Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 23:38:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Planeta X  (Przeczytany 164943 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
VulkanVIV
Gość
« Odpowiedz #125 : Marzec 03, 2011, 18:16:06 »

po 17:30 wyszed³em pobiegaÌ na zachodzie nad czerwonym niebem zobaczy³em czerwony obiekt o kszta³cie planety z pierœcieniem tak jak na tym zdjêciu powy¿ej podobny kszta³t. TO coœ by³o wyraŸnie czerwone widnia³o nad jeszcze b³êkitnym niebem. przed bieganiem poszed³em jeszcze do budynku i dy znów wyszed³em na zewn¹trz obiekt by³ oddalony i by³o widaÌ ju¿ tylko czerwon¹ kropkê. po d³u¿szej chwili gdy znów próbowa³em odnaleŸÌ to coœ nie by³o ju¿ tego b¹dŸ na tle ju¿ krwistego nieba by³o dobrze zakamuflowane. postaram siê jutro o tej samej porze znów obserwowaÌ zachód mo¿e znów siê ukarze. nie robiê sobie jaj.... niestety nie mia³em nic przy sobie tylko mp3 do biegania...
arteq
Gość
« Odpowiedz #126 : Marzec 03, 2011, 21:39:49 »

Spokojnie, jeÂżeli miaÂła byĂŚ to nibiru/X to nie zniknie z dnia na dzieĂą - z pewnoÂściÂą bĂŞdziesz miaÂł szansĂŞ jÂą utrwaliĂŚ na zdjĂŞciu.
Podaj kierunek i azymut.
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #127 : Marzec 03, 2011, 22:09:48 »

Podejrzewa i szacuje siĂŞ Âże Tyche ma masĂŞ czterokrotnie wiĂŞkszÂą niÂż Jowisz i jest usytuowana na orbicie poÂłoÂżonej 15.000 razy dalej od SÂłoĂąca niÂż Ziemia i 375 razy dalej niÂż Pluton. Profesor Whitmire dodaje przy tym , Âże planeta ta bĂŞdzie posiadaĂŚ wÂłasne ksiĂŞÂżyce, podobnie jak planety zewnĂŞtrzne w naszym ukÂładzie. SkÂłada siĂŞ ta planeta najprawdopodobniej z wodoru I helu I posiada atmosferĂŞ podobnie jak Jowisz.

Ja akurat nale¿ê do zwolenników sitchinowskiej teorii o pobycie Anunnaki na Ziemi i ich ingerencji w losy rodzaju ludzkiego, w³¹cznie ze zmajstrowaniem Adama, ale trudno mi sobie wyobraziÌ, ¿e Anunnakianie ¿yj¹ sobie szczêœliwie na Tyche/Nibiru brn¹c "po pas" w warstwach wodoru i helu. Mo¿na sobie wyobraziÌ ró¿ne, skrajne warunki dla istnienia ¿ywych istot, ale hel i wodór to ju¿ pewna przesada.

Jeœliby nawet za³o¿yÌ, ¿e jakoœ sobie Anunnakisie radz¹ w tak ekstremalnych warunkach, to nie wiem, jak sobie poradzili z adaptacj¹ do st¹pania po twardej, kwarcowej Ziemi i oddychania pe³n¹ piersi¹ mieszank¹ azotu i tlenu. "Prêdzej wielb³¹d przejdzie przez ucho igielne..."
VulkanVIV
Gość
« Odpowiedz #128 : Marzec 04, 2011, 16:16:51 »

azymut? nie ma szans zachĂłd widziaÂłem jÂą miedzy zachodem a pó³nocÂą dokÂładne dane sÂą zbĂŞdne bo jeÂśli siĂŞ uka¿ê to jÂą na pewno zobaczysz a co to byÂło ? nie wiem i nie bĂŞdĂŞ siĂŞ wypowiadaÂł na ten temat po prostu widziaÂłem coÂś takiego jak na obrazku wyÂżej o podobnej budowie 
Pacio85
Gość
« Odpowiedz #129 : Marzec 04, 2011, 22:18:03 »

http://www.youtube.com/watch?v=MJkurPs9smA&feature=topvideos - Nibiru nie ma tak, no to ciekawe co to jest -.- i ciekaw jestem jaka bĂŞdzie wasza riposta na to :/
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2011, 22:18:54 wysłane przez Pacio85 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #130 : Marzec 05, 2011, 12:11:09 »

http://www.youtube.com/watch?v=MJkurPs9smA&feature=topvideos - Nibiru nie ma tak, no to ciekawe co to jest -.- i ciekaw jestem jaka bĂŞdzie wasza riposta na to :/

nie trzeba jechaĂŚ do Chin Âżeby coÂś takiego zobaczyĂŚ Pacio85-
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1293.msg74538#msg74538

pozdr.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Pacio85
Gość
« Odpowiedz #131 : Marzec 05, 2011, 14:41:55 »

Jak dla mnie to co mi da³eœ to nie jest a¿ takie dobre jak to w Chinach, owszem widaÌ w twoim 2 s³oùca, ale s¹ bardzo podobne do siebie i ktoœ móg³by rzec ¿e to odbicie w soczewce, w tym w Chinach widaÌ ró¿nice pomiêdzy nimi a po 2 to w moim linku ni¿ej jest wyt³umaczone o czym tam mówi¹ i kamerzysta by³ pewien ¿e widzia³ 2 s³oùca a po 3 to czemu akurat teraz takie zjawiska s¹ widoczne na niebie a nie wczeœniej hmm Uœmiech ??
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #132 : Marzec 05, 2011, 14:59:15 »

Jak dla mnie to co mi da³eœ to nie jest a¿ takie dobre jak to w Chinach, owszem widaÌ w twoim 2 s³oùca, ale s¹ bardzo podobne do siebie i ktoœ móg³by rzec ¿e to odbicie w soczewce, w tym w Chinach widaÌ ró¿nice pomiêdzy nimi a po 2 to w moim linku ni¿ej jest wyt³umaczone o czym tam mówi¹ i kamerzysta by³ pewien ¿e widzia³ 2 s³oùca a po 3 to czemu akurat teraz takie zjawiska s¹ widoczne na niebie a nie wczeœniej hmm Uœmiech ??

no pewnie- gdyby by³o to wyraŸne i zbyt oczywiste- to by nie posz³o na antenie, a widoczna jest dopiero teraz na pó³kuli p³n.,-
tak jak to wczeÂśniej zapowiadano, najpierw obiekt byÂł widoczny tylko z bieguna pÂłd. ze stacji obseratorium Amundsen-Scott-a

, widaĂŚ taka jest orbita tego obiektu.
Oczywiœcie jakoœÌ obserwacji zale¿y od pogody, pory roku i po³o¿enia geograf..

http://www.polityka.pl/nauka/wszechswiat/1509634,1,widzimy-tylko-5-procent-kosmosu.read

PS. odbicie w soczewce mo¿esz dostrzec na tych fotkach które zamieœci³em- id¹ od s³oùca w dó³ ekranu i jest ich kilka, natomiast ten drugi obiekt jest wyraŸny i wg mnie nie mo¿e byÌ takim fantomem..
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2011, 15:29:06 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Gość
« Odpowiedz #133 : Marzec 06, 2011, 00:55:54 »

ok, to gdzie i dlaczego tak nagle zniknĂŞÂło "drugie" sÂłoĂące?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #134 : Marzec 06, 2011, 07:54:10 »

zwracam tylko uwagĂŞ na obserwacje ktĂłre siĂŞ w ostatnim czasie nasilajÂą siĂŞ na Âświecie, nie wiem czym to jest i dlaczego tak siĂŞ zachowuje,-
ale dla mnie najbardziej "zagadkowy" jest brak zainteresowania w/w zjawiskiem tzw. mainstream-u.
Poza tym tak jak w tytule linku do art. ktĂłry podaÂłem- to co obserujemy w rzeczywistoÂści to uÂłamek zawartoÂści wszechÂświata.

http://www.kosmonauta.net/index.php/Astronomia/Astrofizyka/2010-03-14-wise.html

pozdr.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 08:17:05 wysłane przez songo1970 » Zapisane

greta
Gość
« Odpowiedz #135 : Marzec 06, 2011, 09:59:05 »

Songo,nie jestesmy informowani,bo rzadzacym nie zalezy na ludziach.Im nas mniej tym lepiej.Tak jak to sobie zaplanowali.500 milionow ludzi powinno zostac na ziemii jako robotnicy i klany rzadzace.Tak to widze,stad ten totalny brak informacji dla nas ludzi.Tylko ten internet!Nie wiedza,ze sami stworzyli bat na siebie.Teraz chcialiby i na nim polozyc lape,ale jak na razie to sie im nie udaje.A moze wlasnie o to chodzi?Moze jest to nasza bron przeciwko nim?
Szmer
Gość
« Odpowiedz #136 : Marzec 07, 2011, 11:42:20 »

Tak tak... jest w tym wszystkim tylko jeden szkopuÂł. Czemu tylko ten "internet" to widzi? Ja, pomimo tego Âże czĂŞsto patrzĂŞ w niebo, nie widziaÂłem 2 sÂłoĂąc. Swego czasu, w miejscach gdzie coÂś takiego zaobserwowano, prosiÂłem znajomych o potwierdzenie. ProsiÂłem o to w Australii, Japonii, Stanach zjednoczonych... jeszcze w kilku innych krajach. Nikt nic nie widziaÂł... to jak to z tym jest? Nasze monitorki majÂą jakiÂś specjalny filtr pozwalajÂący nam to ujrzeĂŚ? UÂśmiech

Songo,nie jestesmy informowani,bo rzadzacym nie zalezy na ludziach.Im nas mniej tym lepiej.Tak jak to sobie zaplanowali.500 milionow ludzi powinno zostac na ziemii jako robotnicy i klany rzadzace.Tak to widze,stad ten totalny brak informacji dla nas ludzi.Tylko ten internet!Nie wiedza,ze sami stworzyli bat na siebie.Teraz chcialiby i na nim polozyc lape,ale jak na razie to sie im nie udaje.A moze wlasnie o to chodzi?Moze jest to nasza bron przeciwko nim?

A moÂże o tym nie mĂłwiÂą bo tego nie ma co? Internet Âłyknie wszystko UÂśmiech

Co do samego filmiku... takie coÂś to byle gÂłupi zmontuje a sÂłoĂąca na pierwszy rzut oka sÂą dla mnie takie same.
W przypadku jednego zmieniony zostaÂł kontrast i najprawdopodobniej zostaÂło obrĂłcone o 180 stopni.
JACK
Gość
« Odpowiedz #137 : Marzec 24, 2011, 22:09:47 »

WedÂług objawieĂą Âśw. Faustyny, przez

parĂŞ dni przed SÂądem  na niebie bĂŞdzie widniaÂł znak krzyÂża

wysy³aj¹cy uzdrowicielskie promienie. Tak¹ sam¹ wizjê mia³a siostra Yvette z Niemiec, jednak z istotn¹ modyfikacj¹: Ten Krzy¿ bêdzie wysy³a³ promienie, które dla niektórych oka¿¹ siê kar¹, a innym przynios¹ chlubê i uzdrowienie.

Przepowiednie sÂą z tego  postu Rafaeli:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4560.msg75909#msg75909

Na portalu zetatalk.com, podajÂą, Âże nadlatujÂący do nas od strony SÂłoĂąca kompleks Planety X/Nibiru , bĂŞdzie z jakichÂś tam powodĂłw optycznych  widoczny w formie czerwonawego krzyÂża.

PrzykÂładowe zdjĂŞcia Planety X z sond kosmicznych SOHO lub STEREO  A/B, skierowanych w stronĂŞ SÂłoĂąca:

WyjaÂśnienie w ktĂłrymÂś z tych filmĂłw.

http://www.youtube.com/watch?v=ZuffLNOCK94
http://www.youtube.com/watch?v=v9SbQq70nhY&feature=related
http://www.zetatalk.com/video.htm
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 18:40:17 wysłane przez JACK » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #138 : Marzec 24, 2011, 23:37:26 »

WyjaÂśnienie? Tam nie ma Âżadnego wyjaÂśnienia.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #139 : Marzec 25, 2011, 06:54:34 »

Jak dla mnie sÂą trzy moÂżliwoÂści.
1) ZdjĂŞcie jest spreparowane.
2) ZdjĂŞcia przypominajÂą mi spajki. PoniÂżej przykÂład zdjĂŞcie Mars i spajk czyli taka jakby gwiazdka.

3) Inna alternatywa ;P
JACK
Gość
« Odpowiedz #140 : Marzec 25, 2011, 07:28:43 »

Tak jak na twoim zdjĂŞciu, chodzi o sprawy "optyczne".

ÂŻeby nie byÂło tak posĂŞpnie,
 to powiem wam, Âże akurat  przyklejam  pÂłytki  i wÂłaÂśnie uÂżywam takie plastikowe krzyÂżyki  w naroÂżach, aby szczelina na fugĂŞ byÂła rĂłwna.

Jest jeszcze inna sprawa.
Ten krzyÂżyk  z przepowiedni  Âśw.Faustyny  mĂłgÂłby czĂŞÂściowo potwierdziĂŚ teoriĂŞ z portalu:
 www.zetatalk.com
, Âże kompleks Planety X/Nibiru od dawna  (maj 2003) znajduje siĂŞ wewnÂątrz UkÂładu SÂłonecznego.

Zaczynam powoli przychylaĂŚ siĂŞ do tej teorii pomimo,
 Âże prawa fizyki Newtonowskiej temu przeczÂą.

Jest bowiem  inne "powaÂżniejsze" wyjaÂśnienie, tej sprawy.
 Dla mnie jest ono duÂżo bardziej logiczne niÂż wyjaÂśnienia Szarych, Âże istnieje jakaÂś inna siÂła niÂż grawitacja -  propulsion force, ktĂłrej ludzkoœÌ nie zna.
http://www.zetatalk.com/science/s81.htm 
 Dodatkowo wyjaÂśniaÂłoby to teÂż, dlaczego Enki tak krĂŞciÂł z aktualnÂą pozycjÂą Planety X.
Na jego miejscu teÂż bym tak krĂŞciÂł, a nawet bardziej.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 08:13:02 wysłane przez JACK » Zapisane
Sventer
Gość
« Odpowiedz #141 : Marzec 25, 2011, 10:24:41 »

JeÂśli chodzi astronomiĂŞ i kosmos ja wolĂŞ fakty poparte dowodami i ÂźrĂłdÂłami... PrzepowiadaĂŚ o takim czymÂś nie wchodzi w grĂŞ nie majÂąc kompletnego pojĂŞcia o naszym ukÂładzie sÂłonecznym. Tym samym tacy ludzie prĂłbujÂą za pomocÂą znikomej wiedzy, teorie fizykĂłw.

Oczywiœcie jak trafiaj¹ siê jacyœ konkretni ludzie i maj¹ jak¹œ ciekaw¹ hipotezê to jak najbardziej. A co do Nibiru to wymys³ chorych ludzi. Wed³ug ludzi z PCh wymyœlony(lub podchwycony pomys³ sk¹dœ) Nibiru mia³a siê ju¿ dawno pojawiÌ a co siê sta³o? Ani widu ani s³ychu. Prêdzej bym uwierzy³ ¿e na Mars jest ¿ycie ni¿ w takie teorie.
JACK
Gość
« Odpowiedz #142 : Marzec 25, 2011, 12:59:44 »

JeÂśli chodzi astronomiĂŞ i kosmos ja wolĂŞ fakty poparte dowodami i ÂźrĂłdÂłami...
.............................................
Tym samym tacy ludzie prĂłbujÂą za pomocÂą znikomej wiedzy, teorie fizykĂłw.
.....................................................
 PrĂŞdzej bym uwierzyÂł Âże na Mars jest Âżycie niÂż w takie teorie.

Rada skromnego inÂżyniera po politechnice kierowana caÂłkowicie bezosobowo.

Polecam  kaÂżdemu prawdziwie  poszukujÂącemu wystartowaĂŚ  od zupeÂłnie banalnego pytania.

SkÂąd wziĂŞÂło siĂŞ na Ziemi   DNA ?

-  bo jedyne co jest naprawdĂŞ pewne to, to Âże nie powstaÂło ONO samoistnie   na dnie oceanu  jak bajdurzÂą naukowcy:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2367.0

To poczÂątek, a potem jest juÂż duÂżo  Âłatwiej.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 13:53:36 wysłane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #143 : Marzec 25, 2011, 13:05:13 »

co do niemoÂżnoÂści zaobserwowania "Nibiru" i twoich wnioskĂłw Jack pasuje fragment z przepowniedni Indian Hopi-

"oczyszczenie nadejdzie, gdy Saquasohuh(niebieska gwiazda) zataĂączy na placu i zdejmie sowjÂą maskĂŞ."

teraz to wÂłaÂśnie ma sens- ta gwiazda lub kompleks jak piszesz jest z jakiegoÂś powodu niewidoczny, a zobaczymy go dopiero w decydujÂącym momencie,- "zdejmie swojÂą maskĂŞ"!

pozdr UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 13:12:18 wysłane przez songo1970 » Zapisane

greta
Gość
« Odpowiedz #144 : Marzec 25, 2011, 13:17:07 »

Nie znam sie na tym kompletnie,ale czytalam,ze sa gwiady czy tez planety,ktore nie swieca i nie mozna ich zaobserwowac,ale astronomowie widza je bo wydzieleja energie.I wlasnie po tym wielokrotnie wiedza,ze w tym a tym miejscu cos jest,ba nawet potrafia wyliczyc inne parametry tych obiektow.
Moze i nasz Nibiru tak jest?
Nie swieci,to jej nie widac,ale ma energie wiec jest.
JACK
Gość
« Odpowiedz #145 : Marzec 25, 2011, 15:18:10 »

teraz to wÂłaÂśnie ma sens- ta gwiazda lub kompleks jak piszesz jest z jakiegoÂś powodu niewidoczny, a zobaczymy go dopiero w decydujÂącym momencie,- "zdejmie swojÂą maskĂŞ"!

pozdr UÂśmiech

Indianie siĂŞ nie mylÂą.

Gdzie jest teraz kompleks Planety X    i dlaczego go nie widaĂŚ z Ziemi ?

RoztrzÂąsaÂłem to w "g³ówce" od doœÌ dawna, bo tÂłumaczenie Zetas byÂło nielogiczne, Enki teÂż krĂŞciÂł  i  w koĂącu dotarÂło to do mnie  wczoraj po przebudzeniu, taki wystrzaÂł ÂświatÂła.

Jestem teraz pewien gdzie to (Nibiru) jest  i co siĂŞ z niÂą obecnie dzieje.

W sumie Songo to  nawet o tym dyskutowaliÂśmy i teÂż doszedÂłeÂś do  prawidÂłowych wnioskĂłw.
Ja prĂłbowaÂłem szukaĂŚ wtedy innego wyjaÂśnienia , ale to pierwsze, chyba Twoje  byÂło prawdziwe.

Ale jeszcze o tym nie napiszĂŞ , bo chyba jest za wczeÂśnie.

Tak jak w "Kosmicznych Ogrodnikach" Dolores Cannon, -myÂślĂŞ o wypowiedzi Inteligencji SterujÂących rozwojem Ziemi:
"Odmowa odpowiedzi. To zaburzy wasz proces rozwojowy!"

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 18:47:01 wysłane przez JACK » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #146 : Marzec 25, 2011, 20:15:55 »

"wiem ale nie powiem..."  DuÂży uÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #147 : Marzec 25, 2011, 20:41:54 »

vs "niewiem ale nawijam"
arteq
Gość
« Odpowiedz #148 : Marzec 25, 2011, 21:28:24 »

a liderem "p3p3"...
JACK
Gość
« Odpowiedz #149 : Marzec 25, 2011, 21:36:54 »

vs "niewiem ale nawijam"

Po ewentualnym zapadniĂŞciu Indonezji stwierdzĂŞ, czy te moje  fantasmagorie+wynurzenia umysÂłowe   majÂą jakÂąkolwiek racjĂŞ bytu.
Takie wydarzenie fizyczne, ÂświadczyÂłoby bowiem o tym, Âże Ăłw kompleks Planety X/Nibiru  jest juÂż bardzo "bliziutko" , rzekÂłbym tuÂż za rogiem, co jest zgodne z moimi przypuszczeniami, a nawet wyjaÂśniaÂłoby zaburzenia orbity KsiĂŞÂżyca wykryte niedawno przez naukowcĂłw z Cornell University.

Phi,a Ty , taki Mocarz nic nie widzisz?
 PisaÂłeÂś, Âże zakÂładaÂłeÂś siĂŞ z jakimÂś szamanem, Âże suchÂą stopÂą przejdziesz do Ameryki.
.....................................................................................

Chyba jednak mam "coÂś" napisaĂŚ, bo znowu "obudziÂło"mnie w Âśrodku nocy.

Gdzie jest teraz kompleks Planety X ?

A zatem mamy dwie koncepcje:

1) Pierwsza to:
      Kompleks Planety X wÂłaÂśnie wlatuje w UkÂład SÂłoneczny "z zewnÂątrz" , jest jeszcze daleko za Plutonem i nadal go nie widaĂŚ.

Naukowcy co prawda go nie widzÂą, ale potrafiÂą policzyĂŚ zaburzenia orbity np. KsiĂŞÂżyca  i oszacowaĂŚ masĂŞ obiektu  i jego poÂłoÂżenie.
Ostatnio by³o doœÌ g³oœno o takim obiekcie.

Z badaĂą Cornell University wynika, iÂż obecne zaburzenia orbity KsiĂŞÂżyca sÂą tak duÂże, Âże "Obiekt" z obliczeĂą wychodzi ogromny - gazowy olbrzym  wielokrotnie wiĂŞkszy od Jowisza, czyli   istne MONSTRUM.

Orbita daleka, za Plutonem  oznacza  sporÂą "StacjonarnoœÌ"   Obiektu X.

Pluton okr¹¿a S³oùce nie tak jak Ziemia w rok, tylko bodaj¿e 240 lat.

No, ale ta teoria o olbrzymie gazowym  z Cornell University  ma wiele wad:

a) Obiekt jest tak wielki i "stacjonarny", wiĂŞc dlaczego dotychczas nie oddziaÂływaÂł na KsiĂŞÂżyc przez caÂły czas , tylko dopiero teraz sÂą zaburzenia?

b) dlaczego nie wykryÂły go dotychczas Âżadne teleskopy, czy sÂądy kosmiczne skoro jest tak ogromny, a maleĂąkiego Plutona udaÂło siĂŞ?

c)  Obiekt nie pasuje do staroÂżytnych przekazĂłw, ktĂłre mĂłwiÂły, Âże na Nibiru byÂło Âżycie, wiĂŞc nie powinien to byĂŚ gazowy olbrzym.

d) Skoro jak kometa Obiekt miaÂłby wlecieĂŚ do UkÂładu SÂłonecznego.  to musiaÂłby teÂż okr¹¿yĂŚ SÂłoĂące i z niego wylecieĂŚ, co oznacza dÂłuÂższy, znaczÂący wpÂływ  Obiektu na ZiemiĂŞ , a nie jednokrotny "kontakt"  z ZiemiÂą i pojedynczy dzieĂą SÂądu Ostatecznego.
Poza tym naukowcy z Cornell University nie  mĂłwili Âże obiekt wlatuje do Âśrodka UkÂładu SÂłonecznego.

e) z tej odlegÂłoÂści  nie zd¹¿yÂłby juÂż chyba podlecieĂŚ  do Ziemi przed grudniem 2012. JuÂż jest na to za póŸno.

f)  teoria nie wyjaÂśnia efektu cieplarnianego i innych ziemskich anomalii pogodowych , ktĂłre trapiÂą ZiemiĂŞ od paru dobrych lat.
Bajka o CO2  to bzdury. CzytaÂłem kiedyÂś  o wypowiedzi  profesora z  Politechniki WrocÂławskiej na ten temat i w peÂłni siĂŞ z nim zgadzam.
KiedyÂś, w celach zawodowych codzienne mierzyÂłem stĂŞÂżenie CO2 w komorach przechowalniczych, a na tzw. ÂświeÂżym powietrzu zawsze byÂło 0% bo zawieraÂło siĂŞ w granicach czuÂłoÂści mojego przyrzÂądu.
W rzeczywistoÂści stĂŞÂżenie CO2  wynosi zaledwie  0.03% i jego wzrost na 0,04 czy nawet 0,05  to Âżaden wzrost z punktu widzenia izolacyjnoÂści termicznej atmosfery.
Jedna duÂża chmura  da 100 razy wiĂŞkszy efekt.
ZauwaÂżcie, Âże po ostatnich erupcjach  wulkanĂłw zaczyna byĂŚ gÂłoÂśniej na ten temat w mediach, Âże to Âściema, choĂŚ limity CO2  dalej obowiÂązujÂą, a nawet wymuszajÂą na Polsce decyzjĂŞ o budowie elektrowni atomowej, bo za zwyk³¹ pÂłacilibyÂśmy ogromne kary za emisjĂŞ CO2.

PowyÂższe dywagacje oznaczajÂą dla mnie to tylko jedno:

Z punktu widzenia ewentualnej zmiany osi obrotu Ziemi w  2012 roku,
koncepcja, Âże uczyni to Obiekt wlatujÂący dopiero teraz do  UkÂładu SÂłonecznego nie ma wiĂŞkszego sensu.

Jednak zaburzenia na Ziemi (efekt cieplarniany, trzĂŞsienia, tsunami)   i dodatkowo zaburzenia orbity KsiĂŞÂżyca juÂż sÂą.
WiĂŞc co do cholery jest tu grane?

Pozostaje tylko:

druga koncepcja taka,

Âże kompleks Planety X/ Nibiru juÂż od dobrych paru lat znajduje siĂŞ w Âśrodku UkÂładu SÂłonecznego blisko SÂłoĂąca i stamtÂąd   juÂż od lat (zmiany klimatyczne)  oddziaÂływuje  na planetĂŞ Ziemia.

Tak jak wspominaÂłem tĂŞ teoriĂŞ lansuje na caÂłego  portal:

www.zetatalk.com

twierdzÂąc, Âże kompleks Planety X  (planeta+zÂłom kosmiczny) wleciaÂł  do Âśrodka U.S.  w pobliÂże SÂłoĂąca  w maju 2003 roku.

Sceptycy powiedzÂą, Âże jest ona rĂłwnieÂż  pozbawiona podstaw logicznych, bo przeczy fizyce Newtona.

Jako inÂżynier  muszĂŞ jasno powiedzeĂŚ, Âże to prawda,

ale niestety w tym wszystkim

jest jeszcze     niestety  drugie   duchowo-galaktyczne- genetyczne- ufologiczne dno.

Powoduje to, Âże  koncepcja Nr 2  pozostaje   dla mnie nadal  "w mocy",

a zdjĂŞcia z trzech sond kosmicznych SOHO i STEREO A lub B  pokazujÂące nieznany obiekt przy SÂłoĂącu:

podobne do starych sumeryjskich  tabliczek glinianych:

jeszcze bardziej  mnie przy niej utwierdzajÂą.

cdn.

==============================================

cd.
             teza nr 2

Kompleks Planety X   znajduje siĂŞ juÂż w okolicach linii  SÂłoĂące-Ziemia

To  koncepcja lansowana na zetatalk i zwiÂązane sÂą z niÂą  nawet konkretne poszlaki w postaci anomali Ziemskich (pogoda+trzĂŞsienia) i zdjĂŞĂŚ:

To przykÂładowe  zrobione jest przez amatora, przy pomocy balonu metorologicznego.
Nibiru jest tu nieco z boku tarczy i pozostaje caÂłkowicie niewidoczna z Ziemi.

A to przykÂładowe info z netu o Nibiru blisko SÂłoĂąca:

http://zenobiusz.wordpress.com/2010/12/05/nibiru-jest-pomiedzy-orbita-merkurego-i-wenus/

OmĂłwiĂŞ teraz sprawy "optyczne"  zwiÂązane z widocznoÂściÂą  Nibiru.

Czy to moÂżliwe, aby  ta planeta bĂŞdÂąc tak blisko , pozostawaÂła przez caÂły czas niewidoczna?

W mojej ocenie ,
 pomijajÂąc na razie  sprawĂŞ fizyki, czyli to w jaki sposĂłb Nibiru jest w ogĂłle w stanie utrzymaĂŚ tam swojÂą pozycjĂŞ,  to Âże JEJ nie widaĂŚ jest najzupeÂłniej normalnym zjawiskiem.

Utwierdza mnie w tym fakt, Âże parĂŞ lat temu , w Âśrodku gorÂącego, letniego dnia  dokÂładnie obserwowaÂłem przejÂście planety Wenus przez tarczĂŞ SÂłoĂąca.

Wzi¹³em wtedy okulary spawalnicze z warsztatu  i o podanej w mediach godzinie zacz¹³em patrzeĂŚ.

Najpierw nie byÂło widaĂŚ nic.

Potem na tle tarczy SÂłoĂąca pojawiÂła siĂŞ malutka  czarna kulka planety Wenus, po pewnym czasie zeszÂła z tej tarczy sÂłonecznej
i jak tylko siĂŞ to dokonaÂło to natychmiast znikÂła z pola widzenia!

A Wenus jest caÂłkiem sporÂą planetÂą.

A zatem wÂątpliwoÂści optycznych co do realnoÂści tezy nr. 2 nie posiadam.

Poza tym  byÂłaby to "idealna"  pozycja dla  Planety X  , aby wywoÂływaĂŚ  te drobne trzĂŞsienia i  kataklizmy, ktĂłre mamy juÂż teraz.

Ta pozycja  charakteryzuje siĂŞ rĂłwnieÂż owÂą " stacjonarnoÂściÂą"   porĂłwnywalnÂą wrĂŞcz  z tym potencjanym gazowym olbrzymem  Z Cornell University, wywoÂłujÂącym zmiany orbity KsiĂŞÂżyca.

A prawda jest taka, Âże niemal dokÂładnie takie same zmiany orbity  jak odlegÂły gazowy mega olbrzym , moÂże wywoÂływaĂŚ maÂła planeta (Nibiru)   jeÂżeli bĂŞdzie siĂŞ znajdowaĂŚ bliÂżej.

Jednak, co zrozumiaÂłe  Ci naukowcy z automatu odrzucili takÂą koncepcjĂŞ, bo taka Nibiru  nie mogÂła by siĂŞ tu utrzymywaĂŚ, bo prawa fizyki temu przeczÂą.

Do spraw fizyki  dojdĂŞ w swoim czasie,

ale wczeÂśniej omĂłwiĂŞ  sprawĂŞ wlotu  kompleksu Planety X  do wnĂŞtrza UkÂładu SÂłonecznego  datowanego na maj 2003.
Z tego co pamiĂŞtam Nancy Lieder podaÂła jÂą juÂż w swojej ksi¹¿ce   napisanej w latach dziewiĂŞĂŚdziesiÂątych XX wieku:

bĂŞdÂącej  obszernym opisem galaktyki, pochodzenia czÂłowieka, sytuacji na Ziemi i nadchodzÂącej zmiany osi  obrotu.

ByÂły teÂż tam takie ciekawostki jak opis wspó³pracy wÂładz USA , a dokÂładnie tajnego wydziaÂłu MJ12 z cywilizacjÂą Szarych KlonĂłw , dostarczanie  jakichÂś technologi, bodajÂże w zamian za ludzkie DNA do produkcji hybryd w, ktĂłrych Szarzy chcieli siĂŞ inkarnowaĂŚ na Ziemi po przebiegunowaniu.

WÂładze twierdzÂą ,Âże MJ 12 to fikcja, jednak na ostatnim UFO forum w Warszawie byÂł Stanton Friedmann, emerytowany  fizyk jÂądrowy zajmujÂący siĂŞ min katastrofÂą w Roswell. PokazywaÂł On  wiele kopii oryginalnych dokumentĂłw dotyczÂących MJ 12, ktĂłre sam odnalazÂł. WygraÂł o to nawet zakÂład z jednym z najwiĂŞkszych  debunkerem-naukowcem, ktĂłry musiaÂł mu wypÂłaciĂŚ za to czek na 1000 dolarĂłw.
Smieszna sprawa, bo jeden z najwiĂŞkszych sceptykĂłw , jakiÂś doktor czy profesor, ktĂłry napisaÂł  nawet ksi¹¿kĂŞ  zaprzeczajÂącÂą Roswell  i UFO  na jednym z dokumentĂłw  widnieje jako czÂłonek zespoÂłu MJ 12.
NajwiĂŞksze wraÂżenie zrobiÂły na mnie jednak zdjĂŞcia z lat 50-tych dziaÂłajÂących silnikĂłw o napĂŞdzie jÂądrowym, nad ktĂłrymi pracowaÂł Stanton, sÂłu¿¹cych do napĂŞdu  rakiet i samolotĂłw.
Wszystkie te programy zawieszono w tajemniczych okolicznoÂściach  pomimo, Âże napĂŞdy dziaÂłaÂły i np. w przypadku samolotĂłw dawaÂły nieograniczony zasiĂŞg.
Potem wspó³praca USA z Szarymi nie uk³ada³a siê ju¿ tak pomyœlnie, bo Klony dosta³y to co chcia³y.
Alex Collier grzmi w swoich wystÂąpieniach, Âże wÂładze, bez wiedzy ludzi  sprzedaÂły siĂŞ Szarym za parĂŞ czipĂłw.

Pierwotna data zmiany osi podawana przez Szarych przez Nancy to 15 maja 2003  i dziwnym trafem  jakieÂś 2 miesiÂące przed wÂładze USA wyprowadziÂły wojsko daleko od swoich granic atakujÂąc Irak, gdzie  jak wiemy  Saddam produkowaÂł "ogromne iloÂści" broni masowego raÂżenia.
Za to kÂłamstwo do dzisiaj nikogo nie posadzili, choĂŚ zginĂŞÂło pewnie  z milion osĂłb, w tym wielu amerykaĂąskich ÂżoÂłnierzy - obywateli USA.

Po fakcie Nancy i Zetaki napisali, Âże  to byÂło tzw. BiaÂłe KÂłamstwo,  majÂące na celu zdyskredytowanie wÂładz USA , a de facto  byÂła to jedynie data wlotu kompleksu Planety X /Nibiru do  wnĂŞtrza UkÂładu SÂłonecznego.
W tym okresie , a nawet jeszcze w 2004 roku byÂła ona do zaobserwowania z Ziemi .
PrzykÂładowe zdjĂŞcia:

Reszta, chyba setki,  jest tutaj:
http://www.zetatalk.com/teams/tteam342.htm

Potem Planeta X  zaginĂŞÂła gdzieÂś przy SÂłoĂącu i od tego czasu "utrzymuje siĂŞ tam przy pomocy jakichÂś dziwnych siÂł.

Literki A, ahead  i B, behind  to dwie bliÂźniacze sondy do robienia zdjĂŞĂŚ rejonu wokó³ SÂłoĂąca.

Na wielu z nich widaĂŚ COÂŚ na ksztaÂłt ptaka z sumeryjskich obrazkĂłw, ale widaĂŚ teÂż inne obiekty.

Anomalie z trzĂŞsieniami i pogodÂą trwajÂą juÂż parĂŞ dobrych, moÂże nawet 10 lat. co moÂże ÂświadczyĂŚ o bliskoÂści jakiegoÂś obiektu.

Od pewnego czasu  mamy wyraÂźne nasilenie silnych trzĂŞsieĂą tak jakby obiekt byÂł jeszcze bliÂżej Ziemi.

Zetas twierdzÂą, Âże to rodzaj naturalnego "magnetycznego taĂąca" pomiĂŞdzy PlanetÂą X i ZiemiÂą, w wyniku dziaÂłania nieznanej ludziom siÂły  przeciwnej grawitacji. Jak to w taĂącu "Obiekty" sÂą raz bliÂżej , a raz  dalej.
WyjaÂśnienia Zetas do fo fizyki wlotu  i przebywania Planety X wyglÂądajÂą na nieprawdziwe, jakby coÂś chcieli ukryĂŚ.
Wydaje siĂŞ, Âże podajÂą prawidÂłowÂą pozycjĂŞ kompleksu Planety X, tym bardziej, Âże ostatnio to sami internauci okreÂślajÂą jej pozycjĂŞ na podstawie zdjĂŞĂŚ z sond SOHO i STEREO.

Po co wiĂŞc ta dezinformacja? Dlaczego tak bardzo przypomina to zachowanie Enki na sesjach z LucynÂą ÂŁobos, ktĂłry ostro krĂŞciÂł w kwestii aktualnej pozycji Nibiru?

WyglÂąda na to, Âże sprawa jest  bo anomalie i zdjĂŞcia sÂą, ale  ma ona drugie dno.

cdn.

ScaliÂłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 07:47:03 wysłane przez JACK » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: