Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 00:00:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Odp: Pogoda - zmiany, kataklizmy, anomalie - Ostrze¿enia  (Przeczytany 1050 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« : Czerwiec 17, 2010, 20:50:25 »

Ja tam rozumiem co pisze Ptak. Jej my¶li s± jak dla mnie klarowne i czyste.

Tak, jak ja rozumiem TERAZ to wcale nie jest stagnacja. Wszystko dzieje siê TERAZ. Nawet przesz³o¶æ i przysz³o¶æ. Nasz linearny czas równie¿ rozgrywa siê tylko teraz. To, co odczuwamy jako up³yw czasu lub jako przemiana , ruch, zmiana, rozwój równie¿ dzieje siê TERAZ. Teraz to bardzo pojemna przestrzeñ. Ale Ty to przecie¿ rozumiesz Kiaro, bo sama pisa³a¶ o tym co siê bêdzie dzia³o w momencie przemiany 2012. Iskry Bo¿e zostan± uniesione w tej przestrzeni, a potem delikatnie postawione z powrotem na przemienionej Ziemi. Jednocze¶nie dla wielu osób ¶wiat nie ulegnie zmianie, bêdzie siê dalej stacza³, niby nic siê nie zmieni, tylko Iskier ju¿ w nim nie bêdzie. Wydarzaæ siê bêdzie mnóstwo rzeczy na raz. Nawet w Apokalipsie mowa jest o tym, ze wszyscy zmarli zmartwychwstan±. Dziwne dziwy, ale nie tak znowu dziwne , je¶li ju¿ dzi¶ wiemy, ¿e istniej± spl±tane stany kwantowe, ¿e istniej± qbity - czyli zarówno stan 0 jak i 1 , czyli s³ynna sprawa z kotem Schroedingera - kot jest ¿ywy i martwy zarazem. TERAZ to wszystkie mo¿liwo¶ci naraz, tak jak fale radiowe w miejscu w którym przebywasz. Wyobra¼ sobie, ¿e Ty jeste¶ tylko odbiornikiem, dostrajasz siê do okre¶lonej fali, wybierasz dan± stacjê. W ka¿dej chwili uwa¿asz, ¿e jeste¶ JAK¡¦ konkretn± stacj±, konkretn± fal±, podczas gdy w TERAZ masz ¶wiadomo¶æ ich wszystkich naraz. Nie znaczy to, ¿e wszystkie nadaj± jak szalone. W TERAZ jest zupe³na cisza. Oko cyklonu, ale w³a¶nie stamt±d widaæ wszystkie wiruj±ce w szalonym tañcu fale mo¿liwo¶ci.
My mamy mo¿liwo¶æ dostrojenia siê do tej ciszy TERAZ  i stamt±d dokonania wyboru mo¿liwo¶ci, dokonania zmian, rozwoju, albo transformacji i  powrotnego zanurzenia siê w któr±¶ rzeczywisto¶æ. Nie kiedy¶ tam, w przysz³ym ¿yciu, w jakiej¶ inkarnacji, nie po ¶mierci, ale w KA¯DEJ CHWILI ¯YCIA. O takiej mocy, wydaje mi siê, mówi Eckhart Tolle. To jest prawdziwe kszta³towanie rzeczywisto¶ci. I je¶li wierzyæ Eckhartowi, to jest pe³nia ¿ycia i to ju¿ jest mo¿liwe. W TERAZ - bez fanfar i uroczysto¶ci, bez ¿adnego po¶wiêcenia czy wielkich uniesieñ , uczuæ wznios³ych a¿ pod niebo, czy specjalnych technik oddychania. To ju¿ tu jest, w ciszy TERAZ.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: