Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:58:58

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Planeta X  (Przeczytany 163738 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
VulkanVIV
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Marzec 03, 2011, 18:16:06 »

po 17:30 wyszed³em pobiegaæ na zachodzie nad czerwonym niebem zobaczy³em czerwony obiekt o kszta³cie planety z pier¶cieniem tak jak na tym zdjêciu powy¿ej podobny kszta³t. TO co¶ by³o wyra¼nie czerwone widnia³o nad jeszcze b³êkitnym niebem. przed bieganiem poszed³em jeszcze do budynku i dy znów wyszed³em na zewn±trz obiekt by³ oddalony i by³o widaæ ju¿ tylko czerwon± kropkê. po d³u¿szej chwili gdy znów próbowa³em odnale¼æ to co¶ nie by³o ju¿ tego b±d¼ na tle ju¿ krwistego nieba by³o dobrze zakamuflowane. postaram siê jutro o tej samej porze znów obserwowaæ zachód mo¿e znów siê ukarze. nie robiê sobie jaj.... niestety nie mia³em nic przy sobie tylko mp3 do biegania...
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Marzec 03, 2011, 21:39:49 »

Spokojnie, je¿eli mia³a byæ to nibiru/X to nie zniknie z dnia na dzieñ - z pewno¶ci± bêdziesz mia³ szansê j± utrwaliæ na zdjêciu.
Podaj kierunek i azymut.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Marzec 03, 2011, 22:09:48 »

Podejrzewa i szacuje siê ¿e Tyche ma masê czterokrotnie wiêksz± ni¿ Jowisz i jest usytuowana na orbicie po³o¿onej 15.000 razy dalej od S³oñca ni¿ Ziemia i 375 razy dalej ni¿ Pluton. Profesor Whitmire dodaje przy tym , ¿e planeta ta bêdzie posiadaæ w³asne ksiê¿yce, podobnie jak planety zewnêtrzne w naszym uk³adzie. Sk³ada siê ta planeta najprawdopodobniej z wodoru I helu I posiada atmosferê podobnie jak Jowisz.

Ja akurat nale¿ê do zwolenników sitchinowskiej teorii o pobycie Anunnaki na Ziemi i ich ingerencji w losy rodzaju ludzkiego, w³±cznie ze zmajstrowaniem Adama, ale trudno mi sobie wyobraziæ, ¿e Anunnakianie ¿yj± sobie szczê¶liwie na Tyche/Nibiru brn±c "po pas" w warstwach wodoru i helu. Mo¿na sobie wyobraziæ ró¿ne, skrajne warunki dla istnienia ¿ywych istot, ale hel i wodór to ju¿ pewna przesada.

Je¶liby nawet za³o¿yæ, ¿e jako¶ sobie Anunnakisie radz± w tak ekstremalnych warunkach, to nie wiem, jak sobie poradzili z adaptacj± do st±pania po twardej, kwarcowej Ziemi i oddychania pe³n± piersi± mieszank± azotu i tlenu. "Prêdzej wielb³±d przejdzie przez ucho igielne..."
VulkanVIV
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Marzec 04, 2011, 16:16:51 »

azymut? nie ma szans zachód widzia³em j± miedzy zachodem a pó³noc± dok³adne dane s± zbêdne bo je¶li siê uka¿ê to j± na pewno zobaczysz a co to by³o ? nie wiem i nie bêdê siê wypowiada³ na ten temat po prostu widzia³em co¶ takiego jak na obrazku wy¿ej o podobnej budowie 
Pacio85
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Marzec 04, 2011, 22:18:03 »

http://www.youtube.com/watch?v=MJkurPs9smA&feature=topvideos - Nibiru nie ma tak, no to ciekawe co to jest -.- i ciekaw jestem jaka bêdzie wasza riposta na to :/
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2011, 22:18:54 wys³ane przez Pacio85 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #130 : Marzec 05, 2011, 12:11:09 »

http://www.youtube.com/watch?v=MJkurPs9smA&feature=topvideos - Nibiru nie ma tak, no to ciekawe co to jest -.- i ciekaw jestem jaka bêdzie wasza riposta na to :/

nie trzeba jechaæ do Chin ¿eby co¶ takiego zobaczyæ Pacio85-
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1293.msg74538#msg74538

pozdr.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Pacio85
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Marzec 05, 2011, 14:41:55 »

Jak dla mnie to co mi da³e¶ to nie jest a¿ takie dobre jak to w Chinach, owszem widaæ w twoim 2 s³oñca, ale s± bardzo podobne do siebie i kto¶ móg³by rzec ¿e to odbicie w soczewce, w tym w Chinach widaæ ró¿nice pomiêdzy nimi a po 2 to w moim linku ni¿ej jest wyt³umaczone o czym tam mówi± i kamerzysta by³ pewien ¿e widzia³ 2 s³oñca a po 3 to czemu akurat teraz takie zjawiska s± widoczne na niebie a nie wcze¶niej hmm U¶miech ??
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #132 : Marzec 05, 2011, 14:59:15 »

Jak dla mnie to co mi da³e¶ to nie jest a¿ takie dobre jak to w Chinach, owszem widaæ w twoim 2 s³oñca, ale s± bardzo podobne do siebie i kto¶ móg³by rzec ¿e to odbicie w soczewce, w tym w Chinach widaæ ró¿nice pomiêdzy nimi a po 2 to w moim linku ni¿ej jest wyt³umaczone o czym tam mówi± i kamerzysta by³ pewien ¿e widzia³ 2 s³oñca a po 3 to czemu akurat teraz takie zjawiska s± widoczne na niebie a nie wcze¶niej hmm U¶miech ??

no pewnie- gdyby by³o to wyra¼ne i zbyt oczywiste- to by nie posz³o na antenie, a widoczna jest dopiero teraz na pó³kuli p³n.,-
tak jak to wcze¶niej zapowiadano, najpierw obiekt by³ widoczny tylko z bieguna p³d. ze stacji obseratorium Amundsen-Scott-a

, widaæ taka jest orbita tego obiektu.
Oczywi¶cie jako¶æ obserwacji zale¿y od pogody, pory roku i po³o¿enia geograf..

http://www.polityka.pl/nauka/wszechswiat/1509634,1,widzimy-tylko-5-procent-kosmosu.read

PS. odbicie w soczewce mo¿esz dostrzec na tych fotkach które zamie¶ci³em- id± od s³oñca w dó³ ekranu i jest ich kilka, natomiast ten drugi obiekt jest wyra¼ny i wg mnie nie mo¿e byæ takim fantomem..
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2011, 15:29:06 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Marzec 06, 2011, 00:55:54 »

ok, to gdzie i dlaczego tak nagle zniknê³o "drugie" s³oñce?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #134 : Marzec 06, 2011, 07:54:10 »

zwracam tylko uwagê na obserwacje które siê w ostatnim czasie nasilaj± siê na ¶wiecie, nie wiem czym to jest i dlaczego tak siê zachowuje,-
ale dla mnie najbardziej "zagadkowy" jest brak zainteresowania w/w zjawiskiem tzw. mainstream-u.
Poza tym tak jak w tytule linku do art. który poda³em- to co obserujemy w rzeczywisto¶ci to u³amek zawarto¶ci wszech¶wiata.

http://www.kosmonauta.net/index.php/Astronomia/Astrofizyka/2010-03-14-wise.html

pozdr.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 08:17:05 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

greta
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Marzec 06, 2011, 09:59:05 »

Songo,nie jestesmy informowani,bo rzadzacym nie zalezy na ludziach.Im nas mniej tym lepiej.Tak jak to sobie zaplanowali.500 milionow ludzi powinno zostac na ziemii jako robotnicy i klany rzadzace.Tak to widze,stad ten totalny brak informacji dla nas ludzi.Tylko ten internet!Nie wiedza,ze sami stworzyli bat na siebie.Teraz chcialiby i na nim polozyc lape,ale jak na razie to sie im nie udaje.A moze wlasnie o to chodzi?Moze jest to nasza bron przeciwko nim?
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Marzec 07, 2011, 11:42:20 »

Tak tak... jest w tym wszystkim tylko jeden szkopu³. Czemu tylko ten "internet" to widzi? Ja, pomimo tego ¿e czêsto patrzê w niebo, nie widzia³em 2 s³oñc. Swego czasu, w miejscach gdzie co¶ takiego zaobserwowano, prosi³em znajomych o potwierdzenie. Prosi³em o to w Australii, Japonii, Stanach zjednoczonych... jeszcze w kilku innych krajach. Nikt nic nie widzia³... to jak to z tym jest? Nasze monitorki maj± jaki¶ specjalny filtr pozwalaj±cy nam to ujrzeæ? U¶miech

Songo,nie jestesmy informowani,bo rzadzacym nie zalezy na ludziach.Im nas mniej tym lepiej.Tak jak to sobie zaplanowali.500 milionow ludzi powinno zostac na ziemii jako robotnicy i klany rzadzace.Tak to widze,stad ten totalny brak informacji dla nas ludzi.Tylko ten internet!Nie wiedza,ze sami stworzyli bat na siebie.Teraz chcialiby i na nim polozyc lape,ale jak na razie to sie im nie udaje.A moze wlasnie o to chodzi?Moze jest to nasza bron przeciwko nim?

A mo¿e o tym nie mówi± bo tego nie ma co? Internet ³yknie wszystko U¶miech

Co do samego filmiku... takie co¶ to byle g³upi zmontuje a s³oñca na pierwszy rzut oka s± dla mnie takie same.
W przypadku jednego zmieniony zosta³ kontrast i najprawdopodobniej zosta³o obrócone o 180 stopni.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Marzec 24, 2011, 22:09:47 »

Wed³ug objawieñ ¶w. Faustyny, przez

parê dni przed S±dem  na niebie bêdzie widnia³ znak krzy¿a

wysy³aj±cy uzdrowicielskie promienie. Tak± sam± wizjê mia³a siostra Yvette z Niemiec, jednak z istotn± modyfikacj±: Ten Krzy¿ bêdzie wysy³a³ promienie, które dla niektórych oka¿± siê kar±, a innym przynios± chlubê i uzdrowienie.

Przepowiednie s± z tego  postu Rafaeli:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4560.msg75909#msg75909

Na portalu zetatalk.com, podaj±, ¿e nadlatuj±cy do nas od strony S³oñca kompleks Planety X/Nibiru , bêdzie z jakich¶ tam powodów optycznych  widoczny w formie czerwonawego krzy¿a.

Przyk³adowe zdjêcia Planety X z sond kosmicznych SOHO lub STEREO  A/B, skierowanych w stronê S³oñca:

Wyja¶nienie w którym¶ z tych filmów.

http://www.youtube.com/watch?v=ZuffLNOCK94
http://www.youtube.com/watch?v=v9SbQq70nhY&feature=related
http://www.zetatalk.com/video.htm
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 18:40:17 wys³ane przez JACK » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Marzec 24, 2011, 23:37:26 »

Wyja¶nienie? Tam nie ma ¿adnego wyja¶nienia.
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Marzec 25, 2011, 06:54:34 »

Jak dla mnie s± trzy mo¿liwo¶ci.
1) Zdjêcie jest spreparowane.
2) Zdjêcia przypominaj± mi spajki. Poni¿ej przyk³ad zdjêcie Mars i spajk czyli taka jakby gwiazdka.

3) Inna alternatywa ;P
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Marzec 25, 2011, 07:28:43 »

Tak jak na twoim zdjêciu, chodzi o sprawy "optyczne".

¯eby nie by³o tak posêpnie,
 to powiem wam, ¿e akurat  przyklejam  p³ytki  i w³a¶nie u¿ywam takie plastikowe krzy¿yki  w naro¿ach, aby szczelina na fugê by³a równa.

Jest jeszcze inna sprawa.
Ten krzy¿yk  z przepowiedni  ¶w.Faustyny  móg³by czê¶ciowo potwierdziæ teoriê z portalu:
 www.zetatalk.com
, ¿e kompleks Planety X/Nibiru od dawna  (maj 2003) znajduje siê wewn±trz Uk³adu S³onecznego.

Zaczynam powoli przychylaæ siê do tej teorii pomimo,
 Â¿e prawa fizyki Newtonowskiej temu przecz±.

Jest bowiem  inne "powa¿niejsze" wyja¶nienie, tej sprawy.
 Dla mnie jest ono du¿o bardziej logiczne ni¿ wyja¶nienia Szarych, ¿e istnieje jaka¶ inna si³a ni¿ grawitacja -  propulsion force, której ludzko¶æ nie zna.
http://www.zetatalk.com/science/s81.htm 
 Dodatkowo wyja¶nia³oby to te¿, dlaczego Enki tak krêci³ z aktualn± pozycj± Planety X.
Na jego miejscu te¿ bym tak krêci³, a nawet bardziej.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 08:13:02 wys³ane przez JACK » Zapisane
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Marzec 25, 2011, 10:24:41 »

Je¶li chodzi astronomiê i kosmos ja wolê fakty poparte dowodami i ¼ród³ami... Przepowiadaæ o takim czym¶ nie wchodzi w grê nie maj±c kompletnego pojêcia o naszym uk³adzie s³onecznym. Tym samym tacy ludzie próbuj± za pomoc± znikomej wiedzy, teorie fizyków.

Oczywi¶cie jak trafiaj± siê jacy¶ konkretni ludzie i maj± jak±¶ ciekaw± hipotezê to jak najbardziej. A co do Nibiru to wymys³ chorych ludzi. Wed³ug ludzi z PCh wymy¶lony(lub podchwycony pomys³ sk±d¶) Nibiru mia³a siê ju¿ dawno pojawiæ a co siê sta³o? Ani widu ani s³ychu. Prêdzej bym uwierzy³ ¿e na Mars jest ¿ycie ni¿ w takie teorie.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Marzec 25, 2011, 12:59:44 »

Je¶li chodzi astronomiê i kosmos ja wolê fakty poparte dowodami i ¼ród³ami...
.............................................
Tym samym tacy ludzie próbuj± za pomoc± znikomej wiedzy, teorie fizyków.
.....................................................
 Prêdzej bym uwierzy³ ¿e na Mars jest ¿ycie ni¿ w takie teorie.

Rada skromnego in¿yniera po politechnice kierowana ca³kowicie bezosobowo.

Polecam  ka¿demu prawdziwie  poszukuj±cemu wystartowaæ  od zupe³nie banalnego pytania.

Sk±d wziê³o siê na Ziemi   DNA ?

-  bo jedyne co jest naprawdê pewne to, to ¿e nie powsta³o ONO samoistnie   na dnie oceanu  jak bajdurz± naukowcy:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2367.0

To pocz±tek, a potem jest ju¿ du¿o  ³atwiej.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 13:53:36 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #143 : Marzec 25, 2011, 13:05:13 »

co do niemo¿no¶ci zaobserwowania "Nibiru" i twoich wniosków Jack pasuje fragment z przepowniedni Indian Hopi-

"oczyszczenie nadejdzie, gdy Saquasohuh(niebieska gwiazda) zatañczy na placu i zdejmie sowj± maskê."

teraz to w³a¶nie ma sens- ta gwiazda lub kompleks jak piszesz jest z jakiego¶ powodu niewidoczny, a zobaczymy go dopiero w decyduj±cym momencie,- "zdejmie swoj± maskê"!

pozdr U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 13:12:18 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

greta
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Marzec 25, 2011, 13:17:07 »

Nie znam sie na tym kompletnie,ale czytalam,ze sa gwiady czy tez planety,ktore nie swieca i nie mozna ich zaobserwowac,ale astronomowie widza je bo wydzieleja energie.I wlasnie po tym wielokrotnie wiedza,ze w tym a tym miejscu cos jest,ba nawet potrafia wyliczyc inne parametry tych obiektow.
Moze i nasz Nibiru tak jest?
Nie swieci,to jej nie widac,ale ma energie wiec jest.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Marzec 25, 2011, 15:18:10 »

teraz to w³a¶nie ma sens- ta gwiazda lub kompleks jak piszesz jest z jakiego¶ powodu niewidoczny, a zobaczymy go dopiero w decyduj±cym momencie,- "zdejmie swoj± maskê"!

pozdr U¶miech

Indianie siê nie myl±.

Gdzie jest teraz kompleks Planety X    i dlaczego go nie widaæ z Ziemi ?

Roztrz±sa³em to w "g³ówce" od do¶æ dawna, bo t³umaczenie Zetas by³o nielogiczne, Enki te¿ krêci³  i  w koñcu dotar³o to do mnie  wczoraj po przebudzeniu, taki wystrza³ ¶wiat³a.

Jestem teraz pewien gdzie to (Nibiru) jest  i co siê z ni± obecnie dzieje.

W sumie Songo to  nawet o tym dyskutowali¶my i te¿ doszed³e¶ do  prawid³owych wniosków.
Ja próbowa³em szukaæ wtedy innego wyja¶nienia , ale to pierwsze, chyba Twoje  by³o prawdziwe.

Ale jeszcze o tym nie napiszê , bo chyba jest za wcze¶nie.

Tak jak w "Kosmicznych Ogrodnikach" Dolores Cannon, -my¶lê o wypowiedzi Inteligencji Steruj±cych rozwojem Ziemi:
"Odmowa odpowiedzi. To zaburzy wasz proces rozwojowy!"

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 18:47:01 wys³ane przez JACK » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Marzec 25, 2011, 20:15:55 »

"wiem ale nie powiem..."  Du¿y u¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Marzec 25, 2011, 20:41:54 »

vs "niewiem ale nawijam"
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Marzec 25, 2011, 21:28:24 »

a liderem "p3p3"...
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Marzec 25, 2011, 21:36:54 »

vs "niewiem ale nawijam"

Po ewentualnym zapadniêciu Indonezji stwierdzê, czy te moje  fantasmagorie+wynurzenia umys³owe   maj± jak±kolwiek racjê bytu.
Takie wydarzenie fizyczne, ¶wiadczy³oby bowiem o tym, ¿e ów kompleks Planety X/Nibiru  jest ju¿ bardzo "bliziutko" , rzek³bym tu¿ za rogiem, co jest zgodne z moimi przypuszczeniami, a nawet wyja¶nia³oby zaburzenia orbity Ksiê¿yca wykryte niedawno przez naukowców z Cornell University.

Phi,a Ty , taki Mocarz nic nie widzisz?
 Pisa³e¶, ¿e zak³ada³e¶ siê z jakim¶ szamanem, ¿e such± stop± przejdziesz do Ameryki.
.....................................................................................

Chyba jednak mam "co¶" napisaæ, bo znowu "obudzi³o"mnie w ¶rodku nocy.

Gdzie jest teraz kompleks Planety X ?

A zatem mamy dwie koncepcje:

1) Pierwsza to:
      Kompleks Planety X w³a¶nie wlatuje w Uk³ad S³oneczny "z zewn±trz" , jest jeszcze daleko za Plutonem i nadal go nie widaæ.

Naukowcy co prawda go nie widz±, ale potrafi± policzyæ zaburzenia orbity np. Ksiê¿yca  i oszacowaæ masê obiektu  i jego po³o¿enie.
Ostatnio by³o do¶æ g³o¶no o takim obiekcie.

Z badañ Cornell University wynika, i¿ obecne zaburzenia orbity Ksiê¿yca s± tak du¿e, ¿e "Obiekt" z obliczeñ wychodzi ogromny - gazowy olbrzym  wielokrotnie wiêkszy od Jowisza, czyli   istne MONSTRUM.

Orbita daleka, za Plutonem  oznacza  spor± "Stacjonarno¶æ"   Obiektu X.

Pluton okr±¿a S³oñce nie tak jak Ziemia w rok, tylko bodaj¿e 240 lat.

No, ale ta teoria o olbrzymie gazowym  z Cornell University  ma wiele wad:

a) Obiekt jest tak wielki i "stacjonarny", wiêc dlaczego dotychczas nie oddzia³ywa³ na Ksiê¿yc przez ca³y czas , tylko dopiero teraz s± zaburzenia?

b) dlaczego nie wykry³y go dotychczas ¿adne teleskopy, czy s±dy kosmiczne skoro jest tak ogromny, a maleñkiego Plutona uda³o siê?

c)  Obiekt nie pasuje do staro¿ytnych przekazów, które mówi³y, ¿e na Nibiru by³o ¿ycie, wiêc nie powinien to byæ gazowy olbrzym.

d) Skoro jak kometa Obiekt mia³by wlecieæ do Uk³adu S³onecznego.  to musia³by te¿ okr±¿yæ S³oñce i z niego wylecieæ, co oznacza d³u¿szy, znacz±cy wp³yw  Obiektu na Ziemiê , a nie jednokrotny "kontakt"  z Ziemi± i pojedynczy dzieñ S±du Ostatecznego.
Poza tym naukowcy z Cornell University nie  mówili ¿e obiekt wlatuje do ¶rodka Uk³adu S³onecznego.

e) z tej odleg³o¶ci  nie zd±¿y³by ju¿ chyba podlecieæ  do Ziemi przed grudniem 2012. Ju¿ jest na to za pó¼no.

f)  teoria nie wyja¶nia efektu cieplarnianego i innych ziemskich anomalii pogodowych , które trapi± Ziemiê od paru dobrych lat.
Bajka o CO2  to bzdury. Czyta³em kiedy¶  o wypowiedzi  profesora z  Politechniki Wroc³awskiej na ten temat i w pe³ni siê z nim zgadzam.
Kiedy¶, w celach zawodowych codzienne mierzy³em stê¿enie CO2 w komorach przechowalniczych, a na tzw. ¶wie¿ym powietrzu zawsze by³o 0% bo zawiera³o siê w granicach czu³o¶ci mojego przyrz±du.
W rzeczywisto¶ci stê¿enie CO2  wynosi zaledwie  0.03% i jego wzrost na 0,04 czy nawet 0,05  to ¿aden wzrost z punktu widzenia izolacyjno¶ci termicznej atmosfery.
Jedna du¿a chmura  da 100 razy wiêkszy efekt.
Zauwa¿cie, ¿e po ostatnich erupcjach  wulkanów zaczyna byæ g³o¶niej na ten temat w mediach, ¿e to ¶ciema, choæ limity CO2  dalej obowi±zuj±, a nawet wymuszaj± na Polsce decyzjê o budowie elektrowni atomowej, bo za zwyk³± p³aciliby¶my ogromne kary za emisjê CO2.

Powy¿sze dywagacje oznaczaj± dla mnie to tylko jedno:

Z punktu widzenia ewentualnej zmiany osi obrotu Ziemi w  2012 roku,
koncepcja, ¿e uczyni to Obiekt wlatuj±cy dopiero teraz do  Uk³adu S³onecznego nie ma wiêkszego sensu.

Jednak zaburzenia na Ziemi (efekt cieplarniany, trzêsienia, tsunami)   i dodatkowo zaburzenia orbity Ksiê¿yca ju¿ s±.
Wiêc co do cholery jest tu grane?

Pozostaje tylko:

druga koncepcja taka,

Â¿e kompleks Planety X/ Nibiru ju¿ od dobrych paru lat znajduje siê w ¶rodku Uk³adu S³onecznego blisko S³oñca i stamt±d   ju¿ od lat (zmiany klimatyczne)  oddzia³ywuje  na planetê Ziemia.

Tak jak wspomina³em tê teoriê lansuje na ca³ego  portal:

www.zetatalk.com

twierdz±c, ¿e kompleks Planety X  (planeta+z³om kosmiczny) wlecia³  do ¶rodka U.S.  w pobli¿e S³oñca  w maju 2003 roku.

Sceptycy powiedz±, ¿e jest ona równie¿  pozbawiona podstaw logicznych, bo przeczy fizyce Newtona.

Jako in¿ynier  muszê jasno powiedzeæ, ¿e to prawda,

ale niestety w tym wszystkim

jest jeszcze     niestety  drugie   duchowo-galaktyczne- genetyczne- ufologiczne dno.

Powoduje to, ¿e  koncepcja Nr 2  pozostaje   dla mnie nadal  "w mocy",

a zdjêcia z trzech sond kosmicznych SOHO i STEREO A lub B  pokazuj±ce nieznany obiekt przy S³oñcu:

podobne do starych sumeryjskich  tabliczek glinianych:

jeszcze bardziej  mnie przy niej utwierdzaj±.

cdn.

==============================================

cd.
             teza nr 2

Kompleks Planety X   znajduje siê ju¿ w okolicach linii  S³oñce-Ziemia

To  koncepcja lansowana na zetatalk i zwi±zane s± z ni±  nawet konkretne poszlaki w postaci anomali Ziemskich (pogoda+trzêsienia) i zdjêæ:

To przyk³adowe  zrobione jest przez amatora, przy pomocy balonu metorologicznego.
Nibiru jest tu nieco z boku tarczy i pozostaje ca³kowicie niewidoczna z Ziemi.

A to przyk³adowe info z netu o Nibiru blisko S³oñca:

http://zenobiusz.wordpress.com/2010/12/05/nibiru-jest-pomiedzy-orbita-merkurego-i-wenus/

Omówiê teraz sprawy "optyczne"  zwi±zane z widoczno¶ci±  Nibiru.

Czy to mo¿liwe, aby  ta planeta bêd±c tak blisko , pozostawa³a przez ca³y czas niewidoczna?

W mojej ocenie ,
 pomijaj±c na razie  sprawê fizyki, czyli to w jaki sposób Nibiru jest w ogóle w stanie utrzymaæ tam swoj± pozycjê,  to ¿e JEJ nie widaæ jest najzupe³niej normalnym zjawiskiem.

Utwierdza mnie w tym fakt, ¿e parê lat temu , w ¶rodku gor±cego, letniego dnia  dok³adnie obserwowa³em przej¶cie planety Wenus przez tarczê S³oñca.

Wzi±³em wtedy okulary spawalnicze z warsztatu  i o podanej w mediach godzinie zacz±³em patrzeæ.

Najpierw nie by³o widaæ nic.

Potem na tle tarczy S³oñca pojawi³a siê malutka  czarna kulka planety Wenus, po pewnym czasie zesz³a z tej tarczy s³onecznej
i jak tylko siê to dokona³o to natychmiast znik³a z pola widzenia!

A Wenus jest ca³kiem spor± planet±.

A zatem w±tpliwo¶ci optycznych co do realno¶ci tezy nr. 2 nie posiadam.

Poza tym  by³aby to "idealna"  pozycja dla  Planety X  , aby wywo³ywaæ  te drobne trzêsienia i  kataklizmy, które mamy ju¿ teraz.

Ta pozycja  charakteryzuje siê równie¿ ow± " stacjonarno¶ci±"   porównywaln± wrêcz  z tym potencjanym gazowym olbrzymem  Z Cornell University, wywo³uj±cym zmiany orbity Ksiê¿yca.

A prawda jest taka, ¿e niemal dok³adnie takie same zmiany orbity  jak odleg³y gazowy mega olbrzym , mo¿e wywo³ywaæ ma³a planeta (Nibiru)   je¿eli bêdzie siê znajdowaæ bli¿ej.

Jednak, co zrozumia³e  Ci naukowcy z automatu odrzucili tak± koncepcjê, bo taka Nibiru  nie mog³a by siê tu utrzymywaæ, bo prawa fizyki temu przecz±.

Do spraw fizyki  dojdê w swoim czasie,

ale wcze¶niej omówiê  sprawê wlotu  kompleksu Planety X  do wnêtrza Uk³adu S³onecznego  datowanego na maj 2003.
Z tego co pamiêtam Nancy Lieder poda³a j± ju¿ w swojej ksi±¿ce   napisanej w latach dziewiêædziesi±tych XX wieku:

bêd±cej  obszernym opisem galaktyki, pochodzenia cz³owieka, sytuacji na Ziemi i nadchodz±cej zmiany osi  obrotu.

By³y te¿ tam takie ciekawostki jak opis wspó³pracy w³adz USA , a dok³adnie tajnego wydzia³u MJ12 z cywilizacj± Szarych Klonów , dostarczanie  jakich¶ technologi, bodaj¿e w zamian za ludzkie DNA do produkcji hybryd w, których Szarzy chcieli siê inkarnowaæ na Ziemi po przebiegunowaniu.

W³adze twierdz± ,¿e MJ 12 to fikcja, jednak na ostatnim UFO forum w Warszawie by³ Stanton Friedmann, emerytowany  fizyk j±drowy zajmuj±cy siê min katastrof± w Roswell. Pokazywa³ On  wiele kopii oryginalnych dokumentów dotycz±cych MJ 12, które sam odnalaz³. Wygra³ o to nawet zak³ad z jednym z najwiêkszych  debunkerem-naukowcem, który musia³ mu wyp³aciæ za to czek na 1000 dolarów.
Smieszna sprawa, bo jeden z najwiêkszych sceptyków , jaki¶ doktor czy profesor, który napisa³  nawet ksi±¿kê  zaprzeczaj±c± Roswell  i UFO  na jednym z dokumentów  widnieje jako cz³onek zespo³u MJ 12.
Najwiêksze wra¿enie zrobi³y na mnie jednak zdjêcia z lat 50-tych dzia³aj±cych silników o napêdzie j±drowym, nad którymi pracowa³ Stanton, s³u¿±cych do napêdu  rakiet i samolotów.
Wszystkie te programy zawieszono w tajemniczych okoliczno¶ciach  pomimo, ¿e napêdy dzia³a³y i np. w przypadku samolotów dawa³y nieograniczony zasiêg.
Potem wspó³praca USA z Szarymi nie uk³ada³a siê ju¿ tak pomy¶lnie, bo Klony dosta³y to co chcia³y.
Alex Collier grzmi w swoich wyst±pieniach, ¿e w³adze, bez wiedzy ludzi  sprzeda³y siê Szarym za parê czipów.

Pierwotna data zmiany osi podawana przez Szarych przez Nancy to 15 maja 2003  i dziwnym trafem  jakie¶ 2 miesi±ce przed w³adze USA wyprowadzi³y wojsko daleko od swoich granic atakuj±c Irak, gdzie  jak wiemy  Saddam produkowa³ "ogromne ilo¶ci" broni masowego ra¿enia.
Za to k³amstwo do dzisiaj nikogo nie posadzili, choæ zginê³o pewnie  z milion osób, w tym wielu amerykañskich ¿o³nierzy - obywateli USA.

Po fakcie Nancy i Zetaki napisali, ¿e  to by³o tzw. Bia³e K³amstwo,  maj±ce na celu zdyskredytowanie w³adz USA , a de facto  by³a to jedynie data wlotu kompleksu Planety X /Nibiru do  wnêtrza Uk³adu S³onecznego.
W tym okresie , a nawet jeszcze w 2004 roku by³a ona do zaobserwowania z Ziemi .
Przyk³adowe zdjêcia:

Reszta, chyba setki,  jest tutaj:
http://www.zetatalk.com/teams/tteam342.htm

Potem Planeta X  zaginê³a gdzie¶ przy S³oñcu i od tego czasu "utrzymuje siê tam przy pomocy jakich¶ dziwnych si³.

Literki A, ahead  i B, behind  to dwie bli¼niacze sondy do robienia zdjêæ rejonu wokó³ S³oñca.

Na wielu z nich widaæ CO¦ na kszta³t ptaka z sumeryjskich obrazków, ale widaæ te¿ inne obiekty.

Anomalie z trzêsieniami i pogod± trwaj± ju¿ parê dobrych, mo¿e nawet 10 lat. co mo¿e ¶wiadczyæ o blisko¶ci jakiego¶ obiektu.

Od pewnego czasu  mamy wyra¼ne nasilenie silnych trzêsieñ tak jakby obiekt by³ jeszcze bli¿ej Ziemi.

Zetas twierdz±, ¿e to rodzaj naturalnego "magnetycznego tañca" pomiêdzy Planet± X i Ziemi±, w wyniku dzia³ania nieznanej ludziom si³y  przeciwnej grawitacji. Jak to w tañcu "Obiekty" s± raz bli¿ej , a raz  dalej.
Wyja¶nienia Zetas do fo fizyki wlotu  i przebywania Planety X wygl±daj± na nieprawdziwe, jakby co¶ chcieli ukryæ.
Wydaje siê, ¿e podaj± prawid³ow± pozycjê kompleksu Planety X, tym bardziej, ¿e ostatnio to sami internauci okre¶laj± jej pozycjê na podstawie zdjêæ z sond SOHO i STEREO.

Po co wiêc ta dezinformacja? Dlaczego tak bardzo przypomina to zachowanie Enki na sesjach z Lucyn± £obos, który ostro krêci³ w kwestii aktualnej pozycji Nibiru?

Wygl±da na to, ¿e sprawa jest  bo anomalie i zdjêcia s±, ale  ma ona drugie dno.

cdn.

Scali³em posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 07:47:03 wys³ane przez JACK » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: