Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:33:12

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: WYBORY  (Przeczytany 68121 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Sierpieñ 29, 2011, 08:14:03 »

Ja tez mieszkam i pracuje za granica,jak zreszta wielu Polakow,ale zawsze staram sie miec paszport wazny,choc nie biore udzialu w glosowaniach.Uwazam,ze w wyborach powinni brac udziel ludzie stale mieszkajacy w kraju,ktorzy maja na codzien mozliwosc ogladania sceny politycznej.
To Oni zyja i pracuja w tej rzeczywistosci wiec niech wybieraja to,co dla nich dobre.
Ja wybralam inne zycie,w innym kraju i nie czuje sie pokrzywdzona w zwiazku z tym.
Uwazam,ze tak jest ok.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #101 : Sierpieñ 29, 2011, 08:26:50 »

¿ycie z dala od Polski zmienia punkt widzenia i to diametralnie,-
choæ to nie powoduje od razu dyskwalifikacji w mo¿liwo¶ci g³osowania dla ka¿dej os. posiadaj±cej polskie obywatelstwo- obojêtnie gdzie.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Sierpieñ 29, 2011, 11:19:58 »

@PHI
Polacy sa wszedzie ..a niewiele wiedz±, co siê dzieje na miejscu.

Ci na miejscu te¿ niewiele wiedz±, tyle co im powie telewizornia. Teraz w globalnej wiosce ¿yjemy.

Nie przesadzaj.. Wiedz± tyle, co im powiedz± ich ulubione pakiety portali i miejsc sieciowych.
..St±d jak ju¿ - 'te¿ niewiele wiedz±".

A mi raczej chodzi³o o "wiedzenie" do¶wiadczalno-empiryczne tego, "jak jest" skutkiem niektórych ustaw.
Takie praktyczne odczuwanie skutków. To o czym wspomina kahuna, greta. (zaskoczy³o mnie, ze my¶la podobnie..musze przyznac).

---

A taka by³a w skrócie merytoryka Pierwszej Debaty w Polsce przed wyborami 2011

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #103 : Wrzesieñ 13, 2011, 07:28:45 »

Tylko czy s± jeszcze w Polsce ludzie nie do kupienia, a przy tym nie s± oszo³omami manipulowanymi przez religie ?

to pytanie czysto retoryczne- by³ taki pose³ G.Janowski,- niepokorny...
mo¿emy protestowaæ, a przede wszystkim informowaæ o zagro¿eniach zwi±zanych z GMO, i tyle.

Nie do koñca retoryczne.
Fakt, nowi nie maj± si³y przebicia, ale mamy tych, którzy ju¿ siê trochê "nachapali" i s± na tyle odwa¿ni by przeciwstawiæ siê religii i uk³adom. Pewnie, ¿e nigdy do koñca nie mamy pewno¶ci ale zawsze to jakie¶ "¶wiate³ko w tunelu".

No ale to ju¿ rozprawki na w±tek o wyborach.

..s± z pewno¶ci± ludzie w sejmie/senacie, którzy maj± inne zdanie, ale dla wygody i kasy wol± milczeæ,-
s± pewnie te¿ tacy którzy s± przeciw, ale jak siê ujawniaj±- to reszta ich "prostuje".
A ju¿ ci co siê nachapali- prawdopodobnie maj± to wszystko gdzie¶, ¶wiate³ko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu"

PS. wa¿± sie losy Grecjii, a wiêc ca³ej strefy e³ro i UE...

pozdr.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #104 : Wrzesieñ 13, 2011, 13:53:44 »

Cytat: songo
¶wiate³ko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu"

Tak, oczywi¶cie. Ale póki co mamy jeszcze "teraz" i ci odwa¿niejsi mog± w du¿ym stopniu przyczyniæ siê do podniesienia ¶wiadomo¶ci spo³eczeñstwa. Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #105 : Wrzesieñ 13, 2011, 14:14:00 »

¶wiate³ko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu"

Tak, oczywi¶cie. Ale póki co mamy jeszcze "teraz" i ci odwa¿niejsi mog± w du¿ym stopniu przyczyniæ siê do podniesienia ¶wiadomo¶ci spo³eczeñstwa. Du¿y u¶miech

to ca³y czas czynimy w medium zwanym internetem.

PS. dzi¶ obejrza³em fajny materia³ na "Planete", o tym jak to idea "dzieci kwiatów" z San Francisko" pozornie umar³a,-
ale odrodzi³a siê w³a¶nie w internecie:
"Konsekwencjami istnienia tego ruchu sta³o siê rozszerzenie zasiêgu ruchów pacyfistycznych i ideologii ekologicznych, zainteresowanie duchowo¶ci± Wschodu, krytyka wy¶cigu szczurów, konformizmu i wszelkiego konsumpcjonizmu. Ruch ten przyczyni³ siê do rozpowszechnienia substancji psychoaktywnych, w szczególno¶ci marihuany. By³ jednym z ogniw przyczyniaj±cych siê do tzw. rewolucji seksualnej. Stanowi³ te¿ jedno z po¶rednich ¼róde³ ruchu New Age."

edit: jeszcze jedno, o tym jak ludzie brali nie¶wiadomie udzia³ w rewolucji, a dzi¶ to ju¿ inna historia-

"Jacek ¯akowski: – Wszystko dr¿y. Ca³y ¶wiat siê trzêsie. Rozumie pan, co siê z nami i doko³a nas dzieje?

Zygmunt Bauman: – Tego siê nigdy dobrze nie rozumie.

A z grubsza?

Interregnum.

Czyli?

Przypomina mi siê praca nad rozpraw± habilitacyjn±. W 1957 r. dosta³em stypendium British Council, ¿eby w Londynie napisaæ socjologiczn± analizê powstawania brytyjskiego ruchu robotniczego. Siedzia³em miêdzy innymi nad rocznikami „The Manchester Guardian” z epoki, gdy Manchester by³ centrum rewolucji przemys³owej. Ludzie, którzy w tej gazecie pisali – odpowiednicy najwiêkszych dzisiejszych publicystów, analityków, komentatorów, intelektualistów – nie mieli pojêcia, ¿e znajduj± siê w j±drze rewolucji, która zmienia ¶wiat. Dzi¶ ka¿dy licealista wie, ¿e pocz±tek XIX w. w Manchesterze to rewolucja przemys³owa. A oni nie wiedzieli. Najm±drzejsi ludzie nie mieli pojêcia, w czym bior± udzia³ i co siê doko³a dzieje.

Nie widzieli rosn±cych kominów?

Widzieli. Ale nie rozumieli, co z tego wynika. Nie pojmowali istoty przej¶cia od spo³eczeñstwa rolniczego do przemys³owego, wymuszonej cywilizacyjnie centralizacji pañstwa narodowego, zakresu zmiany spo³ecznej, znaczenia i roli nowych podzia³ów klasowych. ¯yli w tym XIX w., nie widz±c, w czym ¿yj±. Robili rewolucjê, nie wiedz±c, ¿e j± robi±."

http://www.polityka.pl/kraj/rozmowyzakowskiego/1511368,1,z-prof-zygmuntem-baumanem-socjologiem.read
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 13, 2011, 14:38:43 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

east
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Wrzesieñ 13, 2011, 15:31:12 »

Dziêki songo, bardzo interesuj±cy artyku³
Panowie dyskutuj±, co¶ dam u nich dzwoni, ale nie bardzo wiedz± co to jest.

Ale powstaje wspólnota miêdzynarodowa.

Nie wierzê, ¿e pan w to wierzy. Powstaj± najwy¿ej dora¼ne alianse. Które siê rozpadaj±, gdy zmieniaj± siê uk³ady interesów. Nie istnieje wspólnota miêdzynarodowa, która mog³aby s³u¿yæ jako polityczna przeciwwaga nowych mocy. Czyli „stare ju¿ nie mo¿e, a m³ode jeszcze siê nie narodzi³o” – tak Antonio Gramsci definiowa³ interregnum.

Kiedy Gramsci to pisa³, na pocz±tku XX w., nowe – czyli pañstwo narodowe – ju¿ siê urodzi³o i by³o u szczytu.

Teraz te¿ co¶ siê urodzi. Ale na razie niczego takiego nie widaæ.

Wiêcej pod adresem http://www.polityka.pl/kraj/rozmowyzakowskiego/1511368,1,z-prof-zygmuntem-baumanem-socjologiem.read#ixzz1XqEL9TOK

A Brzeziñski Zbigniew wie co widaæ !  - ludziom nie da siê ju¿ wcisn±æ kitu.
To co powstaje , co robimy, miêdzy innymi na takim jak to forum, to wykuwanie siê nowego, wcale nie politycznego tworu - noosfery, globalnej, ludzkiej ¶wiadomo¶ci. I to w³a¶nie widaæ.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #107 : Wrzesieñ 13, 2011, 19:55:48 »

Tak, zauwa¿ jednak, ¿e du¿o ludzi nie ma mo¿liwo¶ci korzystania z tego medium, a i mnóstwo tych, którzy maj± do niego dostêp takie strony albo omija szerokim ³ukiem - dziêki propagandzie odpowiednich instytucji, albo nie ma± pojêcia o ich istnieniu, bo nie umiej± poruszaæ siê po tej "infostradzie".

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Wrzesieñ 13, 2011, 20:21:21 »

Baumann, Bau Man ..to chyba jaki¶ budowniczy..

Cytat: BauMan
Stracili¶my kontrolê nad ¶wiatem?

Gorzej. Stracili¶my kontrolê nad ¶wiatem, który sami stworzyli¶my.

U¶miech Dobre..
To element gry rozwojowej..

...kazdy twórca(adept) predzej czy po¼niej (w tym wypadku pó¼niej) musi siê skonfrontowac z takim lêkiem..
..Z poczuciem braku kontroli.

Co najczê¶ciej okazuje siê przypad³o¶ci± organizmu z nadsterownosci± umys³u rozumu i mentala

..by po "CHWILI" bezsilno¶ci..

"Wymy¶li³em i wdrozy³em straszliwa broñ.. oddalem do dyspozycji jakich¶ troglodytów,
a jeszcze gdzies zapodzia³y mi siê te kody "atomowe"

..by po chwili odwolac siê do serca, pt.
"no ale jako¶ to bêdzie, w koñcu zwierzeta, nawet te drapie¿ne tez co¶ czuj±"

Mrugniêcie   Nie lubiê sformulowania "jako to bêdzie"

Symbolicznie nowoczesno¶æ zaczê³a siê przecie¿ od sprzeciwu Woltera wobec bezmy¶lno¶ci przyrody, która w straszliwym trzêsieniu ziemi, po¿arze i czym¶ w rodzaju tsunami, jakie nawiedzi³y Lizbonê, na równi zabija³a winnych i niewinnych, pod³ych i szlachetnych.

Bo trzeba bylo siê z Przyrod± na Kawke umówic.. przenegocjowac i  uzgodniæ te "podlo¶ci" i "szlachetno¶ci"..
wypiæ z Przyroda piwo lub drinka (sory..Przyroda na slu¿bie nie pije)..

Po 250 latach okazuje siê, ¿e pomys³ Woltera, ¿eby ¶wiatu narzuciæ ludzki, racjonalny ³ad, który uporz±dkuje ¶lep±, niegodn± zaufania przyrodê, sprawi³, ¿e to wytwory naszych dzia³añ zachowuj± siê jak katastrofy naturalne.
"nieGODN¡ zaUfania ?!??"  - Bedzie Wichura!

Bo w miejsce jednego za czasów Woltera mamy dzi¶ dwa niespêtane ¿ywio³y – przyrodê i cywilizacjê,
które mia³y siê nawzajem korygowaæ i ujarzmiaæ, a sprzêg³y siê przeciw nam.
Ale barier± okazuje siê mózg, który ogarnia coraz mniejsz± czê¶æ tej rzeczywisto¶ci i wypiera to, czego nie ogarnia.
Znaczy ze mózg przej±³ w³adzê.
Klopot.
Ja tam z zasady polegam na kutasie , ale ostatnio mnie w Ch*** robi...
Co¶ nie ogarnia chyba tej rzeczywisto¶ci.

W ¿aden ³ad ostateczny nie wierzê, tak jak nie wierzê, ¿e mo¿liwe jest ogólne ostatecznie rozwi±zanie (wspomnienia odrzucaj± mnie od niego, prawdê mówi±c).
Niemcy z natury s± zbyt gruboskórni by powierzaæ im takie kwestie.
Ja bym postawil na S³owiañsk± elastyczno¶c i wyczucie.
Nieustanne partactwo natomiast faktycznie staje siê gwarantem d³ugotrwalej renegocjacji
Przyk³ad? - "koniec swiata".

To kwestia artystyczna. Kazde danie mo¿na podaæ w strawnej formie..
..pod warunkiem , ze nie ma utozsamienia z daniem.
Chyba ¿e ktos sp³aca d³ug karmiczny za to, ze wymysli³ Kanibalizm.

..albo Chrze¶cijañstwo.

A jak ju¿ przy Plutonie jestesmy.. to czy nie jest zastanawiaj±cy fakt tego wzglêdnego(wzgl. ziemi) ruchu pozornego tami i z powrotem.. rytowanie i renegocjacje.. jednak nie cze¶ciej zdajesiê niz 3  x krotne.

..tak, ze parê spraw do zrobienia jest, zeby to ogarn±æ.
A w ów czas.. s³owo "gorzej" nabraæ mo¿e nowych barw.

Ten dowcip z Dublinem oddaje zlo¿onosc sytuacji.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 15, 2011, 19:35:41 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #109 : Wrzesieñ 14, 2011, 05:51:11 »

Tak, zauwa¿ jednak, ¿e du¿o ludzi nie ma mo¿liwo¶ci korzystania z tego medium, a i mnóstwo tych, którzy maj± do niego dostêp takie strony albo omija szerokim ³ukiem - dziêki propagandzie odpowiednich instytucji, albo nie ma± pojêcia o ich istnieniu, bo nie umiej± poruszaæ siê po tej "infostradzie".

do wszystkich i tak nie dotrzesz, ale jak pisze @Kiara, nie musimy wszyscy wbiec na metê razem w jednej chwili,-
a jak kogo¶ ci±gnie do roboty politbiura- to wolna droga Mrugniêcie

PS. a mo¿e Bauman ma racjê- system run±³ wraz murem Berliñskim, a my ca³y czas obserwujemy jego rozpad/rozk³ad..
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2011, 06:13:30 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Wrzesieñ 14, 2011, 20:56:04 »

east
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Pa¼dziernik 05, 2011, 09:33:22 »

Spot wyborczy i podsumowanie w tle - mistrz drugiego planu U¶miech
http://www.youtube.com/watch?v=f0MNGfRy6GE&feature=player_embedded
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #112 : Pa¼dziernik 09, 2011, 20:19:31 »

I po wyborach. Du¿y u¶miech
Wg naj¶wie¿szych sonda¿y RP (Ruch Palikota) jest na trzecim miejscu. Podoba mi siê to.
Od razu zaznaczam, ¿e nie by³em teraz tak jak nigdy wcze¶niej nie bra³em udzia³u w wyborach.
A jak Wam siê to widzi? Du¿y u¶miech

janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #113 : Pa¼dziernik 09, 2011, 20:37:58 »

Te¿ nie by³em....nie czu³em jako¶ wewnêtrznego obowi±zku.  Mrugniêcie
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Pa¼dziernik 09, 2011, 21:05:12 »

A ja by³em, bo czu³em potrzebê zmian. Moje indywidualne prawo siê wype³ni³o, ale oczekiwania - nie. Z³y
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Pa¼dziernik 09, 2011, 21:11:27 »

A na moim podwórku -ZWYCIÊSTWO !! U¶miech U¶miech Chichot Chichot
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #116 : Pa¼dziernik 09, 2011, 21:12:52 »

A na moim podwórku -ZWYCIÊSTWO !! U¶miech U¶miech Chichot Chichot
A ja by³em, bo czu³em potrzebê zmian. Moje indywidualne prawo siê wype³ni³o, ale oczekiwania - nie. Z³y

Mam jakie¶ zdolno¶ci kinetyczne.
klikn±³em na "odpowiedz cytuj±c" >Krzy¶ka, ale chcia³em te¿ mia³em zamiar uwzglêdniæ >Kot'a< i jako¶ dziwnie wskoczy³y obie odpowiedzi.. Du¿y u¶miech Szok
Powa¿niej,
Sumij±c: "nieoczekiwanie zwyciêstwo"? Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 09, 2011, 21:16:08 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Pa¼dziernik 09, 2011, 22:14:36 »

Zwyciêstwo? Czego...? Starego porz±dku? "Zielonej Wyspy", która tonie? Gdzie minister finansów chwali siê, ¿e zaoszczêdzi³ parê miliardów z³otych, tylko nie dodaje, ¿e kosztem obywateli? Mnie zwracali nadp³atê podatku za ubieg³y rok przez pó³ roku, bo zrobili w konia ok. 70% Organizacji Po¿ytku Publicznego, które straci³y zdolno¶æ rozporz±dzania 1% darowiznami podatników z powodu uwag formalnych fiskusa. Przez co musia³em sk³adaæ korektê rocznego zeznania i czekaæ kolejne 3 miesi±ce na forsê z poprzedniego roku! Obrzydlistwo!

Zwyciêstwo demonta¿u polskiego przemys³u? Gratulujê "zorientowania" w sytuacji...

http://biznes.onet.pl/tczew-sa-zwolnienia-w-stoczni-bo-nie-ma-juz-szans-,20138,4874527,1,prasa-detal

Ja te¿ jutro nie dostanê swojej pensji. Mo¿e w hipermarketach dostan±... po 900 zetów za ciê¿k± pracê. Hurrra! Z politowaniem
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Pa¼dziernik 09, 2011, 22:27:41 »

Na szczê¶cie PIS przegra³o:)
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Pa¼dziernik 09, 2011, 22:48:06 »

Zwyciêstwo by³o nieuniknione i jest dobrodziejstwem niew±tpliwym dla wiêkszo¶ci z nas.

To jest bardzo skomplikowane byæ mo¿e i czê¶æ znakomitych forumowiczów tego nie wyczuwa ale efekty pozytywne nast±pi±.

Rozkopany ogródek pozyska³ najlepszego zarz±dcê,który odpowiedni herbicydzik zastosuje i owocami smakowitymi w przysz³o¶ci pozwoli nam siê cieszyæ. U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Pa¼dziernik 09, 2011, 23:29:02 »

Mam niestety smutne prze¶wiadczenie, ¿e jednak nie bêdzie lepiej, ba - wrêcz odwrotnie. A co najgorsze, takie prze¶wiadczenie pozosta³oby gdyby wygra³a inna, dowolna ze startuj±cych partii. Ka¿da mia³a swoje przys³owiowe "5 minut" a nie widzia³em i nadal nie widzê ogólnopolskiego zachwytu, ¿e... jest lepiej.
O tym, ze Polacy maj± ju¿ serdecznie dosyæ tych "dobroczyñców" ¶wiadczy - zgodny z moimi przewidywaniami - wynik Palikota. Dosta³ sporo g³osów nie dlatego, ¿e rzuci³ wyborców na kolana, ale dlatego, ze du¿o osób g³osowa³o przeciw innym - g³ównie PO i PiS.
I nie by³bym jako¶ szczególnie zdziwiony gdyby "nagle" okaza³o siê, ¿e koalicja to bêdzie PO+RP...
My¶lê równie¿ ¿e w koñcowych wynikach ró¿nica pomiêdzy PO a PiS wyniesie oko³o 4-5%, a nie jak wstêpnie prawie 10%.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Pa¼dziernik 10, 2011, 00:28:30 »

Ko¶ci zosta³y rzucone.

Skoro takie jest Twoje prze¶wiadczenie,to autentycznie ¿al jest mi Ciebie Arteq.

Przez najbli¿sze cztery lata Twój dyskomfort bêdzie pobudzany w sposób oczekiwany przez Ciebie.

Czego oczekujesz ,tego do¶wiadczysz.

Radê chyba dobr± mam dla Ciebie.

Czy nie nale¿a³oby optymizmu wiêcej wykazaæ?

Uszy do góry-skoro funkcjonujesz do tej chwili ,to prze¿yjesz w dobrej kondycji-jestem tego pewien pod warunkiem ,¿e na swoje sprawy z optymizmem spojrzysz ,¿e siê sob± zajmiesz ,¿e energii na pouczaniu innych nie bêdziesz wytraca³.

Pomy¶l o tym ,¿e singlem jeste¶ a nie zbiorow± odpowiedzialno¶ci± zawiadujesz.  U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Pa¼dziernik 10, 2011, 00:50:39 »

Nie zrozumia³e¶ mnie i niepotrzebnie mnie "¿a³ujesz". Osobi¶cie nie narzekam, dajê radê i nie odczuwam dyskomfortu, ale s³yszê ludzkie g³osy, szczególnie tych którzy niestety nie daj± rady, pomimo, ¿e uczciwie pracuj± i staraj± siê - i to mnie smuci. Optymizm? - tak, ale nie w ca³kowitym oderwaniu od realizmu.

Skoro takie jest Twoje prze¶wiadczenie,to autentycznie ¿al jest mi Ciebie Arteq.
[...]
Czego oczekujesz ,tego do¶wiadczysz.
Swoje prze¶wiadczenie opieram na spostrze¿eniach i symptomach, sprawdza siê to. Tak jak w przypadku "przylotu" nibiru, któremu w opozycji do Twoich zapewnieñ nie dawa³em wiary... Wtedy te¿ bardzo mocno oponowa³e¶, nawet rzuca³e¶ siê i co... przylecia³a?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #123 : Pa¼dziernik 10, 2011, 06:39:17 »

¶wie¿a krew w parlamencie nie zaszkodzi,-
a ju¿ my¶leli, ¿e banda czworga jest wieczna i nic siê ju¿ nie zmieni Du¿y u¶miech
...nic nie jest wieczne! (na tym ¶wiecie;)
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2011, 06:40:10 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Pa¼dziernik 10, 2011, 11:44:11 »

Wychodzi na to ¿e,

Donald    TU SKoñczy  Siê  Stara Cywilizacja 

bêdzie rz±dzi³ do koñca tego systemu, czyli do zmiany osi obrotu planety Ziemia:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5210.0
 a mo¿e i deczko d³u¿ej  Mrugniêcie

Parê lat temu s³ysza³em jak jaka¶ wró¿ka w radiu mówi³a, ¿e  widzi za Nim  potê¿ne si³y , anio³y itp.

ps.  sorry Phi za to banalne skojarzenie.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2011, 12:34:15 wys³ane przez JACK » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: