Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #100 : Luty 15, 2012, 11:13:23 » |
|
raczej bêdzie trwaÌ tyle czasu a¿ rozœwietlimy siê najjaœniejszym œwiat³em , które tworzy mi³oœÌ takim jak niesiemy w Iskrze ¿ycia Stwórcy. Osi¹gniemy jego doskona³oœÌ wzorca by staÌ siê jak On siewcami z³otego ziarna ¿ycia w kosmosie. Taki jest cel rozwoju Ludzkoœci. Ale na razie jest ona jeszcze w "przedszkolu" Ludzkim , czyli jeszcze d³uga droga przed LudŸmi. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #101 : Luty 15, 2012, 13:09:20 » |
|
@ Jack
Przekazy, przepowiednie i mĂłj wĂŞch mĂłwiÂą mi Âże "BĂłg" zacznie rozpalaĂŚ Ognisko Ziemskiej MiÂłoÂści na terenie Polski, a zarzewiem tego ogniska bĂŞdzie Chrystus i jego nauki, a ludzie po raz pierwszy przestanÂą olewaĂŚ Chrystusowe przykazanie MiÂłoÂści Boga i BliÂźniego.
No ale Âżeby to "ruszyÂło" potrzebne jest Oczyszczanie i WstrzÂąs, ktĂłre zresztÂą Mesjasz zapowiedziaÂł.
Wstrz¹sy, o których piszesz, Jack, to wewnêtrzny proces odzierania z k³amstw i przeinaczeù naros³ych równie¿ wœród wyznawców Mesjasza. Odarcie z k³amstw uwolni mi³oœÌ, bo jest ona nasz¹, ludzk¹, naturaln¹ wibracj¹ obecnie g³uszon¹. W tych czasach odkrywane s¹ machlojki i przekrêcenia tych, którzy byli zobowi¹zani do utrzymania czystoœci Przekazu od Mesjasza. Jednak sprzeniewierzyli siê , a wyznawcy uwierzyli w zmienion¹ formê modlitwy, która w zasadzie by³a te¿ wskazówk¹ do opisu Wszechœwiata. Na szczêœcie skrybowie dokonuj¹cy matactw zupe³nie zignorowali naukê racjonaln¹, która na swój sposób, bardzo konkretny, oparty o racjonalizm, a nie wiarê,od samych podstaw podaje nam dziœ opis œwiata ,który - o dziwo !- jest zgodny z oryginalnym, aramejskim przekazem Jezusa ! I klamra siê dopina a oszuœci maj¹ w rêkach ju¿ tylko swoje dogmaty plus, do tego, przeprogramowanych wyznawców gotowych umrzeÌ za jedynie s³uszn¹ racjê ,której œlepo , bez weryfikacji, uwierzyli.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #102 : Luty 15, 2012, 13:55:13 » |
|
Modlitwa to nie klapanie regu³ek. Pewne s³owa maj¹ nas fukusowaÌ na pewne treœci, lecz to nie konkurs recytatorski. Modlisz siê sercem i dusz¹. Wiêc gayby nawet by³y jakieœ niepoprawne t³umaczenia nie wp³ywa to na jakoœÌ modlitwy.
to nie zaklĂŞcia...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 14:03:16 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #103 : Luty 15, 2012, 14:32:12 » |
|
Modlitwa, wg mnie, pe³ni znacznie g³êbsz¹ funkcjê. Co to znaczy modliÌ siê ? O coœ ? Ku czemuœ/komuœ ? S³owa nie s¹ potrzebne sercu i duszy, bo te komunikuj¹ siê uczuciem. S³owa zaœ pe³ni¹ rolê wskaŸników/drogowskazów dla umys³u, rolê bardziej edukacyjn¹ , opisow¹. Arteq
Wiêc gayby nawet by³y jakieœ niepoprawne t³umaczenia nie wp³ywa to na jakoœÌ modlitwy.
Umys³ jest uzupe³nieniem serca i duszy , ³¹cznie stanowi¹ komplet. Jest istotne czy graj¹ one w orkiestrze, czy te¿ ka¿de na swoj¹ mod³ê generuj¹c dysharmoniê. Jeœli masz niew³aœciwe drogowskazy, to ³atwo siê w lesie zgubiÌ  Natomiast jakoœÌ modlitwy ...hmhm, modlitw¹ siê stajesz ,a nie odmawiasz j¹ .. jak s¹dzê to znaczna ró¿nica. I zachacza o egzorcyzmy 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #104 : Luty 15, 2012, 14:38:37 » |
|
oznacza³oby to East, ¿e modlitwa nigdy nie bêdzie Ciê w stanie przerosn¹Ì (skoro Ty ni¹ siê stajesz), wiêc i tym samym rozwijaÌ... smutne to by by³o...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #105 : Luty 15, 2012, 17:04:21 » |
|
Na tym to polega i¿ nasz rozwój , nasz wzrost to wzrost modlitwy , klepanie tekstów nawet z du¿ym nastawieniem emocjonalnym to nie jest wystarczaj¹ca modlitwa. Modlitw¹ prawdziw¹ jest nape³nianie ka¿dej decyzji ¿yciowej mi³oœci¹ , wówczas ona rozkwita piêknem i zmienia œwiat wokó³ nas. Nikt nie mo¿e modlitwy ¿ycia stworzyÌ wiêkszej od niego samego , ale mo¿e wzrastaj¹c sam tworzyÌ swoj¹ modlitwê wiêksza i piêkniejsz¹. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #106 : Luty 15, 2012, 18:04:53 » |
|
Hej, forumowicze, o modlitwie istnieje ju¿ w¹tek >>, a jeœli ten nie odpowiada to istnieje mo¿liwoœÌ utworzenia nowego. Yu dyskutujemy o cywilizacji Plejadian. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #107 : Luty 15, 2012, 18:20:50 » |
|
Stosunek Plejadan do nas jest mniej emocjonalny, no ale Annunaki mog¹ coœ do nas "czuÌ" - mog¹ to byÌ np. wyrzuty sumienia po³¹czone z mi³oœci¹ i chêci¹ zadoœÌuczynienia. Czy dobrze Ciê rozumiem? W Twoim przekonaniu Plejadianie i Anunnaki to jedno?
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #108 : Luty 15, 2012, 19:16:34 » |
|
Niekoniecznie,
ChoĂŚ obydwa gatunki to prawie na pewno humanoidalne ssaki.
SzczegĂłlnie Annunaki.
W mitach greckich Zeus i spó³ka produkuj¹ca pó³bogów maj¹ pe³ne cechy ludzkie. S¹dzê, ¿e skandynawowie 80-90% genów maj¹ od nich , a DNA mitochondrialne to nawet w ca³oœci.
Na szkicach w "Rodzinie galaktycznej" tak¿e Plejadanie bardzo przypominali Skandynawów. Niektórzy twierdz¹, ¿e Annunaki to jakieœ gady, lub istoty z cechami gadów, ale po pierwsze dodali swoje DNA prymitywnemu robotnikowi ludzkiemu, a po drugie spó³kowali z nim- z ziemskimi kobietami i rodzi³y siê z tego dzieci, wiêc musia³a siê zgadzaÌ z ludŸmi liczba chromosomów. Tak jak u os³a i konia - efektem czego jest mu³ - tu te¿ s¹ ró¿nice w liczbie chromosomów ale mog¹ wystêpowaÌ niesparowane, a dodatkowo potomek jest prawie zawsze bezp³odny.
Podobno kiedyÂś Stalin prĂłbowaÂł zrobiĂŚ superÂżoÂłnierza krzyÂżujÂąc czÂłowieka z gorylem, ale siĂŞ nie udaÂło bo nie zgadzaÂła siĂŞ liczba chromosomĂłw naczelnych i ludzi. MoÂże kontakt pÂłciowy jaszczura z czÂłowiekiem jest do wyobraÂżenia, ale zygota to z tego nie powstanie, nie mĂłwiÂąc nawet o dziecku wyglÂądajÂącym jak czÂłowiek, zdolnym w wieku dorosÂłym do rozmaÂżania.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 19:59:00 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #109 : Luty 15, 2012, 21:38:50 » |
|
Chanell, youtube i hasÂło Alex Collier, lub Wojmus i "Rodzina Galaktyczna", ale
jesteœ Polk¹ , a Chrystus powiedzia³, ¿e daje Polsce te przekazy Anny , uczestniczki Powstania Warszawskiego, wiêc lepiej to poczytaÌ i ³¹czyÌ siê mentalnie z Chrystusem i polskimi duszami na poziomie Chrystusowym , a ten Pokój u Boga jest po II wojnie najwiêkszy ze wszystkich narodów Ziemi, co bêdzie owocowaÌ w przysz³ym rozwoju Polski. http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html , szczególnie "Œwiadków Bo¿ego Mi³osierdzia" Dziêkujê Jack  na pewno przeczytam 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #110 : Luty 15, 2012, 21:39:04 » |
|
Tu siê zgadzamy. Obie rasy s¹ humanoidalne, dok³adniej ludzkie, ale to okreœlenie jest ju¿ bardzo ró¿ne i przez nas, Ziemian, bardzo ograniczone w postrzeganiu. Tak wiêc, Plejadianie wg nich samych, choÌ i inni to potwierdzaj¹, s¹ humanoidami ale o owadzich i ptasich rysach, natomiast Anunnaki, to ju¿ troszkê inna sprawa. Wg Sitchina s¹ tacy jak my (najprawdopodobniej tak chcieli byÌ widziani, bo nie pos¹dzam Sitchina o manipulacjê), natomiast wg LO (Ligi Opiekunów) s¹ to humanoidy delfinopodobne i lub (tu ju¿ dok³adnie nie pamiêtam) wê¿opodobne. Nie s¹ jednak gadziopodobni. Anunnaki to rasa stworzona przez Draco i im równych, jako "grupa uderzeniowa", grupa, która idzie na pierwsz¹ liniê frontu, dopiero jak oni polegn¹, do akcji wkraczaj¹ g³ówni gracze. I tu nale¿y stwierdziÌ, ¿e zarówno poœród Plejadian jak i Anunnakich s¹ ró¿ne frakcje.W obu cywilizacjach s¹ stronnictwa stoj¹ce po jednej jak i po drugiej stronie, dlatego stawiam na ostro¿noœÌ w przyjmowaniu przekazów od tych istot. To samo zjawisko ma miejsce poœród Zeta'sów (to jeszcze inna rasa humanoidów), którzy s¹ wrogami Draco ale w krytycznych sytuacjach jednocz¹ siê we wspólny front. Mowa oczywiœcie o tych, którzy nie chc¹ widzieÌ i wiedzieÌ nic poza czubkiem swojego nosa, czyli swoimi interesami, do nich zaliczaj¹ siê g³ównie mali szarzy Zeta i hybrydy przez nich wyhodowane.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #111 : Luty 15, 2012, 22:17:14 » |
|
natomiast Anunnaki, to ju¿ troszkê inna sprawa. Wg Sitchina s¹ tacy jak my (najprawdopodobniej tak chcieli byÌ widziani, bo nie pos¹dzam Sitchina o manipulacjê), natomiast wg LO (Ligi Opiekunów) s¹ to humanoidy delfinopodobne i lub (tu ju¿ dok³adnie nie pamiêtam) wê¿opodobne. Nie s¹ jednak gadziopodobni. Anunnaki to rasa stworzona przez Draco i im równych, jako "grupa uderzeniowa", grupa, która idzie na pierwsz¹ liniê frontu, dopiero jak oni polegn¹, do akcji wkraczaj¹ g³ówni gracze.
Na wyra¿enie "grupa uderzeniowa" pomyœla³em od razu o skandynawskich wikingach, którzy swego czasu podbili pó³ Europy. U ludzi z po³udnia mamy natomiast bardziej gor¹ce serce, ale to pewnie domieszka jeszcze innej rasy i jednoczeœnie chyba nasz g³ówny atut rozwojowy. Kiedyœ z pewnoœci¹ dowiemy siê szczegó³ów, ale na razie nie odrobiliœmy lekcji mi³oœci zadanej przez Chrystusa - czyli nie jest tak istotne sk¹d siê wziê³y nasze skafandry 3 gêstoœci, tylko jak je trzeba w³aœciwie u¿ywaÌ, aby rozwin¹Ì nasze dusze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 22:23:13 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #112 : Luty 16, 2012, 11:48:41 » |
|
powiem jeszcze tak, otó¿,- wszystkie podzia³y obojêtnie na jakim tle, aby kogoœ wyró¿niÌ, a kogoœ ukazaÌ jako gorszego/mniej wartoœciowego,- s¹ w³aœnie tym co jest "robot¹ szatana" sianie poró¿nienia i nienawiœci poœród wszystkich dzieci œwiat³a we wszechœwiecie.
Tylko Bóg kocha swe dzieci i chce ich rozwoju, a nie stgnacji. Jak pisa³. M.Waùkowicz z zaœwiatów " wa¿ne ¿e w duszy zmiana zachodzi" Dlatego Bóg zsy³a nam te wojny i cierpienia - z mi³oœci , a tzw. Szatan choÌ zbuntowany robi tak naprawdê to co chce Bóg. Dziêki temu nastêpuje eksplozja rozwoju ludzkoœci i coraz wiêcej dusz trafia do Boga. Polecana przeze mnie Anna: http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html nie mog³a tego zrozumieÌ "ofiary z³o¿onej przez Polskê" , wiêc cierpliwie jej to t³umaczono. Okazuje siê, ¿e Ciemne Si³y maj¹ najwiêksze "ludzkie ¿niwo" w okresach pokoju powoli deprawuj¹c ludzkoœÌ, natomiast w a wyniku II wojny, Niebo zape³ni³o siê duszami zdecydowanymi na mi³oœÌ. Ze stagnacji najbardziej zadowolony jest Lucyfer, bo letnie dusze nie p³on¹ z mi³oœci np. do ojczyzny i po œmierci trafiaj¹ do Niego, a nie do Chrystusa. dzisiaj tak sobie jeszcze przemyœla³em to co napisa³eœ,- i wiem, ¿e to nie twoja intencja- ale, to powy¿ej jest œwietnym usprawiedliwieniem dla ca³ego z³a na ziemi..
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2012, 11:49:28 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #113 : Luty 16, 2012, 19:07:40 » |
|
i wiem, Âże to nie twoja intencja- ale, to powyÂżej jest Âświetnym usprawiedliwieniem dla caÂłego zÂła na ziemi..
Ziemia to chyba najtrudniejsza szkoÂła dla dusz na najwyÂższy poziom - poziom Chrystusowy- taki skok w nadprzestrzeĂą , a to oznacza katorÂżnicze warunki szkolenia. No, ale potem peÂłnia szczĂŞÂścia - nie do wyobraÂżenia - przynajmniej w przekazach u Anny min. od nieÂżyjÂących ÂżoÂłnierzy Armii Krajowej , np. generaÂła Nila. U Plejadan szkolenie jest z pewnoÂściÂą Âłatwiejsze.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #114 : Luty 16, 2012, 20:09:07 » |
|
Taaa ..szkolenie ,cierpienie, katorga, ku chwale itd... manipulacja za manipulacjÂą. To szkolenie lepsze, tamto gorsze... co za bzdury...
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #115 : Luty 16, 2012, 21:00:28 » |
|
Taaa ..szkolenie ,cierpienie, katorga, ku chwale itd... manipulacja za manipulacjÂą. To szkolenie lepsze, tamto gorsze... co za bzdury...
Inspiracja Lucyferyczna w naszych g³owach ( bo ka¿dy jest do czegoœ pod³¹czony) tak mówi, ¿e cierpienie to szczyt g³upoty, no ale Chrystus naucza³ odwrotnie. Niestety obawiam siê ¿e obecnie Szefem Szkolenia na tej planecie jest Chrystus, zatem sielanki to teraz nie bêdzie, bo ludziom ci¹gle brak pokory, a mamy byÌ "jako te dzieci", aby wejœÌ do Królestwa Niebieskiego (poskromienie lucyferycznego Ego), bo wszystko czym jesteœmy nale¿y do Boga i zawdziêczamy to Bogu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 07:45:08 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #116 : Luty 16, 2012, 21:52:32 » |
|
Niestety obawiam siê ¿e obecnie Szefem Szkolenia na tej planecie jest ten Drugi, ... A koga mianujesz okreœleniem "Drugi"? Coœ czujê, ¿e znów zbaczamy z tematu g³ównego i aby zapobiec oftopowi proponujê abyœ odpowiedŸ zamieœci³ w tym w¹tku >>, lub innym, wg Ciebie odpowiednim.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #117 : Luty 17, 2012, 07:48:50 » |
|
ZmodyfikowaÂłem i teraz jest bardziej dosÂłownie.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #118 : Luty 17, 2012, 07:52:07 » |
|
no nie wiem @JACK, z tym Chrystusem,- to nawet KRK ochrzciÂłoby ciĂŞ heretykiem 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #119 : Luty 17, 2012, 09:02:57 » |
|
Inspiracja Lucyferyczna w naszych g³owach ( bo ka¿dy jest do czegoœ pod³¹czony) tak mówi, ¿e cierpienie to szczyt g³upoty,
Nie samo cierpienie, tylko apoteoza cierpienia, umartwianie siê, robienie z tego regu³y, z³otego cielca, sposobu na ¿ycie. Nie widzisz, ze na œwiecie w³¹œnie to cierpienie si³y z³a eksploruj¹ ponad miarê ? Dlatego, ¿e jest na nie przyzwolenie, a nawet zachwyt nim - bo Chrystus cierpia³. W wyniku niew³aœciwego zrozumienia cierpienia ludzie nurzaj¹ siê w nim z imieniem zbawcy na ustach. Post¹piono wrêcz nieludzko robi¹c z tego masochistyczn¹ szopkê naœladuj¹c jak ma³py zamiast wnikn¹Ì w istotê sprawy : czym jest brak cierpienia ? I jak tu siê wyzwoliÌ z tego zaklêtego krêgu ? , aby wejœÌ do Królestwa Niebieskiego (..) Jak rozumiesz wejœcie do KN ? Jak mo¿esz to osi¹gn¹c trzymaj¹c sie kurczowo cierpienia ? (poskromienie lucyferycznego Ego), bo wszystko czym jesteœmy nale¿y do Boga i zawdziêczamy to Bogu.
Najzabawniejsze jest to, ¿e w pewnym sensie zgadzam sie z Tob¹, chocia¿ mam w¹tpliwoœci, czy tak samo pochodzimy do kwestii Boga. Dla mnie wszystko wype³nione jest energi¹, której zorganizowan¹, ¿yw¹ form¹ jest ŒwiadomoœÌ. Jest ona w nas i niejako wype³nia nas, steruje wszelkimi naszymi ¿yciowymi czynnoœciami, zarz¹dza spójnoœci¹ 50 trylionów komórek naszego cia³a. W tym sensie "nale¿ymy" do Œwiadomego Pola, nasze istnienie zawdziêczamy tej Œwiadomoœci. Mo¿na i nawet nale¿y j¹ badaÌ wszelkimi dostêpnymi narzêdziami. Im wiêcej wiemy o naturze wszechœwiata, którego jesteœmy czêsci¹, tym lepszy mamy z ni¹ kontakt i tym mniej jest dysharmonicznego cierpienia.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #120 : Luty 17, 2012, 10:14:33 » |
|
I jak tu siĂŞ wyzwoliĂŚ z tego zaklĂŞtego krĂŞgu ? ............... Jak rozumiesz wejÂście do KN ? Jak moÂżesz to osiÂągnÂąc trzymajÂąc sie kurczowo cierpienia ? .................... W tym sensie "naleÂżymy" do ÂŚwiadomego Pola, nasze istnienie zawdziĂŞczamy tej ÂŚwiadomoÂści.
¯eby nie ci¹gn¹Ì oftopu - wszystkie odpowiedzi znajdziesz u Anny Mo¿esz te¿ wielokrotnie pytaÌ "Pole", a wówczas jakiœ Jego nielucyferyczny fragment naprowadzi Ciê na odpowiedŸ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 10:17:00 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #121 : Luty 17, 2012, 12:05:58 » |
|
Żeby była jasność, Jack. Ja się Ciebie pytam nie dlatego, że nie wiem. Ja stawiam Tobie retoryczne pytania, bo widzę, ze sie miotasz. Albo po prostu nie rozumiem Cie. Wybacz, lecz miła Anna nie jest dla mnie wyrocznią. Chociaż lubię to imię  edit: Jeszcze dodam tylko notkę z polecanej przez Ciebie strony , odnośnie sponsorów Anny :"Wszystkie te książki wydało jezuickie Wydawnictwo Apostolatu Modlitwy (WAM) w Krakowie" I wszystko jasne. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 12:09:53 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #122 : Luty 17, 2012, 12:54:11 » |
|
MoÂże masz racjĂŞ. Lepiej tego nie czytaj. Reakcja organizmu mogÂłaby byĂŚ zbyt gwaÂłtowna. Inspiracja lucyferyczna jest za silna, East- czyli wschĂłd ÂświatÂła wiedzy, a wiedza to... Lucyfer. no i jeszcze ten obrazek ze ÂświatÂłem pod nickiem.
Ale czy wolny jest cz³owiek, który nie mo¿e wzi¹Ì do rêki okreœlonej ksi¹¿ki, nie mówi¹c o czytaniu?
Kiara zareagowaÂła jeszcze gwaÂłtowniej, prawie jak podczas egzorcyzmu. Kategorycznie odmĂłwiÂła zapoznania siĂŞ, dodajÂąc parĂŞ obelg.
Ci¹gle podziwiam wielkoœÌ tej Si³y, która stoi za Wami - te tysi¹ce postów. To prawdziwa potêga na tym œwiecie. To niezwykle silna energia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 13:04:05 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #123 : Luty 17, 2012, 13:10:49 » |
|
W kwestii cierpienia - widziaÂłem wielu ludzi, pysznych, zarozumiaÂłych, nie dotykajÂących zmiemi, niewraÂżliwych na innych, egoistycznych do cna, we wÂłasnym mniemaniu boskich. Nic nie byÂło w stanie zmusiĂŚ ich do refleksji nie mĂłwiÂąc o zmianie zachowania. Nic... dopĂłki nie dopadÂło ich cierpienie, wtedy dopiero zaczĂŞli dostzregaĂŚ co w Âżyciu waÂżne i tak naprawdĂŞ dopiero ÂżyĂŚ...
East, wydaje mi siĂŞ, Âże postrzegasz poglÂądy KRK w kwestii cierpienia jako swoistÂą zachĂŞtĂŞ do wbijanie sobie szpilek pod paznokcie...
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #124 : Luty 17, 2012, 13:15:04 » |
|
Ale czy wolny jest człowiek, który nie może wziąć do ręki określonej książki, nie mówiąc o czytaniu?
Każdy ma swoje ulubione książki , które wybiera , bo go rozwijają. Tych , które nie rozwijają mnie, jak uważam, nie dotykam. Dzięki Jack za psychoanalizę na mój temat  W końcu ktoś docenił mój awatar  Jakież to żem zło wcielone hehehehe .. edit: pamiętajcie, że każdy kto mnie czyta robi to na własne ryzyko i własną odpowiedzialność, bądźcie czujni bo zieję ogniem i śmierdzę siarką  edit II @ Arteq East, wydaje mi się, że postrzegasz poglądy KRK w kwestii cierpienia jako swoistą zachętę do wbijanie sobie szpilek pod paznokcie... To nie tak, że zachęcam siebie , dostrzegam raczej , że te poglądy KRK są masochistycznym działaniem Jego wyznawców. Szczytem tegoż był film pt "Pasja" Mela Gibsona na który całymi tabunami wyganiano dzieci ze szkół. Piękno ludzkiego cierpienia i lejąca się krew, wszystko ze szczegółami ,ach, cudowne, prawda Arteq ? Jakież to było wzniosłe ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 13:28:22 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
|