greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #100 : Sierpień 29, 2011, 08:14:03 » |
|
Ja tez mieszkam i pracuje za granica,jak zreszta wielu Polakow,ale zawsze staram sie miec paszport wazny,choc nie biore udzialu w glosowaniach.Uwazam,ze w wyborach powinni brac udziel ludzie stale mieszkajacy w kraju,ktorzy maja na codzien mozliwosc ogladania sceny politycznej. To Oni zyja i pracuja w tej rzeczywistosci wiec niech wybieraja to,co dla nich dobre. Ja wybralam inne zycie,w innym kraju i nie czuje sie pokrzywdzona w zwiazku z tym. Uwazam,ze tak jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #101 : Sierpień 29, 2011, 08:26:50 » |
|
Âżycie z dala od Polski zmienia punkt widzenia i to diametralnie,- choĂŚ to nie powoduje od razu dyskwalifikacji w moÂżliwoÂści gÂłosowania dla kaÂżdej os. posiadajÂącej polskie obywatelstwo- obojĂŞtnie gdzie.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #102 : Sierpień 29, 2011, 11:19:58 » |
|
@ PHIPolacy sa wszedzie ..a niewiele wiedzÂą, co siĂŞ dzieje na miejscu. Ci na miejscu teÂż niewiele wiedzÂą, tyle co im powie telewizornia. Teraz w globalnej wiosce Âżyjemy. Nie przesadzaj.. WiedzÂą tyle, co im powiedzÂą ich ulubione pakiety portali i miejsc sieciowych. ..StÂąd jak juÂż - 'teÂż niewiele wiedzÂą". A mi raczej chodziÂło o "wiedzenie" doÂświadczalno-empiryczne tego, "jak jest" skutkiem niektĂłrych ustaw. Takie praktyczne odczuwanie skutkĂłw. To o czym wspomina kahuna, greta. (zaskoczyÂło mnie, ze myÂśla podobnie..musze przyznac). --- A taka byÂła w skrĂłcie merytoryka Pierwszej Debaty w Polsce przed wyborami 2011
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #103 : Wrzesień 13, 2011, 07:28:45 » |
|
Tylko czy sÂą jeszcze w Polsce ludzie nie do kupienia, a przy tym nie sÂą oszoÂłomami manipulowanymi przez religie ?
to pytanie czysto retoryczne- by³ taki pose³ G.Janowski,- niepokorny... mo¿emy protestowaÌ, a przede wszystkim informowaÌ o zagro¿eniach zwi¹zanych z GMO, i tyle. Nie do koùca retoryczne. Fakt, nowi nie maj¹ si³y przebicia, ale mamy tych, którzy ju¿ siê trochê "nachapali" i s¹ na tyle odwa¿ni by przeciwstawiÌ siê religii i uk³adom. Pewnie, ¿e nigdy do koùca nie mamy pewnoœci ale zawsze to jakieœ "œwiate³ko w tunelu". No ale to ju¿ rozprawki na w¹tek o wyborach. ..s¹ z pewnoœci¹ ludzie w sejmie/senacie, którzy maj¹ inne zdanie, ale dla wygody i kasy wol¹ milczeÌ,- s¹ pewnie te¿ tacy którzy s¹ przeciw, ale jak siê ujawniaj¹- to reszta ich "prostuje". A ju¿ ci co siê nachapali- prawdopodobnie maj¹ to wszystko gdzieœ, œwiate³ko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu" PS. wa¿¹ sie losy Grecjii, a wiêc ca³ej strefy e³ro i UE... pozdr.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #104 : Wrzesień 13, 2011, 13:53:44 » |
|
ÂświateÂłko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu" Tak, oczywiÂście. Ale pĂłki co mamy jeszcze "teraz" i ci odwaÂżniejsi mogÂą w duÂżym stopniu przyczyniĂŚ siĂŞ do podniesienia ÂświadomoÂści spoÂłeczeĂąstwa. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #105 : Wrzesień 13, 2011, 14:14:00 » |
|
ÂświateÂłko w tunelu jest, ale dopiero moim zdaniem po "upadku systemu" Tak, oczywiÂście. Ale pĂłki co mamy jeszcze "teraz" i ci odwaÂżniejsi mogÂą w duÂżym stopniu przyczyniĂŚ siĂŞ do podniesienia ÂświadomoÂści spoÂłeczeĂąstwa.  to caÂły czas czynimy w medium zwanym internetem. PS. dziÂś obejrzaÂłem fajny materiaÂł na "Planete", o tym jak to idea "dzieci kwiatĂłw" z San Francisko" pozornie umarÂła,- ale odrodziÂła siĂŞ wÂłaÂśnie w internecie: "Konsekwencjami istnienia tego ruchu staÂło siĂŞ rozszerzenie zasiĂŞgu ruchĂłw pacyfistycznych i ideologii ekologicznych, zainteresowanie duchowoÂściÂą Wschodu, krytyka wyÂścigu szczurĂłw, konformizmu i wszelkiego konsumpcjonizmu. Ruch ten przyczyniÂł siĂŞ do rozpowszechnienia substancji psychoaktywnych, w szczegĂłlnoÂści marihuany. ByÂł jednym z ogniw przyczyniajÂących siĂŞ do tzw. rewolucji seksualnej. StanowiÂł teÂż jedno z poÂśrednich ÂźrĂłdeÂł ruchu New Age." edit: jeszcze jedno, o tym jak ludzie brali nieÂświadomie udziaÂł w rewolucji, a dziÂś to juÂż inna historia- "Jacek ÂŻakowski: – Wszystko drÂży. CaÂły Âświat siĂŞ trzĂŞsie. Rozumie pan, co siĂŞ z nami i dokoÂła nas dzieje? Zygmunt Bauman: – Tego siĂŞ nigdy dobrze nie rozumie. A z grubsza? Interregnum. Czyli? Przypomina mi siĂŞ praca nad rozprawÂą habilitacyjnÂą. W 1957 r. dostaÂłem stypendium British Council, Âżeby w Londynie napisaĂŚ socjologicznÂą analizĂŞ powstawania brytyjskiego ruchu robotniczego. SiedziaÂłem miĂŞdzy innymi nad rocznikami „The Manchester Guardian” z epoki, gdy Manchester byÂł centrum rewolucji przemysÂłowej. Ludzie, ktĂłrzy w tej gazecie pisali – odpowiednicy najwiĂŞkszych dzisiejszych publicystĂłw, analitykĂłw, komentatorĂłw, intelektualistĂłw – nie mieli pojĂŞcia, Âże znajdujÂą siĂŞ w jÂądrze rewolucji, ktĂłra zmienia Âświat. DziÂś kaÂżdy licealista wie, Âże poczÂątek XIX w. w Manchesterze to rewolucja przemysÂłowa. A oni nie wiedzieli. NajmÂądrzejsi ludzie nie mieli pojĂŞcia, w czym biorÂą udziaÂł i co siĂŞ dokoÂła dzieje. Nie widzieli rosnÂących kominĂłw? Widzieli. Ale nie rozumieli, co z tego wynika. Nie pojmowali istoty przejÂścia od spoÂłeczeĂąstwa rolniczego do przemysÂłowego, wymuszonej cywilizacyjnie centralizacji paĂąstwa narodowego, zakresu zmiany spoÂłecznej, znaczenia i roli nowych podzia³ów klasowych. ÂŻyli w tym XIX w., nie widzÂąc, w czym ÂżyjÂą. Robili rewolucjĂŞ, nie wiedzÂąc, Âże jÂą robiÂą." http://www.polityka.pl/kraj/rozmowyzakowskiego/1511368,1,z-prof-zygmuntem-baumanem-socjologiem.read
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2011, 14:38:43 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #106 : Wrzesień 13, 2011, 15:31:12 » |
|
DziĂŞki songo, bardzo interesujÂący artykuÂł Panowie dyskutujÂą, coÂś dam u nich dzwoni, ale nie bardzo wiedzÂą co to jest. Ale powstaje wspĂłlnota miĂŞdzynarodowa.
Nie wierzĂŞ, Âże pan w to wierzy. PowstajÂą najwyÂżej doraÂźne alianse. KtĂłre siĂŞ rozpadajÂą, gdy zmieniajÂą siĂŞ ukÂłady interesĂłw. Nie istnieje wspĂłlnota miĂŞdzynarodowa, ktĂłra mogÂłaby sÂłuÂżyĂŚ jako polityczna przeciwwaga nowych mocy. Czyli „stare juÂż nie moÂże, a mÂłode jeszcze siĂŞ nie narodziÂło” – tak Antonio Gramsci definiowaÂł interregnum.
Kiedy Gramsci to pisaÂł, na poczÂątku XX w., nowe – czyli paĂąstwo narodowe – juÂż siĂŞ urodziÂło i byÂło u szczytu.
Teraz teÂż coÂś siĂŞ urodzi. Ale na razie niczego takiego nie widaĂŚ.
Wiêcej pod adresem http://www.polityka.pl/kraj/rozmowyzakowskiego/1511368,1,z-prof-zygmuntem-baumanem-socjologiem.read#ixzz1XqEL9TOKA Brzeziùski Zbigniew wie co widaÌ ! - ludziom nie da siê ju¿ wcisn¹Ì kitu. To co powstaje , co robimy, miêdzy innymi na takim jak to forum, to wykuwanie siê nowego, wcale nie politycznego tworu - noosfery, globalnej, ludzkiej œwiadomoœci. I to w³aœnie widaÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #107 : Wrzesień 13, 2011, 19:55:48 » |
|
to caÂły czas czynimy w medium zwanym internetem. Tak, zauwaÂż jednak, Âże duÂżo ludzi nie ma moÂżliwoÂści korzystania z tego medium, a i mnĂłstwo tych, ktĂłrzy majÂą do niego dostĂŞp takie strony albo omija szerokim Âłukiem - dziĂŞki propagandzie odpowiednich instytucji, albo nie maÂą pojĂŞcia o ich istnieniu, bo nie umiejÂą poruszaĂŚ siĂŞ po tej "infostradzie".
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #108 : Wrzesień 13, 2011, 20:21:21 » |
|
Baumann, Bau Man ..to chyba jakiÂś budowniczy.. StraciliÂśmy kontrolĂŞ nad Âświatem?
Gorzej. StraciliÂśmy kontrolĂŞ nad Âświatem, ktĂłry sami stworzyliÂśmy.
 Dobre.. To element gry rozwojowej.....kazdy twĂłrca(adept) predzej czy poÂźniej (w tym wypadku póŸniej) musi siĂŞ skonfrontowac z takim lĂŞkiem.. ..Z poczuciem braku kontroli. Co najczĂŞÂściej okazuje siĂŞ przypadÂłoÂściÂą organizmu z nadsterownosciÂą umysÂłu rozumu i mentala ..by po "CHWILI" bezsilnoÂści.. "WymyÂśliÂłem i wdrozyÂłem straszliwa broĂą.. oddalem do dyspozycji jakichÂś troglodytĂłw, a jeszcze gdzies zapodziaÂły mi siĂŞ te kody "atomowe" ..by po chwili odwolac siĂŞ do serca, pt. "no ale jakoÂś to bĂŞdzie, w koĂącu zwierzeta, nawet te drapieÂżne tez coÂś czujÂą"  Nie lubiĂŞ sformulowania "jako to bĂŞdzie" Symbolicznie nowoczesnoœÌ zaczĂŞÂła siĂŞ przecieÂż od sprzeciwu Woltera wobec bezmyÂślnoÂści przyrody, ktĂłra w straszliwym trzĂŞsieniu ziemi, poÂżarze i czymÂś w rodzaju tsunami, jakie nawiedziÂły LizbonĂŞ, na rĂłwni zabijaÂła winnych i niewinnych, podÂłych i szlachetnych. Bo trzeba bylo siĂŞ z PrzyrodÂą na Kawke umĂłwic.. przenegocjowac i uzgodniĂŚ te "podloÂści" i "szlachetnoÂści".. wypiĂŚ z Przyroda piwo lub drinka (sory..Przyroda na sluÂżbie nie pije).. Po 250 latach okazuje siĂŞ, Âże pomysÂł Woltera, Âżeby Âświatu narzuciĂŚ ludzki, racjonalny Âład, ktĂłry uporzÂądkuje ÂślepÂą, niegodnÂą zaufania przyrodĂŞ, sprawiÂł, Âże to wytwory naszych dziaÂłaĂą zachowujÂą siĂŞ jak katastrofy naturalne. "nieGODNÂĄ zaUfania ?!??" - Bedzie Wichura! Bo w miejsce jednego za czasĂłw Woltera mamy dziÂś dwa niespĂŞtane ÂżywioÂły – przyrodĂŞ i cywilizacjĂŞ, ktĂłre miaÂły siĂŞ nawzajem korygowaĂŚ i ujarzmiaĂŚ, a sprzĂŞgÂły siĂŞ przeciw nam. Ale barierÂą okazuje siĂŞ mĂłzg, ktĂłry ogarnia coraz mniejszÂą czêœÌ tej rzeczywistoÂści i wypiera to, czego nie ogarnia. Znaczy ze mĂłzg przej¹³ wÂładzĂŞ. Klopot. Ja tam z zasady polegam na kutasie , ale ostatnio mnie w Ch*** robi... CoÂś nie ogarnia chyba tej rzeczywistoÂści. W Âżaden Âład ostateczny nie wierzĂŞ, tak jak nie wierzĂŞ, Âże moÂżliwe jest ogĂłlne ostatecznie rozwiÂązanie (wspomnienia odrzucajÂą mnie od niego, prawdĂŞ mĂłwiÂąc). Niemcy z natury sÂą zbyt gruboskĂłrni by powierzaĂŚ im takie kwestie. Ja bym postawil na SÂłowiaĂąskÂą elastycznoÂśc i wyczucie. Nieustanne partactwo natomiast faktycznie staje siĂŞ gwarantem dÂługotrwalej renegocjacjiPrzykÂład? - "koniec swiata". To kwestia artystyczna. Kazde danie moÂżna podaĂŚ w strawnej formie.. ..pod warunkiem , ze nie ma utozsamienia z daniem. Chyba Âże ktos spÂłaca dÂług karmiczny za to, ze wymysliÂł Kanibalizm. ..albo ChrzeÂścijaĂąstwo. A jak juÂż przy Plutonie jestesmy.. to czy nie jest zastanawiajÂący fakt tego wzglĂŞdnego(wzgl. ziemi) ruchu pozornego tami i z powrotem.. rytowanie i renegocjacje.. jednak nie czeÂściej zdajesiĂŞ niz 3 x krotne. ..tak, ze parĂŞ spraw do zrobienia jest, zeby to ogarn¹Ì. A w Ăłw czas.. sÂłowo "gorzej" nabraĂŚ moÂże nowych barw. Ten dowcip z Dublinem oddaje zloÂżonosc sytuacji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2011, 19:35:41 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #109 : Wrzesień 14, 2011, 05:51:11 » |
|
to ca³y czas czynimy w medium zwanym internetem. Tak, zauwa¿ jednak, ¿e du¿o ludzi nie ma mo¿liwoœci korzystania z tego medium, a i mnóstwo tych, którzy maj¹ do niego dostêp takie strony albo omija szerokim ³ukiem - dziêki propagandzie odpowiednich instytucji, albo nie ma¹ pojêcia o ich istnieniu, bo nie umiej¹ poruszaÌ siê po tej "infostradzie". do wszystkich i tak nie dotrzesz, ale jak pisze @Kiara, nie musimy wszyscy wbiec na metê razem w jednej chwili,- a jak kogoœ ci¹gnie do roboty politbiura- to wolna droga  PS. a mo¿e Bauman ma racjê- system run¹³ wraz murem Berliùskim, a my ca³y czas obserwujemy jego rozpad/rozk³ad..
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2011, 06:13:30 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #110 : Wrzesień 14, 2011, 20:56:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #111 : Październik 05, 2011, 09:33:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #112 : Październik 09, 2011, 20:19:31 » |
|
I po wyborach.  Wg najÂświeÂższych sondaÂży RP (Ruch Palikota) jest na trzecim miejscu. Podoba mi siĂŞ to. Od razu zaznaczam, Âże nie byÂłem teraz tak jak nigdy wczeÂśniej nie braÂłem udziaÂłu w wyborach. A jak Wam siĂŞ to widzi? 
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #113 : Październik 09, 2011, 20:37:58 » |
|
TeÂż nie byÂłem....nie czuÂłem jakoÂś wewnĂŞtrznego obowiÂązku. 
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #114 : Październik 09, 2011, 21:05:12 » |
|
A ja byÂłem, bo czuÂłem potrzebĂŞ zmian. Moje indywidualne prawo siĂŞ wypeÂłniÂło, ale oczekiwania - nie. 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #115 : Październik 09, 2011, 21:11:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #116 : Październik 09, 2011, 21:12:52 » |
|
A ja by³em, bo czu³em potrzebê zmian. Moje indywidualne prawo siê wype³ni³o, ale oczekiwania - nie.  Mam jakieœ zdolnoœci kinetyczne. klikn¹³em na "odpowiedz cytuj¹c" >Krzyœka, ale chcia³em te¿ mia³em zamiar uwzglêdniÌ >Kot'a< i jakoœ dziwnie wskoczy³y obie odpowiedzi..  Powa¿niej, Sumij¹c: "nieoczekiwanie zwyciêstwo"? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2011, 21:16:08 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #117 : Październik 09, 2011, 22:14:36 » |
|
Zwyciêstwo? Czego...? Starego porz¹dku? "Zielonej Wyspy", która tonie? Gdzie minister finansów chwali siê, ¿e zaoszczêdzi³ parê miliardów z³otych, tylko nie dodaje, ¿e kosztem obywateli? Mnie zwracali nadp³atê podatku za ubieg³y rok przez pó³ roku, bo zrobili w konia ok. 70% Organizacji Po¿ytku Publicznego, które straci³y zdolnoœÌ rozporz¹dzania 1% darowiznami podatników z powodu uwag formalnych fiskusa. Przez co musia³em sk³adaÌ korektê rocznego zeznania i czekaÌ kolejne 3 miesi¹ce na forsê z poprzedniego roku! Obrzydlistwo! Zwyciêstwo demonta¿u polskiego przemys³u? Gratulujê "zorientowania" w sytuacji... http://biznes.onet.pl/tczew-sa-zwolnienia-w-stoczni-bo-nie-ma-juz-szans-,20138,4874527,1,prasa-detalJa te¿ jutro nie dostanê swojej pensji. Mo¿e w hipermarketach dostan¹... po 900 zetów za ciê¿k¹ pracê. Hurrra! 
|
|
|
|
|
|
|
Constantin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #118 : Październik 09, 2011, 22:27:41 » |
|
Na szczĂŞÂście PIS przegraÂło:)
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #119 : Październik 09, 2011, 22:48:06 » |
|
Zwyciêstwo by³o nieuniknione i jest dobrodziejstwem niew¹tpliwym dla wiêkszoœci z nas. To jest bardzo skomplikowane byÌ mo¿e i czêœÌ znakomitych forumowiczów tego nie wyczuwa ale efekty pozytywne nast¹pi¹. Rozkopany ogródek pozyska³ najlepszego zarz¹dcê,który odpowiedni herbicydzik zastosuje i owocami smakowitymi w przysz³oœci pozwoli nam siê cieszyÌ. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #120 : Październik 09, 2011, 23:29:02 » |
|
Mam niestety smutne przeœwiadczenie, ¿e jednak nie bêdzie lepiej, ba - wrêcz odwrotnie. A co najgorsze, takie przeœwiadczenie pozosta³oby gdyby wygra³a inna, dowolna ze startuj¹cych partii. Ka¿da mia³a swoje przys³owiowe "5 minut" a nie widzia³em i nadal nie widzê ogólnopolskiego zachwytu, ¿e... jest lepiej. O tym, ze Polacy maj¹ ju¿ serdecznie dosyÌ tych "dobroczyùców" œwiadczy - zgodny z moimi przewidywaniami - wynik Palikota. Dosta³ sporo g³osów nie dlatego, ¿e rzuci³ wyborców na kolana, ale dlatego, ze du¿o osób g³osowa³o przeciw innym - g³ównie PO i PiS. I nie by³bym jakoœ szczególnie zdziwiony gdyby "nagle" okaza³o siê, ¿e koalicja to bêdzie PO+RP... Myœlê równie¿ ¿e w koùcowych wynikach ró¿nica pomiêdzy PO a PiS wyniesie oko³o 4-5%, a nie jak wstêpnie prawie 10%.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #121 : Październik 10, 2011, 00:28:30 » |
|
KoÂści zostaÂły rzucone. Skoro takie jest Twoje przeÂświadczenie,to autentycznie Âżal jest mi Ciebie Arteq. Przez najbliÂższe cztery lata TwĂłj dyskomfort bĂŞdzie pobudzany w sposĂłb oczekiwany przez Ciebie. Czego oczekujesz ,tego doÂświadczysz. RadĂŞ chyba dobrÂą mam dla Ciebie. Czy nie naleÂżaÂłoby optymizmu wiĂŞcej wykazaĂŚ? Uszy do gĂłry-skoro funkcjonujesz do tej chwili ,to przeÂżyjesz w dobrej kondycji-jestem tego pewien pod warunkiem ,Âże na swoje sprawy z optymizmem spojrzysz ,Âże siĂŞ sobÂą zajmiesz ,Âże energii na pouczaniu innych nie bĂŞdziesz wytracaÂł. PomyÂśl o tym ,Âże singlem jesteÂś a nie zbiorowÂą odpowiedzialnoÂściÂą zawiadujesz. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #122 : Październik 10, 2011, 00:50:39 » |
|
Nie zrozumiaÂłeÂś mnie i niepotrzebnie mnie "ÂżaÂłujesz". OsobiÂście nie narzekam, dajĂŞ radĂŞ i nie odczuwam dyskomfortu, ale sÂłyszĂŞ ludzkie gÂłosy, szczegĂłlnie tych ktĂłrzy niestety nie dajÂą rady, pomimo, Âże uczciwie pracujÂą i starajÂą siĂŞ - i to mnie smuci. Optymizm? - tak, ale nie w caÂłkowitym oderwaniu od realizmu. Skoro takie jest Twoje przeÂświadczenie,to autentycznie Âżal jest mi Ciebie Arteq. [...] Czego oczekujesz ,tego doÂświadczysz. Swoje przeÂświadczenie opieram na spostrzeÂżeniach i symptomach, sprawdza siĂŞ to. Tak jak w przypadku "przylotu" nibiru, ktĂłremu w opozycji do Twoich zapewnieĂą nie dawaÂłem wiary... Wtedy teÂż bardzo mocno oponowaÂłeÂś, nawet rzucaÂłeÂś siĂŞ i co... przyleciaÂła?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #123 : Październik 10, 2011, 06:39:17 » |
|
ÂświeÂża krew w parlamencie nie zaszkodzi,- a juÂż myÂśleli, Âże banda czworga jest wieczna i nic siĂŞ juÂż nie zmieni  ...nic nie jest wieczne! (na tym Âświecie;)
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2011, 06:40:10 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #124 : Październik 10, 2011, 11:44:11 » |
|
Wychodzi na to ¿e, Donald TU SKoùczy Siê Stara Cywilizacja bêdzie rz¹dzi³ do koùca tego systemu, czyli do zmiany osi obrotu planety Ziemia: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5210.0 a mo¿e i deczko d³u¿ej  Parê lat temu s³ysza³em jak jakaœ wró¿ka w radiu mówi³a, ¿e widzi za Nim potê¿ne si³y , anio³y itp. ps. sorry Phi za to banalne skojarzenie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2011, 12:34:15 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
|