Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 10:30:56

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bioroboty - bioludzie - biomaszyny  (Przeczytany 109425 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #50 : Lipiec 12, 2011, 15:41:05 »

Bowiem ja nie zadawa³am nikomu pytaù co i gdzie siê wydarzy³o? Bêd¹c wspó³uczestniczkom tych zdarzeù odbiera siê pe³n¹ lub czêœciow¹ wiedzê o nich.

Reszta oczywiÂście na miarĂŞ chĂŞci , woli i moÂżliwoÂści.
Jednak najbardziej swojÂą "wiedzĂŞ" o sytuacji  starajÂą siĂŞ przekazaĂŚ , ci ktĂłrych tam wcale nie byÂło.
Jak zawsze wszystko wiedzÂą  najwiĂŞcej i najlepiej.

O czym?

Jak zwykle Kiaro rozmydlasz i krêcisz, by nie odnieœÌ siê do pytaù.
Gdzie ja staram siĂŞ przekazywaĂŚ wiedzĂŞ na temat Egiptu, czy jakiegokolwiek w nim spotkania?
MoÂżesz wskazaĂŚ te fragmenty?

ZapytaÂłam jedynie, jakie tam czynnoÂści podjĂŞÂłaÂś w kontekÂście ratowania Âświata, tudzieÂż wgrywania jedynie sÂłusznych wzorcĂłw,
mimo, Âże takowych nie ma. KaÂżdy wzorzec miaÂł, bÂądÂź ma swojÂą rolĂŞ do odegrania, zatem jest sÂłuszny. Inaczej by siĂŞ nie pojawiÂł.
WyborĂłw rĂłwnieÂż nie ma jedynie sÂłusznych.

Wracaj¹c do Egiptu, jeœli nie podejmowa³aœ tam dzia³aù maj¹cych wp³ywu na ca³¹ Ziemiê i jej mieszkaùców,
wystarczyÂło napisaĂŚ. DziaÂłania prywatne mnie nie interesujÂą.  UÂśmiech

JeÂśli jednak robiÂłaÂś coÂś, co moÂże zmieniĂŚ warunki Âżycia rĂłwnieÂż dla mnie, mam prawo zadaĂŚ takie pytanie.
I sÂądzĂŞ, Âże istota o czystych intencjach nie powinna mieĂŚ problemĂłw z odpowiedziÂą.  UÂśmiech

---------------------------------

Edit:
Darku, a dla Ciebie trzy punkty, za zaÂłoÂżenie tematu o biorobotach, bioludziach i biomaszynach.   DuÂży uÂśmiech
WÂłaÂśnie wÂątek osiÂągn¹³ magicznÂą liczbĂŞ #50.  UÂśmiech

DuÂży uÂśmiech
DziĂŞki >ptak'u<, ale juÂż kiedyÂś komuÂś pisaÂłem w tej sprawie "sam sobie nie wystawiam "cenzurki" MrugniĂŞcie.
Wybacz, Âże tu Ci odpowiadam, dziĂŞki temu nie bĂŞdĂŞ powiĂŞkszaÂł ofa. UÂśmiech.
Darek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 18:12:29 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #51 : Lipiec 12, 2011, 16:05:14 »

Nie pytaj mnie co robiÂłam i na jakom skalĂŞ gdyÂż wystarczy to pytanie zadaĂŚ StwĂłrcy.
Ka¿dy ma z nim bezpoœrednie po³¹czenie , ka¿dy otrzyma odpowiedz prawdziw¹. On nie k³amie nigdy. Moja wiarygodnoœÌ jest przez ciebie systematycznie negowana.
Po co zatem  traciĂŚ czas na rozwaÂżania o prawdzie lub nie mojej odpowiedzi.

I jeszcze jedno odpowiedzi na wszystkie swoje wÂątpliwoÂści poszukaj w sobie , bowiem posiadasz jÂą. Nie szukaj w zewnĂŞtrznoÂści.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ptak
Gość
« Odpowiedz #52 : Lipiec 12, 2011, 16:19:16 »

ZnĂłw wykrĂŞt, pytam Ciebie, nie stwĂłrcy.
Ja z Twoim stwĂłrcÂą po³¹czenia nie mam i mieĂŚ nie chcĂŞ. Zatem go nie zapytam.  DuÂży uÂśmiech

Ale, jeœli dzia³asz równie¿ w moim imieniu, mimo, ¿e nie da³am Ci ¿adnych pe³nomocnictw, to uczciwoœÌ wymaga
przynajmniej potwierdzenia bÂądÂź zaprzeczenia temu.

Jeszcze raz powtarzam, nie interesujÂą mnie dziaÂłania prywatne.
WiarygodnoœÌ nie ma tu nic do rzeczy, bo ludzie niewiarygodni równie¿ potrafi¹ szkodziÌ innym.
Odpowiedzi w sobie znajdujĂŞ i konfrontujĂŞ je z zewnĂŞtrznoÂściÂą. Taki mam styl.

To jak, zmieniaÂłaÂś w Egipcie dla innych rzeczywistoœÌ?  UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #53 : Lipiec 12, 2011, 16:54:52 »

No có¿ moja mi³a przypuszcza³am i¿ Twój stwórca to ktoœ inny ni¿ Stwórca Wszechrzeczy , bywa.
Zapytaj wiĂŞc swojego , pewnikiem wie , bo Âświat jego raptownie siĂŞ kurczy.

A co do mojej spowiedzi przed TobÂą ni nikim innym ? To zwyczajne jej nie bĂŞdzie bo nie mam Âżadnego obowiÂązku tÂłumaczenia siĂŞ przed nikim z niczego.
Zatem nie zaspokojĂŞ Twojej  przeolbrzymiej ciekawoÂści a Ty musisz siĂŞ z tym pogodziĂŚ.

Wiesz tak naprawdĂŞ odpowiadam   na Twoje dociekania w tej kwestii w kaÂżdym temacie pojawiajÂące siĂŞ , bo mnie bawiÂą i ÂśmieszÂą przeogromnie. WprowadzajÂą w szampaĂąski humor.
To coÂś takiego dla mnie jak humor w necie , chcesz siĂŞ poÂśmiaĂŚ poszukaj postĂłw Ptaka UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

Czekam z niecierpliwoÂściÂą na kolejne.....  UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

Czy coÂś robiÂłam w Twoim imieniu? AleÂż skÂąd! Ja naprawdĂŞ nic nie robiÂłam w imieniu "PtakĂłw" ...... MrugniĂŞcie JĂŞzyk UÂśmiech

MiluÂśkiego popoÂłudnia. MrugniĂŞcie UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 16:57:31 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #54 : Lipiec 12, 2011, 17:13:43 »

A cieszy mnie niezmiernie to, Âże moje posty wprowadzajÂą w szampaĂąski humor.  Chichot
Sama Âświetnie siĂŞ bawiĂŞ przy ich pisaniu. Zatem choĂŚ to nas ³¹czy. Ty Âśmiejesz siĂŞ z mego, ja ze swego.  MrugniĂŞcie

A powaÂżnie. To mam takie samo zdanie o Twoim stwĂłrcy, jak Ty o moim.
I niech ju¿ oni sami miêdzy sob¹ ustalaj¹ swoj¹ wy¿szoœÌ.
MiaÂłabym jedynie do Twego malutkÂą proÂśbĂŞ, jeÂśli moÂżna, coÂś na ksztaÂłt modlitwy:

„PANie stwĂłrco Kiary, rozszerz proszĂŞ jej program o aplikacjĂŞ pozwalajÂącÂą twojemu bioludziowi
na wiĂŞcej samodzielnoÂści w dyskusji. By w przypadku braku stosownego zapisu nie odsyÂłaÂła adwersarzy
po odpowiedÂź bezpoÂśrednio do Ciebie.
Nie wszyscy maj¹ przyjemnoœÌ stawaÌ przed Twoje jasne oblicze.
Wystarczy, Âże Projekt Cheops ÂściÂąga Ci owieczki. Amen. „

Kiaro, widzĂŞ, Âże coÂś z ElÂżbiety na CiĂŞ przeszÂło, zatem rĂłwnieÂż miluÂśkiego popoÂłudnia.
Pa.  UÂśmiech

Ps. No i jestem skÂłonna uwierzyĂŚ, Âże nic nie robiÂłaÂś w moim imieniu, bo ró¿a ptaka nie siĂŞga...   DuÂży uÂśmiech
Tomasz
Gość
« Odpowiedz #55 : Lipiec 12, 2011, 17:15:33 »

Ale do czego te ciągłe uszczypliwości prowadzą Kiaro ? Co miał na celu te kąśliwy ton ?  Mówisz o bezwarunkowej miłości, drwisz sobie z kogoś kogo tak naprawdę nie znasz. Czyż miłość to nie jest skupianiem się na zmianie siebie dla innych a nie próby zmiany kogoś myślenia zgodnie z Twoim tokiem rozumowania UÂśmiech Dlatego Twoja miłość jest dla mnie tak mało wiarygodna, każda wizja świata niezgodna z Twoją jest nieprawdą ?  Każdy ma prawo do swojego punktu widzenia a udowadnianie komuś że nie ma racji jest brakiem tolerancji. Mam nadzieję, że łagodnie mnie potraktujesz, ale może zrozumiesz MrugniĂŞcie
Pozdrawiam
Tomasz
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 17:16:24 wysłane przez Tomasz » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #56 : Lipiec 12, 2011, 17:46:18 »

Czy BIOROBOTEM jest kaÂżdy kto krĂŞci, Âślizga siĂŞ, manipuluje, mĂłwi nieprawdĂŞ?

Moim zdaniem KIARA przeszÂła juÂż samÂą siebie, nie mogĂŞ siĂŞ nadziwiĂŚ tej biednej chorej istocie, ktĂłra z propagatorki rozwoju duchowego zrobiÂła siebie poÂżaÂłowania godnÂą, nawiedzonÂą destruktorkĂŞ.
Mam wraÂżenie, Âże Kiara nie jest juÂż w stanie kierowaĂŚ swoim Âżyciem, Âże coÂś "odgĂłrnie", albo jak kto woli, "oddolnie" jÂą programuje.

Pozdrawiam - Thotal Smutny

DuÂża proÂśba. UÂśmiech BÂądÂźmy tolerancyjni i nie obraÂżajmy inaczej myÂślÂących. Janusz.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 21:50:27 wysłane przez janusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Lipiec 12, 2011, 18:11:32 »

Czy mnie siĂŞ zdaje, czy zboczyliÂście z tematu?

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Mistrz
Gość
« Odpowiedz #58 : Lipiec 12, 2011, 20:52:37 »

Czasami trzeba zboczyĂŚ z tematu, Âżeby mĂłc do niego wrĂłciĂŚ  MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 20:53:22 wysłane przez Mistrz » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #59 : Lipiec 12, 2011, 21:43:18 »

program ambicji.

Niesamowity jest.

A powaÂżnie. To mam takie samo zdanie o Twoim stwĂłrcy, jak Ty o moim.
I niech ju¿ oni sami miêdzy sob¹ ustalaj¹ swoj¹ wy¿szoœÌ.

..i znowu mi sie oberwaÂło. W dwĂłjnasĂłb.

No wiec siedliÂśmy przed lustrem..

..i ustalilismy..

ze nasza wy¿szoœÌ mnie jest najwyzsza Uœmiech

no drobne niedorĂłbki sÂą.
Ale bÊd¡ Panie zadowolooone...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 21:59:45 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #60 : Lipiec 12, 2011, 21:45:18 »

Ojej! StraÂżnicy z caÂłego "koÂłchozu "siĂŞ zbiegli ! NiemoÂżliwe?

Kali kraœÌ krowê mo¿e nawet dobrze jak to czyni , oczy siê przymyka , g³ówki odwraca , niech kradnie....

No to kim jeszcze szanowny Ptak mnie nie nazwaÂł?
Bo , gadem , programem , biorobotem , stworem z Âłuskami na ogonie  itp.... takie okreÂślenia podarowane mi przez peÂłnego miÂłoÂści i dobra oraz wielkiej szlachetnoÂści Ptaka mam na swoim koncie. PiĂŞkne co?
Ale jak zbyt blisko do Kalego krowy ktoÂś podejdzie to siĂŞ dzieje , oj dzieje ...

No to kim jeszcze jestem Tociu miÂły? Co mi w program majÂą nowego wgraĂŚ teraz?
Chyba po tych koktajlach tak bÂłysn¹³eÂś , teraz   diagnozy na odlegÂłoœÌ mi stawiasz tak "idealne"?
Ocena jaÂśnie oÂświeconego nie trafiona , pudÂło niestety , wraÂżenia chybione.
Raczej oceù siebie przed sob¹ i lepiej jest a nawet bardzo dobrze gdy ka¿dy miast oceniaÌ innych ( naprawdê ryzykowne i bardzo odpowiedzialne przedsiêwziêcie) zacznie oceniaÌ siebie oraz w³asn¹ uczciwoœÌ wobec siebie i innych.

W sprawie "Ptaka" to juÂż chyba temat zakoĂączony? Co? bo przecieÂż "ró¿a ptaka nie siĂŞga"..... na szczĂŞÂście , bo , co by to byÂło? Strach myÂśleĂŚ.....  MrugniĂŞcie UÂśmiech UÂśmiech JĂŞzyk

No to spokojnej nocki przemili straÂżnicy obyczajowoÂści   i mojego stanu mentalnego. UÂśmiech UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Czasami dobrze jest zrobiĂŚ maleĂąkie prowokacje , spadajÂą maski z niektĂłrych twarzyczek.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 09:01:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #61 : Lipiec 12, 2011, 22:02:02 »

nieno obciach.

Na warsztat i Do smarowania
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 22:07:36 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Tomasz
Gość
« Odpowiedz #62 : Lipiec 12, 2011, 23:11:26 »

To jest TwĂłj Kiaro problem, Âże wszystkich traktujesz jakby CiĂŞ wci¹¿ atakowali. A czy to nie jest tak, Âże jakÂą energiĂŞ wysyÂłasz takÂą otrzymujesz ?  RzeczywiÂście mogĂŞ mieĂŚ inny tok rozumowania niÂż TwĂłj i zapewne tak jest, ale jakÂą masz pewnoœÌ, Âże jest niewÂłaÂściwy jak patrzysz prze pryzmat tylko Twojego oglÂądu na sytuacjĂŞ. Ja wierzĂŞ w swojÂą omylnoœÌ i niedoskonaÂłoœÌ a czy ty jÂą dopuszczasz tak broniÂąc kaÂżdej Twojej racji ? Dlaczego tak boisz siĂŞ przyznaĂŚ, Âże jesteÂś  jednÂą(ym) z nas. Litujesz siĂŞ nad wszystkimi "straÂżnikami", Âże Âświata nie pojmujÂą tak jak Ty go interpretujesz...MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #63 : Lipiec 12, 2011, 23:51:18 »

Widzisz ró¿nimy siê pogl¹dem na zagadnienie , ja nie mam ¿adnego problemu.
Pisze to co czujĂŞ i o czym wiem ( jest to moja wiedza) , wiĂŞc w czym jest problem iÂż niektĂłrzy zwyczajnie nie potrafiÂą dyskutowaĂŚ na temat przekazanych informacji nie poniÂżajÂąc i wyÂśmiewajÂąc przedmĂłwcĂŞ?
Chc¹ koniecznie ,na si³ê wt³oczyÌ go pod swoj¹ kreskê. Wszystko co jest inne od nich , ich zdania , trzeba zdeptaÌ. Brak tolerancji oraz akceptacji odmiennoœci.
JawiÂą siĂŞ natychmiast epitety i ocenianie swojÂą miarÂą pojmowania kogoÂś.
 To naprawdĂŞ nie jest mĂłj problem a kaÂżdego kto siĂŞ tak zachowuje.
SprowokowaÂłam tÂą dyskusjĂŞ Âżeby ci , ktĂłrzy go majÂą mogli siĂŞ z nim skonfrontowaĂŚ i coÂś z tym jeszcze zrobiĂŚ jak zechcÂą.

RoÂżnica polega na tym iÂż ja komentujĂŞ informacjĂŞ , zdarzenie a nie poniÂżam ludzi biorÂących w nich udziaÂł.
Dla mnie mogÂą byĂŚ jacy chcÂą byĂŚ , to ich sprawa, bowiem majÂą peÂłne prawo do swojej odmiennoÂści.
ZupeÂłnie czym innym jest dyskusja na temat.... a czym innym wymuszanie czegoÂś na kimÂś wedle wÂłasnego widzi mi siĂŞ.

Mam nadziejê ¿e rozumiesz ró¿nicê?

To jest forum dyskusyjne  o tematach pojawiajÂących siĂŞ na jego Âłamach , a nie lecznica cudzych problemĂłw psychologicznych i frustracji wszelakich. Od tego sÂą specjaliÂści , a jeÂżeli ktoÂś ma problem i potrzebna mu porada cudza to niech to zrobi dyskretnie przez pw.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 23:57:49 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #64 : Lipiec 12, 2011, 23:57:40 »

niektĂłrzy zwyczajnie nie potrafiÂą dyskutowaĂŚ na temat przekazanych informacji nie poniÂżajÂąc i wyÂśmiewajÂąc przedmĂłwcĂŞ?
Kiaro, czy sugerowanie czyjejÂś choroby psychicznej, albo chociaÂż "rozchwiaĂą emocjonalnych" w celu zmniejszenia jego wiarygodnoÂści wyczerpuje znamiona poniÂżania bÂądÂź wyÂśmiewania dyskutanta?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #65 : Lipiec 12, 2011, 23:59:39 »

niektĂłrzy zwyczajnie nie potrafiÂą dyskutowaĂŚ na temat przekazanych informacji nie poniÂżajÂąc i wyÂśmiewajÂąc przedmĂłwcĂŞ?
Kiaro, czy sugerowanie czyjejÂś choroby psychicznej, albo chociaÂż "rozchwiaĂą emocjonalnych" w celu zmniejszenia jego wiarygodnoÂści wyczerpuje znamiona poniÂżania bÂądÂź wyÂśmiewania dyskutanta?

Puki co to te argumenty sÂą sugerowane wÂłaÂśnie mnie , po raz kolejny nie rozumiesz.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 23:59:59 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #66 : Lipiec 13, 2011, 00:09:07 »

Kiaro, nie pytaÂłem czy i komu sÂą sugerowane tylko o to jak oceniasz takie zachowanie. Czy jest czy teÂż nie jest wyÂśmiewaniem i poniÂżaniem.
Ponadto - czy unikanie odpowiedzi na konkretne i rzeczowe pytania jest przejawem braku umiejĂŞtnoÂści prowadzenia dyskusji?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #67 : Lipiec 13, 2011, 00:22:03 »

Widzisz ró¿nimy siê pogl¹dem na zagadnienie , ja nie mam ¿adnego problemu.
Pisze to co czujĂŞ i o czym wiem ( jest to moja wiedza) , wiĂŞc w czym jest problem iÂż niektĂłrzy zwyczajnie nie potrafiÂą dyskutowaĂŚ na temat przekazanych informacji nie poniÂżajÂąc i wyÂśmiewajÂąc przedmĂłwcĂŞ?
Chc¹ koniecznie ,na si³ê wt³oczyÌ go pod swoj¹ kreskê. Wszystko co jest inne od nich , ich zdania , trzeba zdeptaÌ. Brak tolerancji oraz akceptacji odmiennoœci.
JawiÂą siĂŞ natychmiast epitety i ocenianie swojÂą miarÂą pojmowania kogoÂś.
 To naprawdĂŞ nie jest mĂłj problem a kaÂżdego kto siĂŞ tak zachowuje.
SprowokowaÂłam tÂą dyskusjĂŞ Âżeby ci , ktĂłrzy go majÂą mogli siĂŞ z nim skonfrontowaĂŚ i coÂś z tym jeszcze zrobiĂŚ jak zechcÂą.

RoÂżnica polega na tym iÂż ja komentujĂŞ informacjĂŞ , zdarzenie a nie poniÂżam ludzi biorÂących w nich udziaÂł.
Dla mnie mogÂą byĂŚ jacy chcÂą byĂŚ , to ich sprawa, bowiem majÂą peÂłne prawo do swojej odmiennoÂści.
ZupeÂłnie czym innym jest dyskusja na temat.... a czym innym wymuszanie czegoÂś na kimÂś wedle wÂłasnego widzi mi siĂŞ.

Mam nadziejê ¿e rozumiesz ró¿nicê?

To jest forum dyskusyjne  o tematach pojawiajÂących siĂŞ na jego Âłamach , a nie lecznica cudzych problemĂłw psychologicznych i frustracji wszelakich. Od tego sÂą specjaliÂści , a jeÂżeli ktoÂś ma problem i potrzebna mu porada cudza to niech to zrobi dyskretnie przez pw.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Odpowiedz zawarta jest w tym poÂście czytaj ze zrozumieniem.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 00:22:46 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #68 : Lipiec 13, 2011, 00:31:04 »

Kiaro, gdybym jÂą dostrzegÂł to nie prosiÂłbym o niÂą. Czy naprawdĂŞ to aÂż takie trudne aby udzieliĂŚ konkretnej odpowiedzi? Jedno zdanie...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #69 : Lipiec 13, 2011, 01:43:16 »

Kiaro, gdybym jÂą dostrzegÂł to nie prosiÂłbym o niÂą. Czy naprawdĂŞ to aÂż takie trudne aby udzieliĂŚ konkretnej odpowiedzi? Jedno zdanie...

KaÂżdy ma prawo nie odpowiedzieĂŚ na zadane pytanie , jeÂżeli  tak uzna. Nie ma w tym nic niegodnego i niewÂłaÂściwego , nawet sÂąd informuje o tej formie praw.
Zwracanie uwagi na zauwaÂżonÂą kwestiĂŞ nie jest niczym zÂłym , niewÂłaÂściwe jest wartoÂściowanie kogoÂś przez rzeczy , ktĂłre sÂą poza granicami jego moÂżliwoÂści.

Kiara  UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 01:43:35 wysłane przez Kiara » Zapisane
between
Gość
« Odpowiedz #70 : Lipiec 13, 2011, 07:35:50 »

Heh,
no i mamy podrĂŞcznikowy przykÂład wrĂŞcz.
KtoÂś zapodaje falĂŞ - ktoÂś inny z tÂą falÂą rezonuje i to go rusza, wiĂŞc zapodaje kolejnÂą falĂŞ na tej samej czĂŞstotliwoÂści.
I fale majÂą coraz wiĂŞkszÂą amplitudĂŞ, rezonuje z nimi coraz wiĂŞcej osĂłb. KaÂżda z tych osĂłb dokÂłada swoje '3 grosze' i amplituda roÂśnie...
MoÂże zostawmy te fale niech siĂŞ same wygaszÂą....

Proponuje wrĂłciĂŚ do wÂątku.
East zadaÂł pytanie czy biorobot moÂże byĂŚ zdolny do miÂłoÂści, altruizmu i poÂświĂŞceĂą.
Phi odpowiedziaÂł, Âże moÂże.

Wiêc w dalszym ci¹gu wraca pytania - jak odró¿niÌ cz³owieka od biorobota.
Bo bo je¿eli program przewiduje mi³oœÌ i poœwiêcenie, to biorobot to wykona.

Ale z kolei  - co to za miÂłoœÌ albo poÂświĂŞcenie, ktĂłre jest wynikiem programu a nie wolnej woli?
Wprogramowano komuÂś poÂświĂŞcenie i myÂślimy jaki z niego prawy obywatel.
A tyczasem on nie moÂże inaczej. MoÂże i nawet chciaÂłby siĂŞ nie poÂświecaĂŚ dla innych, ale nie moÂże....

Co wiĂŞc stanowi o czÂłowieczeĂąstwie?
UmiejêtnoœÌ przekroczenia samego siebie?
np. zaprogramowano mi miÂłoœÌ i poÂświĂŞcenie, a ja, specjalnie, Âżeby zhakowaĂŚ program, nie bĂŞdĂŞ wcale siĂŞ poÂświĂŞcaÂł i w nosie mam jakieÂś tam miÂłoÂści i bĂŞdĂŞ  s..ksynem jakich maÂło?

pozdro
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 07:37:30 wysłane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #71 : Lipiec 13, 2011, 08:36:13 »

..czy "anarchia" to od razu juÂż- "wolna wola",-
a jeÂśli "wolna wola", albo aktualny "program"/karma(nie dla psa MrugniĂŞcie) naszego Âżycia- czytaj wyÂższe JA, zaplanowaÂło takie relacje/manifestacje..??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 08:37:24 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #72 : Lipiec 13, 2011, 09:03:38 »

Cytat: between
Co wiĂŞc stanowi o czÂłowieczeĂąstwie?

MoÂże zastanĂłwmy siĂŞ najpierw, co stanowi o biorobotyzmie? 

Wg mnie, g³ównym wyró¿nikiem biorobota to schematycznoœÌ dzia³ania. Brak odstêpstw od programu
wydaj¹ siê byÌ podstawow¹ cech¹ odró¿niaj¹c¹ od cz³owieka.
Czyli, biorobot w swoim przejawie, to taka nakrĂŞcona katarynka. Jest niereformowalny, zawsze gada to samo,
mimo wielu uÂżytych s³ów. 
Do upadÂłego broni swojej „wizji” (wgranego programu). PosiadanÂą wiedzĂŞ traktuje jak objawienie z najwyÂższego ÂźrĂłdÂła,
czyli pochodzÂącÂą od swego stwĂłrcy. I w tym ma sÂłusznoœÌ, ktoÂś go przecieÂż stworzyÂł.  MrugniĂŞcie

Poza tym jest caÂłkowicie niereformowalny, zapĂŞtlony w narzuconych odgĂłrnie treÂściach.
Najgorsze sÂą maszyny z misjÂą.  DuÂży uÂśmiech
Jeszcze wa¿ne, maszyna nie posiada spontanicznego poczucia humoru, jeœli ju¿, to jak¹œ jego
namiastkê, karykaturê. Wgrane algorytmy bowiem skutecznie uniemo¿liwiaj¹ na swobodn¹ twórczoœÌ
i improwizacjĂŞ. Maszyna trzyma siĂŞ schematu.  Nie potrafi byĂŚ kreatywna w peÂłnym tego sÂłowa znaczeniu.
Owszem, napisze nawet wiersz, ale bêdzie to twórczoœÌ bez duszy.

Najwa¿niejsze, to czy œwiadomoœÌ biorobota mo¿e wznieœÌ siê poza PROGRAM? Czy mo¿liwe jest autohakerstwo?
Wydaje siĂŞ, Âże zdobywanie doÂświadczeĂą czegoÂś uczy, nawet biorobota.

I byĂŚ moÂże w ktĂłrym momencie pojawi siĂŞ PYTANIE?  UÂśmiech
Czy to jednak prowadziĂŚ moÂże do czÂłowieczeĂąstwa?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 09:24:30 wysłane przez ptak » Zapisane
Robin
Gość
« Odpowiedz #73 : Lipiec 13, 2011, 09:30:43 »

kurde,to ja juÂż podejrzewam kto z tego forum jest biorobotem  DuÂży uÂśmiech  a ty Ptaku ?
ptak
Gość
« Odpowiedz #74 : Lipiec 13, 2011, 09:38:49 »

kurde,to ja juÂż podejrzewam kto z tego forum jest biorobotem  DuÂży uÂśmiech  a ty Ptaku ?

Ja juÂż prawie mam pewnoœÌ.  DuÂży uÂśmiech
Jednak <prawie> czyni wielkÂą ró¿nicĂŞ, maszyna zawsze ma pewnoœÌ.  MrugniĂŞcie
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: