Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:46:37

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Plejadianie o roku 2012...  (Przeczytany 82509 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Luty 14, 2012, 19:19:37 »

Ostro¿nie z Plejadanami.

Light- work   czyli  robota dla Lucyfera   - przeciwnika Chrystusa i  de facto wroga ludzi , próbuj±cego zablokowaæ rozwój ludzko¶ci na prawie bezemocjonalnych poziomach wiedzowo- technicznych.

(daæ ludziom wiedzê i gadzety techniczne  a  przestan± my¶leæ  o uczuciach i  Mi³o¶ci) , albo daæ cywilizacji technikê za wcze¶nie to siê pozabijaj±.

Billy Meier ,który mia³ czêsty kontakt z  Plejadanami podaje, ¿e poziom gêsto¶ci- ¶wiadomo¶ci Chrystusowej jest dla nich  praktycznie niedostêpny, nie potrafi± w nim d³ugo  przebywaæ.

Za du¿o u nich techniki i wiedzy,  a za ma³o  emocji i mi³o¶ci.

I chyba te¿ nie mówi± o Nibiru - to charakterystyczne dla przekazów z poziomów lucyferycznych.

Co innego Andromedanie - "Mi³o¶æ, któr± w sobie t³umisz jest bólem, który nosisz przez wszystkie wcielenia"   i dodatkowo podaj± ca³± historiê  by³ej stacji gwiezdnej Nibiru.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #76 : Luty 14, 2012, 19:21:44 »

..warto nawet dla porównania poznaæ jednych i drugich.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Luty 14, 2012, 19:53:44 »

Pe³na zgoda

Bo, gdyby nie by³o tych przekazów,  lajt³orkerów pani Rajskiej itd.

trudniej by³oby zrozumieæ s³owa Chrystusa ze wspó³czesnego  przekazu A. Argasiñskiej:

"To nie wy Mnie , ale ja was  wybra³em".

Bóg wybra³  tak prymitywn± cywilizacjê z unikalnym DNA,  aby wbiæ szpilê mi³o¶ci   w  ¶wiaty podleg³e  zbuntowanemu Ksiêciowi ¦wiat³a - Lucyferowi.

Kto wie , mo¿e ten wirus Mi³o¶ci  Chrystusowej rozleje siê potem na tysi±ce innych planet.

http://www.objawienia.pl/sub/listy/list26.html

« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 19:55:52 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #78 : Luty 14, 2012, 20:10:00 »

Pe³na zgoda

trudniej by³oby zrozumieæ s³owa Chrystusa ze wspó³czesnego  przekazu A. Argasiñskiej:

"To nie wy Mnie , ale ja was  wybra³em".

Bóg wybra³  tak prymitywn± cywilizacjê z unikalnym DNA,  aby wbiæ szpilê mi³o¶ci   w  ¶wiaty podleg³e  zbuntowanemu Ksiêciowi ¦wiat³a - Lucyferowi.

Kto wie , mo¿e ten wirus Mi³o¶ci  Chrystusowej rozleje siê potem na tysi±ce innych planet.

http://www.objawienia.pl/sub/listy/list26.html

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=783.msg91609#msg91609

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Luty 14, 2012, 21:08:13 »

"Nios± tu ¦wiat³o Wiedzy"  na maksa -te tysi±ce postów.

ale mo¿e otrzymaj± od nas w zamian  co¶ cenniejszego.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Luty 14, 2012, 21:48:59 »

Chyba nie ma mowy, ani o racjonalnej, ani humanitarnej dyskusji  skoro kryterium sensowno¶ci Twoich zdañ polega na jakiej¶ zjadliwo¶ci wobec
innych istot. I ju¿ w drugim po¶cie z uporem powtarzasz t± sam± zjadliwo¶æ wobec Lightworkerów.
Có¿ oni s± Ci winni ?
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 21:49:22 wys³ane przez Astre » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #81 : Luty 14, 2012, 22:15:20 »

Jack podaj nam trochê wiadomo¶ci o  Andromedianach ,przybliz co nie co  Z politowaniem

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Luty 14, 2012, 22:21:37 »

Astre :
Cytat:
Chyba nie ma mowy, ani o racjonalnej, ani humanitarnej dyskusji  skoro kryterium sensowno¶ci Twoich zdañ polega na jakiej¶ zjadliwo¶ci wobec
innych istot. I ju¿ w drugim po¶cie z uporem powtarzasz t± sam± zjadliwo¶æ wobec Lightworkerów.
Có¿ oni s± Ci winni ?
Dlaczego klasyfikujesz oraz oceniasz Astre?
Czyz nie powinnismy przyjmowac innosc? Wlasciwie akceptowac ja.!
Przeciez kazdy z Nas ma prawo wypowiedzenia sie w taki sposob jak (Mu - Jej) pasuje , oczywiscie nie krzywdzac nikogo po drodze.Takie mamy prawo.Zapomnij o Wolna Wola.To wcale nie znaczy , ze musimy lub powinnismy sie z ta taka opinia zgodzic.Wszyscy mamy prawo do wlasnych  przemyslen - Pamietajmy tylko jedno - nie mamy prawa krzywdzic nikogo po drodze.KOCHAJMY LUDZI TAK SZYBKO ODCHODZA.Mowic a czynic to sa dwie rozne sprawy.Rozumiec znaczenie slowa Kocham -  to niesamowita przemiana w kazdym zyciu, kazdego z Nas.Pamietajmy , kazdy z Nas ma Prawo Rozwijania sie w/g wlsnych Potrzeb. MOwic na temat milosci a czuc i zyc Miloscia to dwie rozne "sprawy".
To tylko Moje zdanie - wysluchac warto kazdego - lecz wcale  to nie znaczy, ze nalezy robic w/g wyznacznikow innych ludzi.Posluchajmy Wlasnego serducha - Ono wie Najlepiej.Pamietajmy rowniez o FALSZYWYCH PROROKACH.W danym czasie jest ich wiecej niz mozemy to sobie wyobrazic.To co wydaje sie Nam iz byc nie moze nie ma prawa - Pamietajmy tak moze byc i dziac sie Tu i Teraz.Nie jest istotne czy sa to Plejadanie, Adnroidy czy tez inne formy istnienia.Bardzo prosze Badzmy Ponad Wszystko - Milusiego Dzionka - Ela
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 22:22:18 wys³ane przez Elzbieta » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Luty 14, 2012, 22:38:39 »

Dlaczego klasyfikujesz oraz oceniasz Astre?
Czyz nie powinnismy przyjmowac innosc? Wlasciwie akceptowac ja.!

A kto tu klasyfikuje i ocenia ?
 Da³em przyk³ad ju¿ nie tylko klasyfikacji i oceniania, ale nawet publicznej  z³o¶liwo¶ci i zajadliwo¶ci i to w imiê Chrystusowej mi³o¶ci, wobec innych ludzi.
Wiêc nie tolerujê tego s³odkiego pierdzenia o mi³o¶ci i to jeszcze Chrystusowej, gdzie samemu kilka centymetrów dalej co innego siê robi.
To fa³sz i ob³uda, bo innych przymiotników nie bêdê publicznie u¿ywa³.
Jak komu¶ po drodze publicznie obje¿dzaæ innych ludzi i przyrównywaæ do jakich¶ Lucyferów, to sk³ania mnie to do pytañ z zakresu psychologicznych i socjologicznych postaw ludzkich.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #84 : Luty 14, 2012, 23:15:46 »

Cytat: JACK
Ostro¿nie z Plejadanami.

A dlaczego ograniczaæ siê tylko do nich.
Je¶li ostrzegamy to warto wymieniæ ca³y wachlarz tych, przed którymi powinni¶my byæ ostro¿ni. Mrugniêcie
No dobra, zmieñmy ton.
Plejadianie, jak i wiêkszo¶æ dzi¶ chanelinguj±cych cywilizacji mo¿na zaliczyæ do, jak to podkre¶li³e¶, "lucyferuj±cych" (no, nie u¿y³e¶ tego okre¶lenia, a wspomnia³e¶ o Lucyferze, natomiast ja to sprzymiotnikowa³em Du¿y u¶miech). Czyli s± to cywilizacje, które od³±czy³y siê od ¼ród³a. Jednak z Plejadianami jest ta ma³a ró¿nica, ¿e powrócili, przynajmniej wiêkszo¶æ z nich, do "macierzy".
Jednak masz racjê, ¿e nale¿y zachowaæ ostro¿no¶æ. Ci z LO (Ligii Opiekunów), czyli front cywilizacji popieraj±cych "macierz" wymieniaj± Plejadian jako cywilizacjê na rozdro¿u. Wielu z nich, podobnie jak z Zeta, powróci³o do "d¼wiêku", ale nie wszyscy.

Light- work   czyli  robota dla Lucyfera   - przeciwnika Chrystusa i  de facto wroga ludzi , próbuj±cego zablokowaæ rozwój ludzko¶ci na prawie bezemocjonalnych poziomach wiedzowo- technicznych.

Nauczona nas postrzegania, a tym samym przedstawiania wszystkiego tak bardzo skrajnie. Tym czasem tak skrajnego podzia³u nie ma nawet po¶ród zwa¶nionych stron (czyli dobrych i z³ych, jak nas ucz± Mrugniêcie). Fakt, Lucyfer jest przeciwieñstwem tzw. Chrystusa, ale zawsze ma on i jego stronnictwo, mo¿liwo¶æ powrotu. A ju¿ na pewno nie jest on wrogiem ludzko¶ci, jak to okre¶li³e¶.
On i jego strona maj± po prostu do wykonania pewn±, dla nich wa¿n± sprawê i to czyni±, a ¿e ludzi (czytaj nas, bo rodzaj ludzki w kosmosie jest ogromny) postrzegany jest przez nich tak, jak my postrzegamy wieloryby czy delfiny (w ogóle ca³± przyrodê) wiêc z tego punktu widzenia mnie to nie dziwi.
Chcesz widzieæ w nich anio³y i demony to tak ich postrzegaj, ale uwa¿aj bo mo¿esz siê zdziwiæ gdy dotrze do ciebie, ¿e te anio³ki to w rzeczywisto¶ci jeszcze gorsz diabo³y ni¿ te z lekcji religii. Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Luty 14, 2012, 23:16:47 »

Elzbieta, Astre, obydwoje macie racjê i zapewne dobre intencje, a mimo tego nast±pi³o spiêcie.
Wiele takich spiêæ , bardziej lub mniej burzliwych ostatnio obserwujê. Dlaczego ?
Przecie¿ jeste¶my wszyscy na tej samej, wznosz±cej ¶cie¿ce.
Mo¿liwe, ¿e dobrze to t³umaczy zdanie wypowiedziane przez Johna z Zielonej Mili ...

"w ka¿dej chwili na ca³ej Ziemi z³o zabija nas wzajemnie nasz± w³asn± mi³o¶ci±"

Byæ mo¿e wynika to ze zbyt wielkiego przywi±zania (wa¿no¶ci) do w³asnego rozumienia mi³o¶ci i w³asnej ¶cie¿ki ?
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 23:17:08 wys³ane przez east » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Luty 15, 2012, 02:06:07 »

East: Tu naprawde n ie chodzi o to kto ma racje.Mimo wszystko Dzieki serdeczne za serduszko.Mysle,ze super sprawa jest tu Nasza wymiana wiedzy.Nawet jezeli sie mylimy to i tak dazymy do celu.Astre Dzieki bardzo - Ela
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Luty 15, 2012, 08:37:20 »

Có¿ oni s± Ci winni ?

Przeciwnie  Astre, mam wobec Nich d³ug wdziêczno¶ci,  bo dziêki  Ich impulsowi zrozumia³em parê rzeczy.
Nawet  "rozdzieleni"  rozwijamy siê wspólnie,  a wiêc i Oni wiele wynios± z inkarnowania siê na terenie Polski.

Jednak, w ich  przekazie co¶ jest nie tak.  Wspomaga Ich  M.Rozbicki (radio bez cenzury).

Mo¿na by siê zapytaæ :  co oni chc± rozbiæ?

W pods³uchanej rozmowie nabijaj± siê  z Ko¶cio³a Katolickiego  i  z pomnika Chrystusa Króla.

Boskie Si³y  prowadz± rozwój ludzko¶ci, od tysiêcy lat,  wykorzystuj±c do tego wiele narzêdzi (silne inkarnacje, objawienia, sterowanie konfliktami, demonami itd.

Przysz³o¶æ tej linii rozwoju jest w "polskiej sekcji KK"  i trwa³ym zwróceniu siê ku naukom Jezusa Chrystusa.
Oni nie widz± sensu powstania tego pomnika w ¦wiebodzinie  i myl± siê.

O rozwoju przysz³ej Polski zadecyduje efekt skali -  kilkadziesi±t milionów  dusz  i ich tradycja do kilku inkarnacji lajt³orkerów.

Zatem nale¿y sobie zadaæ pytanie, czy to my mamy siê uczyæ od Nich,  czy Chrystus ma plan aby Oni nauczyli siê czego¶ do Nas?

Chanell,

youtube i   has³o Alex Collier, lub Wojmus i "Rodzina Galaktyczna", ale

jeste¶ Polk± ,  a Chrystus powiedzia³, ¿e daje  Polsce te przekazy Anny , uczestniczki Powstania Warszawskiego, wiêc lepiej  to poczytaæ i ³±czyæ siê mentalnie  z
 Chrystusem i polskimi duszami na poziomie Chrystusowym , a ten Pokój u Boga  jest po II wojnie  najwiêkszy  ze wszystkich narodów Ziemi, co bêdzie owocowaæ w przysz³ym rozwoju Polski.
http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html
, szczególnie "¦wiadków Bo¿ego Mi³osierdzia"

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 08:46:47 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #88 : Luty 15, 2012, 08:49:15 »

@JACK- po prostu nie wierzê w to co czytam,-
tobie te¿ wydaje siê, ¿e Polska jest jakim¶ obszarem eksterytorialnym we wszech¶wiecie wymiarów i gêsto¶ci.
Ja tam z nikim nie walczê i nie z³owró¿ê, ale ta wizja katolickiej Polski jako jedynego zbawienia dla ludzko¶ci, brzmi po prostu groteskowo. To ¿e kto¶ stawia pomniki, to jego ma³py i jego cyrk, o ile robi to na w³asny rachunek.
Ty przedstawiasz podzielon± ca³o¶æ jako zwalczaj±ce sie przeciwieñstwa, a to raz- iluzja dualizmu, dwa- wielki "poligon" dla dusz w tym materialnym wymiarze.

pozdro U¶miech

JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Luty 15, 2012, 09:08:58 »

Songo

Od wielu lat  zastanawiam siê jaki jest plan rozwojowy Boga  dla Ziemi.

Nie wiem jak Ty, ale ja dostrzegam ten plan patrz±c nawet kilka tysiêcy lat wstecz. Widzê  ten PLAN DLA ZIEMI , choæ mo¿e mam urojenia ( przeniesienie rasy bia³ej do Europy, introdukcja monoteizmu, impuls chrystusowy rozwiniêty w oparciu o greckie pod³o¿e kulturowe, rozbicie judaizmu za pomoc± Islamu  itd.

Ognisko rozpalamy od jednego miejsca.

"Bóg"  da³ ju¿  przyk³ad  rozpalania ogniska jakiej¶ idei   od jednego punktu - patrz Izrael.

A tej  Planecie ci±gle brak Mi³o¶ci.

Przekazy, przepowiednie  i mój wêch   mówi± mi ¿e "Bóg"  zacznie rozpalaæ Ognisko Ziemskiej Mi³o¶ci  na terenie Polski,  a zarzewiem tego ogniska bêdzie Chrystus i jego nauki, a ludzie po raz pierwszy przestan± olewaæ Chrystusowe  przykazanie Mi³o¶ci  Boga i Bli¼niego.

No ale ¿eby to "ruszy³o"  potrzebne jest Oczyszczanie i   Wstrz±s,  które zreszt±   Mesjasz zapowiedzia³.

Trzeba chocia¿ na chwilê ludziom zabraæ  gadzety Lucyfera - Laptopy i Tablety  , aby  zauwa¿yli nauki Jezusa Chrystusa i siê nad nimi "pochylili". U¶miech

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 09:21:39 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #90 : Luty 15, 2012, 09:16:41 »

zgadzam siê co do mi³o¶ci i nawet tych pierwszych punktów/ognisk,-
ale chyba jeste¶ ¶wiadomy tego, ¿e historia homo sapiens i ludzko¶ci tylko na samej ziemi jest o wiele d³u¿sza ni¿ to siê nam przedstawia(patrz Wedy- mowa o 100-l. hitrorii i 3 potopach). To ¿e zmiana jest niezbêdna to nie ulega w±tpliwo¶ci i ona nadchodzi, i o tym jest we wszystkich zapiskach pozostawionych nam przez cywilizacje/religie z ca³ego ¶wiata. No i jeszcze ta bia³a rasa, przecie¿ w³a¶nie my biali pokazali¶my w ostatnich 2tys.l. nasze mi³osierdzie dla innych ras a¿ nadto.
To chyba ¿art z t± wybran± bia³± ras±..?
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 09:17:36 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Luty 15, 2012, 09:35:08 »

zgadzam siê co do mi³o¶ci i nawet tych pierwszych punktów/ognisk,-

To chyba ¿art z t± wybran± bia³± ras±..?

To nie ¿art.

Przy czym nie chodzi   wy¿szo¶æ bia³ych , ale o ich geny  rozprzestrzenione ju¿ w ca³ej ludzko¶ci.
Nawet murzyni ,ci wysocy  maj± ogromn± domieszkê bia³ej krwi.
Pierwotnie stworzony robotnik do kopalni  mierzy³ podobno 1,4 m.

Czyli teraz praktycznie ka¿dy Ziemnianin jest bia³y, nawet Chiñczyk. 

Zauwa¿, ¿e w jednej sesji  Enki powiedzia³,  ¿e gdyby nie dosz³o do nieplanowanego wymieszania genów Annunaki   z   prymitywnym  niewolnikiem,  (nowe grupy krwi ),  plan rozwojowy Ziemi by³ inny -  tworzenie od podstaw nowego doskonalszego gatunku. 

No ale geny "siê zmiesza³y"  i  po tym fakcie  wprowadzono  nowy plan dla Ziemi ,  oparty o now±  "samoistnie" powsta³± ludzko¶æ .

Józef Wasilik okre¶li³ moment  powstania "nowych ludzi"  (zmieszanie krwii) bodaj¿e na 12 tys.lat temu.
Niemal w tym momencie "znikn±³" te¿ mongloidalny my¶liwy-jaskiniowiec z Europy Zachodniej i pojawi³ siê bia³y "Rolnik"
Z grubsza mo¿na wiêc  przyj±æ , ¿e wtedy zacz±³ siê Nowy Plan dla Ziemi.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2367.0

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 09:45:15 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #92 : Luty 15, 2012, 09:40:35 »

..no có¿ mo¿e i tak, je¶li opieraæ siê tylko na wybranych ¼ród³ach,-
ale bior±c pod uwagê ca³± dostêpn± wiedzê(której sam oczywi¶cie nie znam)- to Enki i jego historia- to tylko jedna z wielu wersji,-
a na pewno Hindusi i Chiñczycy, albo Dogoni, czy te¿ Indianie by siê obrazili. Mrugniêcie

JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Luty 15, 2012, 10:00:14 »

a na pewno Hindusi i Chiñczycy, albo Dogoni, czy te¿ Indianie by siê obrazili. Mrugniêcie

Wg Alexa Colliera  , mamy domieszkê  bia³ego- królewskiego DNA i w Galaktyce wielu uwa¿a nas jak ród królewski.

Nie wiem czy Jaszczurki Dogonów  obrazi³y siê na  Królewskich Rodziców  pilnuj±cych rozwoju  b±d¼ co b±d¼ swoich potomków.

Stosunek Plejadan do nas jest mniej emocjonalny,    no ale  Annunaki mog± co¶ do nas "czuæ" - mog± to byæ np. wyrzuty sumienia po³±czone z mi³o¶ci± i chêci± zado¶æuczynienia.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #94 : Luty 15, 2012, 10:08:20 »

powiem jeszcze tak, otó¿,-
wszystkie podzia³y obojêtnie na jakim tle, aby kogo¶ wyró¿niæ, a kogo¶ ukazaæ jako gorszego/mniej warto¶ciowego,-
s± w³a¶nie tym co jest "robot± szatana" sianie poró¿nienia i nienawi¶ci po¶ród wszystkich dzieci ¶wiat³a we wszech¶wiecie.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Luty 15, 2012, 10:31:41 »

Bardzo m±drze prawisz songo1970 wiele tych wypisywanych rewelacji jest po prostu nie zrozumieniem ca³ego cyklu procesów rozwojowych. Oraz strachem pewnych niedojrza³ych jeszcze grup energii przed utrata tego co znaj± i uwa¿aj± za cenne dla siebie. W nowym procesie ewolucji nie chc± siê z tym rozstaæ.

To jak z ma³ym dzieckiem nie chce oddaæ smoczka kiedy pora do przedszkola a czas siê z nim rozstaæ. Zatem histeria i rozpacz po³±czona ze strachem przed nowym. Oraz t³umaczenie wszelkimi argumentami co znane ( nie zawsze jeszcze dobre, bo zu¿yte i wyro¶niête) by pozosta³o za wszelk± cenê, wrêcz walka o to.
A strach przeogromny to wk³adanie do r±k fa³szywych argumentów , stek k³amstw i wymuszañ wszelakich. Niestety tak. Bo brak  jeszcze gotowo¶ci na ewolucje.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 10:54:31 wys³ane przez Kiara » Zapisane
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Luty 15, 2012, 10:49:41 »

powiem jeszcze tak, otó¿,-
wszystkie podzia³y obojêtnie na jakim tle, aby kogo¶ wyró¿niæ, a kogo¶ ukazaæ jako gorszego/mniej warto¶ciowego,-
s± w³a¶nie tym co jest "robot± szatana" sianie poró¿nienia i nienawi¶ci po¶ród wszystkich dzieci ¶wiat³a we wszech¶wiecie.

Tylko Bóg kocha swe dzieci i chce ich rozwoju, a nie stgnacji.
Jak pisa³. M.Wañkowicz z za¶wiatów " wa¿ne ¿e w duszy zmiana zachodzi"

Dlatego Bóg zsy³a nam te wojny i cierpienia - z mi³o¶ci  , a tzw. Szatan choæ zbuntowany  robi tak naprawdê to co chce Bóg.
Dziêki temu nastêpuje eksplozja rozwoju ludzko¶ci i coraz wiêcej dusz trafia do Boga.

Polecana przeze mnie Anna:
http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html

nie mog³a tego zrozumieæ "ofiary z³o¿onej przez Polskê" , wiêc cierpliwie jej to t³umaczono.

Okazuje siê, ¿e Ciemne Si³y maj± najwiêksze "ludzkie ¿niwo" w okresach pokoju powoli deprawuj±c ludzko¶æ,

natomiast w a wyniku II wojny, Niebo zape³ni³o siê duszami zdecydowanymi na mi³o¶æ. 

Ze stagnacji najbardziej zadowolony jest Lucyfer, bo letnie dusze nie p³on± z mi³o¶ci np. do ojczyzny   i po ¶mierci trafiaj± do Niego, a nie do  Chrystusa.

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 11:02:44 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #97 : Luty 15, 2012, 10:51:43 »

..a wiêc Lenin mia³ jednak racjê- "im gorzej tym lepiej" Mrugniêcie

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Luty 15, 2012, 11:04:56 »

Jak by¶ siê JACEK pozby³ tego lepkiego nazewnictwa warto¶ciuj±cego szyldami a nie czynami to te¿ m±drze by¶ prawi³.
Niestety , lub stety warto¶ci najcenniejsze s± ponad religijne. Religie to droga ( dla jeszcze niegotowych rozwojowo) poznawczo , rozpoznawcza, bynajmniej tak± mia³a byæ.

Je¿eli blokuje ona my¶l ludzk± jest naganna , je¿eli w jaki¶ sposób rozwija chocia¿ ma³e iskierki uczuæ Ludzkich jest tolerowana.
Wiedza która przekazywa³ Jeszua to nie jest ta wiedza któr± karmi nas katolicyzm, to nie te wzorce.
Pomniki? Po co komu skamienia³e pieni±dze , lepiej by³o dzieciom i starszym bezradnym kupiæ buty i opa³ na zimê. To by by najcenniejszym pomnikiem by³o tylko jako¶ ma³o wyeksponowanym ... i w tym problem w blichtrze , którym siê oczy mydli pokazuj±c "si³ê"...
¯enuj±ce.

Tak songo1970 pokonywanie trudno¶ci wzbogaca prze¿yciami i zwiêksza si³ê ( jak u sportowców) ale s± wszystkiego granice. Nie mo¿na deprawowaæ godno¶ci ludzkiej! Bardziej wzbogaca prze¿ywanie duchowe i duchowa trudno¶æ pokonana ni¿ fizyczna i to ona daje wiêksz± moc sprawcz±. Jednak w ¶wiecie fizycznym licz± siê efekty fizyczne wiêc jedno w drugim jest zawarte. Ale nie mo¿e , nie powinna dominowaæ trudno¶æ fizyczna jak jest teraz.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 11:09:33 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #99 : Luty 15, 2012, 11:08:12 »

..no i jeszcze jedno, te¿ chyba od Plejadnian,-
"¿ycie na tym ¶wiecie(naszym obecnym) to lekcje dla duszy, i bêdziecie tyle razy wracaæ i pope³niaæ te same b³êdy dopóki siê nie nauczycie i zrozumiecie"

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: