greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #575 : Luty 01, 2011, 11:01:12 » |
|
Krzysiu,jak tam u Ciebie? Wlasnie przeczytalam,ze troche zatrzeslo dzisiaj na Twoich terenach?
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #576 : Luty 01, 2011, 11:57:22 » |
|
Indonezja to nie tylko Jakarta. Dziwi mnie, ¿e zetaki mówi¹ tylko obszarze zaznaczonym ¿óltym kwadratem  Natomiast cisza zupelna jeœli chodzi o resztê tego regionu. P³yta na której le¿y zaznaczony obszar to du¿o wiêkszy teren.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #577 : Luty 01, 2011, 13:07:17 » |
|
Z tego co pamiêtam, to zgodnie z zapowiedziami najdalej do koùca stycznia mia³a siê zapaœÌ. Jak widaÌ, na szczeœcie to tylko kolejne chybione "proroctwo".
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #578 : Luty 01, 2011, 20:49:59 » |
|
Bardzo mnie ciesza fatalistyczne,chybione proroctwa o koncach swiata i zapadnieciach plyt tektonicznych, Wkrotce mozemy sie spodziewac "zapadniec"pod ziemie Jack'a wraz z Zetakami,Salusy z Syriusza,Kiary,PCH/MF,P.Gerylla i.. wieeeelu jeszcze innych "zlo-wieszczow",prorokow i przepowiadaczy przyszlosci roznej masci. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #579 : Luty 01, 2011, 20:59:04 » |
|
Ale¿ Kahuno jesteœ po prostu nie uwa¿na , moje "proroctwa" s¹ zawsze pozytywne! Zaprzeczaj¹ wszystkim kataklizmom i globalnym klêskom , wojnom wielkim oraz wszelakim globalnym nieszczêœciom. Przed Ludzkoœciom jest œwietlana , radosna i piêkna przysz³oœÌ. Ale to dotyczy Ludzkoœci i Ziemi bo o tym dyskutujemy. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #580 : Luty 01, 2011, 21:10:26 » |
|
JACK po pierwszych "zachwytach" i rozemocjonowaniu, od pewnego czasu wstrzemiĂŞÂźliwiej wypowiadaÂł siĂŞ o zetalkach czy jak im tam. TakÂże nie podejrzewam aby siĂŞ gdzieÂś zapadaÂł.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #581 : Luty 01, 2011, 21:21:44 » |
|
Kiaro,chodzilo mi o Twoje przepowiednie o upadku KK i upadku wszelakiego zla w 2009 r., "wymarciu" rzekomych androidow i "przepoczwarzaniu" sie starej Ziemii w nowa.Przeciwko Twoim pozytywnym proroctwom nic nie mam i lekko je popieram,nawet gdy sie nie wypelnia.Potrzebny jest nam staly optymizm,ze damy rade i wyjdziemy z zawirowan czasow obronna reka.Tak trzymaj,Kiaro!  Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 21:24:23 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #582 : Luty 01, 2011, 22:11:33 » |
|
Krzysiu,jak tam u Ciebie? Wlasnie przeczytalam,ze troche zatrzeslo dzisiaj na Twoich terenach?
Gdzie mianowicie zatrzês³o!? Nie dotar³em do takich wiadomoœci, ale ¿eby by³o "œmiesznie" to w³aœnie dziœ, kiedy wyszed³em na korytarz biurowca, w którym pracujê i dotkn¹³em porêczy balustrady przy schodach, wyraŸnie czu³em, ¿e delikatnie dr¿y! W pierwszej chwili pomyœla³em, ¿e mo¿e nieopodal przejecha³ jakiœ TIR, ale w drugiej przypomnia³em sobie o niedawnych trzêsieniach ziemi za niedalek¹ granic¹. I teraz nie wiem, co to by³o. Przeoczy³em jakieœ newsy w tej sprawie? W ka¿dym razie mam siê dobrze i - póki co - dach jest na swoim miejscu 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 22:12:18 wysłane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #583 : Luty 01, 2011, 22:43:26 » |
|
Prawdopodobna przyczyna: ktoÂś schodziÂł niÂżej/wczeÂśniej trzymajÂąc/potrÂącajÂą balustradĂŞ - wpadÂła w drÂżenie. CoÂś na zasadzie przykÂładania ucha do szyn - pociÂągu nie widaĂŚ, ale drÂży i wyraÂźnie sÂłychaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #584 : Luty 01, 2011, 22:53:00 » |
|
Ale¿ Kahuno wszystko we w³aœciwym czasie, z³o w 100% nie zniknie z ziemi ,dobro nie mia³o by odnoœnika doœwiadczalnego. Cz³owiek nie móg³ by dokonywaÌ wyborów. Zniknê³a by wolna wola dokonywania wyborów na rzecz kopiowania wzorców , tak byÌ nie mo¿e. Zniknie jego nadmiar , który blokowa³ i znacznie spowalnia³ Ludzki rozwój. Co siê zaœ dotyczy innych aspektów ? Proces siê rozpocz¹³ , ciemna strona nie œpi , robi wszystko , by go przerwaÌ. Jednak , m¹droœÌ Stwórcy jest ponad wszystkimi knowaniami ludzkimi. CierpliwoœÌ w wytrwa³oœci , wytrwa³oœÌ w cierpliwoœci. Stanie siê. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #585 : Luty 01, 2011, 23:19:15 » |
|
Indonezja to nie tylko Jakarta. Dziwi mnie, ¿e zetaki mówi¹ tylko obszarze zaznaczonym ¿óltym kwadratem Natomiast cisza zupe³na jeœli chodzi o resztê tego regionu. P³yta na której le¿y zaznaczony obszar to du¿o wiêkszy teren.
. To raczej ja nie pisaÂłem, a nie Oni (Z.T.), czy inaczej Ona (N.L.) i ludzie z ning-czatu (okoÂło 3500 zarejestrowanych osĂłb z caÂłego Âświata). Tak na szybko, mĂłwiÂą min. o: -Powodziach na wiĂŞkszej od Jawy Sumatrze. -Borneo -Malezji -Filipin + jakieÂś zapadniĂŞcia o 3 m
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 23:22:15 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #586 : Luty 01, 2011, 23:35:34 » |
|
Prawdopodobna przyczyna: ktoÂś schodziÂł niÂżej/wczeÂśniej trzymajÂąc/potrÂącajÂą balustradĂŞ - wpadÂła w drÂżenie. CoÂś na zasadzie przykÂładania ucha do szyn - pociÂągu nie widaĂŚ, ale drÂży i wyraÂźnie sÂłychaĂŚ.
Inne prawdopodobne przyczyny: 1. Waln¹³ m³ot w pobliskiej kuŸni przemys³owej, 2. Wyst¹pi³o t¹pniêcie w jakiejœ kopalni, 3. Dosz³o echo realnego trzêsienia ziemi gdzieœ w poblizu, 4. To ja siê trz¹s³em, a balustrada by³a w porzo  Ale Greta pisa³a o tym, ¿e trzês³o moj¹ ziemi¹, wiêc zapyta³em, o co chodzi, bo u mnie siê trzês³a balustrada. I tyle. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 23:36:19 wysłane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #587 : Luty 02, 2011, 08:44:19 » |
|
albo... byÂłeÂś "wczorajszy" i to nie balustrada tylko Twoje rĂŞce drÂżaÂły... ;]
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #588 : Luty 02, 2011, 09:17:08 » |
|
Krzysiu,wczoraj rano na TVN24,przeczytalam,ze bylo male trzesienie w malopolsce i na gornym slasku wiec zapytalam,bo wczesniej pisales,ze mieszkasz blisko jak byly te trzesienia na Wegrzech i tak,jakbym cos wyczula,czytam rano wiesci,jak zawsze a tu prosze,jak pisalam wczesniej,dlatego bylam ciekawa czy bylo cos czuc,:)
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #589 : Luty 02, 2011, 21:10:37 » |
|
Polskie miasta zagro¿one przez Ba³tyk W ci¹gu nastêpnych 20 lat œrednia roczna temperatura w Polsce mo¿e podnieœÌ siê o blisko 1 st. C., a poziom morza wzroœnie o ponad 20 cm - wynika ze scenariuszy opracowanych w projekcie KLIMAT Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej. (..) Zmiany klimatyczne spowoduj¹ te¿ podniesienie siê poziomu morza œrednio o 23-24 cm. "To jest efekt globalnego topnienia lodowców, zwiêkszenia objêtoœci wody pod wp³ywem ciep³a, a tak¿e regionalnych czynników w basenie Morza Ba³tyckiego, zwi¹zanych z cyrkulacj¹ atmosferyczn¹. Nawet przy wietrze 8 w skali Beauforta efekt wp³ywu tak wezbranego morza na wybrze¿e bêdzie silniejszy. St¹d mo¿emy siê spodziewaÌ zagro¿enia dla obszarów miast i infrastruktury portowej, a tak¿e dla klifów, które bêd¹ podlega³y silniejszej degradacji" - mówi klimatolog. Dodaje, ¿e problem ten jest istotny dla 2,5 mln Polaków zamieszkuj¹cych w pasie wybrze¿a. http://nauka.dziennik.pl/artykuly/319885,polskie-miasta-zagrozone-przez-baltyk.html2,5 mln ludzi zagro¿onych w miastach Wybrze¿a ... czyli m.in ja  Ju¿ obecnie , gdy latem silnie wieje od morza wystêpuje u nas zjawisko tzw cofki- wepchniêcie masy wód z jeziora i Zalewu Szczeciùskiego w górê rzeki Odry. Samo tylko to zjawisko powoduje, tak jak to siê stalo w 2010 r takie efekty jak na obrazku  Wiêcej tutaj http://www.mmszczecin.pl/29264/2009/10/14/woda-zagraza-wyspie-puckiej-zalane-przystanie?category=photos&districtChanged=true#Podejrzewam, ¿e przy wzroœcie poziomu morza o 20 cm oraz cofce Szczecin bêdzie mial znacznie wiêksze zmartwienia ni¿ zalane przystanie jachtowe ...  Na miejscu naszych rajców bym ju¿ pracowa³ nad polderami jak w Holandii 
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #590 : Luty 03, 2011, 10:22:23 » |
|
Nie znam sie na tym,ale wydaje mi sie,ze jezeli teraz lodu na Antarktydzie i Arktyce sie roztapiaja z powodu przesuniecia biegunow,to powinno sie zrobic zlodowacenie w innym miejscu,przesunietym o kat nachylenia naszej planety.Dziwnym wydaje sie fakt,ze caly czas mowi sie o topnieniu lodow,ale nie o formowaniu sie ich w innym miejscu.A przeciez,chyba z kosmosu dokladnie widac,co sie dzieje!To gdzie te informacje! Przeciez chyba nie moze byc tak,zeby wszedzie byla woda i w rejonie biegunow takze! Nie znam sie,jak powiedzialam,ale jest to dla mnie tylko jedna strona medalu. Nie wierze w to podnoszenie sie wod o iles tam metrow!
Owszem,jakis czas,kiedy topniecie przewyzsza formowanie sie nowej pokrywy lodowej,tak,ale pozniej sie to ustabilizuje.Moim zdaniem.A zmiana katu pochylenia spowoduje jedynie to,ze jedne wyspy sie zatopia,co ma juz miejsce dawno,a inne sie wylonia.
Stad te powodzie,miedzy innymi w Australii,gdzie rzeka sobie plynie a woda jest w innym miejscu. Tylko znowu,dlaczego sie mowi i widzi tylko jedna strone medalu! A,bo to jest caly czas trzymanie ludzi w strachu,jak sie boja to jest cool!
Tak trzymac!!!!
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #591 : Luty 03, 2011, 14:04:58 » |
|
Mo¿liwe, greta. Gdzieœ tu na forum pad³a informacja, ¿e Rosja rozmawia z BP o eksploracji z³ó¿ ropy w Arktyce. Oznacza³oby to, ¿e oni dobrze wiedz¹ gdzie siê roztopi . Nowe obszary bêd¹ cieplejsze i bardziej przyjazne dla eksploracji. Zatem skoro w Arktyce bêdzie w miarê ciep³o to u nas mo¿e nawet tak jak dziœ Grecji czy na Sycylii. To zatapianie siê wysp widaÌ ¿e jest procesem i to powolnym, mo¿liwe, ¿e d³ugoletnim, a nie tak jak na filmach by³o, ¿e przyjdzie gigantyczna fala i pozamiata. W zwi¹zku z tym ludzie mieliby szansê zareagowaÌ na zmiany z wyprzedzeniem.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #592 : Luty 03, 2011, 20:33:54 » |
|
Zdaje siĂŞ, Âże Klimuszko zapowiadaÂł, Âże w Polsce bĂŞdÂą rosÂły cytryny i pomaraĂącze.
Co do zapadania siĂŞ ziemii - zakÂładajÂąc Âże tak by byÂło - to sam nie wiem co lepsze czy nagÂły kataklizm czy powolne dziczenie i zabijanie siĂŞ. JakoÂś mi nie chce siĂŞ wierzyĂŚ, Âże jakieÂś kraje wspaniaÂłomyÂślnie przyjmÂą miliony uchodÂźcĂłw. Co innego bogacze - tacy sobie wywalczÂą "naleÂżnÂą" im przestrzeĂą ÂżyciowÂą... MAm nadziejĂŞ jednak, Âże wszystko bĂŞdzie ok.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #593 : Luty 04, 2011, 23:57:18 » |
|
Ostatnie powtarzajÂące siĂŞ przypadki masowej Âśmierci ptakĂłw, ryb, krabĂłw w rozmaitych miejscach naszej planety wci¹¿ wymykajÂą siĂŞ logicznemu wytÂłumaczeniu. Michael Horn uwaÂża, Âże taki przebieg wydarzeĂą zostaÂł przewidziany przez Billy’ego Meiera. Michael Horn oficjalnie reprezentuje Meiera. Meier w 1951 r. przekazaÂł szereg informacji na temat zniszczenia atmosfery a takÂże konsekwencji jakie z tego powodu poniosÂą nie tylko ludzie ale takÂże zwierzĂŞta. OpowiadaÂł wĂłwczas o tym, Âże czÂłowiek zniszczy powlokĂŞ ozonowÂą. Wiele lat póŸniej w 1975 r dowiedziaÂł siĂŞ od jednego ze swoich pozaziemskich przyjació³, Âże pole magnetyczne Ziemi zostaÂło naruszone przez eksplozje atomowe, ktĂłrych dziesiÂątki przeprowadzono tak w ZSRR jak i USA podczas Zimnej Wojny. Zniszczenie to jest nieodwracalne. W 1975 zostaÂł poinformowany o tym, Âże poÂłoÂżenie biegunĂłw magnetycznych zostaÂło naruszone i z tego powodu w ciÂągu nastĂŞpnego milenium biegun pó³nocny ma siĂŞ znaleŸÌ na terenie Arabii Saudyjskiej. Kolejnym elementem, ktĂłry ma siĂŞ przyczyniaĂŚ do zniszczenia naszej planety jest emisja rozmaitych toksycznych gazĂłw a takÂże CO2. WinÂą za ÂśmierĂŚ ptakĂłw i ryb Michael Horn obarcza wyciek ropy w Zatoce MeksykaĂąskiej. UwaÂża on, Âże nadal nie znamy prawdziwej iloÂści ropy jaka dostaÂła siĂŞ do wĂłd zatoki. Ropa ta jest przyczynÂą Âśmierci wielu gatunkĂłw ryb i koralowcĂłw, a toksyczne deszcze przenoszÂące w g³¹b lÂądu parujÂące z wody chemikalia z corexitem w³¹cznie – zabijajÂą ptaki. Ptaki nie tylko gubiÂą magnetycznÂą orientacjĂŞ, ale takÂże fatalnie znoszÂą radykalnie mroÂźnÂą pogodĂŞ i na koniec sÂą zatrute przez wiele ró¿nych efektĂłw skaÂżenia naszego Âśrodowiska. O tym wszystkim przestrzegaÂł Billy Meier 60 lat temu. http://wolnemedia.net/ekologia/smierc-ptakow-wedlug-billyego-meiera/
|
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #595 : Luty 06, 2011, 14:44:17 » |
|
Jack Kim jest ta dziewczyna? skÂąd ma takie wiadomoÂści ? WyglÂąda trochĂŞ jakby byÂła naĂŚpana,albo w stanie hipnozy. Takie wiadomosci moÂże kazdy podaĂŚ ,nawet ja  Nie odbieraj tego proszĂŞ jako atak na ciebie ,ale jako normalne pytania
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #596 : Luty 06, 2011, 15:02:51 » |
|
Jack Kim jest ta dziewczyna?
Nie mam zielonego pojêcia. Twierdzi, ¿e anio³ jej daje te wizje. Wygl¹da na "wyczerpan¹". Zainteresowa³a mnie, bo sama zmiana osi "w trzech aktach", by³aby nawet bardziej realna ni¿ pojedyncza, gdy¿ obce cia³o niebieskie powinno najpierw wlecieÌ i okr¹¿yÌ S³oùce, a potem wylecieÌ. To trwa, Ziemia w tym czasie kr¹¿y wokó³ S³oùca, co mo¿e daÌ kilka momentów "zbli¿eù" obu cia³ (Ziemi i komety). Zmiana osi w marcu 2011 wg niej ma byÌ chyba nie za du¿a , no ale wiêksza ni¿ 3 stopnie k¹towe. To linki do innych filmów tej Pani: http://www.youtube.com/watch?v=VtJdfdzrU1s&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=NryuNLay0yw&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2011, 21:29:07 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #597 : Luty 06, 2011, 19:26:19 » |
|
JACK, dajmy na chwilê spokój tej dziewczynie i wróÌmy do Twoich - swojego czasu tak reklamowanych - Zetalków. Co u nich? Mamy ju¿ 6 luty, a Indonezja - i na szczêœcie - nadal nad wod¹. To jak, spróbujemy zweryfikowaÌ ich zapewnienia czy przerzucasz siê na kogoœ innego?
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #598 : Luty 06, 2011, 19:31:03 » |
|
Jack albo udajesz albo jesteÂś tak ... Pierwsze zdjĂŞcie w tamtym Twoim poÂście, a dokÂładniej chodzi mi o to http://lasco-www.nrl.navy.mil/cgi-bin/latest_img.cgi?c3+jpg24Aby zobaczyĂŚ sÂłabiutkÂą koronĂŞ sÂłonecznÂą trzeba zasÂłoniĂŚ silne ÂświatÂło pochodzÂące z tarczy SÂłoĂąca, podobnie jak to siĂŞ dzieje w momencie sÂłonecznego zaĂŚmienia. Teleskop, ktĂłry tego dokonuje nazywa siĂŞ koronografem. ZdjĂŞcie z koronografu Large Angle Spectroscopic Coronograph (LASCO) przedstawione jest obok. ÂŚwiatÂło z fotosfery jest rozpraszane na elektronach wyrzucanych ze SÂłoĂąca. MoÂżemy przez to obserwowaĂŚ miliony ton materii sÂłonecznej wyrzucanych w przestrzeĂą miĂŞdzyplanetarnÂą jako wiatr sÂłoneczny. CzĂŞsto widoczne sÂą wiĂŞksze skupiska materii - wyrzuty koronalne. Koronograf umoÂżliwia rĂłwnieÂż obserwacje nieba w okolicy aktualnej pozycji SÂłoĂąca, czasami widoczne sÂą komety. Korona sÂłoneczna kryje wiele zagadek: nie wiadomo dokÂładnie w jaki sposĂłb korona jest "grzana" do obserwowanej temperatury milionĂłw stopni i jak przyÂśpieszany jest wiatr sÂłoneczny. Dla ciekawskich jeÂśli wejdzie w ten link co daÂłem powyÂżej moÂżna zobaczyĂŚ coÂś jeszcze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 19:31:47 wysłane przez Sventer »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #599 : Luty 06, 2011, 19:39:53 » |
|
InteresujÂące zdjĂŞcie Seventer. Faktycznie duÂżo tam drobin , ale co robi tam ta biaÂła smuga zakoĂączona jakimÂś obiektem ? Dla niektĂłrych to bĂŞdzie dowĂłd na Nibiru 
|
|
|
|
|
|
|
|