Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:24:32

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Rosja zaatakuje Polskê w 2012 roku - prognoza (TVP Info)  (Przeczytany 43086 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« : Pa¼dziernik 29, 2008, 13:57:27 »

http://www.tvp.info/news.html?news=817803&directory=17099

tu streszczê:

Rosja zaatakuje Polskê podczas prezydentury Obamy - taki czarny scenariusz snuje, wspieraj±ca Partiê Republikañsk±, amerykañska konserwatywna grupa "Focus on Family". "Focus on Family" to konserwatywna grupa protestantów, bêd±ca czê¶ci± zaplecza intelektualnego Partii Republikañskiej.
(...)
Dokument wspomina kontrowersyjne s³owa kandydata Demokratów na wiceprezydenta Joe Bidena. Przewiduje on ca³kiem serio, ¿e wrogie kraje specjalnie wywo³aj± miêdzynarodowy kryzys w pierwszych miesi±cach prezydentury Obamy (je¶li zostanie wybrany), by go przetestowaæ. "Focus on Family" prognozuje, ¿e autorem tego kryzysu bêdzie Rosja. Jeszcze w 2009 r. jej ofiarami maj± byæ Ukraina i by³e republiki ba³tyckie. Rosja ma argumentowaæ ich okupacjê tym, czym wyja¶nia³a inwazjê na Gruzjê - ochron± rosyjskich interesów i obywateli.
(...)
W prognozie chrze¶cijañskich lobbystów przewidziany jest atak na Polskê. Dlaczego? Bo Obama oka¿e siê zbyt miêkki wobec Rosji i ta zacznie zajmowaæ kolejne postkomunistyczne pañstwa - Polskê, Wêgry, Czechy i Bu³gariê. "Focus on Family" przewiduje, ¿e w tym przypadku nie by³oby odpowiedzi militarnej zarówno ze strony USA jak i ONZ. NATO potêpi³o by ataki, ale nie mog³oby doj¶æ do porozumienia w sprawie wys³ania wojsk w nasz region. Demokraci mieliby to wyja¶niaæ tym, ¿e "USA nie mo¿e byæ ¶wiatowym policjantem".

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 14:43:10 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 29, 2008, 14:53:50 »

Mam nadziejê, ¿e to wszystko s± z palca wyssane rewelacje potrzebne do przeprowadzenia efektywnej kampanii wyborczej.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 29, 2008, 14:58:34 »

oby, chocia¿ zapowiadany przez niektórych kryzys gospodarczy na ¶wiecie w 2 po³. 2008 te¿ mia³ byæ wyssany z palca, a nie by³

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 29, 2008, 15:02:37 »

tom1ek - kryzys zapowiadany by³ przez analityków gospodarczych i by³o to do¶æ wiarygodne ¼ród³o, ciê¿ej jest mi uwierzyæ, gdy walka toczy siê o sto³ek prezydenta Stanów Zjednoczonych. Oczywi¶cie we wszystkim jest ziarenko prawdy, aczkolwiek kampania polegaj±ca na zastraszeniu przynosi najwiêcej korzy¶ci. Ju¿ wielokrotnie Polacy s³yszeli, ¿e wybór Obamy na prezydenta USA przyniesie nam wiêcej strat ni¿ korzy¶ci. Ju¿ sama nie wiem, co o tym my¶leæ.
Po prostu mam nadziejê, ¿e to tylko zastraszanie wyborców.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 29, 2008, 18:08:30 »

nie wiem jak wam, ale mi jako¶ ciê¿ko uwierzyæ, ¿e móg³by nas ktokolwiek zaatakowaæ w tych czasach. czuje siê dziwnie bezpiecznie  U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 29, 2008, 18:15:09 »

Z pewno¶ci± wielu zale¿y, aby¶my w³a¶nie tak siê czuli.
Pzyk³ad - ogólno¶wiatowy kryzys gospodarczy.
Wszystke pañstwa na ¶wiecie siê z nim borykaj±, natomiast przez bardzo d³ugi okres nasi politycy twierdzili, ¿e Polskê to ominie Chichot No przecie¿ Polska znajduje siê w szczelnej bañce mydlanej, nie jeste¶my w ¿aden sposób uwarunkowani od innych krajów, a nasze ojczyste firmy nie wspó³pracuj± z zagranicznymi.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 29, 2008, 18:20:59 »

Z pewno¶ci± wielu zale¿y, aby¶my w³a¶nie tak siê czuli.
Pzyk³ad - ogólno¶wiatowy kryzys gospodarczy.
Wszystke pañstwa na ¶wiecie siê z nim borykaj±, natomiast przez bardzo d³ugi okres nasi politycy twierdzili, ¿e Polskê to ominie Chichot No przecie¿ Polska znajduje siê w szczelnej bañce mydlanej, nie jeste¶my w ¿aden sposób uwarunkowani od innych krajów, a nasze ojczyste firmy nie wspó³pracuj± z zagranicznymi.

ale w moim przypadku nie jest to jaka¶ wydumana pewno¶æ czy ok³amywanie sam siebie - ja czuje to bezpieczeñstwo w ¶rodku  U¶miech

choæ pamiêtam z zajêæ geopolityki (z wykszta³cenia jestem politologiem  Du¿y u¶miech) ¿e ze strony rosji zawsze co¶ nam mo¿e groziæ  Niezdecydowany
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 29, 2008, 18:45:48 »

Ooo politolog... mi³o wiedzieæ. Mo¿e teraz bêdê siê czasem do Ciebie zwraca³a z pro¶b± o komentarz polityczny w takich i podobnych sprawach. Ja jestem informatykiem... wiêc mo¿e i ja Ci siê kiedy¶ na co¶ przydam Mrugniêcie
Chcia³abym mieæ takie wewnêtrzne poczucie bezpieczeñstwa jak Ty, ale jestem panikar± i to, co mnie cechuje to nieustanna analiza wszystkich mo¿liwych rozwi±zañ i obliczanie prawdopodobieñstwa ich wydarzenia. Je¶li chodzi o temat w±tku - czy mo¿esz podzieliæ siê z nami swoimi przemy¶leniami nad tematem, czy Rosjê by³o by staæ i czy by³o by dla niej op³acalne takie "sprawdzanie miêkko¶ci" Obamy?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 18:46:39 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 29, 2008, 20:34:46 »

nie musi chodzić tylko o <<"sprawdzanie miękkości" Obamy>>, może chodzić o NWO, albo po prostu o odzyskanie dawnych wpływów sprzed 1980 roku
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 20:35:25 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 29, 2008, 20:37:26 »

ze mnie taki politolog jak z koziej... zreszt± sami wiecie  Du¿y u¶miech

rosja jak to rosja - oni ci±gle uwa¿aj± Polskê za w³asno¶æ - ¿e nasze ziemie to ich ziemie i wcze¶niej czy pó¼niej powróc± do mateczki Rosji.

wojna zawsze napêdza gospodarkê i rozwój technologiczny.. wojna op³acalna jest dla wielkich tego ¶wiata, nie dla nas.. maluczkich ludzików. 
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 29, 2008, 20:44:45 »

Micha³ w takim razie Twoje wewnêtrzne poczucie bezpieczeñstwa nie jest poparte Twoim rozs±dkiem, zgadza siê?
Skoro Rosja nadal uwa¿a Polskê za w³asne, odebrane im terytorium, a wojna napêdza gospodarkê i rozwój technologiczny,  to jest to nieuniknione w bli¿szej czy dalszej przysz³o¶ci. Ehh... Mia³am cich± nadziejê, ¿e napiszesz co¶ podtrzymuj±cego na duchu U¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 29, 2008, 21:54:03 »

My¶lê ¿e jest to bardzo realny scenariusz.
Podzielam spokuj ducha Micha³a, pomimo i¿ "czujê przez skórê" ¿e zacznie siê od Ukrainy i w efekcie przeleje siê na nas. To tylko moje przeczucia.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 29, 2008, 23:34:18 »

Micha³ w takim razie Twoje wewnêtrzne poczucie bezpieczeñstwa nie jest poparte Twoim rozs±dkiem, zgadza siê?
Skoro Rosja nadal uwa¿a Polskê za w³asne, odebrane im terytorium, a wojna napêdza gospodarkê i rozwój technologiczny,  to jest to nieuniknione w bli¿szej czy dalszej przysz³o¶ci. Ehh... Mia³am cich± nadziejê, ¿e napiszesz co¶ podtrzymuj±cego na duchu U¶miech

akurat z geopolityki 6 razy podchodzi³em do egzaminu  U¶miech wiêc na moich os±dach siê nie opierajcie.. ale po co siê martwiæ i nakrêcaæ negatywnie rzeczywisto¶æ?  U¶miech
ludzie, bêdzie dobrze  Du¿y u¶miech
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 30, 2008, 12:20:46 »

akurat z geopolityki 6 razy podchodzi³em do egzaminu  U¶miech wiêc na moich os±dach siê nie opierajcie.. ale po co siê martwiæ i nakrêcaæ negatywnie rzeczywisto¶æ?  U¶miech
ludzie, bêdzie dobrze  Du¿y u¶miech

W³a¶nie, to tylko prognoza. Rosja ma mo¿e (albo na pewno) takie plany, jednak wcale nie by³oby jej ³atwo je zrealizowaæ.

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 30, 2008, 12:33:11 »

akurat z geopolityki 6 razy podchodzi³em do egzaminu  U¶miech wiêc na moich os±dach siê nie opierajcie..

Prawdê mówi±c - im wiêcej razy podchodzisz do egzaminu z danego przedmiotu, tym wiêcej o nim wiesz U¶miech

W³a¶nie, to tylko prognoza. Rosja ma mo¿e (albo na pewno) takie plany, jednak wcale nie by³oby jej ³atwo je zrealizowaæ.

Prognoza czy nie - ciemno to widzê. Ale dziêki za s³owa pocieszenia U¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 30, 2008, 16:42:21 »

Ruscy mo¿e siê szykuj± ale my¶lê, ¿e nie sami. Samodzielnie mog± wyci±gn±æ ³apy po Ukrainê ale szerszego planu (aneksja Polski itp.) potrzeba im jakiego¶ nieogarniêtego pomocnika. My¶lê ¿e nie na prózna podlizuj± siê Iranowi.
S³owa pocieszenia s± bardzo mi³e w takiej sytuacji, czy wobec takiej perspektywy, jednak najskuteczniejsz± "obron±" dla ka¿dego z nas jest rozwój duchowy.
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 30, 2008, 17:06:39 »

Lepiej, nie tylko Rosja najedzie Polskê ale zrobi± to tak¿e Niemcy i nie bêdzie to za kilka lat tylko za kilkana¶cie miesiêcy, zapewne tu¿ po zamachu na Obamê gdy bêdzie ju¿ prezydentem (bêdzie jak z Kennedy'm). Sprawa jest prosta to nie wró¿enie to realny ¶wiat, mo¿emy i¶æ inn± drog± ale tego nie zrobimy bo wiêkszo¶æ ludzie ¿yje w innym ¶wiecie i boi siê prawdy.

Atak na Irak przewidzia³em kilka lat wcze¶niej, to by³o proste. By³o to widoczne ale nikt tego nie przyjmowa³ wówczas do wiadomo¶ci. Gdy USA wlaz³o do Iraku ju¿ wiedzia³em, ¿e bêdzie atak na Iran, dlaczego? Ano dlatego, ¿e nawet w ksiêgach Daniela jest opisany Baran i Kozio³ i jest tam mówione o Persji. Persja to tereny dzisiejszego Iraku i Iranu, mamy ju¿ Irak to musi byæ te¿ Iran i tak te¿ bêdzie. Najlepsze to to, ¿e wszystko siê dzieje dlatego, ¿e kto¶ to z premedytacj± wype³nia. Sami sobie odpowiedzcie kto... .
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 30, 2008, 17:21:22 »

A pamiêtacie 1939 jak nas przerobiono na szaro?Te¿ czuli¶my siê bezpiecznie  ???i co przyjaciele  nas zostawili nas  ,"a s±siedzi nas odwiedzili" .
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 30, 2008, 18:25:18 »

A pamiêtacie 1939 jak nas przerobiono na szaro?Te¿ czuli¶my siê bezpiecznie  ???i co przyjaciele  nas zostawili nas  ,"a s±siedzi nas odwiedzili" .

bez przesady? a widzisz gdzie¶ 2-ego hitlera czy stalina na horyzoncie ?
Korybut13
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 30, 2008, 20:34:29 »

Uwa¿am, ¿e prêdzej czy pó¼niej Polskê czeka atak ze strony Rosji. To co twierdzi "Focus on Family" to tak jakby ekipa o. Tadeusza og³osi³a, ¿e jutro Polska stanie siê mocarstwem. Ludzie z "Focus on Family" us³yszeli o roku 2012 i wykorzystali go do kampanii.... No ale moim zdaniem atak i tak nast±pi, niekoniecznie w 2012.... (wcze¶niej Mrugniêcie)
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 30, 2008, 21:46:27 »

A pamiętacie 1939 jak nas przerobiono na szaro?Też czuliśmy się bezpiecznie  ???i co przyjaciele  nas zostawili nas  ,"a sąsiedzi nas odwiedzili" .

bez przesady? a widzisz gdzieś 2-ego hitlera czy stalina na horyzoncie ?

pooglądaj sobie "Zeitgeist" (zwłaszcza II i III część filmu - o 11 września i planie zniewolenia świata):

http://video.google.com/videoplay?docid=-2147432141700087937
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2008, 21:47:45 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #21 : Listopad 05, 2008, 15:30:32 »

dzisiaj trafi³em na to na interii - pomy¶la³em, ¿e pasuje do tematu:

http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2008_usa/news/rosja-ostry-atak-zamiast-gratulacji,1206236

Dmitrij Miedwiediew uderza w antyamerykañski ton. Zamiast gratulacji dla Baracka Obamy po wygranych przez niego wyborach, rosyjski przywódca przypu¶ci³ ostry atak na Stany Zjednoczone. Oskar¿y³ USA o wywo³anie ¶wiatowego kryzysu i wykorzystanie wojny w Osetii Po³udniowej jako pretekstu do dalszych zbrojeñ.

- USA wykorzysta³y wojnê na Kaukazie jako pretekst do narzucenia Europie tarczy antyrakietowej, do wprowadzenia okrêtów na Morze Czarne, ale Rosja nie wycofa siê z Kaukazu - grzmia³ Miedwiediew. Takich butnych s³ów pad³o wiêcej, ¿e Moskwa wyjdzie rozbuduje armiê i flotê, a tak¿e odpowie na tarczê.

Odpowiedzi± na amerykañsk± instalacjê ma byæ rozmieszczenie w obwodzie kaliningradzkim systemów rakietowych Iskander.

(...)

to oczywi¶cie kontynuacja polityki Rosji z poprzednich lat:

http://pl.wikinews.org/wiki/Rosja_rozmie%C5%9Bci_nowe_rakiety_Iskander_w_ci%C4%85gu_trzech_lat

7 wrze¶nia 2007

Genera³ Niko³aj So³owcow, dowódca rosyjskich strategicznych si³ zbrojnych, powiedzia³ wczoraj, ¿e Rosja w ci±gu trzech lat bêdzie mog³a rozmie¶ciæ swoje nowe miêdzykontynentalne pociski rakietowe Iskander, jako odpowied¼ na rozbudowê amerykañskiego systemu obrony rakietowej. Przez ten czas pocisk bêdzie dalej testowany. Genera³ doda³, ¿e nowy pocisk "zapewni bezpieczeñstwo kraju i jego sprzymierzeñcom a¿ do po³owy XXI wieku".

So³owcow w lutym tego roku grozi³, ¿e Rosja wyceluje rakiety w ewentualne amerykañskie o¶rodki wojskowe jakie mog± powstaæ w Republice Czeskiej i Polskiej, w ramach rozbudowy tarczy rakietowej.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 15:36:21 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Listopad 05, 2008, 15:51:46 »

Jeszcze wcze¶niej bardzo siê cieszy³am, ¿e Obama kandyduje na prezydenta i ¿e ma do¶æ du¿e szanse patrz±c na sonda¿e przedwyborcze. Ale wczoraj jakie¶ dziwne przeczucie mia³am, ¿e on na pewno wygra i ¿e to jednak wcale nie wró¿y niczego dobrego. Pominê wszelkie dzisiejsze spekulacje opierane na jakich¶ zabobonach, ¿e to 44. prezydent, ¿e jak czarny stanie siê w³adc± ¶wiata, to dojdzie do III wojny ¶wiatowej. Nie wierzê w takie rzeczy tak samo, jak nie wierzê, ¿e czarny kot przynosi pecha. Reakcja Rosji by³a do przewidzenia, ciekawa jestem, jaki obrót przybior± te sprawy w najbli¿szej przysz³o¶ci. Rosja liczy³a na wybór Obamy i niew±tpliwie jest to dla niej powód do ¶wietowania.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
BoGu$
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Listopad 05, 2008, 17:42:14 »

Mickiewicz i Nostradamus ju¿ to przewidzieli

Jako ¿e czarnoskóry Amerykanin zosta³ przywódc± – by³o nie by³o – najwiêkszej ¶wiatowej potêgi militarno-gospodarczej, si³± rzeczy u¿ytkownikom onet.pl nasuwaj± siê skojarzenia ze s³awetnym "Czterdzie¶ci i cztery" z mickiewiczowskich "Dziadów" oraz z proroctwem Nostradamusa:

"Pamiêtacie przepowiedniê, ¿e je¿eli czarny cz³owiek zostanie przywódc± ¶wiata, to nast±pi III wojna ¶wiatowa i koniec ¶wiata? Wszyscy wstrzymywali oddech przy wyborze papie¿a - oby nie by³ to murzyn, ale jak wszyscy wiedz± faktycznym przywódc± ¶wiata nie jest papie¿ tylko prezydent Stanów Zjednoczonych..." – pisze zaniepokojony ~dave, a wtóruje mu rafa39: "a imiê jego bêdzie 44, najpotê¿niejszym cz³owiekiem na ziemi bêdzie czarny (wszyscy my¶leli, ¿e to bêdzie papie¿ bo za czasów Nostradamusa tak by³o), 2012 siê zbli¿a - czy nie za du¿o tych zbiegów okoliczno¶ci? Do tej pory nie wierzy³em i  dalej nie chcê wierzyæ w to ale..... coraz bardziej siê bojê".

Przysz³o¶æ poka¿e, czy te przepowiednie siê spe³ni±. Miejmy nadziejê, ¿e nie.

¼ród³o: http://wiadomosci.onet.pl/1857343,477,a_imie_jego_40_i_cztery_gorace_komentarze,item.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 17:43:02 wys³ane przez BoGu$ » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #24 : Listopad 05, 2008, 20:40:32 »

s³ysza³em o tych przepowiedniach

wg nich obecny papie¿ ma byæ ostatnim papie¿em, a za czarnoskórego prezydenta USA ma doj¶æ do wej¶cia w now± Epokê (mo¿e j± poprzedziæ burza w postaci wojny, wszystko zale¿y od nas)

Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: