greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #100 : Sierpieñ 29, 2011, 08:14:03 » |
|
Ja tez mieszkam i pracuje za granica,jak zreszta wielu Polakow,ale zawsze staram sie miec paszport wazny,choc nie biore udzialu w glosowaniach.Uwazam,ze w wyborach powinni brac udziel ludzie stale mieszkajacy w kraju,ktorzy maja na codzien mozliwosc ogladania sceny politycznej. To Oni zyja i pracuja w tej rzeczywistosci wiec niech wybieraja to,co dla nich dobre. Ja wybralam inne zycie,w innym kraju i nie czuje sie pokrzywdzona w zwiazku z tym. Uwazam,ze tak jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #101 : Sierpieñ 29, 2011, 08:26:50 » |
|
¿ycie z dala od Polski zmienia punkt widzenia i to diametralnie,- choæ to nie powoduje od razu dyskwalifikacji w mo¿liwo¶ci g³osowania dla ka¿dej os. posiadaj±cej polskie obywatelstwo- obojêtnie gdzie.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #102 : Sierpieñ 29, 2011, 11:19:58 » |
|
@ PHIPolacy sa wszedzie ..a niewiele wiedz±, co siê dzieje na miejscu. Ci na miejscu te¿ niewiele wiedz±, tyle co im powie telewizornia. Teraz w globalnej wiosce ¿yjemy. Nie przesadzaj.. Wiedz± tyle, co im powiedz± ich ulubione pakiety portali i miejsc sieciowych. ..St±d jak ju¿ - 'te¿ niewiele wiedz±". A mi raczej chodzi³o o "wiedzenie" do¶wiadczalno-empiryczne tego, "jak jest" skutkiem niektórych ustaw. Takie praktyczne odczuwanie skutków. To o czym wspomina kahuna, greta. (zaskoczy³o mnie, ze my¶la podobnie..musze przyznac). --- A taka by³a w skrócie merytoryka Pierwszej Debaty w Polsce przed wyborami 2011
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #103 : Wrzesieñ 13, 2011, 07:28:45 » |
|
Tylko czy s± jeszcze w Polsce ludzie nie do kupienia, a przy tym nie s± oszo³omami manipulowanymi przez religie ?
to pytanie czysto retoryczne- by³ taki pose³ G.Janowski,- niepokorny... mo¿emy protestowaæ, a przede wszystkim informowaæ o zagro¿eniach zwi±zanych z GMO, i tyle. Nie do koñca retoryczne. Fakt, nowi nie maj± si³y przebicia, ale mamy tych, którzy ju¿ siê trochê "nachapali" i s± na tyle odwa¿ni by przeciwstawiæ siê religii i uk³adom. Pewnie, ¿e nigdy do koñca nie mamy pewno¶ci ale zawsze to jakie¶ "¶wiate³ko w tunelu". No ale to ju¿ rozprawki na w±tek o wyborach. ..s± z pewno¶ci± ludzie w sejmie/senacie, którzy maj± inne zdanie, ale dla wygody i kasy wol± milczeæ,- s± pewnie te¿ tacy którzy s± przeciw, ale jak siê ujawniaj±- to reszta ich "prostuje". A ju¿ ci co siê nachapali- prawdopodobnie maj± to wszystko gdzie¶, ¶wiate³ko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu" PS. wa¿± sie losy Grecjii, a wiêc ca³ej strefy e³ro i UE... pozdr.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #104 : Wrzesieñ 13, 2011, 13:53:44 » |
|
¶wiate³ko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu" Tak, oczywi¶cie. Ale póki co mamy jeszcze "teraz" i ci odwa¿niejsi mog± w du¿ym stopniu przyczyniæ siê do podniesienia ¶wiadomo¶ci spo³eczeñstwa.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #105 : Wrzesieñ 13, 2011, 14:14:00 » |
|
¶wiate³ko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu" Tak, oczywi¶cie. Ale póki co mamy jeszcze "teraz" i ci odwa¿niejsi mog± w du¿ym stopniu przyczyniæ siê do podniesienia ¶wiadomo¶ci spo³eczeñstwa. to ca³y czas czynimy w medium zwanym internetem. PS. dzi¶ obejrza³em fajny materia³ na "Planete", o tym jak to idea "dzieci kwiatów" z San Francisko" pozornie umar³a,- ale odrodzi³a siê w³a¶nie w internecie: "Konsekwencjami istnienia tego ruchu sta³o siê rozszerzenie zasiêgu ruchów pacyfistycznych i ideologii ekologicznych, zainteresowanie duchowo¶ci± Wschodu, krytyka wy¶cigu szczurów, konformizmu i wszelkiego konsumpcjonizmu. Ruch ten przyczyni³ siê do rozpowszechnienia substancji psychoaktywnych, w szczególno¶ci marihuany. By³ jednym z ogniw przyczyniaj±cych siê do tzw. rewolucji seksualnej. Stanowi³ te¿ jedno z po¶rednich ¼róde³ ruchu New Age." edit: jeszcze jedno, o tym jak ludzie brali nie¶wiadomie udzia³ w rewolucji, a dzi¶ to ju¿ inna historia- "Jacek ¯akowski: – Wszystko dr¿y. Ca³y ¶wiat siê trzêsie. Rozumie pan, co siê z nami i doko³a nas dzieje? Zygmunt Bauman: – Tego siê nigdy dobrze nie rozumie. A z grubsza? Interregnum. Czyli? Przypomina mi siê praca nad rozpraw± habilitacyjn±. W 1957 r. dosta³em stypendium British Council, ¿eby w Londynie napisaæ socjologiczn± analizê powstawania brytyjskiego ruchu robotniczego. Siedzia³em miêdzy innymi nad rocznikami „The Manchester Guardian” z epoki, gdy Manchester by³ centrum rewolucji przemys³owej. Ludzie, którzy w tej gazecie pisali – odpowiednicy najwiêkszych dzisiejszych publicystów, analityków, komentatorów, intelektualistów – nie mieli pojêcia, ¿e znajduj± siê w j±drze rewolucji, która zmienia ¶wiat. Dzi¶ ka¿dy licealista wie, ¿e pocz±tek XIX w. w Manchesterze to rewolucja przemys³owa. A oni nie wiedzieli. Najm±drzejsi ludzie nie mieli pojêcia, w czym bior± udzia³ i co siê doko³a dzieje. Nie widzieli rosn±cych kominów? Widzieli. Ale nie rozumieli, co z tego wynika. Nie pojmowali istoty przej¶cia od spo³eczeñstwa rolniczego do przemys³owego, wymuszonej cywilizacyjnie centralizacji pañstwa narodowego, zakresu zmiany spo³ecznej, znaczenia i roli nowych podzia³ów klasowych. ¯yli w tym XIX w., nie widz±c, w czym ¿yj±. Robili rewolucjê, nie wiedz±c, ¿e j± robi±." http://www.polityka.pl/kraj/rozmowyzakowskiego/1511368,1,z-prof-zygmuntem-baumanem-socjologiem.read
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 13, 2011, 14:38:43 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #106 : Wrzesieñ 13, 2011, 15:31:12 » |
|
Dziêki songo, bardzo interesuj±cy artyku³ Panowie dyskutuj±, co¶ dam u nich dzwoni, ale nie bardzo wiedz± co to jest. Ale powstaje wspólnota miêdzynarodowa.
Nie wierzê, ¿e pan w to wierzy. Powstaj± najwy¿ej dora¼ne alianse. Które siê rozpadaj±, gdy zmieniaj± siê uk³ady interesów. Nie istnieje wspólnota miêdzynarodowa, która mog³aby s³u¿yæ jako polityczna przeciwwaga nowych mocy. Czyli „stare ju¿ nie mo¿e, a m³ode jeszcze siê nie narodzi³o” – tak Antonio Gramsci definiowa³ interregnum.
Kiedy Gramsci to pisa³, na pocz±tku XX w., nowe – czyli pañstwo narodowe – ju¿ siê urodzi³o i by³o u szczytu.
Teraz te¿ co¶ siê urodzi. Ale na razie niczego takiego nie widaæ.
Wiêcej pod adresem http://www.polityka.pl/kraj/rozmowyzakowskiego/1511368,1,z-prof-zygmuntem-baumanem-socjologiem.read#ixzz1XqEL9TOKA Brzeziñski Zbigniew wie co widaæ ! - ludziom nie da siê ju¿ wcisn±æ kitu. To co powstaje , co robimy, miêdzy innymi na takim jak to forum, to wykuwanie siê nowego, wcale nie politycznego tworu - noosfery, globalnej, ludzkiej ¶wiadomo¶ci. I to w³a¶nie widaæ.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #107 : Wrzesieñ 13, 2011, 19:55:48 » |
|
to ca³y czas czynimy w medium zwanym internetem. Tak, zauwa¿ jednak, ¿e du¿o ludzi nie ma mo¿liwo¶ci korzystania z tego medium, a i mnóstwo tych, którzy maj± do niego dostêp takie strony albo omija szerokim ³ukiem - dziêki propagandzie odpowiednich instytucji, albo nie ma± pojêcia o ich istnieniu, bo nie umiej± poruszaæ siê po tej "infostradzie".
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #108 : Wrzesieñ 13, 2011, 20:21:21 » |
|
Baumann, Bau Man ..to chyba jaki¶ budowniczy.. Stracili¶my kontrolê nad ¶wiatem?
Gorzej. Stracili¶my kontrolê nad ¶wiatem, który sami stworzyli¶my.
Dobre.. To element gry rozwojowej.....kazdy twórca(adept) predzej czy po¼niej (w tym wypadku pó¼niej) musi siê skonfrontowac z takim lêkiem.. ..Z poczuciem braku kontroli. Co najczê¶ciej okazuje siê przypad³o¶ci± organizmu z nadsterownosci± umys³u rozumu i mentala ..by po "CHWILI" bezsilno¶ci.. "Wymy¶li³em i wdrozy³em straszliwa broñ.. oddalem do dyspozycji jakich¶ troglodytów, a jeszcze gdzies zapodzia³y mi siê te kody "atomowe" ..by po chwili odwolac siê do serca, pt. "no ale jako¶ to bêdzie, w koñcu zwierzeta, nawet te drapie¿ne tez co¶ czuj±" Nie lubiê sformulowania "jako to bêdzie" Symbolicznie nowoczesno¶æ zaczê³a siê przecie¿ od sprzeciwu Woltera wobec bezmy¶lno¶ci przyrody, która w straszliwym trzêsieniu ziemi, po¿arze i czym¶ w rodzaju tsunami, jakie nawiedzi³y Lizbonê, na równi zabija³a winnych i niewinnych, pod³ych i szlachetnych. Bo trzeba bylo siê z Przyrod± na Kawke umówic.. przenegocjowac i uzgodniæ te "podlo¶ci" i "szlachetno¶ci".. wypiæ z Przyroda piwo lub drinka (sory..Przyroda na slu¿bie nie pije).. Po 250 latach okazuje siê, ¿e pomys³ Woltera, ¿eby ¶wiatu narzuciæ ludzki, racjonalny ³ad, który uporz±dkuje ¶lep±, niegodn± zaufania przyrodê, sprawi³, ¿e to wytwory naszych dzia³añ zachowuj± siê jak katastrofy naturalne. "nieGODN¡ zaUfania ?!??" - Bedzie Wichura! Bo w miejsce jednego za czasów Woltera mamy dzi¶ dwa niespêtane ¿ywio³y – przyrodê i cywilizacjê, które mia³y siê nawzajem korygowaæ i ujarzmiaæ, a sprzêg³y siê przeciw nam. Ale barier± okazuje siê mózg, który ogarnia coraz mniejsz± czê¶æ tej rzeczywisto¶ci i wypiera to, czego nie ogarnia. Znaczy ze mózg przej±³ w³adzê. Klopot. Ja tam z zasady polegam na kutasie , ale ostatnio mnie w Ch*** robi... Co¶ nie ogarnia chyba tej rzeczywisto¶ci. W ¿aden ³ad ostateczny nie wierzê, tak jak nie wierzê, ¿e mo¿liwe jest ogólne ostatecznie rozwi±zanie (wspomnienia odrzucaj± mnie od niego, prawdê mówi±c). Niemcy z natury s± zbyt gruboskórni by powierzaæ im takie kwestie. Ja bym postawil na S³owiañsk± elastyczno¶c i wyczucie. Nieustanne partactwo natomiast faktycznie staje siê gwarantem d³ugotrwalej renegocjacjiPrzyk³ad? - "koniec swiata". To kwestia artystyczna. Kazde danie mo¿na podaæ w strawnej formie.. ..pod warunkiem , ze nie ma utozsamienia z daniem. Chyba ¿e ktos sp³aca d³ug karmiczny za to, ze wymysli³ Kanibalizm. ..albo Chrze¶cijañstwo. A jak ju¿ przy Plutonie jestesmy.. to czy nie jest zastanawiaj±cy fakt tego wzglêdnego(wzgl. ziemi) ruchu pozornego tami i z powrotem.. rytowanie i renegocjacje.. jednak nie cze¶ciej zdajesiê niz 3 x krotne. ..tak, ze parê spraw do zrobienia jest, zeby to ogarn±æ. A w ów czas.. s³owo "gorzej" nabraæ mo¿e nowych barw. Ten dowcip z Dublinem oddaje zlo¿onosc sytuacji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 15, 2011, 19:35:41 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #109 : Wrzesieñ 14, 2011, 05:51:11 » |
|
to ca³y czas czynimy w medium zwanym internetem. Tak, zauwa¿ jednak, ¿e du¿o ludzi nie ma mo¿liwo¶ci korzystania z tego medium, a i mnóstwo tych, którzy maj± do niego dostêp takie strony albo omija szerokim ³ukiem - dziêki propagandzie odpowiednich instytucji, albo nie ma± pojêcia o ich istnieniu, bo nie umiej± poruszaæ siê po tej "infostradzie". do wszystkich i tak nie dotrzesz, ale jak pisze @Kiara, nie musimy wszyscy wbiec na metê razem w jednej chwili,- a jak kogo¶ ci±gnie do roboty politbiura- to wolna droga PS. a mo¿e Bauman ma racjê- system run±³ wraz murem Berliñskim, a my ca³y czas obserwujemy jego rozpad/rozk³ad..
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2011, 06:13:30 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #110 : Wrzesieñ 14, 2011, 20:56:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #111 : Pa¼dziernik 05, 2011, 09:33:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #112 : Pa¼dziernik 09, 2011, 20:19:31 » |
|
I po wyborach. Wg naj¶wie¿szych sonda¿y RP (Ruch Palikota) jest na trzecim miejscu. Podoba mi siê to. Od razu zaznaczam, ¿e nie by³em teraz tak jak nigdy wcze¶niej nie bra³em udzia³u w wyborach. A jak Wam siê to widzi?
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #113 : Pa¼dziernik 09, 2011, 20:37:58 » |
|
Te¿ nie by³em....nie czu³em jako¶ wewnêtrznego obowi±zku.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #114 : Pa¼dziernik 09, 2011, 21:05:12 » |
|
A ja by³em, bo czu³em potrzebê zmian. Moje indywidualne prawo siê wype³ni³o, ale oczekiwania - nie.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #115 : Pa¼dziernik 09, 2011, 21:11:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #116 : Pa¼dziernik 09, 2011, 21:12:52 » |
|
A ja by³em, bo czu³em potrzebê zmian. Moje indywidualne prawo siê wype³ni³o, ale oczekiwania - nie. Mam jakie¶ zdolno¶ci kinetyczne. klikn±³em na "odpowiedz cytuj±c" >Krzy¶ka, ale chcia³em te¿ mia³em zamiar uwzglêdniæ >Kot'a< i jako¶ dziwnie wskoczy³y obie odpowiedzi.. Powa¿niej, Sumij±c: "nieoczekiwanie zwyciêstwo"?
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 09, 2011, 21:16:08 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #117 : Pa¼dziernik 09, 2011, 22:14:36 » |
|
Zwyciêstwo? Czego...? Starego porz±dku? "Zielonej Wyspy", która tonie? Gdzie minister finansów chwali siê, ¿e zaoszczêdzi³ parê miliardów z³otych, tylko nie dodaje, ¿e kosztem obywateli? Mnie zwracali nadp³atê podatku za ubieg³y rok przez pó³ roku, bo zrobili w konia ok. 70% Organizacji Po¿ytku Publicznego, które straci³y zdolno¶æ rozporz±dzania 1% darowiznami podatników z powodu uwag formalnych fiskusa. Przez co musia³em sk³adaæ korektê rocznego zeznania i czekaæ kolejne 3 miesi±ce na forsê z poprzedniego roku! Obrzydlistwo! Zwyciêstwo demonta¿u polskiego przemys³u? Gratulujê "zorientowania" w sytuacji... http://biznes.onet.pl/tczew-sa-zwolnienia-w-stoczni-bo-nie-ma-juz-szans-,20138,4874527,1,prasa-detalJa te¿ jutro nie dostanê swojej pensji. Mo¿e w hipermarketach dostan±... po 900 zetów za ciê¿k± pracê. Hurrra!
|
|
|
|
|
|
|
Constantin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #118 : Pa¼dziernik 09, 2011, 22:27:41 » |
|
Na szczê¶cie PIS przegra³o:)
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #119 : Pa¼dziernik 09, 2011, 22:48:06 » |
|
Zwyciêstwo by³o nieuniknione i jest dobrodziejstwem niew±tpliwym dla wiêkszo¶ci z nas. To jest bardzo skomplikowane byæ mo¿e i czê¶æ znakomitych forumowiczów tego nie wyczuwa ale efekty pozytywne nast±pi±. Rozkopany ogródek pozyska³ najlepszego zarz±dcê,który odpowiedni herbicydzik zastosuje i owocami smakowitymi w przysz³o¶ci pozwoli nam siê cieszyæ.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #120 : Pa¼dziernik 09, 2011, 23:29:02 » |
|
Mam niestety smutne prze¶wiadczenie, ¿e jednak nie bêdzie lepiej, ba - wrêcz odwrotnie. A co najgorsze, takie prze¶wiadczenie pozosta³oby gdyby wygra³a inna, dowolna ze startuj±cych partii. Ka¿da mia³a swoje przys³owiowe "5 minut" a nie widzia³em i nadal nie widzê ogólnopolskiego zachwytu, ¿e... jest lepiej. O tym, ze Polacy maj± ju¿ serdecznie dosyæ tych "dobroczyñców" ¶wiadczy - zgodny z moimi przewidywaniami - wynik Palikota. Dosta³ sporo g³osów nie dlatego, ¿e rzuci³ wyborców na kolana, ale dlatego, ze du¿o osób g³osowa³o przeciw innym - g³ównie PO i PiS. I nie by³bym jako¶ szczególnie zdziwiony gdyby "nagle" okaza³o siê, ¿e koalicja to bêdzie PO+RP... My¶lê równie¿ ¿e w koñcowych wynikach ró¿nica pomiêdzy PO a PiS wyniesie oko³o 4-5%, a nie jak wstêpnie prawie 10%.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #121 : Pa¼dziernik 10, 2011, 00:28:30 » |
|
Ko¶ci zosta³y rzucone. Skoro takie jest Twoje prze¶wiadczenie,to autentycznie ¿al jest mi Ciebie Arteq. Przez najbli¿sze cztery lata Twój dyskomfort bêdzie pobudzany w sposób oczekiwany przez Ciebie. Czego oczekujesz ,tego do¶wiadczysz. Radê chyba dobr± mam dla Ciebie. Czy nie nale¿a³oby optymizmu wiêcej wykazaæ? Uszy do góry-skoro funkcjonujesz do tej chwili ,to prze¿yjesz w dobrej kondycji-jestem tego pewien pod warunkiem ,¿e na swoje sprawy z optymizmem spojrzysz ,¿e siê sob± zajmiesz ,¿e energii na pouczaniu innych nie bêdziesz wytraca³. Pomy¶l o tym ,¿e singlem jeste¶ a nie zbiorow± odpowiedzialno¶ci± zawiadujesz.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #122 : Pa¼dziernik 10, 2011, 00:50:39 » |
|
Nie zrozumia³e¶ mnie i niepotrzebnie mnie "¿a³ujesz". Osobi¶cie nie narzekam, dajê radê i nie odczuwam dyskomfortu, ale s³yszê ludzkie g³osy, szczególnie tych którzy niestety nie daj± rady, pomimo, ¿e uczciwie pracuj± i staraj± siê - i to mnie smuci. Optymizm? - tak, ale nie w ca³kowitym oderwaniu od realizmu. Skoro takie jest Twoje prze¶wiadczenie,to autentycznie ¿al jest mi Ciebie Arteq. [...] Czego oczekujesz ,tego do¶wiadczysz. Swoje prze¶wiadczenie opieram na spostrze¿eniach i symptomach, sprawdza siê to. Tak jak w przypadku "przylotu" nibiru, któremu w opozycji do Twoich zapewnieñ nie dawa³em wiary... Wtedy te¿ bardzo mocno oponowa³e¶, nawet rzuca³e¶ siê i co... przylecia³a?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #123 : Pa¼dziernik 10, 2011, 06:39:17 » |
|
¶wie¿a krew w parlamencie nie zaszkodzi,- a ju¿ my¶leli, ¿e banda czworga jest wieczna i nic siê ju¿ nie zmieni ...nic nie jest wieczne! (na tym ¶wiecie;)
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2011, 06:40:10 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #124 : Pa¼dziernik 10, 2011, 11:44:11 » |
|
Wychodzi na to ¿e, Donald TU SKoñczy Siê Stara Cywilizacja bêdzie rz±dzi³ do koñca tego systemu, czyli do zmiany osi obrotu planety Ziemia: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5210.0 a mo¿e i deczko d³u¿ej Parê lat temu s³ysza³em jak jaka¶ wró¿ka w radiu mówi³a, ¿e widzi za Nim potê¿ne si³y , anio³y itp. ps. sorry Phi za to banalne skojarzenie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2011, 12:34:15 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
|