Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 01, 2010, 00:42:07 » |
|
Krzysiek, a Ty w czasie wojny gdzie siĂŞ bĂŞdziesz chowaÂł  Pozdrawiam rozbrojeniowo - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipiec 01, 2010, 22:46:01 » |
|
A szykuje siĂŞ jakaÂś wojna? Syreny narazie jeszcze nie wyjÂą. PĂłki co prowadzĂŞ krwawe bitwy z komarami  Dlatego "Komarowska" perspektywa mnie nie nĂŞci  Za to w stawie koÂło mojej dziaÂłki pÂływajÂą piĂŞkne i dostojne kaczki. WolĂŞ tĂŞ wersjĂŞ natury... 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #27 : Lipiec 01, 2010, 22:51:31 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 22:51:46 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Lipiec 01, 2010, 23:49:42 » |
|
dzielne kaczki polskie sa lepsze niz KLY iluminati (TUSK) Donaldow i strzelby KOMMORRY 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 23:51:52 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #30 : Lipiec 02, 2010, 04:44:43 » |
|
no i J.K.M. zrobił zamieszanie- mniejsze zło(nawet dosłownie):Korwin-Mikke: Zamknąć oczy i głosować na Kaczyńskiego Czwartek, 1 lipca (18:12) Janusz Korwin-Mikke opublikował na swojej stronie oświadczenie, w którym radzi wyborcom "zamknąć oczy, zatkać uszy - i głosować na Jarosława Kaczyńskiego!". Więcej na ten temat Korwin-Mikke o fałszowaniu sondaży przed I turą W odpowiedzi na pytania internautów o to, który z dwóch kandydatów startujących w II turze, jest mniejszym złem, Janusz Korwin-Mikke napisał na swojej stronie korwin-mikke.pl, że "w tych wyborach mamy obecnie dwóch rozsądnych polityków; żaden z nich Polski nie skompromituje, ale też żaden niczego szczególnego dla niej nie zrobi." Ponieważ wielu zwolenników JKM zapowiedziało bojkot wyborów, polityk napisał: "Ja bardzo lubię Bronisława Komorowskiego - ale patrzę też, kto Go popiera (...) Radzę: zamknąć oczy, zatkać uszy - i głosować na Jarosława Kaczyńskiego!". Argumentując swoją wypowiedź dodał, że "problemem nie są kandydaci, tylko stojące za nimi mafie, chcące rozkradać Polskę, obsadzać wysokopłatne posady i brać łapówki. Mafia stojąca za Bronisławem Komorowskim znana jest z większego rozmachu w tym względzie." Pytany przez uczestników czata o to, czy popularność polityczną można budować na skrajnych, czasami kontrowersyjnych poglądach i czy można zaistnieć na polskiej arenie politycznej poprzez tworzenie odbiegającego od normy wizerunku, powiedział: "Tylko budując wizerunek odmienny od tego, co dziś rządzi w polskiej polityce! Jak stwierdził pan Marek Borowski: JKM jest poza głównym nurtem polskiej polityki. I tam chce być, bo główny nurt polskiej polityki - to po prostu kloaka." Internauci poruszyli również kwestię zaangażowania specjalisty od PR, który pomógłby popularyzować poglądy liberalne Wolności i Praworządności. "Agresja, logika, zdrowy rozsądek. Ludzi to nie przekonuje, bo ludzie chcą bełkotu" - pisał jeden z uczestników czata. "Czy rozważa Pan możliwość wylansowania w WiP twarzy partii, odpowiedzialnej za PR?". "Ha, może to jest i myśl! Ma pan kandydata"? - pytał JKM. Trudno powiedzieć, nie znam wszystkich jego poglądów "Mamy coraz więcej wykształconych ludzi, a mam wrażenie, że coraz mniej rozumieją. Co jest takiego w PO i PiS, że ludzie ciągle na nich głosują? Może w Polsce już nigdy nie będzie normalnie i należy się z tym pogodzić i postępować tak jak PO i PiS? Obiecywać i nie dotrzymywać?" - pytali uczestnicy rozmowy. "Ludzie nie są wykształceni lecz wytresowani w reżymowych szkołach i przez reżymowe telewizje!" - odpowiedział JKM. Podczas rozmowy przywołano również temat kampanii Bronisława Komorowskiego. "Polityk, którego widziałem przez tyle lat w mediach, człowiek którego odbierałem pozytywnie, okazał się mierny. W pańskim przypadku ustawia się pan lub jest pan ustawiany w pozycji 'pajaca'. Mimo wszystko pańskie poglądy poparło 2.4% osób, zgłasza się pewnie jeszcze więcej. Pytanie, co by się stało gdyby Pan zdołał pokazać się w lepszym świetle?" - zastanawiał się jeden z internautów. Wtedy, jak twierdzi Janusz Korwin-Mikke, "uzyskałby 15% głosów - więcej nie jest w stanie zrozumieć tego, co mówi". "Natomiast pamiętam taki list do Gazety Wyborczej: 'Niech już nawet rządzi ten w muszce, byleby wreszcie panowała normalność...". INTERIA.PL http://fakty.interia.pl/raport/wybory-2010/news/radze-zamknac-oczy-i-glosowac-na-kaczynskiego,1501124no to chyba zamknę oczy i wyjdzie na to że EN-KI miał znowu rację??   PS. tylko czy to ma jeszcze jakieś znaczenie w obliczu nadchodzących wydarzeń 2o12? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 12:55:06 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #31 : Lipiec 04, 2010, 12:43:15 » |
|
USA: Polacy skoùczyli ju¿ g³osowaÌW sobotê wieczorem czasu lokalnego skoùczy³o siê g³osowanie w drugiej turze wyborów prezydenckich. Do wyborów zarejestrowa³o siê ponad 47 tys. osób; kilka tysiêcy dopiero po pierwszej turze g³osowania. Jako pierwsi g³osowanie skoùczyli Polacy na wschodnim wybrze¿u (o godz. 2. w niedzielê czasu polskiego), cztery godziny póŸniej (o godz.6 czasu polskiego) wybory w USA zakoùczy³y siê zamkniêciem lokalu wyborczego w Anchorage na Alasce. G³osowanie przebiega³o sprawnie i bez problemów - powiedzia³ konsul generalny RP w Waszyngtonie W³odzimierz Sulgostowski. Zaznaczy³, ¿e du¿ym u³atwieniem w ca³ym procesie wyborczym by³a rejestracja przez internet. We wszystkich czterech okrêgach wyborczych utworzonych w Stanach Zjednoczonych do wyborów zarejestrowa³o siê 47 349 osób; z tego 22 400 w Chicago, 20 448 w Nowym Jorku, 3127 w Los Angeles, 922 w Waszyngtonie i 452 na Florydzie, która nale¿y do okrêgu waszyngtoùskiego. INTERIA.PL/PAP http://fakty.interia.pl/swiat/news/usa-polacy-skonczyli-juz-glosowac,1501951Trochê ma³o tych osób,tylko 47 349 ? na tyle milionów polaków w USA ? w samym Chicago mieszka chyba ze 2 miliony
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 12:45:31 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
master2012tr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Lipiec 04, 2010, 21:22:27 » |
|
IWONA: DziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od Filipa. Kto, w ktĂłrej turze, jakim stosunkiem gÂłosĂłw wygra wybory prezydenckie w Polsce? Czy tragedia w SmoleĂąsku wpÂłynie w znaczÂący sposĂłb na ten wynik?
EN-KI: I sÂądzisz, Âże ja ci powiem… tak? Nic z tego. W politykĂŞ waszÂą ziemskÂą siĂŞ nie bawiĂŞ, bo wiele razy za duÂżo powiedziaÂłem a potem przez to medium miaÂła problemy… nie ja. WiĂŞc, nie powiem kto wygra, ale doskonale wiecie kto wygra i kto ma najwiĂŞksze poparcie w tej chwili. OglÂądaliÂście film „O dwĂłch takich co ukradli ksiĂŞÂżyc“? OglÂądaliÂście. To jest moja odpowiedÂź. SÂłucham.
Ewidentna próba udzielenia ,,bezpieczniej odpowiedzi''. Wynik wyborów ju¿ znamy. Z jednej strony En-ki/Lucyna £obos wskazuje na najwiêksze poparcie- wiêkszoœÌ sonda¿y z korzyœci¹ dla Komorowskiego, z drugiej strony aluzja do Jaros³awa Kaczyùskiego i to wszystko podkreœlone stwierdzeniem, ¿e ,,w politykê siê nie bawiê''. Okazjonalnie udzielam siê na tym forum, ale w takich sytuacjach jak ta nie mogê obejœÌ siê bez komentarza. By³em na pocz¹tku gor¹cym zwolennikiem projektu, ale po kilku wydarzeniach, zwi¹zanych bezpoœrednio ze mn¹, obraz istoty podaj¹cej siê za brata Jezusa, Ducha Œw. , i nawet syna Bo¿ego wygl¹da co najmniej karykaturalnie. Krzysztof Jackowski, krytykowany przez rzekomego En-ki, wygra³ z nim przewiduj¹c trafnie wynik drugiej tury. By³em zwolennikiem projektu, ale ka¿dy normalny cz³owiek po œwiadomej i obiektywnej ocenie, ¿e coœ nie idzie tak jak by³o szumnie zapowiadane, nie mo¿e bezkrytycznie przymykaÌ oczu na prawdê, bo w koùcu przez zamkniête oczy ona do niego dotrze i to jest bolesne, czego nikomu nie ¿yczê.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #33 : Lipiec 05, 2010, 17:43:22 » |
|
niestety master2012tr to smutna prawda- to co napisałeś,- głównie dla tych co bezkrytycznie wierzyli w En-Ki.. PS. było równo 50%/50% możliwość trafienia.. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 17:48:03 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #34 : Lipiec 05, 2010, 19:10:51 » |
|
Witam wszystkich, CHWALA wszystkim POLAKOM , ktorzy glosowali na Jaroslawa Kaczynskiego. Przeciez on tak niewiele obiecywal, osmieszany i szkalowany na kazdym kroku. Natomiast ci , ktorzy glosowali na .......tego drugiego, Boze wybacz im, oni nie wiedzieli co czynia. Sprostytuowac sie przychodzi dziwnie latwo. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Lipiec 05, 2010, 19:43:53 » |
|
Mam wraÂżenie graniczÂące z pewnoÂściÂą, Âże Boga to akurat guzik obchodzi , ktĂłry z nich miaÂł lepsze prostytutki. Nas to moÂże obchodziĂŚ. WaÂżne teraz, aby ten nowy Prezydent skutecznie dogodziÂł swoim ......... wyborcom 
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #36 : Lipiec 05, 2010, 20:45:41 » |
|
Witaj east, kazdy wierzy w to co chce a wazne jest, aby umiec sobie samemu wyjasnic, dlaczego wybralo sie obietnice otrzymania bezcennej CocaColi. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Lipiec 05, 2010, 21:08:18 » |
|
Nikt niczego nam nie zapewni, gdy sami tego nie uczynimy. RĂłwnieÂż nikt nam nie dogodzi tak jak sami sobie. I proszĂŞ o poprawnoœÌ myÂśli… Mimo to Âźle siĂŞ staÂło… Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #38 : Lipiec 05, 2010, 21:28:22 » |
|
Nie wiem, czy ktoœ mia³ "przyjemnoœÌ" kupiÌ dzisiaj Super Expres. Jak nie to mo¿e powiem, ¿e pani w sklepie mia³a problem z odnalezieniem ceny na gazecie, bo... Szuka³a jej na nie tej ok³adce co powinna  Gazeta mia³a dwie ok³adki. Jedna z uœmiechniêt¹ twarz¹ Komorowskiego, druga z, hmm.. To trzeba zobaczyÌ po prostu. Druga z twarz¹ Kaczyùskiego oczywiœcie, ale ujêcie by³o okropne. Zamkniête oczy, lekko rozchylone, sine usta. Nie tylko ja mia³am wra¿enie, ¿e to nieboszczyk. Z³oœliwoœÌ tej gazety jest nie do opisania 
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Lipiec 05, 2010, 21:28:31 » |
|
Witaj east, kazdy wierzy w to co chce a wazne jest, aby umiec sobie samemu wyjasnic, dlaczego wybralo sie obietnice otrzymania bezcennej CocaColi. pozdrawiam
Nie wierzy tylko - podpiera siê wiar¹.St¹d wiara jest irracjonalna.A jej irracjonalnoœÌ polega g³ównie na tym, ¿e mo¿esz zrzuciÌ odpowiedzialnoœÌ za coœ - na kogoœ innego. Ale nie jest mo¿liwe zrzuciÌ odpowiedzialnoœÌ za swój los, za swoje w³asne istnienie na kogoœ innego. St¹d irracjonalnoœÌ takiego dzia³ania. Przeprowadzone badania potwierdzi³y, ¿e ludzie g³ównie oczekuj¹ : 1/ poprawy warunków ¿ycia. 2/ wyleczenia z chorób. 3/ wiedzy i oœwiecenia 4/ gratyfikacji. Podkrêœle s³owo - OCZEKUJ¥. Pod ka¿dym z powy¿szych oczekiwaù kryje siê zupe³nie inna prawda. Brzmi ona niezaprzeczalnie - pomo¿ mi pozostaÌ ''ofiar¹'' w rêkach zewnêtrznych si³ i okolicznoœci. Ale rodz¹ siê zupe³nie inni ludzie.Ludzie inaczej rozumuj¹cy. Spotka³em niedawno m³od¹ dziewczynê i o dziwo m³odego jej wieku by³em zaskoczony jej m¹droœci¹. Zapyta³em j¹ w pewnym momencie, a w co wierzysz ? Zrobi³a minê skrzywiaj¹c usta i odpowiedzia³a zdecydowanie i...wprost - wierzê w sam¹ siebie. Nie rozmawiajmy o wierze i obietnicach. Rozmawiajmy o spo³ecznej œwiadomosci,a prêdzej dojdziemy do celu. Wiêc wiarê zamieùmy na coœ o wiele wartoœciowego - Zaufanie. Wiara nie wymaga niczego wiele - we wszystko mo¿esz uwierzyÌ. Ale, aby zaufaÌ musisz mieÌ argumenty, musisz mieÌ dowody.Zaufanie wymaga pracy, poœwiêcenia, zrozumienia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 21:42:22 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #40 : Lipiec 05, 2010, 21:38:53 » |
|
Witaj ptaku, mysl ma sie dobrze od lat tysiecy, eonow, od zawsze. Ona przeklada sie na na wszystko czym jestesmy, co myslimy i co robimy. Tylko dlaczego kurza twarz, ona ma na tym swiecie taki plugawy rezonans?  pozdrawiam Witaj Silver, Nie wierzy tylko - podpiera siê wiar¹.St¹d wiara jest irracjonalna.A jej irracjonalnoœÌ polega g³ównie na tym, ¿e mo¿szesz zrzuciÌ odpowiedzialnoœÌ za coœ - na kogoœ innego. Wiara to wszystko co masz. Jej irracjonalnosc to Twoj osad. Poza tym Silver...lubie Twoje posty, i z tym jak i z wieloma innymi zgadzam sie prawie w calosci. pozdrawiam Scali³am posty. Janneth.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 21:52:32 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Lipiec 05, 2010, 22:09:09 » |
|
No to mamy BronisÂława MariĂŞ na tronie  Szkoda, Âże nie MariĂŞ-MagdalenĂŞ  A swojÂą drogÂą, to ciekawe, czy PierwszÂą DamÂą bĂŞdzie owa Maria, czy raczej Anna K. JuÂż jeden Jan Maria prĂłbowaÂł wdrapaĂŚ siĂŞ na szczyty wÂładzy, ale podano mu czarnÂą polewkĂŞ. A mnie akurat tej Marysi trochĂŞ szkoda  Teraz to juÂż spokojnie czekam na 2012. Pierwszy kataklizm juÂż mamy...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Lipiec 05, 2010, 22:09:23 » |
|
Witaj ptaku, mysl ma sie dobrze od lat tysiecy, eonow, od zawsze. Ona przeklada sie na na wszystko czym jestesmy, co myslimy i co robimy. Tylko dlaczego kurza twarz, ona ma na tym swiecie taki plugawy rezonans?  pozdrawiam Drogi Acen, Nie bluÂźnij kurom, bo to mÂądre ptaki… bez wzglĂŞdu na warunki egzystencji znoszÂą jajka… a czÂłowiek jakby zatraciÂł swoje umiejĂŞtnoÂści taĂąca z wolnÂą myÂślÂą, toteÂż i rezonans nie taki… ale spoko, myÂśl znajdzie swego pana, kurza twarz…  Pozdr
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Lipiec 05, 2010, 22:28:50 » |
|
Myœl stwarza lokalnie, a wypadkowa wiêkszej iloœci emitentów myœli w danej sprawie czasem trafia w kaczy kuper ( ¿eby ju¿ przy ptakach zostaÌ), a czasami w inny. Nie jestem pewien czy w œwiecie polityki wygrana wyborcza sukces oznacza. To dopiero pocz¹tek i wielki kredyt zaufania. Same g³adkie s³ówka i rasowy wygl¹d ( choÌby z Super Ekspresu ) nie wystarcz¹. Teraz bêdzie tylko pod górkê. Kto by siê chcia³ z Panem Prezydentem teraz zamieniÌ ?
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Lipiec 05, 2010, 22:58:55 » |
|
Witam Silvera i innych. SpotkaÂłem niedawno mÂłodÂą dziewczynĂŞ i o dziwo mÂłodego jej wieku byÂłem zaskoczony jej mÂądroÂściÂą. ZapytaÂłem jÂą w pewnym momencie, a w co wierzysz ? ZrobiÂła minĂŞ skrzywiajÂąc usta i odpowiedziaÂła zdecydowanie i...wprost - wierzĂŞ w samÂą siebie. Nie rozmawiajmy o wierze i obietnicach. Rozmawiajmy o spoÂłecznej Âświadomosci,a prĂŞdzej dojdziemy do celu. WiĂŞc wiarĂŞ zamieĂąmy na coÂś o wiele wartoÂściowego - Zaufanie. Wiara nie wymaga niczego wiele - we wszystko moÂżesz uwierzyĂŚ. Ale, aby zaufaĂŚ musisz mieĂŚ argumenty, musisz mieĂŚ dowody.Zaufanie wymaga pracy, poÂświĂŞcenia, zrozumienia.
Dla mnie, wiara i zaufanie to wÂłaÂściwie to samo. OsobiÂście, nie rozumie tego „dzielenia wÂłosa na czworo” i tworzenia na si³ê coraz to nowych podzia³ów… Czemu zaufanie wymaga wysiÂłku, a wiara nie ?  ZaufaĂŚ sobie | uwierzyĂŚ w siebie – czy moÂżesz dokÂładniej sprecyzowaĂŚ jaka jest ró¿nica ? Ja nie widzĂŞ Âżadnej. No, ale takie juÂż nasze wybory…  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Lipiec 06, 2010, 00:04:32 » |
|
zigrin napisaÂł " ZaufaĂŚ sobie | uwierzyĂŚ w siebie – czy moÂżesz dokÂładniej sprecyzowaĂŚ jaka jest ró¿nica ? " MoÂże zanim Acentaur odpowie, to pozwĂłl ,Âże ja siĂŞ wyra¿ê  JeÂśli chodzi o siebie , to moÂże niewielka ró¿nica, zaleÂży od podejÂścia do siebie. Jak sobie wierzĂŞ to i ufam. Natomiast chyba wyczuwasz ró¿nicĂŞ miĂŞdzy "wierzĂŞ Ci", a "ufam Tobie"? MogĂŞ uwierzyĂŚ w to, co sobie mĂłwisz , albo o Twoim sposobie postrzegania Âświata. Nie mam powodĂłw, aby Ci nie wierzyĂŚ. To nie wi¹¿e mnie w Âżaden sposĂłb z Twoim punktem widzenia, a zapewnia szacunek dla niego. Zaufanie natomiast juÂż wi¹¿e mnie , mĂłj Âświat z Twoim. Powierzam Ci czÂąstkĂŞ siebie. Na g³êbszym poziomie naszych duchowych relacji WyÂższych JaÂźni zaufanie jest pewnie czymÂś naturalnym, ale w tej ziemskiej rzeczywistoÂści, pomiĂŞdzy fizycznymi bytami "ja" i "Ty" wymaga ono jednak akceptacji , bliÂższego poznania siĂŞ, wymiany energii, doÂświadczeĂą i czasu po prostu. Ró¿nica jest, oparta na podziale oczywiÂście, ale pĂłki co to ten Âświat dopiero zaczyna podlegaĂŚ transformacji i nie wszystko jest takie jednoznaczne. Jestem oczywiÂście za tym, aby zmieniĂŚ go na lepsze. 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Lipiec 06, 2010, 00:35:44 » |
|
Dla mnie, wiara i zaufanie to wÂłaÂściwie to samo. OsobiÂście, nie rozumie tego „dzielenia wÂłosa na czworo” i tworzenia na si³ê coraz to nowych podzia³ów… Czemu zaufanie wymaga wysiÂłku, a wiara nie ?  ZaufaĂŚ sobie | uwierzyĂŚ w siebie – czy moÂżesz dokÂładniej sprecyzowaĂŚ jaka jest ró¿nica ? Ha ! Wiara i zaufanie zdefiniowane wobec samego siebie, to kwestia tzw. interpersonalnego stosunku wobec samego siebie. Niemniej chciaÂłem tutaj opisaĂŚ inny stan, stan tzw. potocznej wiary w coÂś co istnieje na zewnÂątrz. Pytanie tylko co dotyczy podmiotu wiary i jak bliÂżej to wyglÂąda. PodeprĂŞ siĂŞ w tym momencie cytatem swojego posta ze innego forum : '' Na etapie ''dÂżungli'' ludzi bardziej interesujÂą odpowiedzi niÂż pytania. Ten typ ÂświadomoÂści czĂŞsto zadowala siĂŞ odpowiedziÂą, jaka zostaja mu udzielona.Wystarczy, Âże ktoÂś powie Ci coÂś o nazwie autorytet podpisujÂąc siĂŞ prof.dr.hab. J. Kowalski i juÂż uwierzyÂłeÂś. Inni uwierzyli co powiedzieli im znajomi, koledzy, przyjaciele, rodzice.W istocie nigdy nie zadali oni pytania, bo juÂż przed zadaniem pytania otrzymali odpowiedÂź. Ta odpowiedÂź byÂła juÂż wczeÂśniej przygotowana.WiĂŞc gdy np: zapytasz ksiĂŞdza kim jest ''BĂłg'' odpowiedÂź bĂŞdzie zazwyczaj juÂż przygotowana. On Ci nigdy nie powie, Âże nie wie. Nie powie Ci, Âże nie wie, bo jego ÂświadomoœÌ zaprogramowana tak, aby Ci powiedzieĂŚ kim jest ''BĂłg'', po to tylko, abyÂś w to uwierzyÂł, abyÂś mu sÂłuÂżyÂł, abyÂś nie poszukiwaÂł, aby nigdy nie odnalazÂł, Âże caÂłe niezmierzone bogactwo jest w Tobie, abyÂś byÂł niewolnikiem - niewolnikiem obcych swemu sercu ideii '' Jest to pewien przykÂład wiary, ktĂłra wynika z tzw. spoÂłecznych mechanizmĂłw, dokÂładniej z definicji - spoÂłecznych automatyzmĂłw. ÂŁatwo siĂŞ przekonaĂŚ rozmawiajÂąc z ró¿nymi ludÂźmi, Âże tak wÂłaÂśnie jest. Innym przykÂładem tego typu zachowaĂą, jest wiara w wielkÂą politykĂŞ, wielkÂą wÂładzĂŞ, wielkÂą edukacjĂŞ, w media, reklamy itp...itd... Na czym wiĂŞc polega ró¿nica pomiĂŞdzy wiarÂą, a zaufaniem ? ''DiabeÂł'' drogi Zigrinie tkwi w szczegó³ach.Dopiero jak rozÂłoÂżysz na czynniki pierwsze typologiĂŞ ludzkich zachowaĂą i postaw, wtedy zaczyna byĂŚ widaĂŚ ró¿nica pomiĂŞdzy potocznÂą nazwÂą ( wiara), a tym co jest o wiele bardziej prawdziwe - zaufanie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 00:50:56 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Lipiec 06, 2010, 00:55:20 » |
|
A ja siĂŞ cieszĂŞ, Âże wygraÂł mĂłj kandydat - to dobry materiaÂł na prezydenta (w przeciwieĂąstwie do tego drugiego). A Enki... che che... po raz kolejny daÂł dowĂłd swej rzetelnoÂści i wszechwiedzy typujÂąc KaczyĂąskiego na zwyciĂŞzcĂŞ 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Lipiec 06, 2010, 08:22:07 » |
|
Bywa tak zazwyczaj , ze jak nie wybieramy dobra , to musimy sie skonfrontowac z poznaniem wiedzy na temat jego przeciwnwnej strony , by nastepnym razem dokonac wlasciwego wyboru.Pan K. zaprezetowal okreslony system wartosci , oraz zlozyl okreslone obietnice z ktorych powinien sie wywiazac. Czas odkrywania obludy i klamst , jest czasem pokazywania prawdziwego oblicza kazdego z nas. Jednak zeby mozna bylo zobaczyc czlowieka a nie kolejna maske w ktorej prezetuje sie ludziom , musi on stanac w sytuacji , ktora to prawdziwe oblicze odsloni. Wowczas juz nikt nie bedzie mial zludzen co do wielu osob. Pozostawmy to czasowi , oraz sytuacjm z ktorymi Pan T. oraz Pan K. beda sie konrontowali. Mysle iz ludziom otworza sie bardzo szeroko oczy. No ale coz , zgodnie z wiedza o przewadze pewnego rodzaju istot na ziemi wyboru dokonano na miare ich systemu wartosci , pomimo wiedzy na temat wartosci Pana K. oraz ludzi , ktorzy w sposob bezwzgledny i ponizajacy swoja godnosc prezetowali te na swoja miare wartosci. Maski zaczna spadac , aktorzy zdejma kostiumy , juz nie trzeba niczego przemalowywac i ukrywac , teraz zacznie sie czas prawdy o kazdym z nich. Widac to jest najlepsze dla nas i dla nich z jakiegos powodu , kazdy otrzymal szanse na zmiany na korekte. Poczekajmy. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Lipiec 06, 2010, 09:34:07 » |
|
Polityka kieruje siĂŞ swoimi prawami, wybory nigdy nie sÂą do koĂąca zÂłe, albo doskonale dobre. MoÂżemy przecieÂż powiedzieĂŚ; "niema tego zÂłego, co by na dobre nie wyszÂło". obydwaj kandydaci sÂą tylko reprezentantami caÂłych zastĂŞpĂłw ludzi, ktĂłrych kontrolowaĂŚ siĂŞ do koĂąca nie da, co zrobiÂą ekipy na koszt wybranego, to wielka loteria... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
|