Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 15:57:00

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Znikn±³ link do forum ze strony PCH  (Przeczytany 15901 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
ramer
Go¶æ
« : Lipiec 06, 2010, 08:39:12 »

Wczoraj jeszcze by³, a dzisiaj ju¿ brak linku do forum na stronie www.projekt-cheops.com
Sam Enki mówi³ w której¶ tam sesji, ¿e nie potrzebnie siê zgodzili na stronie na link do forum "krzykaczy"  Du¿y u¶miech
Pos³uchali s³ów swojego bóstwa i linku ju¿ nie ma.
Przecie¿ nikt nie wp³aci pieniêdzy jak przeczyta na forum ¿e PCH to ¶ciema i najwidoczniej coraz bardziej im  Z³y to nie na rêkê (czytaj KieszeñDu¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Lipiec 06, 2010, 08:43:26 »

I dobrze , ¿e znikn±³ link stamt±d. Forum i tak ¿yje swoim ¿yciem i nie potrzebuje obci±¿enia w postaci strony-matki. Tak to ju¿ jest w ¿yciu, ¿e "dzieci" siê w koñcu uniezale¿niaj± od "rodziców". U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2010, 08:55:28 »

Faktycznie nie ma  Szok ,ale to pewnie dzia³ania  kolegi uzytkownika "mani"  ,który deklarowa³ siê ¿e zlikwiduje forum  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kosynier
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Lipiec 06, 2010, 15:59:36 »

a ja sie tak zapytam czemu znikn±³ link do forum na stronie projektu???
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Lipiec 06, 2010, 17:44:02 »

Faktycznie nie ma  Szok ,ale to pewnie dzia³ania  kolegi uzytkownika "mani"  ,który deklarowa³ siê ¿e zlikwiduje forum  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Witam Cie droga chanell.
Jestem tak samo zdziwiony jak i Ty. Dokladnie nie czytalas mojego posta bo nigdy w zyciu nie deklarowalem ze zlikwiduje forum. Link moze po to zniknal aby zwolennicy projektu nie trafiali wlasnie na ten forum i nie czytali "bzdur" ktorych pisze ;-) Pozatym jezeli chcialbym zlikwidowac forum to bym nie likwidowal linku ze strony "Projekt Cheops" do niego, poniewaz byloby to wtedy odwrotne mojego dzialania. Ja po prostu mysle ze sami zlikwidowali link tak jak to daje do zrozumienia "ramer" ktory napisal wyzej.
Pozdrawiam serdecznie
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipiec 06, 2010, 18:18:34 »

Mani, rozbawi³e¶ mnie do ³ez. Twoja arogancja siêgnê³a ju¿ chyba szczytu bezmy¶lno¶ci i ob³udy.

Link moze po to zniknal aby zwolennicy projektu nie trafiali wlasnie na ten forum i nie czytali "bzdur" ktorych pisze ;-)

Bzdura! Enki ju¿ dawno mówi³, ¿e niepotrzebne jest projektowi forum, którego wiêkszo¶æ u¿ytkowników jest tak krytycznie nastawiona do jego ekipy. Bardziej ni¿ twoich pogl±dów przestraszyli by siê racjonalnej argumentacji ludzi takich jak Arteq czy Kahuna.
Usuniêcie linku do forum by³o tylko kwesti± czasu...

Osobi¶cie nie wiem, czy siê z tego cieszyæ czy p³akaæ.
Dobrze siê sta³o, bo przestan± zagl±daæ tu ludzie tacy jak ty w³a¶nie, którzy poczytali sesje, po¶miali siê i wpadli na forum po¶miaæ siê dalej, a przy okazji poobra¿aæ ludzi, którzy w wiêkszo¶ci przypadków niewiele z projektem maj± wspólnego.
¬le siê natomiast sta³o, poniewa¿ forum jest niejako wystawieniem oceny. To tutaj znajdzie siê takich którzy na sesje uczêszczali, takich którym siê one podoba³y, którym siê nie podoba³y, takich którzy czuj± siê oszukani i tych drugich. Tu mo¿na by³o zasiêgn±æ opinii zanim samemu zdecydowa³o siê i¶æ na sesjê. W ten sposób zachowuj± siê wy³±cznie nierzetelne, naci±gaj±ce swoich klientów firmy, ¿e nie wspomnê ju¿ i¿ projekt jest organizacj±, na temat której dzia³alno¶ci wiadomo¶ci powinny byæ dostêpne i publikowane.

Pozatym jezeli chcialbym zlikwidowac forum to bym nie likwidowal linku ze strony "Projekt Cheops" do niego, poniewaz byloby to wtedy odwrotne mojego dzialania.

Kim ci siê wydaje, ¿e jeste¶? Zerowa wiedza na temat netykiety, raczkujesz w poruszaniu siê i u¿ywaniu funkcji forum - nie masz prawdopodobnie ¿adnej wiedzy informatycznej ponadto jak w³±czyæ komputer, odpaliæ przegl±darkê i otworzyæ forum, na którym trzeba upu¶ciæ nieco ¿ó³ci, ¿eby poczuæ siê odrobinê lepiej. I ty my¶lisz o zamykaniu forum albo strony projektu? I do kogo by¶ siê z tym pomys³em zg³osi³? W naj¶mielszych wzglêdem ciebie oczekiwaniach us³ysza³abym, ¿e do informatyka, a i to dawa³o by mi podstawê, by boki zrywaæ ze ¶miechu... Ot, co.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Lipiec 06, 2010, 18:45:46 »

To bardzo proste,Kosynier.To forum juz dawno przestalo rezonowac z zalozeniami i glownym celem
PCH/MF i jest dla samego projektu i jego realizacji duzym zagrozeniem -  wbrew pozorom.
Przypominam sobie,ze jeszcze 3 lata temu p.B.Choroszy bardzo ostro reklamowala w swoich audycjach radiowych zagladanie do forum i uczestnictwo w nim.Panowal tu zgola inny klimat(lepszy) dla PCH/MF.Po jakims czasie,z wiadomych wzgledow,reklama forum ucichla i od tej pory
nie bylo zadnych wzmianek,ze takie cos w ogole istnieje.Byc moze,ze jestesmy blisko nastepnego
kroku jaki zrobi PCH/MF - zamkniecia tego forum na zawsze,bo PCH/MF rozpadl sie juz na dwie
frakcje(PCH+Dar Swiatowida+A.Wojcikiewicz i MF+L.Lobos+W.Brown+B.Choroszy),co widac coraz wyrazniej.No i biorac pod uwage ich "wspaniale" osiagniecia,mozna sie rowniez spodziewac, w krotkim czasie,calkowitego zawieszenia dzialalnosci.Przeciez i tak "dzialaja" w zawieszeniu,bo rzad egipski nie
daje im zezwolen na dalsze wykopki.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 19:01:18 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Lipiec 06, 2010, 19:01:33 »

Mani, rozbawi³e¶ mnie do ³ez. Twoja arogancja siêgnê³a ju¿ chyba szczytu bezmy¶lno¶ci i ob³udy.

Link moze po to zniknal aby zwolennicy projektu nie trafiali wlasnie na ten forum i nie czytali "bzdur" ktorych pisze ;-)

Bzdura! Enki ju¿ dawno mówi³, ¿e niepotrzebne jest projektowi forum, którego wiêkszo¶æ u¿ytkowników jest tak krytycznie nastawiona do jego ekipy. Bardziej ni¿ twoich pogl±dów przestraszyli by siê racjonalnej argumentacji ludzi takich jak Arteq czy Kahuna.
Usuniêcie linku do forum by³o tylko kwesti± czasu...

Osobi¶cie nie wiem, czy siê z tego cieszyæ czy p³akaæ.
Dobrze siê sta³o, bo przestan± zagl±daæ tu ludzie tacy jak ty w³a¶nie, którzy poczytali sesje, po¶miali siê i wpadli na forum po¶miaæ siê dalej, a przy okazji poobra¿aæ ludzi, którzy w wiêkszo¶ci przypadków niewiele z projektem maj± wspólnego.
¬le siê natomiast sta³o, poniewa¿ forum jest niejako wystawieniem oceny. To tutaj znajdzie siê takich którzy na sesje uczêszczali, takich którym siê one podoba³y, którym siê nie podoba³y, takich którzy czuj± siê oszukani i tych drugich. Tu mo¿na by³o zasiêgn±æ opinii zanim samemu zdecydowa³o siê i¶æ na sesjê. W ten sposób zachowuj± siê wy³±cznie nierzetelne, naci±gaj±ce swoich klientów firmy, ¿e nie wspomnê ju¿ i¿ projekt jest organizacj±, na temat której dzia³alno¶ci wiadomo¶ci powinny byæ dostêpne i publikowane.

Pozatym jezeli chcialbym zlikwidowac forum to bym nie likwidowal linku ze strony "Projekt Cheops" do niego, poniewaz byloby to wtedy odwrotne mojego dzialania.

Kim ci siê wydaje, ¿e jeste¶? Zerowa wiedza na temat netykiety, raczkujesz w poruszaniu siê i u¿ywaniu funkcji forum - nie masz prawdopodobnie ¿adnej wiedzy informatycznej ponadto jak w³±czyæ komputer, odpaliæ przegl±darkê i otworzyæ forum, na którym trzeba upu¶ciæ nieco ¿ó³ci, ¿eby poczuæ siê odrobinê lepiej. I ty my¶lisz o zamykaniu forum albo strony projektu? I do kogo by¶ siê z tym pomys³em zg³osi³? W naj¶mielszych wzglêdem ciebie oczekiwaniach us³ysza³abym, ¿e do informatyka, a i to dawa³o by mi podstawê, by boki zrywaæ ze ¶miechu... Ot, co.
Ciesze sie ze to Ciebie rozbawilo, tylko musze powiedziec ze Ty mnie jeszcze bardziej rozbawilas. Enki mowil... :-)) Po pierwsze nie wpadlem na ten forum po przeczytaniu kilku sesji. Jezeli bys przeczytala dokladnie moj pierwszy post moze bys sie dowiedziala dlaczego tu jestem. Po drugie dla mnie to nie jest wcale smieszne, to co jest smieszne to jest to ze oskarzasz mnie arogancja a sama tak postepojesz ponizajac mnie do dna. Kto tutaj jest arogantny? Sie zastanawiam. A po trzecie jak to juz tlumaczylem w jednym ze swoich postow, to nie ja jestem tym informatykiem tylko moj kumpel ktory sie na tym zna o wiele wiele lepiej ode mnie i od Ciebie. A jezeli myslisz ze na tym ze sie nie mozna polapac na jakims forum jest to ograniczenie wsrod informatyki to juz Twoja wizja. Tego nawet nie nazwe arogancja z Twojej strony lecz zloscia i ponizaniem.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 19:04:13 wys³ane przez mani » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Lipiec 06, 2010, 19:13:56 »

Kahuna, ale kto by , z tych dwóch wspomnianych przez Ciebie opcji ( a mo¿e kto¶ trzeci ?) chcia³/móg³ zamkn±æ takie fajne forum ?
Ja tam lubiê to miejsce. Zosta³o przetransformowane i jest teraz czym¶ zupe³nie innym ni¿ w w za³o¿eniach PCH/MF w mojej opinii.
Trochê szkoda by by³o dyskusji tu prowadzonych nie uwa¿asz ?

pozdr
East
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 19:14:41 wys³ane przez east » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Lipiec 06, 2010, 19:17:02 »

Cytat: Kahuna
Byc moze,ze jestesmy blisko nastepnego
kroku jaki zrobi PCH/MF - zamkniecia tego forum na zawsze

Nie wiem jak to wygl±da od strony organizacyjno-prawnej ale, czy rzeczywi¶cie istnieje taka mo¿liwo¶æ?  Kto jest w³a¶cicielem domeny?
Mo¿e warto pomy¶leæ o ca³kowitym uniezale¿nieniu siê  od PCh, póki jeszcze czas? Szkoda by³oby tego forum, ludzi i my¶li tu zapisanej… no i nikt nie powinien decydowaæ za nas…
Pozdrawiam
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #10 : Lipiec 06, 2010, 19:21:43 »

Elo poszukuj±cym !!!

Znikn±³ link do forum !

Moje ¿ycie straci³o sens !! Wiedzia³em, ¿e koniec ¶wiata nast±pi wcze¶niej ni¿ 21.12.12. Idê na ska³ê polataæ !

A Inka, Maya i mój dozorca przestrzegali !!!

Afro  Du¿y u¶miech

PS. Czy mi siê wydaje, czy Jarek przegra³ i ju¿ siê odgryza. On nam jeszcze poka¿e ... !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Lipiec 06, 2010, 19:51:50 »

No wlasnie dlatego,ze jest juz czyms zupelnie innym moze byc zamkniete na Amen.
Tez uwazam i tez bylo by mi szkoda.
Pozdrawiam.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Lipiec 06, 2010, 20:04:16 »

Po drugie dla mnie to nie jest wcale smieszne, to co jest smieszne to jest to ze oskarzasz mnie arogancja a sama tak postepojesz ponizajac mnie do dna.

Daleko mi jeszcze do tak okrutnego i bezlitosnego wobec ciebie zachowania.

Kto tutaj jest arogantny? Sie zastanawiam.

Arogancki... I zamiast siê zastanawiaæ, siêgnij do s³ownika.

A po trzecie jak to juz tlumaczylem w jednym ze swoich postow, to nie ja jestem tym informatykiem tylko moj kumpel ktory sie na tym zna o wiele wiele lepiej ode mnie i od Ciebie.

Dalej ci siê wydaje, ¿e mnie znasz? Wiesz ju¿ ile mam lat, wiesz jakie mam wykszta³cenie i w jakim zawodzie pracujê... A! I ¿e jestem iluminatk± Chichot
Nie pozostawiasz mi wiêc wyboru jak tylko odwdzieczyæ siê nadaniem etykiety i uznaæ ciê za jasnowidza, bo o ile siêgam pamiêci±, nie przedstawia³am ci siê ani nie opowiada³am o takich aspektach mojego ¿ycia.
Twój przyjaciel - informatyk mo¿e sobie w nosie pogrzebaæ o ile nie jest osob± u której projekt Cheops wykupi³ domenê i serwer. I nie jest ni±, bo w przeciwieñstwie do ciebie wiem jak sprawdziæ ¼ród³o.
Nie masz te¿ co straszyæ ludzi zlikwidowaniem forum, poniewa¿ nie jeste¶ w³a¶cicielem serwisu darmowefora.pl
Tyle w tym temacie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Lipiec 06, 2010, 20:40:03 »

Zlikwidowali, to ich strata.
To forum, pomimo i¿ zdecydowana wiêkszo¶æ forumowiczów jest sceptycznie nastawiona do Projektu, jednak robi³o dobr± robotê, co ja klikam, dalej robi dobr± robotê. To swego rodzaju "durszlak, cedzak", co¶ jakby szko³a ¿ycia. Ka¿dy zauroczony natychmiast dostaje kube³ zimnej wody na ³eb i albo siê sp³oszy, albo zahartuje.
By³em i u¿ytkownikiem i go¶ciem na kilku innych forach i przyznam, ¿e tu jest jako¶ swojsko, jak u siebie, jak w rodzinie. Ka¿dy ma swoje zdanie, nieraz siê poprztykamy, ale nigdzie nie ma takiej atmosfery jak tu.
"Projekt" wiele straci³, a my dalej robimy swoje ..., czyli rozwijamy siê.  U¶miech Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Lipiec 06, 2010, 21:43:46 »

ech, ³ezka w oku siê krêci... pamiêtam stare, dobre czasy gdy sceptyków i niedowiarków by³a malutka garstka, a forum przepe³nione euforycznymi wyznawcami...
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #15 : Lipiec 06, 2010, 22:03:06 »

arteq nie p³acz ,bo ch³opaki nie p³acz±  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

mani

Jestem tak samo zdziwiony jak i Ty. Dokladnie nie czytalas mojego posta bo nigdy w zyciu nie deklarowalem ze zlikwiduje forum.

Przepraszam ,ale ¿le sformuowa³am swoj± wypowied¼ ( nie da³am przecinka) i wysz³o jakbym o to pos±dza³a ciebie. Mia³am na mysli twojego kolegê oczywi¶cie.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 22:07:31 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Lipiec 06, 2010, 22:15:22 »

Ja te¿ siê cieszê, ¿e ilo¶æ przechodzi w jako¶æ, ¿e naiwno¶æ i brak wiary przeciwników we wszystko i wobec wszystkich, zamienia siê w ¶wiadomo¶æ. W zamian za  kr±¿enie po p³ytkiej negacji maj± coraz wiêcej argumentów do pe³nego zrozumienia...Chyba, ¿e siê mylê Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Lipiec 06, 2010, 22:29:54 »

Zlikwidowali, to ich strata.
To forum, pomimo i¿ zdecydowana wiêkszo¶æ forumowiczów jest sceptycznie nastawiona do Projektu, jednak robi³o dobr± robotê, co ja klikam, dalej robi dobr± robotê. To swego rodzaju "durszlak, cedzak", co¶ jakby szko³a ¿ycia. Ka¿dy zauroczony natychmiast dostaje kube³ zimnej wody na ³eb i albo siê sp³oszy, albo zahartuje.
By³em i u¿ytkownikiem i go¶ciem na kilku innych forach i przyznam, ¿e tu jest jako¶ swojsko, jak u siebie, jak w rodzinie. Ka¿dy ma swoje zdanie, nieraz siê poprztykamy, ale nigdzie nie ma takiej atmosfery jak tu.
"Projekt" wiele straci³, a my dalej robimy swoje ..., czyli rozwijamy siê.  U¶miech Mrugniêcie
I tym razem równie¿ sie z Toba zgodzê  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 22:33:26 wys³ane przez kabaretka28 » Zapisane
Trel
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Lipiec 07, 2010, 08:08:29 »

Hehe to wina Najwy¿szej Rady Egiptu i spisek :p
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Lipiec 07, 2010, 20:44:08 »

Juz jest gotowa petycja na http://www.gizamap.com/ wystarczy wpisac swoje dane i wyslac U¶miech U¶miech

Gdy >cela< zamie¶ci³a ten adres na forum mój wpis nosi³ numer "9", teraz jest ich ju¿ 288. Nie twierdzê ze to bezpo¶redni skutek zamieszczenia tej petycji na naszym forum, jednak daje do my¶lenia. Mo¿e jednak to ocuci decydentów g³ównej strony Projektu?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 20:45:47 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Lipiec 08, 2010, 22:04:09 »

channel co Ty by¶ zrobi³a, gdyby w dniu dzisiejszym ¶wiat by³by pozbawiony internetu ?
wiesz jak wygl±da³o by Twoje ¿ycie bez jakichkolwiek rozumianych czy nierozumianych kolegów kole¿anek z PCH ?

Radzê pomy¶leæ, czy pewne sprawy w Twoim ¿yciu nie zasz³y za daleko...
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #21 : Lipiec 08, 2010, 22:39:15 »

Radzê pomy¶leæ, czy pewne sprawy w Twoim ¿yciu nie zasz³y za daleko...

ale o co chodzi   Co¶

Tak,zastanawia³am siê.Tak, umia³abym ¿yc bez internetu ,zy³am bez niego 35 lat.Po za tym mam rodzine ,przyjació³ ,kolezanki i ksia¿ki które uwielbiam czytaæ.Jestem zdrowa , mieszkam w pieknej okolicy i nigdy siê nie nudzê . A ty ?  Z politowaniem  Chichot
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2010, 22:40:12 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
zuza
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Lipiec 13, 2010, 13:34:26 »

Cytat: Kahuna
Byc moze,ze jestesmy blisko nastepnego
kroku jaki zrobi PCH/MF - zamkniecia tego forum na zawsze

Nie wiem jak to wygl±da od strony organizacyjno-prawnej ale, czy rzeczywi¶cie istnieje taka mo¿liwo¶æ?  Kto jest w³a¶cicielem domeny?
Mo¿e warto pomy¶leæ o ca³kowitym uniezale¿nieniu siê  od PCh, póki jeszcze czas? Szkoda by³oby tego forum, ludzi i my¶li tu zapisanej… no i nikt nie powinien decydowaæ za nas…
Pozdrawiam

popieram zdanie Ptaka i trzeba to zrobiæ jak najszybciej...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Lipiec 13, 2010, 17:11:18 »

Przed chwil± otrzyma³em zapewnienie, ze nie mamy siê czego obawiaæ, nikt z w³adz PCH nie nosi siê z zamiarem zamykania naszego forum.
Fakt usuniêcia linku ze strony g³ównej PCH jest niejako naturalnym nastêpstwem zaistnia³ej sytuacji, czyli tego, ¿e profil forum ju¿ dawno odszed³ od g³ównego za³o¿enia.

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #24 : Lipiec 13, 2010, 20:21:15 »

Uprzedzi³e¶ mnie Darek   Du¿y u¶miech ,bo mia³am pisaæ w tej sprawie do pana Wójcikiewicza.Dziêki ,uspokoi³es mnie,bo szkoda by by³o tych naszych mysli zapisanych ,sporów i faktów i przyja¿ni zawi±zanych tu na forum U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 20:22:07 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: