Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 00:20:20

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WYBORY  (Przeczytany 71073 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #125 : Październik 10, 2011, 14:20:57 »

Z wynikiem tych wborĂłw skojarzyÂł mi siĂŞ film dokumentalny o mÂłodym australijczyku, ktĂłry postanowiÂł sam przejÂśc Âśladami Czyngiz-Chana, a wiĂŞc z Mongolii na Wegry. WsiadÂł na konia ,zabraÂł jeszcze dwa zapasowe konie, psa i ekwipunek. CzĂŞÂśc azjatycka byÂła twardÂą szko³¹ Âżycia, ale dziĂŞki pomocy napotkanych ludzi nie tylko udaÂło mu siĂŞ bezpiecznie przebyc te ogromne przestrzenie ale oszlifowaÂł swĂłj charakter. SpotkaÂł sie wszĂŞdzie z bezinteresownÂą pomocÂą,  zrozumieniem  i godnoÂściÂą mieszkaĂącĂłw stepĂłw.  I byÂłoby piĂŞknie, gdyby nie musiaÂł w koĂącu przejechac przez ziemie rzÂądzone teraz przez  Rosjan. TuÂż po koszmarnych przeprawach na granicy, zostaÂł obrabowany, potem jeszcze wiele razy kradziono mu mienie. Ale trzeba przyznac, Âże miejscowa policja je odzyskiwaÂła OdkryÂł teÂż nieznanÂą rasĂŞ ludzi, ktĂłrzy zamiast powietrzem oddychajÂą dymem´papierosowym a zamiast wody pijÂą alkohol . Nigdzie indziej nie spotkaÂł siĂŞ z obojĂŞtnoÂściÂą wobec innych i agresywnoÂściÂą jak tu. SzczegĂłlnie niebezpiecznie byÂło na Krymie, gdzie trwa konflikt miĂŞdzy wracajÂącymi z wysiedlenia Tatarami a Rosjanami siedzÂącymi w ich wÂłasnych domach. WyjÂątkiem byÂł pewien wiecznie zalkoholizowany typ, ktĂłry mu towarzyszyÂł z wÂłasnej woli przez kilka tygodni. I pewnie tylko dlatego udaÂło mu siĂŞ wydostac z tego raju na ziemi.
Jeszcze trochê portkami trz¹s³ na Ukrainie, choc tu ró¿ni pijani burmistrzowie ma³ych miejscowoœci niekiedy mu pomagali. Ale musial pic z nimi.
Potem juz byÂło bez problemu, no moÂże za wyjÂątkiem przygody z pijanymi hucuÂłami, inni hucuÂłowie byli w porzÂądku.
MoÂże siĂŞ mylĂŞ, ale to chyba ten nowy wymiar, do ktĂłrego zmierzamy. OczywiÂście niektĂłrzy bĂŞdÂą widzieli inaczej, moÂże nawet rozpÂłaczÂą siĂŞ pod wraÂżeniem takiej perspektywy, kto wie. ZwierzĂŞca ÂświadomoÂśc tak niewiele potrzebuje.
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2011, 14:21:54 wysłane przez acentaur » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #126 : Październik 10, 2011, 16:57:38 »

@Ace
WyjÂątkiem byÂł pewien wiecznie zalkoholizowany typ, ktĂłry mu towarzyszyÂł z wÂłasnej woli przez kilka tygodni. I pewnie tylko dlatego udaÂło mu siĂŞ wydostac z tego raju na ziemi.
PomyÂśl, Âże ten zalkoholizowany typ ÂżyÂł w takim "raju" na codzieĂą z wyboru  MrugniĂŞcie MoÂże to byÂł taki negatyw Charona - on przeprowadzaÂł Âżywych z piekÂła na drugÂą stronĂŞ MrugniĂŞcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #127 : Październik 10, 2011, 20:11:04 »

a jednak ró¿nica pomiêdzy PiS a PO to 10%, wiêcej ni¿ przypuszcza³em po wstêpnych sonda¿ach.
Czy PO siĂŞ komuÂś podoba czy teÂż nie to jednak musi przyznaĂŚ, Âże jest co najmniej jeden pozytyw ich wygranej - nie trzeba bĂŞdzie wydawaĂŚ grubych milionĂłw na... odprawy  :]
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #128 : Październik 10, 2011, 20:13:58 »

Polityka zawsze byÂła "koÂściÂą niezgody". Potrafi poró¿niĂŚ rodziny, a co dopiero obcych sobie ludzi. OdpuœÌcie wiĂŞc sobie swoje "typy" i czekajcie cierpliwie. ... Nie rozwoju sytuacji tu, na PolszczyÂźnie, ale ogĂłlnie na matuchnie Ziemi.  DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #129 : Październik 10, 2011, 20:32:16 »

Dariusz,
PomyÂśl, Âże ten zalkoholizowany typ ÂżyÂł w takim "raju" na codzieĂą z wyboru   MoÂże to byÂł taki negatyw Charona - on przeprowadzaÂł Âżywych z piekÂła na drugÂą stronĂŞ
pewnie coÂś takiego. W sumie to biedni ludzie i poza alkoholem mogÂą tylko wzajemnie poprzegryzaĂŚ sobie gardÂła. Opcja wschodnia. No ale ktĂłry neofita/zdrajca/agent/slugus widzi siĂŞ w takiej roli, wszyscy ale nie on. On dostanie kawaÂłek sÂłoniny na zakÂąskĂŞ. Po tamtej stronie to skarb.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #130 : Październik 10, 2011, 20:39:44 »

Dariusz,
PomyÂśl, Âże ten zalkoholizowany typ ÂżyÂł w takim "raju" na codzieĂą z wyboru   MoÂże to byÂł taki negatyw Charona - on przeprowadzaÂł Âżywych z piekÂła na drugÂą stronĂŞ
pewnie coÂś takiego. W sumie to biedni ludzie i poza alkoholem mogÂą tylko wzajemnie poprzegryzaĂŚ sobie gardÂła. Opcja wschodnia. No ale ktĂłry neofita/zdrajca/agent/slugus widzi siĂŞ w takiej roli, wszyscy ale nie on. On dostanie kawaÂłek sÂłoniny na zakÂąskĂŞ. Po tamtej stronie to skarb.

DuÂży uÂśmiech
Celnie, tylko Âże to nie moja wypowiedÂź (czyli nie w tĂŞ tarczĂŞ MrugniĂŞcie) i dla mnie osobiÂście najmniej istotne czyja .MrugniĂŞcie
Nie ÂłaknĂŞ sÂłoninowych ochÂłapĂłw i dufam, Âże Âżaden z forumowiczĂłw rĂłwnieÂż.
Jak stwierdziÂłem wczeÂśniej, "polityka potrafi podzieliĂŚ wszystkich".
Dajmy sobie z ni¹ spokój i odwa¿my siê zerkn¹Ì dalej.Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2011, 20:47:49 wysłane przez Dariusz » Zapisane

east
Gość
« Odpowiedz #131 : Październik 10, 2011, 21:37:42 »

Darku prawisz jak samooobrona niemalÂże UÂśmiech . Popieram WaÂścia UÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #132 : Październik 10, 2011, 21:50:55 »

Darek,
Celnie, tylko Âże to nie moja wypowiedÂź (czyli nie w tĂŞ tarczĂŞ
ani chwili tak nie myslalem.  UÂśmiech
Tylko zwracam uwagê, ze glosuje siê dla kraju a nie na partie. Nie na zloœÌ innym ale dla kraju....
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #133 : Październik 10, 2011, 22:36:00 »

Nie jestem pewien, czy tak samo postrzegajÂą ten temat nasi ukochani parlamentarzyÂści. Mam silne wraÂżenie, Âże w tym kRAJu postĂŞpujÂącego masowo bezrobocia, wiĂŞkszoœÌ "wybraĂącĂłw ludu" postrzega zaÂłapanie siĂŞ do Sejmu i Senatu jako sposĂłb na godziwe (i to bardzo!) zarobkowanie  ZÂły Wielu z nich przymieraÂłoby gÂłodem, gdyby nie ta fucha. Ciekaw jestem teÂż dalszych losĂłw "wielkich przegranych". WylÂądujÂą w MOPS-ach (Miejskich OÂśrodkach Pomocy SpoÂłecznej), czy w radach nadzorczych zacnych firm, ktĂłre jeszcze utrzymujÂą siĂŞ na powierzchni? Warto siĂŞ temu przyjrzeĂŚ...
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #134 : Październik 11, 2011, 12:21:51 »

<a href="http://www.youtube.com/v/q-p2XUh4EQc?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/q-p2XUh4EQc?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

JeÂśli to oglÂądasz, to znaczy, Âże nie jesteÂś w DuÂżym Klubie.

« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2011, 12:23:42 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #135 : Październik 11, 2011, 13:56:39 »

Cytat: acentaur
Tylko zwracam uwagê, ze glosuje siê dla kraju a nie na partie. Nie na zloœÌ innym ale dla kraju....

…i nawet nie dla kraju (bo to twĂłr w pewnym sensie sztuczny), ale dla siebie.
Wybieramy tych, ktĂłrzy wg nas najbardziej zabezpieczÂą nasze interesy. Oczekujemy dobrostanu
przede wszystkim dla siebie, potem dla innych. Nasz altruizm, to równie¿ nasza korzyœÌ.
A kraj? Taki, jak my sami.
No i czy nasze d… sÂą mniej pojemne od d.. politykĂłw?  MrugniĂŞcie
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #136 : Październik 11, 2011, 14:01:08 »

ptak,
…i nawet nie dla kraju (bo to twĂłr w pewnym sensie sztuczny), ale dla siebie.
Bogu dziĂŞki, ze to chociaÂż ptaki wiedzÂą.  UÂśmiech
A dlaczego tak wielu tylko merda ogonem albo obraÂża siĂŞ na narĂłd?
ptak
Gość
« Odpowiedz #137 : Październik 11, 2011, 14:16:56 »

A dlaczego tak wielu tylko merda ogonem albo obraÂża siĂŞ na narĂłd?

Bo widocznie merdanie ogonem te¿ przynosi korzyœÌ dla merdaj¹cego? Co do obrazy na naród,
to juÂż kaÂżdy we wÂłasnym imieniu niech siĂŞ wypowiada. Ja tam nie obraÂżam siĂŞ na nikogo.  DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #138 : Październik 11, 2011, 14:52:56 »

songo  fantastyczne podsumowanie George Carlina UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #139 : Październik 11, 2011, 16:35:24 »

songo  fantastyczne podsumowanie George Carlina UÂśmiech

i to jest w³aœnie globalna œwiadomoœÌ east,-
nie znam faceta, nie wiem gdzie Âżyje/mieszka, a myÂślimy podobnie MrugniĂŞcie

pozdr. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2011, 16:35:34 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #140 : Październik 11, 2011, 21:28:11 »

A co mi tam. Uaktywnie siĂŞ jeszcze raz.  UÂśmiech
Wybory minĂŞÂły ale co zrobiĂŚ aby mieĂŚ zapewnione zwyciĂŞstwo w kolejnych? Przede wszystkim tak zdeprawowaĂŚ spoÂłeczeĂąstwo aby nigdy, ale to nigdy , nie poszÂło gÂłosowaĂŚ wiĂŞcej niÂż 50 procent uprawnionych. Wtedy wystarczÂą ci, ktĂłrzy sÂą na etacie u srula, ich rodziny i znajomi. Do tego zawsze moÂżna naliczyĂŚ tych geniuszy, ktĂłrzy nie sÂą wprawdzie na ÂżoÂłdzie ale caÂła duszÂą tego pragnÂą oraz wcale nie maÂło przypadkowych mÂądrali , kierujÂących siĂŞ frustracjÂą do caÂłego Âświata no i w koĂącu tych mÂądrali, ktĂłrzy szczerze wierzÂą w krasnoludki. To bylo o mÂądralach a teraz jeszcze prosty lud.  ZaleÂżnie od aktywnoÂści lokalnych funkcjonariuszy ( wata cukrowa, zimne ognie i papierosy ) teÂż jakaÂś tego ludu czêœÌ zagÂłosuje. WiĂŞcej nie trzeba.
I teraz , tak jak prastara instrukcja mĂłwi, trzeba z tego zrobiĂŚ zwolennikĂłw genetycznie uwarunkowanych.  CaÂłe rodziny, z dziada pradziada, sami agenci, zaleÂżni w 100%
materialnie oraz co waÂżniejsze, uzaleÂżnieni mentalnie. Bo jeÂśli siĂŞ juÂż raz daÂło ogÂłupiĂŚ, to trzeba tak trzymac permanentnie aby nie zemrzeĂŚ w szoku przy zetkniĂŞciu siĂŞ
z innÂą prawdÂą. Jest to stan tej oczekiwanej wiĂŞkszej gĂŞstosci, innego wymiaru, kwantowego pola czy fraktalnej matrycy. Tak, tak, zmienia siĂŞ DNA i zmysÂły,
SamoopieczĂŞtowanie siĂŞ realizuje gÂładko.
Ale chyba s¹ jeszcze inne zdania, mo¿e diametralnie odmienne wnioski daje siê wyci¹gnaÌ, kto wie kto jest schizofrenikiem a kto nie?. Kiedy spaceruj¹c po tym samym mieœcie, lesie widzimy ró¿n¹ rzeczywistoœÌ a kiedy jest ona taka sama?.
east
Gość
« Odpowiedz #141 : Październik 12, 2011, 08:52:17 »

WidaĂŚ Ace, Âże zmĂŞczony jesteÂś, coby nie napisaĂŚ ,Âże zgorzkniaÂły. Niczym "dziadek" z muppet show siedzisz w loÂży i komentujesz scenĂŞ zawsze znajdujÂąc coÂś do czego moÂżna siĂŞ przyczepiĂŚ UÂśmiech
Pomimo tego, Âże dziadki w tym (i kaÂżdym innym) przedstawieniu wÂłaÂściwie niczego nie zmieniaÂły, to bardzo lubiÂłem te ich ciĂŞte komentarze  Chichot ba - ja na nie czekaÂłem z niecierpliwoÂściÂą MrugniĂŞcie
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #142 : Październik 12, 2011, 11:21:41 »

east,
WidaĂŚ Ace, Âże zmĂŞczony jesteÂś, coby nie napisaĂŚ ,Âże zgorzkniaÂły.
moÂże to i wyglÂąda na jakieÂś stĂŞkanie dziadka z muppet show, ale waÂżne jest to, co ja oczekujĂŞ po jego zamieszczeniu na forum.
A moÂże oczekiwaÂłem na brak reakcji?
WyjaÂśniĂŞ dodatkowo, Âże ten komentarz nie miaÂł na cokolwiek wpÂłynÂąc, to nie byÂł jego celem.  UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #143 : Październik 12, 2011, 11:32:45 »

kto wie kto jest schizofrenikiem a kto nie?

IstotÂą rzeczywistoÂści jest to, Âże przez kaÂżdego postrzegana jest inaczej. I w naturze swojej,
to ona jest schizofreniczna  DuÂży uÂśmiech, gdyÂż fluktuuje na miliardy sposobĂłw. Jej wielowariantowoœÌ
zapisuje siê w naszych Ÿrenicach, a niemo¿noœÌ ogarniêcia ca³oœci daje mizerne pojêcie
o niej samej, jak i patrzÂącym.

Ale komentarze (nawet dziadkĂłw) sÂą potrzebne, dokÂładajÂą puzzle.
KiedyÂś ukÂładanka siĂŞ uÂłoÂży i bĂŞdzie jedno odbicie. 
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #144 : Październik 15, 2011, 19:29:15 »

Posty o psychopatach wydzieliÂłem jako niezaleÂżny wÂątek: Psychpaci a ... polityka MrugniĂŞcie

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #145 : Październik 15, 2011, 21:47:39 »

Post >Kamila< o nowym ruchu wydzieliÂłem jako niezaleÂżny wÂątek: RUCH ODPARCIA PALIKOTA;

Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: