Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:27:44

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Plejadianie o roku 2012...  (Przeczytany 82502 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Luty 15, 2012, 11:13:23 »

raczej bêdzie trwaæ tyle czasu a¿ roz¶wietlimy siê najja¶niejszym ¶wiat³em , które tworzy mi³o¶æ takim jak niesiemy w Iskrze ¿ycia Stwórcy. Osi±gniemy jego doskona³o¶æ wzorca by staæ siê jak On siewcami z³otego ziarna ¿ycia w kosmosie.
Taki jest cel rozwoju Ludzko¶ci.
Ale na razie jest ona jeszcze w "przedszkolu" Ludzkim , czyli jeszcze d³uga droga przed Lud¼mi.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Luty 15, 2012, 13:09:20 »

@Jack
Przekazy, przepowiednie  i mój wêch   mówi± mi ¿e "Bóg"  zacznie rozpalaæ Ognisko Ziemskiej Mi³o¶ci  na terenie Polski,  a zarzewiem tego ogniska bêdzie Chrystus i jego nauki, a ludzie po raz pierwszy przestan± olewaæ Chrystusowe  przykazanie Mi³o¶ci  Boga i Bli¼niego.

No ale ¿eby to "ruszy³o"  potrzebne jest Oczyszczanie i   Wstrz±s,  które zreszt±   Mesjasz zapowiedzia³.
Wstrz±sy, o których piszesz, Jack, to wewnêtrzny proces odzierania z k³amstw i przeinaczeñ naros³ych równie¿ w¶ród wyznawców Mesjasza. Odarcie z k³amstw uwolni mi³o¶æ, bo jest ona nasz±, ludzk±, naturaln± wibracj± obecnie g³uszon±.

W tych czasach odkrywane s± machlojki i przekrêcenia tych, którzy byli zobowi±zani do utrzymania czysto¶ci Przekazu od Mesjasza. Jednak sprzeniewierzyli siê , a wyznawcy uwierzyli w zmienion± formê modlitwy, która w zasadzie by³a te¿ wskazówk± do opisu Wszech¶wiata.
Na szczê¶cie skrybowie dokonuj±cy matactw zupe³nie zignorowali naukê racjonaln±, która na swój sposób, bardzo konkretny, oparty o racjonalizm, a nie wiarê,od samych podstaw podaje nam dzi¶ opis ¶wiata ,który - o dziwo !- jest zgodny z oryginalnym, aramejskim przekazem Jezusa !
I klamra siê dopina a oszu¶ci maj± w rêkach ju¿ tylko swoje dogmaty plus, do tego, przeprogramowanych wyznawców gotowych umrzeæ za jedynie s³uszn± racjê ,której ¶lepo , bez weryfikacji, uwierzyli.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Luty 15, 2012, 13:55:13 »

Modlitwa to nie klapanie regu³ek. Pewne s³owa maj± nas fukusowaæ na pewne tre¶ci, lecz to nie konkurs recytatorski. Modlisz siê sercem i dusz±. Wiêc gayby nawet by³y jakie¶ niepoprawne t³umaczenia nie wp³ywa to na jako¶æ modlitwy.

to nie zaklêcia...
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 14:03:16 wys³ane przez arteq » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Luty 15, 2012, 14:32:12 »

Modlitwa, wg mnie, pe³ni znacznie g³êbsz± funkcjê.
Co to znaczy modliæ siê ? O co¶ ? Ku czemu¶/komu¶ ?
S³owa nie s± potrzebne sercu i duszy, bo te komunikuj± siê uczuciem. S³owa za¶ pe³ni± rolê wska¼ników/drogowskazów dla umys³u, rolê bardziej edukacyjn± , opisow±.

Arteq
Wiêc gayby nawet by³y jakie¶ niepoprawne t³umaczenia nie wp³ywa to na jako¶æ modlitwy.
Umys³ jest uzupe³nieniem serca i duszy , ³±cznie stanowi± komplet. Jest istotne czy graj± one w orkiestrze, czy te¿ ka¿de na swoj± mod³ê generuj±c dysharmoniê.
Je¶li masz niew³a¶ciwe drogowskazy, to ³atwo siê w lesie zgubiæ Mrugniêcie
Natomiast jako¶æ modlitwy ...hmhm, modlitw± siê stajesz ,a nie odmawiasz j± .. jak s±dzê to znaczna ró¿nica. I zachacza o egzorcyzmy Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Luty 15, 2012, 14:38:37 »

oznacza³oby to East, ¿e modlitwa nigdy nie bêdzie Ciê w stanie przerosn±æ (skoro Ty ni± siê stajesz), wiêc i tym samym rozwijaæ... smutne to by by³o...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Luty 15, 2012, 17:04:21 »

Na tym to polega i¿ nasz rozwój , nasz wzrost to wzrost modlitwy , klepanie tekstów nawet z du¿ym nastawieniem emocjonalnym to nie jest wystarczaj±ca modlitwa. Modlitw± prawdziw± jest nape³nianie ka¿dej decyzji ¿yciowej mi³o¶ci± , wówczas ona rozkwita piêknem i zmienia ¶wiat wokó³ nas. Nikt nie mo¿e modlitwy ¿ycia stworzyæ wiêkszej od niego samego , ale mo¿e wzrastaj±c sam tworzyæ swoj± modlitwê wiêksza i piêkniejsz±.

Kiara U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #106 : Luty 15, 2012, 18:04:53 »

Hej, forumowicze, o modlitwie istnieje ju¿ w±tek >>, a je¶li ten nie odpowiada to istnieje mo¿liwo¶æ utworzenia nowego.
Yu dyskutujemy o cywilizacji Plejadian. Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #107 : Luty 15, 2012, 18:20:50 »

Cytat: JACK
Stosunek Plejadan do nas jest mniej emocjonalny,    no ale  Annunaki mog± co¶ do nas "czuæ" - mog± to byæ np. wyrzuty sumienia po³±czone z mi³o¶ci± i chêci± zado¶æuczynienia.

Czy dobrze Ciê rozumiem?
W Twoim przekonaniu Plejadianie i Anunnaki to jedno?

JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Luty 15, 2012, 19:16:34 »

Niekoniecznie,

Choæ obydwa gatunki to prawie na pewno humanoidalne ssaki.

Szczególnie Annunaki.

W mitach greckich Zeus i spó³ka  produkuj±ca pó³bogów  maj± pe³ne cechy ludzkie.
 S±dzê, ¿e  skandynawowie 80-90% genów maj± od nich , a DNA  mitochondrialne to nawet w ca³o¶ci.

Na szkicach w "Rodzinie galaktycznej"   tak¿e Plejadanie  bardzo przypominali  Skandynawów.
Niektórzy twierdz±, ¿e Annunaki to jakie¶ gady, lub istoty z cechami gadów, ale po pierwsze  dodali swoje DNA  prymitywnemu robotnikowi ludzkiemu, a po drugie spó³kowali z  nim- z ziemskimi kobietami i rodzi³y siê z tego dzieci, wiêc musia³a siê zgadzaæ z lud¼mi liczba chromosomów.  Tak jak u os³a i konia - efektem czego jest mu³ - tu te¿ s± ró¿nice w liczbie chromosomów ale mog± wystêpowaæ niesparowane, a dodatkowo potomek jest prawie zawsze bezp³odny.

Podobno kiedy¶ Stalin  próbowa³ zrobiæ super¿o³nierza  krzy¿uj±c cz³owieka z gorylem, ale siê nie uda³o bo nie zgadza³a siê liczba chromosomów  naczelnych i ludzi.
Mo¿e kontakt p³ciowy jaszczura z cz³owiekiem  jest do wyobra¿enia, ale zygota to z tego nie powstanie, nie mówi±c nawet o dziecku wygl±daj±cym jak cz³owiek, zdolnym w wieku doros³ym do rozma¿ania.

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 19:59:00 wys³ane przez JACK » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #109 : Luty 15, 2012, 21:38:50 »

Chanell,

youtube i   has³o Alex Collier, lub Wojmus i "Rodzina Galaktyczna", ale

jeste¶ Polk± ,  a Chrystus powiedzia³, ¿e daje  Polsce te przekazy Anny , uczestniczki Powstania Warszawskiego, wiêc lepiej  to poczytaæ i ³±czyæ siê mentalnie  z
 Chrystusem i polskimi duszami na poziomie Chrystusowym , a ten Pokój u Boga  jest po II wojnie  najwiêkszy  ze wszystkich narodów Ziemi, co bêdzie owocowaæ w przysz³ym rozwoju Polski.
http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html
, szczególnie "¦wiadków Bo¿ego Mi³osierdzia"

Dziêkujê Jack U¶miech na pewno przeczytam U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #110 : Luty 15, 2012, 21:39:04 »

Tu siê zgadzamy. Obie rasy s± humanoidalne, dok³adniej ludzkie, ale to okre¶lenie jest ju¿ bardzo ró¿ne i przez nas, Ziemian, bardzo ograniczone w postrzeganiu.
Tak wiêc, Plejadianie wg nich samych, choæ i inni to potwierdzaj±, s± humanoidami ale o owadzich i ptasich rysach, natomiast Anunnaki, to ju¿ troszkê inna sprawa. Wg Sitchina s± tacy jak my (najprawdopodobniej tak chcieli byæ widziani, bo nie pos±dzam Sitchina o manipulacjê), natomiast wg LO (Ligi Opiekunów) s± to humanoidy delfinopodobne i lub (tu ju¿ dok³adnie nie pamiêtam) wê¿opodobne. Nie s± jednak gadziopodobni. Anunnaki to rasa stworzona przez Draco i im równych, jako "grupa uderzeniowa", grupa, która idzie na pierwsz± liniê frontu, dopiero jak oni polegn±, do akcji wkraczaj± g³ówni gracze.
I tu nale¿y stwierdziæ, ¿e zarówno po¶ród Plejadian jak i Anunnakich s± ró¿ne frakcje.W obu cywilizacjach s± stronnictwa stoj±ce po jednej jak i po drugiej stronie, dlatego stawiam na ostro¿no¶æ w przyjmowaniu przekazów od tych istot.
To samo zjawisko ma miejsce po¶ród Zeta'sów (to jeszcze inna rasa humanoidów), którzy s± wrogami Draco ale w krytycznych sytuacjach jednocz± siê we wspólny front. Mowa oczywi¶cie o tych, którzy nie chc± widzieæ i wiedzieæ nic poza czubkiem swojego nosa, czyli swoimi interesami, do nich zaliczaj± siê g³ównie mali szarzy Zeta i hybrydy przez nich wyhodowane.

JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Luty 15, 2012, 22:17:14 »

natomiast Anunnaki, to ju¿ troszkê inna sprawa. Wg Sitchina s± tacy jak my (najprawdopodobniej tak chcieli byæ widziani, bo nie pos±dzam Sitchina o manipulacjê), natomiast wg LO (Ligi Opiekunów) s± to humanoidy delfinopodobne i lub (tu ju¿ dok³adnie nie pamiêtam) wê¿opodobne. Nie s± jednak gadziopodobni. Anunnaki to rasa stworzona przez Draco i im równych, jako "grupa uderzeniowa", grupa, która idzie na pierwsz± liniê frontu, dopiero jak oni polegn±, do akcji wkraczaj± g³ówni gracze.

Na wyra¿enie "grupa uderzeniowa"  pomy¶la³em od razu o skandynawskich wikingach, którzy swego czasu podbili pó³ Europy.

U  ludzi z po³udnia mamy natomiast bardziej gor±ce serce, ale to pewnie  domieszka jeszcze innej rasy i jednocze¶nie chyba  nasz g³ówny atut rozwojowy.

Kiedy¶ z pewno¶ci± dowiemy siê szczegó³ów,  ale na razie nie odrobili¶my lekcji mi³o¶ci zadanej przez Chrystusa  -  czyli nie jest tak istotne sk±d siê wziê³y nasze skafandry 3 gêsto¶ci,  tylko jak je trzeba w³a¶ciwie u¿ywaæ, aby rozwin±æ nasze dusze. 

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 22:23:13 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #112 : Luty 16, 2012, 11:48:41 »

powiem jeszcze tak, otó¿,-
wszystkie podzia³y obojêtnie na jakim tle, aby kogo¶ wyró¿niæ, a kogo¶ ukazaæ jako gorszego/mniej warto¶ciowego,-
s± w³a¶nie tym co jest "robot± szatana" sianie poró¿nienia i nienawi¶ci po¶ród wszystkich dzieci ¶wiat³a we wszech¶wiecie.

Tylko Bóg kocha swe dzieci i chce ich rozwoju, a nie stgnacji.
Jak pisa³. M.Wañkowicz z za¶wiatów " wa¿ne ¿e w duszy zmiana zachodzi"

Dlatego Bóg zsy³a nam te wojny i cierpienia - z mi³o¶ci  , a tzw. Szatan choæ zbuntowany  robi tak naprawdê to co chce Bóg.
Dziêki temu nastêpuje eksplozja rozwoju ludzko¶ci i coraz wiêcej dusz trafia do Boga.

Polecana przeze mnie Anna:
http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html

nie mog³a tego zrozumieæ "ofiary z³o¿onej przez Polskê" , wiêc cierpliwie jej to t³umaczono.

Okazuje siê, ¿e Ciemne Si³y maj± najwiêksze "ludzkie ¿niwo" w okresach pokoju powoli deprawuj±c ludzko¶æ,

natomiast w a wyniku II wojny, Niebo zape³ni³o siê duszami zdecydowanymi na mi³o¶æ. 

Ze stagnacji najbardziej zadowolony jest Lucyfer, bo letnie dusze nie p³on± z mi³o¶ci np. do ojczyzny   i po ¶mierci trafiaj± do Niego, a nie do  Chrystusa.

dzisiaj tak sobie jeszcze przemy¶la³em to co napisa³e¶,-
i wiem, ¿e to nie twoja intencja- ale, to powy¿ej jest ¶wietnym usprawiedliwieniem dla ca³ego z³a na ziemi..
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2012, 11:49:28 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Luty 16, 2012, 19:07:40 »

i wiem, ¿e to nie twoja intencja- ale, to powy¿ej jest ¶wietnym usprawiedliwieniem dla ca³ego z³a na ziemi..

Ziemia to chyba najtrudniejsza szko³a dla  dusz na najwy¿szy poziom - poziom  Chrystusowy- taki skok w nadprzestrzeñ , a to oznacza  kator¿nicze warunki szkolenia.

No, ale potem  pe³nia szczê¶cia - nie do wyobra¿enia - przynajmniej w przekazach u Anny min. od  nie¿yj±cych ¿o³nierzy Armii Krajowej  ,  np.  genera³a Nila.

U Plejadan szkolenie jest z pewno¶ci± ³atwiejsze.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Luty 16, 2012, 20:09:07 »

Taaa ..szkolenie ,cierpienie, katorga, ku chwale itd... manipulacja za manipulacj±. To szkolenie lepsze, tamto gorsze... co za bzdury...
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Luty 16, 2012, 21:00:28 »

Taaa ..szkolenie ,cierpienie, katorga, ku chwale itd... manipulacja za manipulacj±. To szkolenie lepsze, tamto gorsze... co za bzdury...

Inspiracja Lucyferyczna w naszych g³owach ( bo ka¿dy jest do czego¶ pod³±czony)  tak mówi, ¿e  cierpienie to szczyt g³upoty,
no ale  Chrystus naucza³ odwrotnie.

Niestety  obawiam siê ¿e obecnie Szefem Szkolenia na tej planecie jest Chrystus, zatem sielanki to teraz nie bêdzie, bo ludziom ci±gle brak pokory, a mamy byæ "jako te dzieci", aby wej¶æ do Królestwa Niebieskiego (poskromienie lucyferycznego Ego), bo wszystko czym jeste¶my nale¿y do Boga i zawdziêczamy to Bogu.

« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 07:45:08 wys³ane przez JACK » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #116 : Luty 16, 2012, 21:52:32 »

Cytat: JACK
Niestety  obawiam siê ¿e obecnie Szefem Szkolenia na tej planecie jest ten Drugi, ...

A koga mianujesz okre¶leniem "Drugi"?
Co¶ czujê, ¿e znów zbaczamy z tematu g³ównego i aby zapobiec oftopowi proponujê aby¶ odpowied¼ zamie¶ci³ w tym w±tku >>, lub innym, wg Ciebie odpowiednim.

JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Luty 17, 2012, 07:48:50 »

Zmodyfikowa³em i teraz jest bardziej dos³ownie.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #118 : Luty 17, 2012, 07:52:07 »

no nie wiem @JACK, z tym Chrystusem,-
to nawet KRK ochrzci³oby ciê heretykiem Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Luty 17, 2012, 09:02:57 »

Inspiracja Lucyferyczna w naszych g³owach ( bo ka¿dy jest do czego¶ pod³±czony)  tak mówi, ¿e  cierpienie to szczyt g³upoty,
Nie samo cierpienie, tylko apoteoza cierpienia, umartwianie siê, robienie z tego regu³y, z³otego cielca, sposobu na ¿ycie. Nie widzisz, ze na ¶wiecie w³±¶nie to cierpienie si³y z³a eksploruj± ponad miarê ? Dlatego, ¿e jest na nie przyzwolenie, a nawet zachwyt nim -  bo Chrystus cierpia³.
W wyniku niew³a¶ciwego zrozumienia cierpienia ludzie nurzaj± siê w nim z imieniem zbawcy na ustach.
Post±piono wrêcz nieludzko robi±c z tego masochistyczn± szopkê na¶laduj±c jak ma³py zamiast wnikn±æ w istotê sprawy : czym jest brak cierpienia ?
I jak tu siê wyzwoliæ z tego zaklêtego krêgu ?

, aby wej¶æ do Królestwa Niebieskiego (..)
Jak rozumiesz wej¶cie do KN ?  Jak mo¿esz to osi±gn±c trzymaj±c sie kurczowo cierpienia ?

(poskromienie lucyferycznego Ego), bo wszystko czym jeste¶my nale¿y do Boga i zawdziêczamy to Bogu.
Najzabawniejsze jest to, ¿e w pewnym sensie zgadzam sie z Tob±, chocia¿ mam w±tpliwo¶ci, czy tak samo pochodzimy do kwestii Boga.
Dla mnie wszystko wype³nione jest energi±, której zorganizowan±, ¿yw± form± jest ¦wiadomo¶æ. Jest ona w nas i niejako wype³nia nas, steruje wszelkimi naszymi ¿yciowymi czynno¶ciami, zarz±dza spójno¶ci± 50 trylionów komórek naszego cia³a. W tym sensie "nale¿ymy" do ¦wiadomego Pola, nasze istnienie zawdziêczamy tej ¦wiadomo¶ci. Mo¿na i nawet nale¿y j± badaæ wszelkimi dostêpnymi narzêdziami. Im wiêcej wiemy o naturze wszech¶wiata, którego jeste¶my czêsci±, tym lepszy mamy z ni± kontakt i tym mniej jest dysharmonicznego cierpienia.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Luty 17, 2012, 10:14:33 »

I jak tu siê wyzwoliæ z tego zaklêtego krêgu ?
...............
Jak rozumiesz wej¶cie do KN ?  Jak mo¿esz to osi±gn±c trzymaj±c sie kurczowo cierpienia ?
....................
W tym sensie "nale¿ymy" do ¦wiadomego Pola, nasze istnienie zawdziêczamy tej ¦wiadomo¶ci.
¯eby nie ci±gn±æ oftopu - wszystkie odpowiedzi znajdziesz u Anny   
Mo¿esz te¿   wielokrotnie pytaæ  "Pole",  a wówczas  jaki¶  Jego nielucyferyczny fragment   naprowadzi Ciê  na odpowied¼. 
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 10:17:00 wys³ane przez JACK » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Luty 17, 2012, 12:05:58 »

Żeby była jasność, Jack. Ja się Ciebie  pytam nie dlatego, że nie wiem. Ja stawiam Tobie retoryczne pytania, bo widzę, ze sie miotasz. Albo po prostu nie rozumiem Cie.

Wybacz, lecz miła Anna nie jest dla mnie wyrocznią. Chociaż lubię to imię Chichot
edit:
Jeszcze dodam tylko notkę z polecanej przez Ciebie strony , odnośnie sponsorów Anny :"Wszystkie te książki wydało jezuickie Wydawnictwo Apostolatu Modlitwy (WAM) w Krakowie"
I wszystko  jasne. Chichot
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 12:09:53 wys³ane przez east » Zapisane
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Luty 17, 2012, 12:54:11 »

Mo¿e masz racjê. 
Lepiej tego nie czytaj. Reakcja organizmu mog³aby byæ zbyt gwa³towna.
Inspiracja lucyferyczna jest za silna,    East- czyli  wschód ¶wiat³a wiedzy,  a wiedza to... Lucyfer.
no i jeszcze ten obrazek ze ¶wiat³em pod nickiem.

Ale czy wolny jest cz³owiek, który nie mo¿e wzi±æ  do rêki  okre¶lonej ksi±¿ki, nie mówi±c o czytaniu?

Kiara zareagowa³a jeszcze gwa³towniej,  prawie jak podczas egzorcyzmu.
Kategorycznie odmówi³a zapoznania siê, dodaj±c parê obelg. 

Ci±gle podziwiam wielko¶æ tej Si³y, która stoi za Wami - te tysi±ce postów. To prawdziwa potêga na tym ¶wiecie.
To niezwykle silna energia.

« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 13:04:05 wys³ane przez JACK » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Luty 17, 2012, 13:10:49 »

W kwestii cierpienia - widzia³em wielu ludzi, pysznych, zarozumia³ych, nie dotykaj±cych zmiemi, niewra¿liwych na innych, egoistycznych do cna, we w³asnym mniemaniu boskich. Nic nie by³o w stanie zmusiæ ich do refleksji nie mówi±c o zmianie zachowania. Nic... dopóki nie dopad³o ich cierpienie, wtedy dopiero zaczêli dostzregaæ co w ¿yciu wa¿ne i tak naprawdê dopiero ¿yæ...   

East, wydaje mi siê, ¿e postrzegasz pogl±dy KRK w kwestii cierpienia jako swoist± zachêtê do wbijanie sobie szpilek pod paznokcie...
east
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Luty 17, 2012, 13:15:04 »

Ale czy wolny jest człowiek, który nie może wziąć  do ręki  określonej książki, nie mówiąc o czytaniu?
Każdy ma swoje ulubione książki , które wybiera , bo go rozwijają. Tych , które nie rozwijają mnie, jak uważam, nie dotykam.

Dzięki Jack za psychoanalizę na mój temat Chichot W końcu ktoś docenił mój awatar Chichot
Jakież to żem zło wcielone hehehehe ..

edit:
pamiętajcie, że każdy kto mnie czyta robi to na własne ryzyko i własną odpowiedzialność, bądźcie czujni bo zieję ogniem i śmierdzę siarką Mrugniêcie

edit II
@Arteq
East, wydaje mi się, że postrzegasz poglądy KRK w kwestii cierpienia jako swoistą zachętę do wbijanie sobie szpilek pod paznokcie...

To nie tak, że zachęcam siebie , dostrzegam raczej , że te poglądy KRK są masochistycznym działaniem Jego wyznawców. Szczytem tegoż był film pt "Pasja" Mela Gibsona na który całymi tabunami wyganiano dzieci ze szkół. Piękno ludzkiego cierpienia i lejąca się krew, wszystko ze szczegółami ,ach, cudowne, prawda Arteq ? Jakież to było wzniosłe ...
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 13:28:22 wys³ane przez east » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: