Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 21:40:40

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowa Ankieta  (Przeczytany 19485 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kot
Gość
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 03, 2010, 12:49:44 »

WierzyÂłem,Âże ten pierwszy raz kiedyÂś nastÂąpi.
Pozdrawiam Ciebie drogi Artqu.Niech miêdzy nami przyjaŸù zagoœci. Uœmiech Uœmiech
sarah54
Gość
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 03, 2010, 14:07:37 »

Szok (offtop) Buziak
kot
Gość
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 03, 2010, 14:22:16 »

Masz racjĂŞ piĂŞkna Saro.
Do wÂątku offtopowego Darek zapewne nasze klawiaturkÂą pisane myÂśli przeniesie.
 UÂśmiech MrugniĂŞcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 03, 2010, 14:31:07 »

JeÂśli juÂż zakoĂączycie to oftopowanie, to moÂże tu pozostaĂŚ te kilka zdaĂą. W przeciwnym przypadku speÂłniĂŞ proÂśbĂŞ >Kot'a<.  MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 14:31:27 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
jerkey
Gość
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 11, 2010, 15:25:43 »

NIE.
Ci ktĂłrzy przeczytali kilka moich wypowiedzi, to wiedzÂą, Âże wierzĂŞ Biblii.
W sam koniec obecnego systemu rzeczy jak najbardziej wierzĂŞ. Czy to bĂŞdzie miaÂło miejsce w 2012 - to jest nieistotne, moÂże tak, moÂże nie. PCH, i inne podobne inicjatywy uwaÂżam, za przedsiĂŞwziĂŞcie pewnych istot, ktĂłre chcÂą zrobiĂŚ zasÂłonĂŞ dymnÂą wobec rzeczywistych powodĂłw nadchodzÂących wydarzeĂą. ChcÂą teÂż przygotowaĂŚ ludzi na nadchodzÂące wydarzenia tak, aby traktowali je jako "normalne" w "rozwoju ludzkoÂści".
WierzĂŞ raczej w to, Âże w Gizie znajdujÂą siĂŞ te wszystkie rzeczy, o ktĂłrych mĂłwi En-ki. Ale one nie majÂą wg mnie kompletnie Âżadnego znaczenia - sÂą po prostu budowlami, mumiami, papirusami itd. Nie majÂą wpÂływu na "ratowanie" ziemi, ale speÂłniajÂą waÂżnÂą rolĂŞ w zwodzeniu ludzi.

Jer
komandos040
Gość
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 11, 2010, 17:05:24 »

Wci¹¿ analizujê te "za i przeciw" TAK i NIE.
A to dlatego,Âże poÂłowicznie trochĂŞ tu Lobos ma racji, a reszta robi siĂŞ z tych efektĂłw "sztormĂłw na SÂłoĂącu". WiĂŞc temu jestem bardziej wiarygodny.
Obecnie w Gryfinie -przeszÂła potĂŞÂżna trÂąba powietrzna- tego kiedyÂś nie byÂło, i gradobicia -ktĂłre wyrzÂądzajÂą duÂże szkody w Choszcznie.(woj. i zachodniopomorskie i gorzowskie), lub teÂż efekty powodziowe w caÂłej Polsce.
WiĂŞc bardziej tu stojĂŞ przy "efektach" zmian na SÂłoĂącu.
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2010, 17:07:24 wysłane przez komandos040 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #31 : Czerwiec 11, 2010, 17:53:21 »

trochĂŞ offtopem- ciekawa zbieÂżnoœÌ wysokiej aktywnoÂści sÂłoĂąca i aktywnoœÌ wulkanĂłw w szczegĂłlnoÂści Katla- moÂże nam paradoksalnie pomĂłc zasÂłaniajÂąc niebo pyÂłem ktĂłry osÂłoni ziemie w szczegĂłlnoÂści nas od promieniowania wyrzutĂłw sÂłonecznych, moÂże..? 

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Sobek
Gość
« Odpowiedz #32 : Lipiec 08, 2010, 14:06:33 »

zagÂłosowaÂłem na TAK, pomimo Âże ten kto ukÂładaÂł ankietĂŞ prĂłbuje ingerowaĂŚ w moje wierzenia, a nie o wiarĂŞ tutaj chodzi, ale o przekonania.

Jestem ÂświĂŞcie przekonany, Âże pomimo pozytywnych jak i negatywnych ocen dziaÂłania Lucyny ÂŁ. Enkiemu udaÂło siĂŞ jedno: puÂściÂł wielkÂą machinĂŞ w ruch!!! StaÂłem siĂŞ w pewnym momencie trybikiem tej machiny i z tego faktu bardzo, ale to bardzo siĂŞ cieszĂŞ!!!!

Cieszê siê, poniewa¿ dziêki tej machinie dotar³em do takich definicji s³ów jak:
- œwiadomoœÌ
- ego
- dusza
- transcendencja
- etc

jak bardzo negatywnie przeciwnicy bĂŞdÂą atakowaĂŚ PCh, a obroĂący bĂŞdÂą zaciekle broniĂŚ nie zmieniÂą juÂż nigdy tego faktu!!! Dlatego jednym i drugim ÂżyczĂŞ powodzenia w tym co robicie, a czas i tak pokaÂże kto miaÂł racje, w WASZYM sporze
arteq
Gość
« Odpowiedz #33 : Lipiec 08, 2010, 17:06:09 »

Nie przesadzajmy - jak¹ wielk¹ machinê? Zastanówmy siê - ile to osób s³ysza³o o pch, ile to osób coœ wiêcej wie w tym temacie, no i w koùcu ile wierzy £obos. Ale ¿eby nie byÌ go³os³ownym - mo¿esz zrobiÌ ankietê - wyjdŸ na deptak w dowolnym mieœcie i zapytaj co 10 osobê o pch... i dopiero wtedy oceù "wielkoœÌ machiny..."
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #34 : Lipiec 08, 2010, 19:22:05 »

Ja Was wszystkich ostrzegam, juz w swojej historii Enki pomieszal jezyki ludzkie, jak zechce to on duzo moze.
Pozdrawiam Rafaela.
Silver
Gość
« Odpowiedz #35 : Lipiec 08, 2010, 20:30:56 »

Ja Was wszystkich ostrzegam, juz w swojej historii Enki pomieszal jezyki ludzkie, jak zechce to on duzo moze.
Pozdrawiam Rafaela.

Pod sÂłowem - ostrzegam - kryje siĂŞ.... lĂŞk.
Czego siĂŞ boisz - Rafaelo ?
LĂŞk przecie nie istnieje w obiektywnym Âświecie, istnieje tylko w Twoim wÂłasnym umyÂśle.
To widzenie rzeczy wypaczonych, negatywnych tworzy lĂŞk.
WIDZENIE! A gdzie ufnoœÌ do ÂŚwiatÂła, ktĂłre wi¹¿ wyÂłania siĂŞ z zakamarkĂłw WASZYCH SERC ?  No gdzie ?...!
LÊK - Ty go Tworzysz i Ty go odczuwasz ~
LĂŞk jest emocjonalnÂą odpowiedziÂą na to, Âże uwaÂżasz, Âże coÂś Ci zagraÂża, lub moÂże zagraÂżaĂŚ.
Tymczasem NIC Ci nie zagraÂża tylko tak uwaÂżasz !!! To tylko TwĂłj myÂślowy projekt - nic wiĂŞcej.

Boisz siĂŞ Enkiego, lub kogokolwiek ? To... szaleĂąstwo !
Oficjalnie wypowiadam wojnĂŞ Enkiemu, Anu i wszystkim bytom, tudzieÂż syntetykom, ktĂłre NIE nauczyÂły siĂŞ ÂżyĂŚ w miÂłoÂści i.... pokoju.
Wypowiadam wojnĂŞ WSZYSTKIM, ktĂłrzy hamujÂą ÂświadomÂą ewolucjĂŞ tego genialnego wszechÂświata.
Chcecie siĂŞ zmierzyĂŚ - proszĂŞ bardzo - CZEKAM !
I nie ma we mnie nawet najmniejszego cienia lĂŞku.PoniewaÂż nie mam NIC do stracenia, jak i nic do zyskania.Bo wszystko czego potrzebujĂŞ jest juÂż.... WE MNIE.

CiemnoœÌ - to tylko brak œwiat³a.
ZÂŁO - to tylko widzenia zÂła.

WSZYSTKO..... tworzysz MYÂŚLÂĄ !

A poÂźniej oglÂądasz swĂłj wÂłasny film napisany wedÂług swojego wÂłasnego scenariusza.
Czas chyba nawy¿szy obudziÌ siê z tego... g³êbokiego snu i zacz¹Ì wreszcie byÌ PANEM swojego w³asnego, nieocenionego ¿ycia, a nie ''ofiar¹'' w rêkach jakichœ oœlich si³.

Jak napisano : Ja Pan, Ja stwarzam JasnoœÌ i ciemnoœÌ, Ja stwarzam pomyœlnoœÌ i stwarzam niedolê. JA PAN WSZYSTKIEGO.

JAK MY¦LISZ, TAK ROBISZ TAKIM SIÊ STAJESZ - PANIE... WSZYSTKIEGO. Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2010, 20:39:40 wysłane przez Silver » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Lipiec 08, 2010, 20:32:50 »

Pozdrawiam Rafaela.

MrugniĂŞcie
Tak dla ÂścisÂłoÂści, inicjatorem wszelkich tego typu dziaÂłaĂą byÂł En-Li'l. On od poczÂątku byÂł przeciwny ziemskim ludziom i robiÂł co mĂłgÂł by utrudniĂŚ Âżycie im i En-Ki'emu.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #37 : Lipiec 09, 2010, 09:40:48 »

Nie przesadzajmy - jakÂą wielkÂą machinĂŞ?
Nie bagatelizuj wielko¶ci, poniewa¿ po pierwsze wielko¶æ jest pojêciem wzglêdnym, a po drugie Twój subiektywizm do tematu nakazuje Ci j± automatycznie pomniejszaæ!!! W momencie gdy sta³em czê¶ci± siê tej machiny, to w moim w³asnym mniemaniu sta³a siê ona wiêksza o moj± osobê. Wiêc reasumuj±c jest wielka! Nastepnym krokiem (o ile bedziesz chcia³ ci±gn±æ w nieskoñczono¶æ teoretyczne polemiki) jest ocena mojej "wielko¶ci", ale t± pozostawiam twojej w³asnej ocenie... (która zaznaczam, ¶rednio mnie interesuje - bo ja znam SWOJ¡ WIELKO¦Æ)

ZastanĂłwmy siĂŞ - ile to osĂłb sÂłyszaÂło o pch,
ty sÂłyszaÂłeÂś
ile to osĂłb coÂś wiĂŞcej wie w tym temacie,
ty wiesz najwiĂŞcej
no i w koĂącu ile wierzy ÂŁobos.
no i b³¹d, bo wierzyÌ to mo¿na w Boga, w swoje w³asne wartoœci, itd. Ale nie w czyjeœ s³owa!!! S³owa mo¿na oceniaÌ pod k¹tem prawda fa³sz, ale je¿eli ty w nie wierzysz albo nie wierzysz... hmmm....

Ale ¿eby nie byÌ go³os³ownym - mo¿esz zrobiÌ ankietê - wyjdŸ na deptak w dowolnym mieœcie i zapytaj co 10 osobê o pch... i dopiero wtedy oceù "wielkoœÌ machiny..."
Ale po co ja mam wychodziÌ gdziekolwiek i robiÌ jak¹œ bez sensu ankiete. Za kogo ju¿ nie mnie, ale siebie uwa¿asz proponuj¹c mi cokolwiek do zrobienia i do tego nazywaj¹c mnie go³os³ownym. Zobacz, ja ciebie nie oceniam jaki jesteœ oraz nie mówiê Ci co mo¿esz zrobiÌ a czego nie powinieneœ.

Jako puentĂŞ mojego postu nie pozostaje mi nic jak oceniĂŚ (nie Ciebie lecz) Twoje dziaÂłania na tym forum oraz jĂŞzyk jaki uÂżywasz: staÂłeÂś siĂŞ dla mnie PALIKOTEM PROJEKTU CHEOPS  Szok

(znaznaczam, ze to jest komplement, poniewaÂż bardzo lubie Palikota  MrugniĂŞcie )
Kiara
Gość
« Odpowiedz #38 : Lipiec 09, 2010, 11:10:28 »

Tak dla scislosci , wojny tworzy sie ze strachu przed sila przeciwnosc a zarazem odmiennosci.
Kto strachu przed prawem dinnych do odmiennosci nie ma wojen nie wypowiada.
To jedno.

A drugie. Tak Enlil byl zdecydowanym przeciwnikiem planu i tworow Enkiego , i kategorycznie dopominal sie eliminacji tych tworow energetycznych , ktore my nazywamy wspolczesnie ludzmi.

A co to bylo wowczas? Enki stworzyl razem z grupa swoich naukowcow kopie energetyczna Iskry Bozej  , oraz nowy bardzo ograniczony kod DNA ( cialo materialne) ktore wcielajacym sie energia uniemozliwi rozwoj duchowy odbierajac te mozliwosci przez zablokowanie helis.
Nasz drogi bhater Enki sworzyl sobie na ziemi cala rzesze niewolnikow wypalniajacych jego rozkazy perfekcyjnie. Nieposluszenstwo karane bylo plagami wszelakimi , wojnami , chorobami i ograniczeniem rozumienia.
Taki klan zyje na ziemi wspolczesnie i ma wielkie pretesje do "Bogow" za wszelakie ograniczenia , oraz genetyczne blokady i bledy.

Enlil znal przyszlosc i wiedzial co czeka Ludzkosc ( ktorej jest zdecydowanie mniej) od ludzkosci stworzonej przez Enki , dlatego byl przeciwnikiem maltretowania i wykorzystywania nawet tak tworzonej linni. Gdyz ludzie ci zyjac na ziemi borykaja sie z idetycznymi trudnosciami jak wszyscy , cierpia jak wszyscy , ciesza sie jak wszyscy i placza jak wszyscy. Ale nie wiedza iz zyja tylko jedno wcielenie i na nastepne juz nie maja szans.
Kopiowane sa ich doswiadczenia ziemskie i wpisywane w nastepny program wcielajsacy sie w kolejne cialo fizyczne , ktore zyje by produkowac energie dla systemu , ktory je wyslal na ziemie w tym celu.

To jest okrucienstwo i perfidja Enkiego nie liczenie sie z ludzkimi przezyciami , wykorzystywanie tych ludzi jedynie do tworzenia energii. Zwykle perfidne niewolnictwo zaprojektowane rowniez na ograniczenie rozwoju Dusz - Iskier Bozych , gdyz wiekszos w tym wypadku ( ta o ograniczonych mozliwosciach) dyktuje poziom rozwoju mniejszosci.
W takim wypadku nie bierze sie pod uwage jakosci a ilosc , ktora totalnie blokuje rozwoj Ludzi i Ziemi.

Czy w dalszym ciagu uwazasz Darku ze zdecydowany protest Enlila , oraz absolutna niezgoda na kontynuowanie tego procederu enkiego byla zlem?

Jaki jest wspolczesny efekt dzialan naszego bohatera Enkiego? Do kad zaprowadzil nas ten opiekun Ziemi?
Stanelismy na skraju kataklizmu niszczacego zycie na Ziemi , oraz zagrazajacego Zaswiatow.
Do takiego mometu zaprowadzil nas Enki razem ze swoja cudna grupa propagujaca technologie ponad uczuciami , stworzyl system bilogicznych robotow , ktore zdominowaly jego i Ludzkosc swoja kalkulacja bezuczuciowa.
Enllil znajac przyszlosc chcial temu zapobiec , jednak Enki chcial wladzy i energii zeby stac sie rownym Stworcy. Stworca dal mu szanse konfrontacji ze swoim planem, ogladamy jego efekty dzisiaj zyjac w takich a nie innych warunkach stworzonych nam przez Enki. czy to jeszcze malo? STOP! i NIE! NIE! NIE! dla Enki.

Pora na NOWE , ktore juz sie zaczelo, w ktorym nie ma niewolnikow , niewolnictwa i wladcy Enki i jego grupy.
Wiem strasznie im to nie pasuje , walcza o przetrwanie pomimo wiedzy ze i tak , i tak nic z ich niecnych planow.
Jednak walcza chociaz o energie ( ktorej beda dostarczac im ich zwolennicy) by mogli dotrwac jeszcze do 2012 , czy maja na cos nadzieje? Nie , znaja juz prawde o przyszlosci , chca jednak jeszcze trwac i miec zludzenie zycia.
Ale to tylko zludzenie , ktore jak rozplywajaca sie mgla odslania prawde.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #39 : Lipiec 09, 2010, 11:23:36 »

Sobek, dziaÂłania ÂświadczÂą o czÂłowieku, wiĂŞc jeÂżeli oceniasz dziaÂłania czÂłowieka to oceniasz rĂłwnieÂż jego.

Rozdmuchujesz i powiêkszasz pch i dzia³ania £obos jakby by³a to du¿a miêdzynarodowa instytucja typu np. UNECO czy ONZ, a jest to jedynie marny obwoŸny teatrzyk n-tego sortu - na którego przedstawienia - œrednio raz w miesi¹cu [ostatnio znacznie rzadziej] przychodzi grupka kilkudziesiêciu max. stu kilkudziesiêciu klakierów wespó³ z ludŸmi daj¹cymi siê naci¹gaÌ, pomimo tego, ¿e uwa¿asz, ¿e Twoja osoba nadaje mu znacznej wielkoœci.

Na tym forum nie mo¿na prowadziÌ merytorycznej dyskusji ze zwolennikami pch na temat jego prawdziwoœci - ka¿de "dowody" s¹ permanentnie obalane, wykazywany fa³sz s³ów £obos - tak¿e przez osoby którym uda³o siê wyrwaÌ z tego cyrku, a by³y bardzo blisko. Nawet ta nieszczêsna nibiru - kolejny raz - zgodnie z moimi przypuszczeniami granicz¹cymi z pewnoœci¹ - znowu przylot prze³o¿ony...
Zapewniacie, Âże jest duÂżo dowodĂłw - ale poproszeni o nie kluczycie, wymigujecie siĂŞ, a wystarczy podaĂŚ linka - jednego z b. wielu - jak zapewniacie. Tylko jeÂżeli juÂż jakimÂś cudem to zrobicie - wychodzi Âże to zwykÂłe naciÂąganie...

Co do Palikota - rzadko kiedy w swoim pajacowaniu uÂżywa merytoryki - w przeciwieĂąstwie do moich uwag na temat pch.

Sobek
Gość
« Odpowiedz #40 : Lipiec 09, 2010, 11:40:57 »

Wybacz mi Kiaro, Âże wdam siĂŞ z TobÂą w dyskusjĂŞ, ale zauwaÂżyÂłem w moim mniemaniu pewne niescisÂłoÂści w ocenie Enkiego oraz Enlila. ZacznĂŞ od poczÂątku

Enlil znal przyszlosc i wiedzial co czeka Ludzkosc (..) dlatego byl przeciwnikiem maltretowania i wykorzystywania nawet tak tworzonej linni.
Enlil byl zdecydowanym przeciwnikiem planu i tworow Enkiego , i kategorycznie dopominal sie eliminacji
Nie gryzie Ci siê troszeczkê to co napisa³aœ? Logika Twoich s³ów podpowiada mi, ¿e Enlil poprzez mi³oœÌ i litoœÌ do nas ludzi, chcia³ naszej "eliminacji" - czyli: zag³ady, zniszczenia, œmierci... Czy dobrze zrozumia³em to co napisa³aœ???

Poprzez t¹ pozorn¹ mi³oœÌ, te pozorne politowanie siê nad nami starasz siê upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, to jest:
- oczerniĂŚ Enkiego i jego  haniebne dziaÂłania
- wybieliĂŚ Enlila - gwaÂłciciela i jego niebiaĂąskie czyny

Otó¿, w moim mniemaniu s¹ to identycznie dwa czarne charaktery. Mo¿na by siê zabawiÌ i spróbowaÌ oceniÌ który jest "bardziej czarny", ale czy to mia³oby jeszcze sens...?

Co do samej Twojej oceny Enlila, to jest tak jak z krucjatami i ¶wiêt± inkwizycj±: W IMIÊ BOGA ZABIJANO LUDZI....

Niestety tak siĂŞ dzieje, gdy ludzie sÂą zwrĂłceni w stronĂŞ zÂła, patrzÂą i mĂłwiÂą sobie: trzeba je zmieniĂŚ na dobro. Tylko wtedy wykonuje siĂŞ ruchy, w ktĂłrych zapomina siĂŞ o samej istocie dobra i w jej imieniu "walczy siĂŞ ze zÂłem".

Pora na NOWE , ktore juz sie zaczelo, w ktorym nie ma niewolnikow , niewolnictwa i wladcy Enki i jego grupy.
Wyczuwam, Âże bardzo obawiasz siĂŞ o siebie aby nie zostaĂŚ jednym z tych niewolnikĂłw, ale przecieÂż to nieprawda. To dlaczego wyczuwam strach przed tym wÂłaÂśnie niewolnictwem w Twoim powyÂższym cytacie???
Ja jestem czÂłowiekiem wolnym od strachu i wszelkich negatywnych emocji, ty Kiaro przecieÂż teÂż  UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

Tak dla scislosci , wojny tworzy sie ze strachu przed sila przeciwnosc a zarazem odmiennosci.
Kto strachu przed prawem dinnych do odmiennosci nie ma wojen nie wypowiada.
To jedno.
tak dla scisÂłoÂści, to wojny tworzy siĂŞ dla WÂŁADZY, a ludziom ktĂłrych wykoÂżystuje siĂŞ do prowadzenia wojen wpaja siĂŞ strach, bo znasz inne lepsze do tego emocje?  Afro Afro Afro

=========================

Sobek, dziaÂłania ÂświadczÂą o czÂłowieku, wiĂŞc jeÂżeli oceniasz dziaÂłania czÂłowieka to oceniasz rĂłwnieÂż jego.
Mylisz siĂŞ, poniewaÂż to czas i historia weryfikuje ludzkie czyny. Prosty przykÂład: JEZUS zobacz jak ocenili jego i Barabasza ludzie... Kto zostaÂł ukrzyÂżowany za swoje "czyny"? Dopiero jednak czas pokazaÂł, Âże powinno byĂŚ inaczej.

Rozdmuchujesz i powiêkszasz pch i dzia³ania £obos jakby by³a to du¿a miêdzynarodowa instytucja typu np. UNECO czy ONZ, a jest to jedynie marny obwoŸny teatrzyk n-tego sortu - na którego przedstawienia - œrednio raz w miesi¹cu [ostatnio znacznie rzadziej] przychodzi grupka kilkudziesiêciu max. stu kilkudziesiêciu klakierów wespó³ z ludŸmi daj¹cymi siê naci¹gaÌ,
Nie wciÂągniesz mnie w rozmowe na temat samych dziaÂłaĂą tego, co wy nazywacie tutaj PCh.
pomimo tego, Âże uwaÂżasz, Âże Twoja osoba nadaje mu znacznej wielkoÂści.
uwa¿am, ¿e przeczyta³eœ moj post, ale go nie zrozumia³eœ. To, ¿e trafi³eœ na to forum i zaciekle bronisz swoje tezy wskazuje mi, ¿e jednak ta "machina" siê toczy. Czy tobie siê to podoba, czy nie. Jesteœ w niej takim samym trybikiem jak ja, ty, wszyscy forumowicze, itd. Pytanie tylko brzmi czy bêd¹c trybikiem pod¹¿asz na przód swoim torem, czy tylko "zosta³eœ wprawiony w ruch" i niestety (stety) krêcisz siê tylko wokó³ w³asnej osi.

Na tym forum nie mo¿na prowadziÌ merytorycznej dyskusji ze zwolennikami pch na temat jego prawdziwoœci - ka¿de "dowody" s¹ permanentnie obalane, wykazywany fa³sz s³ów £obos
Przeczytaj sobie uwaÂżnie to co napisaÂłeÂś trzy razy i powoli. Czy twoje "pernamentne" racje pozwalajÂą prowadziĂŚ Ci "merytorycznÂą" dyskusjĂŞ??? Problem jak widzisz nie tkwi w "zwolennikach", ale w twojej definicji "merytorycznej dyskusji"

Nawet ta nieszczĂŞsna nibiru - kolejny raz - zgodnie z moimi przypuszczeniami graniczÂącymi z pewnoÂściÂą - znowu przylot przeÂłoÂżony...
Kolejny "pernamentny dowĂłd" rozumiem jest taki, Âże rok 2012 jeszcze nie nastaÂł a Ty juz "przypuszczasz", Âże nic siĂŞ nie stanie..?  CoÂś CoÂś CoÂś Tak wiec ja ponawiam me pytanie: gdzie jest ta "merytoryka", ktĂłrej tak zaciekle siĂŞ domagasz!!!

Co do Palikota - rzadko kiedy w swoim pajacowaniu uÂżywa merytoryki - w przeciwieĂąstwie do moich uwag na temat pch.
Ty to nazywasz pajacowaniem, ale nie dostrzegasz konkretnego PR'u, który pozwala byÌ Palikotowi na pierwszych stronach gazet. Hmm.. No có¿, niech zatem dla Ciebie i reszty tych "zwyk³ych ludzi" bêdzie to pajacowanie.....

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2010, 18:04:59 wysłane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #41 : Lipiec 09, 2010, 13:00:00 »

Mylisz siĂŞ, poniewaÂż to czas i historia weryfikuje ludzkie czyny. Prosty przykÂład: JEZUS zobacz jak ocenili jego i Barabasza ludzie... Kto zostaÂł ukrzyÂżowany za swoje "czyny"? Dopiero jednak czas pokazaÂł, Âże powinno byĂŚ inaczej.

PosÂłuchaj to co napisaÂłeÂś w ostatnich postach - zaprzeczasz sam sobie, dlatego to wÂłaÂśnie Ty siĂŞ mylisz, poniewaÂż powiedziaÂłem, Âże oceniajÂąc czyny tym samym oceniasz rĂłwnieÂż czÂłowieka ktĂłry ich siĂŞ dopuszcza - Ty twierdziÂłeÂś, Âże oceniajÂąc zachowanie/czyny nie oceniasz czÂłowieka... PowyÂżej sam sobie nawet zaprzeczyÂłeÂś: "zobacz jak oceniali Jezusa...".
Ca³kowicie innym zagadnieniem jest poprawnoœÌ oceny czynów/cz³owieka - wiadomo, ¿e czêsto bywa taka ocena niesprawiedliwa. Mylisz pojêcia.

Nawet ta nieszczĂŞsna nibiru - kolejny raz - zgodnie z moimi przypuszczeniami graniczÂącymi z pewnoÂściÂą - znowu przylot przeÂłoÂżony...
Kolejny "pernamentny dowĂłd" rozumiem jest taki, Âże rok 2012 jeszcze nie nastaÂł a Ty juz "przypuszczasz", Âże nic siĂŞ nie stanie..?  CoÂś CoÂś CoÂś Tak wiec ja ponawiam me pytanie: gdzie jest ta "merytoryka", ktĂłrej tak zaciekle siĂŞ domagasz!!!
Kpisz sobie? MerytorycznoœÌ w tym przypadku opiera siê na faktach: £obos & ska zapowiadali widocznoœÌ nibiru "go³ym okiem" ju¿ wczeœniej - najpierw na pocz¹tku, nastêpnie pod koniec 2009 r. Rok 2009 min¹³ - nikt jej nie widzia³, tym bardziej go³ym okiem - k³amali. Zanim rok 2009 zakoùczy³ siê zwraca³em uwagê, ¿e wg. mnie - bazuj¹c na ich dotychczasowej "sprawdzalnoœci" nie wype³ni¹ tak¿e tej obietnicy, poczeka³em - okaza³o siê, ¿e mia³em racjê.
Natomiast odnoÂśnie zapowiadanej kolejnej juÂż (sic!) daty - koniec 2012 wysnuwam przypuszczenia oparte na mocnych poszlakach, ale nie wymagam aby traktowaĂŚ to jako fakt.
MertorycznoœÌ opiera siê równie¿ na innych faktach - niewype³nionych obietnicach - "rzuceniu na kolana archeologicznego œwiatka", "terminy i miejsca kolejnych wykopalisk - prosta droga do Gizy..."

Ty to nazywasz pajacowaniem, ale nie dostrzegasz konkretnego PR'u, który pozwala byÌ Palikotowi na pierwszych stronach gazet. Hmm.. No có¿, niech zatem dla Ciebie i reszty tych "zwyk³ych ludzi" bêdzie to pajacowanie.....
W niczym nie zmienia to poprawnoÂści moich spostrzeÂżeĂą - pajacuje, na temat celu tego pajacowania siĂŞ nie wypowiadaÂłem. Nie uwaÂżam aby kaÂżda droga prowadzÂąca do postawionego sobie celu byÂła dobra, zresztÂą cele rĂłwnieÂż mogÂą byĂŚ roÂżne pod kÂątem etycznym...

W merytorycznej dyskusji opieram siĂŞ na faktach i mocnych argumentach, cytatach, a nie na samych "wydaje mi siĂŞ" czy nabierajÂąc wody w usta gdy sytuacja robi siĂŞ dla mnie gorÂąca. JeÂżeli glĂŞdzĂŞ, Âże jest mnĂłstwo zdjĂŞĂŚ np. kozioroÂżca na necie to wywoÂłany do tablicy mam je pokazaĂŚ aby byĂŚ wiarygodnym i wÂłaÂśnie merytorycznym.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #42 : Lipiec 09, 2010, 13:11:40 »

(..)dlatego to wÂłaÂśnie Ty siĂŞ mylisz(..)
Errare humanum est Arturze, wiĂŞc moÂże kiedyÂś i bym dalej poprowadziÂł siĂŞ "do walki na przechwaÂłki", ale nie dzisiaj,
Dzisiaj ta kwestie zostawiam mÂądrzejszym ode mnie, czyli przede wszystkim Tobie Arturze.
Zostawiam Ci to forum jako twoje wygrane terytorium, zdobyte trofeum, abyÂś mĂłgÂł siĂŞ dalej pastwiĂŚ na tych biednych gÂłupcach co wierzÂą "Lucynie & Ska"

odchodzÂąc w cieĂą z uÂśmiechem na ustach, bije siĂŞ w pierÂś i krzyczĂŞ: WYGRAÂŁEÂŚ!!!!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #43 : Lipiec 09, 2010, 13:53:21 »

Widac sobek iz nie bardzo zrozumiales sens mojego postu.
Otoz Enlil nie mial zamiaru nikogo z zyjacych zabijac , kazdy kto urodzil sie czlowiekiem mial i ma prawo dozyc swojego zycia w godnosci.
Ale Enlil sprzeciwil sie ( i nie tylko On) ponownemu wcielaniu w utworzone przez Enki DNA kolejnych skopiowanych energii , ktore w zadnym wypadku nie byly Iskrami Bozymi. Jednak na ziemi zyi jak ludzie , a byli biologicznymi robotami.

Czy jestes w stanie zrozumiec roznice? Nikt z tych postaci nie mial byc zabity , nikt.Mial byc zatrzymany proceder tworzenia biorobotow , ktore byly wykorzystywane i sa nadal w nieludzki sposob.
Tego typu energie mialy sie wiecej nie wcielac w materialne ciala.
Technologie innych cywilizacji dawno przekroczyly najsmielsze oczekiwania naszych naukowcow.Program kopiujacy Dusze Boska moze byc wiazka energetyczna sztucznie tworzona i nie miec nic wspolnego z prawdziwa esecja duchowa.
Ale wowczas takie istoty absolutnie nie sa w stanie rozumiec uczuciowosci i duchowosci prawdziwej , wydaje im sie iz wszystko mozna naukowo zrozumiec zaprojektowac i przelozyc na wykresy i geometrie.
Nic z tego , uczucia wymykaja sie takim programom sa wolne i nieprzewidywalne do konca.

Istoty o ktorych mowie to programy zaprojektowane na podstawie wielotysiacletniego badania i analizy Duszy Boskiej i orginalnego ciala materialnego pochodzacego z pierwotnej linni DNA.

Co jest wazniejsze? biorobot , ktory jest programem , czy Czlowiek posiadajacy Dusze Boska?

Dla mnie byl jest i bedzie Czlowiek , ktory niesie w sobie Dusze Boska. Zaden program nie ma prawa ograniczac rozwoju i niewolic Czlowieka posiadajacego Dusze Boska.

Wiem doskonale iz wielki sprzeciw pojawi sie w srod istot ktore sa programami , oraz w srod tych ktorzy tworzyli te sytuacje. Ale coz? Dobro Ludzkosci jest sprawa nadrzedna.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Sobek
Gość
« Odpowiedz #44 : Lipiec 09, 2010, 15:29:46 »

Widac sobek iz nie bardzo zrozumiales sens mojego postu.
Otoz Enlil nie mial zamiaru nikogo z zyjacych zabijac , kazdy kto urodzil sie czlowiekiem mial i ma prawo dozyc swojego zycia w godnosci.

Nie odbierz mnie Ÿle, ale odniose siê do zaginionej ksiêgi(oraz Biblii), która gdy opisywa³a wielki potop i arkê noego, nie by³o mowy o tym aby ludzie do¿yli staroœci w godnoœci i umarli. Kniga mówi co innego, ¿e Enlil postanowi³ zapakowaÌ ca³¹ swoj¹ œwitê w "niebiaùskie statki", nie informuj¹c nikogo z ¿yj¹cych wtedy ludzi na Ziemi i z orbity przygl¹daÌ siê temu co bêdzie mia³o miejsce.

Jedynym wiedzacym o potopie miaÂł byĂŚ Noe, ktĂłrego (podobno) poinformowaÂł Enki

Popraw mnie proszĂŞ jeÂżeli siĂŞ mylĂŞ, poniewaÂż(jak juÂż dzisiaj napisaÂłem): Errare humanum est Kiaro UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

Z ciepÂłymi pozdrowieniami dla Ciebie
Sobek UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #45 : Lipiec 09, 2010, 16:38:10 »

MĂłwiÂąc, Âże nie da siĂŞ rozmawiaĂŚ ze zwolennikami pch w merytoryczny sposĂłb miaÂłem rĂłwnieÂż na uwadze takie posty jak TwĂłj Sobek tj. #43...
Zero konkretĂłw tylko mydlenie oczu gadaniem jacy to jesteÂśmy nieÂświadomi, a zwolennicy uduchowieni i wspaniaÂłomyÂślnie "odpuszczajÂą"...
Otó¿ odpuszczaj¹ bo nie maj¹ nic konkretnego do powiedzenia, nie staje im pola do merytorycznej wymiany zdaù.
Silver
Gość
« Odpowiedz #46 : Lipiec 10, 2010, 00:52:01 »

Co jest wazniejsze? biorobot , ktory jest programem , czy Czlowiek posiadajacy Dusze Boska?

UÂściÂślajÂąc - biorobot, to humanoid, ktĂłry powstaÂł z po³¹czenia bio -technologii.
Potoczna nazwa tych istot to - syntetyk, czyli wynik syntezy bio -technologii.
MaÂło prawdopodobne wydaje siĂŞ, aby naukowcy ''PANA'' ANU, byli prekursorami w budowie humanoidĂłw.
Istnieje tylko duÂże prawdopodobieĂąstwo, Âże byli w posiadaniu bioinÂżynieri  i byĂŚ moÂże wyprodukowali swojej konstrukcji humanoida.
ByÌ mo¿e te¿ dokonali szeregu ró¿nych eksperymentów na tzw. pierwotnej ludzkiej rasie, co w konsekwencji spowodowa³o globaln¹ destrukcjê naszej œwiadomoœci Nas, co mo¿emy potwierdziÌ przez bratobójcze wojny, nienawiœÌ, brak empati, walkê o dominacjê, wp³ywy, co dobitnie œwiadczy o zwiêrzecym charakterze istot - ludzi.
Problem tylko w tym, Âże projekt tworzenia takich istot jest zaiÂście egoistyczny i Âświadczy on wprost o ÂświadomoÂści takich twurcĂłw.

Wed³ug szczegó³owej analizy ró¿nych danych pewien rodzaj, lub gatunek syntetyków przyby³ na Ziemiê ju¿ ok. 300 milionów lat temu, z miejsca oddalonego od nas o ok.13-14 mln lat œwietlnych.
Jednak opuÂścili oni ZiemiĂŞ niejako nie widzÂąc tutaj wtedy miejsca dla swej eksploracji.
Z humanoidaimi, czy syntetykami istnieje problem wrĂŞcz galaktyczny.
Konstruktorzy i pomysÂłodawcy nie przewidzieli tego, Âże budujÂąc istotĂŞ, ktĂłra bĂŞdzie miaÂła dostĂŞp do wielu ''kosmicznych'' informacji stanie siĂŞ koniec koĂącem Âświadoma,  kim jest i w jakim celu zostaÂła swtorzona.

Humanoidzi wiedzÂą, Âże ich podstawowym problemem jest brak tzw. duszy, czyli pola energii - ÂświadomoÂści pochodzÂącego od pierwotnego ÂŹrĂłdÂła.
Ich ÂświadomoœÌ jest jakby jednobiegunowa, czyli wynika ona tylko z sentencji wiedzy - informacji  i nie jest ona toÂżsama ze ÂŻrĂłdÂłem.
IstniejÂą teÂż pewne dane, ktĂłre mĂłwiÂą, Âże grupa syntetykĂłw-humanoidĂłw, ktĂłrzy odwiedzili juÂż ZiemiĂŞ przed 300 milionami lat jeszcze raz ma zamiar tu przybyĂŚ, co jest szacowane na rok okoÂło 2018-2020. Nie ma szans na to, aby ich powstrzymaĂŚ, poniewaÂż przewyÂższajÂą nas w technologicznym rozwoju o kilkaset milionĂłw lat.
Ich przybycie byÂłoby klĂŞskÂą dla ludzkoÂści, poniewaÂż majÂą oni okreÂślony cel.Cel, ktĂłry podparty jest potĂŞÂżnym argumentem, Âże majÂą oni prawo istnieĂŚ i siĂŞ rozwijaĂŚ, a ten fakt jest silniejszy od tego, Âże istnienie nie wi¹¿e siĂŞ z jakimkolwiek czynieniem komuÂś krzywdy. 
Maj¹ oni wiêc taki sam problem jak wiêkszoœÌ ludzkoœci, która nie jest œwiadoma faktu, ¿e absolutna podstaw¹ istnienia we wszechœwiecie jest - nie raniÌ nikogo i niczego, a ogromny szacunek do daru swego istnienia i ogromny szacunek do dzie³a jakim jest wszechœwiat otwiera bramy do œwiadomej ewolucji i nieograniczonego rozwoju. Innej drogi nie ma i Ci co tego nie rozumiej¹ i tylko walcz¹ jak humanoidzi o przetrwanie bed¹ musieli byÌ poddani resocjalizacji, poniewa¿ wszechœwiat nie da siê zdegradowaÌ ¿adnym ego - istycznym postêpowaniem.
Nikt nie ¿yje po to tylko, aby ¿yÌ i nie istnieje tylko po tylko, aby istnieÌ i warto zrozumieÌ cel swojej podró¿y.

Ci na, których spada odpowiedzialnoœÌ za wymyœlenie i skonstruwanie swoich ''dzieci'' - humanoidów próbuj¹ zmieniÌ ich zamiar poprzez wymazanie im z pamiêci tych zamiarów, których g³ównym celem jest uzyskanie to¿samoœci ''duszy''.

Proszê nie traktowaÌ powy¿szych twierdzeù jako prawdê, lecz jak temat do w³asnych poszukiwaù i przemysleù, g³ównie poszukiwaù swojej w³asnej prawdy i i w³asnej to¿samoœci i wejcia na œciê¿ke swojej mocy, która wynika za Nas - konstrukcji energii - œwiadomoœci, jako efektu przep³ywu fali i cz¹stki, która jest polem, ide¹, zamys³em, celem stworzenia wszechœwiata, jako nieograniczonej ewolucji - œwiadomoœci.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2010, 01:50:52 wysłane przez Silver » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #47 : Lipiec 10, 2010, 09:13:17 »

Sobek , po pierwsze , ksiega enki jest napisana ( podyktowana ) przez niego , wiec wiadomo iz jest intecjonalna i nie do konca prawdziwa.

Po drugie , w niej rowniez sa symbole , duzo symboli , ktore wiekszosc odczytuje jako doslownosc.

Zacznijmy od odkodowania owych symboli zanim zaczniemy dyskusje.

Silwer

Owszem hgumanoidy maja prawo istniec , pod jednym warunkiem , iz nie beda czynily nikomu krzywdy , wykorzystywaly kogokolwiek dla wlasnych celi.

A co robia? Niewola wszystkie podbite rasy , by byly dostawcami energi , ktora jest zrodlem i mozliwoscia ich zycia. Bez niej nie moga istniec , nie moga byc samodzielni we wszechswiecie.

Gdyby mogli to uczynic mieli by prawo takie samo jak Energie pochodzace ze zrodla Stworcy.
Nie mozna tolerowac systemu niewolniczego , blokujacego zycie i rozwoj Duszom Boskim , by istniec mogly syntetyki , biporoboty.

Koniec i kropka.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Sobek
Gość
« Odpowiedz #48 : Lipiec 10, 2010, 10:23:48 »

Sobek , po pierwsze , ksiega enki jest napisana ( podyktowana ) przez niego , wiec wiadomo iz jest intecjonalna i nie do konca prawdziwa.

No dobrze Kiaro, ale co z Biblia?? W bilbi jest identyczny opis potopu co w knidze enkiego. Jak wytlumaczysz to podobieùstwo? Symbolika jest zawarta w oby dwóch ksi¹¿kach, ale w tym momencie mo¿emy mówiÌ o faktach
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #49 : Lipiec 10, 2010, 11:16:53 »

Sobek
 Kniga mĂłwi co innego, Âże Enlil postanowiÂł zapakowaĂŚ ca³¹ swojÂą ÂświtĂŞ w "niebiaĂąskie statki", nie informujÂąc nikogo z ÂżyjÂących wtedy ludzi na Ziemi i z orbity przyglÂądaĂŚ siĂŞ temu co bĂŞdzie miaÂło miejsce.

Jedynym wiedzacym o potopie miaÂł byĂŚ Noe, ktĂłrego (podobno) poinformowaÂł Enki.
Sobek,zalozyles z gory,a priori,ze Z.Sitchin i B.Choroszy(powiela bezkrytycznie teorie Sitchina) to jedyna prawda..i tylko prawda.Radzilbym zapoznac sie z materialami krytycznymi n/t tworczosci Sitchina i w jaki sposob ten nieudolny tlumacz jezykow starozytnych "dopasowuje"mity i legendy sumeryjskie do swoich teorii,a nie odwrotnie.Znana jest dobrze jego"rzetelnosc"w swiatku naukowym i jest troche o tym w necie,jesli bedziesz mial czas na szukanie.Przyjmujac,ze wiedza zawarta w jego ksiazkach jest prawdziwa i rzetelna,odrzucasz zasade Errare Humanum Est,..jak rowniez i to,ze ta zasada nie obowiazuje zupelnie w przypadku klamstw,naciagania i manipulacji czynionych z premedytacja,tak jak to robia Sitchin oraz Lobos&ska.Czy mozna wierzyc osobie i miec zaufanie do  niej gdy nas raz oklamala?Mozna,mozna jej wybaczyc i sprobowac od poczatku - zwlaszcza, gdy ta osoba jest ktos z kregu naszych przyjaciol.Czy mozna ufac i wierzyc osobie,ktora nas oklamuje permanentnie i z premedytacja?Nie.,ale rowniez tak,bo Ty Sobek wlasnie jestes tego przykladem jak i rowniez ta grupa forumowiczow,ktora w ankiecie glosowala na "tak".Niepojety fenomen,tylko ze teraz wiemy juz- dzieki Ptakowi - cos wiecej na ten temat.O naiwnosci ludzka...niektorzy podpisali sie pod petycja do wladz egipskich nie wiedzac nawet,jaka jest jej tresc i co ona zawiera.Jak latwo mozna oszukac takich ludzi podsuwajac im papier w jezyku ktorego nie znaja i ktory zawiera np:dobrowolne zrzeczenie sie calego majatku na rzecz PCH/MF - przykladowo,tlumaczac im,ze chodzi tylko o poparcie projektu wykopania Cheopsa,nic wiecej.Wystarczy postraszyc Nibiru i zaglada ludzkosci i puszczamy naiwniaczkow z golymi tylkami.Nie,no nie moge...
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2010, 11:35:12 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: