Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 20:00:10

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sekret  (Przeczytany 9061 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wiki
Gość
« : Czerwiec 20, 2010, 13:58:36 »

SEKRET daje Ci wszystko: Szczęście, Zdrowie, Bogactwo..."

Film opowiada o tym, jak nasze myśli i emocje wpływają na to co nas w życiu spotyka. "Ludzie są szczęśliwi dokładnie w takim stopniu, w jakim chcą być szczęśliwi". A. Lincoln

"Możesz dokonać wszystkiego, czego tylko zechcesz, możesz zdobyć wszystko, czego zapragniesz; możesz zostać każdym, kim zechcesz zostać".

Jesteś swoimi myślami i wszystko co się dzieje w Twoim życiu jest efektem Twoich myśli. Twoje myśli PRZYCIĄGAJĄ wszystkie zdarzenia jakie Cię spotykają.

Podobne przyciąga podobne – jeżeli myślisz o pozytywnych rzeczach to „PRZYCIĄGASZ” do siebie pozytywne wydarzenia, sytuacje i ludzi, natomiast jeżeli myślisz negatywnie to przyciągasz negatywne wydarzenia, sytuacje i ludzi.

Myślisz, czujesz i masz. Tak to działa.

http://chomikuj.pl/euro-2012?fid=219932241

http://www.youtube.com/watch?v=ReLty4dV35c&feature=related

"Po raz pierwszy wszystkie jego elementy zostały zebrane w tej niewiarygodnej książce, której lektura będzie przełomem dla wszystkich czytelników. Dowiesz się, jak posługiwać się Sekretem w każdym aspekcie życia - czy chodzi o pieniądze, zdrowie, relacje z innymi ludźmi, szczęście czy jakikolwiek element twojego funkcjonowania w świecie. Zaczniesz rozumieć ukrytą, wciąż niewykorzystaną siłę, która tkwi w tobie, a odkrycie to przyniesie ci radość we wszystkim, co robisz. Sekret -zawiera w sobie mądrość współczesnych nauczycieli - mężczyzn i kobiet, którzy posługiwali się nim, by cieszyć się zdrowiem, bogactwem i szczęściem. Ujawniają oni poruszające historie walki z chorobą, zdobycia ogromnego majątku, przezwyciężenia przeszkód i osiągnięcia tego, co wielu uznałoby za niemożliwe. W książce Sekret przedstawiam dwudziestu czterech niezwykłych nauczycieli. Ich słowa zostały utrwalone na filmie, w różnych miejscach Stanów Zjednoczonych i w różnych okresach, a jednak wszystkie są wypowiadane jednym głosem. Książka Sekret zawiera opinie nauczycieli Sekretu, ale także cudowne historie jego działania. Dzielę się z czytelnikiem wszystkim, czego się nauczyłam, i podsuwam mu ścieżki, cenne informacje i skróty, które pozwolą każdemu żyć życiem jego marzeń. Zauważycie, że zaimek „Ty" pisany jest wielką literą. Robiłam to, kierując się pragnieniem, byś Ty, Czytelniku, czuł i wiedział, że napisałam tę książkę właśnie dla Ciebie. Zwracam się do Ciebie osobiście, kiedy mówię: „Ty". Chcę, byś poczuł związek z tym, co zawarto na tych stronicach, ponieważ Sekret został stworzony dla Ciebie. Podróżując po tych kartkach i ucząc się Sekretu, dowiesz się, jak robić i mieć wszystko, czego zapragniesz, i jak być tym, kim zapragniesz. Poznasz wspaniałe życie, które Cię czeka."
Rhonda Byrne

http://www.youtube.com/watch?v=_qa8RCkyqdU&NR=1

szczerze polecam zapoznanie się z tematem, może dużo tego ostatnio polecam ale właśnie trafiam na jedno po drugim i chcę się z Wami tym podzielić.

Pozdrawiam UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 14:25:47 wysłane przez wiki » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 06, 2010, 20:02:24 »

Sekret Prawo PrzyciÂągania w praktyce forum polecam :

http://sekretwpraktyce.pl/forum/index.php

Pozdrawiam UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2010, 21:46:31 »

Wydaje mi siĂŞ, Âże ten temat/info byÂło juÂż zamieszczane na forum jakiÂś czas temu - kojarzĂŞ filmik.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #3 : Lipiec 07, 2010, 09:08:38 »

to otrzymujesz, o co prosisz. Tak dziaÂła BĂłg-KtĂłry-Jest. Daje Ci to, czego pragniesz. To Âżaden sekret.

East nie wiem czy wiesz ale to wÂłaÂśnie jest kwintesencja sekretu.

To wÂłaÂśnie jest sekret, a Ty go sam odkryÂłeÂś UÂśmiech

Pozdrawiam UÂśmiech

S³uchajcie mam pytanie, bo ja jeszcze tego nie wiem, bo ci¹gle jestem nieoœwiecony. Bo wczoraj w sklepie bardzo zapragn¹³em pewnej Pani Sprzedawczyni. Oj jak ja jej zapragn¹³em.....!!!

I pytanie a w zasadzie dwa:
1. ÂŻe niby ja to teraz otrzymam od Boga, skoro tego pragnĂŞ ?
2. Czy ja nadal bĂŞdĂŞ tego pragn¹³, jak siĂŞ dowie o tym moja Âżona ?   Afro

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
wiki
Gość
« Odpowiedz #4 : Lipiec 07, 2010, 09:31:03 »

to otrzymujesz, o co prosisz. Tak dziaÂła BĂłg-KtĂłry-Jest. Daje Ci to, czego pragniesz. To Âżaden sekret.

East nie wiem czy wiesz ale to wÂłaÂśnie jest kwintesencja sekretu.

To wÂłaÂśnie jest sekret, a Ty go sam odkryÂłeÂś UÂśmiech

Pozdrawiam UÂśmiech

S³uchajcie mam pytanie, bo ja jeszcze tego nie wiem, bo ci¹gle jestem nieoœwiecony. Bo wczoraj w sklepie bardzo zapragn¹³em pewnej Pani Sprzedawczyni. Oj jak ja jej zapragn¹³em.....!!!

I pytanie a w zasadzie dwa:
1. ÂŻe niby ja to teraz otrzymam od Boga, skoro tego pragnĂŞ ?
2. Czy ja nadal bĂŞdĂŞ tego pragn¹³, jak siĂŞ dowie o tym moja Âżona ?   Afro

przeczytaj lub obejrzyj "sekret" hehe
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipiec 07, 2010, 10:01:46 »

Wydaje mi siĂŞ, Âże ten temat/info byÂło juÂż zamieszczane na forum jakiÂś czas temu - kojarzĂŞ filmik.

Tak, ale w innym w¹tku i tym samym zagin¹³ w czeluœciach forum. Oczywiœcie mozna go wyszperaÌ, tylko po co? Skoro utworzono ju¿ niezale¿ny w¹tek o "Sekrecie", to niech tak zostanie.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #6 : Lipiec 07, 2010, 10:02:43 »

S³ysza³em kiedyœ tak¹ opiniê - Bóg nie zechce spe³niÌ TWoich pragnieù/próœb które mia³yby obróciÌ siê przeciw Tobie...

Z tym oczekiwaniem na speÂłnienie siĂŞ kaÂżdego, dowolnego Âżyczenia nieco uwaÂżaÂłbym - bo co staÂłoby siĂŞ gdyby Pani Sprzedawczyni zapragnĂŞÂła Âżeby pewnemu osobnikowi obleÂśnie gapiÂącemu siĂŞ na niÂą i ÂśliniÂącemu siĂŞ na jej widok np. wacek usechÂł... :]

=======================

Cytat: dariusz
Tak, ale w innym w¹tku i tym samym zagin¹³ w czeluœciach forum. Oczywiœcie mozna go wyszperaÌ, tylko po co? Skoro utworzono ju¿ niezale¿ny w¹tek o "Sekrecie", to niech tak zostanie.

Nie o to chodzi, nie jestem za zamkniĂŞciem tematu, tylko sobie skojarzyÂłem, Âże gdzieÂś byÂło juÂż omawiane...

ScaliÂłem posty
Darek]

>Arteq< pozwoli³em sobie na ma³¹ modyfikacjê Twego posta aby by³ wyrazistszy na tle scalonego. Scalenia zaœ dokona³em, bo powieli³y siê po przeniesieniu kilku postów z innego w¹tku.
Chyba nie bĂŞdziesz na mnie zÂły? MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 10:15:16 wysłane przez Dariusz » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #7 : Lipiec 07, 2010, 10:28:52 »

S³ysza³em kiedyœ tak¹ opiniê - Bóg nie zechce spe³niÌ TWoich pragnieù/próœb które mia³yby obróciÌ siê przeciw Tobie...

Z tym oczekiwaniem na speÂłnienie siĂŞ kaÂżdego, dowolnego Âżyczenia nieco uwaÂżaÂłbym - bo co staÂłoby siĂŞ gdyby Pani Sprzedawczyni zapragnĂŞÂła Âżeby pewnemu osobnikowi obleÂśnie gapiÂącemu siĂŞ na niÂą i ÂśliniÂącemu siĂŞ na jej widok np. wacek usechÂł... :]

Masz racjĂŞ, chodzi o prawdziwe pragnienia dajÂące Ci szczĂŞÂście i takie ktĂłre jak napisaÂłeÂś nie obrĂłcÂą siĂŞ przeciw Tobie.

Poza tym sekret mĂłwi o tym Âże to nasze myÂśli tworzÂą nasze Âżycie, najbardziej podoba mi siĂŞ stwierdzenie Âże to co dzieje siĂŞ w twoim Âżyciu mĂłwi nie jaki jesteÂś ale jaki byÂłeÂś.
PrzyciÂągasz to o czym najsilniej i najprawdziwiej myÂślisz, w co uwierzyÂłeÂś i co twoim zdaniem juÂż jest pewne. najwiĂŞkszym b³êdem ludzi jest myÂślenie nie o dostatku i bogactwie ( nie tylko materialnym) ale o wszelkiego rodzaju brakach . Ludzie majÂą skÂłonnoœÌ na skupianiu siĂŞ na negatywach zamiast na rzeczach ktĂłre juÂż majÂą i pozytywach w ich Âżyciu, podobno najlepszÂą metodÂą aby przyciÂągn¹Ì do siebie jak najwiĂŞcej dobra i bogactwa jest dziĂŞkowanie za to co siĂŞ juÂż ma,  takÂą z caÂłego serca pÂłynÂącÂą wdziĂŞcznoœÌ.

Nie musisz dziĂŞkowaĂŚ za to bogu, moÂżesz dziĂŞkowaĂŚ wszechÂświatowi, losowi.

Pozdrawiam UÂśmiech

barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #8 : Lipiec 07, 2010, 10:51:15 »

wiki - dziêkujê, na pewno skorzystam i ksi¹¿kê przeczytam, bo ze mnie taki ksi¹¿kowiec jest, albo czytam ksi¹¿ki, albo chodzê po sklepach "na ³owy".

arteq - musiaÂłeÂś tak z grubej rury, chciaÂłem se pomarzyĂŚ z kilka dni, a Ty mnie Âłup przez Âłeb. I jeszcze piszesz przez maÂłe w, a tu wiadomo, Âże im wiĂŞksze tym lepsze. TakÂże duÂże W siĂŞ naleÂży dla wÂłasnego (znaczy mojego) samopoczucia.

Tylko co z tÂą SprzedawczyniÂą ?? ÂŻe niby mam o niej caÂły czas marzyĂŚ, to jÂą do siebie przyciÂągnĂŞ ? ToÂż to juÂż bym miaÂł caÂły "haremik", gdyby to tak dziaÂłaÂło!  Afro DuÂży uÂśmiech

=========

PS. Tak na powaÂżnie - potwierdzam, Âże myÂślenie "serkretowe" dziaÂła. WÂłaÂśnie dlatego (m.in.) jestem szczĂŞÂśliwym czÂłowiekiem.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
wiki
Gość
« Odpowiedz #9 : Lipiec 07, 2010, 12:03:37 »

W ksi¹¿ce i filmie jest proponowane Âżeby uwierzyĂŚ w sekret naleÂżny najpierw przyciÂągn¹Ì coÂś maÂłego a mianowicie np. piĂłrko.
Na forum sekretowym tez ludzie przyciÂągajÂą piĂłrko.

kilka dni temu sÂłuchaÂłam audycji  zamieszczonych na tym forum i znĂłw o tym nieszczĂŞsnym piĂłrku, wtedy pomyÂślaÂłam, ok jak ma byĂŚ piĂłrko to niech bĂŞdzie i to piĂłrko, ale nie wyobraÂżaÂłam sobie jakieÂś konkretnego piĂłrka, po prostu wziĂŞÂłam za pewnik Âże pojawi siĂŞ ono w mojej najbliÂższej przyszÂłoÂści w moim Âżyciu.

Rano id¹c do gara¿u zauwa¿y³am, ¿e spad³o gniazdo jaskó³ek i le¿y przy samochodzie pe³no piórek, ale pomyœla³am ¿e to ma byÌ 1 piórko i stwierdzi³am,¿e chyba nie o to chodzi³o.
Wieczorem dostaÂłam od cĂłrki piĂłrko: mamo znalazÂłam dla ciebie specjalne piĂłrko, proszĂŞ to dla ciebie.

Moje zdziwienie, wzruszenie i szok byÂło na prawdĂŞ ogromne.......

Pozdrawiam UÂśmiech)

east
Gość
« Odpowiedz #10 : Lipiec 07, 2010, 13:12:09 »

Moim zdaniem to dziaÂła, ale nie zawsze. MoÂże robiĂŞ czasami coÂś nie tak jak trzeba MrugniĂŞcie
Piórko ju¿ mi siê zdarzy³o "przyci¹gn¹Ì", deszcz mi siê zdarzy³o wywo³aÌ - nadszed³ wtedy, gdy by³ niezbêdny Mrugniêcie. Chmurkê "rozgoniÌ" mi siê uda³o , ale tak¹ ma³¹ ..
Nie uda³o mi siê rozgoniÌ wczoraj takiej wielkiej czarnej chmury. Mo¿e póŸniej, za horyzontem siê rozwia³a, ale tego ju¿ nie dane mi by³o stwierdziÌ.
Kilka razy udaÂło mi siĂŞ z przeprowadzkÂą na nowe mieszkanie w takie miejsce, w jakie chciaÂłem, niemalÂże z dokÂładnoÂściÂą do 200 metrĂłw MrugniĂŞcie
Z pracÂą mi siĂŞ to udaÂło, mam takÂą, jakÂą zawsze chciaÂłem mieĂŚ UÂśmiech
Czujê siê szczêœliwy, ale nie zaprzestanê pracy z sekretem, bo ju¿ jest czêœci¹ mnie samego. Mo¿liwe, ¿e to nawet ja sam, ta moja czêœÌ nie wcielona mnie wspiera. Obojêtnie czy nazwaÌ j¹ Wy¿sz¹ JaŸni¹, czy osobistym po³¹czeniem z Polem Œwiadomoœci czy te¿ nazwiemy t¹ Inteligencjê wszechœwiatem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 14:18:53 wysłane przez east » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #11 : Lipiec 07, 2010, 14:33:43 »

Bo to nie jest sekret tylko prawo w naszym Âżyciu, inna sprawa czy widzimy je i stosujemy Âświadomie czy nieÂświadomie to juÂż  nie ma znaczna i tak dziaÂła, a wielkoœÌ rzeczy to tylko nasze wÂłasne przekonania.

polecam obejrzenie gniazda z piĂłr

http://piorka.kreacje.net/index2.html

Pozdrawiam:))

mi na razie  udajÂą siĂŞ maÂłe rzeczy ale wierze ze przyjdÂą i te wielkie to kwestia czasu UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #12 : Lipiec 07, 2010, 14:48:22 »

"Sekret", jak piszesz , wiki, to po prostu PRAWO.

I nie tylko w tej ksi¹¿ce to  "odkryto". Oto fragment tego, co na ten temat ma do powiedzenia Huna :

Wielu z was ciÂągle bĂŞdzie stawiaÂło warunki dla waszego szczĂŞÂścia
nawet jeÂśli myÂślicie, robicie to w ten sposĂłb:
"O tak, dobrze, tak, bĂŞdĂŞ szczĂŞÂśliwy poniewaÂż wiem
¿e jeœli bêdê szczêœliwy... to moja rzeczywistoœÌ bêdzie pe³na szczêœcia,
wtedy dostanĂŞ czego zechcĂŞ... to dostanĂŞ czego pragnĂŞ."

JeÂśli... to,
jeÂśli... to.

CiÂągle stawiacie warunki temu, co dzieje siĂŞ na zewnÂątrz was
a nie ma Âżadnego "na zewnÂątrz",
wiĂŞc idea, do ktĂłrej siĂŞ to wszystko sprowadza, jest zrozumienie tego:

ÂŻeby ta zasada naprawdĂŞ dziaÂłaÂła,
¿eby rzeczywistoœÌ naprawdê odzwierciedla³a
prawdziwe odbicie waszego szczĂŞÂścia...
musicie byĂŚ szczĂŞÂśliwi i nie oczekujcie
Âże odbicie szczĂŞÂścia wrĂłci do was.

Tak to dziaÂła.
To jest to, co sprawia, Âże jest to Âłatwe.
To jest to, co sprawia, Âże jest to doskonaÂłe.
To jest to, co sprawia, Âże jest to nieskoĂączone.
To jest to, co sprawia, Âże jest to nieskazitelne.
To jest to, co sprawia, Âże jest to peÂłne Âłaski.
To jest to, co sprawia, Âże jest to piĂŞkne.
To jest to, co sprawia, Âże jest to wspaniaÂłe.

Nie musicie nawet myÂśleĂŚ o tym, co wrĂłci,
po prostu mo¿ecie to przyj¹Ì za oczywiste... mo¿ecie wiedzieÌ,
moÂżecie po prostu, juÂż byĂŚ wdziĂŞczni dla NieskoĂączonoÂści,
wiedzieĂŚ, Âże kiedy jesteÂście szczĂŞÂśliwi,
nie moÂże siĂŞ wydarzyĂŚ nic innego niÂż tylko odzwierciedlenie szczĂŞÂścia,
i nie musicie stawiaĂŚ warunku dla waszego szczĂŞÂścia,
ktĂłry mĂłwi, " Tak, bĂŞdĂŞ szczĂŞÂśliwy
poniewaÂż to mi zapewni to czego chcĂŞ."

Musicie byĂŚ szczĂŞÂśliwi bez Âżadnych oczekiwaĂą.
ÂŻadnych oczekiwaĂą, zero…poniewaÂż czym jest zero?
Centrum.
Punkt zerowy.
To tutaj egzystujecie…tu i teraz,
w prawdziwym nieznanym.

http://www.huna.net.pl/mod-pnForum-viewtopic-topic-929-start-0.html

Jak widaĂŚ w ostatnim fragmencie tej wypowiedzi jest nawiÂązanie do punktu zerowego. Fizycy nazywajÂą go Polem Punktu Zerowego. Moim zdaniem to to samo.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 14:49:56 wysłane przez east » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #13 : Lipiec 07, 2010, 15:11:04 »

nie tylko huna ale, transerfing, DEIR, Rampa w "Ty poza 1/10" bodajÂże lub innej zawierajÂącej nauki Rampy jak osiÂągn¹Ì to czego siĂŞ chce, Jezus  w sÂłowach " to nie ja cie uzdrowiÂłem, ale twoja wiara" podobno nawet fizyka kwantowa, ba nawet bĂłg w "Rozmowach z Bogiem" Walscha o tym mĂłwi........

prawo przyciÂągania to prawo ktĂłre zmienia Âżycie  na lepsze jeÂżeli stosuje siĂŞ je Âświadomie, leczy ciĂŞÂżkie choroby i poprawia jakoœÌ dnia codziennego.

Pozdrawiam UÂśmiech
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: