże nie marnotrawiĂŞ czasu. DuÂży uÂśmiech
JA pchaÂło mnie  w ró¿ne sytuacje, ktĂłre nie przyczyniaÂły siĂŞ do zmiany mojego stanu ÂświadomoÂści, a wrĂŞcz przeciwnie, przywiÂązywaÂły mnie coraz bardziej do osĂłb, rzeczy... JĂŞzyk
PóŸniej Ja(osobowoœÌ) osi¹gaj¹c zamierzony cel, znów siê nudzi³em i chcia³em czegoœ nowego Du¿y uœmiech
Ba mój umys³ skaka³ z tematu na temat (zawsze mia³em du¿¹ wyobraŸniê) Du¿y uœmiech
PracĂŞ nad sobÂą,  (oÂświecenie), czĂŞsto odkÂładaÂłem na jutro.  DuÂży uÂśmiech
Wreszcie mia³em doœÌ tej ,,Karmy" Z³y
Na chwilĂŞ zatrzymaÂłem umysÂł – skupiÂłem uwagĂŞ na oddechu i spokojnym rytmie bicia mojego serca.
NastaÂła Cisza. UÂśmiech
Nie byÂła to medytacja czy co tam, ot cisza spokĂłj - poczuÂłem, Âże jestem  UÂśmiech
Odt¹d cokolwiek zacz¹³em robiÌ, zacz¹³em uwa¿aÌ.
Zacz¹³em obserwowaÌ siebie, swoje ruchy, odczucia, myœli.
PrzestaÂłem siĂŞ z nimi utoÂżsamiaĂŚ. ZÂły
ZauwaÂżajÂąc przestaÂłem kilka razy pytaĂŚ o to samo ZÂły
Zanim zada³em pytanie sam siebie pyta³em o jego zasadnoœÌ Du¿y uœmiech
Przestali w moim Âżyciu pojawiaĂŚ siĂŞ ludzie i byty przypadkowe czy teÂż przez przypadek DuÂży uÂśmiech
Jaki wytwarzam teraz ,,lush " nie mam zielonego pojĂŞcia DuÂży uÂśmiech
Coraz czĂŞÂściej Wiem natomiast na co jest spoÂżytkowany ZÂły
Manifestacje istot z drugiego wymiaru jakoÂś dziwnie siĂŞ skoĂączyÂły - przynajmniej te niezapowiedziane
KarmÂą wiĂŞc staram siĂŞ niczego nie tÂłumaczyĂŚ Cool

« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 18:19:45 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #73 : Maj 10, 2012, 18:47:06 »

@PrzebiÂśnieg
Na chwilĂŞ zatrzymaÂłem umysÂł – skupiÂłem uwagĂŞ na oddechu i spokojnym rytmie bicia mojego serca.
NastaÂła Cisza.
Nie byÂła to medytacja czy co tam, ot cisza spokĂłj - poczuÂłem, Âże jestem
Tylko, czy to byÂło poczucie ,Âże jesteÂś , czy poczucie Istnienia ?
Niby ró¿nica niewielka, ale jest Mrugniêcie
Czasami chciaÂłoby siĂŞ staĂŚ czystym istnieniem, ot tym drzewem na przykÂład ,ktĂłre teraz widaĂŚ. Wiatrem, ktĂłry wieje. ChociaÂż moÂżna to wszystko odczuĂŚ .. stawanie siĂŞ wiatrem ,albo falÂą po prostu byÂłoby samym szczĂŞÂściem. Ot IstnieĂŚ.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #74 : Maj 10, 2012, 18:56:04 »

Szanowny east UÂśmiech
Poczucie istnienia miaÂłem nawet wtedy gdy trenowaÂłem  techniki opuszczania ciaÂła OOBE
Czy jak tam je zwaÂł DuÂży uÂśmiech
Tu miaÂłem poczucie Jestem  UÂśmiech
Nie wiatrem, nie kwiatem, nie sÂłoĂącem  DuÂży uÂśmiech
Jestem CzÂłowiekiem
Elementy uk³adanki z puzzli u³o¿y³y siê w Ca³oœÌ
NawiÂązaÂłem kontakt ze SobÂą ot po prostu UÂśmiech
Jak mi przyjdzie proœciej to pozwolê sobie jeszcze parê s³ów skreœliÌ Du¿y uœmiech
Wiesz trzeba dotkn¹Ì samemu wtedy siê ....
A tak to mĂłwiÂł Marcin Marcinowi  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 18:59:51 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: