Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:31:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: WYBORY  (Przeczytany 68119 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Lipiec 01, 2010, 00:42:07 »

Krzysiek,
a Ty w czasie wojny gdzie siê bêdziesz chowa³  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam rozbrojeniowo - Thotal U¶miech
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Lipiec 01, 2010, 22:46:01 »

A szykuje siê jaka¶ wojna? Syreny narazie jeszcze nie wyj±. Póki co prowadzê krwawe bitwy z komarami Du¿y u¶miech Dlatego "Komarowska" perspektywa mnie nie nêci Du¿y u¶miech
Za to w stawie ko³o mojej dzia³ki p³ywaj± piêkne i dostojne kaczki. Wolê tê wersjê natury... Mrugniêcie
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #27 : Lipiec 01, 2010, 22:51:31 »

Ksrzysiek ) na komary jest off ,a kaczki to najlepsze s± w buraczkach,albo w jab³kach  Jêzyk Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 22:51:46 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Lipiec 01, 2010, 23:49:42 »

dzielne kaczki polskie sa lepsze niz  KLY iluminati (TUSK) Donaldow i strzelby KOMMORRY U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 23:51:52 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Lipiec 02, 2010, 01:30:43 »

Ciekawostka , czas zaslania wiedze , ale bywa tez ze odslania , wszystko we wlasciwym czasie....

http://minakowski.pl/jak-komorowscy-wyludzili-tytul-hrabiowski-i-herb-korczak/             
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #30 : Lipiec 02, 2010, 04:44:43 »

no i J.K.M. zrobił zamieszanie- mniejsze zło(nawet dosłownie):

Korwin-Mikke: Zamknąć oczy i głosować na Kaczyńskiego
Czwartek, 1 lipca (18:12)
Janusz Korwin-Mikke opublikował na swojej stronie oświadczenie, w którym radzi wyborcom "zamknąć oczy, zatkać uszy - i głosować na Jarosława Kaczyńskiego!".

Więcej na ten temat
Korwin-Mikke o fałszowaniu sondaży przed I turą
W odpowiedzi na pytania internautów o to, który z dwóch kandydatów startujących w II turze, jest mniejszym złem, Janusz Korwin-Mikke napisał na swojej stronie korwin-mikke.pl, że "w tych wyborach mamy obecnie dwóch rozsądnych polityków; żaden z nich Polski nie skompromituje, ale też żaden niczego szczególnego dla niej nie zrobi."

Ponieważ wielu zwolenników JKM zapowiedziało bojkot wyborów, polityk napisał: "Ja bardzo lubię Bronisława Komorowskiego - ale patrzę też, kto Go popiera (...) Radzę: zamknąć oczy, zatkać uszy - i głosować na Jarosława Kaczyńskiego!".

Argumentując swoją wypowiedź dodał, że "problemem nie są kandydaci, tylko stojące za nimi mafie, chcące rozkradać Polskę, obsadzać wysokopłatne posady i brać łapówki. Mafia stojąca za Bronisławem Komorowskim znana jest z większego rozmachu w tym względzie."

Pytany przez uczestników czata o to, czy popularność polityczną można budować na skrajnych, czasami kontrowersyjnych poglądach i czy można zaistnieć na polskiej arenie politycznej poprzez tworzenie odbiegającego od normy wizerunku, powiedział: "Tylko budując wizerunek odmienny od tego, co dziś rządzi w polskiej polityce! Jak stwierdził pan Marek Borowski: JKM jest poza głównym nurtem polskiej polityki. I tam chce być, bo główny nurt polskiej polityki - to po prostu kloaka."

Internauci poruszyli również kwestię zaangażowania specjalisty od PR, który pomógłby popularyzować poglądy liberalne Wolności i Praworządności. "Agresja, logika, zdrowy rozsądek. Ludzi to nie przekonuje, bo ludzie chcą bełkotu" - pisał jeden z uczestników czata. "Czy rozważa Pan możliwość wylansowania w WiP twarzy partii, odpowiedzialnej za PR?". "Ha, może to jest i myśl! Ma pan kandydata"? - pytał JKM.

Trudno powiedzieć, nie znam wszystkich jego poglądów
"Mamy coraz więcej wykształconych ludzi, a mam wrażenie, że coraz mniej rozumieją. Co jest takiego w PO i PiS, że ludzie ciągle na nich głosują? Może w Polsce już nigdy nie będzie normalnie i należy się z tym pogodzić i postępować tak jak PO i PiS? Obiecywać i nie dotrzymywać?" - pytali uczestnicy rozmowy. "Ludzie nie są wykształceni lecz wytresowani w reżymowych szkołach i przez reżymowe telewizje!" - odpowiedział JKM.

Podczas rozmowy przywołano również temat kampanii Bronisława Komorowskiego. "Polityk, którego widziałem przez tyle lat w mediach, człowiek którego odbierałem pozytywnie, okazał się mierny. W pańskim przypadku ustawia się pan lub jest pan ustawiany w pozycji 'pajaca'. Mimo wszystko pańskie poglądy poparło 2.4% osób, zgłasza się pewnie jeszcze więcej. Pytanie, co by się stało gdyby Pan zdołał pokazać się w lepszym świetle?" - zastanawiał się jeden z internautów.

Wtedy, jak twierdzi Janusz Korwin-Mikke, "uzyskałby 15% głosów - więcej nie jest w stanie zrozumieć tego, co mówi". "Natomiast pamiętam taki list do Gazety Wyborczej: 'Niech już nawet rządzi ten w muszce, byleby wreszcie panowała normalność...".

INTERIA.PL
http://fakty.interia.pl/raport/wybory-2010/news/radze-zamknac-oczy-i-glosowac-na-kaczynskiego,1501124
no to chyba zamknę oczy i wyjdzie na to że EN-KI miał znowu rację?? Afro

PS. tylko czy to ma jeszcze jakieś znaczenie w obliczu nadchodzących wydarzeń 2o12?Co¶
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 12:55:06 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #31 : Lipiec 04, 2010, 12:43:15 »

USA: Polacy skoñczyli ju¿ g³osowaæ

W sobotê wieczorem czasu lokalnego skoñczy³o siê g³osowanie w drugiej turze wyborów prezydenckich. Do wyborów zarejestrowa³o siê ponad 47 tys. osób; kilka tysiêcy dopiero po pierwszej turze g³osowania.
Jako pierwsi g³osowanie skoñczyli Polacy na wschodnim wybrze¿u (o godz. 2. w niedzielê czasu polskiego), cztery godziny pó¼niej (o godz.6 czasu polskiego) wybory w USA zakoñczy³y siê zamkniêciem lokalu wyborczego w Anchorage na Alasce.
G³osowanie przebiega³o sprawnie i bez problemów - powiedzia³ konsul generalny RP w Waszyngtonie W³odzimierz Sulgostowski. Zaznaczy³, ¿e du¿ym u³atwieniem w ca³ym procesie wyborczym by³a rejestracja przez internet.
 We wszystkich czterech okrêgach wyborczych utworzonych w Stanach Zjednoczonych do wyborów zarejestrowa³o siê 47 349 osób; z tego 22 400 w Chicago, 20 448 w Nowym Jorku, 3127 w Los Angeles, 922 w Waszyngtonie i 452 na Florydzie, która nale¿y do okrêgu waszyngtoñskiego.

INTERIA.PL/PAP
http://fakty.interia.pl/swiat/news/usa-polacy-skonczyli-juz-glosowac,1501951

Trochê ma³o tych osób,tylko 47 349 ? na tyle milionów polaków w USA ? w samym Chicago mieszka chyba ze 2 miliony
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 12:45:31 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
master2012tr
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Lipiec 04, 2010, 21:22:27 »

IWONA:
Dziêkujê, kolejne pytanie od Filipa.  Kto, w której turze, jakim stosunkiem g³osów wygra wybory prezydenckie w Polsce?  Czy tragedia w Smoleñsku wp³ynie w znacz±cy sposób na ten wynik?

EN-KI:
I s±dzisz, ¿e ja ci powiem… tak?  Nic z tego.  W politykê wasz± ziemsk± siê nie bawiê, bo wiele razy za du¿o powiedzia³em a potem przez to medium mia³a problemy… nie ja.  Wiêc, nie powiem kto wygra, ale doskonale wiecie kto wygra i kto ma najwiêksze poparcie w tej chwili.  Ogl±dali¶cie film „O dwóch takich co ukradli ksiê¿yc“?  Ogl±dali¶cie.  To jest moja odpowied¼.  S³ucham.

Ewidentna próba udzielenia ,,bezpieczniej odpowiedzi''. Wynik wyborów ju¿ znamy. Z jednej strony En-ki/Lucyna £obos wskazuje na najwiêksze poparcie- wiêkszo¶æ sonda¿y z korzy¶ci± dla Komorowskiego, z drugiej strony aluzja do Jaros³awa Kaczyñskiego i to wszystko podkre¶lone stwierdzeniem, ¿e ,,w politykê siê nie bawiê''. Okazjonalnie udzielam siê na tym forum, ale w takich sytuacjach jak ta nie mogê obej¶æ siê bez komentarza. By³em na pocz±tku gor±cym zwolennikiem projektu, ale po kilku wydarzeniach, zwi±zanych bezpo¶rednio ze mn±, obraz istoty podaj±cej siê za brata Jezusa, Ducha ¦w. , i nawet syna Bo¿ego wygl±da co najmniej karykaturalnie. Krzysztof Jackowski, krytykowany przez rzekomego En-ki, wygra³ z nim przewiduj±c trafnie wynik drugiej tury.
By³em zwolennikiem projektu, ale ka¿dy normalny cz³owiek po ¶wiadomej i obiektywnej ocenie, ¿e co¶ nie idzie tak jak by³o szumnie zapowiadane, nie mo¿e bezkrytycznie przymykaæ oczu na prawdê, bo w koñcu przez zamkniête oczy ona do niego dotrze i to jest bolesne, czego nikomu nie ¿yczê.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #33 : Lipiec 05, 2010, 17:43:22 »

niestety master2012tr to smutna prawda- to co napisałeś,- głównie dla tych co bezkrytycznie wierzyli w En-Ki..

PS. było równo 50%/50% możliwość trafienia.. Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 17:48:03 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Lipiec 05, 2010, 19:10:51 »

Witam wszystkich,
CHWALA wszystkim POLAKOM , ktorzy glosowali na Jaroslawa Kaczynskiego. Przeciez on tak niewiele obiecywal, osmieszany i szkalowany na kazdym kroku.
Natomiast ci , ktorzy glosowali na .......tego drugiego, Boze wybacz im, oni nie wiedzieli co czynia. Sprostytuowac sie przychodzi dziwnie latwo.
pozdrawiam
east
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Lipiec 05, 2010, 19:43:53 »

Mam wra¿enie granicz±ce z pewno¶ci±, ¿e Boga to akurat guzik obchodzi , który z nich mia³ lepsze prostytutki. Nas to mo¿e obchodziæ. Wa¿ne teraz, aby ten nowy Prezydent skutecznie dogodzi³ swoim ......... wyborcom Mrugniêcie
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Lipiec 05, 2010, 20:45:41 »

Witaj east,
kazdy wierzy w to co chce a  wazne jest, aby umiec sobie samemu wyjasnic, dlaczego wybralo sie obietnice otrzymania bezcennej CocaColi.
pozdrawiam

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Lipiec 05, 2010, 21:08:18 »

Nikt niczego nam nie zapewni, gdy sami tego nie uczynimy.
Równie¿ nikt nam nie dogodzi tak jak sami sobie. I proszê o poprawno¶æ my¶li…
Mimo to ¼le siê sta³o…

Pozdrawiam  U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Lipiec 05, 2010, 21:28:22 »

Nie wiem, czy kto¶ mia³ "przyjemno¶æ" kupiæ dzisiaj Super Expres. Jak nie to mo¿e powiem, ¿e pani w sklepie mia³a problem z odnalezieniem ceny na gazecie, bo... Szuka³a jej na nie tej ok³adce co powinna Chichot Gazeta mia³a dwie ok³adki. Jedna z u¶miechniêt± twarz± Komorowskiego, druga z, hmm.. To trzeba zobaczyæ po prostu. Druga z twarz± Kaczyñskiego oczywi¶cie, ale ujêcie by³o okropne. Zamkniête oczy, lekko rozchylone, sine usta. Nie tylko ja mia³am wra¿enie, ¿e to nieboszczyk. Z³o¶liwo¶æ tej gazety jest nie do opisania Smutny

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Lipiec 05, 2010, 21:28:31 »

Witaj east,
kazdy wierzy w to co chce a  wazne jest, aby umiec sobie samemu wyjasnic, dlaczego wybralo sie obietnice otrzymania bezcennej CocaColi.
pozdrawiam

Nie wierzy tylko - podpiera siê wiar±.St±d wiara jest irracjonalna.A jej irracjonalno¶æ polega g³ównie na tym, ¿e mo¿esz zrzuciæ odpowiedzialno¶æ za co¶ - na kogo¶ innego.
Ale nie jest mo¿liwe zrzuciæ odpowiedzialno¶æ za swój los, za swoje w³asne istnienie na kogo¶ innego.
St±d irracjonalno¶æ takiego dzia³ania.
Przeprowadzone badania potwierdzi³y, ¿e ludzie g³ównie oczekuj± :

1/ poprawy warunków ¿ycia.
2/ wyleczenia z chorób.
3/ wiedzy i o¶wiecenia
4/ gratyfikacji.

Podkrê¶le s³owo - OCZEKUJ¡.

Pod ka¿dym z powy¿szych oczekiwañ kryje siê zupe³nie inna prawda.
Brzmi ona niezaprzeczalnie - pomo¿ mi pozostaæ ''ofiar±'' w rêkach zewnêtrznych si³ i okoliczno¶ci.
Ale rodz± siê zupe³nie inni ludzie.Ludzie inaczej rozumuj±cy.
Spotka³em niedawno m³od± dziewczynê i o dziwo m³odego jej wieku by³em zaskoczony jej m±dro¶ci±.
Zapyta³em j± w pewnym momencie, a w co wierzysz ? Zrobi³a minê skrzywiaj±c usta i odpowiedzia³a zdecydowanie i...wprost - wierzê w sam± siebie.
Nie rozmawiajmy o wierze i obietnicach. Rozmawiajmy o spo³ecznej ¶wiadomosci,a prêdzej dojdziemy do celu.
Wiêc wiarê zamieñmy na co¶ o wiele warto¶ciowego - Zaufanie.
Wiara nie wymaga niczego wiele - we wszystko mo¿esz uwierzyæ.
Ale, aby zaufaæ musisz mieæ argumenty, musisz mieæ dowody.Zaufanie wymaga pracy, po¶wiêcenia, zrozumienia.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 21:42:22 wys³ane przez Silver » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Lipiec 05, 2010, 21:38:53 »

Witaj ptaku,
mysl ma sie dobrze od lat tysiecy, eonow, od zawsze. Ona przeklada sie na na wszystko czym jestesmy, co myslimy i co robimy. Tylko dlaczego kurza twarz, ona ma na tym swiecie taki plugawy
rezonans?   Smutny
pozdrawiam

Witaj Silver,
Nie wierzy tylko - podpiera siê wiar±.St±d wiara jest irracjonalna.A jej irracjonalno¶æ polega g³ównie na tym, ¿e mo¿szesz zrzuciæ odpowiedzialno¶æ za co¶ - na kogo¶ innego.
Wiara to wszystko co masz. Jej irracjonalnosc to Twoj osad.
Poza tym Silver...lubie Twoje posty,
i z tym jak i z wieloma innymi zgadzam sie prawie w calosci.
pozdrawiam

Scali³am posty. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 21:52:32 wys³ane przez janneth » Zapisane
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Lipiec 05, 2010, 22:09:09 »

No to mamy Bronis³awa Mariê na tronie  Z³y Szkoda, ¿e nie Mariê-Magdalenê  Du¿y u¶miech A swoj± drog±, to ciekawe, czy Pierwsz± Dam± bêdzie owa Maria, czy raczej Anna K.

Ju¿ jeden Jan Maria próbowa³ wdrapaæ siê na szczyty w³adzy, ale podano mu czarn± polewkê. A mnie akurat tej Marysi trochê szkoda  Du¿y u¶miech

Teraz to ju¿ spokojnie czekam na 2012. Pierwszy kataklizm ju¿ mamy...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Lipiec 05, 2010, 22:09:23 »

Witaj ptaku,
mysl ma sie dobrze od lat tysiecy, eonow, od zawsze. Ona przeklada sie na na wszystko czym jestesmy, co myslimy i co robimy. Tylko dlaczego kurza twarz, ona ma na tym swiecie taki plugawy
rezonans?   Smutny
pozdrawiam

Drogi Acen,
Nie blu¼nij kurom, bo to m±dre ptaki… bez wzglêdu na warunki egzystencji znosz± jajka…  Chichot
a cz³owiek jakby zatraci³ swoje umiejêtno¶ci tañca z woln± my¶l±, tote¿ i rezonans nie taki… ale spoko,
my¶l znajdzie swego pana, kurza twarz…  Du¿y u¶miech
Pozdr

east
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Lipiec 05, 2010, 22:28:50 »

My¶l stwarza lokalnie, a wypadkowa wiêkszej ilo¶ci emitentów my¶li w danej sprawie czasem trafia w kaczy kuper ( ¿eby ju¿ przy ptakach zostaæ), a czasami w inny. Nie jestem pewien czy w ¶wiecie polityki wygrana wyborcza sukces oznacza. To dopiero pocz±tek i wielki kredyt zaufania. Same g³adkie s³ówka i rasowy wygl±d ( choæby z Super Ekspresu ) nie wystarcz±. Teraz bêdzie tylko pod górkê. Kto by siê chcia³ z Panem Prezydentem teraz zamieniæ ?
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Lipiec 05, 2010, 22:58:55 »

Witam Silvera i innych.
Spotka³em niedawno m³od± dziewczynê i o dziwo m³odego jej wieku by³em zaskoczony jej m±dro¶ci±.
Zapyta³em j± w pewnym momencie, a w co wierzysz ? Zrobi³a minê skrzywiaj±c usta i odpowiedzia³a zdecydowanie i...wprost - wierzê w sam± siebie.
Nie rozmawiajmy o wierze i obietnicach. Rozmawiajmy o spo³ecznej ¶wiadomosci,a prêdzej dojdziemy do celu.
Wiêc wiarê zamieñmy na co¶ o wiele warto¶ciowego - Zaufanie.
Wiara nie wymaga niczego wiele - we wszystko mo¿esz uwierzyæ.
Ale, aby zaufaæ musisz mieæ argumenty, musisz mieæ dowody.Zaufanie wymaga pracy, po¶wiêcenia, zrozumienia.

Dla mnie, wiara i zaufanie to w³a¶ciwie to samo. Osobi¶cie, nie rozumie tego „dzielenia w³osa na czworo” i tworzenia na si³ê coraz to nowych podzia³ów…

Czemu zaufanie wymaga wysi³ku, a wiara nie ?   Z politowaniem

Zaufaæ sobie | uwierzyæ w siebie – czy mo¿esz dok³adniej sprecyzowaæ jaka jest ró¿nica ?
Ja nie widzê ¿adnej. No, ale takie ju¿ nasze wybory…  Mrugniêcie

Pozdrawiam
east
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Lipiec 06, 2010, 00:04:32 »

zigrin napisa³
" Zaufaæ sobie | uwierzyæ w siebie – czy mo¿esz dok³adniej sprecyzowaæ jaka jest ró¿nica ? "
Mo¿e zanim Acentaur odpowie, to pozwól ,¿e ja siê wyra¿ê Mrugniêcie
Je¶li chodzi o siebie , to mo¿e niewielka ró¿nica, zale¿y od podej¶cia do siebie. Jak sobie wierzê to i ufam.
Natomiast chyba wyczuwasz ró¿nicê miêdzy "wierzê Ci", a "ufam Tobie"?
Mogê uwierzyæ w to, co sobie mówisz , albo o Twoim sposobie postrzegania ¶wiata. Nie mam powodów, aby Ci nie wierzyæ. To nie wi±¿e mnie w ¿aden sposób z Twoim punktem widzenia, a zapewnia szacunek dla niego. Zaufanie natomiast ju¿ wi±¿e mnie , mój ¶wiat z Twoim. Powierzam Ci cz±stkê siebie. Na g³êbszym poziomie naszych duchowych relacji Wy¿szych Ja¼ni zaufanie jest pewnie czym¶ naturalnym, ale w tej ziemskiej rzeczywisto¶ci, pomiêdzy fizycznymi bytami "ja" i "Ty" wymaga ono jednak akceptacji , bli¿szego poznania siê, wymiany energii, do¶wiadczeñ i czasu po prostu. Ró¿nica jest, oparta na podziale oczywi¶cie, ale póki co to ten ¶wiat dopiero zaczyna podlegaæ transformacji i nie wszystko jest takie jednoznaczne.
Jestem oczywi¶cie za tym, aby zmieniæ go na lepsze. U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Lipiec 06, 2010, 00:35:44 »

Dla mnie, wiara i zaufanie to w³a¶ciwie to samo. Osobi¶cie, nie rozumie tego „dzielenia w³osa na czworo” i tworzenia na si³ê coraz to nowych podzia³ów…

Czemu zaufanie wymaga wysi³ku, a wiara nie ?   Z politowaniem

Zaufaæ sobie | uwierzyæ w siebie – czy mo¿esz dok³adniej sprecyzowaæ jaka jest ró¿nica ?

Ha !
Wiara i zaufanie zdefiniowane wobec samego siebie, to kwestia tzw. interpersonalnego stosunku wobec samego siebie.
Niemniej chcia³em tutaj opisaæ inny stan,  stan tzw. potocznej wiary w co¶ co istnieje na zewn±trz.
Pytanie tylko co dotyczy podmiotu wiary i jak bli¿ej to wygl±da.

Podeprê siê w tym momencie cytatem swojego posta ze innego forum :

'' Na etapie ''d¿ungli'' ludzi bardziej interesuj± odpowiedzi ni¿ pytania. Ten typ ¶wiadomo¶ci czêsto zadowala siê odpowiedzi±, jaka zostaja mu udzielona.Wystarczy, ¿e kto¶ powie Ci co¶ o nazwie autorytet podpisuj±c siê prof.dr.hab. J. Kowalski i ju¿ uwierzy³e¶. Inni uwierzyli co powiedzieli im znajomi, koledzy, przyjaciele, rodzice.W istocie nigdy nie zadali oni pytania, bo ju¿ przed zadaniem pytania otrzymali odpowied¼. Ta odpowied¼ by³a ju¿ wcze¶niej przygotowana.Wiêc gdy np: zapytasz ksiêdza kim jest ''Bóg'' odpowied¼ bêdzie zazwyczaj ju¿ przygotowana. On Ci nigdy nie powie, ¿e nie wie. Nie powie Ci, ¿e nie wie, bo jego ¶wiadomo¶æ zaprogramowana tak, aby Ci powiedzieæ kim jest ''Bóg'', po to tylko, aby¶ w to uwierzy³, aby¶ mu s³u¿y³, aby¶ nie poszukiwa³, aby nigdy nie odnalaz³, ¿e ca³e niezmierzone bogactwo jest w Tobie, aby¶ by³ niewolnikiem - niewolnikiem obcych swemu sercu ideii ''

Jest to pewien przyk³ad wiary, która wynika z tzw. spo³ecznych mechanizmów, dok³adniej z definicji - spo³ecznych automatyzmów.
£atwo siê przekonaæ rozmawiaj±c z ró¿nymi lud¼mi, ¿e tak w³a¶nie jest.
Innym przyk³adem tego typu zachowañ, jest wiara w wielk± politykê, wielk± w³adzê, wielk± edukacjê, w media, reklamy itp...itd...

Na czym wiêc polega ró¿nica pomiêdzy wiar±, a zaufaniem ?
''Diabe³'' drogi Zigrinie tkwi w szczegó³ach.Dopiero jak roz³o¿ysz na czynniki pierwsze typologiê ludzkich zachowañ i postaw, wtedy zaczyna byæ widaæ ró¿nica pomiêdzy potoczn± nazw± ( wiara), a tym co jest o wiele bardziej prawdziwe - zaufanie.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 00:50:56 wys³ane przez Silver » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Lipiec 06, 2010, 00:55:20 »

A ja siê cieszê, ¿e wygra³ mój kandydat - to dobry materia³ na prezydenta (w przeciwieñstwie do tego drugiego).
A Enki... che che... po raz kolejny da³ dowód swej rzetelno¶ci i wszechwiedzy typuj±c Kaczyñskiego na zwyciêzcê Jêzyk
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Lipiec 06, 2010, 08:22:07 »

Bywa tak zazwyczaj , ze jak nie wybieramy dobra , to musimy sie skonfrontowac z poznaniem wiedzy na temat jego przeciwnwnej strony , by nastepnym razem dokonac wlasciwego wyboru.

Pan K. zaprezetowal okreslony system wartosci , oraz zlozyl okreslone obietnice z ktorych powinien sie wywiazac.
Czas odkrywania obludy i klamst , jest czasem pokazywania prawdziwego oblicza kazdego z nas. Jednak zeby mozna bylo zobaczyc czlowieka a nie kolejna maske w ktorej prezetuje sie ludziom , musi on stanac  w sytuacji , ktora to prawdziwe oblicze odsloni. Wowczas juz nikt nie bedzie mial zludzen co do wielu osob. Pozostawmy to czasowi , oraz sytuacjm z ktorymi Pan T.  oraz Pan K.  beda sie konrontowali.

Mysle iz ludziom otworza sie bardzo szeroko oczy. No ale coz , zgodnie z wiedza o przewadze pewnego rodzaju istot na ziemi wyboru dokonano na miare ich systemu wartosci , pomimo wiedzy na temat wartosci Pana K. oraz ludzi , ktorzy w sposob bezwzgledny i ponizajacy swoja  godnosc prezetowali  te na swoja miare wartosci.

Maski zaczna spadac , aktorzy zdejma kostiumy , juz nie trzeba niczego przemalowywac i ukrywac , teraz zacznie sie czas prawdy o kazdym z nich.

Widac  to jest najlepsze dla nas i dla nich z jakiegos powodu , kazdy otrzymal szanse na zmiany na korekte.

Poczekajmy.

Kiara U¶miech U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Lipiec 06, 2010, 09:34:07 »

Polityka kieruje siê swoimi prawami, wybory nigdy nie s± do koñca z³e, albo doskonale dobre.
Mo¿emy przecie¿ powiedzieæ; "niema tego z³ego, co by na dobre nie wysz³o". obydwaj kandydaci s± tylko reprezentantami ca³ych zastêpów ludzi, których kontrolowaæ siê do koñca nie da, co zrobi± ekipy na koszt wybranego, to wielka loteria...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: