Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 09:44:15

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Plejadianie o roku 2012...  (Przeczytany 88109 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« Odpowiedz #125 : Luty 17, 2012, 13:47:30 »

Moje dzieci nie byÂły na "Pasji", ja - tak.
Mel Gibson chciaÂł oddaĂŚ - tak mĂłwiÂł - ogrom fizycznego (uwaÂżam, Âże z duchowym poszÂło mu zdecydowanie gorzej) cierpienia jakie poniĂłsÂł Jezus.
KRK nigdy nie oddziela cierpienia Jezusa od jego sensu, przesÂłania, okolicznoÂści.

Szczytem tego¿ by³ film pt "Pasja" Mela Gibsona na który ca³ymi tabunami wyganiano dzieci ze szkó³. Piêkno ludzkiego cierpienia i lej¹ca siê krew, wszystko ze szczegó³ami ,ach, cudowne, prawda Arteq ? Jakie¿ to by³o wznios³e ...

ProszĂŞ CiĂŞ East abyÂś nie kÂłamaÂł/manipulowaÂł, bo "Pasja" byÂła od 15 lat, wiĂŞĂŚ ciĂŞÂżko byÂłoby na niÂą wyganiaĂŚ uczniĂłw tabunami ze szkoÂły. W stanach natomiast dostaÂł rzadkie oznaczenie "R", czyli osoby poniÂżej 17 roku Âżycia mogÂły jÂą obejrzeĂŚ tylko z dorosÂłym opiekunem.
east
Gość
« Odpowiedz #126 : Luty 17, 2012, 14:02:36 »

EjÂże, Arteq to Ty nie manipuluj. Ja doskonale pamiĂŞtam te czasy Pasji (rok 2004/2005 - to juÂż nie komuna) i te wycieczki szkolne. Do tego kontrowersje na temat tego filmu szeroko dyskutowane w mediach. WÂładze KRK wydaÂły wĂłwczas wymijajÂące, jak zawsze w takich wypadkach, oÂświadczenie, Âże nie jest to film dla kaÂżdego, ale ze dorosÂły i Âświadomy widz powinien go obejrzeĂŚ.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #127 : Luty 17, 2012, 15:16:56 »

ZmodyfikowaÂłem i teraz jest bardziej dosÂłownie.

Fajnie.
Mam jednak ma³¹ proœbê. W przysz³oœci, jeœli bêdziesz dokonywa³ modyfikacji to nie usuwaj istniej¹cego ju¿ tekstu, a na dole okna dialogowego (posta), po dopisku "EDYCJA:" wpisz w³aœciw¹ formu³kê. Du¿y uœmiech
Tak bĂŞdzie zgodnie z regulaminem i nie bĂŞdzie CiĂŞ nikt posÂądzaÂł o manipulowanie.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #128 : Luty 17, 2012, 16:06:50 »

East, a ja widujĂŞ caÂłe wycieczki szkolnej mÂłodzieÂży (gimnazujum) nocami po ulicy miasta, takÂże bardzo czĂŞsto do sklepĂłw monopolowych, ale daleki jestem od stwierdzeĂą, Âże np. sprzedawczynie ich namawiajÂą i zacierajÂą rĂŞce a potem pytane o proceder dajÂą wymijajace odpowiedzi.

Oficjalny wiek - od 15, jeÂżeli ktoÂś siĂŞ dostaÂł poniÂżej tego puÂłapu zrobiÂł to po prostu nielegalnie. 
Kiara
Gość
« Odpowiedz #129 : Luty 17, 2012, 17:09:30 »

Jacek
Kiara zareagowaÂła jeszcze gwaÂłtowniej,  prawie jak podczas egzorcyzmu.
Kategorycznie odmĂłwiÂła zapoznania siĂŞ, dodajÂąc parĂŞ obelg.

Bardzo proszĂŞ bez manipulacji moimi reakcjami! Doskonale znam te treÂści , czytaÂłam je dla mnie sÂą bezwartoÂściowe dlatego mnie nie interesujÂą. Takie sobie ble, ble, ble... z astralu.  Nie byÂło z mojej strony Âżadnych obelg w stosunku do nikogo, jeÂżeli tak to wskaÂż je , zacytuj inaczej to jest pomĂłwienie bezpodstawne.
Egzorcyzmy siê nie uda³y ( wiadomo komu) by³o wielkie zaskoczenie... no có¿? Ja tam siê ich nie ba³am.
I jeszcze coœ faceci w ró¿owych szalikach ..... s¹ sympatyczni ca³kiem. Uœmiech Mrugniêcie

"ANNA"

15 wrzeÂśnia 2007 r.zmarÂła Anna DÂąmbska , ÂżoÂłnierz AK, wiĂŞÂźniarka ÂłagrĂłw w Ostaszkowie i KaÂłudze, art. plastyk i dziennikarz, w koĂącu wizjonerka piszÂąca pod pseudonimem „Anna”.
Podczas wojny Anna dziaÂłaÂła w podziemiu jako ³¹czniczka i sanitariuszka. W 1944 r. trafiÂła na ponad rok do sowieckiego Âłagru. Tam modliÂła siĂŞ,by BĂłg pozwoliÂł jej nadal sÂłuÂżyĂŚ ojczyÂźnie. Po latach dojdzie do wniosku, Âże Pan wysÂłuchaÂł tej modlitwy, obdarzajÂąc jÂą charyzmatem sÂłyszenia BoÂżego gÂłosu, przekazujÂącego orĂŞdzia dla Polski. Z rozmĂłw tych powstanie kilka ksi¹¿ek wydanych drukiem przez wydawnictwo Michalineum i WAM. Anna sÂłyszy m.in. takie sÂłowa, Âże Âświat czeka „okres oczyszczenia” – czas katastrof, klĂŞsk ÂżywioÂłowych i wojen, w ktĂłrych uÂżyta zostanie broĂą jÂądrowa. „ZginÂą miliony ludzi, przestanie istnieĂŚ wiele paĂąstw, nastÂąpi ruina gospodarcza”.

O tym mĂłwi ks.prof. Jan Sieg kierownik duchowny "Anny"

http://obrazmojegoserca2.blog.onet.pl/Anna-Dambska-wspolczesna-wizjo,2,ID429011660,n

No i jakoÂś te proroctwa Anny siĂŞ nie realizujÂą! na szczĂŞÂście wszystkich ludzi! Dodam tylko iÂż nie zrealizujÂą siĂŞ wcale pomimo wielkiej ÂżyczeniowoÂści niektĂłrych opcji.
Zatem czas zrozumieÌ i¿ LudzkoœÌ i Ziemia id¹ inn¹ drogom ni¿ ta opcja jej przygotowa³a , przysz³oœÌ nasza jest piêkna , œwietlista , pe³na radoœci , mi³oœci i szczêœcia któr¹ osi¹gamy dziêki wiedzy prawdziwej , któr¹ pozostawili dla nas Jeszua i MM.
A Jezuici powinni siĂŞ z tego powodu cieszyĂŚ bardzo i wspieraĂŚ mnie ochronÂą , miÂłoÂściÂą oraz wszystkim co jest im dostĂŞpne. Bowiem kontynuujĂŞ przekaz Jeszua wybranego przez nich na patrona Zakonu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 17:30:59 wysłane przez Kiara » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #130 : Luty 17, 2012, 17:30:20 »

Tak wiĂŞc, Plejadianie wg nich samych, choĂŚ i inni to potwierdzajÂą, sÂą humanoidami ale o owadzich i ptasich rysach.

Sk¹d wzi¹³eœ, ¿e Plejadanie s¹ humanoidami o owadzich, czy ptasich rysach ?
JakieÂś ÂźrĂłdÂło tej sensacyjnej hipotezy moÂżesz podaĂŚ ?

JACK
Gość
« Odpowiedz #131 : Luty 17, 2012, 17:53:49 »

Zatem czas zrozumieÌ i¿ LudzkoœÌ i Ziemia id¹ inn¹ drogom ni¿ ta opcja jej przygotowa³a , przysz³oœÌ nasza jest piêkna , œwietlista , pe³na radoœci , mi³oœci i szczêœcia któr¹ osi¹gamy dziêki wiedzy prawdziwej , któr¹ pozostawili dla nas Jeszua i MM.

A Jezuici powinni siĂŞ z tego powodu cieszyĂŚ bardzo i wspieraĂŚ mnie ochronÂą , miÂłoÂściÂą oraz wszystkim co jest im dostĂŞpne. Bowiem kontynuujĂŞ przekaz Jeszua wybranego przez nich na patrona Zakonu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

To piĂŞkna bajka, szkoda,  Âże nie najbliÂższa rzeczywistoœÌ.

Ale kto wie,  moÂże to ja mam urojenia, bo  w koĂącu jestem tylko ziarenkiem pyÂłku Boga.
Czas pokaÂże.
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 17:54:44 wysłane przez JACK » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #132 : Luty 17, 2012, 20:59:54 »

Cytat: Astre
Sk¹d wzi¹³eœ, ¿e Plejadanie s¹ humanoidami o owadzich, czy ptasich rysach ?
JakieÂś ÂźrĂłdÂło tej sensacyjnej hipotezy moÂżesz podaĂŚ ?

A choĂŚby bardzo dobrze znana trylogia polskiej amerykanki, p. Barbary Marciniak. Obecnie dostĂŞpna rĂłwnieÂż w formie elektronicznej. DuÂży uÂśmiech

Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #133 : Luty 17, 2012, 22:54:11 »

Witam. Na forum zabieram gÂłos po raz pierwszy dlatego teÂż pozdrawiam wszystkich jego uczestnikĂłw.
W jednym z postów poruszony zosta³ temat Eduarda Meyera i jego kontaktów z Plejadianami. Wprawdzie ksi¹¿kê UFO z Plejad czyta³em przesz³o 10 lat wstecz ale o ile dobrze pamiêtam zawarte by³y w niej dwie przepowiednie zwi¹zane z Ziemi¹ a mianowicie:
- pierwsza mĂłwiÂła o olbrzymim, brunatnym meteorycie mknÂącym z czeluÂści kosmosu w kierunku Ziemi,
- druga brzmiaÂła mniej wiĂŞcej tak:"ÂświatÂło z odlegÂłej gwiazdy centralnej wejdzie przez wrota objawienia w Wielkiej Piramidzie a nastĂŞpnie owalnym tunelem dojdzie do punktu centralnego i wtedy wszystko siĂŞ zacznie!"
Czy nie macie wraÂżenia, Âże przepowiednie te zwiÂązane sÂą bezpoÂśrednio z istotÂą Projektu Cheops, chociaÂż nie pochodzÂą od En-ki?
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #134 : Luty 17, 2012, 23:02:03 »

Witaj >Ramzes'ie< na naszym, forum.  DuÂży uÂśmiech
Osobiœcie nie odnoszê takiego wra¿enia. "œwiat³o z odleg³ej gwiazdy", o którym napomykasz mo¿e byÌ równie dobrze, a w moim przekonaniu jest pasem fotonów >>, w który ju¿ wkroczyliœmy (jako Ziemia) i który to pochodzi w³aœnie z Plejad. A, ¿e mo¿e mieÌ coœ wspólnego z piramid¹, no có¿, stanowi¹ one (nie tylko ta jedna) element siatki energetycznej Ziemi >> wiêc nic dziwnego, ¿e mo¿e to mieÌ jakieœ reperkusje. Uwa¿am jednak, ¿e bêdzie to pozytywny efekt.
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2012, 23:04:08 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Astre
Gość
« Odpowiedz #135 : Luty 18, 2012, 00:42:29 »

Witam. Na forum zabieram gÂłos po raz pierwszy dlatego teÂż pozdrawiam wszystkich jego uczestnikĂłw.
W jednym z postów poruszony zosta³ temat Eduarda Meyera i jego kontaktów z Plejadianami. Wprawdzie ksi¹¿kê UFO z Plejad czyta³em przesz³o 10 lat wstecz ale o ile dobrze pamiêtam zawarte by³y w niej dwie przepowiednie zwi¹zane z Ziemi¹ a mianowicie:
- pierwsza mĂłwiÂła o olbrzymim, brunatnym meteorycie mknÂącym z czeluÂści kosmosu w kierunku Ziemi,
- druga brzmiaÂła mniej wiĂŞcej tak:"ÂświatÂło z odlegÂłej gwiazdy centralnej wejdzie przez wrota objawienia w Wielkiej Piramidzie a nastĂŞpnie owalnym tunelem dojdzie do punktu centralnego i wtedy wszystko siĂŞ zacznie!"
Czy nie macie wraÂżenia, Âże przepowiednie te zwiÂązane sÂą bezpoÂśrednio z istotÂą Projektu Cheops, chociaÂż nie pochodzÂą od En-ki?

MyÂśle, Âże Twoje wnioski sÂą jak najbardziej poprawne, a Meyer nie jest wiarygodny, a co gorsze taki ''guru'' odbiera  innym ludziom moÂżliwoÂści samodzielnego myÂślenia.

KolejnÂą bzdurÂą jest jakiÂś pas fotonowy?...!
JuÂż na pierszy rzut oka to szkolna zciema, gdzie piszÂący nie wie czym jest foton, a ÂświatÂło traktuje jako falĂŞ eletromagnetycznÂą !

EDIT :

Darek.

Aby wyrobiĂŚ sobie poglÂąd nie moÂżna opieraĂŚ siĂŞ na interpretacji jednej, czy nawet kilku osĂłb. Barbara Marciniak tak twierdzi, Âże PLEJADANIE posiadajÂą ptasie, czy owadzie rysy, ale to wcale nie oznacza, Âże taka jest prawda.
Wiele channelĂłw po latach zweryfikowaÂło i nadal weryfikuje  przekazy channeligowe dlatego, Âże w channelingu nie ma Âżadnego wglÂądu z kim channelujemy.

« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2012, 00:51:34 wysłane przez Astre » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #136 : Luty 18, 2012, 00:57:56 »

Astre
KolejnÂą bzdurÂą jest jakiÂś pas fotonowy?...!
JuÂż na pierszy rzut oka to szkolna zciema, gdzie piszÂący nie wie czym jest foton, a ÂświatÂło traktuje jako falĂŞ eletromagnetycznÂą !

"Nauka zajmuj¹ca siê badaniem œwiat³a to optyka. Wspó³czesna optyka, zgodnie z dualizmem korpuskularno-falowym, postrzega œwiat³o jednoczeœnie jako falê elektromagnetyczn¹ oraz jako strumieù cz¹stek nazywanych fotonami."

http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiat%C5%82o

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2012, 00:59:16 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #137 : Luty 18, 2012, 01:07:53 »

Tak, zaleÂżnie od skali zjawiska, a nie dualnie w kaÂżdym przypadku.
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #138 : Luty 18, 2012, 12:26:50 »

Osobiœcie wydaje mi siê, ¿e gdyby "Gwiazda centralna" mia³a zwi¹zek z Plejadami to Plejadianie jako autorzy przekazu przynajmniej w jakiœ sposób by to zasygnalizowali. Wiele lat wstecz, kiedy podejmowa³em pierwsze próby z pismem automatycznym zada³em swoim opiekunom pytanie o nazwê tej gwiazdy i jej zwi¹zek z tym co na Ziemi mo¿e siê wydarzyÌ. OdpowiedŸ brzmia³a: Eretanin ale niestety nic wiêcej. W oparciu o dostêpne mi materia³y nie by³em w stanie niczego znaleŸÌ na ten temat. Dopiero w ubieg³ym roku kiedy powróci³em do tego tematu po latach wprowadzaj¹c w przegl¹darce internetowej has³o Eretanin natrafi³em na jedn¹ wzmiankê, ¿e jest to gwiazda znajduj¹ca siê w gwiazdozbiorze Smoka a jej poprawna nazwa brzmi Eltanin. Niestety do dnia dzisiejszego œwiat ducha nie jest zbytnio wylewny w s³owach odnoœnie znaczenia tej gwiazdy. ByÌ mo¿e jeszcze nie nadszed³ w³aœciwy czas ale mam takie odczucie, ¿e owe œwiat³o bêdzie sygna³em b¹dŸ zwiastunem pocz¹tku nowej ery w dziejach Ziemi i ludzi i mimo wszystko ma to zwi¹zek z Wielk¹ Piramid¹ jak sugeruj¹ to sami Plejadianie.
Astre
Gość
« Odpowiedz #139 : Luty 18, 2012, 14:15:10 »

ByĂŚ moÂże jeszcze nie nadszedÂł wÂłaÂściwy czas ale mam takie odczucie, Âże owe ÂświatÂło bĂŞdzie sygnaÂłem bÂądÂź zwiastunem poczÂątku nowej ery w dziejach Ziemi i ludzi i mimo wszystko ma to zwiÂązek z WielkÂą PiramidÂą jak sugerujÂą to sami Plejadianie.

MyÂślĂŞ, Âże Âżadnego ÂświatÂła nie bĂŞdzie !
CaÂły czas (bo nie od dziÂś ani od wczoraj) zbliÂżamy siĂŞ do nowej ery i nic nie dzieje siĂŞ naraz, tylko postĂŞpujÂą pewne procesy.
Ale ta nowa era, to ( moÂżliwoÂści - potencjaÂły ), ktĂłre oferuje nam WszechÂświat.A kulminacja tych moÂżliwoÂści nastÂąpi ok. grudnia 2012r, a poÂźniej te moÂżliwoÂści bĂŞdÂą z dnia na dzieĂą spadaĂŚ.
Problem tylko w tym, Âże niestety nie za bardzo mamy ochotĂŞ te niezwykÂłe moÂżliwoÂści i potencjaÂły wykorzystaĂŚ !
LudzkoœÌ wci¹¿ buduje nowe systemy broni masowej zag³ady i degraduje ruchem coraz bardziej przyœpieszonym Matkê Ziemiê.
Patologia ludzkich umys³ów jest tak g³êboka, Âże nawet w prostych sprawach niewiele da siĂŞ zrobiĂŚ. PrzykÂładem mogÂą byĂŚ dziaÂłania ró¿nych grup spoÂłecznych, a raczej garstki ludzi, ktĂłrzy wystĂŞpujÂą przeciwko dodawaniu fluoru do wody, gdzie ten kryminalny pomysÂł ciÂągnie siĂŞ jeszcze od czasĂłw komunizmu powodujÂąc potĂŞÂżnÂą degradacjĂŞ  organizmu.
Tak. Garstka ludzi, a inni co robiÂą ?
Inni czekaj¹ na ksiêcia, który nadjedzie na bia³ym koniu i rozwi¹¿e wszystkie problemy.
Pomimo jakiejÂś tam swojej ''cudownej'' wiedzy, tytu³ów naukowych, pozycji, stanowisk, posiadania czegoÂś z drugiej strony sÂą Âżebrakami  woÂłajÂącymi o pomoc.
Inni liczÂą, Âże nadchodzi z kosmosu wielki czas zmian i to co nadejdzie z ''kosmosu odminieni'' wszystko.
Ale to kolejna patologia, ktĂłra nazywa siĂŞ - idealizowaniem.

Nowa era, to inaczej mówi¹c czas przemian, w którym Wszechœwiat oferuje nam nowe, niezwyk³e mo¿liwoœci, które nale¿y praktycznie podj¹c, podnieœÌ i maksymalnie wykorzystaÌ.
A co ludzie robiÂą ?
Wystarczy w³¹czyÌ TV i pos³uchaÌ codziennych wiadmoœci.
A tam s³ychaÌ wci¹¿ to samo - beeeeee.....
Jak robisz tak masz- jaka przyczyna taki skutek.
Nie chcĂŞ byĂŚ wyroczniÂą, ale na podstawie prostych, szkolnych analiz, tego co widaĂŚ i sÂłychaĂŚ ta cywilizacja nie przetrwa nawet najbliÂższych 20-30 lat.
PotencjaÂły oferowane przez WszechÂświat raz na 300 tys lat przeminÂą,
a ludzie wtedy dalej bĂŞdÂą babraĂŚ siĂŞ w swoim jakÂże dobrze uÂłoÂżonym Âświatku.
Problem tylko w tym, Âże ten '' Âświatek'' postawiony na gumowych nogach nie da siĂŞ juÂż dalej utrzymaĂŚ, wiĂŞc runie. A razem z nim istoty o potocznej nazwie ludzie.

Wszystkie opowieÂści o ÂświatÂłach, dniach ciemnoÂści, ktĂłre maja nastÂąpiĂŚ i innych cudach, to zwykÂła manipulacja powodujÂąca odciÂąganie ludzi od ich wÂłasnych problemĂłw.
To taka mowa-trawa, gdzie po przyglÂądniĂŞciu siĂŞ temu bliÂżej nic z tego wiele nie wynika.
Ups...

« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2012, 14:22:57 wysłane przez Astre » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #140 : Luty 18, 2012, 14:22:55 »

Wszystkie opowieÂści o ÂświatÂłach, dniach ciemnoÂści, ktĂłre maja nastÂąpiĂŚ i innych cudach, to zwykÂła manipulacja powodujÂąca odciÂąganie ludzi od ich wÂłasnych problemĂłw.

jedyne pocieszenie w tym, Âże jakiÂś zupeÂłnie nieznaczÂący promil z >7mld. ludkĂłw na Âświecie zaprzÂąta sobie gÂłowy i czas tymi pierdoÂłami MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #141 : Luty 19, 2012, 15:39:30 »

Dobrze, ¿e istnieje taki nieznacz¹cy promill otwartych umys³ów, którym myœlenie nie sprawia fizycznego bólu
east
Gość
« Odpowiedz #142 : Luty 19, 2012, 16:31:34 »

@Astre
Inni liczÂą, Âże nadchodzi z kosmosu wielki czas zmian i to co nadejdzie z ''kosmosu odminieni'' wszystko.
Ale to kolejna patologia, ktĂłra nazywa siĂŞ - idealizowaniem.

Nowa era, to inaczej mówi¹c czas przemian, w którym Wszechœwiat oferuje nam nowe, niezwyk³e mo¿liwoœci, które nale¿y praktycznie podj¹c, podnieœÌ i maksymalnie wykorzystaÌ
W tych dwóch akapitach dostrzegam sprzecznoœÌ .

Skoro WszechÂświat coÂś oferuje to znaczy, Âże oferta przyjdzie miĂŞdzy innymi z kosmosu i nie jest patologiÂą tak myÂśleĂŚ.

Poprzez hologram, zasadê fraktalnoœci "jako w niebie tak i na ziemi" jesteœmy po³¹czeni z Wszechœwiatem. Nie nale¿y siê dziwiÌ, ¿e wywo³ujemy/przyci¹gamy potê¿n¹ energiê.
Albo przyjmiemy retorykĂŞ walki i obraÂżania siĂŞ na odmienny ÂświatopoglÂąd, albo go zintegrujemy wewnÂątrz nas samych przyznajÂąc, Âże Âświat jaki widzimy jest tym, ktĂłry wynika z naszego wÂłasnego "ogÂłupienia".
Nie chodzi o to, by siebie obwiniaĂŚ. To raczej jak wyzwalajÂąca, radosna myÂśl : "aleÂż ja byÂłem durny hehe Chichot , ale to siĂŞ zmieni "

O tym teÂż polecam film , 5 odcinkĂłw
Lista odtwarzania: http://www.youtube.com/playlist?list=PL25F5F22DF8BE7377

Warto wytrwaÌ do koùca na wnioski, albo obejrzeÌ tylko ostatni¹ , 5t¹ czêœÌ

http://www.youtube.com/watch?v=-iC09Ml8fxU&feature=player_embedded

EDYCJA:

<a href="http://www.youtube.com/v/jtfZ8cZ0wsU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/jtfZ8cZ0wsU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/bz_NeLi0cJg?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/bz_NeLi0cJg?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/fdZwMnngBKY?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/fdZwMnngBKY?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/-6EGzSCMBbI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/-6EGzSCMBbI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/-iC09Ml8fxU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/-iC09Ml8fxU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2012, 16:44:56 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #143 : Luty 19, 2012, 20:18:02 »

W tych dwóch akapitach dostrzegam sprzecznoœÌ .

Skoro WszechÂświat coÂś oferuje to znaczy, Âże oferta przyjdzie miĂŞdzy innymi z kosmosu i nie jest patologiÂą tak myÂśleĂŚ.

Chyba mnie Âźle zrozumiaÂłeÂś ?
Idealizowaniem jest to, Âże ta ''oferta'' z kosmosu coÂś zmieni.
Oferta jest tylko ofertÂą, a nie zmianÂą.
I teraz tylko i wy³¹cznie zale¿y od cywilizacji zamieszkuj¹cych galaktykê (tudzie¿ Ziemi) jak wykorzystaj¹ t¹ ofertê.
Jak pisaÂłem wczeÂśniej -ta ''oferta'' daje tylko potencjaÂły, moÂżliwoÂści, a nie
daje Âżadnych gotowcĂłw.
PrzykÂład : jeÂżeli dana cywilizacja wyjdzie z programem, Âże nie chce dalej trwaĂŚ w mentalno-utopijnych systemach wielkiej wÂładzy, wielkiej polityki i zaproponuje inny system, to tzw. Fala to skrystalizuje.Skrystalizuje oznacza, Âże nowy program istnienia, dziaÂłania, myÂślenia, funkcjonowania bĂŞdzie stawaÂł  siĂŞ rzeczywistoÂściÂą, bo stary program zostanie przez FalĂŞ  usuniĂŞty.
Aby cokolwiek mog³o ulec zmianie dana cywilizacaja musi po prostu dany program stworzyÌ, sprecyzowaÌ - czyli co chcemy jako ludzkoœÌ-cywilizacja robiÌ, jak dalej chcemy ¿yÌ i w oparciu o jakie zasady.
Idealizowaniem, jest wiĂŞc, Âże Fala galaktycznych przemian, ktĂłra nie dotyczy tylko Ziemii cokolwiek sama zrobi ?
Nic sama nie zrobi ?
Da tylko czÂłowiekowi -cywilizacji moÂżliwoÂści, narzĂŞdzia, potencjaÂły, a jak ich czÂłowiek wykorzysta, tak dalej bĂŞdzie cywilizacja funkcjonowaĂŚ przez nastĂŞpne 300 tys. lat do kolejnego cyklu pojawienia siĂŞ galaktycznej fali.
Jak do tej pory nie wiele siĂŞ dzieje ?

PrzykÂład : niezwykle waÂżnym, jak nie najwaÂżniejszym programem jest rozbrojenie z tych niewyobraÂżalnych iloÂści broni masowej zagÂłady.
Jak do tej pory nikt, Âże tak powiem w imieniu ludzkoÂści nie zaproponowaÂł
konkretnego, sprecyzowanego programu globalnego rozbrojenia !
A skoro tak, oznacza to, Âże dalej bĂŞdziemy sobie ÂżyĂŚ w sytemie bratobĂłjczych wojen, produkcji broni, ktĂłra generalnie sÂłuÂży do umacniania wÂładzy i kontroli jednych nad drugimi.
Dlatego moÂże niebawem ( bo czasu maÂło) bĂŞdzie pierwsza konferencja w Polsce, ktĂłra zajmie siĂŞ nie gadaniem o mÂądroÂściach tego Âświata, tylko zajmie siĂŞ precyzowaniem konkretnych - globalnych programĂłw !

« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2012, 20:25:37 wysłane przez Astre » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #144 : Luty 19, 2012, 20:32:01 »

Nie do koĂąca jest tak jak piszesz Astro ... bo nowa fala , nowy wymiar i nowe wibracje to miliardy nowych wzorcĂłw energetycznych , ktĂłre sÂą juÂż nowe i inne od starych. Jednak po ktĂłry siĂŞgniemy najpierw? to juÂż inna sprawa, to wybĂłr ÂświadomoÂści zarĂłwno grupowej jak    i indywidualnej.

Jednak na 100% pewne a raczej wszystkie zdarzenia napeÂłnione energiom III wymiaru nie zaistniejÂą w IV wymiarze. Bo chociaÂż pozornie jest to podobne to jednak inna energia skieruje rzeczy i zdarzenia juÂż w innÂą stronĂŞ. Trzeba wiedzieĂŚ iÂż kolejny wymiar to kolejna szkoÂła rozwoju duchowego Energii ZaÂświatowych ona ma program ktĂłry wypeÂłnimy kiedyÂś w 100% przed przejÂściem w nastĂŞpny  wyÂższy wymiar.

Kiara UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2012, 00:20:22 wysłane przez Kiara » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #145 : Luty 19, 2012, 21:07:11 »

Nie do koĂąca jest tak jak piszesz Astro ... bo nowa fala , nowy wymiar i nowe wibracje to miliardy nowych wzorcĂłw energetycznych , ktĂłre sÂą juÂż nowe i inne od starych. Jednak po ktĂłry siĂŞgniemy najpierw? to juÂż inna sprawa, to wybĂłr ÂświadomoÂści zarĂłwno grupowej jak    i indywidualnej.

Jedno jest pewne -FALA, niczego nie zmieni sama.
Dlaczego ?  No bo FALA, jest po prostu - PEWNYM  ALGORYTMEM.
A Algorytm jak kaÂżdy Algorytm jest funkcjÂą, a nie rzyczywistoÂściÂą.
Algorytm staje siĂŞ  takÂą rzeczywistoÂściÂą, jakÂą zostanie wypeÂłniony informacjÂą.

NiewÂątpliwie Fala  usunie rzeczy niepotrzebne w ramach bilansu swej przestrzeni zostawiajÂąc tym samym puste, czyste pole, aby moÂżna byÂło
stworzyĂŚ, postawiĂŚ nowe zasady, nowe wzorce, idee, nowe programy.
Oznacza to tym samym, Âże  cywilizacja musi dokonaĂŚ wyborĂłw, stworzyĂŚ programy, perspektywy, zasady swojego istnienia, bo nikt za niÂą tego nie zrobi !

Nie ma mowy o tym, aby przybywaj¹ca Fala ró¿nym cywilizacjom w tej galaktyce i tym samym Ziemianom przynios³a gotowe rozwi¹zania na zasadzie - róbcie to !
To cywilizacje maj± ten ALGORYTM -FALÊ wype³niæ informacjami, wzorcami, programami, a nie - odwrotnie.

Ludzie piszÂą niestworzone wrĂŞcz rzeczy. PrzybĂŞdzie Fala i nastÂąpi tu dosÂłownie Eden.
Niejaki Drunvalo Melchizdek pisze nawet, Âże destrukcji ulegnÂą sztuczne tworzywa, plastik, guma, ubrania syntetyczne itp...
To bzdura ! Jak on to sobie wogĂłle wyobraÂża ? To jakieÂś chore i dziw bierze, Âże pisze to Âświatowej sÂławy fizyk !
On po prostu chyba nie rozumie, czym jest algorytm, o czym uczÂą juÂż w szkolnej podstawĂłwce,  a wszystko jest algorytmem.
Dlatego wszystko pozostanie na swoim miejscu.WiĂŞc jeÂżeli masz okna plastikowe w domu i opony z gumy w swoim samochodzie, to bÂądÂż pewny, Âże dalej bĂŞdziesz ich miaÂł i  Âżadna fala tego nie usunie.
Fala dokonuje tylko i wy³¹cznie restrukturyzcji przestrzeni !
 Czyli stwarza nowÂą jakoœÌ przestrzeni do rozwoju istot, a nie likwiduje jakichÂś tam rzeczy, takich, czy innych.
WiĂŞc Edenu i Âżadnych cudĂłw i cudownoÂści nie bĂŞdzie.
Raczej bĂŞdzie ciĂŞÂżko, bo postawiĂŚ nowy ''Dom'', czyli nowÂą cywilizacjĂŞ z pewnoÂściÂą nie da siĂŞ tego zrobiĂŚ w ciÂągu kilku, czy nawet kilkunastu lat.

« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2012, 21:28:32 wysłane przez Astre » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #146 : Luty 19, 2012, 22:35:59 »

@Astre
Teraz rozumiem co masz na myÂśli piszÂąc o Fali i to ze mnÂą rezonuje.

Jak do tej pory nie wiele siĂŞ dzieje ..
Ja sÂądzĂŞ, ze raczej niewiele widaĂŚ, Âże siĂŞ dzieje, ale dzieje siĂŞ wiele z tego, czego nie widaĂŚ MrugniĂŞcie
cywilizacja musi dokonaĂŚ wyborĂłw, stworzyĂŚ programy, perspektywy, zasady swojego istnienia, bo nikt za niÂą tego nie zrobi !
Do pewnego momentu wybory i stwarzanie dzia³a ,ale pamiêtajmy, ¿e zawsze i bez wzglêdu na cokolwiek rzeczywistoœÌ jest opisana przez prawa fizyczne ( wielu nie rozumiemy, nie znamy jeszcze , ale one istniej¹ ), które s¹ odwieczne. Te prawa s¹ budulcem z którego tworzymy, lecz trzeba pamiêtaÌ o samych w³aœciwoœciach "tworzywa" wszechœwiata. Im lepiej go poznamy, tym wiêcej mo¿liwoœci bêziemy mieli.
Istnieje prawo rezonansu, którego nie mo¿emy ignorowaÌ. Ono przypominaÌ nam powinno nieustannie o tym kim jesteœmy. Tworzymy rzeczywistoœÌ odpowiadaj¹c¹ kondycji naszej cywilizacji. Wszystko zaczyna siê w nas samych.
Nie ma mowy o tym, aby przybywaj¹ca Fala ró¿nym cywilizacjom w tej galaktyce i tym samym Ziemianom przynios³a gotowe rozwi¹zania na zasadzie - róbcie to !
MoÂże nie w sensie gotowych rozwiÂązaĂą, lecz na przykÂład w sensie uwolnienia dodatkowych helis DNA ? Szybko nauczymy siĂŞ korzystaĂŚ z nowych narzĂŞdzi i moÂżliwoÂści, ktĂłre na zawsze zmieniÂą naszÂą grĂŞ.

bĂŞdzie ciĂŞÂżko, bo postawiĂŚ nowy ''Dom'', czyli nowÂą cywilizacjĂŞ z pewnoÂściÂą nie da siĂŞ tego zrobiĂŚ w ciÂągu kilku, czy nawet kilkunastu lat.
S¹dzê, ¿e ta cywilizacja wy³oni siê ze starej tak, jak motyl z g¹sienicy. Jeœli zdecydujemy siê oprzeÌ na odwiecznych prawach Natury, to zrêby tej nowej cywilizacji ju¿ istniej¹ w Polu. Ca³kiem dobrze funkcjonowa³y kiedyœ, bêd¹ dzia³a³y i teraz. Oczywiœcie nic nie zdarza siê dok³adnie tak samo dwa razy wiêc sporo pracy przed nami. ByÌ mo¿e nast¹pi jakaœ kompilacja technologiczno-przyrodnicza. Po³¹czenie aspektów ¿eùskich i mêskich na nowym planie przyjaznej naturze technologii opartej o rozwi¹zania w tej naturze od dawna z powodzeniem funkcjonuj¹cych.

DziaÂłanie juÂż zachodzi. Od wewnÂątrz w wielu jednostkach naraz. Potrzebujemy zaufaĂŚ sobie wzajemnie i nie obawiaĂŚ siĂŞ o tym rozmawiaĂŚ.
Astre
Gość
« Odpowiedz #147 : Luty 19, 2012, 23:46:58 »

Ja sÂądzĂŞ, ze raczej niewiele widaĂŚ, Âże siĂŞ dzieje, ale dzieje siĂŞ wiele z tego, czego nie widaĂŚ MrugniĂŞcie

NapisaÂłem wczeÂśniej, Âże niewiele siĂŞ dzieje, ale  byÂł taki wybieg  z mojej strony....
Uczciwie przyznajĂŞ, Âże napisaÂłem to celowo.
Dlatego, Âże jeÂżeli zakodujemy  w sobie informacjĂŞ, Âże dzieje siĂŞ wiele, to nastĂŞpuje pewna zwrotna reakcja psychiczna, ktĂłra dziaÂła, Âże tak powiem  - usypiajÂąco.
No bo skoro dzieje siĂŞ wiele, no to przecieÂż my juÂż nie musimy za bardzo siĂŞ wcokolwiek  angaÂżowaĂŚ skoro widzimy i sÂłyszymy, Âże dzieje bardzo wiele.

Tak, oczywiÂście dziejÂą siĂŞ ró¿ne rzeczy,  wszystko przyÂśpiesza tylko tego nie widzimy, lecz potrzeba jak najwiĂŞcej ludzi gotowych zmian.

Wci¹¿ powielany ten sam schemat  myÂślenia i dziaÂłania  - jest istnym zabĂłjstwem dla istoty.
Jak napisali nawet to sami Majowie - najwiêksza si³¹ cz³owieka - jest si³a zmian, si³a przemian.......................

I wÂłaÂśnie, to zdanie, Âże :  najwiĂŞkszÂą si³¹, potencjaÂłem jest siÂła zmian i siÂła przemian, otwieranie siĂŞ wci¹¿ nowe jest najwaÂżniejszÂą rzeczÂą  dla istot w ich -  ''kosmicznej podró¿y''.

Myœlê, ¿e nic ju¿ do tego ani uj¹Ì, ani dodawaÌ nie trzeba, bo ka¿dy wie o co chodzi.

pozdr.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2012, 01:57:58 wysłane przez Astre » Zapisane
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #148 : Luty 20, 2012, 11:45:20 »

PrzemyÂślenia Astre uwaÂżam za jak najbardziej trafne. Ani Kosmos z caÂłym dobrodziejstwem i zagroÂżeniami jakie ze sobÂą niesie ani teÂż ÂŚwiat Ducha nie zaserwuje nam czwartego wymiaru bez wysiÂłku z naszej strony.
east
Gość
« Odpowiedz #149 : Luty 20, 2012, 12:02:20 »

Ja coÂś bym dodaÂł jednak.
Wiele razy w dziejach ludzkoÂści wydawaÂło siĂŞ, Âże nowe rewolucje przyniosÂą nam wszystkim wyzwolenie, lecz po krĂłtkim zrywie masy ludzi znĂłw ulegaÂły rozproszeniu. WydawaÂło siĂŞ bowiem, Âże jednorazowy zryw zaÂłatwiaÂł  tak wiele. Otó¿ tylko pozornie cokolwiek zaÂłatwiaÂł. Potem siÂły ciemnoÂści na powrĂłt na ró¿ne sposoby, napieraÂły jeszcze silniej niÂż przedtem, czĂŞsto w sposĂłb ukryty, utajniony, tylnymi drzwiami wprowadzali to, co siĂŞ w Âświetle dnia nie daÂło zrobiĂŚ. Robili to i wci¹¿ robiÂą na wiele sposobĂłw z tym , Âże teraz nie da siĂŞ tego ukryĂŚ.
 SÂą widoczni jak na dÂłoni, a ludzkoœÌ ma za sobÂą FalĂŞ - potencjalnie korzystnÂą dla przemiany naszego DNA ( o ile bĂŞdziemy potrafili z niej skorzystaĂŚ ).

W tej chwili najwa¿niejsze jest skupienie sie na w³asnym torusie i sprzêgniêcie go z Polem (Bogiem, Mi³oœci¹, Chrystusem i MM czy Œwiadomoœci¹, s¹ ró¿ne nazwy jedne bardziej opisowe inne bardziej œcis³e ).

Moim zdaniem, kiedy krytyczna masa sprzĂŞgnie siĂŞ z Polem dalsze zmiany pĂłjdÂą lawinowo. MoÂże juÂż to siĂŞ dzieje. ZauwaÂżmy w jak newralgiczny sposĂłb zareagowali ludzie na prĂłby oszustwa w kwestii rzekomego aktu antypirackiego.

System pos³uguje siê rz¹dem i politykami, ale my równie¿ mo¿emy to uczyniÌ, co zosta³o pokazane na przyk³adzie zmiany zdania przez Premiera. Zrobi³ to raz i bêdzie robi³ jeszcze wiele razy pod spo³ecznym, czujnym okiem. Jeszcze raz okaza³o siê, ¿e faktycznie to my sami kszta³tujemy rzeczywistoœÌ, potrzebujemy "tylko" zaufaÌ sobie na wzajem.

Obecnie przed ludzkoÂściÂą stoi wyzwanie jak mÂądrze wykorzystaĂŚ kolektywnÂą si³ê. Jak siĂŞ zjednoczyĂŚ i dziaÂłaĂŚ  tak, aby nie poÂżreĂŚ siĂŞ o gÂłupie szczegó³y i nie daĂŚ sobie przenikn¹Ì wraÂżym siÂłom we wÂłasne szeregi.
Moim zdaniem jest na to tylko jedna rada. Konkretne dzie³o do którego siê przy³¹czamy jeden po drugim, albo nie, jeœli siê nie zgadzamy, lecz bez torpedowania tej bezpoœredniej demokracji, z poszanowaniem jej wyników.

Pewien kierunek dziaÂłaĂą widaĂŚ tutaj  http://avaaz.org/en/

DziÂś dostaÂłem od nich newsletter  z informacjÂą, Âże przeciw ACTA petycjĂŞ na caÂłym Âświecie podpisaÂło ponad 2 miliony ludzi. To wystarczajÂąca moc by rozpocz¹Ì inicjatywĂŞ miliona gÂłosĂłw w parlamencie UE.
W newsletterze podkreÂślono znaczÂącÂą rolĂŞ jakÂą w tym dziele odegraÂła miĂŞdzy innymi Polska.

Nie wa¿ne czy sprawa dotyczy nas bezpoœrednio, czy amazoùskiej d¿ungli lub terroru w Syrii - mamy obowi¹zek wspó³uczestniczyÌ wyra¿aj¹c sprzeciw bo to jest nasz œwiat i wszyscy za niego jesteœmy odpowiedzialni. Miliony wspieraj¹ tych z nas, którzy potrafi¹ w konkretnej akcji odnieœÌ sukces bo siê na tym konkretnie znaj¹.

Kiedy my bĂŞdziemy potrzebowali pomocy, avaazers stanÂą po naszej stronie.

W newsletterze Rick Patel napisaÂł, moim zdaniem prorocze, sÂłowa :
To porywajÂący przywilej sÂłuÂżyĂŚ tej niesamowitej spoÂłecznoÂści . Mimo tego, Âże  wyzwania, przed ktĂłrymi stoimy stale rosnÂą, to rĂłwnoczeÂśnie FALA uduchowionych ludzi chcÂących sprostaĂŚ tym wyzwaniom roÂśnie nawet szybciej i silniej . StanĂŞliÂśmy razem by zbudowaĂŚ coÂś wyjÂątkowego, i to jest odlot . Wystrzelmy razem do gwiazd.

SÂądzĂŞ, ze to jest wÂłaÂściwa droga Chichot

edit :
swojÂą drogÂą ,coÂż za "przypadkowe" sprzĂŞÂżenie jeÂśli chodzi o zauwaÂżenie FALI.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2012, 12:08:08 wysłane przez east » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: