greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #575 : Luty 01, 2011, 11:01:12 » |
|
Krzysiu,jak tam u Ciebie? Wlasnie przeczytalam,ze troche zatrzeslo dzisiaj na Twoich terenach?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #576 : Luty 01, 2011, 11:57:22 » |
|
Indonezja to nie tylko Jakarta. Dziwi mnie, ¿e zetaki mówi± tylko obszarze zaznaczonym ¿óltym kwadratem Natomiast cisza zupelna je¶li chodzi o resztê tego regionu. P³yta na której le¿y zaznaczony obszar to du¿o wiêkszy teren.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #577 : Luty 01, 2011, 13:07:17 » |
|
Z tego co pamiêtam, to zgodnie z zapowiedziami najdalej do koñca stycznia mia³a siê zapa¶æ. Jak widaæ, na szcze¶cie to tylko kolejne chybione "proroctwo".
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #578 : Luty 01, 2011, 20:49:59 » |
|
Bardzo mnie ciesza fatalistyczne,chybione proroctwa o koncach swiata i zapadnieciach plyt tektonicznych, Wkrotce mozemy sie spodziewac "zapadniec"pod ziemie Jack'a wraz z Zetakami,Salusy z Syriusza,Kiary,PCH/MF,P.Gerylla i.. wieeeelu jeszcze innych "zlo-wieszczow",prorokow i przepowiadaczy przyszlosci roznej masci. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #579 : Luty 01, 2011, 20:59:04 » |
|
Ale¿ Kahuno jeste¶ po prostu nie uwa¿na , moje "proroctwa" s± zawsze pozytywne! Zaprzeczaj± wszystkim kataklizmom i globalnym klêskom , wojnom wielkim oraz wszelakim globalnym nieszczê¶ciom. Przed Ludzko¶ciom jest ¶wietlana , radosna i piêkna przysz³o¶æ. Ale to dotyczy Ludzko¶ci i Ziemi bo o tym dyskutujemy. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #580 : Luty 01, 2011, 21:10:26 » |
|
JACK po pierwszych "zachwytach" i rozemocjonowaniu, od pewnego czasu wstrzemiê¼liwiej wypowiada³ siê o zetalkach czy jak im tam. Tak¿e nie podejrzewam aby siê gdzie¶ zapada³.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #581 : Luty 01, 2011, 21:21:44 » |
|
Kiaro,chodzilo mi o Twoje przepowiednie o upadku KK i upadku wszelakiego zla w 2009 r., "wymarciu" rzekomych androidow i "przepoczwarzaniu" sie starej Ziemii w nowa.Przeciwko Twoim pozytywnym proroctwom nic nie mam i lekko je popieram,nawet gdy sie nie wypelnia.Potrzebny jest nam staly optymizm,ze damy rade i wyjdziemy z zawirowan czasow obronna reka.Tak trzymaj,Kiaro! Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 21:24:23 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #582 : Luty 01, 2011, 22:11:33 » |
|
Krzysiu,jak tam u Ciebie? Wlasnie przeczytalam,ze troche zatrzeslo dzisiaj na Twoich terenach?
Gdzie mianowicie zatrzês³o!? Nie dotar³em do takich wiadomo¶ci, ale ¿eby by³o "¶miesznie" to w³a¶nie dzi¶, kiedy wyszed³em na korytarz biurowca, w którym pracujê i dotkn±³em porêczy balustrady przy schodach, wyra¼nie czu³em, ¿e delikatnie dr¿y! W pierwszej chwili pomy¶la³em, ¿e mo¿e nieopodal przejecha³ jaki¶ TIR, ale w drugiej przypomnia³em sobie o niedawnych trzêsieniach ziemi za niedalek± granic±. I teraz nie wiem, co to by³o. Przeoczy³em jakie¶ newsy w tej sprawie? W ka¿dym razie mam siê dobrze i - póki co - dach jest na swoim miejscu
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 22:12:18 wys³ane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #583 : Luty 01, 2011, 22:43:26 » |
|
Prawdopodobna przyczyna: kto¶ schodzi³ ni¿ej/wcze¶niej trzymaj±c/potr±caj± balustradê - wpad³a w dr¿enie. Co¶ na zasadzie przyk³adania ucha do szyn - poci±gu nie widaæ, ale dr¿y i wyra¼nie s³ychaæ.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #584 : Luty 01, 2011, 22:53:00 » |
|
Ale¿ Kahuno wszystko we w³a¶ciwym czasie, z³o w 100% nie zniknie z ziemi ,dobro nie mia³o by odno¶nika do¶wiadczalnego. Cz³owiek nie móg³ by dokonywaæ wyborów. Zniknê³a by wolna wola dokonywania wyborów na rzecz kopiowania wzorców , tak byæ nie mo¿e. Zniknie jego nadmiar , który blokowa³ i znacznie spowalnia³ Ludzki rozwój. Co siê za¶ dotyczy innych aspektów ? Proces siê rozpocz±³ , ciemna strona nie ¶pi , robi wszystko , by go przerwaæ. Jednak , m±dro¶æ Stwórcy jest ponad wszystkimi knowaniami ludzkimi. Cierpliwo¶æ w wytrwa³o¶ci , wytrwa³o¶æ w cierpliwo¶ci. Stanie siê. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #585 : Luty 01, 2011, 23:19:15 » |
|
Indonezja to nie tylko Jakarta. Dziwi mnie, ¿e zetaki mówi± tylko obszarze zaznaczonym ¿óltym kwadratem Natomiast cisza zupe³na je¶li chodzi o resztê tego regionu. P³yta na której le¿y zaznaczony obszar to du¿o wiêkszy teren.
. To raczej ja nie pisa³em, a nie Oni (Z.T.), czy inaczej Ona (N.L.) i ludzie z ning-czatu (oko³o 3500 zarejestrowanych osób z ca³ego ¶wiata). Tak na szybko, mówi± min. o: -Powodziach na wiêkszej od Jawy Sumatrze. -Borneo -Malezji -Filipin + jakie¶ zapadniêcia o 3 m
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 23:22:15 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #586 : Luty 01, 2011, 23:35:34 » |
|
Prawdopodobna przyczyna: kto¶ schodzi³ ni¿ej/wcze¶niej trzymaj±c/potr±caj± balustradê - wpad³a w dr¿enie. Co¶ na zasadzie przyk³adania ucha do szyn - poci±gu nie widaæ, ale dr¿y i wyra¼nie s³ychaæ.
Inne prawdopodobne przyczyny: 1. Waln±³ m³ot w pobliskiej ku¼ni przemys³owej, 2. Wyst±pi³o t±pniêcie w jakiej¶ kopalni, 3. Dosz³o echo realnego trzêsienia ziemi gdzie¶ w poblizu, 4. To ja siê trz±s³em, a balustrada by³a w porzo Ale Greta pisa³a o tym, ¿e trzês³o moj± ziemi±, wiêc zapyta³em, o co chodzi, bo u mnie siê trzês³a balustrada. I tyle.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 23:36:19 wys³ane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #587 : Luty 02, 2011, 08:44:19 » |
|
albo... by³e¶ "wczorajszy" i to nie balustrada tylko Twoje rêce dr¿a³y... ;]
|
|
|
|
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #588 : Luty 02, 2011, 09:17:08 » |
|
Krzysiu,wczoraj rano na TVN24,przeczytalam,ze bylo male trzesienie w malopolsce i na gornym slasku wiec zapytalam,bo wczesniej pisales,ze mieszkasz blisko jak byly te trzesienia na Wegrzech i tak,jakbym cos wyczula,czytam rano wiesci,jak zawsze a tu prosze,jak pisalam wczesniej,dlatego bylam ciekawa czy bylo cos czuc,:)
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #589 : Luty 02, 2011, 21:10:37 » |
|
Polskie miasta zagro¿one przez Ba³tyk W ci±gu nastêpnych 20 lat ¶rednia roczna temperatura w Polsce mo¿e podnie¶æ siê o blisko 1 st. C., a poziom morza wzro¶nie o ponad 20 cm - wynika ze scenariuszy opracowanych w projekcie KLIMAT Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej. (..) Zmiany klimatyczne spowoduj± te¿ podniesienie siê poziomu morza ¶rednio o 23-24 cm. "To jest efekt globalnego topnienia lodowców, zwiêkszenia objêto¶ci wody pod wp³ywem ciep³a, a tak¿e regionalnych czynników w basenie Morza Ba³tyckiego, zwi±zanych z cyrkulacj± atmosferyczn±. Nawet przy wietrze 8 w skali Beauforta efekt wp³ywu tak wezbranego morza na wybrze¿e bêdzie silniejszy. St±d mo¿emy siê spodziewaæ zagro¿enia dla obszarów miast i infrastruktury portowej, a tak¿e dla klifów, które bêd± podlega³y silniejszej degradacji" - mówi klimatolog. Dodaje, ¿e problem ten jest istotny dla 2,5 mln Polaków zamieszkuj±cych w pasie wybrze¿a. http://nauka.dziennik.pl/artykuly/319885,polskie-miasta-zagrozone-przez-baltyk.html2,5 mln ludzi zagro¿onych w miastach Wybrze¿a ... czyli m.in ja Ju¿ obecnie , gdy latem silnie wieje od morza wystêpuje u nas zjawisko tzw cofki- wepchniêcie masy wód z jeziora i Zalewu Szczeciñskiego w górê rzeki Odry. Samo tylko to zjawisko powoduje, tak jak to siê stalo w 2010 r takie efekty jak na obrazku Wiêcej tutaj http://www.mmszczecin.pl/29264/2009/10/14/woda-zagraza-wyspie-puckiej-zalane-przystanie?category=photos&districtChanged=true#Podejrzewam, ¿e przy wzro¶cie poziomu morza o 20 cm oraz cofce Szczecin bêdzie mial znacznie wiêksze zmartwienia ni¿ zalane przystanie jachtowe ... Na miejscu naszych rajców bym ju¿ pracowa³ nad polderami jak w Holandii
|
|
|
|
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #590 : Luty 03, 2011, 10:22:23 » |
|
Nie znam sie na tym,ale wydaje mi sie,ze jezeli teraz lodu na Antarktydzie i Arktyce sie roztapiaja z powodu przesuniecia biegunow,to powinno sie zrobic zlodowacenie w innym miejscu,przesunietym o kat nachylenia naszej planety.Dziwnym wydaje sie fakt,ze caly czas mowi sie o topnieniu lodow,ale nie o formowaniu sie ich w innym miejscu.A przeciez,chyba z kosmosu dokladnie widac,co sie dzieje!To gdzie te informacje! Przeciez chyba nie moze byc tak,zeby wszedzie byla woda i w rejonie biegunow takze! Nie znam sie,jak powiedzialam,ale jest to dla mnie tylko jedna strona medalu. Nie wierze w to podnoszenie sie wod o iles tam metrow!
Owszem,jakis czas,kiedy topniecie przewyzsza formowanie sie nowej pokrywy lodowej,tak,ale pozniej sie to ustabilizuje.Moim zdaniem.A zmiana katu pochylenia spowoduje jedynie to,ze jedne wyspy sie zatopia,co ma juz miejsce dawno,a inne sie wylonia.
Stad te powodzie,miedzy innymi w Australii,gdzie rzeka sobie plynie a woda jest w innym miejscu. Tylko znowu,dlaczego sie mowi i widzi tylko jedna strone medalu! A,bo to jest caly czas trzymanie ludzi w strachu,jak sie boja to jest cool!
Tak trzymac!!!!
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #591 : Luty 03, 2011, 14:04:58 » |
|
Mo¿liwe, greta. Gdzie¶ tu na forum pad³a informacja, ¿e Rosja rozmawia z BP o eksploracji z³ó¿ ropy w Arktyce. Oznacza³oby to, ¿e oni dobrze wiedz± gdzie siê roztopi . Nowe obszary bêd± cieplejsze i bardziej przyjazne dla eksploracji. Zatem skoro w Arktyce bêdzie w miarê ciep³o to u nas mo¿e nawet tak jak dzi¶ Grecji czy na Sycylii. To zatapianie siê wysp widaæ ¿e jest procesem i to powolnym, mo¿liwe, ¿e d³ugoletnim, a nie tak jak na filmach by³o, ¿e przyjdzie gigantyczna fala i pozamiata. W zwi±zku z tym ludzie mieliby szansê zareagowaæ na zmiany z wyprzedzeniem.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #592 : Luty 03, 2011, 20:33:54 » |
|
Zdaje siê, ¿e Klimuszko zapowiada³, ¿e w Polsce bêd± ros³y cytryny i pomarañcze.
Co do zapadania siê ziemii - zak³adaj±c ¿e tak by by³o - to sam nie wiem co lepsze czy nag³y kataklizm czy powolne dziczenie i zabijanie siê. Jako¶ mi nie chce siê wierzyæ, ¿e jakie¶ kraje wspania³omy¶lnie przyjm± miliony uchod¼ców. Co innego bogacze - tacy sobie wywalcz± "nale¿n±" im przestrzeñ ¿yciow±... MAm nadziejê jednak, ¿e wszystko bêdzie ok.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #593 : Luty 04, 2011, 23:57:18 » |
|
Ostatnie powtarzaj±ce siê przypadki masowej ¶mierci ptaków, ryb, krabów w rozmaitych miejscach naszej planety wci±¿ wymykaj± siê logicznemu wyt³umaczeniu. Michael Horn uwa¿a, ¿e taki przebieg wydarzeñ zosta³ przewidziany przez Billy’ego Meiera. Michael Horn oficjalnie reprezentuje Meiera. Meier w 1951 r. przekaza³ szereg informacji na temat zniszczenia atmosfery a tak¿e konsekwencji jakie z tego powodu ponios± nie tylko ludzie ale tak¿e zwierzêta. Opowiada³ wówczas o tym, ¿e cz³owiek zniszczy powlokê ozonow±. Wiele lat pó¼niej w 1975 r dowiedzia³ siê od jednego ze swoich pozaziemskich przyjació³, ¿e pole magnetyczne Ziemi zosta³o naruszone przez eksplozje atomowe, których dziesi±tki przeprowadzono tak w ZSRR jak i USA podczas Zimnej Wojny. Zniszczenie to jest nieodwracalne. W 1975 zosta³ poinformowany o tym, ¿e po³o¿enie biegunów magnetycznych zosta³o naruszone i z tego powodu w ci±gu nastêpnego milenium biegun pó³nocny ma siê znale¼æ na terenie Arabii Saudyjskiej. Kolejnym elementem, który ma siê przyczyniaæ do zniszczenia naszej planety jest emisja rozmaitych toksycznych gazów a tak¿e CO2. Win± za ¶mieræ ptaków i ryb Michael Horn obarcza wyciek ropy w Zatoce Meksykañskiej. Uwa¿a on, ¿e nadal nie znamy prawdziwej ilo¶ci ropy jaka dosta³a siê do wód zatoki. Ropa ta jest przyczyn± ¶mierci wielu gatunków ryb i koralowców, a toksyczne deszcze przenosz±ce w g³±b l±du paruj±ce z wody chemikalia z corexitem w³±cznie – zabijaj± ptaki. Ptaki nie tylko gubi± magnetyczn± orientacjê, ale tak¿e fatalnie znosz± radykalnie mro¼n± pogodê i na koniec s± zatrute przez wiele ró¿nych efektów ska¿enia naszego ¶rodowiska. O tym wszystkim przestrzega³ Billy Meier 60 lat temu. http://wolnemedia.net/ekologia/smierc-ptakow-wedlug-billyego-meiera/
|
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #595 : Luty 06, 2011, 14:44:17 » |
|
Jack Kim jest ta dziewczyna? sk±d ma takie wiadomo¶ci ? Wygl±da trochê jakby by³a naæpana,albo w stanie hipnozy. Takie wiadomosci mo¿e kazdy podaæ ,nawet ja Nie odbieraj tego proszê jako atak na ciebie ,ale jako normalne pytania
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #596 : Luty 06, 2011, 15:02:51 » |
|
Jack Kim jest ta dziewczyna?
Nie mam zielonego pojêcia. Twierdzi, ¿e anio³ jej daje te wizje. Wygl±da na "wyczerpan±". Zainteresowa³a mnie, bo sama zmiana osi "w trzech aktach", by³aby nawet bardziej realna ni¿ pojedyncza, gdy¿ obce cia³o niebieskie powinno najpierw wlecieæ i okr±¿yæ S³oñce, a potem wylecieæ. To trwa, Ziemia w tym czasie kr±¿y wokó³ S³oñca, co mo¿e daæ kilka momentów "zbli¿eñ" obu cia³ (Ziemi i komety). Zmiana osi w marcu 2011 wg niej ma byæ chyba nie za du¿a , no ale wiêksza ni¿ 3 stopnie k±towe. To linki do innych filmów tej Pani: http://www.youtube.com/watch?v=VtJdfdzrU1s&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=NryuNLay0yw&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2011, 21:29:07 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #597 : Luty 06, 2011, 19:26:19 » |
|
JACK, dajmy na chwilê spokój tej dziewczynie i wróæmy do Twoich - swojego czasu tak reklamowanych - Zetalków. Co u nich? Mamy ju¿ 6 luty, a Indonezja - i na szczê¶cie - nadal nad wod±. To jak, spróbujemy zweryfikowaæ ich zapewnienia czy przerzucasz siê na kogo¶ innego?
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #598 : Luty 06, 2011, 19:31:03 » |
|
Jack albo udajesz albo jeste¶ tak ... Pierwsze zdjêcie w tamtym Twoim po¶cie, a dok³adniej chodzi mi o to http://lasco-www.nrl.navy.mil/cgi-bin/latest_img.cgi?c3+jpg24Aby zobaczyæ s³abiutk± koronê s³oneczn± trzeba zas³oniæ silne ¶wiat³o pochodz±ce z tarczy S³oñca, podobnie jak to siê dzieje w momencie s³onecznego zaæmienia. Teleskop, który tego dokonuje nazywa siê koronografem. Zdjêcie z koronografu Large Angle Spectroscopic Coronograph (LASCO) przedstawione jest obok. ¦wiat³o z fotosfery jest rozpraszane na elektronach wyrzucanych ze S³oñca. Mo¿emy przez to obserwowaæ miliony ton materii s³onecznej wyrzucanych w przestrzeñ miêdzyplanetarn± jako wiatr s³oneczny. Czêsto widoczne s± wiêksze skupiska materii - wyrzuty koronalne. Koronograf umo¿liwia równie¿ obserwacje nieba w okolicy aktualnej pozycji S³oñca, czasami widoczne s± komety. Korona s³oneczna kryje wiele zagadek: nie wiadomo dok³adnie w jaki sposób korona jest "grzana" do obserwowanej temperatury milionów stopni i jak przy¶pieszany jest wiatr s³oneczny. Dla ciekawskich je¶li wejdzie w ten link co da³em powy¿ej mo¿na zobaczyæ co¶ jeszcze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 19:31:47 wys³ane przez Sventer »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #599 : Luty 06, 2011, 19:39:53 » |
|
Interesuj±ce zdjêcie Seventer. Faktycznie du¿o tam drobin , ale co robi tam ta bia³a smuga zakoñczona jakim¶ obiektem ? Dla niektórych to bêdzie dowód na Nibiru
|
|
|
|
|
|
|
|