Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:00:32

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bioroboty - bioludzie - biomaszyny  (Przeczytany 108969 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Lipiec 12, 2011, 15:41:05 »

Bowiem ja nie zadawa³am nikomu pytañ co i gdzie siê wydarzy³o? Bêd±c wspó³uczestniczkom tych zdarzeñ odbiera siê pe³n± lub czê¶ciow± wiedzê o nich.

Reszta oczywi¶cie na miarê chêci , woli i mo¿liwo¶ci.
Jednak najbardziej swoj± "wiedzê" o sytuacji  staraj± siê przekazaæ , ci których tam wcale nie by³o.
Jak zawsze wszystko wiedz±  najwiêcej i najlepiej.

O czym?

Jak zwykle Kiaro rozmydlasz i krêcisz, by nie odnie¶æ siê do pytañ.
Gdzie ja staram siê przekazywaæ wiedzê na temat Egiptu, czy jakiegokolwiek w nim spotkania?
Mo¿esz wskazaæ te fragmenty?

Zapyta³am jedynie, jakie tam czynno¶ci podjê³a¶ w kontek¶cie ratowania ¶wiata, tudzie¿ wgrywania jedynie s³usznych wzorców,
mimo, ¿e takowych nie ma. Ka¿dy wzorzec mia³, b±d¼ ma swoj± rolê do odegrania, zatem jest s³uszny. Inaczej by siê nie pojawi³.
Wyborów równie¿ nie ma jedynie s³usznych.

Wracaj±c do Egiptu, je¶li nie podejmowa³a¶ tam dzia³añ maj±cych wp³ywu na ca³± Ziemiê i jej mieszkañców,
wystarczy³o napisaæ. Dzia³ania prywatne mnie nie interesuj±.  U¶miech

Je¶li jednak robi³a¶ co¶, co mo¿e zmieniæ warunki ¿ycia równie¿ dla mnie, mam prawo zadaæ takie pytanie.
I s±dzê, ¿e istota o czystych intencjach nie powinna mieæ problemów z odpowiedzi±.  U¶miech

---------------------------------

Edit:
Darku, a dla Ciebie trzy punkty, za za³o¿enie tematu o biorobotach, bioludziach i biomaszynach.   Du¿y u¶miech
W³a¶nie w±tek osi±gn±³ magiczn± liczbê #50.  U¶miech

Du¿y u¶miech
Dziêki >ptak'u<, ale ju¿ kiedy¶ komu¶ pisa³em w tej sprawie "sam sobie nie wystawiam "cenzurki" Mrugniêcie.
Wybacz, ¿e tu Ci odpowiadam, dziêki temu nie bêdê powiêksza³ ofa. U¶miech.
Darek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 18:12:29 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Lipiec 12, 2011, 16:05:14 »

Nie pytaj mnie co robi³am i na jakom skalê gdy¿ wystarczy to pytanie zadaæ Stwórcy.
Ka¿dy ma z nim bezpo¶rednie po³±czenie , ka¿dy otrzyma odpowiedz prawdziw±. On nie k³amie nigdy. Moja wiarygodno¶æ jest przez ciebie systematycznie negowana.
Po co zatem  traciæ czas na rozwa¿ania o prawdzie lub nie mojej odpowiedzi.

I jeszcze jedno odpowiedzi na wszystkie swoje w±tpliwo¶ci poszukaj w sobie , bowiem posiadasz j±. Nie szukaj w zewnêtrzno¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Lipiec 12, 2011, 16:19:16 »

Znów wykrêt, pytam Ciebie, nie stwórcy.
Ja z Twoim stwórc± po³±czenia nie mam i mieæ nie chcê. Zatem go nie zapytam.  Du¿y u¶miech

Ale, je¶li dzia³asz równie¿ w moim imieniu, mimo, ¿e nie da³am Ci ¿adnych pe³nomocnictw, to uczciwo¶æ wymaga
przynajmniej potwierdzenia b±d¼ zaprzeczenia temu.

Jeszcze raz powtarzam, nie interesuj± mnie dzia³ania prywatne.
Wiarygodno¶æ nie ma tu nic do rzeczy, bo ludzie niewiarygodni równie¿ potrafi± szkodziæ innym.
Odpowiedzi w sobie znajdujê i konfrontujê je z zewnêtrzno¶ci±. Taki mam styl.

To jak, zmienia³a¶ w Egipcie dla innych rzeczywisto¶æ?  U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Lipiec 12, 2011, 16:54:52 »

No có¿ moja mi³a przypuszcza³am i¿ Twój stwórca to kto¶ inny ni¿ Stwórca Wszechrzeczy , bywa.
Zapytaj wiêc swojego , pewnikiem wie , bo ¶wiat jego raptownie siê kurczy.

A co do mojej spowiedzi przed Tob± ni nikim innym ? To zwyczajne jej nie bêdzie bo nie mam ¿adnego obowi±zku t³umaczenia siê przed nikim z niczego.
Zatem nie zaspokojê Twojej  przeolbrzymiej ciekawo¶ci a Ty musisz siê z tym pogodziæ.

Wiesz tak naprawdê odpowiadam   na Twoje dociekania w tej kwestii w ka¿dym temacie pojawiaj±ce siê , bo mnie bawi± i ¶miesz± przeogromnie. Wprowadzaj± w szampañski humor.
To co¶ takiego dla mnie jak humor w necie , chcesz siê po¶miaæ poszukaj postów Ptaka U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech

Czekam z niecierpliwo¶ci± na kolejne.....  U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech

Czy co¶ robi³am w Twoim imieniu? Ale¿ sk±d! Ja naprawdê nic nie robi³am w imieniu "Ptaków" ...... Mrugniêcie Jêzyk U¶miech

Milu¶kiego popo³udnia. Mrugniêcie U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 16:57:31 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Lipiec 12, 2011, 17:13:43 »

A cieszy mnie niezmiernie to, ¿e moje posty wprowadzaj± w szampañski humor.  Chichot
Sama ¶wietnie siê bawiê przy ich pisaniu. Zatem choæ to nas ³±czy. Ty ¶miejesz siê z mego, ja ze swego.  Mrugniêcie

A powa¿nie. To mam takie samo zdanie o Twoim stwórcy, jak Ty o moim.
I niech ju¿ oni sami miêdzy sob± ustalaj± swoj± wy¿szo¶æ.
Mia³abym jedynie do Twego malutk± pro¶bê, je¶li mo¿na, co¶ na kszta³t modlitwy:

„PANie stwórco Kiary, rozszerz proszê jej program o aplikacjê pozwalaj±c± twojemu bioludziowi
na wiêcej samodzielno¶ci w dyskusji. By w przypadku braku stosownego zapisu nie odsy³a³a adwersarzy
po odpowied¼ bezpo¶rednio do Ciebie.
Nie wszyscy maj± przyjemno¶æ stawaæ przed Twoje jasne oblicze.
Wystarczy, ¿e Projekt Cheops ¶ci±ga Ci owieczki. Amen. „

Kiaro, widzê, ¿e co¶ z El¿biety na Ciê przesz³o, zatem równie¿ milu¶kiego popo³udnia.
Pa.  U¶miech

Ps. No i jestem sk³onna uwierzyæ, ¿e nic nie robi³a¶ w moim imieniu, bo ró¿a ptaka nie siêga...   Du¿y u¶miech
Tomasz
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Lipiec 12, 2011, 17:15:33 »

Ale do czego te ciągłe uszczypliwości prowadzą Kiaro ? Co miał na celu te kąśliwy ton ?  Mówisz o bezwarunkowej miłości, drwisz sobie z kogoś kogo tak naprawdę nie znasz. Czyż miłość to nie jest skupianiem się na zmianie siebie dla innych a nie próby zmiany kogoś myślenia zgodnie z Twoim tokiem rozumowania U¶miech Dlatego Twoja miłość jest dla mnie tak mało wiarygodna, każda wizja świata niezgodna z Twoją jest nieprawdą ?  Każdy ma prawo do swojego punktu widzenia a udowadnianie komuś że nie ma racji jest brakiem tolerancji. Mam nadzieję, że łagodnie mnie potraktujesz, ale może zrozumiesz Mrugniêcie
Pozdrawiam
Tomasz
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 17:16:24 wys³ane przez Tomasz » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Lipiec 12, 2011, 17:46:18 »

Czy BIOROBOTEM jest ka¿dy kto krêci, ¶lizga siê, manipuluje, mówi nieprawdê?

Moim zdaniem KIARA przesz³a ju¿ sam± siebie, nie mogê siê nadziwiæ tej biednej chorej istocie, która z propagatorki rozwoju duchowego zrobi³a siebie po¿a³owania godn±, nawiedzon± destruktorkê.
Mam wra¿enie, ¿e Kiara nie jest ju¿ w stanie kierowaæ swoim ¿yciem, ¿e co¶ "odgórnie", albo jak kto woli, "oddolnie" j± programuje.

Pozdrawiam - Thotal Smutny

Du¿a pro¶ba. U¶miech B±d¼my tolerancyjni i nie obra¿ajmy inaczej my¶l±cych. Janusz.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 21:50:27 wys³ane przez janusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Lipiec 12, 2011, 18:11:32 »

Czy mnie siê zdaje, czy zboczyli¶cie z tematu?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Mistrz
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Lipiec 12, 2011, 20:52:37 »

Czasami trzeba zboczyæ z tematu, ¿eby móc do niego wróciæ  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 20:53:22 wys³ane przez Mistrz » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Lipiec 12, 2011, 21:43:18 »

program ambicji.

Niesamowity jest.

A powa¿nie. To mam takie samo zdanie o Twoim stwórcy, jak Ty o moim.
I niech ju¿ oni sami miêdzy sob± ustalaj± swoj± wy¿szo¶æ.

..i znowu mi sie oberwa³o. W dwójnasób.

No wiec siedli¶my przed lustrem..

..i ustalilismy..

ze nasza wy¿szo¶æ mnie jest najwyzsza U¶miech

no drobne niedoróbki s±.
Ale bÊd¡ Panie zadowolooone...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 21:59:45 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Lipiec 12, 2011, 21:45:18 »

Ojej! Stra¿nicy z ca³ego "ko³chozu "siê zbiegli ! Niemo¿liwe?

Kali kra¶æ krowê mo¿e nawet dobrze jak to czyni , oczy siê przymyka , g³ówki odwraca , niech kradnie....

No to kim jeszcze szanowny Ptak mnie nie nazwa³?
Bo , gadem , programem , biorobotem , stworem z ³uskami na ogonie  itp.... takie okre¶lenia podarowane mi przez pe³nego mi³o¶ci i dobra oraz wielkiej szlachetno¶ci Ptaka mam na swoim koncie. Piêkne co?
Ale jak zbyt blisko do Kalego krowy kto¶ podejdzie to siê dzieje , oj dzieje ...

No to kim jeszcze jestem Tociu mi³y? Co mi w program maj± nowego wgraæ teraz?
Chyba po tych koktajlach tak b³ysn±³e¶ , teraz   diagnozy na odleg³o¶æ mi stawiasz tak "idealne"?
Ocena ja¶nie o¶wieconego nie trafiona , pud³o niestety , wra¿enia chybione.
Raczej oceñ siebie przed sob± i lepiej jest a nawet bardzo dobrze gdy ka¿dy miast oceniaæ innych ( naprawdê ryzykowne i bardzo odpowiedzialne przedsiêwziêcie) zacznie oceniaæ siebie oraz w³asn± uczciwo¶æ wobec siebie i innych.

W sprawie "Ptaka" to ju¿ chyba temat zakoñczony? Co? bo przecie¿ "ró¿a ptaka nie siêga"..... na szczê¶cie , bo , co by to by³o? Strach my¶leæ.....  Mrugniêcie U¶miech U¶miech Jêzyk

No to spokojnej nocki przemili stra¿nicy obyczajowo¶ci   i mojego stanu mentalnego. U¶miech U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Czasami dobrze jest zrobiæ maleñkie prowokacje , spadaj± maski z niektórych twarzyczek.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 09:01:19 wys³ane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Lipiec 12, 2011, 22:02:02 »

nieno obciach.

Na warsztat i Do smarowania
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 22:07:36 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Tomasz
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Lipiec 12, 2011, 23:11:26 »

To jest Twój Kiaro problem, ¿e wszystkich traktujesz jakby Ciê wci±¿ atakowali. A czy to nie jest tak, ¿e jak± energiê wysy³asz tak± otrzymujesz ?  Rzeczywi¶cie mogê mieæ inny tok rozumowania ni¿ Twój i zapewne tak jest, ale jak± masz pewno¶æ, ¿e jest niew³a¶ciwy jak patrzysz prze pryzmat tylko Twojego ogl±du na sytuacjê. Ja wierzê w swoj± omylno¶æ i niedoskona³o¶æ a czy ty j± dopuszczasz tak broni±c ka¿dej Twojej racji ? Dlaczego tak boisz siê przyznaæ, ¿e jeste¶  jedn±(ym) z nas. Litujesz siê nad wszystkimi "stra¿nikami", ¿e ¶wiata nie pojmuj± tak jak Ty go interpretujesz...Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Lipiec 12, 2011, 23:51:18 »

Widzisz ró¿nimy siê pogl±dem na zagadnienie , ja nie mam ¿adnego problemu.
Pisze to co czujê i o czym wiem ( jest to moja wiedza) , wiêc w czym jest problem i¿ niektórzy zwyczajnie nie potrafi± dyskutowaæ na temat przekazanych informacji nie poni¿aj±c i wy¶miewaj±c przedmówcê?
Chc± koniecznie ,na si³ê wt³oczyæ go pod swoj± kreskê. Wszystko co jest inne od nich , ich zdania , trzeba zdeptaæ. Brak tolerancji oraz akceptacji odmienno¶ci.
Jawi± siê natychmiast epitety i ocenianie swoj± miar± pojmowania kogo¶.
 To naprawdê nie jest mój problem a ka¿dego kto siê tak zachowuje.
Sprowokowa³am t± dyskusjê ¿eby ci , którzy go maj± mogli siê z nim skonfrontowaæ i co¶ z tym jeszcze zrobiæ jak zechc±.

Ro¿nica polega na tym i¿ ja komentujê informacjê , zdarzenie a nie poni¿am ludzi bior±cych w nich udzia³.
Dla mnie mog± byæ jacy chc± byæ , to ich sprawa, bowiem maj± pe³ne prawo do swojej odmienno¶ci.
Zupe³nie czym innym jest dyskusja na temat.... a czym innym wymuszanie czego¶ na kim¶ wedle w³asnego widzi mi siê.

Mam nadziejê ¿e rozumiesz ró¿nicê?

To jest forum dyskusyjne  o tematach pojawiaj±cych siê na jego ³amach , a nie lecznica cudzych problemów psychologicznych i frustracji wszelakich. Od tego s± specjali¶ci , a je¿eli kto¶ ma problem i potrzebna mu porada cudza to niech to zrobi dyskretnie przez pw.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 23:57:49 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Lipiec 12, 2011, 23:57:40 »

niektórzy zwyczajnie nie potrafi± dyskutowaæ na temat przekazanych informacji nie poni¿aj±c i wy¶miewaj±c przedmówcê?
Kiaro, czy sugerowanie czyjej¶ choroby psychicznej, albo chocia¿ "rozchwiañ emocjonalnych" w celu zmniejszenia jego wiarygodno¶ci wyczerpuje znamiona poni¿ania b±d¼ wy¶miewania dyskutanta?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Lipiec 12, 2011, 23:59:39 »

niektórzy zwyczajnie nie potrafi± dyskutowaæ na temat przekazanych informacji nie poni¿aj±c i wy¶miewaj±c przedmówcê?
Kiaro, czy sugerowanie czyjej¶ choroby psychicznej, albo chocia¿ "rozchwiañ emocjonalnych" w celu zmniejszenia jego wiarygodno¶ci wyczerpuje znamiona poni¿ania b±d¼ wy¶miewania dyskutanta?

Puki co to te argumenty s± sugerowane w³a¶nie mnie , po raz kolejny nie rozumiesz.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 23:59:59 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Lipiec 13, 2011, 00:09:07 »

Kiaro, nie pyta³em czy i komu s± sugerowane tylko o to jak oceniasz takie zachowanie. Czy jest czy te¿ nie jest wy¶miewaniem i poni¿aniem.
Ponadto - czy unikanie odpowiedzi na konkretne i rzeczowe pytania jest przejawem braku umiejêtno¶ci prowadzenia dyskusji?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Lipiec 13, 2011, 00:22:03 »

Widzisz ró¿nimy siê pogl±dem na zagadnienie , ja nie mam ¿adnego problemu.
Pisze to co czujê i o czym wiem ( jest to moja wiedza) , wiêc w czym jest problem i¿ niektórzy zwyczajnie nie potrafi± dyskutowaæ na temat przekazanych informacji nie poni¿aj±c i wy¶miewaj±c przedmówcê?
Chc± koniecznie ,na si³ê wt³oczyæ go pod swoj± kreskê. Wszystko co jest inne od nich , ich zdania , trzeba zdeptaæ. Brak tolerancji oraz akceptacji odmienno¶ci.
Jawi± siê natychmiast epitety i ocenianie swoj± miar± pojmowania kogo¶.
 To naprawdê nie jest mój problem a ka¿dego kto siê tak zachowuje.
Sprowokowa³am t± dyskusjê ¿eby ci , którzy go maj± mogli siê z nim skonfrontowaæ i co¶ z tym jeszcze zrobiæ jak zechc±.

Ro¿nica polega na tym i¿ ja komentujê informacjê , zdarzenie a nie poni¿am ludzi bior±cych w nich udzia³.
Dla mnie mog± byæ jacy chc± byæ , to ich sprawa, bowiem maj± pe³ne prawo do swojej odmienno¶ci.
Zupe³nie czym innym jest dyskusja na temat.... a czym innym wymuszanie czego¶ na kim¶ wedle w³asnego widzi mi siê.

Mam nadziejê ¿e rozumiesz ró¿nicê?

To jest forum dyskusyjne  o tematach pojawiaj±cych siê na jego ³amach , a nie lecznica cudzych problemów psychologicznych i frustracji wszelakich. Od tego s± specjali¶ci , a je¿eli kto¶ ma problem i potrzebna mu porada cudza to niech to zrobi dyskretnie przez pw.

Kiara U¶miech U¶miech

Odpowiedz zawarta jest w tym po¶cie czytaj ze zrozumieniem.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 00:22:46 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Lipiec 13, 2011, 00:31:04 »

Kiaro, gdybym j± dostrzeg³ to nie prosi³bym o ni±. Czy naprawdê to a¿ takie trudne aby udzieliæ konkretnej odpowiedzi? Jedno zdanie...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Lipiec 13, 2011, 01:43:16 »

Kiaro, gdybym j± dostrzeg³ to nie prosi³bym o ni±. Czy naprawdê to a¿ takie trudne aby udzieliæ konkretnej odpowiedzi? Jedno zdanie...

Ka¿dy ma prawo nie odpowiedzieæ na zadane pytanie , je¿eli  tak uzna. Nie ma w tym nic niegodnego i niew³a¶ciwego , nawet s±d informuje o tej formie praw.
Zwracanie uwagi na zauwa¿on± kwestiê nie jest niczym z³ym , niew³a¶ciwe jest warto¶ciowanie kogo¶ przez rzeczy , które s± poza granicami jego mo¿liwo¶ci.

Kiara  U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 01:43:35 wys³ane przez Kiara » Zapisane
between
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Lipiec 13, 2011, 07:35:50 »

Heh,
no i mamy podrêcznikowy przyk³ad wrêcz.
Kto¶ zapodaje falê - kto¶ inny z t± fal± rezonuje i to go rusza, wiêc zapodaje kolejn± falê na tej samej czêstotliwo¶ci.
I fale maj± coraz wiêksz± amplitudê, rezonuje z nimi coraz wiêcej osób. Ka¿da z tych osób dok³ada swoje '3 grosze' i amplituda ro¶nie...
Mo¿e zostawmy te fale niech siê same wygasz±....

Proponuje wróciæ do w±tku.
East zada³ pytanie czy biorobot mo¿e byæ zdolny do mi³o¶ci, altruizmu i po¶wiêceñ.
Phi odpowiedzia³, ¿e mo¿e.

Wiêc w dalszym ci±gu wraca pytania - jak odró¿niæ cz³owieka od biorobota.
Bo bo je¿eli program przewiduje mi³o¶æ i po¶wiêcenie, to biorobot to wykona.

Ale z kolei  - co to za mi³o¶æ albo po¶wiêcenie, które jest wynikiem programu a nie wolnej woli?
Wprogramowano komu¶ po¶wiêcenie i my¶limy jaki z niego prawy obywatel.
A tyczasem on nie mo¿e inaczej. Mo¿e i nawet chcia³by siê nie po¶wiecaæ dla innych, ale nie mo¿e....

Co wiêc stanowi o cz³owieczeñstwie?
Umiejêtno¶æ przekroczenia samego siebie?
np. zaprogramowano mi mi³o¶æ i po¶wiêcenie, a ja, specjalnie, ¿eby zhakowaæ program, nie bêdê wcale siê po¶wiêca³ i w nosie mam jakie¶ tam mi³o¶ci i bêdê  s..ksynem jakich ma³o?

pozdro
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 07:37:30 wys³ane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #71 : Lipiec 13, 2011, 08:36:13 »

..czy "anarchia" to od razu ju¿- "wolna wola",-
a je¶li "wolna wola", albo aktualny "program"/karma(nie dla psa Mrugniêcie) naszego ¿ycia- czytaj wy¿sze JA, zaplanowa³o takie relacje/manifestacje..??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 08:37:24 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Lipiec 13, 2011, 09:03:38 »

Cytat: between
Co wiêc stanowi o cz³owieczeñstwie?

Mo¿e zastanówmy siê najpierw, co stanowi o biorobotyzmie? 

Wg mnie, g³ównym wyró¿nikiem biorobota to schematyczno¶æ dzia³ania. Brak odstêpstw od programu
wydaj± siê byæ podstawow± cech± odró¿niaj±c± od cz³owieka.
Czyli, biorobot w swoim przejawie, to taka nakrêcona katarynka. Jest niereformowalny, zawsze gada to samo,
mimo wielu u¿ytych s³ów. 
Do upad³ego broni swojej „wizji” (wgranego programu). Posiadan± wiedzê traktuje jak objawienie z najwy¿szego ¼ród³a,
czyli pochodz±c± od swego stwórcy. I w tym ma s³uszno¶æ, kto¶ go przecie¿ stworzy³.  Mrugniêcie

Poza tym jest ca³kowicie niereformowalny, zapêtlony w narzuconych odgórnie tre¶ciach.
Najgorsze s± maszyny z misj±.  Du¿y u¶miech
Jeszcze wa¿ne, maszyna nie posiada spontanicznego poczucia humoru, je¶li ju¿, to jak±¶ jego
namiastkê, karykaturê. Wgrane algorytmy bowiem skutecznie uniemo¿liwiaj± na swobodn± twórczo¶æ
i improwizacjê. Maszyna trzyma siê schematu.  Nie potrafi byæ kreatywna w pe³nym tego s³owa znaczeniu.
Owszem, napisze nawet wiersz, ale bêdzie to twórczo¶æ bez duszy.

Najwa¿niejsze, to czy ¶wiadomo¶æ biorobota mo¿e wznie¶æ siê poza PROGRAM? Czy mo¿liwe jest autohakerstwo?
Wydaje siê, ¿e zdobywanie do¶wiadczeñ czego¶ uczy, nawet biorobota.

I byæ mo¿e w którym momencie pojawi siê PYTANIE?  U¶miech
Czy to jednak prowadziæ mo¿e do cz³owieczeñstwa?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 09:24:30 wys³ane przez ptak » Zapisane
Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Lipiec 13, 2011, 09:30:43 »

kurde,to ja ju¿ podejrzewam kto z tego forum jest biorobotem  Du¿y u¶miech  a ty Ptaku ?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Lipiec 13, 2011, 09:38:49 »

kurde,to ja ju¿ podejrzewam kto z tego forum jest biorobotem  Du¿y u¶miech  a ty Ptaku ?

Ja ju¿ prawie mam pewno¶æ.  Du¿y u¶miech
Jednak <prawie> czyni wielk± ró¿nicê, maszyna zawsze ma pewno¶æ.  Mrugniêcie
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: