JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #75 : Luty 14, 2012, 19:19:37 » |
|
OstroÂżnie z Plejadanami.
Light- work czyli robota dla Lucyfera - przeciwnika Chrystusa i de facto wroga ludzi , prĂłbujÂącego zablokowaĂŚ rozwĂłj ludzkoÂści na prawie bezemocjonalnych poziomach wiedzowo- technicznych.
(daĂŚ ludziom wiedzĂŞ i gadzety techniczne a przestanÂą myÂśleĂŚ o uczuciach i MiÂłoÂści) , albo daĂŚ cywilizacji technikĂŞ za wczeÂśnie to siĂŞ pozabijajÂą.
Billy Meier ,ktĂłry miaÂł czĂŞsty kontakt z Plejadanami podaje, Âże poziom gĂŞstoÂści- ÂświadomoÂści Chrystusowej jest dla nich praktycznie niedostĂŞpny, nie potrafiÂą w nim dÂługo przebywaĂŚ.
Za duÂżo u nich techniki i wiedzy, a za maÂło emocji i miÂłoÂści.
I chyba teÂż nie mĂłwiÂą o Nibiru - to charakterystyczne dla przekazĂłw z poziomĂłw lucyferycznych.
Co innego Andromedanie - "Mi³oœÌ, któr¹ w sobie t³umisz jest bólem, który nosisz przez wszystkie wcielenia" i dodatkowo podaj¹ ca³¹ historiê by³ej stacji gwiezdnej Nibiru.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #76 : Luty 14, 2012, 19:21:44 » |
|
..warto nawet dla porĂłwnania poznaĂŚ jednych i drugich.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #77 : Luty 14, 2012, 19:53:44 » |
|
Pe³na zgoda Bo, gdyby nie by³o tych przekazów, lajt³orkerów pani Rajskiej itd. trudniej by³oby zrozumieÌ s³owa Chrystusa ze wspó³czesnego przekazu A. Argasiùskiej: "To nie wy Mnie , ale ja was wybra³em". Bóg wybra³ tak prymitywn¹ cywilizacjê z unikalnym DNA, aby wbiÌ szpilê mi³oœci w œwiaty podleg³e zbuntowanemu Ksiêciowi Œwiat³a - Lucyferowi. Kto wie , mo¿e ten wirus Mi³oœci Chrystusowej rozleje siê potem na tysi¹ce innych planet. http://www.objawienia.pl/sub/listy/list26.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 19:55:52 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #78 : Luty 14, 2012, 20:10:00 » |
|
Pe³na zgoda Bo, gdyby nie by³o tych przekazów, lajt³orkerów pani Rajskiej itd. trudniej by³oby zrozumieÌ s³owa Chrystusa ze wspó³czesnego przekazu A. Argasiùskiej: "To nie wy Mnie , ale ja was wybra³em". Bóg wybra³ tak prymitywn¹ cywilizacjê z unikalnym DNA, aby wbiÌ szpilê mi³oœci w œwiaty podleg³e zbuntowanemu Ksiêciowi Œwiat³a - Lucyferowi. Kto wie , mo¿e ten wirus Mi³oœci Chrystusowej rozleje siê potem na tysi¹ce innych planet. http://www.objawienia.pl/sub/listy/list26.html http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=783.msg91609#msg91609
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #79 : Luty 14, 2012, 21:08:13 » |
|
"NiosÂą tu ÂŚwiatÂło Wiedzy" na maksa -te tysiÂące postĂłw.
ale moÂże otrzymajÂą od nas w zamian coÂś cenniejszego.
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #80 : Luty 14, 2012, 21:48:59 » |
|
Bo, gdyby nie byÂło tych przekazĂłw, lajtÂłorkerĂłw pani Rajskiej itd.
Chyba nie ma mowy, ani o racjonalnej, ani humanitarnej dyskusji skoro kryterium sensownoœci Twoich zdaù polega na jakiejœ zjadliwoœci wobec innych istot. I ju¿ w drugim poœcie z uporem powtarzasz t¹ sam¹ zjadliwoœÌ wobec Lightworkerów. Có¿ oni s¹ Ci winni ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 21:49:22 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #81 : Luty 14, 2012, 22:15:20 » |
|
Jack podaj nam trochĂŞ wiadomoÂści o Andromedianach ,przybliz co nie co 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #82 : Luty 14, 2012, 22:21:37 » |
|
Astre : Cytat: Chyba nie ma mowy, ani o racjonalnej, ani humanitarnej dyskusji skoro kryterium sensownoœci Twoich zdaù polega na jakiejœ zjadliwoœci wobec innych istot. I ju¿ w drugim poœcie z uporem powtarzasz t¹ sam¹ zjadliwoœÌ wobec Lightworkerów. Có¿ oni s¹ Ci winni ? Dlaczego klasyfikujesz oraz oceniasz Astre? Czyz nie powinnismy przyjmowac innosc? Wlasciwie akceptowac ja.! Przeciez kazdy z Nas ma prawo wypowiedzenia sie w taki sposob jak (Mu - Jej) pasuje , oczywiscie nie krzywdzac nikogo po drodze.Takie mamy prawo.Zapomnij o Wolna Wola.To wcale nie znaczy , ze musimy lub powinnismy sie z ta taka opinia zgodzic.Wszyscy mamy prawo do wlasnych przemyslen - Pamietajmy tylko jedno - nie mamy prawa krzywdzic nikogo po drodze.KOCHAJMY LUDZI TAK SZYBKO ODCHODZA.Mowic a czynic to sa dwie rozne sprawy.Rozumiec znaczenie slowa Kocham - to niesamowita przemiana w kazdym zyciu, kazdego z Nas.Pamietajmy , kazdy z Nas ma Prawo Rozwijania sie w/g wlsnych Potrzeb. MOwic na temat milosci a czuc i zyc Miloscia to dwie rozne "sprawy". To tylko Moje zdanie - wysluchac warto kazdego - lecz wcale to nie znaczy, ze nalezy robic w/g wyznacznikow innych ludzi.Posluchajmy Wlasnego serducha - Ono wie Najlepiej.Pamietajmy rowniez o FALSZYWYCH PROROKACH.W danym czasie jest ich wiecej niz mozemy to sobie wyobrazic.To co wydaje sie Nam iz byc nie moze nie ma prawa - Pamietajmy tak moze byc i dziac sie Tu i Teraz.Nie jest istotne czy sa to Plejadanie, Adnroidy czy tez inne formy istnienia.Bardzo prosze Badzmy Ponad Wszystko - Milusiego Dzionka - Ela
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 22:22:18 wysłane przez Elzbieta »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #83 : Luty 14, 2012, 22:38:39 » |
|
Dlaczego klasyfikujesz oraz oceniasz Astre? Czyz nie powinnismy przyjmowac innosc? Wlasciwie akceptowac ja.!
A kto tu klasyfikuje i ocenia ? DaÂłem przykÂład juÂż nie tylko klasyfikacji i oceniania, ale nawet publicznej zÂłoÂśliwoÂści i zajadliwoÂści i to w imiĂŞ Chrystusowej miÂłoÂści, wobec innych ludzi. WiĂŞc nie tolerujĂŞ tego sÂłodkiego pierdzenia o miÂłoÂści i to jeszcze Chrystusowej, gdzie samemu kilka centymetrĂłw dalej co innego siĂŞ robi. To faÂłsz i obÂłuda, bo innych przymiotnikĂłw nie bĂŞdĂŞ publicznie uÂżywaÂł. Jak komuÂś po drodze publicznie objeÂżdzaĂŚ innych ludzi i przyrĂłwnywaĂŚ do jakichÂś LucyferĂłw, to skÂłania mnie to do pytaĂą z zakresu psychologicznych i socjologicznych postaw ludzkich.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #84 : Luty 14, 2012, 23:15:46 » |
|
Ostro¿nie z Plejadanami. A dlaczego ograniczaÌ siê tylko do nich. Jeœli ostrzegamy to warto wymieniÌ ca³y wachlarz tych, przed którymi powinniœmy byÌ ostro¿ni.  No dobra, zmieùmy ton. Plejadianie, jak i wiêkszoœÌ dziœ chanelinguj¹cych cywilizacji mo¿na zaliczyÌ do, jak to podkreœli³eœ, "lucyferuj¹cych" (no, nie u¿y³eœ tego okreœlenia, a wspomnia³eœ o Lucyferze, natomiast ja to sprzymiotnikowa³em  ). Czyli s¹ to cywilizacje, które od³¹czy³y siê od Ÿród³a. Jednak z Plejadianami jest ta ma³a ró¿nica, ¿e powrócili, przynajmniej wiêkszoœÌ z nich, do "macierzy". Jednak masz racjê, ¿e nale¿y zachowaÌ ostro¿noœÌ. Ci z LO (Ligii Opiekunów), czyli front cywilizacji popieraj¹cych "macierz" wymieniaj¹ Plejadian jako cywilizacjê na rozdro¿u. Wielu z nich, podobnie jak z Zeta, powróci³o do "dŸwiêku", ale nie wszyscy. Light- work czyli robota dla Lucyfera - przeciwnika Chrystusa i de facto wroga ludzi , próbuj¹cego zablokowaÌ rozwój ludzkoœci na prawie bezemocjonalnych poziomach wiedzowo- technicznych. Nauczona nas postrzegania, a tym samym przedstawiania wszystkiego tak bardzo skrajnie. Tym czasem tak skrajnego podzia³u nie ma nawet poœród zwaœnionych stron (czyli dobrych i z³ych, jak nas ucz¹  ). Fakt, Lucyfer jest przeciwieùstwem tzw. Chrystusa, ale zawsze ma on i jego stronnictwo, mo¿liwoœÌ powrotu. A ju¿ na pewno nie jest on wrogiem ludzkoœci, jak to okreœli³eœ. On i jego strona maj¹ po prostu do wykonania pewn¹, dla nich wa¿n¹ sprawê i to czyni¹, a ¿e ludzi (czytaj nas, bo rodzaj ludzki w kosmosie jest ogromny) postrzegany jest przez nich tak, jak my postrzegamy wieloryby czy delfiny (w ogóle ca³¹ przyrodê) wiêc z tego punktu widzenia mnie to nie dziwi. Chcesz widzieÌ w nich anio³y i demony to tak ich postrzegaj, ale uwa¿aj bo mo¿esz siê zdziwiÌ gdy dotrze do ciebie, ¿e te anio³ki to w rzeczywistoœci jeszcze gorsz diabo³y ni¿ te z lekcji religii. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #85 : Luty 14, 2012, 23:16:47 » |
|
Elzbieta, Astre, obydwoje macie racjĂŞ i zapewne dobre intencje, a mimo tego nastÂąpiÂło spiĂŞcie. Wiele takich spiĂŞĂŚ , bardziej lub mniej burzliwych ostatnio obserwujĂŞ. Dlaczego ? PrzecieÂż jesteÂśmy wszyscy na tej samej, wznoszÂącej ÂścieÂżce. MoÂżliwe, Âże dobrze to tÂłumaczy zdanie wypowiedziane przez Johna z Zielonej Mili ...
"w kaÂżdej chwili na caÂłej Ziemi zÂło zabija nas wzajemnie naszÂą wÂłasnÂą miÂłoÂściÂą"
ByĂŚ moÂże wynika to ze zbyt wielkiego przywiÂązania (waÂżnoÂści) do wÂłasnego rozumienia miÂłoÂści i wÂłasnej ÂścieÂżki ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 23:17:08 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #86 : Luty 15, 2012, 02:06:07 » |
|
East: Tu naprawde n ie chodzi o to kto ma racje.Mimo wszystko Dzieki serdeczne za serduszko.Mysle,ze super sprawa jest tu Nasza wymiana wiedzy.Nawet jezeli sie mylimy to i tak dazymy do celu.Astre Dzieki bardzo - Ela
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #87 : Luty 15, 2012, 08:37:20 » |
|
Chyba nie ma mowy, ani o racjonalnej, ani humanitarnej dyskusji skoro kryterium sensownoœci Twoich zdaù polega na jakiejœ zjadliwoœci wobec innych istot. I ju¿ w drugim poœcie z uporem powtarzasz t¹ sam¹ zjadliwoœÌ wobec Lightworkerów. Có¿ oni s¹ Ci winni ?
Przeciwnie Astre, mam wobec Nich d³ug wdziêcznoœci, bo dziêki Ich impulsowi zrozumia³em parê rzeczy. Nawet "rozdzieleni" rozwijamy siê wspólnie, a wiêc i Oni wiele wynios¹ z inkarnowania siê na terenie Polski. Jednak, w ich przekazie coœ jest nie tak. Wspomaga Ich M.Rozbicki (radio bez cenzury). Mo¿na by siê zapytaÌ : co oni chc¹ rozbiÌ? W pods³uchanej rozmowie nabijaj¹ siê z Koœcio³a Katolickiego i z pomnika Chrystusa Króla. Boskie Si³y prowadz¹ rozwój ludzkoœci, od tysiêcy lat, wykorzystuj¹c do tego wiele narzêdzi (silne inkarnacje, objawienia, sterowanie konfliktami, demonami itd. Przysz³oœÌ tej linii rozwoju jest w "polskiej sekcji KK" i trwa³ym zwróceniu siê ku naukom Jezusa Chrystusa. Oni nie widz¹ sensu powstania tego pomnika w Œwiebodzinie i myl¹ siê. O rozwoju przysz³ej Polski zadecyduje efekt skali - kilkadziesi¹t milionów dusz i ich tradycja do kilku inkarnacji lajt³orkerów. Zatem nale¿y sobie zadaÌ pytanie, czy to my mamy siê uczyÌ od Nich, czy Chrystus ma plan aby Oni nauczyli siê czegoœ do Nas? Chanell, youtube i has³o Alex Collier, lub Wojmus i "Rodzina Galaktyczna", ale jesteœ Polk¹ , a Chrystus powiedzia³, ¿e daje Polsce te przekazy Anny , uczestniczki Powstania Warszawskiego, wiêc lepiej to poczytaÌ i ³¹czyÌ siê mentalnie z Chrystusem i polskimi duszami na poziomie Chrystusowym , a ten Pokój u Boga jest po II wojnie najwiêkszy ze wszystkich narodów Ziemi, co bêdzie owocowaÌ w przysz³ym rozwoju Polski. http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html, szczególnie "Œwiadków Bo¿ego Mi³osierdzia"
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 08:46:47 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #88 : Luty 15, 2012, 08:49:15 » |
|
@JACK- po prostu nie wierzê w to co czytam,- tobie te¿ wydaje siê, ¿e Polska jest jakimœ obszarem eksterytorialnym we wszechœwiecie wymiarów i gêstoœci. Ja tam z nikim nie walczê i nie z³owró¿ê, ale ta wizja katolickiej Polski jako jedynego zbawienia dla ludzkoœci, brzmi po prostu groteskowo. To ¿e ktoœ stawia pomniki, to jego ma³py i jego cyrk, o ile robi to na w³asny rachunek. Ty przedstawiasz podzielon¹ ca³oœÌ jako zwalczaj¹ce sie przeciwieùstwa, a to raz- iluzja dualizmu, dwa- wielki "poligon" dla dusz w tym materialnym wymiarze. pozdro 
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #89 : Luty 15, 2012, 09:08:58 » |
|
SongoOd wielu lat zastanawiam siĂŞ jaki jest plan rozwojowy Boga dla Ziemi. Nie wiem jak Ty, ale ja dostrzegam ten plan patrzÂąc nawet kilka tysiĂŞcy lat wstecz. WidzĂŞ ten PLAN DLA ZIEMI , choĂŚ moÂże mam urojenia ( przeniesienie rasy biaÂłej do Europy, introdukcja monoteizmu, impuls chrystusowy rozwiniĂŞty w oparciu o greckie podÂłoÂże kulturowe, rozbicie judaizmu za pomocÂą Islamu itd. Ognisko rozpalamy od jednego miejsca. "BĂłg" daÂł juÂż przykÂład rozpalania ogniska jakiejÂś idei od jednego punktu - patrz Izrael. A tej Planecie ciÂągle brak MiÂłoÂści. Przekazy, przepowiednie i mĂłj wĂŞch mĂłwiÂą mi Âże "BĂłg" zacznie rozpalaĂŚ Ognisko Ziemskiej MiÂłoÂści na terenie Polski, a zarzewiem tego ogniska bĂŞdzie Chrystus i jego nauki, a ludzie po raz pierwszy przestanÂą olewaĂŚ Chrystusowe przykazanie MiÂłoÂści Boga i BliÂźniego. No ale Âżeby to "ruszyÂło" potrzebne jest Oczyszczanie i WstrzÂąs, ktĂłre zresztÂą Mesjasz zapowiedziaÂł. Trzeba chociaÂż na chwilĂŞ ludziom zabraĂŚ gadzety Lucyfera - Laptopy i Tablety , aby zauwaÂżyli nauki Jezusa Chrystusa i siĂŞ nad nimi "pochylili". 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 09:21:39 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #90 : Luty 15, 2012, 09:16:41 » |
|
zgadzam siê co do mi³oœci i nawet tych pierwszych punktów/ognisk,- ale chyba jesteœ œwiadomy tego, ¿e historia homo sapiens i ludzkoœci tylko na samej ziemi jest o wiele d³u¿sza ni¿ to siê nam przedstawia(patrz Wedy- mowa o 100-l. hitrorii i 3 potopach). To ¿e zmiana jest niezbêdna to nie ulega w¹tpliwoœci i ona nadchodzi, i o tym jest we wszystkich zapiskach pozostawionych nam przez cywilizacje/religie z ca³ego œwiata. No i jeszcze ta bia³a rasa, przecie¿ w³aœnie my biali pokazaliœmy w ostatnich 2tys.l. nasze mi³osierdzie dla innych ras a¿ nadto. To chyba ¿art z t¹ wybran¹ bia³¹ ras¹..?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 09:17:36 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 : Luty 15, 2012, 09:35:08 » |
|
zgadzam siĂŞ co do miÂłoÂści i nawet tych pierwszych punktĂłw/ognisk,-
To chyba ¿art z t¹ wybran¹ bia³¹ ras¹..?
To nie ¿art. Przy czym nie chodzi wy¿szoœÌ bia³ych , ale o ich geny rozprzestrzenione ju¿ w ca³ej ludzkoœci. Nawet murzyni ,ci wysocy maj¹ ogromn¹ domieszkê bia³ej krwi. Pierwotnie stworzony robotnik do kopalni mierzy³ podobno 1,4 m. Czyli teraz praktycznie ka¿dy Ziemnianin jest bia³y, nawet Chiùczyk. Zauwa¿, ¿e w jednej sesji Enki powiedzia³, ¿e gdyby nie dosz³o do nieplanowanego wymieszania genów Annunaki z prymitywnym niewolnikiem, (nowe grupy krwi ), plan rozwojowy Ziemi by³ inny - tworzenie od podstaw nowego doskonalszego gatunku. No ale geny "siê zmiesza³y" i po tym fakcie wprowadzono nowy plan dla Ziemi , oparty o now¹ "samoistnie" powsta³¹ ludzkoœÌ . Józef Wasilik okreœli³ moment powstania "nowych ludzi" (zmieszanie krwii) bodaj¿e na 12 tys.lat temu. Niemal w tym momencie "znikn¹³" te¿ mongloidalny myœliwy-jaskiniowiec z Europy Zachodniej i pojawi³ siê bia³y "Rolnik" Z grubsza mo¿na wiêc przyj¹Ì , ¿e wtedy zacz¹³ siê Nowy Plan dla Ziemi. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2367.0
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 09:45:15 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #92 : Luty 15, 2012, 09:40:35 » |
|
..no có¿ mo¿e i tak, jeœli opieraÌ siê tylko na wybranych Ÿród³ach,- ale bior¹c pod uwagê ca³¹ dostêpn¹ wiedzê(której sam oczywiœcie nie znam)- to Enki i jego historia- to tylko jedna z wielu wersji,- a na pewno Hindusi i Chiùczycy, albo Dogoni, czy te¿ Indianie by siê obrazili. 
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #93 : Luty 15, 2012, 10:00:14 » |
|
a na pewno Hindusi i Chiùczycy, albo Dogoni, czy te¿ Indianie by siê obrazili.  Wg Alexa Colliera , mamy domieszkê bia³ego- królewskiego DNA i w Galaktyce wielu uwa¿a nas jak ród królewski. Nie wiem czy Jaszczurki Dogonów obrazi³y siê na Królewskich Rodziców pilnuj¹cych rozwoju b¹dŸ co b¹dŸ swoich potomków. Stosunek Plejadan do nas jest mniej emocjonalny, no ale Annunaki mog¹ coœ do nas "czuÌ" - mog¹ to byÌ np. wyrzuty sumienia po³¹czone z mi³oœci¹ i chêci¹ zadoœÌuczynienia.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #94 : Luty 15, 2012, 10:08:20 » |
|
powiem jeszcze tak, otó¿,- wszystkie podzia³y obojêtnie na jakim tle, aby kogoœ wyró¿niÌ, a kogoœ ukazaÌ jako gorszego/mniej wartoœciowego,- s¹ w³aœnie tym co jest "robot¹ szatana" sianie poró¿nienia i nienawiœci poœród wszystkich dzieci œwiat³a we wszechœwiecie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #95 : Luty 15, 2012, 10:31:41 » |
|
Bardzo m¹drze prawisz songo1970 wiele tych wypisywanych rewelacji jest po prostu nie zrozumieniem ca³ego cyklu procesów rozwojowych. Oraz strachem pewnych niedojrza³ych jeszcze grup energii przed utrata tego co znaj¹ i uwa¿aj¹ za cenne dla siebie. W nowym procesie ewolucji nie chc¹ siê z tym rozstaÌ. To jak z ma³ym dzieckiem nie chce oddaÌ smoczka kiedy pora do przedszkola a czas siê z nim rozstaÌ. Zatem histeria i rozpacz po³¹czona ze strachem przed nowym. Oraz t³umaczenie wszelkimi argumentami co znane ( nie zawsze jeszcze dobre, bo zu¿yte i wyroœniête) by pozosta³o za wszelk¹ cenê, wrêcz walka o to. A strach przeogromny to wk³adanie do r¹k fa³szywych argumentów , stek k³amstw i wymuszaù wszelakich. Niestety tak. Bo brak jeszcze gotowoœci na ewolucje. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 10:54:31 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #96 : Luty 15, 2012, 10:49:41 » |
|
powiem jeszcze tak, otó¿,- wszystkie podzia³y obojêtnie na jakim tle, aby kogoœ wyró¿niÌ, a kogoœ ukazaÌ jako gorszego/mniej wartoœciowego,- s¹ w³aœnie tym co jest "robot¹ szatana" sianie poró¿nienia i nienawiœci poœród wszystkich dzieci œwiat³a we wszechœwiecie.
Tylko Bóg kocha swe dzieci i chce ich rozwoju, a nie stgnacji. Jak pisa³. M.Waùkowicz z zaœwiatów " wa¿ne ¿e w duszy zmiana zachodzi" Dlatego Bóg zsy³a nam te wojny i cierpienia - z mi³oœci , a tzw. Szatan choÌ zbuntowany robi tak naprawdê to co chce Bóg. Dziêki temu nastêpuje eksplozja rozwoju ludzkoœci i coraz wiêcej dusz trafia do Boga. Polecana przeze mnie Anna: http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html nie mog³a tego zrozumieÌ "ofiary z³o¿onej przez Polskê" , wiêc cierpliwie jej to t³umaczono. Okazuje siê, ¿e Ciemne Si³y maj¹ najwiêksze "ludzkie ¿niwo" w okresach pokoju powoli deprawuj¹c ludzkoœÌ, natomiast w a wyniku II wojny, Niebo zape³ni³o siê duszami zdecydowanymi na mi³oœÌ. Ze stagnacji najbardziej zadowolony jest Lucyfer, bo letnie dusze nie p³on¹ z mi³oœci np. do ojczyzny i po œmierci trafiaj¹ do Niego, a nie do Chrystusa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 11:02:44 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #97 : Luty 15, 2012, 10:51:43 » |
|
..a wiĂŞc Lenin miaÂł jednak racjĂŞ- "im gorzej tym lepiej" 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #98 : Luty 15, 2012, 11:04:56 » |
|
Jak byœ siê JACEK pozby³ tego lepkiego nazewnictwa wartoœciuj¹cego szyldami a nie czynami to te¿ m¹drze byœ prawi³. Niestety , lub stety wartoœci najcenniejsze s¹ ponad religijne. Religie to droga ( dla jeszcze niegotowych rozwojowo) poznawczo , rozpoznawcza, bynajmniej tak¹ mia³a byÌ. Je¿eli blokuje ona myœl ludzk¹ jest naganna , je¿eli w jakiœ sposób rozwija chocia¿ ma³e iskierki uczuÌ Ludzkich jest tolerowana. Wiedza która przekazywa³ Jeszua to nie jest ta wiedza któr¹ karmi nas katolicyzm, to nie te wzorce. Pomniki? Po co komu skamienia³e pieni¹dze , lepiej by³o dzieciom i starszym bezradnym kupiÌ buty i opa³ na zimê. To by by najcenniejszym pomnikiem by³o tylko jakoœ ma³o wyeksponowanym ... i w tym problem w blichtrze , którym siê oczy mydli pokazuj¹c "si³ê"... ¯enuj¹ce. Tak songo1970 pokonywanie trudnoœci wzbogaca prze¿yciami i zwiêksza si³ê ( jak u sportowców) ale s¹ wszystkiego granice. Nie mo¿na deprawowaÌ godnoœci ludzkiej! Bardziej wzbogaca prze¿ywanie duchowe i duchowa trudnoœÌ pokonana ni¿ fizyczna i to ona daje wiêksz¹ moc sprawcz¹. Jednak w œwiecie fizycznym licz¹ siê efekty fizyczne wiêc jedno w drugim jest zawarte. Ale nie mo¿e , nie powinna dominowaÌ trudnoœÌ fizyczna jak jest teraz. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 11:09:33 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #99 : Luty 15, 2012, 11:08:12 » |
|
..no i jeszcze jedno, te¿ chyba od Plejadnian,- "¿ycie na tym œwiecie(naszym obecnym) to lekcje dla duszy, i bêdziecie tyle razy wracaÌ i pope³niaÌ te same b³êdy dopóki siê nie nauczycie i zrozumiecie"
|
|
|
|
|
|
|
|