ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #50 : Lipiec 12, 2011, 15:41:05 » |
|
Bowiem ja nie zadawa³am nikomu pytaù co i gdzie siê wydarzy³o? Bêd¹c wspó³uczestniczkom tych zdarzeù odbiera siê pe³n¹ lub czêœciow¹ wiedzê o nich.
Reszta oczywiÂście na miarĂŞ chĂŞci , woli i moÂżliwoÂści. Jednak najbardziej swojÂą "wiedzĂŞ" o sytuacji starajÂą siĂŞ przekazaĂŚ , ci ktĂłrych tam wcale nie byÂło. Jak zawsze wszystko wiedzÂą najwiĂŞcej i najlepiej.
O czym?
Jak zwykle Kiaro rozmydlasz i krêcisz, by nie odnieœÌ siê do pytaù. Gdzie ja staram siê przekazywaÌ wiedzê na temat Egiptu, czy jakiegokolwiek w nim spotkania? Mo¿esz wskazaÌ te fragmenty? Zapyta³am jedynie, jakie tam czynnoœci podjê³aœ w kontekœcie ratowania œwiata, tudzie¿ wgrywania jedynie s³usznych wzorców, mimo, ¿e takowych nie ma. Ka¿dy wzorzec mia³, b¹dŸ ma swoj¹ rolê do odegrania, zatem jest s³uszny. Inaczej by siê nie pojawi³. Wyborów równie¿ nie ma jedynie s³usznych. Wracaj¹c do Egiptu, jeœli nie podejmowa³aœ tam dzia³aù maj¹cych wp³ywu na ca³¹ Ziemiê i jej mieszkaùców, wystarczy³o napisaÌ. Dzia³ania prywatne mnie nie interesuj¹. Jeœli jednak robi³aœ coœ, co mo¿e zmieniÌ warunki ¿ycia równie¿ dla mnie, mam prawo zadaÌ takie pytanie. I s¹dzê, ¿e istota o czystych intencjach nie powinna mieÌ problemów z odpowiedzi¹. --------------------------------- Edit: Darku, a dla Ciebie trzy punkty, za za³o¿enie tematu o biorobotach, bioludziach i biomaszynach. W³aœnie w¹tek osi¹gn¹³ magiczn¹ liczbê #50. Dziêki >ptak'u<, ale ju¿ kiedyœ komuœ pisa³em w tej sprawie "sam sobie nie wystawiam "cenzurki" . Wybacz, ¿e tu Ci odpowiadam, dziêki temu nie bêdê powiêksza³ ofa. . Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 18:12:29 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #51 : Lipiec 12, 2011, 16:05:14 » |
|
Nie pytaj mnie co robi³am i na jakom skalê gdy¿ wystarczy to pytanie zadaÌ Stwórcy. Ka¿dy ma z nim bezpoœrednie po³¹czenie , ka¿dy otrzyma odpowiedz prawdziw¹. On nie k³amie nigdy. Moja wiarygodnoœÌ jest przez ciebie systematycznie negowana. Po co zatem traciÌ czas na rozwa¿ania o prawdzie lub nie mojej odpowiedzi. I jeszcze jedno odpowiedzi na wszystkie swoje w¹tpliwoœci poszukaj w sobie , bowiem posiadasz j¹. Nie szukaj w zewnêtrznoœci. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #52 : Lipiec 12, 2011, 16:19:16 » |
|
Znów wykrêt, pytam Ciebie, nie stwórcy. Ja z Twoim stwórc¹ po³¹czenia nie mam i mieÌ nie chcê. Zatem go nie zapytam. Ale, jeœli dzia³asz równie¿ w moim imieniu, mimo, ¿e nie da³am Ci ¿adnych pe³nomocnictw, to uczciwoœÌ wymaga przynajmniej potwierdzenia b¹dŸ zaprzeczenia temu. Jeszcze raz powtarzam, nie interesuj¹ mnie dzia³ania prywatne. WiarygodnoœÌ nie ma tu nic do rzeczy, bo ludzie niewiarygodni równie¿ potrafi¹ szkodziÌ innym. Odpowiedzi w sobie znajdujê i konfrontujê je z zewnêtrznoœci¹. Taki mam styl. To jak, zmienia³aœ w Egipcie dla innych rzeczywistoœÌ?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #53 : Lipiec 12, 2011, 16:54:52 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 16:57:31 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #54 : Lipiec 12, 2011, 17:13:43 » |
|
A cieszy mnie niezmiernie to, Âże moje posty wprowadzajÂą w szampaĂąski humor. Sama Âświetnie siĂŞ bawiĂŞ przy ich pisaniu. Zatem choĂŚ to nas ³¹czy. Ty Âśmiejesz siĂŞ z mego, ja ze swego. A powaÂżnie. To mam takie samo zdanie o Twoim stwĂłrcy, jak Ty o moim. I niech juÂż oni sami miĂŞdzy sobÂą ustalajÂą swojÂą wyÂższoœÌ. MiaÂłabym jedynie do Twego malutkÂą proÂśbĂŞ, jeÂśli moÂżna, coÂś na ksztaÂłt modlitwy: „PANie stwĂłrco Kiary, rozszerz proszĂŞ jej program o aplikacjĂŞ pozwalajÂącÂą twojemu bioludziowi na wiĂŞcej samodzielnoÂści w dyskusji. By w przypadku braku stosownego zapisu nie odsyÂłaÂła adwersarzy po odpowiedÂź bezpoÂśrednio do Ciebie. Nie wszyscy majÂą przyjemnoœÌ stawaĂŚ przed Twoje jasne oblicze. Wystarczy, Âże Projekt Cheops ÂściÂąga Ci owieczki. Amen. „ Kiaro, widzĂŞ, Âże coÂś z ElÂżbiety na CiĂŞ przeszÂło, zatem rĂłwnieÂż miluÂśkiego popoÂłudnia. Pa. Ps. No i jestem skÂłonna uwierzyĂŚ, Âże nic nie robiÂłaÂś w moim imieniu, bo ró¿a ptaka nie siĂŞga...
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz
Gość
|
|
« Odpowiedz #55 : Lipiec 12, 2011, 17:15:33 » |
|
Ale do czego te ciągłe uszczypliwości prowadzą Kiaro ? Co miał na celu te kąśliwy ton ? Mówisz o bezwarunkowej miłości, drwisz sobie z kogoś kogo tak naprawdę nie znasz. Czyż miłość to nie jest skupianiem się na zmianie siebie dla innych a nie próby zmiany kogoś myślenia zgodnie z Twoim tokiem rozumowania Dlatego Twoja miłość jest dla mnie tak mało wiarygodna, każda wizja świata niezgodna z Twoją jest nieprawdą ? Każdy ma prawo do swojego punktu widzenia a udowadnianie komuś że nie ma racji jest brakiem tolerancji. Mam nadzieję, że łagodnie mnie potraktujesz, ale może zrozumiesz Pozdrawiam Tomasz
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 17:16:24 wysłane przez Tomasz »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #56 : Lipiec 12, 2011, 17:46:18 » |
|
Czy BIOROBOTEM jest kaÂżdy kto krĂŞci, Âślizga siĂŞ, manipuluje, mĂłwi nieprawdĂŞ? Moim zdaniem KIARA przeszÂła juÂż samÂą siebie, nie mogĂŞ siĂŞ nadziwiĂŚ tej biednej chorej istocie, ktĂłra z propagatorki rozwoju duchowego zrobiÂła siebie poÂżaÂłowania godnÂą, nawiedzonÂą destruktorkĂŞ. Mam wraÂżenie, Âże Kiara nie jest juÂż w stanie kierowaĂŚ swoim Âżyciem, Âże coÂś "odgĂłrnie", albo jak kto woli, "oddolnie" jÂą programuje. Pozdrawiam - Thotal DuÂża proÂśba. BÂądÂźmy tolerancyjni i nie obraÂżajmy inaczej myÂślÂących. Janusz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 21:50:27 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #57 : Lipiec 12, 2011, 18:11:32 » |
|
Czy mnie siĂŞ zdaje, czy zboczyliÂście z tematu?
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Mistrz
Gość
|
|
« Odpowiedz #58 : Lipiec 12, 2011, 20:52:37 » |
|
Czasami trzeba zboczyĂŚ z tematu, Âżeby mĂłc do niego wrĂłciĂŚ
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 20:53:22 wysłane przez Mistrz »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #59 : Lipiec 12, 2011, 21:43:18 » |
|
program ambicji. Niesamowity jest. A powaÂżnie. To mam takie samo zdanie o Twoim stwĂłrcy, jak Ty o moim. I niech juÂż oni sami miĂŞdzy sobÂą ustalajÂą swojÂą wyÂższoœÌ. ..i znowu mi sie oberwaÂło. W dwĂłjnasĂłb. No wiec siedliÂśmy przed lustrem.. ..i ustalilismy.. ze nasza wyÂższoœÌ mnie jest najwyzsza no drobne niedorĂłbki sÂą. Ale bĂdÂĄ Panie zadowolooone...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 21:59:45 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #60 : Lipiec 12, 2011, 21:45:18 » |
|
Ojej! Stra¿nicy z ca³ego "ko³chozu "siê zbiegli ! Niemo¿liwe? Kali kraœÌ krowê mo¿e nawet dobrze jak to czyni , oczy siê przymyka , g³ówki odwraca , niech kradnie.... No to kim jeszcze szanowny Ptak mnie nie nazwa³? Bo , gadem , programem , biorobotem , stworem z ³uskami na ogonie itp.... takie okreœlenia podarowane mi przez pe³nego mi³oœci i dobra oraz wielkiej szlachetnoœci Ptaka mam na swoim koncie. Piêkne co? Ale jak zbyt blisko do Kalego krowy ktoœ podejdzie to siê dzieje , oj dzieje ... No to kim jeszcze jestem Tociu mi³y? Co mi w program maj¹ nowego wgraÌ teraz? Chyba po tych koktajlach tak b³ysn¹³eœ , teraz diagnozy na odleg³oœÌ mi stawiasz tak "idealne"? Ocena jaœnie oœwieconego nie trafiona , pud³o niestety , wra¿enia chybione. Raczej oceù siebie przed sob¹ i lepiej jest a nawet bardzo dobrze gdy ka¿dy miast oceniaÌ innych ( naprawdê ryzykowne i bardzo odpowiedzialne przedsiêwziêcie) zacznie oceniaÌ siebie oraz w³asn¹ uczciwoœÌ wobec siebie i innych. W sprawie " Ptaka" to ju¿ chyba temat zakoùczony? Co? bo przecie¿ "ró¿a ptaka nie siêga"..... na szczêœcie , bo , co by to by³o? Strach myœleÌ..... No to spokojnej nocki przemili stra¿nicy obyczajowoœci i mojego stanu mentalnego. Kiara ps. Czasami dobrze jest zrobiÌ maleùkie prowokacje , spadaj¹ maski z niektórych twarzyczek.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 09:01:19 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #61 : Lipiec 12, 2011, 22:02:02 » |
|
nieno obciach.
Na warsztat i Do smarowania
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 22:07:36 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Tomasz
Gość
|
|
« Odpowiedz #62 : Lipiec 12, 2011, 23:11:26 » |
|
To jest Twój Kiaro problem, ¿e wszystkich traktujesz jakby Ciê wci¹¿ atakowali. A czy to nie jest tak, ¿e jak¹ energiê wysy³asz tak¹ otrzymujesz ? Rzeczywiœcie mogê mieÌ inny tok rozumowania ni¿ Twój i zapewne tak jest, ale jak¹ masz pewnoœÌ, ¿e jest niew³aœciwy jak patrzysz prze pryzmat tylko Twojego ogl¹du na sytuacjê. Ja wierzê w swoj¹ omylnoœÌ i niedoskona³oœÌ a czy ty j¹ dopuszczasz tak broni¹c ka¿dej Twojej racji ? Dlaczego tak boisz siê przyznaÌ, ¿e jesteœ jedn¹(ym) z nas. Litujesz siê nad wszystkimi "stra¿nikami", ¿e œwiata nie pojmuj¹ tak jak Ty go interpretujesz...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 : Lipiec 12, 2011, 23:51:18 » |
|
Widzisz ró¿nimy siê pogl¹dem na zagadnienie , ja nie mam ¿adnego problemu. Pisze to co czujê i o czym wiem ( jest to moja wiedza) , wiêc w czym jest problem i¿ niektórzy zwyczajnie nie potrafi¹ dyskutowaÌ na temat przekazanych informacji nie poni¿aj¹c i wyœmiewaj¹c przedmówcê? Chc¹ koniecznie ,na si³ê wt³oczyÌ go pod swoj¹ kreskê. Wszystko co jest inne od nich , ich zdania , trzeba zdeptaÌ. Brak tolerancji oraz akceptacji odmiennoœci. Jawi¹ siê natychmiast epitety i ocenianie swoj¹ miar¹ pojmowania kogoœ. To naprawdê nie jest mój problem a ka¿dego kto siê tak zachowuje. Sprowokowa³am t¹ dyskusjê ¿eby ci , którzy go maj¹ mogli siê z nim skonfrontowaÌ i coœ z tym jeszcze zrobiÌ jak zechc¹. Ro¿nica polega na tym i¿ ja komentujê informacjê , zdarzenie a nie poni¿am ludzi bior¹cych w nich udzia³. Dla mnie mog¹ byÌ jacy chc¹ byÌ , to ich sprawa, bowiem maj¹ pe³ne prawo do swojej odmiennoœci. Zupe³nie czym innym jest dyskusja na temat.... a czym innym wymuszanie czegoœ na kimœ wedle w³asnego widzi mi siê. Mam nadziejê ¿e rozumiesz ró¿nicê? To jest forum dyskusyjne o tematach pojawiaj¹cych siê na jego ³amach , a nie lecznica cudzych problemów psychologicznych i frustracji wszelakich. Od tego s¹ specjaliœci , a je¿eli ktoœ ma problem i potrzebna mu porada cudza to niech to zrobi dyskretnie przez pw. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 23:57:49 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #64 : Lipiec 12, 2011, 23:57:40 » |
|
niektĂłrzy zwyczajnie nie potrafiÂą dyskutowaĂŚ na temat przekazanych informacji nie poniÂżajÂąc i wyÂśmiewajÂąc przedmĂłwcĂŞ? Kiaro, czy sugerowanie czyjejÂś choroby psychicznej, albo chociaÂż "rozchwiaĂą emocjonalnych" w celu zmniejszenia jego wiarygodnoÂści wyczerpuje znamiona poniÂżania bÂądÂź wyÂśmiewania dyskutanta?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #65 : Lipiec 12, 2011, 23:59:39 » |
|
niektĂłrzy zwyczajnie nie potrafiÂą dyskutowaĂŚ na temat przekazanych informacji nie poniÂżajÂąc i wyÂśmiewajÂąc przedmĂłwcĂŞ? Kiaro, czy sugerowanie czyjejÂś choroby psychicznej, albo chociaÂż "rozchwiaĂą emocjonalnych" w celu zmniejszenia jego wiarygodnoÂści wyczerpuje znamiona poniÂżania bÂądÂź wyÂśmiewania dyskutanta? Puki co to te argumenty sÂą sugerowane wÂłaÂśnie mnie , po raz kolejny nie rozumiesz. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 23:59:59 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #66 : Lipiec 13, 2011, 00:09:07 » |
|
Kiaro, nie pytaÂłem czy i komu sÂą sugerowane tylko o to jak oceniasz takie zachowanie. Czy jest czy teÂż nie jest wyÂśmiewaniem i poniÂżaniem. Ponadto - czy unikanie odpowiedzi na konkretne i rzeczowe pytania jest przejawem braku umiejĂŞtnoÂści prowadzenia dyskusji?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #67 : Lipiec 13, 2011, 00:22:03 » |
|
Widzisz ró¿nimy siê pogl¹dem na zagadnienie , ja nie mam ¿adnego problemu. Pisze to co czujê i o czym wiem ( jest to moja wiedza) , wiêc w czym jest problem i¿ niektórzy zwyczajnie nie potrafi¹ dyskutowaÌ na temat przekazanych informacji nie poni¿aj¹c i wyœmiewaj¹c przedmówcê? Chc¹ koniecznie ,na si³ê wt³oczyÌ go pod swoj¹ kreskê. Wszystko co jest inne od nich , ich zdania , trzeba zdeptaÌ. Brak tolerancji oraz akceptacji odmiennoœci. Jawi¹ siê natychmiast epitety i ocenianie swoj¹ miar¹ pojmowania kogoœ. To naprawdê nie jest mój problem a ka¿dego kto siê tak zachowuje. Sprowokowa³am t¹ dyskusjê ¿eby ci , którzy go maj¹ mogli siê z nim skonfrontowaÌ i coœ z tym jeszcze zrobiÌ jak zechc¹. Ro¿nica polega na tym i¿ ja komentujê informacjê , zdarzenie a nie poni¿am ludzi bior¹cych w nich udzia³. Dla mnie mog¹ byÌ jacy chc¹ byÌ , to ich sprawa, bowiem maj¹ pe³ne prawo do swojej odmiennoœci. Zupe³nie czym innym jest dyskusja na temat.... a czym innym wymuszanie czegoœ na kimœ wedle w³asnego widzi mi siê. Mam nadziejê ¿e rozumiesz ró¿nicê? To jest forum dyskusyjne o tematach pojawiaj¹cych siê na jego ³amach , a nie lecznica cudzych problemów psychologicznych i frustracji wszelakich. Od tego s¹ specjaliœci , a je¿eli ktoœ ma problem i potrzebna mu porada cudza to niech to zrobi dyskretnie przez pw. Kiara Odpowiedz zawarta jest w tym poœcie czytaj ze zrozumieniem. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 00:22:46 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #68 : Lipiec 13, 2011, 00:31:04 » |
|
Kiaro, gdybym jÂą dostrzegÂł to nie prosiÂłbym o niÂą. Czy naprawdĂŞ to aÂż takie trudne aby udzieliĂŚ konkretnej odpowiedzi? Jedno zdanie...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #69 : Lipiec 13, 2011, 01:43:16 » |
|
Kiaro, gdybym jÂą dostrzegÂł to nie prosiÂłbym o niÂą. Czy naprawdĂŞ to aÂż takie trudne aby udzieliĂŚ konkretnej odpowiedzi? Jedno zdanie...
KaÂżdy ma prawo nie odpowiedzieĂŚ na zadane pytanie , jeÂżeli tak uzna. Nie ma w tym nic niegodnego i niewÂłaÂściwego , nawet sÂąd informuje o tej formie praw. Zwracanie uwagi na zauwaÂżonÂą kwestiĂŞ nie jest niczym zÂłym , niewÂłaÂściwe jest wartoÂściowanie kogoÂś przez rzeczy , ktĂłre sÂą poza granicami jego moÂżliwoÂści. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 01:43:35 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
between
Gość
|
|
« Odpowiedz #70 : Lipiec 13, 2011, 07:35:50 » |
|
Heh, no i mamy podrĂŞcznikowy przykÂład wrĂŞcz. KtoÂś zapodaje falĂŞ - ktoÂś inny z tÂą falÂą rezonuje i to go rusza, wiĂŞc zapodaje kolejnÂą falĂŞ na tej samej czĂŞstotliwoÂści. I fale majÂą coraz wiĂŞkszÂą amplitudĂŞ, rezonuje z nimi coraz wiĂŞcej osĂłb. KaÂżda z tych osĂłb dokÂłada swoje '3 grosze' i amplituda roÂśnie... MoÂże zostawmy te fale niech siĂŞ same wygaszÂą....
Proponuje wrĂłciĂŚ do wÂątku. East zadaÂł pytanie czy biorobot moÂże byĂŚ zdolny do miÂłoÂści, altruizmu i poÂświĂŞceĂą. Phi odpowiedziaÂł, Âże moÂże.
Wiêc w dalszym ci¹gu wraca pytania - jak odró¿niÌ cz³owieka od biorobota. Bo bo je¿eli program przewiduje mi³oœÌ i poœwiêcenie, to biorobot to wykona.
Ale z kolei - co to za mi³oœÌ albo poœwiêcenie, które jest wynikiem programu a nie wolnej woli? Wprogramowano komuœ poœwiêcenie i myœlimy jaki z niego prawy obywatel. A tyczasem on nie mo¿e inaczej. Mo¿e i nawet chcia³by siê nie poœwiecaÌ dla innych, ale nie mo¿e....
Co wiêc stanowi o cz³owieczeùstwie? UmiejêtnoœÌ przekroczenia samego siebie? np. zaprogramowano mi mi³oœÌ i poœwiêcenie, a ja, specjalnie, ¿eby zhakowaÌ program, nie bêdê wcale siê poœwiêca³ i w nosie mam jakieœ tam mi³oœci i bêdê s..ksynem jakich ma³o?
pozdro
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 07:37:30 wysłane przez between »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #71 : Lipiec 13, 2011, 08:36:13 » |
|
..czy "anarchia" to od razu juÂż- "wolna wola",- a jeÂśli "wolna wola", albo aktualny "program"/karma(nie dla psa ) naszego Âżycia- czytaj wyÂższe JA, zaplanowaÂło takie relacje/manifestacje..??
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 08:37:24 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #72 : Lipiec 13, 2011, 09:03:38 » |
|
Co wiĂŞc stanowi o czÂłowieczeĂąstwie? MoÂże zastanĂłwmy siĂŞ najpierw, co stanowi o biorobotyzmie? Wg mnie, g³ównym wyró¿nikiem biorobota to schematycznoœÌ dziaÂłania. Brak odstĂŞpstw od programu wydajÂą siĂŞ byĂŚ podstawowÂą cechÂą odró¿niajÂącÂą od czÂłowieka. Czyli, biorobot w swoim przejawie, to taka nakrĂŞcona katarynka. Jest niereformowalny, zawsze gada to samo, mimo wielu uÂżytych s³ów. Do upadÂłego broni swojej „wizji” (wgranego programu). PosiadanÂą wiedzĂŞ traktuje jak objawienie z najwyÂższego ÂźrĂłdÂła, czyli pochodzÂącÂą od swego stwĂłrcy. I w tym ma sÂłusznoœÌ, ktoÂś go przecieÂż stworzyÂł. Poza tym jest caÂłkowicie niereformowalny, zapĂŞtlony w narzuconych odgĂłrnie treÂściach. Najgorsze sÂą maszyny z misjÂą. Jeszcze waÂżne, maszyna nie posiada spontanicznego poczucia humoru, jeÂśli juÂż, to jak¹œ jego namiastkĂŞ, karykaturĂŞ. Wgrane algorytmy bowiem skutecznie uniemoÂżliwiajÂą na swobodnÂą twĂłrczoœÌ i improwizacjĂŞ. Maszyna trzyma siĂŞ schematu. Nie potrafi byĂŚ kreatywna w peÂłnym tego sÂłowa znaczeniu. Owszem, napisze nawet wiersz, ale bĂŞdzie to twĂłrczoœÌ bez duszy. NajwaÂżniejsze, to czy ÂświadomoœÌ biorobota moÂże wznieœÌ siĂŞ poza PROGRAM? Czy moÂżliwe jest autohakerstwo? Wydaje siĂŞ, Âże zdobywanie doÂświadczeĂą czegoÂś uczy, nawet biorobota. I byĂŚ moÂże w ktĂłrym momencie pojawi siĂŞ PYTANIE? Czy to jednak prowadziĂŚ moÂże do czÂłowieczeĂąstwa?
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 09:24:30 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Robin
Gość
|
|
« Odpowiedz #73 : Lipiec 13, 2011, 09:30:43 » |
|
kurde,to ja juÂż podejrzewam kto z tego forum jest biorobotem a ty Ptaku ?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #74 : Lipiec 13, 2011, 09:38:49 » |
|
kurde,to ja ju¿ podejrzewam kto z tego forum jest biorobotem a ty Ptaku ? Ja ju¿ prawie mam pewnoœÌ. Jednak <prawie> czyni wielk¹ ró¿nicê, maszyna zawsze ma pewnoœÌ.
|
|
|
|
|
|
|
|