Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:24:52

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Planeta X  (Przeczytany 163691 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 15, 2010, 21:23:35 »

Ludzie, prosze li¼nijcie nieco astronomii zamiast ple¶æ bzdury i snuæ ¶mieszne teorie. Zajrzyj jeden z drugim na pierwsze lepsze forum astronomiczne to siê przekonacie, ¿e to Wy sami wciskacie sobie bzdury.

Ten filmik by³ ju¿ wcze¶niej na necie...

Ludzie maj±cy dobre teleskopy klasy amatorskiej patrz± z politowaniem.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2010, 21:25:38 wys³ane przez arteq » Zapisane
Pacio85
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Czerwiec 15, 2010, 21:48:13 »

a ty chocia¿ lizn±³e¶ tej astronomii ¿e tak siê wypowiadasz jakby¶ nie wiadomo ile wiedzia³ U¶miech, a i przepraszam nie chcia³em napisaæ ¿e jestem przekonany ¿e to nie Wenus tylko Nibiru tylko mia³em na my¶li ¿e ró¿ne wypowiedzi siê krêc± po necie :)i chcia³em poznaæ wasze zdanie na ten temat a i bym prosi³ na przysz³o¶æ arteq nie podniecaj siê tak bo jajko zniesiesz U¶miech u¿ywaj argumentów nakieruj je¶li kto¶ siê myli a do wszystkiego ka¿dy bêdzie móg³ doj¶æ na spokojnie to nie mecz pi³ki no¿nej ;P, a takie ¶mieszne odpowiedzi jak twoja ¿e pleciemy bzdury i snujemy ¶mieszne teorie nic nie wskóraj± jak wiesz ¿e masz racje udowodnij argumentami b±d¼ naprowad¼, tych co siê nie znaj± na te argumenty typu jaki¶ link ;P oki ^^

Aha i nie obchodzi mnie to ¿e jacy¶ ludzie z teleskopami patrz± z pow±tpiewaniem, mnie interesuj± fakty, dobre argumenty, dobrej jako¶ci filmy w zdjêcia nigdy nie uwierzê dzisiaj w Photoshopie mo¿na wszystko zrobiæ ;P 

Lucyna ale przegiêcie zrobi³em tak jak na twoim za³±czonym filmiku facet pokaza³  te¿ sobie ¶ci±gn±³em google earth i wszed³em na te wspó³rzêdne i jest tak samo i to co tam pisze przy tej obciêtej gwie¼dzie to "this is the prove that the image is available but hidden" - co oznacza to jest dowód na to ¿e zdjêcie jest dostêpne ale ukryte ta wiadomo¶æ zosta³a napisana przez ZhingHong, ukryte czemu kto¶ mia³by tylko taki jeden ma³y skrawek ukrywaæ

Znalaz³em filmik jak wstawiæ to brakuj±ce pole ale ten sposób trochê mnie martwi bo na filmiku który ogl±da³em brakuj±ce pole by³o zaczerpniête ze strony NASA wiêc pó¼niej siê tym zajmê i poszukam z innych stron brakuj±cego pola ^^
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 12:11:30 wys³ane przez Pacio85 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #77 : Czerwiec 16, 2010, 11:58:52 »

http://www.infra.org.pl/wiat-tajemnic/2012-i-teorie-spiskowe/644-planeta-przejcia

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Czerwiec 16, 2010, 23:09:47 »

a ty chocia¿ lizn±³e¶ tej astronomii ¿e tak siê wypowiadasz jakby¶ nie wiadomo ile wiedzia³ U¶miech,
Nie jestem i nie uwa¿am siê za specjalistê w tej dziedzinie. Natomiast patrz±c na Twoje wypowiedzi dotycz±ce spraw astronomii z ca³± pewno¶ci± mogê stwierdziæ, ¿e lizn±³em znacznie wiêcej ni¿ Ty. Je¿eli czego¶ nie wiem to nie bojê siê zapytaæ, a "nadprzyrodzone" zjawiska staram siê w pierwszej kolejno¶ci próbowaæ wyja¶niaæ w racjonalny sposób.

a i bym prosi³ na przysz³o¶æ arteq nie podniecaj siê tak bo jajko zniesiesz U¶miech u¿ywaj argumentów nakieruj je¶li kto¶ siê myli a do wszystkiego ka¿dy bêdzie móg³ doj¶æ na spokojnie to nie mecz pi³ki no¿nej ;P, a takie ¶mieszne odpowiedzi jak twoja ¿e pleciemy bzdury i snujemy ¶mieszne teorie nic nie wskóraj± jak wiesz ¿e masz racje udowodnij argumentami b±d¼ naprowad¼, tych co siê nie znaj± na te argumenty typu jaki¶ link
Poczytaj nieco forum to zobaczysz, ¿e w³a¶nie u¿ywam argumentów - jasnych i rzeczowych, w przeciwieñstwie to klakierów pch. Ostatnio prosi³em Jack'a o podanie jakiegos linka do filmu/zdjêæ z nibiru - zapewnia³, ¿e takowych jest mnóstwo i w ten sposób argumentowa³ prawdziwo¶æ swoich teorii - nie poda³ ani jednego. I tak czêsto jest w przypadku zwolenników £obos/samcia.
Natomiast odzywki w stylu "nie podniecaj siê bo jajko zniesiesz" s± na poziomie pierwszych klas podstawówki.

Aha i nie obchodzi mnie to ¿e jacy¶ ludzie z teleskopami patrz± z pow±tpiewaniem, mnie interesuj± fakty, dobre argumenty, dobrej jako¶ci filmy w zdjêcia nigdy nie uwierzê dzisiaj w Photoshopie mo¿na wszystko zrobiæ ;P 
I to maj± byæ Twoje argumenty? Te - "nie obchodzi, ¿e jacys ludzie z teleskopami patrz± z pow±tpiewaniem..." Pod zamieszczonymi linkami mo¿e wystêpuj± te "dobrej jako¶ci filmy"? To ma byc Twoja merytoryczno¶æ?
"ludzie patrz±cy przez teleskopy" - to s± w³a¶nie fakty - pomimo szumnych zapowiedzi pch to nic nie widaæ na niebie - ¿adnej nibiru, której i tak przylot jest przek³adany ju¿ kilkukrotnie. I zamiast w standardowych zjawiskach optycznych i astronomicznych dopatrywaæ siê niestworzonych rzeczy i snuæ bzdurne teorie - trzeba siê doszkoliæ. Zajrzeæ na dowolne forum astronomiczne/fotograficzne i poprosiæ o wyja¶nienia. Tyle tylko, ¿e wtedy w³a¶nie okazuje siê jak dajecie siê wodziæ za nos przez przeciêtnego sortu naci±gaczy.
Trel
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Czerwiec 17, 2010, 09:31:18 »

Pacio85 z twojego linku wnioskuje ze poprostu zamiast poczytac archiwum,probujesz na nowo brnac w rzeczy o ktorych dawno temu juz tutaj były toczone dyskusje.To co obrazuje ten filmik to nie nibiru a pewne zjawisko zachodzace w jonosferze.Takich zjawisk na ziemi jest bardzo wiele,pojwiaja sie niekiedy nawet w postaci kilku kul ,badz jednej wielkiej wielkosci prawie słonca.Nie bende opisywał ci pełnej mechaniki działania tego zjawiska,bo jezeli chciałbys poznac wiecej informacji na pewno sam znajdziesz sobie na to wyczerpujace informacje.

Dyskusje o astronomi należy zaczac od prostego stwierdzenia co widac za pomocą naszego teleskopu z danego miejsca na ziemi.I dlaczego widzimy to akurat teraz a nie wczesniej,badz w innym terminie.Amatorska astronomia ma taki plus jak i wedlug mnie minus,ze ludzie obserwujacy niebo robia to za pomoca map nieba.Znaja dokladnie daty i czas w ktorych mozna obserwowac dane ciała i zanim sami ocenią ich jasność kozystaja juz z gotowych tabel do ustawiania bardziej zaawansowanego sprzetu.

Bardzo trudno jest w ogole podwazyc stwierdzenie,ze to co ma byc wenus może byc nibiru.Dzieje sie tak z bardzo oczywistego powodu,kazda planeta US ma nie tylko sklasyfikowane poziomy jasnosci,jak i okreslone przedzialy czasowe w ktorych osiaga dane skale.Smiesznym było by twierdzic ze Wenus to Nibiru i ze ludzie ogladajacy ta planete przez teleskopy od wielu lat,badz nawet dziesiecioleci nagle pomyla ja z Nibiru.Pozatym Wenus jest blisko ziemi,jest dobrze widoczna nawet amatorskim sprzetem i tego typu tezy naprawde granicza z cudem.Bylbym w stanie pomyslec gdybysmy mowili o plutonie czy uranie ale nie o wenus.Co zabawniejsze ta planeta widziana w danym momencie ,na pewno pojawi sie w innym miejscu w przyszlosci co na pewno amatorska astronomia odnotuje.Bo wielu ludzi obserwuje np tylko jedno ciało sa fani jowisza,sa fani marsa i fani wenus.I na pewno tego typu kit nie umknołby ich spostrzezeniu.

Jezeli chodzi o nasz US to uwazam i powiedzialem juz to podczas ostatnich poczynan Jowisza(ktory poza faktem iz jego obecnosc na niebie niezgadzala sie z tabelami map oraz jego skala jasnosci przekraczała wszelkie odnotowane od poczatku astronomi wartosci),ze precesja ziemi nie tylko zostala zakucona przez ruch obrotowy planety ale i os nachylenia epiletyki zmienila kat.Jest to moje prywatne stwierdzenie,na ktore mam swoje dowody w postaci np masowych przeprogramowan wszystkich satelit na ziemi,przesuniec modułow w kosmosie oraz zmiana klimatycznym na calej ziemi a zwłaszcza na biegunie w ktorym od ostatnich 4 lat klimat zmienil sie do tego stopnia ze prawie wszyscy interesujacy sie biosfera nie maja watpliwosci iz Niedzwiedzie Polarne sa gatunkiem ktory zginie w najblizszych latach z naszego ekosystemu.

Wracajac jednak do astronomi i tego co mozna zobaczyc patrzac w niebo to dziala to tak ze kazde ciało posiada faze jasna i ciemna.I nie chodzi tutaj tylko i wylacznie o obrot ciala wokol wlasnej osi ale o takie polozenie w US ze poprostu cialo to uzyskuje jasność ktora za pomoca nawet amatorskiego teleskopu mozna odnotowac. Wiec nie ma mozliwosci by obiekt wielkosci jowisza znajdujacy sie w odleglosci ziemia-->wenus nie zostal zauwazony.

Ostatnio opublikowano bardzo ciekawe naukowe dowody o tym iz nasz US nie jest wcale tak wyjatkowym jak przypuszczano.Mało kto o tym wie,ale wiekszosc US w kosmosie nie bazuje na jednej gwiezdzie.Prawie kazden a smialo mozna zaryzykowac stwierdzenie ze kazden wymaga obecnosci slonca oraz drugiej gwiazdy emitujacej rowniez energie nieco inna niz slonca.Pozwala to na uzyskanie odpowiedniego pola magnetycznego do reakcji (termojadrowych) na sloncu.Gwiazdy takie zazwyczaj znajduja sie duzo dalej od slonca i nie mozna zobaczyc ich za pomoca teleskopow z tego faktu iz nie emituja swiatła.Jak mozecie sobie p[oczytac w naukowych newsach wedlug naukowcow publikujacych te fakty sa one niezbitymi dowodami.Niestety tylko NASA moze potwierdzic nam takie informacje gdyz na ziemi istnieje tylko pare teleskopow ktore moga to zarejestrowac.Bez znaczenia jest dla mnie fakt czy jest to prawda czy tez kolejny news ktory trafi do kosza,faktem jednak jest ze istnieja ciała ktore poruszaja sie w taki sposob iz namierzenie ich amatorskimi teleskopami jest nie mozliwe.I moga przelatywac przez nas US wielokrotnie.Problemem jest tylko czas ,bo jezeli domniemywac ze owe cialo NIbiru mialo by doleciec do nas w 2012 21 12 to epileptyka po ktorej sie porusza w tym momencie musialby znajdowac sie juz dosc blisko Ziemi.Mozna niezauwazyc takiego ciala gdy lata sobie gdzies za jowiszem,czy Uranem ale gdy przecina slonce pomiedzy ziemia na pewno ja sie zobaczy.Ktos powie no dobrze ale ono wlatuje wlasnie w nasz US i w 2 lata doleci do Ziemi.Wystarczy popatrzec na predkosci cial w naszym US ile wynosi obrot np Jowisza wokol wlasnej epileptyki by jasno uswiadomic sobie ze owe Nibiru ktorego epileptyka musiala byc wysunieta poza nnasz US( co oznacza droge przynajmniej 100x wieksza niz Jowisza) zeby zblizyla sie do ziemi w 2 lata potrzebowala by predkosci prawie swietlnej :p.

Rok temu mowilem ze dopiero teraz mozna cos powiedziec,twierdzilem tak z prostego powodu,bo zakladajac nawet ze owe Nibiru porusza sie z ogromna predkoscia i nawet zakladajac wypociny samcia ze porusza sie jak asteroida o zmiennej epileptyce to w okresie roku wchodzac w US za sloncem w tym roku musiala by juz zaczac powracac w strone ziemi by sie do niej zblizyc w 2012.Przez przeszlo rok nie ma zadnego dowodu ze lecialo,nie ma tez mozliwosci zeby w okresie gdy ziemia zatacza pelen obrot wokol swej epileptyki Nibiru nie było widoczne z ktorej kolwiek strony.Bez wgledu na jego polorzenie.

Oczywiscie niesamowicie intryguje mnie zdjecie zrobione przez sonde projektu IRAS,gdyz osobiscie uwazam ze cialo tam zarejestrowane nie tylko bylo w naszym US ale i ze jest to cos czego do dnia dzisiejszego nie znamy.Wynika to z faktu iz techniczne mozliwosci sondy IRAS pozwalaly na dokonanie takiego zdjecia tylko w naszym US i co gorsza w miare blisko naszych planet.Pozastaja tylko dwie opcje.

1.Jezeli jest to planeta posiadajaca regularna epileptyke iscie z opowiesci Sitchina zauwazenie jest w roku 2010 przez amatorskie teleskopy oraz interakcja z ziemia w roku 21.12.2012 jest absurdem.

2.Jest to gwiazda poruszajaca sie po zmiennej epileptyce a raczej lini lotu wykreowanej przez pola elektromagnetyczne naszej gwiazdy oraz macierzystego odlamka tego ciała z ktorym uzyskała satelite (Uran wedlug eposu Sumerenow) na ktorej ciagle zachodza rekacje magnetyczne uniemozliwajace jej zobaczenie poprzez teleskop optyczny.(INNEJ OPCJI NIE MA WEDLE WSZYSTKICH DOSTEPNYCH ZRODEL ASTRONOMICZNYCH)

Zwolennicy teorii Nibiru moga podlapac szybko 2 teorie i uznac ja za wyjasnienie braku obecnosci Nibiru na niebie oraz okreslic ten fakt mianem globalnego spisku.Tyle ze faktycznie w US dziaja sie dziwne rzeczy i niepokoje sa zachowania naszego slonca,ale drodzy panstwo.Jakby ten obiekt widmo nie lecial i jaka teorie kataklizmu nie zakladac,w chwili obecnej powinien oddzialowywac na planety US przez ktore sie porusza.I na pewno nie bylyby to małe działania,puki co poza drobnymi bo inaczej tego nazwac nie mozna drobnymi anomaliami naszej galaktyki nie ma zadnych faktow,ani infromacji ze cos sie dzieje.A w 2 lata nagle nawet cialo widmo ktore zrobi pieklo na ziemi doleciec szans nie ma.A gdyby bylo juz tuz tuz,na pewno tak spokojnie by nie było.

Oczywiscie moge sie mylic,moze i owe Nibiru widmo spadnie i pokaze niedowiarka prawde,ale wedle moich informacji i wiedzy nie tylko z dziedziny astronomi graniczy to z pojeciem absurdu.Absurdu skierowanego w 2012,12,21.I zanim opublikujecie kolejne zdjecia i newsy o planecie X polecam isc za namowa pana artequ i odrobine poczytac.Zacznijcie od budowy teleskopu,jak robia zdjecia,jak patrzy sie w niebo,jak obraca sie nasza planeta,co to perhylium oraz jakie odleglosci dziela ziemie od innych cial w naszym US i co najciekawe jaka odleglosc jest do granic naszego US od ziemi.Zapewniam ze wiekszosc z was przeczyta to z opadajaca szczeka:p.Co wiecej prawie wszystko znajdziecie w archiwum.

Ps.Aha co do google earth.Panowie ten programik to smieszna zabawka.To ze czasem brakuje w nim zdjec nie wynika z faktu iz ktos pragnie je ukryc a z bledow programistycznych.Poniewaz obrazy dokonywane przez teleskopy sa robione w taki sposob ze sklejenie ich w cala mape nieba przy obecnym zapisie zdjec na mapie bitowej jest nie mozliwe.Pozatym o braku takowych zdjec w google earth trobi rzesza opetanych fanow globalnego spisku i amatorska rada poszukiwaczy nibiru z teleskopami kieruje w to miejsce zawsze swoje lunetki.Wiec jezeli ktos chcialby cos ukryc,poprostu by to obrobil a nie ograniczal sie do usuniecia zdjecia by ludzie tam patrzeli jak opetani.Wystarczy pomyslec,zreszta poczytajcie sobie wypowiedzi google earth na ten temat.Oni juz kilkukrotnie tlumaczyli te problemy bo jak to w zyciu bywa nowych uzytkownikow tej zabawki ciagle przybywa i malo kto czyta archiwa.Tak samo jest z strona PCH i dlatego cigle walkujemy jedno i to samo od nowa :-).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2010, 09:45:54 wys³ane przez Trel » Zapisane
Pacio85
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Czerwiec 17, 2010, 16:37:27 »

Trel dziêki za odpowied¼ i masz racje lepiej sobie poczytam ;P a co do arteq to sory za ten mój tekst ale nie cierpiê gdy kto¶ odpowiada "zamiast ple¶æ bzdury i snuæ ¶mieszne teorie" ^^ to ¿e gdzie¶ tam i kiedy¶ tam odpowiadasz argumentami to ja tego nie wiem bo jestem tu ¶wierzakiem, ale poczytam sobie i sory za wprowadzenie z³ej atmosfery
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Czerwiec 18, 2010, 10:19:22 »

Widzisz Pacio85, Trel napisa³ Ci dok³adnie to samo co ja wcze¶niej, z tym, ¿e bardziej oglêdnie i obszernie.

ale nie cierpiê gdy kto¶ odpowiada "zamiast ple¶æ bzdury i snuæ ¶mieszne teorie" ^^ to ¿e gdzie¶ tam i kiedy¶ tam odpowiadasz argumentami to ja tego nie wiem
Z kontekstu Twojej wypowiedzi mo¿na wywnioskowaæ, ¿e zdarza Ci siê relatywnie czêsto s³yszeæ takie s³owa - czy daje Ci to co¶ do my¶lenia?
W³a¶nie - jak sam stwierdzi³e¶ - "nie wiem", dlatego w³asnie zachêcam do wcze¶niejszej analizy zjawiska/zdarzenia - sam tak robiê i to siê sprawdza. Sprawa nibiru by³a wielokrotnie i obszernie poruszana na tym forum, szczególnie w kontek¶cie jej k³amliwych opisów przez £obos, wiêc gdyby¶ jako "¶wie¿aczek" tam zajrza³ zapewne by³by¶ bardziej wstrzemiê¼liwy w pewnych teoriach, które ju¿ zosta³y udowodnione jako bzdurne/niemo¿liwe.

Co do mnie - z regu³y mówiê wprost to co mam do powiedzenia i nazywam sprawy po imieniu oszczêdzaj±c w ten sposób czas innych i w³asny.
Pacio85
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Czerwiec 18, 2010, 12:27:18 »

oke dziêki za pouczaj±c± lekcjê ^^
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #83 : Czerwiec 18, 2010, 12:42:47 »

sam widzisz Pacio85- wszyscy naukowcy nie widz± mo¿liwo¶ci pojawienia siê Nibiru na ¶wiêta 2012, ale "s± na ¶wiecie rzeczy o których siê fizjologom nie ¶ni³o" Du¿y u¶miech

Pozdr. Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Czerwiec 18, 2010, 14:08:11 »

IWONA:
Dziêkujê, kolejne pytanie od Eryka.  Kiedy mo¿na bêdzie zobaczyæ planetê Nibiru na terenie Polski?  Gdzie trzeba patrzeæ w niebo, aby j± dostrzec i czy obiekt, który zaobserwowa³ teleskop Hubblea, a który znajduje siê 140 milionów kilomentrów od Ziemi i ci±gnie za sob± ogon w kszta³cie litery X – to Nibiru?  Je¶li mo¿esz En-Ki, to proszê o odpowied¼.
EN-KI:
I tutaj musia³bym siê zabawiæ w astrologa… moment pomy¶leæ kiedy mo¿e byæ widoczna.  Tak bli¿ej roku dwunastego i bli¿ej grudnia, czyli mo¿e byæ to listopad – grudzieñ dwunastego roku.  I wtedy bêdzie do uchwycenia go³ym okiem i w Polsce.  S³ucham.

Ciekawe czy po tej wypowiedzi niektórzy uzmys³owi± sobie, ¿e £obos & spó³ka robi± z nich przys³owiowego "wa³a"...
Wielokrotnie podkre¶la³em, ¿e widoczno¶æ/przylot bêdzie cyklicznie przesuwane aby jak najd³u¿ej ³owiæ naiwniaków...
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Czerwiec 19, 2010, 11:39:40 »

Dodajmy do tego,ze w sesji #105,czyli poprzedniej,na pytanie kiedy bedzie mozna zobaczyc Nibiru, p.Lobos odpowiada,ze juz w przyszlym roku, tj.2011.W najnowszej sesji mamy okolo
grudnia,2012 roku.Zmiany kolejnych dat sa szybsze niz predkosc Nibiru ale i tak naiwniaczkom nie przeszkadza ewidentne i bezczelne robienie ich w bambuko.Wynika z tego,ze grudzien 2012r.
jest data ostateczna.A co po grudniu z PCH/MF..?Out of business,closed for public..ulotnia sie
jak kamfora.. chociaz i teraz sa bardzo blisko "out".Boki zrywac...niepojety fenomen,ze sa ludzie,ktorzy jeszcze takiej osobie ufaja i wierza.
Pozdrawiam.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Czerwiec 19, 2010, 13:55:52 »

Witaj Kahuna,
niepojety fenomen,ze sa ludzie,ktorzy jeszcze takiej osobie ufaja i wierza.

A wg mnie, wcale nie jest to taki niepojêty fenomen.
Ludzie wierz±, bo musz±, bo tak zosta³y przygotowane ich mózgi/umys³y na bezkrytyczne przyjmowanie najwiêkszych bzdur. I zas³uga w tym wielu „przewodników” oraz „nauczycieli” ró¿nej ma¶ci. Dzieje siê tak od zarania dziejów, siêgaj±c poza granice Ziemi. 

Im mniejsza wiedza, tym wiêksza wiara. A jak± wiedzê posiada dzi¶ przeciêtny zjadacz chleba? Jakie tre¶ci by³y i s± nieustannie wt³aczane do jego umys³u?
Umys³ poddaje siê urabianiu gdy rezygnuje z oparcia siê na w³asnej podmiotowo¶ci. Gdy nie czyni z siebie w³a¶ciwego u¿ytku, jako skutecznego narzêdzia w odkrywaniu natury ¶wiata. Zatracaj±c bezkrytycyzm gubi siê w ró¿nych wiarach a im bardziej co¶ niewiarygodne, tym bardziej poci±gaj±ce.
Przyjmuj±c wszelkie tre¶ci bez konfrontacji z duchem, którym de facto jeste¶my, cz³owiek nie¶wiadomie wkrêca siê w ko³o powielania bzdur, które powoli staj± siê jego rzeczywisto¶ci±. I albo wierz±cy zatraci siê w swojej iluzji, albo zacznie w koñcu my¶leæ i dekodowaæ j±. Ale do tego niezbêdny jest niezale¿ny i ¶wiadomy umys³.
Czasami trudno jest oddzieliæ fikcjê od realno¶ci,  jednak jest to mo¿liwe bo posiadamy inn±, wewnêtrzn± m±dro¶æ. Ta jednak czêsto ¶pi, gdy cz³owiek woli ¶niæ cudzy sen…

A swoj± drog±, zamierzam w 2013 roku pojawiæ siê na kursie Silvy u p. A.Wójcikiewicza by zadaæ mu parê pytañ. I ciekawa jestem jego odpowiedzi jako psychologa. A zw³aszcza wniosków z przej¶cia procesu ubezw³asnowolniania i powrotu do w³asnej to¿samo¶ci.
Zamierzam te¿ zadaæ parê pytañ Kiarze, je¶li nie odleci wcze¶niej na zdjêtej z Ziemi pow³oce… jak Sindbad na swym lataj±cym dywanie...   Du¿y u¶miech
Na szczê¶cie cz³owiek uczy siê ca³e ¿ycie...  Mrugniêcie

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2010, 16:14:31 wys³ane przez ptak » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Czerwiec 19, 2010, 22:38:18 »

Obawiam siê, ¿e niektóre osoby po 2012 roku mog± zni9kn±æ z tego forum i nie bêdzie to mia³o nic wspólnego z przej¶ciem w inny wymiar. Aczkolwiek wierzê w ich pomys³owo¶æ w ratowaniu w³asnej d..y...
Niektórzy mog± przymilkn±æ - jak np. Kot...
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #88 : Czerwiec 20, 2010, 07:36:49 »

Dobrze myslisz Ptaku,bo nijak nie da sie tego fenomenu wytlumaczyc w inny sposob,niz tak jak
zrobilas to powyzej.Wynika z tego,ze wszyscy Ci, co w nowej ankiecie glosowali na "tak" ,maja tego typu przypadlosc.Tez bym chetnie przepytal p.Wojcikiewicza n/t ubezwlasnowolnienia.. a i zadalbym mu pytanie osobiste pt:p.Andrzeju,jak to jest mozliwe,ze taki swiatly czlowiek jak
Pan,psycholog w dodatku, zaczal grzebac w piaskownicy,w ktorej zamiast piasku okazalo sie,ze
jest zupelnie inna substancja?
PS.
Kot przymilkl, bo sie zakochal w pieknej Sarah i teraz studiuje wolnomularstwo za pieniadze
fundacji, ktorej glownym celem jest przeciez wprowadzenie NWO na calym swiecie. Du¿y u¶miech
Pozdrawiam.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Czerwiec 20, 2010, 08:10:28 »

Widzê, ¿e wiele osób udowadnia komu¶ g³upotê, ¿eby uwierzyæ we w³asn± m±dro¶æ. Ta wiara daje wewnêtrzn± ulgê dla stêsknionego umys³u i jest tak samo wielka jak wiara krytykowanego naiwniaka.

Czy Planeta X poka¿e siê
"na dwoje babka wró¿y³a" Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 08:30:48 wys³ane przez Thotal » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Czerwiec 20, 2010, 08:26:54 »

Dobrze myslisz Ptaku,bo nijak nie da sie tego fenomenu wytlumaczyc w inny sposob,niz tak jak
zrobilas to powyzej.Wynika z tego,ze wszyscy Ci, co w nowej ankiecie glosowali na "tak" ,maja tego typu przypadlosc.Tez bym chetnie przepytal p.Wojcikiewicza n/t ubezwlasnowolnienia.. a i zadalbym mu pytanie osobiste pt:p.Andrzeju,jak to jest mozliwe,ze taki swiatly czlowiek jak
Pan,psycholog w dodatku, zaczal grzebac w piaskownicy,w ktorej zamiast piasku okazalo sie,ze
jest zupelnie inna substancja?
PS.
Kot przymilkl, bo sie zakochal w pieknej Sarah i teraz studiuje wolnomularstwo za pieniadze
fundacji, ktorej glownym celem jest przeciez wprowadzenie NWO na calym swiecie. Du¿y u¶miech
Pozdrawiam.

Hathor, hathor, hathor!!!, po czym pobieg³ do swojej (pch) miski z "mlekiem". Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 08:27:08 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Czerwiec 20, 2010, 08:55:11 »

Nie lubiê mleka.

Mo¿na nim sobie ³atwo rozwaliæ w±trobê. U¶miech Mrugniêcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Czerwiec 20, 2010, 10:38:59 »

Tylko patrzeæ jak zaczniecie o wyborach tu rozprawiaæ. Pamiêtajcie, ze jest "cisza".  Mrugniêcie

I wracamy do tematu.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Czerwiec 20, 2010, 10:47:57 »

Cytat: Thotal
Czy Planeta X poka¿e siê
"na dwoje babka wró¿y³a"  Du¿y u¶miech

Thotal, mo¿na ca³e ¿ycie wró¿yæ z fusów kawy, lecz czy taka wiara ma moc uwalniaj±c± od czegokolwiek?  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 10:50:12 wys³ane przez ptak » Zapisane
Inteluminatis
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 20, 2010, 21:20:02 »

Dodajmy do tego,ze w sesji #105,czyli poprzedniej,na pytanie kiedy bedzie mozna zobaczyc Nibiru, p.Lobos odpowiada,ze juz w przyszlym roku, tj.2011.W najnowszej sesji mamy okolo
grudnia,2012 roku.Zmiany kolejnych dat sa szybsze niz predkosc Nibiru ale i tak naiwniaczkom nie przeszkadza ewidentne i bezczelne robienie ich w bambuko.Wynika z tego,ze grudzien 2012r.
jest data ostateczna.A co po grudniu z PCH/MF..?Out of business,closed for public..ulotnia sie
jak kamfora.. chociaz i teraz sa bardzo blisko "out".Boki zrywac...niepojety fenomen,ze sa ludzie,ktorzy jeszcze takiej osobie ufaja i wierza.
Pozdrawiam.

To teraz pytanie do projektu cheops

Dlaczego na sesji 105 powiedzieli, ¿e w przysz³ym roku, a na 106, ¿e w 2012 pod koniec grudnia?
Sk±d taka nag³a zmiana i dlaczego?

I tyle proste pytanie.

(rzecz jasna pozostawione bez logicznej odpowiedzi).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 21:20:53 wys³ane przez Inteluminatis » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Czerwiec 20, 2010, 22:01:48 »

Kot przymilkl, bo sie zakochal w pieknej Sarah i teraz studiuje wolnomularstwo za pieniadze fundacji, ktorej glownym celem jest przeciez wprowadzenie NWO na calym swiecie. Du¿y u¶miech
Kahuna, czy¿by¶ by³ zdania, ¿e Kot nie mog±c sprostaæ merytorycznie dyskusjom na tym forum, a maj±c chorobliw± chêæ dopieczenia oponentom próbuje siê uciec do zg³êbiania - co najwy¿ej pobie¿nego - "sztuczek" które w tym mu pomog³yby?
Czy jego ewentualni "nauczyciele" raczyliby mu powiedzieæ, ¿e bawi±c siê ogniem bardzo ³atwo siê poparzyæ? A o bolesny rykoszet - szczególnie w sytuacji niesprawiedliwego opluwania - jest bardzo ³atwo? Czy te¿ - jak to czêsto bywa - próbowaliby go wykorzystaæ jako marionetkê do w³asnych celów?
Czy mo¿e jednak przejrza³ na oczy lecz jest mu po prostu wstyd za wcze¶niejsz± postawê?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 22:02:59 wys³ane przez arteq » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Czerwiec 20, 2010, 22:22:04 »

My¶la³em drogi Artqu,¿e wyciszy³e¶ siê i zaanga¿owanie swoje m³odzie¿y odstêpujesz.
Czemu zapytasz?
Ano godnego Ciebie zastêpcê w Kahunie masz.Odpoczywaj sobie a nie szukaj zwady.
Nawet czasem zastanawia mnie,czy to nie Ty autorem tekstów jego jeste¶.Równie k±¶liwe,równie inteligencj± przeszyte.
Czy Wy przypadkiem nie jeste¶cie tym samym osobnikiem o nickach dwóch zarejestrowanych?
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Czerwiec 20, 2010, 22:32:45 »

Wystarczy pobie¿na analiza konstrukcji postów, s³anych tu przez artqa i kahunê, by zauwa¿yæ, ¿e pisz± je dwie ró¿ne osoby. Kahuna w ogóle nie dba o "polskie" znaki i niedbale u¿ywa spacji. Ale do pe³nej identyfikacji potrzebna by³aby ekspertyza pisma odrêcznego  U¶miech No chyba ¿e to kamufla¿... U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 22:34:11 wys³ane przez krzysiek » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Czerwiec 20, 2010, 22:34:45 »

Krzysiu, tu nawet odciski palcow nie pomoga.

Kahuna pisze na takiej samej klawiaturze jak ja. Tylko dziwne, ze do niego sie nikt nie czepia.
Ma szczescie , albo dobre chody.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 22:38:35 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Czerwiec 20, 2010, 23:51:44 »

Wiesz Arteg,moglbym uwierzyc we wszystkie podane przez Ciebie mozliwosci,ale "w przejrzenie
na oczy" u Kota - bedzie bardzo trudno.Jesli nawet cos takiego mialo miejsce,to i tak sie do
tego nie przyzna - jestem pewien.Nie tak dawno temu Dariusz zapewnial nas,ze jest tylko na tym
forum,bo interesuje go rozwoj duchowy i nic wiecej.W Nowej Ankiecie glosowal na "tak'.Oszukuje
tylko siebie, bo czy nas jest w stanie?A Nibiru leci,leci,leci...na leb i na szyje..leci,leci.
Pozdrawiam.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: