Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 11:26:35

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rosja zaatakuje PolskĂŞ w 2012 roku - prognoza (TVP Info)  (Przeczytany 44902 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« : Październik 29, 2008, 13:57:27 »

http://www.tvp.info/news.html?news=817803&directory=17099

tu streszczĂŞ:

Rosja zaatakuje PolskĂŞ podczas prezydentury Obamy - taki czarny scenariusz snuje, wspierajÂąca PartiĂŞ RepublikaĂąskÂą, amerykaĂąska konserwatywna grupa "Focus on Family". "Focus on Family" to konserwatywna grupa protestantĂłw, bĂŞdÂąca czĂŞÂściÂą zaplecza intelektualnego Partii RepublikaĂąskiej.
(...)
Dokument wspomina kontrowersyjne sÂłowa kandydata DemokratĂłw na wiceprezydenta Joe Bidena. Przewiduje on caÂłkiem serio, Âże wrogie kraje specjalnie wywoÂłajÂą miĂŞdzynarodowy kryzys w pierwszych miesiÂącach prezydentury Obamy (jeÂśli zostanie wybrany), by go przetestowaĂŚ. "Focus on Family" prognozuje, Âże autorem tego kryzysu bĂŞdzie Rosja. Jeszcze w 2009 r. jej ofiarami majÂą byĂŚ Ukraina i byÂłe republiki baÂłtyckie. Rosja ma argumentowaĂŚ ich okupacjĂŞ tym, czym wyjaÂśniaÂła inwazjĂŞ na GruzjĂŞ - ochronÂą rosyjskich interesĂłw i obywateli.
(...)
W prognozie chrzeœcijaùskich lobbystów przewidziany jest atak na Polskê. Dlaczego? Bo Obama oka¿e siê zbyt miêkki wobec Rosji i ta zacznie zajmowaÌ kolejne postkomunistyczne paùstwa - Polskê, Wêgry, Czechy i Bu³gariê. "Focus on Family" przewiduje, ¿e w tym przypadku nie by³oby odpowiedzi militarnej zarówno ze strony USA jak i ONZ. NATO potêpi³o by ataki, ale nie mog³oby dojœÌ do porozumienia w sprawie wys³ania wojsk w nasz region. Demokraci mieliby to wyjaœniaÌ tym, ¿e "USA nie mo¿e byÌ œwiatowym policjantem".

« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 14:43:10 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2008, 14:53:50 »

Mam nadziejĂŞ, Âże to wszystko sÂą z palca wyssane rewelacje potrzebne do przeprowadzenia efektywnej kampanii wyborczej.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2008, 14:58:34 »

oby, chociaÂż zapowiadany przez niektĂłrych kryzys gospodarczy na Âświecie w 2 poÂł. 2008 teÂż miaÂł byĂŚ wyssany z palca, a nie byÂł

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2008, 15:02:37 »

tom1ek - kryzys zapowiadany by³ przez analityków gospodarczych i by³o to doœÌ wiarygodne Ÿród³o, ciê¿ej jest mi uwierzyÌ, gdy walka toczy siê o sto³ek prezydenta Stanów Zjednoczonych. Oczywiœcie we wszystkim jest ziarenko prawdy, aczkolwiek kampania polegaj¹ca na zastraszeniu przynosi najwiêcej korzyœci. Ju¿ wielokrotnie Polacy s³yszeli, ¿e wybór Obamy na prezydenta USA przyniesie nam wiêcej strat ni¿ korzyœci. Ju¿ sama nie wiem, co o tym myœleÌ.
Po prostu mam nadziejĂŞ, Âże to tylko zastraszanie wyborcĂłw.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #4 : Październik 29, 2008, 18:08:30 »

nie wiem jak wam, ale mi jakoÂś ciĂŞÂżko uwierzyĂŚ, Âże mĂłgÂłby nas ktokolwiek zaatakowaĂŚ w tych czasach. czuje siĂŞ dziwnie bezpiecznie  UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Październik 29, 2008, 18:15:09 »

Z pewnoÂściÂą wielu zaleÂży, abyÂśmy wÂłaÂśnie tak siĂŞ czuli.
PzykÂład - ogĂłlnoÂświatowy kryzys gospodarczy.
Wszystke paùstwa na œwiecie siê z nim borykaj¹, natomiast przez bardzo d³ugi okres nasi politycy twierdzili, ¿e Polskê to ominie Chichot No przecie¿ Polska znajduje siê w szczelnej baùce mydlanej, nie jesteœmy w ¿aden sposób uwarunkowani od innych krajów, a nasze ojczyste firmy nie wspó³pracuj¹ z zagranicznymi.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #6 : Październik 29, 2008, 18:20:59 »

Z pewnoÂściÂą wielu zaleÂży, abyÂśmy wÂłaÂśnie tak siĂŞ czuli.
PzykÂład - ogĂłlnoÂświatowy kryzys gospodarczy.
Wszystke paùstwa na œwiecie siê z nim borykaj¹, natomiast przez bardzo d³ugi okres nasi politycy twierdzili, ¿e Polskê to ominie Chichot No przecie¿ Polska znajduje siê w szczelnej baùce mydlanej, nie jesteœmy w ¿aden sposób uwarunkowani od innych krajów, a nasze ojczyste firmy nie wspó³pracuj¹ z zagranicznymi.

ale w moim przypadku nie jest to jakaÂś wydumana pewnoœÌ czy okÂłamywanie sam siebie - ja czuje to bezpieczeĂąstwo w Âśrodku  UÂśmiech

choĂŚ pamiĂŞtam z zajĂŞĂŚ geopolityki (z wyksztaÂłcenia jestem politologiem  DuÂży uÂśmiech) Âże ze strony rosji zawsze coÂś nam moÂże groziĂŚ  Niezdecydowany
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Październik 29, 2008, 18:45:48 »

Ooo politolog... miÂło wiedzieĂŚ. MoÂże teraz bĂŞdĂŞ siĂŞ czasem do Ciebie zwracaÂła z proÂśbÂą o komentarz polityczny w takich i podobnych sprawach. Ja jestem informatykiem... wiĂŞc moÂże i ja Ci siĂŞ kiedyÂś na coÂś przydam MrugniĂŞcie
ChciaÂłabym mieĂŚ takie wewnĂŞtrzne poczucie bezpieczeĂąstwa jak Ty, ale jestem panikarÂą i to, co mnie cechuje to nieustanna analiza wszystkich moÂżliwych rozwiÂązaĂą i obliczanie prawdopodobieĂąstwa ich wydarzenia. JeÂśli chodzi o temat wÂątku - czy moÂżesz podzieliĂŚ siĂŞ z nami swoimi przemyÂśleniami nad tematem, czy RosjĂŞ byÂło by staĂŚ i czy byÂło by dla niej opÂłacalne takie "sprawdzanie miĂŞkkoÂści" Obamy?
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 18:46:39 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #8 : Październik 29, 2008, 20:34:46 »

nie musi chodzić tylko o <<"sprawdzanie miękkości" Obamy>>, może chodzić o NWO, albo po prostu o odzyskanie dawnych wpływów sprzed 1980 roku
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 20:35:25 wysłane przez tom1ek » Zapisane

MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #9 : Październik 29, 2008, 20:37:26 »

ze mnie taki politolog jak z koziej... zresztÂą sami wiecie  DuÂży uÂśmiech

rosja jak to rosja - oni ci¹gle uwa¿aj¹ Polskê za w³asnoœÌ - ¿e nasze ziemie to ich ziemie i wczeœniej czy póŸniej powróc¹ do mateczki Rosji.

wojna zawsze napĂŞdza gospodarkĂŞ i rozwĂłj technologiczny.. wojna opÂłacalna jest dla wielkich tego Âświata, nie dla nas.. maluczkich ludzikĂłw. 
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Październik 29, 2008, 20:44:45 »

MichaÂł w takim razie Twoje wewnĂŞtrzne poczucie bezpieczeĂąstwa nie jest poparte Twoim rozsÂądkiem, zgadza siĂŞ?
Skoro Rosja nadal uwaÂża PolskĂŞ za wÂłasne, odebrane im terytorium, a wojna napĂŞdza gospodarkĂŞ i rozwĂłj technologiczny,  to jest to nieuniknione w bliÂższej czy dalszej przyszÂłoÂści. Ehh... MiaÂłam cichÂą nadziejĂŞ, Âże napiszesz coÂś podtrzymujÂącego na duchu UÂśmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #11 : Październik 29, 2008, 21:54:03 »

MyÂślĂŞ Âże jest to bardzo realny scenariusz.
Podzielam spokuj ducha MichaÂła, pomimo iÂż "czujĂŞ przez skĂłrĂŞ" Âże zacznie siĂŞ od Ukrainy i w efekcie przeleje siĂŞ na nas. To tylko moje przeczucia.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #12 : Październik 29, 2008, 23:34:18 »

MichaÂł w takim razie Twoje wewnĂŞtrzne poczucie bezpieczeĂąstwa nie jest poparte Twoim rozsÂądkiem, zgadza siĂŞ?
Skoro Rosja nadal uwaÂża PolskĂŞ za wÂłasne, odebrane im terytorium, a wojna napĂŞdza gospodarkĂŞ i rozwĂłj technologiczny,  to jest to nieuniknione w bliÂższej czy dalszej przyszÂłoÂści. Ehh... MiaÂłam cichÂą nadziejĂŞ, Âże napiszesz coÂś podtrzymujÂącego na duchu UÂśmiech

akurat z geopolityki 6 razy podchodziÂłem do egzaminu  UÂśmiech wiĂŞc na moich osÂądach siĂŞ nie opierajcie.. ale po co siĂŞ martwiĂŚ i nakrĂŞcaĂŚ negatywnie rzeczywistoœÌ?  UÂśmiech
ludzie, bĂŞdzie dobrze  DuÂży uÂśmiech
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #13 : Październik 30, 2008, 12:20:46 »

akurat z geopolityki 6 razy podchodziÂłem do egzaminu  UÂśmiech wiĂŞc na moich osÂądach siĂŞ nie opierajcie.. ale po co siĂŞ martwiĂŚ i nakrĂŞcaĂŚ negatywnie rzeczywistoœÌ?  UÂśmiech
ludzie, bĂŞdzie dobrze  DuÂży uÂśmiech

WÂłaÂśnie, to tylko prognoza. Rosja ma moÂże (albo na pewno) takie plany, jednak wcale nie byÂłoby jej Âłatwo je zrealizowaĂŚ.

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Październik 30, 2008, 12:33:11 »

akurat z geopolityki 6 razy podchodziÂłem do egzaminu  UÂśmiech wiĂŞc na moich osÂądach siĂŞ nie opierajcie..

PrawdĂŞ mĂłwiÂąc - im wiĂŞcej razy podchodzisz do egzaminu z danego przedmiotu, tym wiĂŞcej o nim wiesz UÂśmiech

WÂłaÂśnie, to tylko prognoza. Rosja ma moÂże (albo na pewno) takie plany, jednak wcale nie byÂłoby jej Âłatwo je zrealizowaĂŚ.

Prognoza czy nie - ciemno to widzĂŞ. Ale dziĂŞki za sÂłowa pocieszenia UÂśmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #15 : Październik 30, 2008, 16:42:21 »

Ruscy mo¿e siê szykuj¹ ale myœlê, ¿e nie sami. Samodzielnie mog¹ wyci¹gn¹Ì ³apy po Ukrainê ale szerszego planu (aneksja Polski itp.) potrzeba im jakiegoœ nieogarniêtego pomocnika. Myœlê ¿e nie na prózna podlizuj¹ siê Iranowi.
SÂłowa pocieszenia sÂą bardzo miÂłe w takiej sytuacji, czy wobec takiej perspektywy, jednak najskuteczniejszÂą "obronÂą" dla kaÂżdego z nas jest rozwĂłj duchowy.
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #16 : Październik 30, 2008, 17:06:39 »

Lepiej, nie tylko Rosja najedzie Polskê ale zrobi¹ to tak¿e Niemcy i nie bêdzie to za kilka lat tylko za kilkanaœcie miesiêcy, zapewne tu¿ po zamachu na Obamê gdy bêdzie ju¿ prezydentem (bêdzie jak z Kennedy'm). Sprawa jest prosta to nie wró¿enie to realny œwiat, mo¿emy iœÌ inn¹ drog¹ ale tego nie zrobimy bo wiêkszoœÌ ludzie ¿yje w innym œwiecie i boi siê prawdy.

Atak na Irak przewidziaÂłem kilka lat wczeÂśniej, to byÂło proste. ByÂło to widoczne ale nikt tego nie przyjmowaÂł wĂłwczas do wiadomoÂści. Gdy USA wlazÂło do Iraku juÂż wiedziaÂłem, Âże bĂŞdzie atak na Iran, dlaczego? Ano dlatego, Âże nawet w ksiĂŞgach Daniela jest opisany Baran i KozioÂł i jest tam mĂłwione o Persji. Persja to tereny dzisiejszego Iraku i Iranu, mamy juÂż Irak to musi byĂŚ teÂż Iran i tak teÂż bĂŞdzie. Najlepsze to to, Âże wszystko siĂŞ dzieje dlatego, Âże ktoÂś to z premedytacjÂą wypeÂłnia. Sami sobie odpowiedzcie kto... .
Betti
Gość
« Odpowiedz #17 : Październik 30, 2008, 17:21:22 »

A pamiĂŞtacie 1939 jak nas przerobiono na szaro?TeÂż czuliÂśmy siĂŞ bezpiecznie  ???i co przyjaciele  nas zostawili nas  ,"a sÂąsiedzi nas odwiedzili" .
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #18 : Październik 30, 2008, 18:25:18 »

A pamiĂŞtacie 1939 jak nas przerobiono na szaro?TeÂż czuliÂśmy siĂŞ bezpiecznie  ???i co przyjaciele  nas zostawili nas  ,"a sÂąsiedzi nas odwiedzili" .

bez przesady? a widzisz gdzieÂś 2-ego hitlera czy stalina na horyzoncie ?
Korybut13
Gość
« Odpowiedz #19 : Październik 30, 2008, 20:34:29 »

Uwa¿am, ¿e prêdzej czy póŸniej Polskê czeka atak ze strony Rosji. To co twierdzi "Focus on Family" to tak jakby ekipa o. Tadeusza og³osi³a, ¿e jutro Polska stanie siê mocarstwem. Ludzie z "Focus on Family" us³yszeli o roku 2012 i wykorzystali go do kampanii.... No ale moim zdaniem atak i tak nast¹pi, niekoniecznie w 2012.... (wczeœniej Mrugniêcie)
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #20 : Październik 30, 2008, 21:46:27 »

A pamiętacie 1939 jak nas przerobiono na szaro?Też czuliśmy się bezpiecznie  ???i co przyjaciele  nas zostawili nas  ,"a sąsiedzi nas odwiedzili" .

bez przesady? a widzisz gdzieś 2-ego hitlera czy stalina na horyzoncie ?

pooglądaj sobie "Zeitgeist" (zwłaszcza II i III część filmu - o 11 września i planie zniewolenia świata):

http://video.google.com/videoplay?docid=-2147432141700087937
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2008, 21:47:45 wysłane przez tom1ek » Zapisane

tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #21 : Listopad 05, 2008, 15:30:32 »

dzisiaj trafiÂłem na to na interii - pomyÂślaÂłem, Âże pasuje do tematu:

http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2008_usa/news/rosja-ostry-atak-zamiast-gratulacji,1206236

Dmitrij Miedwiediew uderza w antyamerykaĂąski ton. Zamiast gratulacji dla Baracka Obamy po wygranych przez niego wyborach, rosyjski przywĂłdca przypuÂściÂł ostry atak na Stany Zjednoczone. OskarÂżyÂł USA o wywoÂłanie Âświatowego kryzysu i wykorzystanie wojny w Osetii PoÂłudniowej jako pretekstu do dalszych zbrojeĂą.

- USA wykorzysta³y wojnê na Kaukazie jako pretekst do narzucenia Europie tarczy antyrakietowej, do wprowadzenia okrêtów na Morze Czarne, ale Rosja nie wycofa siê z Kaukazu - grzmia³ Miedwiediew. Takich butnych s³ów pad³o wiêcej, ¿e Moskwa wyjdzie rozbuduje armiê i flotê, a tak¿e odpowie na tarczê.

OdpowiedziÂą na amerykaĂąskÂą instalacjĂŞ ma byĂŚ rozmieszczenie w obwodzie kaliningradzkim systemĂłw rakietowych Iskander.

(...)

to oczywiÂście kontynuacja polityki Rosji z poprzednich lat:

http://pl.wikinews.org/wiki/Rosja_rozmie%C5%9Bci_nowe_rakiety_Iskander_w_ci%C4%85gu_trzech_lat

7 wrzeÂśnia 2007

GeneraÂł NikoÂłaj SoÂłowcow, dowĂłdca rosyjskich strategicznych siÂł zbrojnych, powiedziaÂł wczoraj, Âże Rosja w ciÂągu trzech lat bĂŞdzie mogÂła rozmieÂściĂŚ swoje nowe miĂŞdzykontynentalne pociski rakietowe Iskander, jako odpowiedÂź na rozbudowĂŞ amerykaĂąskiego systemu obrony rakietowej. Przez ten czas pocisk bĂŞdzie dalej testowany. GeneraÂł dodaÂł, Âże nowy pocisk "zapewni bezpieczeĂąstwo kraju i jego sprzymierzeĂącom aÂż do poÂłowy XXI wieku".

SoÂłowcow w lutym tego roku groziÂł, Âże Rosja wyceluje rakiety w ewentualne amerykaĂąskie oÂśrodki wojskowe jakie mogÂą powstaĂŚ w Republice Czeskiej i Polskiej, w ramach rozbudowy tarczy rakietowej.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 15:36:21 wysłane przez tom1ek » Zapisane

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Listopad 05, 2008, 15:51:46 »

Jeszcze wczeœniej bardzo siê cieszy³am, ¿e Obama kandyduje na prezydenta i ¿e ma doœÌ du¿e szanse patrz¹c na sonda¿e przedwyborcze. Ale wczoraj jakieœ dziwne przeczucie mia³am, ¿e on na pewno wygra i ¿e to jednak wcale nie wró¿y niczego dobrego. Pominê wszelkie dzisiejsze spekulacje opierane na jakichœ zabobonach, ¿e to 44. prezydent, ¿e jak czarny stanie siê w³adc¹ œwiata, to dojdzie do III wojny œwiatowej. Nie wierzê w takie rzeczy tak samo, jak nie wierzê, ¿e czarny kot przynosi pecha. Reakcja Rosji by³a do przewidzenia, ciekawa jestem, jaki obrót przybior¹ te sprawy w najbli¿szej przysz³oœci. Rosja liczy³a na wybór Obamy i niew¹tpliwie jest to dla niej powód do œwietowania.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
BoGu$
Gość
« Odpowiedz #23 : Listopad 05, 2008, 17:42:14 »

Mickiewicz i Nostradamus juÂż to przewidzieli

Jako Âże czarnoskĂłry Amerykanin zostaÂł przywĂłdcÂą – byÂło nie byÂło – najwiĂŞkszej Âświatowej potĂŞgi militarno-gospodarczej, si³¹ rzeczy uÂżytkownikom onet.pl nasuwajÂą siĂŞ skojarzenia ze sÂławetnym "CzterdzieÂści i cztery" z mickiewiczowskich "DziadĂłw" oraz z proroctwem Nostradamusa:

"PamiĂŞtacie przepowiedniĂŞ, Âże jeÂżeli czarny czÂłowiek zostanie przywĂłdcÂą Âświata, to nastÂąpi III wojna Âświatowa i koniec Âświata? Wszyscy wstrzymywali oddech przy wyborze papieÂża - oby nie byÂł to murzyn, ale jak wszyscy wiedzÂą faktycznym przywĂłdcÂą Âświata nie jest papieÂż tylko prezydent StanĂłw Zjednoczonych..." – pisze zaniepokojony ~dave, a wtĂłruje mu rafa39: "a imiĂŞ jego bĂŞdzie 44, najpotĂŞÂżniejszym czÂłowiekiem na ziemi bĂŞdzie czarny (wszyscy myÂśleli, Âże to bĂŞdzie papieÂż bo za czasĂłw Nostradamusa tak byÂło), 2012 siĂŞ zbliÂża - czy nie za duÂżo tych zbiegĂłw okolicznoÂści? Do tej pory nie wierzyÂłem i  dalej nie chcĂŞ wierzyĂŚ w to ale..... coraz bardziej siĂŞ bojĂŞ".

Przysz³oœÌ poka¿e, czy te przepowiednie siê spe³ni¹. Miejmy nadziejê, ¿e nie.

ÂźrĂłdÂło: http://wiadomosci.onet.pl/1857343,477,a_imie_jego_40_i_cztery_gorace_komentarze,item.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 17:43:02 wysłane przez BoGu$ » Zapisane
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #24 : Listopad 05, 2008, 20:40:32 »

sÂłyszaÂłem o tych przepowiedniach

wg nich obecny papie¿ ma byÌ ostatnim papie¿em, a za czarnoskórego prezydenta USA ma dojœÌ do wejœcia w now¹ Epokê (mo¿e j¹ poprzedziÌ burza w postaci wojny, wszystko zale¿y od nas)

Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: